|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I do szkoły rodzenia nie chodzę I mamyginekolog nie czytam Ogólnie chyba za mało się angażuję w tą ciążę.
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym wieku to juz calkiem inne podejscie do wszystkiego ![]() Ja po wizycie. Leo łobuz ma 1,5 kg wiec troche mnie to uspokoilo, ze nie ma powtorki z rozrywki jak z Igorem chociaz na kolosa tez sie nie zapowiada Jestem dzis przytloczoba tym L4. Jak chodzilam to pracy to jakos nie odczuwalam tej ciazy pomimo dolegliwosci fizycznych... A tu wszystko sie zbliżyło jakos i jest bardziej realne. Przerazilam sie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluje wizyt!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze taką historię mój syn odstawił:
W szkole jest taki program, że dzieci dostają przetwory mleczne i owoce ale trzeba wyrazić na to zgodę. Młody nie może nabiału więc ja to nigdy do tego pierwszego nie zapisuję a tu w listopadzie on mi zaczął przynosić te mleko w kartonikach i to tak po kilka sztuk. Okazało się że te mleko jest rozdawane w takiej ilości żeby każde dziecko zgłoszone dostało a jak to nie na w szkole to dłuższy czas to są odkładane i tak się wyvhowaeczymi trochę tych kartoników uzbierało. Młody podszedł do niej i powiedział że skoro i tak leżę i czekają na zmarnowanie to o chętnie weźmie to mleko dla mamy bo mama jest w ciąży i powinna zdrowo się odżywiać i mleko pić żeby dziecko miało zdrowe kości ![]() ![]()
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do L4 to zobaczysz, taki kac moralny potrwa z tydzien i pozniej docenisz to, ze juz w zasadzie nic nie trzeba Ja jak szlam na chorobowe to sie poplakalam przed wyjsciem ze swojego pokoju Pierwszy dzien co nie trzeba bylo isc do pracy byl dziwny, drugi tez choc juz troche mniej, a pozniej bylo juz tylko lepiej bo zaczelo sie korzystac z tej wolnosci Niedlugo przeciez wracamy, ta ciaza leci jak z bicza strzelil to i macierzynski zleci nie wiedziec kiedy i bedzie stres bo do pracy trzeba bedzie wrocic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1478 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7528130643 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Ja za tydzień już kończę wreszcie szkole rodzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1479 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wizyt!
![]() Mamaszkrabka rozumiem Cie doskonale mam w planie pracować do końca, bo jak muszę siedzieć w domu to czuje się tak ze cztery razy bardziej w ciąży niż jestem faktycznie wszystko mnie boli, ciężko mi się chodzi, sapię ze dwa razy bardziej niż normalnie i dużo myślę o porodzie itp.. A tak - pójdę do pracy, zobaczę się z ludźmi, zajmę się czymś konkretnym i natychmiast mi lepiej Ja o mamie ginekolog dowiedziałam się z Wizażu, ale niestety nie czytam jej bloga, za to byłam raz na szkole rodzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1480 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też bym już chciała wizytę. Mam nadzieję, że teraz będzie mi kazał częściej przychodzić na kontrolę, może się będę pewniej czuć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z planu wynika, że całkiem fajne będą te zajęcia, trochę ćwiczeń dla mam, i wtedy tatusiowie dostali wolne, bo oni nie muszą ćwiczyć mięśni kegla mój mąż siedział na tej podusi taki biedny, śmiać mi się z niego chciało, A jak uslyszal, że na te ćwiczenia nie musi przychodzić to aż mu się oczy zaswiecily hahahaWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1483 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.
Hej wszystkim. Gratuluje wizyt - dzieciaczki rosną jak na drożdżach
Podczytuje Was w wolnych chwilach ale cały czas cos robimy na urlopie i nie moge za Wami nadążyć . Pełno tu zimnowych atrakcj a córka zachwycona śniegiem !! Wlasnie wróciliśmy z karczmy z góralska muzyka na żywo- cudowne klimaty a jak wracaliśmy mróz trzaskał pod butami .... Nastraszyłyscie mnie tymi porodami Marcowek - jak tylko wrócę z urlopu to pranie ciuszków muszę zrobić i zwolnić szuflady w komodzie ![]() Wspominalyscie o poporodowych niespodziankach od tztow. Ja sobie tylko zażyczyłam zeby czekała na mnie świeża pościel w łóżku ale był nawet baner z napisem witajcie w domu + kwiaty a potem pierścionek z szafirem . Akurat pierścionki nosze zawsze wiec teraz chce kolejny i juz poinformowałam o tym tzta!Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pomierzyłam dolce sonno, będę 2 z 3 koszul odsyłać, ale chyba już wiem co i jak zamówić docelowo, także mimo wszystko do przodu - jedną koszulę już zostawiam i leginsy ciążowe
|
||
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NibyNic - ale masz super faceta w domu naprawdę mądry i dojrzały chłopak jak na swój wiek! Musi Cię rozczulać takimi akcjamiMamaszkrabka - gratulacje wizyty! Dobrze, że maluch prawidłowo przybiera ![]() Nie martw się tym L4, dziewczyny mają rację! Wychodzi się ostatniego dnia z pracy ze świeczkami w oczach, a z dnia na dzień przyzwyczajasz się coraz bardziej do braku pracowych obowiązków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej niezbyt miałam do czynienia z małymi dziećmi, pomijając ponad 14 lat temu moją siostrę Ale co może po takim czasie pamiętać człowiek jak miał 12 lat? Do szkoły rodzenia jeszcze nie dotarłam, ale się wybieram (obym zdążyła ).Więc dla mnie jest wszystko nowe w sumie + musiałam przez te bóle pleców zrezygnować z pracy wcześniej niż planowałam więc siedzę, czytam, oglądam i przeglądam czeluście Internetów Dzisiaj zaczęłam przeglądać i porządkować kartony żeby jak dotrą meble szybciej się ogarnąć bo na początku marca to nie wiadomo jak się będę czuła Na razie jest przyzwoicie całkiem, ale jak tak czytam o tych porodach przedwczesnych to w głowie się pojawia myśl, że nie znasz dnia ani godziny
|
|
#1487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja staram się być dobrej myśli chociaż z natury jestem panikarą ![]() O powrocie z macierzyńskiego nie myślę, nawet jeszcze nie wiem czy będę miała gdzie wracać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a allegro smart mamy od początku, nie ze względu na ciążę ![]() Cytat:
a w temacie powrotu po macierzyńskim- ktoś planuje wychowawczy już teraz?
|
|
|
#1490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzecia eska za mała i w biuście się już dość rozchodzi więc zamówie M, nie wiedziałam bo wcześniej jej nie miałam. Jako, że podszedł mi teraz ten fason i jest najkrtósza to zamówie 2 takie - jedna jako wymianka a druga zamiast tej 'jak woźna', tylko jedną ciemną/granatową do porodu https://allegro.pl/oferta/koszula-no...y-m-7471242477Cytat:
Kiedyś wizja porodu była dla mnie tak abstrakcyjna, że zawsze mówiłam że zapłacę za cesarkę i heja, ale był też czas że mówiłam, że nie będę mieć dzieci
|
||
|
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coco "nie będę rodzić jak woźna" padłam 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serrio się boje. Mniej stresu związanego z opieka nad noworodkiem. Tego się bardzo za pierwszym razem balam. Teraz podchodze do tego w ten sposób ze idę rodzic, będę cierpieć, muszę przez to przejść ale finał będzie piękny i doczekać się nie mogę. W końcu do szpitala jedziemy zeby wyjść z stamtąd juz we dwoje tym razem opieka nad noworodkiem juz mnie nie stresuje, bardzo, bardzo nie nogę się doczekać tej malej istoty w naszym domu. Ja teraz zaczęłam się zastsnswiać i dużo analizować ciągle zdanie zmiebian i mysle nad tym żeby dokupić jeszcze jedną koszule. Mam dwie i jakąś do porodu by się przydała. Jeszcze nie podjęłam decyzji gdzie bede rodzic.Wiecc moze sie przyda swoja. Zaczelam brac pod uwage szpital blizej domu. Tam na strobie baoisanw maja zeby dziecku wziac becik albo spiworek. A my nie mamy tego tam gdzie rodzilam nic nie bralam , nawet pieluszki szpital miał. zrobilam zamówienie na Gemini ale teraz myślę czy nie dokupić jeszcze jednych gaci poporodowych. Co by mieć spokoj z praniem. Nie wem czy dwa opakowania podpasek bella mamma starcza. I chyba pora powoli pakować walizkę. Chociaż taka dla siebie póki co... Patrząc na marcowki to i u nas niedługo wszystko może zacząć się dziać....Ja mama ginekolog lube za artykuły medyczne. Obserwuje ja na insta ale irytuje mnie jej prywata a strasznie dużo jej. relacji z insta nie słucham bo nie mam czasu a bardzo dużo tam się produkuje a wkurzają mnie relacje z prywatnego życia. Nawet potrafi na temat trolli rozpisać ze tak długo ze 5 minut się czyta... Wole wejść na bloga i poczytać o konkretach. Książek jej nie czytalam. Są ciekawsze lektury na rynku Nie spie od 4.30. Za to córka jeszcze się nie obudziła. TŻ tez juz nie spi. To nas mały człowiek przyzwyczaił a teraz sobie w najlepsze śpi myślę ze pewnie zaraz się obudzi i tak czekam i czekam...jestem mega głodna i dzisiaj znowu odpuszczam laboratorium. Kto to widziałam otwierać dopiero o 8...pójdę w tygodniu najwyżej późno spać to może pospie dłużej i wstanę akurat tak żeby iść od razu na klujki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam 3 koszule tzn w planie mam tyle mieć (w jednej z nich rodzic będę), 3 opakowania bella mama i majtki 4 szt mam wielorazowych. Stwierdziłam, że majątku to nie kosztuje a jak coś zostanie to przecież mogę dac siostrze nawetz chociaż ona twierdzi, że po pierwszym porodzie wogole nie krwawily... Miała cc, ale to wogole możliwe?! Czy ma aż tak kiepska pamięć ![]() Często tutaj pada opinia, że mamaginekolog denerwuje na insta. Ja nie mam insta, więc tego wogole nie odczuwam, na fb się jakoś nie narzuca, więc głównie czytam na blogu, a często poprostu wyszukuje u niej to co akurat potrzebuje, więc dla mnie jest ok i nieraz się bardzo przydały jej wpisy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wychowawczego nie planuje. Zamawiał ktoś cokolwiek z ubranek dla dzieci z dolce sonno i może podzielić się opinią? Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-02-01 o 07:40 |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo bym chciała tym razem rodzic na spontanie i nie przenosić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to możliwe, że nie krwawiła, ale zazdro 😊 Cytat:
Dziś u mnie 31+0 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1497 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja wykupiłam wczoraj
Zmógł mnie wirus, na nic nie miałam siły i stwierdziłam w końcu że poleżę na kanapie i powydaję trochę pieniędzy ![]() Cytat:
Ludzie z pracy to by mnie już chyba nie poznali na ulicy Jeśli drugie dziecko będzie się rozwijać tak jak pierwsze, to zakładam 2 lata z nią w domu - dla starszej to był idealny czas na pójście "do ludzi" (do żłobka), widziałam to po niej. To oczywiście wstępne założenie, będę obserwować czy będzie gotowa wcześniej czy później.Cytat:
No pewnie, jak rodzić, to stylowo ![]() Yes yes yes ![]() Ja mam tylko albo aż trzy stresy. Pierwszy to waga dziecka, oby tym razem chociaż te 3kg wykręcić Drugi - żeby starsza była w tym czasie zdrowa i nie sprzedała nic noworodkowi. I trzeci logistyka okołoporodowa - żebyśmy dali radę ogarnąć w tym czasie (poród i pobyt w szpitalu) dwoje dzieci we dwoje z tż, bo żadnej pomocy nie będzie. Jak to się uda to ze wszystkim innym damy radę.
|
||
|
|
|
#1498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do woznej tz chciał być szczery choć ja inne mam też granatowe wrzucone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po cichu licze ze maz zmieni prace na jakas w pobliżu i wtedy on będzie ogarniał dzieciaki rano, a ja bede mogla śmigać autem do pracy z rana jeszcze przed korkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1500 |
|
Rozeznanie
|
A stres chyba jakiś mnie nie łapie wiadomo że to całkiem nowa rola i nasze życie trochę się przewroci i przewartosciowuje ale tyle ludzi dało radę więc co my nie damy. Zresztą mój tz to jest bardzo dużym optymistą i twierdzi że będzie dobrze.
A co do wychowawczego to nie planuje wracam do pracy po roku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

26.08.2017

Na razie jest przyzwoicie całkiem, ale jak tak czytam o tych porodach przedwczesnych to w głowie się pojawia myśl, że nie znasz dnia ani godziny

i mysle nad tym żeby dokupić jeszcze jedną koszule. Mam dwie i jakąś do porodu by się przydała. Jeszcze nie podjęłam decyzji gdzie bede rodzic.Wiecc moze sie przyda swoja. Zaczelam brac pod uwage szpital blizej domu. Tam na strobie baoisanw maja zeby dziecku wziac becik albo spiworek. A my nie mamy tego 
Drugi - żeby starsza była w tym czasie zdrowa i nie sprzedała nic noworodkowi. I trzeci logistyka okołoporodowa - żebyśmy dali radę ogarnąć w tym czasie (poród i pobyt w szpitalu) dwoje dzieci we dwoje z tż, bo żadnej pomocy nie będzie. Jak to się uda to ze wszystkim innym damy radę.