Jego komórka. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-27, 16:27   #121
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Jego komorka

A ja nie rozumiem, po co coś ukrywać...
Brzydzę się tymi, co zdradzają.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 16:32   #122
berenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Ale ja się z Tobą nie kłócę, też uważam, że, owszem, _jak_się_ma_doświadczenie _, to można wyczuć coś wcześniej. Ale twierdzę też, że można się pomylić nawet mimo tego, co dopiero mówić o młodych ludziach którzy nie mają za sobą zbyt wiele doświadczeń.
Z tym, że np. polecana tu rozmowa w takich wypadkach często na nic się nie zdaje. I to nie jest "wina" ludzi, którzy dali sie na to nabrać. To jest wina tych, którzy oszukują.

Zgadzam się z Tobą, że należy ufać swojej intuicji. Ale tego też trzeba się nauczyć. Z drugiej strony, trudno na każde ukłucie reagować zerwaniem bez słowa (a jestem zdania, że w przypadku manipulatora lepiej się nie zabierać za "rozmowy", bo jeszcze się na koniec można dojść do wniosku, że to jest się wszystkiemu winnym i rozwala się cudowny związek swoją patologiczną zazdrością).
Mnie intuicyjne info prowadzi zawsze do rozmowy. Intuicja jest jedna ze skladowych, ktore biore pod uwage w decyzjach. Aczkolwiek bardzo wazna,bo juz sie nauczylam,ze niezawodna.
I jak mowie, czasami postepuje wbrew intuicji, aby zobaczyc co bedzie. Tak po prostu,ale juz w zwiazkach tak nie ryzykuje.
Juz sobie poryzykowalam i musialam sobie poradzic. U mnie empatia z asertywnoscia dziala na rowni na szczescie. Nie mam problemu chwile pocierpiec (np bol rozstaniowy), aby na dluzsza mete bylo dobrze.

Co do porad na forach, to po to mowi sie o rozmowie, aby ktos o niej opowiedzial i wowczas znowu, jak przy glownym problemie danego topicu, sa wyciagane wnioski wspolne, by komus na cos uwage zwrocic. Gdyz sam fakt tego,ze ktos temat zalozyl , swiadczy o tym, iz ma problem z dystansem do tematu.
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 16:35   #123
Pink_Wink
Raczkowanie

Ja ze swoim narzeczonym nie mamy problemu żeby zajrzeć sobie w telefon..i nie chodzi tu o brak zaufania itp..ale skoro nie mamy przed sobą tajemnic ani nic do ukrycia więc zajrzenie w telefon traktujemy jak coś normalnego. Oczywiście nie non stop ale jeśli już się tak zdarzy to przy tym żartujemy " Ciekawe z kim mnie dzisiaj zdradzałaś/eś"
Pink_Wink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 16:36   #124
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pink_Wink Pokaż wiadomość
Ja ze swoim narzeczonym nie mamy problemu żeby zajrzeć sobie w telefon..i nie chodzi tu o brak zaufania itp..ale skoro nie mamy przed sobą tajemnic ani nic do ukrycia więc zajrzenie w telefon traktujemy jak coś normalnego. Oczywiście nie non stop ale jeśli już się tak zdarzy to przy tym żartujemy " Ciekawe z kim mnie dzisiaj zdradzałaś/eś"
to juz dla mnie mocno dziwne
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 16:39   #125
berenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No i ja tak mam, to nie jest kwestia "nie wiem czego chcę w związku", tylko raczej "czuję że coś jest nie halo i teraz pytanie czy sobie coś wkręcam, czy faktycznie jest coś nie halo". I próbuję zlokalizować źródło mojego niepokoju - wewnętrzna analiza własnych emocji i zdarzeń, rozmowa z partnerem. Jeśli to nie przynosi spokoju, to rozważam sygnały z zewnątrz. Jeśli coś mnie naprowadza na myśl, że jednak to nie ja tutaj "rozrabiam", to kolejna rozmowa z partnerem. Nie ma wyjaśnienia, dalej jest niepokój? Szukam konkretów, u innych albo/i u niego.

