Kwietniowe mamusie 2016 <3 część IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-13, 08:39   #121
danika
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 część IV

dzień dobry

miałam jechać zawieźć L4 do pracy ale mi się dziś nie chce, jutro się wybiorę
popołudniu bal przebierańców w zespole ludowym, w którym dama moja tańczy. W tamtym roku było super, kolędnicy przebrani w stroje, Mikołaj
a jutro wieczorem idziemy na koncert świąteczny , ale występują dorośli więc będzie podziwiała swoją panią a w piątek robie córci wagary od przedszkola

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
ciuszki do szpitala
Dowiedzialam sie ze mozna u nas korzystac ze swoich badz szpitalnych. Ubieracie w swoje ciuszki juz w szpitalu od pierwszych godzin?czy np na drugi dzien albo w ogole?
u nas można w swoje ale potem do prania zbierają do jednego wora i chyba już nie idzie odzyskać swoich rzeczy. Ale u nas spoko są te szpitalne ubranka, w sumie w samym kaftaniku i pieluszce niunia była. i rożki też są ok

Madziara: odespałaś coś? współczuje
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 08:40   #122
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Wgl to jak Wam robi Usg? Dowcipnie czy przez brzuch?
Kochana ja chodzę prywatnie, co +/- 4 tygodnie mam wizyty.
Czasami bada mnie na fotelu sprawdzając szyjke i macice.
Usg mam przez powloki, lekarz ma swój monitor A ja swój ekran więc widzę wszystko idealnie. Zawsze mówi przy usg gdzie co jest, że wszystko w porządku. Zawsze robi wszystkie pomiary, obwod glowki, mierzy kosci i sluchamy serduszka. Dostaje zdjecia albo zdjęcia Plus film nagrane na plycie.
Mogę zapytać o wszystko.
No i dodatkowo mierzy ciśnienie i waży.
A no i co dla mnie bardzo ważne zawsze jest dostępna pod telefonem.
Jestem mega zadowolona. Za wizytę place 100 zł z badaniem. Za te prenatalne placilam 150 zl.

Witamy się z rana. Moja księżniczka uciskala mnie w nocy w pachwinach więc ciężko mi się spało i tym o to sposobem zaspałam na zajęcia na uczelnie

Dziś zaczynamy 27 tydzień według OM i 25 tydzień według pierwszego usg ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 08:48   #123
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Madziara no wlasnie tez sie o to boje...z tym ze u nas malucha ogarnia mama, a nie polozne..ale mam stracha ze mi moje ciuszki nie wroca
ale kąpiesz też sama? u nas dziecko jest z mamą cały czas ale do kąpieli czy na początku tylko "przetarcia" właśnie zabierają i wtedy przebierają
i robią fajne fryzurki maluchom moja wracała w irokezie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 27 tydzień według OM i 25 tydzień według pierwszego usg ☺
gratulacje
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 08:59   #124
GGI
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja sie obudziałam juz w nocy z bólem gardła nie wiem skąd sie to wzięło. Odrazu aplikacja czosnku zaraz bedzie solanka trzeba sie ratować

wizyty
ja płace 130 zł w tym badanie ciśnienia wagi sprawdzanie na samolocie palcami szyjki i USG mój Dr też średnio opowaiada ale ja zadaje 100 pytań do a co to a co dr mierzy a ile waży i ble ble ble widze ze go to irytuje ale mam w dupie płace i wymagam niech mówi co robi pomyziać po brzuchu to tez se moge sama i nie wiedząc co i jak

3-mam za wizyty
Stary 2016-01-13, 09:01   #125
Polinezyjka
Zakorzenienie

http://www.ofeminin.pl/mam-dziecko/s...ml#d841587-p14

fajny pomysł
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:10   #126
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Witam sie z rana

Poli jak nasze dzieci tak beda ciągle spac a my się nudzić to nasz watek będzie bil rekordy 😁
Stary 2016-01-13, 09:15   #127
justyna_fli
Zadomowienie

