|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jego komorka
A ja nie rozumiem, po co coś ukrywać...
Brzydzę się tymi, co zdradzają. |
|
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak mowie, czasami postepuje wbrew intuicji, aby zobaczyc co bedzie. Tak po prostu,ale juz w zwiazkach tak nie ryzykuje. Juz sobie poryzykowalam i musialam sobie poradzic. U mnie empatia z asertywnoscia dziala na rowni na szczescie. Nie mam problemu chwile pocierpiec (np bol rozstaniowy), aby na dluzsza mete bylo dobrze. Co do porad na forach, to po to mowi sie o rozmowie, aby ktos o niej opowiedzial i wowczas znowu, jak przy glownym problemie danego topicu, sa wyciagane wnioski wspolne, by komus na cos uwage zwrocic. Gdyz sam fakt tego,ze ktos temat zalozyl , swiadczy o tym, iz ma problem z dystansem do tematu. |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Ja ze swoim narzeczonym nie mamy problemu żeby zajrzeć sobie w telefon..i nie chodzi tu o brak zaufania itp..ale skoro nie mamy przed sobą tajemnic ani nic do ukrycia więc zajrzenie w telefon traktujemy jak coś normalnego. Oczywiście nie non stop ale jeśli już się tak zdarzy to przy tym żartujemy " Ciekawe z kim mnie dzisiaj zdradzałaś/eś"
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym,ze wiem,ze na intuicji nie da sie wyjsc zle. Koniec koncow nie ma tego zlego,co by na dobre nie wyszlo, chociaz w pierwszym etapie widze tragedie. Ale to juz trzeba by bylo ocenic decyzje z bardzo dalekiej perspektywy. Nadal nie zawsze postepuje w zgodzie z intuicja. Aczkolwiek w najwazniejszych kwestiach jak najbardziej intuicja rules
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne, że patrzymy sobie w wiadomości?
|
|
|
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
tak, skoro nie ma nic do ukrycia, to po co patrzec, a poza tym, skoro i tak jedna ze stron wie, ze predzej czy pozniej druga strona jej ten telefon trzepnie, to musi byc intelektem porównywalna do ameby jesli nie usunie czegos podejrzanego, to po co patrzec2? Zwłaszcza, ze co juz bylo wspomniane, naruszasz tez prywatnosc osob trzecich, bo chyba twoj tz nie ma rozdwojenia jazni i nie dzwoni/pisze sam do siebie. Gdybys byla moja znajoma, po takim niusie ucielabym kontakt smsowy z tobą, bo to świnstwo.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-06-27 o 16:45 |
|
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
A dla mnie nieszczególnie. Nie miałabym nic przeciw, żeby ktoś korzystał z mojego telefonu. Jak pisałam - intymne wiadomości znajomych i tak usuwam, a sama nie mam niczego do ukrycia.
Tak samo nie miałabym problemu z tym, jeśli przyjaciółka pokazałaby moje wiadomości swojemu facetowi, chyba, że wyraźnie zaznaczam, ze coś powinno zostać między nami. Znam ją i mam do niej zaufanie również w tej kwestii, że uważam, iż sama może decydować o tym, komu i co przekaże. Staram się zresztą pisać takie maile i listy, żeby w razie czego nie było się czego szczególnie wstydzić. Z ciekawości? Po co w ogóle np. pytać faceta, jak mu minął dzień w pracy, do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna, a jak by chciał mnie okłamać, to i tak okłamie. |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Można mieć świetną intuicję, nie przeczę, ale chyba zawsze jakieś ryzyko pozostaje.
Cytat:
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Nawet za bardzo bliskimi skoro w imię zrosniecia i dzielenia się wszystkim nie potrafisz uszanować czyjesc (nie twojego misia) prywatnosci. No i jak nie po to, to po co? Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-06-27 o 16:53 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogolnie zazwyczaj rozmawiam z ludzmi jak oni to maja pomiedzy soba z patrzeniem na smsy i zapobiegawczo o rzeczach osobistych rozmawiam osobiscie.
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
juz dziala, nie zwracac uwgao na ten post xd
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha bulwrsujesz sie jakbys to ty do niego pisała a ja bym to czytała..weź dziewczyno
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, co Wy piszecie w tych smsach, że tak się przejmujcie ? Nie wolę przetrzepać telefonu. Ale nie jest dla mnie żadnym problemem, że ludzie w związku nie mają przed sobą tajemnic. |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-06-27 o 17:00 |
|
|
|
|
|
#139 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
lepiej tego bym nie ujela
|
||
|
|
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tu NIE chodzi o sprawdzanie telefonu. Po prostu oni na wzajem sobie swoje komórki udostępniają. I nie szukają tam raczej dowodów zdrady, ot, przekazują sobie takie informacje, które uważają, że mogą sobie przekazać. Tutaj każdy ma inne wyczucie i grunt znaleźć sobie takie osoby do zwierzeń, które mają podobnie ustawiony próg. |
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i zgoda. Wam dobrze ze swoim gruntem, mnie ze swoim. Nigdzie nie napisalam, ze moj poglad jest jedyny sluszny, tylko, ze po prostu nie rozumiem waszego. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-06-27 o 17:07 |
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie telefon to też rzecz osobista, ale nie miałabym problemu z tym, żeby mój facet korzystał z moich rzeczy osobistych, jeśli by potrzebował. Nie raz też np. odbierałam mojemu byłem smsy, kiedy on prowadził samochód i nie chciał sie zatrzymywać. Nie uważam, żeby jakoś bardzo naraziła prywatność jego z pracy czytając "gdzie dałeś te dokumenty?" czy coś. Prywatność korespondencji to dobra zasada, ale nie robiłam cyrków, żeby czasem cudzej komórki nie wziąć w ręce. Wg mnie pewne próby jej uszanowania to już byłby przerost formy nad treścią. Ale to tylko moje zdanie. |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Pantoflarz to nawet da sobie odciski śladów z fiuta ściągnąć jak jego księżniczka bluszcz sobie coś ubzdura. Nie wiem kto by wytrzymywał takie śledzenie, chyba facet który sam lubi to robić i tak samo w głowie roi paranoje że dziewczyna go zdradza.
Listy jak do niego przychodzą też otwieracie? |
|
|
|
|
#144 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Konto usunięte
|
Jestem zdziwiona tym wątkiem, bo pokazuje on, że sporo w związku czyta sobie nawzajem smsy.
Nie chciałabym, żeby mojej przyjaciółce ktoś przetrzepywał skrzynkę odbiorczą, bo czułabym się hm... inwigilowana. No ale nie atakuję Was. Każdy żyje jak chce. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-06-27 o 17:20 |
|
|
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Inna sprawa, gdy ktoś nie wie, że ktoś mu trzepie telefon. Wyznaję zasadę, że nie będę telefonu pilnować jak oka w głowie, żeby se go ktoś (niekoniecznie od razu zazdrosny partner) nie sprawdzał. Czasem komuś pożyczam komórkę itd. Dlatego właśnie rzeczy, które nie powinny ujrzeć światła dziennego, po prostu kasuje. Wtedy trzepanie telefonu przy mojej nieświadomości pozostaje nadal niesmaczne, ale nie jest dla nikogo szczególnie groźne. |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I zaznaczam, w moim przekonaniu czymś innym jest "prowadzę, kochanie sprawdź od kogo ta wiadomość, a, od tej i od tej osoby, możesz przeczytać", a czymś innym "a pokaż kto co dzisiaj do ciebie pisał ciekawego"
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
Tak czy inaczej, i tu, i tu korespendencja jest czytana przez osoby trzecie. Nawet bardziej ryzykowne dla mnie by było odbieranie smsa w samochodzie, bo adresat nie wie, co tam zastanie, niż umożliwienie komuś przejrzenia "ocenzurowanej" komórki. I w jednym, i w drugim wypadku opiera się to na zaufaniu do partnera, że z udostąpnioną wiedzą nie zrobi nic nieciekawego.
|
|
|
|
|
#150 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tylko że w przypadku "samochodowym" jest jednak kontrola, można poprosić żeby partner wiadomości od Agnieszki nie czytał, za to od banku/sklepu/sieci komórkowej/osoby, która jest dalszą znajomą i nie ma w zwyczaju się zwierzać już owszem, zobaczyć można. Ja różnicę widzę. Mój luby zresztą też, jak czasem go proszę żeby sprawdził i widzi nadawcę, to słyszę "Madzia napisała, przeczytasz jak będziesz mogła" i tyle.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

?
lepiej tego bym nie ujela