|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
Cytat:
jakie te zdjęcia są cudne! coś fajnego... Karolcia, to Twój fotograf? |
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
I co Pysiulka kupiłaś jakies buciki??? Co z pierścionkiem? Wysłał Ci go ktoś?
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiście zdjęcia są przecudne!!! Zupełnie inne niż od takiego zwykłego fotografa.
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dołączam się do Twoich pytań, też jestem ciekawa
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
eehhh....Miałam nadzieję, że jak poniedziałek był udanym dniem to cały tydzień taki będzie... i się przejechałam...
Moi rodzice prosili nas, w szczególności TŻ jakieś pół roku temu, abyśmy wzięli na siebie nieduży kredyt, który sami będą sobie spłacać. Pieniądze mają być prezentem dla nas i jednocześnie mają nam służyć jako pomoc w organizacji wesela. Wtedy się zgodził. Mama od jakiegoś czasu pyta się co i jak bo chce wiedzieć... i co? Dziś TŻ powiedział mi, że żadnego kredytu nie będzie brał a o pieniądze mam się już nie martwić. Samochodu nie ma, bo awaryjnie zawiezie nas szwagier autem brudnym od psa... o ile mu naprawią do soboty. Zamiast czuć się zrelaksowana, że wszystko już jest i niczym się nie martwić ja drżę o to, czy w ogóle będziemy mieli czym zapłacić Zapewnienia mnie nie przekonują, bo jeszcze się okaże, że teściowa, tak jak wcześniej mówiła, nie zapłaci za muzyków. Na kasę od gości nawet nie liczę. A nie chcę za jakis czas słyszeć, że teściowa tyyyyyle nam pomogła a moi rodzice mieli nas w Dziś po tym wszystkim mama mi powiedziała, że na wesele i ślub idzie tylko dla mnie po prostu brak mi siły już
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie pisze,bo zalatana jestem na maxa,ale czytam
troche problemow sie porobilo dzis bylam w gdyni w madonnie po moja sukienke,mialam byc na 10,mieli zrobic poprawki i mialam ja ok 16 odebrac ,ale powiedzieli mi,ze duzo schudlam,ze bedzie duzo poprawek i jej nie zrobia na dzisiaj![]() wkurzylam sie na maxa i po suknie musimy jechac w czwartek,nie wiem jak ja to zrobie, bo jestesmy ze wszystkim daleko w polu,a do tego w piatek idziemy na wesele do naszych przyjaciol,tz jest swiadkiem i tez musimy im troche pomoc i nie bardzo mam czas na jezdzenie tam i spowrotem:-/ ale to nic...welon juz dzis dostalam do domu,ale mam go w czwartek przywiezc do wyprasowania,po piewrsze zamowili z czarnym grzebykiem i zmieniali mi go na jasny,zapakowali,ja otwieram w domu i co sie okazalo?welon jest dwuwarstwowy,wykonczony koronka i ta koronka na tej dlugiej 3,5 m warstwie jest ok,natomiast na tej krotszej warstwie jest na odwrot!!!nie wiem czy to jasno napisalam,tak jakby bluzke na druga strone ubrac,wiecie o co chodzi???no masakra,nie wiem co robic,czy to w ogole da sie poprawic???w kazdym razie jade w czwartek znowu do gdyni... bylam w basmie i nie bylo butow,ktore mi sie podobaly w moim rozmiarze,ta pani chyba cos humoru nie miala,nie byla zbyt mila,a moze bylam tak juz nastawiona przez problemy judith,chciala mi zamowic buty,ale powiedziala,ze beda dzien przed slubem,podziekowalam...za duze ryzyko,poza tym wkurzaly mnie jej uwagi,ze na co mi buty 7 cm,ze nie jestem taka niska,ze nie musze miec takich butow,poza tym powiedziala mi,ze mam okulary przeciwsloneczne zdjac,qrna a co ja to obchodzi???wlasnie,ze bylam kompletnie niewyspana z podpuchnietymi oczami i nie chcialam sobie byc w sklepie w ciemnych okularach,masakra,co jej do tego???ehhhh.... w koncu kupilam butki gdzie indziej,delikatne sandalki na obcasie,odkryte palce,bardzo wygodne i mi sie bardzo podobaja,za jedyne 49 zl pierscionek przywiezie kolega,ktory za 3 dni bedzie jechal z londynu do pl na nasz slub,moja kolezanka ma klucze i juz go znalazla i mu go dala,mam nadzieje,ze nie zgubi,bo on troche roztrzepaniec.... ojej wydaje mi sie ,ze pisze jak pokrecona bez ladu i skladu ![]() a teraz uciekam spac dziewczyny,bo jutro o 7 pobudka i lece na balejaz... martwi mnie welon... a donus chyba jeszcze baluje ![]() nom uciekam i dam znac oczywiscie co i jak,caluje was mocno
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Rozeznanie
|
pytanie do dziewczyn odnosnie zespolu
w umowie z zespolem mamy zapis ze musimy im zagwarantowac pokoj/garderobe gdzie beda mogli odpoczac, wyzywienie, napoje cieple i zimne w tym pokoju i teraz pojawia sie problem bo czesc hotelowa jest w innej czesci budynku; pokoj maja ale nie wyobrazam sobie kelnerki ktora biega z cieplymi daniami do nich, tz wymyslil tak ze posadzimy ich przy stole, tak jak fotografa i cieple beda jedli jak beda chcieli, a w pokoju dostana zimne napoje, jedzonko z wiejskiego stolu, z tzw. zimnej plyty i z tymi cieplymi napojami to chyba czajnik elektryczny do wlasnej obslugi, co myslicie - macie jakies lepsze pomysly jak to rozwiazac? no i zastanawiam sie czy informowac zespol o tym czy poprostu jak bedziemy ustalac pierwszy taniec itd. poinformowac ich o tym mimochodem ze inaczej nei dalo sie zrobic i ze mam nadzieje ze to ok pysiulka a co kazala ci zdjac okulary bo to nieuprzejme z twojej strony ze z nia tak rozmawiasz itd. a welon tez z madonny? to moze zadzwon do nich i zapytaj karolca ja sie twojemu tz nie dziwie bo rodzice, rodzicami ale ja tez sie nie zgodzilam brac na siebie kredyt aby rodzice splacali, nigdy nie wiesz jak zycie sie potoczy, czy sama z tym kredytem nie zostaniesz, a co jak bedziecie chcieli wziac kredyt na dom albo samochod, to automatycznie obnizy wasza zdolnosc kredytowa; tylko tz mogl sie odrazu okreslic a nie zmieniac zdanie
|
|
#1479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tak Was czytam, to jestem przrażona co nas jeszcze czeka, niby stopniowo pomału wszystko sobie załatwiamy i na razie nie ma z niczym większych problemów ale obawiam się, że takowe chyba przyjdą na sam koniec
|
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, kredyt na mieszkanie spłacamy już trzy lata... wkurza mnie to, że wcześniej deklarował, że nie ma problemu i w ogóle a teraz zostawia i nas i moich rodziców na lodzie. Mógł od razu powiedzieć, że nie będzie bawił się w takie "pomaganie"... ale nasza znajoma też nam pomogła. Wzięła na siebie kredyt, który my spłacaliśmy. Tata jest teraz na emeryturze więc dochodu z dnia na dzień nie straci, mama dostaje na brata pielęgnacyjne, które miało byc przeznaczone na raty. A kredyt w wysokości 2-3 tys. to naprawdę nie są wielkie pieniądze. Ja niestety nie mam zdolności, bo po pierwsze zarabiam za mało a po drugie spłacam meble...
Jest mi przykro, że TŻ w ostatniej chwili powiedział, że nie i nie ma dyskusji, tak się nie robi. Jeszcze tydzień temu chciał iść do banku... obawiam się, że prosił swoją mamę o pomoc. I za jakiś czas będę od kogoś z rodziny TŻ słyszała, że przecież "moja mama tyyyyyle nam pomogłą w twoi rodzice wcale, a umawiali się inaczej". Owszem, była inna umowa... Ostatnio usłyszałam od TŻ, że to wesele to jest nam potrzebne jak nie wie co, bo tylko kasa i kasa i nic z tego nie będzie... Jakbym wiedziała, ża na początku roku popsuje się auto i jego naprawa pochłonie wszystkie nasze oszczędności, nie planowałabym niczego. Tak jak TŻ czasem powtarza - gdyby człowiek wiedział, że się przewróci to by sie położył. Mam jedynie żal o to KIEDY powiedział to, co powiedział.
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
karolca bez sensu ze tz zmienil zdanie, ale on chyba juz tak ma i nie tylko w tej kwestii z tego co zauwazylam
co do znajomej to podziwiam, ja w zyciu nie wzielabym kredytu na siebie, ktory ktos inny mialby splacac; ale to kwestia podejscia bo napewno nie zaufania - moja siostra brala na siebie kredyt, rozstala sie z narzeczonym po 12 latach i zostal jej .... kredyt i wspomnienia, zycie pisze wlasne scenariusze
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę, że to jest dobry spsób rozwiązania z tej kwestii, bo nie wyobrażam sobie, że oni po każdym bloku muzycznym będą szli do pokoju żeby tam odpocząc. W ciągu wesela mogą siedziec przy stole, a po weselu do pokoju. Ja poinformowałabym ich o takim rozwiązaniu, żeby potem nie było, że może z umowy się nie wywiązaliście. Swoją drogą dla mnie to jest śmieszne, że zespoły się tak "puszą". Jak my wybieraliśmy zespół to też natrafiliśmy na taki co zażyczył sobie pokoje (nie pokój, bo w skład wchodziła kobieta, więc ona musiała miec osobny), liczyli kilometrówkę i w ogóle.... Żądają dużych pieniędzy jak za jedną noc i jeszcze takie wymagania. Żałosne....
Edytowane przez Agape007 Czas edycji: 2009-08-19 o 12:08 |
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zreszta widzialam co podpisywalam i biorac pod uwage jak graja to podpisalabym i dluzsza umowe
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-08-19 o 12:33 |
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
To tylko świadczy o tamtych Młodych...
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
wiem, ale przyklad przytoczylam aby pokazac ze nie zawsze to jest tak ze 'dziwne' zapisy oznaczaja ze komus sie w glowie przewraca, czasami moze bcy tak ze trafil na specyficznych klientow
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 |
|
Przyczajenie
|
www.madaj.pl
nowe fotki są;p |
|
|
|
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
judith uwazam,ze to najlepsze rozwiazanie,z tym twoim zespolem.A co do baby z cieszkowskiego-bez komentarza,powiedzialam jej co mysle o jej uwagach i do widzenia,zaraz oczywiscie zaczela byc mila,jak zorientowala sie,ze wkurzyla klientke i nic nie sprzeda,nie cierpie takich ludzi...az mialam na koncu jezyka,zeby powiedziec jej,co mysle o tym jak postapila z toba.
aga no jutro okaze sie co z tym welonem,a powiedz mi wybierasz sie w sobote do karolci do kosciola?bo w sumie moze tez bym sie przeszla,mam rzut beretem ![]() dzis bylam zrobic balejaz i jestem zadowolona,chociaz cos poszlo jak nalezy
|
|
|
|
|
#1488 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Skoro masz rzut beretem, to gdzie Ty mieszkasz? Hihihi może jesteśmy sąsiadkami.
|
||
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
reklama reklamą a ja jestem fanką Angeliki
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-08-19 o 17:22 |
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
na weekend pogoda ma się popsuć
pomódlmy się o trochę słoneczka w sobotę
|
|
#1492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Hihihi ja też |
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, mam taką nadzieję
![]() Nie wiem co lepsze - pończochy czy rajstopy pończochowe? ![]() No i jak zrobić kwiatka we włosy aby był długo świeży??
|
|
#1494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym kwiatkiem to nie wiem, obiło mi się kiedyś, żeby spryskac go lakierem do włosów, ale nie pamiętam czy to właśnie w tym celu |
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Rozeznanie
|
idz do fryzjerki, powinna Ci kwiatka zabezpieczyc a poniej fryzjerka moze Ci go wpiac, napewno to lepsze zabezpieczenie niz lakier
nie wiem jaki kwiatek wybierasz ale storczyki sa b.trwale
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załącznik 2454116Załącznik 2454117
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-30 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Raczkowanie
|
karolca jeśli chodzi o moje zdanie, to proponuję pończochy samonośne, zresztą ubiorę je na swój ślub w grudniu, mam nadzieję że nie zamarznę ale nie wyobrażam sobie rajstop
pysiulkaOd bardzo dawna robię sobie też balejaż i nie chciałabym zmieniać koloru włosów do ślubu ale miałam wątpliwość czy do ślubu balejaż będzie dobrym rozwiązaniem, a tu proszę koleżanka była dzisiaj zrobić sobie balejaz, oh...... jak dobrze że ja Was tu znalazłam
http://www.suwaczki.com/tickers/felk07dwvalb8r4p.png http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2001_11_21_113_4.png Edytowane przez anito Czas edycji: 2009-08-19 o 21:11 |
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chciałam aby fryzjerka dobrała mi jakiś ładny, chłodny odcień brązu, bez dodatku czerwieni, bo przy zmywaniu wychodzi rudy... i jaki kolor otrzymałam? Brąz o zabarwieniu czerwonym... i to jakiś dziwnie jasny, że moje czarne brwi zwyczajnie nie pasowały
więc się przefarbowałam na ciemny brąz i jestem niemal czarna dawno nie miałam takich ciemnych kudłów ale... jestem zadowolona
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny ale się rozpisałycie
ja dziś zaczęłam pisać swoja pracę mgr To chyba dobry pomysł żeby nie myśleć o moich decyzjach bo ostatnio prawie nonstop jakieś kalkulacje się rodziły w mojej głowie a tak mam odskocznie chociaż obiecalismy rodzicom ze damy odpowiedź do końca tygodnia a tu czas nieubłaganie płynie a my ciagle w kropce. Jak już pomyślę sobie może rzeczywiście zróbmy wesele to natrafiam na post karolci o tych problemach finansowych i zaczynam sobie wyobrazać że tak będzie u nas Znowu jak pomyślę może niech bedzie przyjęcie to mój Tż mówi, że chciałby żebysmy za kilka lat nie żałowali decyzji i mówi to z taką miną że wiadomo ze chodzi o to że chciałby to wesele, (chociaż głosno tego nie mówi, a raczej podkreśla że priorutet to mieszkanie) no i znowu mętlik Zazdroszczę Wam że takie decyzje macie już za sobą i spokojnie możecie sobie planować przyjemniejsze rzeczy np. jaka sukienka
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na to wesele czekałam 4 lata, 3 lata trwało podjęcie decyzji... od ślubu cywilnego. Im dłużej czeka się na coś, co odłożyło się na później, tym trrudniej się za to wziąć. 100 zł za taką uroczystość to niezbyt wygórowana cena... W Malibu w Fordonie płacimy 110 bez ciasta, tortu, alkoholu, napojów, owoców... z ciastem i tortem koszt ten to 120 zł na ten rok. Ale na ten przykład nie muszę martwić się o dekorację, chyba, że zależy mi na balonach i jeszcze innych udziwnieniach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

jakie te zdjęcia są cudne! coś fajnego... 

ale dołączam się do Twoich pytań, też jestem ciekawa
Zapewnienia mnie nie przekonują, bo jeszcze się okaże, że teściowa, tak jak wcześniej mówiła, nie zapłaci za muzyków. Na kasę od gości nawet nie liczę. A nie chcę za jakis czas słyszeć, że teściowa tyyyyyle nam pomogła a moi rodzice mieli nas w
troche problemow sie porobilo