mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 13:18   #1471
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Glam super ten tekst. Jaki masz już brzuszek bo nie wiem czy pokazywałaś

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:19   #1472
owieczka86
Zadomowienie

sozaa,rudominka,Bahamadia _25,witaminkaccc - za udane wizyty

Ja w nocy spać nie mogłam,mimo że okno otwarte,budziłam się, kręciłam, o 5 rano zrobiłąm się głodna zjadłam 6 pierniczków,4kanapeczki i babeczkę z jagódkami,po takiej dawe słodyczy Filipek zaczął szaleć i nie mogłam usnąć do 7.30.Jak już usnęłam to wsałam z trudem ale się udało po 10.tera siedzę,pocę się i nic mi się nie chce Po 16 jadę po zwolnienie lekarskie i do szefa zawieść,miałam iść po obiadku ale jest taki gorąc że nie chce mi się iść samej, a w samochodzie klimatyzacja popsuta,więc czekam na Tż i pojedziemy razem, ostatnio bardzo źle znoszę takie upały, czekam na trochę chłodniejsze dni

Biorę sie za gimnastyke -> malowanie pazurków u nóg hehe zobaczymy czy dam radę czy będę potrzebować czyjejś pomocyh...

AAAAAA zapomniałam się pochwalić zaczynamy dziś 30 tydzień A to mój trzydziesto tygodniowy brzucholek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5003720.jpg (44,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5003724.jpg (41,0 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-08-26 o 13:22
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:30   #1473
gosiia87
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszle i obecne mamusie
Ja tez z niecierpliwoscia czekam na moja dzidzie i nie moge sie doczekac, tylko odliczam dni ktore mi sie wydaja,ze sie ciagna jak nie wiem co:/ Co do ruchow malenstwa to wczoraj sie wiercilo tak ze az brzuch skakal hehe
gosiia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:30   #1474
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Goldika spoczko nie stresuj sie dziewczyno bo naprawde nie ma czym

chociaz fakt w pierwszej ciazy i w ogole z pierwszym dzieckiem to sie czlowiek wszystkim przejmuje

ale tak to juz jest

Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko

Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Ze śmiechu padam na kolana

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
sozaa,rudominka,Bahamadia _25,witaminkaccc - za udane wizyty

Ja w nocy spać nie mogłam,mimo że okno otwarte,budziłam się, kręciłam, o 5 rano zrobiłąm się głodna zjadłam 6 pierniczków,4kanapeczki i babeczkę z jagódkami,po takiej dawe słodyczy Filipek zaczął szaleć i nie mogłam usnąć do 7.30.Jak już usnęłam to wsałam z trudem ale się udało po 10.tera siedzę,pocę się i nic mi się nie chce Po 16 jadę po zwolnienie lekarskie i do szefa zawieść,miałam iść po obiadku ale jest taki gorąc że nie chce mi się iść samej, a w samochodzie klimatyzacja popsuta,więc czekam na Tż i pojedziemy razem, ostatnio bardzo źle znoszę takie upały, czekam na trochę chłodniejsze dni

Biorę sie za gimnastyke -> malowanie pazurków u nóg hehe zobaczymy czy dam radę czy będę potrzebować czyjejś pomocyh...

AAAAAA zapomniałam się pochwalić zaczynamy dziś 30 tydzień A to mój trzydziesto tygodniowy brzucholek

ładniutki
mi laptop coś się psuje i nie mogę zmniejszać zdjęć a też chciałam dodać
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:32   #1475
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Glam super ten tekst. Jaki masz już brzuszek bo nie wiem czy pokazywałaś
w zeszlym tyg pokazywalam...ale z dnia na dzien wiekszy. musze nowa fotke machnac

a wlasnie dziewczyny a propos fotek- trafilam na takie ogloszenie

Proponuję sesję zdjęciową za 100zł. Bez zniżki cena takiej sesji to 300zł. Propozycja dotyczy sesji ciążowej lub noworodkowej. Moja oferta jest ważna do końca sierpnia, tzn. jest to czas na decyzję i ew. deklarację z Pani strony. W tym czasie przyjmuję wstępną rezerwację na sesję. Termin sesji, z oczywistych powodów, może być bardziej odległy
Pomimo bonifikaty moja oferta dla Pani zawiera: 20 odbitek w formacie 15x21cm w eleganckim pudełku, płyta CD ze zdjęciami w wysokiej rozdzielczości oraz zdjęcia w mniejszej rozdzielczości - do umieszczania np. w internecie. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość wykonania fotoksiążki.

widzialam pare zdjec autorstwa tej Pani na FB i sie zastanawiam...ale kompletnie nie wiem ile taka sesja kosztuje, wydaje mi sie ze 100 zl to nie tak drogo - orientowalyscie sie moze ile u Was takie kosztuja?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

suuper brzuszek, ale wy z przodu pileczki macie- ty i Joa...moj jakos tak na dole wisi
Stary 2011-08-26, 13:33   #1476
truscafka
Zadomowienie

glam świetne porównania, uśmiałam się

jejku jaki upał!!!!!! u nas jest dziś 34 w cieniu!!!! byłam rano na budowie i normalnie zatarłam sobie nogi w udach zaraz wychodzę do pracy to się chyba muszę talkiem potraktować.... dziś harówa do 21 - nie wiem jak to wytrzymam.... boje się siedzieć przy wiatraku bo juz ostatnio od niego dostałam anginy więc muszę jakoś się obejść

Dziś spałam z takim osobnikiem , pospałyśmy do 9 :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8200088.jpg (117,0 KB, 21 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:35   #1477
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

owieczka miałaś kolczyk w pępku?

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-08-26, 13:35   #1478
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
w zeszlym tyg pokazywalam...ale z dnia na dzien wiekszy. musze nowa fotke machnac

a wlasnie dziewczyny a propos fotek- trafilam na takie ogloszenie

Proponuję sesję zdjęciową za 100zł. Bez zniżki cena takiej sesji to 300zł. Propozycja dotyczy sesji ciążowej lub noworodkowej. Moja oferta jest ważna do końca sierpnia, tzn. jest to czas na decyzję i ew. deklarację z Pani strony. W tym czasie przyjmuję wstępną rezerwację na sesję. Termin sesji, z oczywistych powodów, może być bardziej odległy
Pomimo bonifikaty moja oferta dla Pani zawiera: 20 odbitek w formacie 15x21cm w eleganckim pudełku, płyta CD ze zdjęciami w wysokiej rozdzielczości oraz zdjęcia w mniejszej rozdzielczości - do umieszczania np. w internecie. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość wykonania fotoksiążki.

widzialam pare zdjec autorstwa tej Pani na FB i sie zastanawiam...ale kompletnie nie wiem ile taka sesja kosztuje, wydaje mi sie ze 100 zl to nie tak drogo - orientowalyscie sie moze ile u Was takie kosztuja?

w cale się tym nie interesowałam, bo kasy w ciąż brak, choć nie ukrywam, ze było to moje marzenie ehhh może jeszcze coś się zmieni
ale 100zł to trasznie mało mimo wszystko, tylko zależy jak wyjdzie efekt końcowy.
Ja niby na ślubie miałam fotografa znajomego, a album zrobił mi tak, że wstyd go gdziekolwiek pokazywać. Nawet krotek nie zretuszował baran jeden

aaaa własnie mam pytanie.
Poszłam od Poniedziałku na zwolnienie, oriętujecie się kiedy mogę dostać jakąś kaskę z zuz ??
Kompletnie się na tym nie znam, a moja "pracodawczyni" echh szkoda gadać ...
Stary 2011-08-26, 13:36   #1479
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Słodki piesio

Tak miałam,ale moja doktorka na samym początku ciąży powiedziaal ze lepiej żebym go wyjęłam bo może mi skóra pęknąć jak będę go nosić, no a dziury zostały

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-08-26 o 13:37
Stary 2011-08-26, 13:40   #1480
goldika
Zakorzenienie

Owieczko sliczny brzuszek! Kolczyk wyciagnelas z pepka juz w ciazy? Ja moj jeszcze mam ale wymienilam na taki z elastycznym pretem i mi nie przeszkadza

Glam
100zl to chyba malo jak za taka sesje. Tylko ciekawa jestem czy ten fotograf potem te zdjecia bedzie chcial jakos wykorzystac dla siebie? jako reklama albo cos.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Truscafka sliczna psina

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Słodki piesio

Tak miałam,ale moja doktorka na samym początku ciąży powiedziaal ze lepiej żebym go wyjęłam bo może mi skóra pęknąć jak będę go nosić, no a dziury zostały
a ja wlasnie wyjelam kolczyk to gin mi powiedzial, zebym sobie jakis miekki przelozyla bo mi dziurka zarosnie. I faktycznie skorka zarosla ale przebilam ja i przelozylam kolczyk "miekki".
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:41   #1481
glamourous
Zakorzenienie

no wlasnie problem w tym ze na FB jest tylko kilka zdjec...ale stowka to chyba zaryzykuje. juz chyba nigdy w ciazy nie bede wiec bylaby super pamiatka zobacze, jesli w tym miesiacu premie dostane to chyba sie skusze
Stary 2011-08-26, 13:41   #1482
Bahamadia_25
Zakorzenienie

ja swój wyciągnęłam w czasie ciąży.
Pępek na pierwszym planie, dziuri wyszły ponad nim.
Stary 2011-08-26, 13:43   #1483
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Owieczko sliczny brzuszek! Kolczyk wyciagnelas z pepka juz w ciazy? Ja moj jeszcze mam ale wymienilam na taki z elastycznym pretem i mi nie przeszkadza

a ja wlasnie wyjelam kolczyk to gin mi powiedzial, zebym sobie jakis miekki przelozyla bo mi dziurka zarosnie. I faktycznie skorka zarosla ale przebilam ja i przelozylam kolczyk "miekki".

ja co jakiś czas na trochę wkąłdam kolczyk zeby dziurka nie zarosła
Stary 2011-08-26, 13:43   #1484
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie problem w tym ze na FB jest tylko kilka zdjec...ale stowka to chyba zaryzykuje. juz chyba nigdy w ciazy nie bede wiec bylaby super pamiatka zobacze, jesli w tym miesiacu premie dostane to chyba sie skusze

No to zapytaj się jej co i jak.
Czego możesz się podziewać po tej sesji za takie pieniądze ....
Stary 2011-08-26, 13:43   #1485
goldika
Zakorzenienie

Tincia a co do wozka to mi sie wydawalo, ze ma wyciagany ten bialy material ze srodka no i materacyk tez oczywiscie. Sprawdze przy okazji ale wczoraj jak sie nim bawilam to co prawda nie wyjmowalam calosci ale czesciowo zsuniety byl ten material w srodku i naciagalam go. Wczoraj dalabym sobie reke uciac ze jest wyjmowany dzis juz mam watpliwosci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 13:45   #1486
glamourous
Zakorzenienie

bahmadia- no wlasnie Pani wyszczegolnila- 20 odbitek w formacie 15x21cm w eleganckim pudełku, płyta CD ze zdjęciami w wysokiej rozdzielczości oraz zdjęcia w mniejszej rozdzielczości - do umieszczania np. w internecie. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość wykonania fotoksiążki.
Stary 2011-08-26, 13:47   #1487
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
bahmadia- no wlasnie Pani wyszczegolnila- 20 odbitek w formacie 15x21cm w eleganckim pudełku, płyta CD ze zdjęciami w wysokiej rozdzielczości oraz zdjęcia w mniejszej rozdzielczości - do umieszczania np. w internecie. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość wykonania fotoksiążki.
to bardzo tanio sie ceni. Wczoraj u fotograla patrzylam to odbitka zdjecia 13x18 kosztuje 3,5zl
Stary 2011-08-26, 13:50   #1488
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Słodki piesio

Mam identyczny ślad po kolczyku, z tym ze ja juz go wyciągnęłam duuużo wcześniej, ale blizna uwydatniła się dopiero teraz

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-08-26, 13:50   #1489
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej się dopytać,popros o przesłanie umowy i w razie co mozna wykreślić to na co się nei zgadzasz.
ja np nie chciałam by moje zdjęcia były na stronie www nawet takiej z hasłem-a i tak je fotograf ślubny tam umieścil...strasznie irytujacy facet-mądrala taki,ale zdjęcia po wywołaniu śliczne
bo jesli jakieś zdjecie doda się w necie to slad tam zawsze zostanie...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:51   #1490
OlusiaS
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny.
Mam taki maly problem.We wtorek mam urodziny i TZ spyal,co bym chciala .A ja nie mam zielonego pojecia.Ciuchow teraz nie-bez sensu,bizuterii mam sporo,a malo nosze,perfum nie,bo tez mam,a teraz nie uzywam,bo mi przeszkadzaja.Moze cos do dekoracji do domu??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:53   #1491
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
to bardzo tanio sie ceni. Wczoraj u fotograla patrzylam to odbitka zdjecia 13x18 kosztuje 3,5zl
znam bardzo dobre miejsce gdzie można wywołać super zdjęcia w Wawie-gdybys chciała to daj znać to prześlę ci linka.
ważne jest oczywiście jak zdjęcia sa obrobione przed wywołaniem,ale dla mnie też bardzo wazny jest papier na jakim jest wydrukowne zdjecie.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:55   #1492
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
w cale się tym nie interesowałam, bo kasy w ciąż brak, choć nie ukrywam, ze było to moje marzenie ehhh może jeszcze coś się zmieni
ale 100zł to trasznie mało mimo wszystko, tylko zależy jak wyjdzie efekt końcowy.
Ja niby na ślubie miałam fotografa znajomego, a album zrobił mi tak, że wstyd go gdziekolwiek pokazywać. Nawet krotek nie zretuszował baran jeden

aaaa własnie mam pytanie.
Poszłam od Poniedziałku na zwolnienie, oriętujecie się kiedy mogę dostać jakąś kaskę z zuz ??
Kompletnie się na tym nie znam, a moja "pracodawczyni" echh szkoda gadać ...
Jeśli pracujesz u kogoś to za pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca więc powinnas dostać kaskę w tym terminie w którym dostajesz wypłatę, od drugiego miesiąca płaci dopiero ZUS i na pieniadze od nich czeka się dosyć długo....

100 zł za sesję wydaję mi się troszkę podejrzaną sprawą.

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-08-26, 13:58   #1493
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Mam taki maly problem.We wtorek mam urodziny i TZ spyal,co bym chciala .A ja nie mam zielonego pojecia.Ciuchow teraz nie-bez sensu,bizuterii mam sporo,a malo nosze,perfum nie,bo tez mam,a teraz nie uzywam,bo mi przeszkadzaja.Moze cos do dekoracji do domu??
ciezkie pytanie zazwyczja pada co kupic komus, a nie co wybrac dla siebie
ja bym wziela cos do mieszkania albo kolacje w restauracji i spacer po lazienkach luz zoo.
Ostatnio z prezentow wole wlasnie wspolne wypady, tak jak na imieniny dostalam mazury

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
znam bardzo dobre miejsce gdzie można wywołać super zdjęcia w Wawie-gdybys chciała to daj znać to prześlę ci linka.
ważne jest oczywiście jak zdjęcia sa obrobione przed wywołaniem,ale dla mnie też bardzo wazny jest papier na jakim jest wydrukowne zdjecie.
dzieki ale ja wywolywac nie zamierzam na razie, podalam tylko cene zeby Glam porownala 20 odbitek za 100zl, ze to malo cos wychodzi.
Stary 2011-08-26, 13:59   #1494
Ona231
Zadomowienie

Witam w ten gorący piątek

Cytat:
Śliczny, słodziak. A jak grzecznie śpi

Cytat:
Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko

Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Glam rozwala mnie ten tekst za każdym razem, byle do trójki chociaż tyle to nie planuję

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Olusia a może jakiś dobry krem, albo zestaw kosmetyków, trudno coś doradzić. Raczej Ty najlepiej wiesz co i jak

Basiula nie do końca tak z tym ZUS-em to było Twoje pierwsze zwolnienie? Jeśli tak to za 33 dni pracodawca Ci wypłaca a ZUS gdzieś od pierwszego lipca dopiero, a jak były jakieś braki to niestety ale to może potrwać. Dzwoniłaś się dowiedzieć?

Goldika też bym się Pana kuriera wystraszyła

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-26 o 14:01
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:01   #1495
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
ciezkie pytanie zazwyczja pada co kupic komus, a nie co wybrac dla siebie
ja bym wziela cos do mieszkania albo kolacje w restauracji i spacer po lazienkach luz zoo.
Ostatnio z prezentow wole wlasnie wspolne wypady, tak jak na imieniny dostalam mazury
Hmmm,na restauracje jestesmy na srode umowieni,bo to jego ostatni dzien bez pracy (od lutego byl na bezrobotnym ) i mamy USG brzucholka .Zawsze cos sobie kupujemy,ale jakos teraz bez weny jestem.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cos wymysle.Musze sie chyba po sklepach przejsc
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:06   #1496
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny.
no to zazycz sobie sesje fotograficzna z nim i brzuszkiem bedziecie miec pamiatke na cale zycie albo jakies fajne SPA dla mamusi - masazyk, jakis zabieg- wiele kosmetyczek oferuje cale pakiety dla ciezarowek sie poczujesz dopieszczona
ja u siebie na wsi wypatrzylam np taki program i tez sie zastanawiam czy sobie prezentu nie sprawic- bo jak sie maluchy urodza to juz na pewno nie bede miala kiedy sie porozpieszczac
http://www.wersal-spa.pl
tylko zawsze stwierdzam ze kurcze tyle pilniejszych wydatkow jest i wypadaloby tez cos z pensji odlozyc

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

dzieki dziewczynki wszystkie jestescie kochane z tymi odp w sprawie zdjec...mi wyszlo na to ze babeczka jest poczatkujaca fotografka lub amatorka- oglosila na stronie naszego miasta konkurs - do wygrania darmowa sesja brzuszka. zglosilam sie i dostalam info ze nie wygralam ale wlasnie ma taka oferte...
kobitka nie ma strony www tylko link do profilu na FB podala
no wiec macie racje moze to jakas kiepska odbitek... aj nie wiem, zastanowie sie

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-26 o 14:10
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:06   #1497
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

no to powiem Ci, że oferta kusi
Stary 2011-08-26, 14:07   #1498
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
no to zazycz sobie sesje fotograficzna z nim i brzuszkiem bedziecie miec pamiatke na cale zycie albo jakies fajne SPA dla mamusi - masazyk, jakis zabieg- wiele kosmetyczek oferuje cale pakiety dla ciezarowek sie poczujesz dopieszczona

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

dzieki dziewczynki wszystkie jestescie kochane z tymi odp w sprawie zdjec...mi wyszlo na to ze babeczka jest poczatkujaca fotografka lub amatorka- oglosila na stronie naszego miasta konkurs - do wygrania darmowa sesja brzuszka. zglosilam sie i dostalam info ze nie wygralam ale wlasnie ma taka oferte...
no wiec macie racje moze to jakas kiepska odbitek... aj nie wiem, zastanowie sie
ja to chyba jestem dziwna ale nienawidze jak ktos mnie dotyka
w moim przypadku zadne masaze nie przechodza, w tranwajach tez nie lubie jak ktos sie o mnie otrze albo mnie dotknie.
Stary 2011-08-26, 14:10   #1499
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli pracujesz u kogoś to za pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca więc powinnas dostać kaskę w tym terminie w którym dostajesz wypłatę, od drugiego miesiąca płaci dopiero ZUS i na pieniadze od nich czeka się dosyć długo....

100 zł za sesję wydaję mi się troszkę podejrzaną sprawą.

dziękuję, już wszystko wiem
Stary 2011-08-26, 14:10   #1500
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Glamm może warto sobie zrobić takie zdjęcia to jednak fajna pamiątka, albo poszukać czy ktoś inny nie robi. Bo może się trafi lepszy fotograf

Glamm ja tam lubię mikro dermabrazję i inne zabiegi od razu lepiej się czuję To jak tylko możesz to korzystaj

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-26 o 14:12
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości