WYPRZEDAŻE Wiosna/Lato 2009 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-29, 01:08   #1471
6roove
Zakorzenienie

Dot.: WYPRZEDAŻE Wiosna/Lato 2009

Cytat:
Napisane przez magd00sinek Pokaż wiadomość
Ach, i wybaczcie ale nie moge sie powstrzymac - argument o zarabianiu pieniedzy na sprzedazy na Allegro uzywanych ubran jest nieco zabawny Przeciez te ciuchy najpierw sie za cos kupuje, a potem dopiero sprzedaje, i wcale sie na tym nie zarabia...
do mnie tez srednio trafia argument sprzedazy na allegro
przeciez wczesniej za cos sie te ciuchy kupilo

6roove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 09:56   #1472
uaremyheroine
Rozeznanie

to moze jawypowiem sie jak jest we wloszech, bo wczoraj bylam w centum handlowym.

pull&bear: o wiele wiecej rzeczy przezenionych niz w polsce. jest duzo jeansow, zwyklych spodni, koszulek itp. (jeansy okolo 9,99€ lub 14,99€)
stradi: rowniez duzo koszulek i jeansow po 9,99€
bershka: t-shirtow juz dosyc malo i mniej wiecej w tej cenie co w Polsce, duzo koszul, jeansow tez duzo po 9,99 €, butow malo
zara: chyba z zary jstem najbardziej zadowolona jeansy po 9,99€, 12,99€, 14,99€, duzo sukienek, koszulek, marynarek, sweterkow, torebek (widzialam tez te slynne na lancuszku co byly poszukiwane na wizazu) o i bardzo duzo butow.
a i legginsy takie z guziczkami na dole byly po 3€
h&m: o niebo lepiej niz w Polsce. duzo ubran, nawet sweterki mozna bylo kupic za 5€ (przecenione z 20€). byly rozpinane zielone, granatowe i takie bialo-rozowe w paski. rowiez sweterki nie rozpinane z krotkim rekawkiem chyba po 3€.

do wiekszej ilosci sklepow to ja nie zagladalam, bo tu jest mnostwo takich tyu deni cler czy monnari , ale z czego wypatzrylam na wystawie to sa 30, 50 i 70 %
a w sieciowkach jest juz nowa kolekcja, ktora zajmuje tak z pol sklepu.

uaremyheroine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 10:01   #1473
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
A moze znajdzie sie ktos, kto byl w jednej z tych galerii i mialby ochote spisac relacje z wyprzedazy?

Chodzi mi o:

Kraków - Galeria Krakowska, Kazimierz
Podbijam
Też zastanawiam się czy jechać jutro..
Stary 2009-07-29, 10:16   #1474
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
do mnie tez srednio trafia argument sprzedazy na allegro
przeciez wczesniej za cos sie te ciuchy kupilo
Z tym allegro to jest różnie ... da się zarobić jak się chce i wie na czym ja potrafiłam zarobić podczas studiów kupując normalnie w sklepie i wystawiając na all. Ale tu trzeba mieć dużo wyczucia i wiedzieć co zejdzie i potrafić wystawić porządnie aukcję oczywiście nie byly to wielkie kwoty, ale na studenckie życie akurat starczało
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 10:42   #1475
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Tak naprawdę to powinno Cię to gie obchodzić ?

A przepraszam do Ciebie było to pytanie ?
Hmm pomyślmy...no niech się jeszcze chwilę zastanowię...ooo ! już wiem, nie
Więc po co zawierać głos ?

Po za tym dla mnie to pytanie jak każde inne. Też mi tajemnica kto jest jakiej orientacji. Zwykłe pytanie, zadane pod wpływem ciekawości czy w końcu trafię na mężczyznę hetero szaleńczo lubiącego wyprzedaże. Gdyż jak na razie wszyscy których znam i którzy lubią takie zabawy hetero nie są.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nati__xxx Pokaż wiadomość
Podbijam co słychać w Bershce? wróciłam z nad morza i jestem nie w temacie
Wczoraj byłam i...
większość sklepu to już nowa kolekcja.
Ale na tym małym skrawku przeznaczonym dla wyprzedaży [gdzie jest wielki bałagan] można jeszcze coś znaleźć. Spódniczki- malutko, ale są. 29 zł Leginsy jeansowe - 49 zł ,koszule 49 zł no i więcej się już nie rozglądałam, choć widziałam i zwykłe jeansy i krótkie spodenki.
Stary 2009-07-29, 10:51   #1476
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Z tym allegro to jest różnie ... da się zarobić jak się chce i wie na czym ja potrafiłam zarobić podczas studiów kupując normalnie w sklepie i wystawiając na all. Ale tu trzeba mieć dużo wyczucia i wiedzieć co zejdzie i potrafić wystawić porządnie aukcję oczywiście nie byly to wielkie kwoty, ale na studenckie życie akurat starczało
masz racje
nieraz widze, jak cos na all schodzi za niezla cene, podczas gdy w sklepie kosztowalo czesto mniej, juz nie wspominajac o wyprzedazach

Stary 2009-07-29, 12:30   #1477
Gonia
Zakorzenienie

ja trochę kupuje i sprzedaje na allegro i z tym jest różnie.... zwłaszcza ze sprzedażą. Często cos kupuje powiedzmy za 100 zł i próbuje sprzadac za 50 zł - niestety nie jest tak łatwo.... a czesto jest to rzecz naparwde ładna ....
jeszce jak ktos zrobi profesjonalne zdjęcie to pewnie mu sie udaje
ja sama kilka razy sie nacięłam, że na zdjęciu ciuch wyglądał na super a potem okazaywały się szmatami . Z moimi czesto jest odwrotnie, na zdjęciu wydaja sie średnie a potem dostaje bardzo miłe komentarze, że ciuch jest 100 razy łądniejszy na zdjęciu.... ale niestety finansowo tracę na tym

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 12:37   #1478
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
A moze znajdzie sie ktos, kto byl w jednej z tych galerii i mialby ochote spisac relacje z wyprzedazy?

Chodzi mi o:

Gliwice - Forum
Kraków - Galeria Krakowska, Kazimierz

Bylabym bardzo wdzieczna Poniewaz mam daleko do wszystkich tych miejsc i jesli sie dowiem, ze nie mam za bardzo po co jechac to nie bede marnowac calego dnia i biletow

Interesuja mnie glownie wyprzedaze w Zarze - duzo jest jeszcze fajnych butow? (r. 39/40) i w H&M

A co do wczesniejszej dyskusji o zarobkach - w sumie tez mysle, ze to kwestia priorytetow. Choc sa na pewno wsrod wizazanek obkupujacych sie co miesiac w Zarze na kwote tysiaca zlotych osoby, ktore sa po prostu bardzo zamozne i na zadnej innej dziedzinie zycia tez oszczedzac nie musza, ale w wielu przypadkach to pewnie wlasnie sprawa tego, na co sie wydaje pieniadze.

Zrobilam sobie wlasnie maly rachunek sumienia i wyszlo mi niestety, ze ja np. wielkie pieniadze wydaje na jedzenie (bardzo czesto na miescie a to kosztuje) mnostwo slodyczy, alkohol (tzn. pije malo, ale czesto bo imprezy w akademiku co chwile) i jakies wieczorne wyjscia na miasto, a w Krakowie ceny masakryczne, 2 piwka i 2 dychy nie twoje (podczas gdy u mnie 'na wsi' mozna za 3,50 browar znalezc :P)

No i stwierdzam, ze zaluje, bo od mojej wielkiej milosci do jedzenia i pochlaniania smakolykow w przerazajacych ilosciach jedynie przytylam 10 kg przez rok i nabawilam sie prochnicy... A ile moglabym miec za to ciuchow na wyprzedazy! ;(

Takze od dzis przerzucam sie na tryb oszczednosciowy

Ach, i wybaczcie ale nie moge sie powstrzymac - argument o zarabianiu pieniedzy na sprzedazy na Allegro uzywanych ubran jest nieco zabawny Przeciez te ciuchy najpierw sie za cos kupuje, a potem dopiero sprzedaje, i wcale sie na tym nie zarabia...
Wiem, bo sama troche tego probuje, no i na tym sie przeciez traci, tyle ze mniej niz gdyby ciucha wcale nie sprzedac tylko oddac do PCK. To, ze dostane 20 zl za bluze ktora mi sie juz do niczego nie przyda, nie zmienia faktu, ze kupilam ja za 80 zl. Wiec zysk jest naprawde tylko pozorny ;D