I o ile na zaufaniu do własnej intuicji i podążaniu za jej pierwszym głosem wyszłam źle kilka razy, o tyle na takiej analizie mam same dobre wyniki. A wiadomo, jeśli jakaś metoda jest skuteczna i daje spokój, to ciężko będzie przekonać do innego schematu.
I ja robie bardzo podobnie
Z tym,ze wiem,ze na intuicji nie da sie wyjsc zle. Koniec koncow nie ma tego zlego,co by na dobre nie wyszlo, chociaz w pierwszym etapie widze tragedie. Ale to juz trzeba by bylo ocenic decyzje z bardzo dalekiej perspektywy.
Nadal nie zawsze postepuje w zgodzie z intuicja. Aczkolwiek w najwazniejszych kwestiach jak najbardziej intuicja rules
Stary 2015-06-27, 16:41   #126
Pink_Wink
Raczkowanie

Dziwne, że patrzymy sobie w wiadomości?
Stary 2015-06-27, 16:43   #127
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
tak, skoro nie ma nic do ukrycia, to po co patrzec, a poza tym, skoro i tak jedna ze stron wie, ze predzej czy pozniej druga strona jej ten telefon trzepnie, to musi byc intelektem porównywalna do ameby jesli nie usunie czegos podejrzanego, to po co patrzec2? Zwłaszcza, ze co juz bylo wspomniane, naruszasz tez prywatnosc osob trzecich, bo chyba twoj tz nie ma rozdwojenia jazni i nie dzwoni/pisze sam do siebie. Gdybys byla moja znajoma, po takim niusie ucielabym kontakt smsowy z tobą, bo to świnstwo.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-06-27 o 16:45
Stary 2015-06-27, 16:46   #128
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
to juz dla mnie mocno dziwne
A dla mnie nieszczególnie. Nie miałabym nic przeciw, żeby ktoś korzystał z mojego telefonu. Jak pisałam - intymne wiadomości znajomych i tak usuwam, a sama nie mam niczego do ukrycia.
Tak samo nie miałabym problemu z tym, jeśli przyjaciółka pokazałaby moje wiadomości swojemu facetowi, chyba, że wyraźnie zaznaczam, ze coś powinno zostać między nami. Znam ją i mam do niej zaufanie również w tej kwestii, że uważam, iż sama może decydować o tym, komu i co przekaże. Staram się zresztą pisać takie maile i listy, żeby w razie czego nie było się czego szczególnie wstydzić.

Cytat:
tak, skoro nie ma nic do ukrycia, to po co patrzec, a poza tym, skoro i tak jedna ze stron wie, ze predzej czy pozniej druga strona jej ten telefon trzepnie, to musi byc intelektem porównywalna do ameby jesli nie usunie czegos podejrzanego, to po co patrzec2?
Z ciekawości? Po co w ogóle np. pytać faceta, jak mu minął dzień w pracy, do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna, a jak by chciał mnie okłamać, to i tak okłamie.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 16:47   #129
mc266
Zakorzenienie

Można mieć świetną intuicję, nie przeczę, ale chyba zawsze jakieś ryzyko pozostaje.
Cytat:
Mam nadzieję, że osoby do których piszę, nie mają takiego układu.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 16:49   #130
Pink_Wink
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
tak, skoro nie ma nic do ukrycia, to po co patrzec, a poza tym, skoro i tak jedna ze stron wie, ze predzej czy pozniej druga strona jej ten telefon trzepnie, to musi byc intelektem porównywalna do ameby jesli nie usunie czegos podejrzanego, to po co patrzec2? Zwłaszcza, ze co juz bylo wspomniane, naruszasz tez prywatnosc osob trzecich, bo chyba twoj tz nie ma rozdwojenia jazni i nie dzwoni/pisze sam do siebie. Gdybys byla moja znajoma, po takim niusie ucielabym kontakt smsowy z tobą, bo to świnstwo.
Napisałam wyżej, że nie po to patrzymy bo nie mamy zaufania. Nie jesteśmy sobie obcymi osobami tylko bardzo bliskimi. Więc skończ już koleżanko robić z igły widły :P
Stary 2015-06-27, 16:51   #131
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
A dla mnie nieszczególnie. Nie miałabym nic przeciw, żeby ktoś korzystał z mojego telefonu. Jak pisałam - intymne wiadomości znajomych i tak usuwam, a sama nie mam niczego do ukrycia.
Tak samo nie miałabym problemu z tym, jeśli przyjaciółka pokazałaby moje wiadomości swojemu facetowi, chyba, że wyraźnie zaznaczam, ze coś powinno zostać między nami. Znam ją i mam do niej zaufanie również w tej kwestii, że uważam, iż sama może decydować o tym, komu i co przekaże. Staram się zresztą pisać takie maile i listy, żeby w razie czego nie było się czego szczególnie wstydzić.

Z ciekawości? Po co w ogóle np. pytać faceta, jak mu minął dzień w pracy, do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna, a jak by chciał mnie okłamać, to i tak okłamie.
Ale z ciekawosci czego bo chyba nie rozumiem? Z ciekawosci co w pracy? Lepiej przetrzepac telefon niz zapytac swojego faceta jak mu minal dzien?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisałam wyżej, że nie po to patrzymy bo nie mamy zaufania. Nie jesteśmy sobie obcymi osobami tylko bardzo bliskimi. Więc skończ już koleżanko robić z igły widły :P
Nawet za bardzo bliskimi skoro w imię zrosniecia i dzielenia się wszystkim nie potrafisz uszanować czyjesc (nie twojego misia) prywatnosci. No i jak nie po to, to po co?

Czas edycji: 2015-06-27 o 16:53
Stary 2015-06-27, 16:51   #132
berenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Można mieć świetną intuicję, nie przeczę, ale chyba zawsze jakieś ryzyko pozostaje.

Mam nadzieję, że osoby do których piszę, nie mają takiego układu.
Jak sie slucha intuicji, to ryzyka w sumie nie ma. Jak sie jej nie slucha, to jest. Sama z reszta czesto podejmuje to ryzyko, bo to bardzo ciekawe i mozna sie sporo nauczyc. Aczkolwiek nie we wszystkich kwestiach ryzykowac warto.

Ogolnie zazwyczaj rozmawiam z ludzmi jak oni to maja pomiedzy soba z patrzeniem na smsy i zapobiegawczo o rzeczach osobistych rozmawiam osobiscie.
Stary 2015-06-27, 16:52   #133
201604130936
Konto usunięte

juz dziala, nie zwracac uwgao na ten post xd
Stary 2015-06-27, 16:53   #134
Pink_Wink
Raczkowanie

Cytat:
Ale z ciekawosci czego bo chyba nie rozumiem? Woli przetrzepac telefon niz zapytac swojego faceta jak mu minal dzien?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Nawet za bardzo bliskimi skoro w imię zrosniecia i dzielenia się wszystkim nie potrafisz uszanować czyjesc (nie twojego misia) prywatnosci. No i jak nie po to, to po co?

haha bulwrsujesz sie jakbys to ty do niego pisała a ja bym to czytała..weź dziewczyno
Stary 2015-06-27, 16:54   #135
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
haha bulwrsujesz sie jakbys to ty do niego pisała a ja bym to czytała..weź dziewczyno
Pytam i rozmawiam z tobą normalnie, nauczysz się jeszcze na czym polega forum, spokojnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-27, 16:54   #136
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Ale z ciekawosci czego bo chyba nie rozumiem? Wolisz przetrzepac telefon niz zapytac swojego faceta jak mu minal dzien?

Nawet za bardzo bliskimi skoro w imię zrosniecia i dzielenia się wszystkim nie potrafisz uszanować czyjesc (nie twojego misia) prywatnosci.
Tak, a jak pójdę do koleżanki, bo facet mnie zdradził, to, oczywiście, byłoby naruszenie jego prywatności, nie każdy musi mieć ochotę, by ludzie postronni wiedzieli, z kim sypia, prawda?

Dziewczyny, co Wy piszecie w tych smsach, że tak się przejmujcie ?

Nie wolę przetrzepać telefonu. Ale nie jest dla mnie żadnym problemem, że ludzie w związku nie mają przed sobą tajemnic.
Stary 2015-06-27, 16:56   #137
Pink_Wink
Raczkowanie

Cytat:
Pytam i rozmawiam z tobą normalnie, nauczysz się jeszcze na czym polega forum, spokojnie.
Wiem doskonale na czym polega forum spokojnie
Stary 2015-06-27, 16:57   #138
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Tak, a jak pójdę do koleżanki, bo facet mnie zdradził, to, oczywiście, byłoby naruszenie jego prywatności, nie każdy musi mieć ochotę, by ludzie postronni wiedzieli, z kim sypia, prawda?

Nie wolę przetrzepać telefonu. Ale nie jest dla mnie żadnym problemem, że ludzie w związku nie mają przed sobą tajemnic.
Za daleko idacy wniosek, nikt tak nie powiedzial, ba, ja podzielam zdanie elve w tej kwestii, nie bede sie powtarzac, czytalas. Ja po prostu nie rozumiem pobudek sprawdzania telefonu, jesli moze nie ma sie jakis konkretnych podejrzen, tyle. Jak cos mnie "ciekawi", to o to pytam, nie wiem co ma mnie ciekawic w jego telefonie.

Czas edycji: 2015-06-27 o 17:00
Stary 2015-06-27, 16:59   #139
Pink_Wink
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:

lepiej tego bym nie ujela
Stary 2015-06-27, 17:00   #140
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Za daleko idacy wniosek, nikt tak nie powiedzial, ba, ja podzielam zdanie elve w tej kwestii, nie bede sie powtarzac, czytalas. Ja po prostu nie rozumiem pobudek sprawdzania telefonu, jesli moze nie ma sie jakis konkretnych podejrzen, tyle.
Naparwdę nie uważasz, że dzielenie się nieraz bardzi intymnymi szczegółami w związku to nie jest naruszenie prywatności, a przeczytanie smsa w stylu "To co? O 20 w spiżu?" to już zbrodnia?

Tu NIE chodzi o sprawdzanie telefonu. Po prostu oni na wzajem sobie swoje komórki udostępniają. I nie szukają tam raczej dowodów zdrady, ot, przekazują sobie takie informacje, które uważają, że mogą sobie przekazać.
Tutaj każdy ma inne wyczucie i grunt znaleźć sobie takie osoby do zwierzeń, które mają podobnie ustawiony próg.
Stary 2015-06-27, 17:04   #141
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Naparwdę nie uważasz, że dzielenie się nieraz bardzi intymnymi szczegółami w związku to nie jest naruszenie prywatności, a przeczytanie smsa w stylu "To co? O 20 w spiżu?" to już zbrodnia?

Tu NIE chodzi o sprawdzanie telefonu. Po prostu oni na wzajem sobie swoje komórki udostępniają. I nie szukają tam raczej dowodów zdrady, ot, przekazują sobie takie informacje, które uważają, że mogą sobie przekazać.
Tutaj każdy ma inne wyczucie i grunt znaleźć sobie takie osoby do zwierzeń, które mają podobnie ustawiony próg.
Ale ja nie mowie o sprawdzaniu w sensie sledztwa, tylko po prostu, o samej czynnosci: biore - czytam. Zwlaszcza, ze nie widze powodow po co mialabym czytac takie smsy, bo ani to interesujace, ani mnie nie dotyczy, wiec po co. TYLE. Nie, juz mi nie tlumaczcie po co, ze z ciekawosci. Ok. Was to ciekawi, mnie nie. Dla mnie telefon to rzecz osobista, tak samo jak kazda inna korespondencja i nie mam zamiaru usuwac co bardziej osobistych wiadomosci chocby od przyjaciolki bo moj tz moze to przeczytac. Od MOJEJ przyjaciolki, w MOIM telefonie, no dla mnie abstrakcja. Ale wy oczywiscie robcie sobie co chcecie.
No i zgoda. Wam dobrze ze swoim gruntem, mnie ze swoim.
Nigdzie nie napisalam, ze moj poglad jest jedyny sluszny, tylko, ze po prostu nie rozumiem waszego.

Czas edycji: 2015-06-27 o 17:07
Stary 2015-06-27, 17:13   #142
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Ale ja nie mowie o sprawdzaniu w sensie sledztwa, tylko po prostu, o samej czynnosci: biore - czytam. Zwlaszcza, ze nie widze powodow po co mialabym czytac takie smsy, bo ani to interesujace, ani mnie nie dotyczy, wiec po co. TYLE. Nie, juz mi nie tlumaczcie po co, ze z ciekawosci. Ok. Was to ciekawi, mnie nie. Dla mnie telefon to rzecz osobista, tak samo jak kazda inna korespondencja i nie mam zamiaru usuwac co bardziej osobistych wiadomosci chocby od przyjaciolki bo moj tz moze to przeczytac. Ale wy oczywiscie robcie sobie co chcecie.
No i zgoda. Wam dobrze ze swoim, mnie ze swoim.
Nigdzie nie napisalam, ze moj poglad jest jedyny sluszny, tylko, ze po prostu nie rozumiem waszego.
No i git.
Dla mnie telefon to też rzecz osobista, ale nie miałabym problemu z tym, żeby mój facet korzystał z moich rzeczy osobistych, jeśli by potrzebował. Nie raz też np. odbierałam mojemu byłem smsy, kiedy on prowadził samochód i nie chciał sie zatrzymywać. Nie uważam, żeby jakoś bardzo naraziła prywatność jego z pracy czytając "gdzie dałeś te dokumenty?" czy coś.
Prywatność korespondencji to dobra zasada, ale nie robiłam cyrków, żeby czasem cudzej komórki nie wziąć w ręce. Wg mnie pewne próby jej uszanowania to już byłby przerost formy nad treścią. Ale to tylko moje zdanie.
Stary 2015-06-27, 17:14   #143
Rhapsody1
Raczkowanie

Pantoflarz to nawet da sobie odciski śladów z fiuta ściągnąć jak jego księżniczka bluszcz sobie coś ubzdura. Nie wiem kto by wytrzymywał takie śledzenie, chyba facet który sam lubi to robić i tak samo w głowie roi paranoje że dziewczyna go zdradza.

Listy jak do niego przychodzą też otwieracie?
Rhapsody1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 17:15   #144
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
No i git.
Dla mnie telefon to też rzecz osobista, ale nie miałabym problemu z tym, żeby mój facet korzystał z moich rzeczy osobistych, jeśli by potrzebował. Nie raz też np. odbierałam mojemu byłem smsy, kiedy on prowadził samochód i nie chciał sie zatrzymywać. Nie uważam, żeby jakoś bardzo naraziła prywatność jego z pracy czytając "gdzie dałeś te dokumenty?" czy coś.
Prywatność korespondencji to dobra zasada, ale nie robiłam cyrków, żeby czasem cudzej komórki nie wziąć w ręce. Wg mnie pewne próby jej uszanowania to już byłby przerost formy nad treścią. Ale to tylko moje zdanie.
Wiesz, ja tez zadnych cyrkow nie robie, kiedy tz mowi, przeczytaj, odbierz, cokolwiek, bo ja akurat nie moge, to nie lece do niego jak oparzona z okrzykiem NIEEEE NIE MOGEEEEEEE TO TWOJ TELEFON! Ot nie mam potrzeby czy nie przechodzi mi przez mysl brania go samej w innym celu niz sprawdzenie godziny.
Stary 2015-06-27, 17:18   #145
201607111028
Konto usunięte

Jestem zdziwiona tym wątkiem, bo pokazuje on, że sporo w związku czyta sobie nawzajem smsy.
Nie chciałabym, żeby mojej przyjaciółce ktoś przetrzepywał skrzynkę odbiorczą, bo czułabym się hm... inwigilowana. No ale nie atakuję Was. Każdy żyje jak chce.

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2015-06-27 o 17:20
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 17:24   #146
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Jestem zdziwiona tym wątkiem, bo pokazuje on, że sporo w związku czyta sobie nawzajem smsy.
Nie chciałabym być przyjaciółką osoby, która ma przetrzepywaną skrzynkę odbiorczą. No ale nie atakuję Was. Każdy żyje jak chce.
Łot, wystarczy się upewnieć, jakie kto ma podejście do prywatności, zanim się zacznie go zasypywać osobistymi smsami.
Inna sprawa, gdy ktoś nie wie, że ktoś mu trzepie telefon. Wyznaję zasadę, że nie będę telefonu pilnować jak oka w głowie, żeby se go ktoś (niekoniecznie od razu zazdrosny partner) nie sprawdzał. Czasem komuś pożyczam komórkę itd. Dlatego właśnie rzeczy, które nie powinny ujrzeć światła dziennego, po prostu kasuje. Wtedy trzepanie telefonu przy mojej nieświadomości pozostaje nadal niesmaczne, ale nie jest dla nikogo szczególnie groźne.
Stary 2015-06-27, 17:29   #147
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Łot, wystarczy się upewnieć, jakie kto ma podejście do prywatności, zanim się zacznie go zasypywać osobistymi smsami.
Inna sprawa, gdy ktoś nie wie, że ktoś mu trzepie telefon. Wyznaję zasadę, że nie będę telefonu pilnować jak oka w głowie, żeby se go ktoś (niekoniecznie od razu zazdrosny partner) nie sprawdzał. Czasem komuś pożyczam komórkę itd. Dlatego właśnie rzeczy, które nie powinny ujrzeć światła dziennego, po prostu kasuje. Wtedy trzepanie telefonu przy mojej nieświadomości pozostaje nadal niesmaczne, ale nie jest dla nikogo szczególnie groźne.
Wiesz, nigdy nie przyszło mi to do głowy. Piszę absolutnie szczerze. Dowiedziałam się czegoś nowego i będę ostrożniejsza.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 20:09   #148
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Wiesz, nigdy nie przyszło mi to do głowy. Piszę absolutnie szczerze. Dowiedziałam się czegoś nowego i będę ostrożniejsza.
Przyznam, że mnie też nie przyszło to do głowy. Regularne i legalne czytanie smsów w telefonie partnera, to norma, z którą się jeszcze nie spotkałam. Ciekawe, aczkolwiek przypuszczam że nic nie dające zjawisko.

I zaznaczam, w moim przekonaniu czymś innym jest "prowadzę, kochanie sprawdź od kogo ta wiadomość, a, od tej i od tej osoby, możesz przeczytać", a czymś innym "a pokaż kto co dzisiaj do ciebie pisał ciekawego"
Stary 2015-06-27, 20:32   #149
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I zaznaczam, w moim przekonaniu czymś innym jest "prowadzę, kochanie sprawdź od kogo ta wiadomość, a, od tej i od tej osoby, możesz przeczytać", a czymś innym "a pokaż kto co dzisiaj do ciebie pisał ciekawego"
Tak czy inaczej, i tu, i tu korespendencja jest czytana przez osoby trzecie. Nawet bardziej ryzykowne dla mnie by było odbieranie smsa w samochodzie, bo adresat nie wie, co tam zastanie, niż umożliwienie komuś przejrzenia "ocenzurowanej" komórki. I w jednym, i w drugim wypadku opiera się to na zaufaniu do partnera, że z udostąpnioną wiedzą nie zrobi nic nieciekawego.
Stary 2015-06-27, 20:36   #150
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tak czy inaczej, i tu, i tu korespendencja jest czytana przez osoby trzecie.
Tylko że w przypadku "samochodowym" jest jednak kontrola, można poprosić żeby partner wiadomości od Agnieszki nie czytał, za to od banku/sklepu/sieci komórkowej/osoby, która jest dalszą znajomą i nie ma w zwyczaju się zwierzać już owszem, zobaczyć można. Ja różnicę widzę. Mój luby zresztą też, jak czasem go proszę żeby sprawdził i widzi nadawcę, to słyszę "Madzia napisała, przeczytasz jak będziesz mogła" i tyle.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości