|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - przyszłe majowe mamy cz. IV
Cytat:
Ja już też powiesiłam pranie na dworze - korzystam z ładnej pogody
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
😉 Spokojna glowa, laktacja ruszy jak juz wyplujesz Zuzke. I pomyslec, ze jeszcze 2 lata temu chcialam kolczykowac sobie sutki... ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Iwonia, czyli chlop twoj ma przednia zabawe
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też jeszcze kompletna susza, albo po prostu boję się naciskać, żeby sprawdzić
![]() Mój mąż też stara się unikać jakiegoś piwa, bo co jak będzie trzeba jechać nagle? Co prawda w promieniu 10 km znalazłoby się kilka osób, które mogą jechać, ale też głupio żeby piwem chuchnął na izbie przyjęć
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moj lubi piwko wieczorem tez sie boje ze kiedys wypije akurat tego wieczoru co nie powinien i sama pojade a on z boku bedzie siedziec ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Gdzies slyszalam ze w brzuszku czkawka nie meczy tak dzidzi jak nas ale tak mysle czy to prawda. Moj ma teraz i w sumie zawsze jak ja pije to i on sie nałyka. Trwa to u niego z 20 min i po chwili juz sie mocno kreci, kopie wyraznie inaczej niz bez czkawki i wydaje mi sie ze tez go to drażni. Tez tak Wasze sie niecierpliwią? |
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co ostatnio u siebie zauważyłam - pogorszył mi się wzrok, mam wadę od dawna ale -0,75, -1,0. do tej pory zakładałam okulary tylko do samochodu w tym momencie mam mgłę nawet przy kompie chyba muszę się wybrać do okulisty w końcu |
|
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 102 a pierwszym razem jak oboje to ujrzelismy a wtedy fest poleciało az po brzuchu to...spróbował tak go ciekawiło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Idź idź. ️ Ja nie wiem co mi ale raz na pare dni mam takie mroczki i drżenie obrazu ze chwilami nic nie widze i po okolo 30min przechodzi. Dziwne to. Wzrok zawsze mialam ok
|
||
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądam porodowke na tlc, no i wygląda to na bardzo łatwe
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siary u mnie brak, więc też się pisze na listę do Rose. Znaczy właściwie nie ja ... tylko Alusia chociaż kto wie ... Rose jak będziesz miała taki potencjał to niejedną rodzinę wykarmisz ![]() Jadę dzisiaj oglądać szpital, wczoraj jeszcze pół nocy siedziałam i czytałam w internetach jakie tam zwyczaje panują co do kp, odwiedzin, zzo .... no i na co mi to było ja się pytam? się doszperałam, że właśnie w prokuraturze toczy się postępowanie w sprawie zarażenia jakąś pochodną gronkowca-Klebsiella pneumoniae - trojki dzieci- noworodków i że to już ognisko zapalne i teraz będą badać dokumentacje medyczną wszystkich dzieci urodzonych styczeń-marzec 2015 i policja będzie jeździć po rodzinach pozostałych 127 noworodków urodzonych w tym czasie i sprawdzać czy jeszcze więcej nie ma przypadków zakażeń i czy nie doszło do zaniedbań ze strony personelu szpitala. Nie spałam do 3 w nocy bo już oczami wyobraźni widziałam te wszystkie bakterie jak tam tylko czekają przy drzwiach szpitala, żeby nas dopaść. Niby minęło ponad rok, ale ....
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę dziewczyny na basen! Źle mi, nie wiem co ze sobą zrobić- to będzie dobre rozwiązanie. Ciekawe tylko czy w strój się zmieszczę...
|
|
#130 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Mialavi , mnie tez sie pogorszyl. Bylam u optometry, babeczka mowila zeby poczekac ze zmiana szkiel, bo po ciazy moze powrocic do poprzedniego stanu albo sie calkiem zmienic
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Tez jest szampan, jedwabie i kelner jak u nas?
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie w szpitalu nie ma zzo
![]() ale będzie zabawa---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
To moj stwierdził ze to bez smaku ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Wiem! Pewnie kazda z nas ma rozny smak siary truskawka banan itp ino mnie sie wersja bez trafiła
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do szpitala mieliśmy 60 km a ja nawet nie miałam ze sobą torby i mąż dzwonił do brata który ma klucze od naszego mieszkania czy nam dowiezie torbę do szpitala ale on już też był po piwie bo to akurat sobota wieczór był więc musieliśmy jeszcze po drodze do domu wstąpić ale może dzięki temu szybciej urodziłam bo trochę mnie w aucie wytrzęsło
|
||
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sie po sniadaniu polozylam i w sumie wstac nie umialam, jakos mi sie ucisk zrobil na przepone, serducho mi szybciej zaczelo bic i az tak jakos slabo sie robilo.. dzwignelam sie do polsiedzacej i od razu lzej na klacie sie zrobilo.. Ja chyba po cichu zaczne tez za niedlugo jakies czarymary robic zeby od 37tc juz bylo po wszystkim :P |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Poleżałam trochę, poszłam w końcu z tym praniem na zewnątrz i chyba słoneczko zadziałało bo moc wróciła
![]() Mia strasznie mi się spodobała ta torba z Decathlonu którą pokazywałaś bo wymiarowo wydaje się idealna i też przyda się na inne okazje ale nie ma jej online ani też w moim mieście wg dostępności na stronie. No i co ja pocznę teraz jak się tak nakręciłam na nią
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to nieźle dobrze że nie zdążył zacząć ostatniego piwka albo kolejnego. Ja torbe to chyba w takim razie w samochodzie będę trzymać.
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do siary to u mnie też pustki i susza póki co więc nie wiem czy to moje dziecko będzie miało co jeść ![]() A powiedzcie mi, nawet jak planujecie karmić piersią to kupujecie jakieś małe opakowanie mleka modyfikowanego tak żeby było w domu w razie czego? Tak wyczytałam na niektórych listach wyprawkowych, że dobrze jest mieć ale sama nie wiem. |
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem. Moze to nie głupi pomysł. Hmm ale w sumie juz w szpitalu bedzie wiadomo tzn tak mysle to moze dopiero wtedy powiedza jakie kupic i maz skoczy. |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kupić paczkę mm ale po co się z góry nastawiać źle jak już będzie kiepsko mąż podjedzie i nas zaopatrzy nawet do apteki 24h
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Ale zaraz zaraz, Bona czy ty masz zamiar z regularnymi skurczami prowadzic auto???? 😲 Czys ty oszalala? 😉 Moze dla swietego spokoju postaw w garazu baniaczek z benzyna 😂 Gotuje rosol. Zlapalam takiego smaka ze koniec. I juz mi slinka cieknie na mysl o jutrzejszej pomidorowej |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Dopóki mi lekarz nie zaleci karmić mlekiem modyfikowanym nie kupuję.Nastawiam się na pierś i innej opcji nie biorę pod uwagę. Nie wiesz czy mała nie będzie mieć skazy, czy czegoś jeszcze innego. Z tym lepiej poczekać aż ewentualnie lekarz takowe zleci.
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#145 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Jasne ze lepiej taksowka!
Przynajmniej nie bedziesz stwarzac zagrozenia w ruchu ladowym ![]() MM tez nie kupuje. Planuje byc pierwsza karmicielka narodowa w tym kraju. |
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle łapię się na tym ilu rzeczy nie kupuję "bo się zdąży" - żadnych butelek, smoczków, laktatorów, mleka...ciekawe jak mnie to później zgubi
|
|
|
|
|
#147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam z bagietką. Jestem szczęśliwa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami w szpitalu maja mm, w razie czego. Ja nie kupuje, bo tez nastawiam sie na kp, ale jak cos by sie dzialo to sklepy/apteki sa czynne 24/7 nie zyjemy z dala od cywilizacji laski
|
|
|
|
|
#149 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Uwielbiam to
![]() https://youtu.be/RleTwu7ueac |
|
|
|
#150 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony nie otwierane mm moze dlugo stac. Jesli dziecko umie pic z butelki (moja corka nigdy nie pila z butelki ze smoczkiem), to dokarmianie pewnie przydaje sie przy kryzysach laktacyjnych. Pierwszy kryzys wypada zazwyczaj 6 tygodni po porodzie. U mnie to sie sprawdzilo. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

chyba muszę się wybrać do okulisty w końcu 
a pierwszym razem jak oboje to ujrzelismy a wtedy fest poleciało az po brzuchu to...spróbował tak go ciekawiło 
️ Ja nie wiem co mi ale raz na pare dni mam takie mroczki i drżenie obrazu ze chwilami nic nie widze i po okolo 30min przechodzi. Dziwne to.
Wzrok zawsze mialam ok

chociaż kto wie ... Rose jak będziesz miała taki potencjał to niejedną rodzinę wykarmisz
ale będzie zabawa
do szpitala mieliśmy 60 km a ja nawet nie miałam ze sobą torby i mąż dzwonił do brata który ma klucze od naszego mieszkania czy nam dowiezie torbę do szpitala ale on już też był po piwie bo to akurat sobota wieczór był
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)