|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPRZEDAŻE Wiosna/Lato 2009
Cytat:
przeciez wczesniej za cos sie te ciuchy kupilo
|
|
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
to moze jawypowiem sie jak jest we wloszech, bo wczoraj bylam w centum handlowym.
pull&bear: o wiele wiecej rzeczy przezenionych niz w polsce. jest duzo jeansow, zwyklych spodni, koszulek itp. (jeansy okolo 9,99€ lub 14,99€) stradi: rowniez duzo koszulek i jeansow po 9,99€ bershka: t-shirtow juz dosyc malo i mniej wiecej w tej cenie co w Polsce, duzo koszul, jeansow tez duzo po 9,99 €, butow malo zara: chyba z zary jstem najbardziej zadowolona jeansy po 9,99€, 12,99€, 14,99€, duzo sukienek, koszulek, marynarek, sweterkow, torebek (widzialam tez te slynne na lancuszku co byly poszukiwane na wizazu) o i bardzo duzo butow.a i legginsy takie z guziczkami na dole byly po 3€ h&m: o niebo lepiej niz w Polsce. duzo ubran, nawet sweterki mozna bylo kupic za 5€ (przecenione z 20€). byly rozpinane zielone, granatowe i takie bialo-rozowe w paski. rowiez sweterki nie rozpinane z krotkim rekawkiem chyba po 3€. do wiekszej ilosci sklepow to ja nie zagladalam, bo tu jest mnostwo takich tyu deni cler czy monnari , ale z czego wypatzrylam na wystawie to sa 30, 50 i 70 % a w sieciowkach jest juz nowa kolekcja, ktora zajmuje tak z pol sklepu.
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zastanawiam się czy jechać jutro..
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja potrafiłam zarobić podczas studiów kupując normalnie w sklepie i wystawiając na all. Ale tu trzeba mieć dużo wyczucia i wiedzieć co zejdzie i potrafić wystawić porządnie aukcję oczywiście nie byly to wielkie kwoty, ale na studenckie życie akurat starczało
|
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
A przepraszam do Ciebie było to pytanie ? ![]() Hmm pomyślmy...no niech się jeszcze chwilę zastanowię...ooo ! już wiem, nie Więc po co zawierać głos ? Po za tym dla mnie to pytanie jak każde inne. Też mi tajemnica kto jest jakiej orientacji. Zwykłe pytanie, zadane pod wpływem ciekawości czy w końcu trafię na mężczyznę hetero szaleńczo lubiącego wyprzedaże. Gdyż jak na razie wszyscy których znam i którzy lubią takie zabawy hetero nie są.---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
większość sklepu to już nowa kolekcja. Ale na tym małym skrawku przeznaczonym dla wyprzedaży [gdzie jest wielki bałagan] można jeszcze coś znaleźć.
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieraz widze, jak cos na all schodzi za niezla cene, podczas gdy w sklepie kosztowalo czesto mniej, juz nie wspominajac o wyprzedazach
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
ja trochę kupuje i sprzedaje na allegro i z tym jest różnie.... zwłaszcza ze sprzedażą. Często cos kupuje powiedzmy za 100 zł i próbuje sprzadac za 50 zł - niestety nie jest tak łatwo.... a czesto jest to rzecz naparwde ładna ....
jeszce jak ktos zrobi profesjonalne zdjęcie to pewnie mu sie udaje ![]() ja sama kilka razy sie nacięłam, że na zdjęciu ciuch wyglądał na super a potem okazaywały się szmatami . Z moimi czesto jest odwrotnie, na zdjęciu wydaja sie średnie a potem dostaje bardzo miłe komentarze, że ciuch jest 100 razy łądniejszy na zdjęciu.... ale niestety finansowo tracę na tym
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauwaz, ze jesli ktos lubi mode i przez caly czas kupuje duza ilosc ubran, to sprzedajac je na allegro znowu ma pieniadze na nowe. I tak w kolko Trzeba tylko sprzedac te rzeczy za dobra cene. Dzis np sprzedalam bluze ktora kupilam za 99 zl za 199 Jestem stowe do przodu. Mialam tez mnostwo rzeczy z sh i na kazdej z tych rzeczy zarabiam, wiec nie wmawiajcie mi ,ze sie nie da. Trzeba miec po prostu rzeczy na ktore jest popyt, wiadomo,ze nie wystawie ubran z lat 80tych za kosmiczna cene. Kupuje,ubieram pare razy i sprzedaje, bo wole kupic sobie cos nowego.I uprzedzajac wasze pyt - "ze skads musialam na poczatku miec pieniadze zeby kupic tyle ubran" to kupilam je za pensje w pracy. Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2009-07-29 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Uwazam,ze to dobry sposob bo naleze do osob ktorym ubrania szybko sie nudza ,wiec ciagle cos sprzedaje i tym sposobem mam na nowe ubrania.
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
|
paryzanka202 jest możliwość dowiedzenia się pod jakim nikiem na allegro sprzedajesz swoje zdobycze ? -widząc Twoje zakupy jestem gotowa stwierdzić iż wiele chętnie bym zabrała. A skoro szybko Ci się rzeczy nudzą to może jest nadzieja dla mnie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
jak jest z wyprzedażami w NY w Złotych Tarasach?
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
Czy orientujecie się może do kiedy orientacyjnie będą trwać tegoroczne wyprzedaże? (jeśli chodzi np. o Wrocław, Warszawę?) Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie informacje, które tu umieszczacie!
![]() |
|
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiecie może, czy ta bluza jest jeszcze w H&m'ach, czy to stara kolekcja?
Przepraszam, że link, ale załącznik nie chciał się załadować. http://allegro.pl/item696449181_divi...hool_40_l.html
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
uaremyheroine - zabierz mnie tam do siebie
, czyli wyprzedaze w pelni?dzisiaj wpadlam na moment do galerii - ostatnie sztuki.. i nowa kolekcja .
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Przyczajenie
|
dzisiaj bylam w GALERII KRAKOWSKIEJ, ale niestety z wyprzedazy nic nie kupilam
( a było tak:BERSHKA: jeansy za 49,90 niestety same duze rozmiary 40 i 42, prawie cały sklep nowa kolekcja jedynie na kilku wieszakach sa jakies przecenione rzeczy, jak dla mnie nic ciekawego, butow malo na przecenie STRADIVARIUS: tak samo jak w bershce spodnie za 49,90 duze rozmiary jakies tam sweterki za 39,90 NEW YORKER: duzo przecen, ale ubrania niezbyt fajne CALZEDONIA: przeceny -50%, ale nie wiem jak jest w srodku bo nie wchodzilam INTIMISSIMI: też -50% niestety to chyba jest koncowka przecen wiosna/lato musimy czekac na nastepne ***
|
|
|
|
|
#1487 |
|
BAN stały
|
dziewcyzny a w trollu sa bardzo tanie ciuchy? bno do konca sierpnia mają zamknąc sklepy trolla wiec sie zastanawiam czy bardzo wyprzedają ciuchy...
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie juz trolla zamkneli,i bardzo tego zaluje bo zawsze podczas wyprzedazy mozna bylo sie niezle obkupic w ciekawe topy,bluzki i dodatki...I w tym sklepie wyprzedaze byly naprawde konkretne bluzki oj 9.90!!
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy widziałyście w House takie sukienki http://www.sklep.house.pl/pl/open/ca...y/pcreateddate
To stara kolekcja i zastanawiam się czy coś jeszcze zostało w sklepach... W tym roku wydałam na wyprzedażach dokładnie 0 zł . I będę jechała dopiero w przyszłym tygodniu, żeby coś kupić. Chociaż z wyprzedaży już chyba nic nie upoluję .
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam dzisiaj w Trollu w Łodzi. Chyba wszystkie rzeczy w sklepie był przecenione. Od 9,90 zł za bluzkę. Nie wiedziałam, że mają zamknąć wszystkie Trolle.. Myślałam, że tylko redukują ich liczbę...
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
A jak w Poznaniu ?
w NY duże przeceny? ![]() Z góry dziękuję za odp.
|
|
#1494 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
elizka1987 o fajnie musze sie przejechac do Manufaktury |
|
|
|
|
|
#1495 |
|
BAN stały
|
a gdzie teraz kupie czarne klasyczne rurki? i w jakich cenach? moj rozmiar to 36 takie. myslicie, ze jeszcze cos znajde?
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Szanelowa Madżesti
|
w bershce były czarne ale nie jeansowe tylko z materiału
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli kogoś zainteresuje to w Terranovie (outlet na Piotrkowskiej w Łodzi) są jeszcze paski z eko-skórki z wężowym motywem, kolor brąz-beż + taki subtelny złoty, długie (tak z 1.5 metra będzie) wiązane (nie są zapinane klamrą!), szerokość gdzieś tak między 10 a 15 cm, zwężane na końcach, przecenione z 39 zł na 2 zł.
Sama się na jeden skusiłam.
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
No to ja zdam relację z Wrocławia.
Outlet Factory: nie opłacało się jechać. Taa, przeceny są, wisi wszędzie hasło 'rozprzedaż!', ale akurat nic dla mnie. W Mango same szmaty, w Housie można coś tanio złowić (topy są już za 9,99), w większości sklepów są poobniżane ceny i to dość, a najbardziej chyba w Calzedonie/Intimissimi. Całe tony biustonoszy, majtek, rajstop, wszystko przecenione. Jedynie tam się opłaca wybrać, jeśli ktoś ma cierpliwość w grzebaniu w stercie staników. H&M: ani śladu wyprzedaży, już wszystko po. Może zostały z dwa wieszaczki, ale same szmaty i w rozmiarze 40. Galeria Dominikańska: w Mohito całkiem dużo wyprzedażowych bluzek, tak samo w Top Secret (nie pomyliłam się? TS jest w galerii?), reszta dość blado. W New Yorkerze są przeceny, dużo tego, ale nic sensownego. Pasaż Grunwaldzki: warto zajrzeć do Pimkie, bo tam dużo wyprzedażowych bluzek i do Tally Weijl, gdzie też można coś złowić (nawet w małym rozmiarze Osobiście, jestem trochę zawiedziona jakością tegorocznych wyprzedaży i marnością swoich zakupów. Co prawda nigdy nie wróciłam do domu z pustymi rękoma (ta determinacja, żeby coś kupić...), ale szczerze myślałam, że wydam więcej/kupię więcej/będzie taniej/będzie więcej sensownych ciuchów/wyprzedaże będą trwać do końca sierpnia. W odróżnieniu do większości Wizażanek, ja czekam już na pełne wprowadzenie jesiennej kolekcji, bo letnia mi zbrzydła
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
a ja wczoraj zakupiłam portfel w h&m-ie za 20 zł (kosztował wcześniej 40) i spodnie za 50zł (a kosztowały 100
ale nie pamiętam w jakim sklepie ...a i jeszcze torbę też w h&m tylko za normalna cenę- ale za to warto było ![]() pozdrawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

Przeciez te ciuchy najpierw sie za cos kupuje, a potem dopiero sprzedaje, i wcale sie na tym nie zarabia... 

! już wiem, nie
Zwykłe pytanie, zadane pod wpływem ciekawości czy w końcu trafię na mężczyznę hetero szaleńczo lubiącego wyprzedaże. Gdyż jak na razie wszyscy których znam i którzy lubią takie zabawy hetero nie są.
. Z moimi czesto jest odwrotnie, na zdjęciu wydaja sie średnie a potem dostaje bardzo miłe komentarze, że ciuch jest 100 razy łądniejszy na zdjęciu.... ale niestety finansowo tracę na tym 

.