Ciesze sie ze podoba sie Wam moje lozeczko jest naprawde fajne. W Polsce tez je mozna dostac z tego co widze: http://www.bertonipolska.pl/category...lozeczka-kojce
sen
Wspolczuje Wam problemow ze snem ja spie dobrze, wiadomo czasem sie przebudze ale nie chodze siku w nocy i zaraz zasypiam. Troche mnie bola biodra i plecy od lezenia ale tragedii nie ma. Oby jak najdluzej
Trzymam kciuki za wizyty, ja tez dzis ide ale na 15 dopiero. Musze chyba powiedziec poloznej o mojej porodowej fobii i moze mnie gdzies skieruje po pomoc... Oby mnie tylko nie zignorowala...
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:16   #128
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze podoba sie Wam moje lozeczko jest naprawde fajne. W Polsce tez je mozna dostac z tego co widze: http://www.bertonipolska.pl/category...lozeczka-kojce
sen
Wspolczuje Wam problemow ze snem ja spie dobrze, wiadomo czasem sie przebudze ale nie chodze siku w nocy i zaraz zasypiam. Troche mnie bola biodra i plecy od lezenia ale tragedii nie ma. Oby jak najdluzej
Trzymam kciuki za wizyty, ja tez dzis ide ale na 15 dopiero. Musze chyba powiedziec poloznej o mojej porodowej fobii i moze mnie gdzies skieruje po pomoc... Oby mnie tylko nie zignorowala...
Justyna zapytać nie zaszkodzi.
Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2016-01-13, 09:20   #129
akinomka03
Rozeznanie

Hej,
mam wyniki glukozy,
na czczo 96 mg/dl (obok norma 70-99)
po 2 godz 119 mg/dl i nie ma normy podanej. i jak ok? bo na czczo to tak blisko górnej normy.
Oprócz tego w morfologi mam podwyższone neutrofile norma do 70 a ja 78,4 i nie mam pojecia co to takiego. wizyta dopiero w nastepny poniedziałek (25.01) dzis narazie gin nie odbiera. no i sie martwie, zaraz poczytam na necie co to jest.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:26   #130
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
cudo

no i teraz mam dylemat bo hemoglobina 11,5 a gin żelaza nie kazał brać? Miewałam już problemy z niską hemoglobiną. Może przejsć się do rodzinnego niech jednak przepisze, bo boję sie ze po porodzie będzie jak u Ciebie.

u mojego jest podobnie, nie wzięłam ani jednej tabletki, ba nawet nie mam kupionej
jak brzuszek się napina biorę więcej magnezu i jest ok

Może Trisdom powie nam coś wiecej?
Lucy- najwyżej po porodzie dostaniesz żelaza trochę i się wyrówna. Możesz teraz brać, ale jak masz 11,5 to nie jest źle. U mnie jest problem, bo ferrytyna niska (czyli nie mam zapasów żelaza w organizmie) i dlatego biorę.

Co do leków- mam trochę inne podejście niż polscy lekarze i nie lubię dawać leków "na wszelki wypadek". Tak jak podany paracetamol zaburza obraz infekcji, bo nie wiadomo, czy gorączka rośnie, tak nospa i inne rozkurczowe mogą zaburzać obraz z macicy. Przy krwotokach szczególnie rozkurczowe są niebezpieczne, bo nie pozwalają naturalnie skurczem hamować krwawienia... Suplementy- magnez, omega 3- jak najbardziej, ale substancje działające bezpośrednio- z tymi jestem ostrożniejsza. Jak mam napinania- to kładę się i odpoczywam
To moje zdanie, ginem nie jestem i nie podważam sposobów leczenia kolegów po fachu. Czasem tylko zapomina się o psychicznej stronie problemów- łagodzeniu lęku, stresu i w zamian proponuje się farmakologię. To samo, wg mnie, dotyczy porodu- po co dbać o atmosferę intymności przy porodzie, jak można walnąć oksytocynę i ewentualnie skończyć cesarką...
U mnie było mało nerwów, bardziej ekscytacja porodem i wszystko się otworzyło tak szybko, że nie było czasu na znieczulenie