Chyba, ze mowimy o jakims wiekszym interesie lub kupowaniu specjalnie w lumpkach za grosze i sprzedawaniu na All - ale jesli chodzi o pozbywanie sie wlasnych, niewiele noszonych ubran, to niestety masakrycznie traca one na wartosci i w porownaniu do ceny, ktora sie za nie placilo w sklepie, 'zarobek' jest smiesznie maly.

Zauwaz, ze jesli ktos lubi mode i przez caly czas kupuje duza ilosc ubran, to sprzedajac je na allegro znowu ma pieniadze na nowe. I tak w kolko Trzeba tylko sprzedac te rzeczy za dobra cene. Dzis np sprzedalam bluze ktora kupilam za 99 zl za 199 Jestem stowe do przodu. Mialam tez mnostwo rzeczy z sh i na kazdej z tych rzeczy zarabiam, wiec nie wmawiajcie mi ,ze sie nie da. Trzeba miec po prostu rzeczy na ktore jest popyt, wiadomo,ze nie wystawie ubran z lat 80tych za kosmiczna cene. Kupuje,ubieram pare razy i sprzedaje, bo wole kupic sobie cos nowego.

I uprzedzajac wasze pyt - "ze skads musialam na poczatku miec pieniadze zeby kupic tyle ubran" to kupilam je za pensje w pracy.

Edytowane przez paryzanka202
Czas edycji: 2009-07-29 o 12:40
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 12:52   #1479
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
Kupuje,ubieram pare razy i sprzedaje, bo wole kupic sobie cos nowego.

I uprzedzajac wasze pyt - "ze skads musialam na poczatku miec pieniadze zeby kupic tyle ubran" to kupilam je za pensje w pracy.
to jest dobre podejscie tez chyba zaczne tak robic, bo niektore ciuchy szybko mi sie nudza, a sa praktycznie nowe

Stary 2009-07-29, 12:58   #1480
paryzanka202
Zakorzenienie

Uwazam,ze to dobry sposob bo naleze do osob ktorym ubrania szybko sie nudza ,wiec ciagle cos sprzedaje i tym sposobem mam na nowe ubrania.
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:14   #1481
XS-ka
Zadomowienie

paryzanka202 jest możliwość dowiedzenia się pod jakim nikiem na allegro sprzedajesz swoje zdobycze ? -widząc Twoje zakupy jestem gotowa stwierdzić iż wiele chętnie bym zabrała. A skoro szybko Ci się rzeczy nudzą to może jest nadzieja dla mnie
Stary 2009-07-29, 14:36   #1482
Smarfetka
Zakorzenienie

jak jest z wyprzedażami w NY w Złotych Tarasach?
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 16:25   #1483
voyage
Raczkowanie

Czy orientujecie się może do kiedy orientacyjnie będą trwać tegoroczne wyprzedaże? (jeśli chodzi np. o Wrocław, Warszawę?) Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie informacje, które tu umieszczacie!
voyage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 16:36   #1484
xwhathaveyoudonex
Raczkowanie

Nie wiecie może, czy ta bluza jest jeszcze w H&m'ach, czy to stara kolekcja?
Przepraszam, że link, ale załącznik nie chciał się załadować.

http://allegro.pl/item696449181_divi...hool_40_l.html

523552652626223256562

xwhathaveyoudonex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 18:20   #1485
wspaniala
Zakorzenienie

uaremyheroine - zabierz mnie tam do siebie , czyli wyprzedaze w pelni?

dzisiaj wpadlam na moment do galerii - ostatnie sztuki.. i nowa kolekcja .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 22:08   #1486
CaNdY09
Przyczajenie

dzisiaj bylam w GALERII KRAKOWSKIEJ, ale niestety z wyprzedazy nic nie kupilam( a było tak:
BERSHKA: jeansy za 49,90 niestety same duze rozmiary 40 i 42, prawie cały sklep nowa kolekcja jedynie na kilku wieszakach sa jakies przecenione rzeczy, jak dla mnie nic ciekawego, butow malo na przecenie
STRADIVARIUS: tak samo jak w bershce spodnie za 49,90 duze rozmiary jakies tam sweterki za 39,90
NEW YORKER: duzo przecen, ale ubrania niezbyt fajne
CALZEDONIA: przeceny -50%, ale nie wiem jak jest w srodku bo nie wchodzilam
INTIMISSIMI: też -50%

niestety to chyba jest koncowka przecen wiosna/lato
musimy czekac na nastepne***
CaNdY09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 22:13   #1487
butterfly008
BAN stały

dziewcyzny a w trollu sa bardzo tanie ciuchy? bno do konca sierpnia mają zamknąc sklepy trolla wiec sie zastanawiam czy bardzo wyprzedają ciuchy...
butterfly008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 22:16   #1488
ilusja
Zakorzenienie

u mnie juz trolla zamkneli,i bardzo tego zaluje bo zawsze podczas wyprzedazy mozna bylo sie niezle obkupic w ciekawe topy,bluzki i dodatki...I w tym sklepie wyprzedaze byly naprawde konkretne bluzki oj 9.90!!
ilusja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 22:16   #1489
Temperament
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CaNdY09 Pokaż wiadomość
dzisiaj bylam w GALERII KRAKOWSKIEJ, ale niestety z wyprzedazy nic nie kupilam( a było tak:
BERSHKA: jeansy za 49,90 niestety same duze rozmiary 40 i 42, prawie cały sklep nowa kolekcja jedynie na kilku wieszakach sa jakies przecenione rzeczy, jak dla mnie nic ciekawego, butow malo na przecenie
STRADIVARIUS: tak samo jak w bershce spodnie za 49,90 duze rozmiary jakies tam sweterki za 39,90
NEW YORKER: duzo przecen, ale ubrania niezbyt fajne
CALZEDONIA: przeceny -50%, ale nie wiem jak jest w srodku bo nie wchodzilam
INTIMISSIMI: też -50%

niestety to chyba jest koncowka przecen wiosna/lato
musimy czekac na nastepne***
co do rozmiarów w bershce to zgadzam sie;/ ale ja naszczescie znalazlam jasne jeansy bez żadnych przetarć w rozmiarze 36
Temperament jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 22:37   #1490
redqueen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly008 Pokaż wiadomość
dziewcyzny a w trollu sa bardzo tanie ciuchy? bno do konca sierpnia mają zamknąc sklepy trolla wiec sie zastanawiam czy bardzo wyprzedają ciuchy...
byłam w zeszłym tygodniu, ceny nawet nawet- bluzki za 19.90 lub 29.90, sweterki od 39.90, spódnice od 29 i sukienki od 39, spodnie niestety nie wiem ale były jeszcze buty za 39.90 i akcesoria: paski od 14.99, kolczyki po kilka zł i wisiorki-sama drapłam jeden za 14.99 b.fajny

redqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 23:15   #1491
see
Zadomowienie

Dziewczyny czy widziałyście w House takie sukienki http://www.sklep.house.pl/pl/open/ca...y/pcreateddate
To stara kolekcja i zastanawiam się czy coś jeszcze zostało w sklepach...

W tym roku wydałam na wyprzedażach dokładnie 0 zł. I będę jechała dopiero w przyszłym tygodniu, żeby coś kupić. Chociaż z wyprzedaży już chyba nic nie upoluję.
Stary 2009-07-29, 23:19   #1492
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam dzisiaj w Trollu w Łodzi. Chyba wszystkie rzeczy w sklepie był przecenione. Od 9,90 zł za bluzkę. Nie wiedziałam, że mają zamknąć wszystkie Trolle.. Myślałam, że tylko redukują ich liczbę...

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 23:21   #1493
Camillia
Raczkowanie

A jak w Poznaniu ? w NY duże przeceny?
Z góry dziękuję za odp.

Camillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 23:40   #1494
butterfly008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez see Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy widziałyście w House takie sukienki http://www.sklep.house.pl/pl/open/ca...y/pcreateddate
To stara kolekcja i zastanawiam się czy coś jeszcze zostało w sklepach...

W tym roku wydałam na wyprzedażach dokładnie 0 zł. I będę jechała dopiero w przyszłym tygodniu, żeby coś kupić. Chociaż z wyprzedaży już chyba nic nie upoluję.
hey nie widzialam.

elizka1987 o fajnie musze sie przejechac do Manufaktury
Stary 2009-07-30, 02:19   #1495
butterfly008
BAN stały

a gdzie teraz kupie czarne klasyczne rurki? i w jakich cenach? moj rozmiar to 36 takie. myslicie, ze jeszcze cos znajde?
Stary 2009-07-30, 08:13   #1496
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
a gdzie teraz kupie czarne klasyczne rurki? i w jakich cenach? moj rozmiar to 36 takie. myslicie, ze jeszcze cos znajde?
w bershce były czarne ale nie jeansowe tylko z materiału

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 09:51   #1497
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
w NY są czarne fajne proste bez udziwnień za 49zł
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 10:35   #1498
Vilqa
Zadomowienie

Jeśli kogoś zainteresuje to w Terranovie (outlet na Piotrkowskiej w Łodzi) są jeszcze paski z eko-skórki z wężowym motywem, kolor brąz-beż + taki subtelny złoty, długie (tak z 1.5 metra będzie) wiązane (nie są zapinane klamrą!), szerokość gdzieś tak między 10 a 15 cm, zwężane na końcach, przecenione z 39 zł na 2 zł.
Sama się na jeden skusiłam.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 11:10   #1499
KoalaFromCambodia
Raczkowanie

No to ja zdam relację z Wrocławia.

Outlet Factory: nie opłacało się jechać. Taa, przeceny są, wisi wszędzie hasło 'rozprzedaż!', ale akurat nic dla mnie. W Mango same szmaty, w Housie można coś tanio złowić (topy są już za 9,99), w większości sklepów są poobniżane ceny i to dość, a najbardziej chyba w Calzedonie/Intimissimi. Całe tony biustonoszy, majtek, rajstop, wszystko przecenione. Jedynie tam się opłaca wybrać, jeśli ktoś ma cierpliwość w grzebaniu w stercie staników.

H&M: ani śladu wyprzedaży, już wszystko po. Może zostały z dwa wieszaczki, ale same szmaty i w rozmiarze 40.

Galeria Dominikańska: w Mohito całkiem dużo wyprzedażowych bluzek, tak samo w Top Secret (nie pomyliłam się? TS jest w galerii?), reszta dość blado. W New Yorkerze są przeceny, dużo tego, ale nic sensownego.

Pasaż Grunwaldzki: warto zajrzeć do Pimkie, bo tam dużo wyprzedażowych bluzek i do Tally Weijl, gdzie też można coś złowić (nawet w małym rozmiarze ), w Stradim totalne resztki (jedynie jakieś T-shirty sensowne), w Bershce trochę jeszcze zostało, ale mało, w Zarze w zasadzie koniec wyprzedaży. W Trollu faktycznie spore przeceny w całym sklepie, więc to ostatni dzwonek, żeby się tam obkupić.

Osobiście, jestem trochę zawiedziona jakością tegorocznych wyprzedaży i marnością swoich zakupów. Co prawda nigdy nie wróciłam do domu z pustymi rękoma (ta determinacja, żeby coś kupić...), ale szczerze myślałam, że wydam więcej/kupię więcej/będzie taniej/będzie więcej sensownych ciuchów/wyprzedaże będą trwać do końca sierpnia.

W odróżnieniu do większości Wizażanek, ja czekam już na pełne wprowadzenie jesiennej kolekcji, bo letnia mi zbrzydła
KoalaFromCambodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 11:35   #1500
horizons
Raczkowanie

a ja wczoraj zakupiłam portfel w h&m-ie za 20 zł (kosztował wcześniej 40) i spodnie za 50zł (a kosztowały 100 ale nie pamiętam w jakim sklepie ...a i jeszcze torbę też w h&m tylko za normalna cenę- ale za to warto było
pozdrawiam

"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym Twoim życiu."

-Mark Twain
horizons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości