|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Eris-"Lirene City Matt"- Naprawdę Cudo??
City Matt to mój ulubiony podkład już z 3 opakowania miałam (o dziwo) mam cere raczej normalną z tendencją do błyszczenia w strefie T. Podkłąd jest naprawde super mi fajnie matuje, nie tworzy maski i mam idealny odcień. Wytrzymuje z 6 godz. ma super konsystencje, pojemniczek i cene. Gorąco polecam i bardzo go sobie chwale. Może nie kryje rewelacyjnie ale jak dla mnie to jego +
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Miałam Lirene City Matt, ale niestety musiałam sprzedać - najjaśniejszy odcień był za ciemny
. Zapowiadał się fajnie-konsystencja w sam raz, dobrze rozprowadzał się na filtrze, no ale paletę kolorów powiększyłabym o jakiś porcelanowy odcien .Co do tqwojej cery, to myślę, że się nadaje, dość dobrze matuje, ale osobiście nie spotkałam sie jeszcze z podkładem, który matowałby cały dzień więc poprawek pewnie nie unikniesz. |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc chyba skusze sie na tego Astorka Honeycomb Chętnie kupię te bibułki matujące łatwo jest je dostać? Bo jak do tej pory nie spotkałam się z nimi...
|
|
|
#124 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
które mam do teraz bo bibułek jest 50 w paczuszce (bardzo poręczne i zajmują mało msca w torebce) |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy jest trwały?? bo to dla mnie jedna z wazniejszy cech jesli chodzi o podklad...
|
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie to cudo!!!! Po latach szukania mam idealny podkład w idealnym kolorze.
|
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkład dostępny jest w drogeriach Rossmann i w Naturze. |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
ja na początku byłam zachwycona tym podkładem ale im dłuzej go uzywam tym bardziej wazam go za bardziej niz przeciętny.
nakłada się bardzo przyjemnie, lecz na suchych partiach skróy, mimo nalozonego wczesniej kremu nawilzajacego, podskresla suche skórki :/. na poczatku twarz jest mtowa, lecz juz po 2-3h błyszczy się, lecz nie tak mocno. gdy wracam ze szkoły ok 14-15 podkładu praktycznie nie ma, jedynie smugi i nieestetyczne placki :/ wydaje mi się, ze jednak podklad jest lepszy dla cery normalnej niz mieszanej. |
|
|
|
|
#130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Eris-"Lirene City Matt"- Naprawdę Cudowny podkład??
Cytat:
slabo matuje i kryje, do tego ciemniejszy ktory mam tworzy smugi na twarzy mi sie wogole nie podoba! nie wart jest nawet takich pieniedzy
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nabralam watpliwosci co do cudownosci tego podkladu.Ma swietna konsystencje,daje ladny efekt,ktoy jednak stopniowo zanika.Podkresla suche skorki.Najjasniejszy kolor bedzie dla mnie ok pewnie dopiero wtedy,kiedy mocno (jak na mnie) sie oplale.
Nie polecalabym go do skory tlustej,do mieszanej jest juz sredni.Bo jesli ktos ma mieszana z naprawde suchymi policzkami i tlusta strefa T,to w strefie T bedzie sie strasznie swiecil juz po niedlugim czasie,a suchosc policzkow podkresli.W przypadu cery tlustej bedzie tak,jak w strefie T,tylko na calej buzi.Radze zainwestowac w cos lepszego,szczegolnie ze o tlusta cere powinno sie szczegolnie delikatnie dbac
|
|
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dane mi będzie tego sprawdzić, bo podkłady Lirene kolorystycznie są wyjątkowo nieprzyjazne dla bladolicych.
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
Wiec drogie Panie... ja kupilam podklad, poniewaz sprobowalam go na szkoleniu wizarzu i powiem ze jestem mile zaskoczona.Tez jestem blada,ale odcien natural (204) jest w sam raz- jezeli ktos uwaza te kolory za sztuczne, powinien chwile odczekac po nalozeniu, wtedy nadmiar podkladu wsiaka i jest naprawde fajnie.Poza tym, na podkladzie wyrownywanie cery sie nie konczy, proponuje dobrac odpowiedni koretor-polecam z maybeline w plynie-sa naprawde fajne- i wtedy sie wyrowna wszysto do konca.Poza tym, zeby podklad pokryl dokladnie, miejscami trzeba go nanies gabka, zeby byla nieco grubsza warstwa.Uwazam ze podklad utrzymuje sie nprawde dlugo i ma konsystencje podkladow silionowych. Tez mam skore mieszana i jest cacy.Jezeli komus przesusza, to proponuje przez podkladem nalozyc kram :-] as always ;-) jezeli dla kogos ten podklad jest zaslaby, zawsze moze kupic silikonowy podklad z revlon'a....wtedy pokryje wszystko i nadlugo :-] - nie zmywa sie pod wplywem wody...a ni mydla
tylko kosmetyki do demakijazu.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam kilka lat temu, dawal fajne pudrowe wykonczenie,jednak uzylam tylko kilka razy poniewaz najjasniejszy odcien byl zdecydowanie za ciemny
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
mi się robiły plamy na twarzy ale dopiero po mniej więcej 5 m-ca pewnie dlatego ,że był nie świeży
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj kupiłam podkład Lirene,jest nawet niezły. Cerę mam normalną jak chyba każda czasami się zaświeci
Hmm co do podkładu w sumie matuje dobrze,kupiłam trochę za jasny jak dla mojej karnacji,ale z czasem zrobił się jakby ciemniejszy co mi akurat bardzo odpowiada Dopasował się mimo tego nieźle do do twarzy. Jednak chyba zostanę przy maybelline fresh matt
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
ja go używam od lat i jestem bardzo zadowolona, jak dla mnie jest najlepszy!nawet z tych drozszych firm sie chowają przy nim.jest gęsty, pięknie matuje i dla mnie jest nr.1
|
|
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
kilka dni temu kupiłam podkład lirene city matt. przeczytałam opinie o tym kosmetyku, a szukałam akurat czegoś taniego. jestem nim po prostu zachwycona! świetnie matuje (mam cerę mieszaną), przyjemnie pachnie, nieźle się rozprowadza. na pewno jeszcze go kupię
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam tego podkładu od 3 miesiecy ale nie codziennie i jestem z niego zadowolona , po nałozeniu skóra staje sie gładka i wogole go nie czuję na twarzy a np maybelline dream matt mousse czuję na twarzy i mnie to denerwuje, u mnie matuje na taki sam czas jak ten z maybelline czyli moja skora po gdzies 2-3 godz zaczyna sie swiecic
ale mam tłustą cerę..Jedyne co mi się w nim nie podoba to krycie bo np takich syfków różnych nie ukryje.. trzeba z jakimś korektorem go używać dziewczyny a powiedzcie jak dobrac odcien korektora do podkładu?albo też pudru prasowanego? powinien być troche jaśniejszy czy jak? |
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Podkład jest naprawdę fajny
Jest gęsty, długo się trzyma i ładnie pachnie. Dodam, że mam tłustą cerę, przez co muszę być wybredna Jest tyle opinii na jego temat, ile osób się wypowiadających, jednak według mnie jest świetny Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
zawsze uzywalam tego podkladu matujacego tiramisu i bylam zadowolona pozniej zrobilam przerwe i uzywalam innego podladu wczoraj zakupilam ponownie tiramisu matujace i dzisiaj sie nim pomalowalam i jestem przerazona!!!!!!! mialam jakies plamy na twarzy nie wiem czemu przeciez kiedys mi odpowiadal a cera mi sie nie pogorszyla . odcien jakis zolty masakryczny!!! moze lepiej on wygladal dlatego ze chodzilam kiedys na solarium sama juz nie wiem..
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze go mam w kosemtyczce
lubie go ale niestety szybkko znika z twarzy pozatym kolor toffi kryje super ale juz kolor Beż nic nie kryje..
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, też kiedyś używałam tego podkładu i, z tego co pamiętam, bardzo mi odpowiadał. Potem zaczęłam używać innych, droższych i tak do tej pory. Obecnie mam la roche posay, miałam vichy, revlon itp. Ale chciałabym ponownie kupić ten właśnie podkład, bo już jestem zmęczona tymi ciężkimi podkładami
![]() Zastanawiam się tylko, czy też nie przeżyję rozczarowania, bo kiedyś go lubiłam, a teraz.. ciekawe...
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś używałam tego podkładu. Jednak kolory były dla mnie za ciemne, a poza tym podkład słabo kryl. Poza tymi dwoma minusami jest ok
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
kolory akurat byly ok jak dla mnie, uzywalam drugiego z rzedu chyba beż
![]() a krycia kiedys nie potrzebowalam wiec byl dla mnie idealny, fajny zapach, konsystencja, teraz niestety potrzebuje krycia aaale te podklady kryjace maja uboczne skutki, zly wplyw na cere. nie wiem jak lirene, nie pamietam czy mozna go uzywac do cery z niedoskonalosciami, zeby see nie narobic biedy
|
|
|
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Odpowiem Ci z mojego doświadczenia. Też kiedyś używałam i zachwalałam Lirene (mat oraz roświetlający) w tym wątku, odkąd go odstawiłam i zaczęłam inwestować w podkład nie mogę się do niego przekonać. Kupiłam w listopadzie po dosyć długiej przerwie i... tragedia! Mat to taki do wyjścia z domu no i może paru minut.. no i z kryciem to chyba o to mam do niego największy żal - minimalne. Nie potrzebuję super krycia jak LRP, ale chciałabym żeby twarz wyglądała "w miarę jednolicie" tego mi nie zapewnił. Leży nie ruszany od listopada i niech tam skiśnie za takie robienie mnie w bambuko
. Po takich podkładach jak LRP, Revlon (colorstay? - lubię go) czy Vichy nie będziesz raczej zadowolona bo jesteś już przyzwyczajona do w miarę dobrze pokrytej twarzy. Skoro nie żyłujesz na podkład polecam Estee Lauder double wear light- jest w miarę lekki, kryje drobniejsze niedoskonałości i skóra pod nim spokojnie oddycha. Jak dobrze poszukasz to możesz znaleźć w necie sprawdzoną drogerię i cenę niższa od tej douglasowej o ok 40 zł trochę droższy od vichy ale warto. Mam nadzieję, że wypociny się przydały. pozdrawiam J.
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
LRP w miare ladnie kryje, ale vichy lepiej, a ja potrzebuje wiekszego krycia
![]() co do estee lauder to slyszalam wiele dobrych opinii ale troche boje sie wydac tyle kasy bo tak jak napisalas, zakryje drobne niedoskonalosci.. a co z wiekszymi?? ![]() Poza tym, od niedawna(chyba ponad miesiac)lecze sie u dermatologa i te apteczne podklady bardziej mi odpowiadaja niz te z drogerii. A z apteki to chyba vichy tylko ladnie kryje?? chyba ze o czyms nie wiem.. |
|
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
Jedno jest pewne - City Matt na problemową skórę nie pomoże. Co do Vichy raczej uważam, że są przereklamowani. Sama musisz wiedzieć czy LRP jest za lekki - na mojej skórze sie nie sprawdza bo jest mega ciężki a ja nie mam za bardzo problemowej skóry. DW light na mocniejsze krycie też raczej nie pomoże, jednak ma w miarę nieszkodliwe działanie na skórę. A Colorstay nie podobał Ci się? Ja mam Sand beige i jest na pewno bardziej kryjący i matujący niż City Matt ale używam go rzadko bo nie potrzebuję na co dzień mocnego krycia. Śmignij do Douglasa i poproś o próbkę EL DWear'a. A ze średniej półki cenowej to chyba Revlon jest ok. Chociaż mimo wszystko radziłabym odstawić podkłady skoro masz kurację tudzież przerzucić się na coś mineralnego? Zajrzyj na wątek o minerałach tam dziewczyny ostro walczą z nimi
to już się robi off top więc ewentualnie zapraszam PW |
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
a może znasz jakiś dobry minaralny podkład?
byłabym wdzięczna..oczywiście, sama poszperam na forach może coś znajdę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

. Zapowiadał się fajnie-konsystencja w sam raz, dobrze rozprowadzał się na filtrze, no ale paletę kolorów powiększyłabym o jakiś porcelanowy odcien
.
. Wole 1000 razy Shiny Touch !!!
/ zobaczymy jak sie sprawdzi, na pewno napisze

slabo matuje i kryje, do tego ciemniejszy ktory mam tworzy smugi na twarzy mi sie wogole nie podoba! nie wart jest nawet takich pieniedzy