Co do spania w nocy, to nie zazdroszczę...
Ja jestem tak wykończona po całym dniu, że zasypiam szybko i budzę się na siku, na kwilenie i gadanie mojej starszej i jak wstaje tz do pracy.

jutro wizyta i usg
Stary 2016-01-13, 09:27   #131
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
MiniMonix ale jazda, ja nie chce 30 tcnie tak szybkoooo...
Haha 😂 widzisz, ja ostatnio nie chciałam i miałam mega chandrę a teraz nie mogę się doczekać końca. Chora głowa

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:29   #132
lulka19
Zakorzenienie

Hej
U mnie wizyta wygląda jak u większości z was. Muszę dodac, że czasowo trwa do 40 min, i lekarka odpowiada cierpliwie na moje pytania. Na początku jak chodziłam do byłego gina to po 20 min już było po wszystkim łącznie z L4. Tam akurat miałam swój monitorek do dyspozycji

Jestem zua, bo idą do mnie ksiażki priorytetem już 4 dzien, a ja chcę jutro wziąć jedną ze soba na badanie noo

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-01-13 o 09:42
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:33   #133
niulka_1985
Zadomowienie

U nas w szpitalu ciuszki dla dziecka trzeba mieć swoje, tak samo koszulę do porodu. Wszystko przeczytałam na ich stronie internetowej. Jest wyszczególnione, co ma być dla mamy i co dla dziecka.
Jeżeli chodzi o wizyty u ginekologa, to ja mam co 4 tygodnie i płacę 120 zł (nie wiem za co, bo na usg do innego lekarza chodzę i płacę 220 zł) ; Usg robię w tych wyznaczonych terminach. Do tej pory miałam 3, a na początku marca będzie czwarte w 33 tc.
WÓZEK ja się nigdy nie zdecyduję i mały nie będzie miał wcale
UBRANKA UŻYWANE postanowiłam odkupić od kuzynki po jej synku. Mały jeszcze nie skończył roczku, a oni same oryginalne kupowali. Jednak mój mąż aferę zrobił, że jego pierworodny syn ma mieć wszystko nowe, łącznie z wózkiem. a to uparciuch jest i go nie przekonam
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:34   #134
akinomka03
Rozeznanie

nie no nie czaje, teraz doczytałam ze na wynikach te neutrofile sa 2 razy, raz podane 6,19 tys/ul a norma do 7 i że w normie a pozniej podane w % ze norma 40-70 a ja mam 78,4, Może ktos coś wie? bo na necie to złych rzeczy sie juz naczytałam i nie chce sie niepotrzednie nakręcać.
Trisdom może coś więcej wiesz?
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:34   #135
GGI
Zakorzenienie

Dziś 25 tydzień ciąży zaczęty

SEN
Ale miałam dziś sen była piękna pogoda leżałam sobie na kocu kołomnie kilku znajomych i taka w błogim spokoju nagle poczułam że coś ze mnie wyskoczyło tak w pare sekund(to był poród)
po czym patrze a tam dziecko biega jak pies cała buzia i ciało owłosione takimi strasznie jasnymi włosami no OMG
wstałam aż mokra.....
Stary 2016-01-13, 09:37   #136
GGI
Zakorzenienie

w DDTVN mówia o porodzie i znieczuleniu
Stary 2016-01-13, 09:38   #137
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

