|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.
Cytat:
Ale też ludzie mówią, że ziemia jest płaska, a szczepionki powodują autyzm. |
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale nie mamy jakiegoś eksperta poważnego,każdy co innego mówi,więc ta "wiedza" jest różna. A dr Simon to dla mnie ewenement ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko widzisz, ja to słyszę od osób, które uważam za rozsądne i myślące samodzielnie. I jak słyszę mojego tatę (nienawidzi PiSu) z jakim przekąsem on to powtarza, to mam ochotę go strzelić To samo koleżanka w pracy.
|
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Noszę maseczkę, choć nie jestem do niej przekonana. Ale po pierwsze trzeba, a po drugie może coś daje. Jeżeli choć jedną osobę miałaby uchronić przed zachorowaniem, to warto.
Przyznaję, że nie zakładam podczas biegania , ale nie z przekory, tylko nie potrafię w niej oddychać. Ale ostatnio przez 7 km nie spotkałam nikogo, a jeszcze wcześniej jedną babkę, która też była bez maseczki, bo paliła na przystanku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Sa rozne proste badania, np. z aerozolem. |
||||
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pracy jak zapomniałam śniadania i o 10.05 sobie przypomniałam bo głód mnie złapał to dwie godziny musiałam głodować bo nawet batonika nie kupię albo suchej bułki. Więc dla mnie jest on bezsensu bo nie ma nakazu robienia w tych godzinach zakupów przez seniorów. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kasiunia788742 Czas edycji: 2020-11-10 o 13:55 |
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim, witam sie jako nowa.
![]() czytam to: https://polsatnews.page.link/Mqe73DKKLJWdK3i98 i mi się ciśnienie podnosi. 'Musimy zakazać ludziom wychodzenia z domu bez powodu, jedynie do pracy w zawodach, które są niezbędne do funkcjonowania kraju. Wszystko inne należy zamknąć na miesiąc'. Ciekawe co on uznaje za niezbędne... a cała reszta niech sobie radzi sama. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Irytuje mnie to ze wmawiaja ludziom ze sa spadki badz ze sytuacja sie stabilizuje podczas gdy jest to kwestia tego ze zamiast 70 czy 80 tysiecy testow jak w zeszlym tygodniu robia ich 40 czy 50. A ludzie sie ciesza:P
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88275150]No ale czesto wynika to z tego, ze przychodnie sie zabarykadowaly, a nie z tego, ze brakuje personelu...
Zgadzam sie. Dotarlismy do takiego momentu, ze obojetnie co Monia napisze, to bedzie zle. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- To prawda, nawet w marcu jak ktos nosil maske, to ludzie sie odsuwali, bo mysleli, ze ma covid. Szczerze to ja odetchnelam jak juz wprowadzili obowiazek noszenia masek w sklepie i autobusie, bo w sumie to chcialam sie chronic (zwlaszcza ze wtedy nikt nie wiedzial, czego sie po tym wirusie spodziewac), a jednak troche bylo mi wstyd. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Ale to wiadomo od poczatku, ze bawelniane maseczki prawie nic nie daja (chyba ze sa 3-warstwowe). Sa rozne proste badania, np. z aerozolem.[/QUOTE]No to szkoda. Ja noszę tylko bawełniane,mama mi szyje. No i teraz pytanie czy w takim razie nie nosić wcale czy jednak bawełniane? No właśnie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Juz nie sa drogie, sa dostepne, wiec mozna je nosic. Na poczatku pandemii ludzie nosili nawet filtr do kawy albo do odkurzacza jako maseczke. Cos to na pewno dawalo. Ale teraz mamy mozliwosc lepszej ochrony, to czemu z niej nie skorzystac? |
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88275216]No coz, lepiej jest nosic maseczki wielowarstwowe albo chirurgiczne.
Juz nie sa drogie, sa dostepne, wiec mozna je nosic. Na poczatku pandemii ludzie nosili nawet filtr do kawy albo do odkurzacza jako maseczke. Cos to na pewno dawalo. Ale teraz mamy mozliwosc lepszej ochrony, to czemu z niej nie skorzystac?[/QUOTE]Dobrze mówisz. Jednak chciałam zwrócić uwagę właśnie na te rzeczy. Ludzie mają mętlik w głowie. Nosić maski,ale najlepiej takie i takie,bo te inne nie chronią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.
Cytat:
No niestety ludziom się wydaje, ze wszystko powinni dostać na tacy, a czasem trzeba sobie coś samemu ogarnąć.... Wiedza o maseczkach jak i o przepisach jest ogólnie dostępna, można samemu przeczytać. W ogóle najlepiej to czytać ramki na fejsie z kontrowersyjnymi treściami i na tym budować swoją wiedzę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pempek Czas edycji: 2020-11-10 o 15:20 |
|
|
|
|
|
#1487 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- [1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;88274859]Kurde, ja raz zapomnialam kupic biletu w autobusie. I wiesz co? Dostalam mandat. Raz sie zdarzylo, rano, bez kawy bylam, zapomnialam, a zaraz moglam kupic. Mialam pecha, bo tak to zawsze bilet, raz nie, i kurde mantat... A mogli pouczenie dac. Nie wiem, co sie dziwisz, takie przepisy, a jak nie przestrzegasz, to kara.[/QUOTE]Wiem mowie bardziej dziwie sie ze miala pecha a inni chodza bez masek ciagle i nie trafiaja na policje :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-11-10 o 15:35 |
|||||
|
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
Was dziwią nocne patrole policji?
Mnie kilka lat temu zatrzymali jak wracałam od znajomej bardzo późno (koło 3) trochę drzwi przymarzły i się szarpałam.. Boże święty z 30 minut składałam wyjaśnienia mimo że miałam dokumenty od auta przy sobie 😂 chyba im się nudziło na patrolu. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Monia ale 60 latek to nie zawsze jest zdrowa osoba. 15 latek też nie. Serio dziwi Cię że ludzie w różnym wieku umierają albo coś przechodzą bardzo kiepsko? |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam osoby, która uważa się za mało inteligentną czy nie myślącą samodzielnie. Tak działa świat niestety. Równie dobrze to ja mogę być ta głupia przekonana o swojej inteligencji, w sumie kto wie.
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak wspomniana koleżanka stosuje się do wszelkich zaleceń i obostrzeń, ale ona po prostu wypomina to rządowi z przekąsem i przedrzeźniając polityków. No ok, palnęli głupotę, ale nie rozumiem dlaczego ona ma mi o tym codziennie przypominać, jakbym była czemukolwiek winna. Bo są też właśnie tacy, jak pan z warzywniaka, czyli nie założę maseczki, nie bo nie, bo dawno temu w innej bajce mówili, że nie trzeba. To dwie zupełnie inne postawy. Obie irytują mnie na swój sposób. Pierwsza- bo nie znoszę retoryki drugiej strony pt. "głosujcie na nas, tamci są źli, my wprawdzie nie mamy pomysłu, ale jesteśmy dobrzy". I druga czyli ten ośli upór "bo naoglądałem się filmów na jutubach i tiktokach, więc niech ten profesor przestanie chrzanić, bo wiem lepiej". No dobra, trochę offtop poszedł. Bo są też tacy, którzy traktują |
|
|
|
|
|
#1492 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawi mnie Twoje zdanie, bo chyba jesteś związana z medycyną ( jeśli coś mi się nie pokickało) Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak cos ci przetnie reke i bedziesz miala taka rane, ze zaraz sie wykrwawisz, a masz przy sobie tylko bardzo_brudna_szmatke, to i tak nia owiniesz, bo wykrwawisz sie na pewno, a zakazenia dostaniesz tylko ''byc moze''. Ale jesli tryska ci krew a ty masz obok siebie brudna szmatke i czysta szmatke, no to wezmiesz czysta, logicznie. No takie jest zycie no.
|
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Konto usunięte
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88275645]No ja mysle, ze to dosyc logiczne, ze nie kazda szmatka przed czymkolwiek uchroni. Bo jakby miala chronic, to widywalibysmy na salach operacyjnych np. bandany. Ale jak sytuacja byla jaka byla, to ''cos'' bylo lepsze niz nic. Od czegos trzeba bylo zaczac, nawet jesli to mialy byc tylko materialy, ktore zatrzymuja tylko i wylacznie sline.
Jak cos ci przetnie reke i bedziesz miala taka rane, ze zaraz sie wykrwawisz, a masz przy sobie tylko bardzo_brudna_szmatke, to i tak nia owiniesz, bo wykrwawisz sie na pewno, a zakazenia dostaniesz tylko ''byc moze''. Ale jesli tryska ci krew a ty masz obok siebie brudna szmatke i czysta szmatke, no to wezmiesz czysta, logicznie. No takie jest zycie no. [/QUOTE]Na początku jak były problemy z dostępem do maseczek to operowałam w maseczce z tetry, więc wiesz...![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1495 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
A propos https://portal.abczdrowie.pl/amantad...k-i-jak-dziala "Amantadyna hamuje mechanizm uwalniania wirusa z kapsydu i zakażania kolejnych komórek . Są dostępne starsze prace na ten temat, które dowodziły, że ten lek działał w taki sposób na wirus SARS-CoV-1. Pojawiały się też na świecie hipotezy, że mógłby być skuteczny również w przypadku SARS-CoV-2. " lek kosztuje -póki co- 20 zl ) Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2020-11-10 o 18:06 |
||
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu we czwartek wracam do żywych. Syn też ale mąż jeszcze siedzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88275776]Cava, lubię Twoje komentarze, sa są tak bardzo w punkt!
![]() Może przepisać leki na receptę. I są lekarze, którzy czytają, doszkalaja się i kombinują ( na bazie swojej szerokiej wiedzy i DOŚWIADCZEŃ w leczeniu) i potrafią pomóc. A propos https://portal.abczdrowie.pl/amantad...k-i-jak-dziala "Amantadyna hamuje mechanizm uwalniania wirusa z kapsydu i zakażania kolejnych komórek . Są dostępne starsze prace na ten temat, które dowodziły, że ten lek działał w taki sposób na wirus SARS-CoV-1. Pojawiały się też na świecie hipotezy, że mógłby być skuteczny również w przypadku SARS-CoV-2. " lek kosztuje -póki co- 20 zl )[/QUOTE]Co Ty. Lek należy dopiero "wynaleźć". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

To samo koleżanka w pracy.
, ale nie z przekory, tylko nie potrafię w niej oddychać. Ale ostatnio przez 7 km nie spotkałam nikogo, a jeszcze wcześniej jedną babkę, która też była bez maseczki, bo paliła na przystanku. 

No właśnie...