SEN
Ale miałam dziś sen była piękna pogoda leżałam sobie na kocu kołomnie kilku znajomych i taka w błogim spokoju nagle poczułam że coś ze mnie wyskoczyło tak w pare sekund(to był poród)
po czym patrze a tam dziecko biega jak pies cała buzia i ciało owłosione takimi strasznie jasnymi włosami no OMG
wstałam aż mokra.....
Kochana piątka my też dziś startujemy w 25 tydzień

Sen faktycznie przerażający. Mi do tej pory raz śnił się poród. To chyba wynika z tego że już coraz bliżej i zaczynamy się zastanawiać jak to będzie...
Stary 2016-01-13, 09:43   #138
Ineso
Matka Smoka

Noce
Powoli mam dość....Sny i ich rónorodność mnie rozwalają - wczoraj erotyczne, dziś koszmary wojenne m.in. z wymordowaniem przyjaciół+rozkminy na temat wózka (wczoraj odebraliśmy ten używany od koleżanki i muszę podjąć decyzję czy go chcę). Spanie na lewym boku mnie dobija, mimo że i tak się kręcę i śpię też trochę na prawym. Cała lewa strona boli mnie coraz bardziej, a do tego dzisiaj doszły skurcze łydek - też tylko na tej stronie Może ja mam jakąś anomalię w budowie i tą żyłę główną po lewej

Wizyty
Mnie obaj lekarze badają na fotelu szyjkę i na usg przezbrzusznym oglądają czy wszystko jest ok, częstotliwość tętna, wagę. Oboje wiedzą, że chodzę też na te usg prywatne do najbardziej wypasionego lekarza, więc zawsze po tych wizytach jest tekst w stylu ,,o to pan doktor już porządnie sprawdził, to na pewno jest dobrze" więc może mniej dokładnie sprawdzają wszystko. Ja nie mam zastrzeżeń - jak dzieć się rusza, wszystko wygląda dobrze to nie ma co się doszukiwać.
Tak mi się złożyło, że w tym tyg. mam u obu lekarzy wizyty w ten sam dzień - myślicie, że ten drugi pozna, że ktoś ,,tam grzebał"? Albo będzie to miało jakiś wpływ? Myślę, że podwójne usg jakoś dzieć przetrwa, to w końcu tylko chwila.

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Cholera jasna nie widzę własnej Bożeny chciałam depilacje zrobić na wypasie a tu na ślepo cos tam przejechałam nie wiem jak dziady z brzuchami mogą tak funkcjonować ciagle i nie widzieć nigdy swoich klejnotów
Może faceci specjalnie zapuszczają brzuchy, żeby właśnie nie widzieć klejnotów - wtedy im jeszcze łatwiej wierzyć, że mają wielkiego
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:44   #139
lulka19
Zakorzenienie

Ja mam od jutra 27 czyli 28 będzie leciał wg OM, ale u mnie na usg jest mniej więcej tak samo

Ineso z tego co wiem to po takim badaniu jest ryzyko plamienia, więc ja nie chcialabym dwóch grzebań jednego dnia...

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-01-13 o 09:45
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 09:53   #140
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Noce
Powoli mam dość....Sny i ich rónorodność mnie rozwalają - wczoraj erotyczne, dziś koszmary wojenne m.in. z wymordowaniem przyjaciół+rozkminy na temat wózka (wczoraj odebraliśmy ten używany od koleżanki i muszę podjąć decyzję czy go chcę). Spanie na lewym boku mnie dobija, mimo że i tak się kręcę i śpię też trochę na prawym. Cała lewa strona boli mnie coraz bardziej, a do tego dzisiaj doszły skurcze łydek - też tylko na tej stronie Może ja mam jakąś anomalię w budowie i tą żyłę główną po lewej

Wizyty
Mnie obaj lekarze badają na fotelu szyjkę i na usg przezbrzusznym oglądają czy wszystko jest ok, częstotliwość tętna, wagę. Oboje wiedzą, że chodzę też na te usg prywatne do najbardziej wypasionego lekarza, więc zawsze po tych wizytach jest tekst w stylu ,,o to pan doktor już porządnie sprawdził, to na pewno jest dobrze" więc może mniej dokładnie sprawdzają wszystko. Ja nie mam zastrzeżeń - jak dzieć się rusza, wszystko wygląda dobrze to nie ma co się doszukiwać.
Tak mi się złożyło, że w tym tyg. mam u obu lekarzy wizyty w ten sam dzień - myślicie, że ten drugi pozna, że ktoś ,,tam grzebał"? Albo będzie to miało jakiś wpływ? Myślę, że podwójne usg jakoś dzieć przetrwa, to w końcu tylko chwila.

Może faceci specjalnie zapuszczają brzuchy, żeby właśnie nie widzieć klejnotów - wtedy im jeszcze łatwiej wierzyć, że mają wielkiego
Tekst o facetach i ich klejnotach mnie rozwalił
Stary 2016-01-13, 10:01   #141
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Wgl to jak Wam robi Usg? Dowcipnie czy przez brzuch?
U mnie mierzy dowcipnie szyjkę, bo jak sam stwierdził "panią się trudno bada, tak więcej widać" (co jest prawdą, bo ja na samolocie się nie rozkraczę ) i usg brzuszne, bo podglądamy małą i mierzymy i próbujemy uchwycić ładny portrecik 3D, ale Małpiszonek się ciągle zasłania.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 10:13   #142
MaLoS
Rozeznanie

Kochane ja juz po wizycie Synuś waży 1200 i przyspieszył o 3 dni póki co jednak terminu mi nie zmienił lekarz. Spał sobie i trzymał rączki na jajkach zupełnie jak jego tatka ale ogólnie wszystko super, przepływy ok, serduszko, główka, kości, wszystko prawidłowo ten doktor mnie zawsze tak komplementuje, ze aż sie zawstydzam, stwierdził, ze następna musi być dziewczynka, żeby była kopia mamy

Chodzę prywatnie co 3 tyg i koszt 150. Zawsze mam usg, zawsze dostaje zdjęcia i mam swój monitor, nie ma problemu żeby TŻ był ze mną na wizycie. Następna za 3 tyg

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 10:16   #143
gocha_cz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ja chodze do Blazukiewicza prywatnie co 4 tyg i na wizycie mam ogólny wywiad, badanie. usg szyjki dowcipne i usg małego gdzie go mierzy i mówi co i jak. Za taką wizytę płacę 100zł. Zza badanie trymestralne czyli genetyczne i polowkowe placilam 180 zl i obejmuje w/w z tym, że usg wtedy jest dosyć długie oba około po 20 minut i tutaj daje Ci plytke i wszystkie dane do programu tego FMF Ja jestem z niego zadowolona. Jak coś się dzieje to jest dostępny pod telefonem 24h odpisuje po paru minutach. Kaze na oddział przyjeżdżać lub wysyła do swojego kolegi, który jest młody, ale zna się konkretnie na rzeczy. Dodatkowo chodze na NFZ ale głównie ze względu na darmowe badania ale ten lekarz jest w porzaadku. Ja z dwóch wizyt zarowno prywatnej jak i na nfz jestem zadowolona.
Dodatkowo 2 razy byłam u Swatowskiego najlepszy lekarz, ale niestety zbyt drogi.

Lekarzy polecam 3: Blazukiewicz, Swatowski i młody Wiktor

Kurze dzisiaj znowu nic nieprzespana
O tak młody Wiktor jest spoko zresztą kolega mojego ze szpitala i kilka razy w przychodni byłam u niego, szkoda że już tam nie przyjmuje. Ja chodze na NFZ i za każdym razem mam badanie, usg dowcipne i mierzy szyjkę i usg przez brzuch, nie mogę narzekać bo za każdym razem jest mega dokłady wizyta trwa dotąd, aż wszystko posprawdza tak samo prenatalne miałam u niego, za każdym razem dostaję komplet zdjęć i opis, a jak byłam w szpitalu to specjalnie schodził ze swojego oddziału do mnie na patologie mówił co i jak, jak wyniki zlecał dodatkowe badania i pytał jak się czuję.
Zresztą obok leżała pacjentka Wiktora i jak się okazało, że ze względu na białkomocz i wysokie ciśnienie będzie miała cesarkę w 36 tyg to ten od rana był na oddziale czekał na wyniki i zaglądał do niej na bieżąco informując jakie decyzję zapadają w gabinecie lekarskim.
Byłam dwa razy prywatnie w mojej miejscowości głównie liczyłam na zdjęcia 4d ale mały miał to w i tyle było ze zdjęć, różnicy w podejściu nie zauważyłam, bo mój na NFZ też jest bardzo dokładny jedyne co to lepszy sprzęt ale zarówno u jednego jak i drugiego wychodziło to samo także stwierdziłam że nie warto płacić tyle kasy jak to moje małe takie uparte i nie chce zdjęć

ubranka w szpitalu

nie mam pojęcia jak to jest u mnie, muszę poszperać może znajdę jakieś informacje. Patryśka może Ty coś wiesz (dobrze kojarzę, że i Ty na Kraśnickiej będziesz rodzić) czy ubierają w szpitalne czy swoje.

ja zaczełam już 30 tydz.
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 10:19   #144
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Malos super ze wszystko ok!
Stary 2016-01-13, 10:28   #145
Agnessssa
Rozeznanie

Ja na Krasnickiej bede rodzic i ubranek dla dziecka nie trzeba Dopiero w dniu wypisu. A mama ma wybór albo w białej szpitalnej rodzi albo w swojej

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2016-01-13 o 10:29
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 10:42   #146
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
nie no nie czaje, teraz doczytałam ze na wynikach te neutrofile sa 2 razy, raz podane 6,19 tys/ul a norma do 7 i że w normie a pozniej podane w % ze norma 40-70 a ja mam 78,4, Może ktos coś wie? bo na necie to złych rzeczy sie juz naczytałam i nie chce sie niepotrzednie nakręcać.
Trisdom może coś więcej wiesz?

Raz podaja procentowy udział neutrofili w ilości całkowitej białych krwinek, a raz wartość bezwzględną. To ma znaczenie przy znacznym obniżeniu lub podwyższeniu ilości krwinek i wnioskowaniu na temat choroby. U Ciebie te odhylenia są tak małe, że nieistotne. Sokrot google w tym przypadku to kiepski doradca.
Stary 2016-01-13, 10:47   #147
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ale kąpiesz też sama? u nas dziecko jest z mamą cały czas ale do kąpieli czy na początku tylko "przetarcia" właśnie zabierają i wtedy przebierają
i robią fajne fryzurki maluchom moja wracała w irokezie

Z tego co wiem to jest tak:
-po porodzie wycieraja, zawijaja w becik i do mamy
-jesli sie urodzi w dzien to w tym samym dniu zabieraja malucha pod wieczor na kapiel (mama moze patrzec)
- jesli sie urodzi w nocy albo pod wieczor to kapiel jest nastepnego dnia pod wieczor i po SN kapie mama w asyscie poloznej...no chyba ze ktoras ma jakies problemy i nie jest w stanie...

Ale z tymi ciuszkami to chyba rzeczywiscie sobie daruje i wezme tylko na wyjscie, szkoda pozniej walczyc o swoje... A niby te szpitalne nie sanjuz jakoes ochydne..

MaLoS ale juz duzy chłop

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 10:49   #148
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

SEN
wstałam aż mokra.....
o ja pitolkam jaki sen! No masakra

W ogóle jak zaczęłam czytać ten poczatek:
kocyk, piękna pogoda, znajomi, błogi nastrój, nagle poczułam - sobie myślę - zaraz tu jakieś seksy grupowe opiszesz
a tu takie niespodziewane zakończenie hehhehehe
EDIT: jeszcze mi się w oczy rzuciło: wstałam aż mokra - zanim przeczytałam całość
Cytat:
Kochane ja juz po wizycie Synuś waży 1200 i przyspieszył o 3 dni póki co jednak terminu mi nie zmienił lekarz. Spał sobie i trzymał rączki na jajkach zupełnie jak jego tatka ale ogólnie wszystko super, przepływy ok, serduszko, główka, kości, wszystko prawidłowo ten doktor mnie zawsze tak komplementuje, ze aż sie zawstydzam, stwierdził, ze następna musi być dziewczynka, żeby była kopia mamy

Chodzę prywatnie co 3 tyg i koszt 150. Zawsze mam usg, zawsze dostaje zdjęcia i mam swój monitor, nie ma problemu żeby TŻ był ze mną na wizycie. Następna za 3 tyg
ooojejjj <3 słoneczko duże już jest
A co do tego, że faceci mają wielkie brzuchole to oni mogą je przecież wcisnąć rękami by coś zobaczyć, przemieścić i w ogóle podnieść w dół czy do góry bo tam sam tłuszcz. A my w ciąży nico....
21 tc córeczka

Edytowane przez Polinezyjka
Czas edycji: 2016-01-13 o 10:51
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 10:50   #149
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &amp;amp;lt;3 część IV

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Iwoncia81 No, zmieniają te normy.. Odnoszę nawet wrażenie, że każda poradnia ma inne. Pewnie nie bez powodu.
Działaj, działaj I się niczego nie bój. Jak będziesz coś wiedziała, to koniecznie pisz
W ogóle ja się zawsze bałam kłucia w palce, zawsze bardzo mocno mnie bolało - mam tak unerwione palce. Na początku mówiłam, że wolałabym, żeby mi codziennie krew z żyły pobierali
Przez te regularne kłucia pozbyłam się lęku, czasami nawet dodatkowo przed jakimś posiłkiem się "pokłuję" dodatkowo z ciekawości

Najgorsze że u mnie w pobliżu chyba nie ma diabetologa gdyby coś

wizyty
Ja chodze prywatnie i płace 150zł
W tym badanie na fotelu, usg i pełno rozmowy na temat wyników badań i ogólnie jak mam pytania to wyjaśni itp.

ciuszki do szpitala
Dla dziecka to tylko na wyjście do domu.
W szpitalu mają szpitalne. My tylko mamy przynieść pieluchy jednorazowe i smoczek.
A dla mamusiek to koszule chyba dwie, klapki pod prysznic, kapcie, podkłady poporodowe, podkłady takie na wyro co by im nie poplamić prześcieradeł no i przybory do mycia. Nie wiem czy coś pominełam...

dzisiejsza nocka
Przewalona
Kupiłam starszemu synkowi wczoraj znikopis i w nocy raz mnie obudził niewiadomo po co, A potem od 6 rana chyba 7x już przychodził i sprawdzał czy śpie i jak już w końcu spytałam o co chodzi to mi powiedział że bardzo chce sie bawić znikopisem
Od wczoraj cały czas sie nim bawi i mnie to aż zaskakuje bo on ogólnie to zabawek nie toleruje. Chyba że są nimi śrubokrety, wkrętarki, kombinerki i inne takie. Rzecz jasna prawdziwe od taty.
A ja nie wyspana, tż mnie wkurczył ZNOWU i mam doła i dupa blada dość mam.
Przepraszam że smęce ale nie mam komu o nieee, jeszcze mnie teraz zgaga dopadła 😔

Aaa, co najważniejsze gratuluje udanych wizyt

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2016-01-13 o 10:54
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 11:04   #150
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:

Duży chlopiec, niechaj rośnie zdrowo
Zawsze to inaczej się kobieta czuje kiedy lekarz mówi miłe rzeczy i żartuje ☺
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości