Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-03, 02:18   #1471
Broniecka
Raczkowanie

Dot.: Fryzjer Poznan

Witam, długo się przyglądałam Waszym zapiskom i w końcu zdecydowałam się dodać coś od siebie
Polecam Tymka z zakładu o nazwie Tupet przy ul. Owsianej 17 [obok Pacykarni]. Byłam u niego już dwa razy i naprawdę to jest pierwszy fryzjer, który zajął się mną jak trzeba.
Przebieg wizyty: zostałam posadzona przed lustrem, żebym mogła powiedzieć, czego oczekuję od mojej fryzury, pokazać, co mi się nie podoba, gdzie mi się włosy źle układają i usłyszeć, co fachowiec ma do powiedzenia. Przeczesał mój łebek parę razy i zaproponował zmianę ze skośnego cięcia [krótkie na karku, długie z przodu] na równe do połowy szyi. Jako pierwszy nie wciskał mi na siłę grzywki, żeby zatuszować moje wysokie czoło. Dowiedziałam się też, że mam włosy suche, ale nie jest źle pomimo wieloletniego samodzielnego farbowania. Potem było mycie i przecudowny masaż. Och, naprawdę mogłabym go zatrudnić tylko do tego Potem nastąpiło cięcie na mokro, a następnie podsuszył mi włoski i dokończył dzieła na sucho, żeby wszystko się ładnie układało i nie wystawały żadne kawałki. W sumie ok 1,5 h trwała cała wizyta. Na zakończenie obiecał, że jak za 3-4 miesiące wrócę na podcięcie, to nadal będzie tam pracował Oczywiście po wyjściu z salonu wyglądałam super, ale sprawdzianem okazało się pierwsze mycie i... moja fryzurka nadal była taka sama Oczywiście nie była już tak ładnie podwinięta, bo ja nie umiem korzystać z okrągłej szczotki, więc tylko myję włosy i ewentualnie suszę suszarką, ale włosy same się ładnie ułożyły i są naprawdę równiutkie!
Broniecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 06:53   #1472
marta12101
Raczkowanie

hej Broniecka, a mozesz podac cene jaka u Tomka w Tupecie placilas?

i masz moze namiar do nich?
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 09:28   #1473
KasiaPoznan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stachowiak_a Pokaż wiadomość
KasiuPoznan zgadzam sie z koleznakami z forum ze bardzo ladnie Ci w tej fryzurce! Widac duza poprawe wizualnie znacznie lepiej pasuje do Ciebie ten kolor ktory masz teraz.Super! A tak wogole mozna Ci zazdroscic tak gestych wloskow...
Dziękuję bardzo, faktycznie są gęste co czasami mnie denerwuje (przy suszeniu i układnaiu). Pozdrawiam
KasiaPoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 19:33   #1474
Izaluka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lunawera Pokaż wiadomość
KasiaPoznan - bardzo ładnie wycieniowane wloski, co do kolorku , to tez bym poeksperymentowała w zimnych barwach , ale w tych odcieniach tez Ci bardzo ładnie .
Trzymajcie jutro kciuki za mnie bo ide z rana do Krzysztofa i strasznie sie boje w jakim nastroju też od niego wyjdę....
Najgorsze zmartwienie mam co do koloru włosów, bo nikt nie potrafi mi ich przyciemnic na naturalny kolor i wychodza za ciemne, a wtedy musze rozjasniac je pasemkami, no i przez to niestety nie są w dobrym stanie. Dlatego postanowiłam zanieść Krzysztofowi moje oszczędności, by się nimi zajął
Czekamy na relacje
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 20:51   #1475
IIGGAA
Zadomowienie

Hej, a ja po miesiącu od wizyty u p.Krzysztofa mam mieszane myśli , moje włosy są ryże w miejscach gdzie poprzednio miałam brąz i ciemny odrost 3cm, a delikatny prześwitujący blond jest tam gdzie miałam poprzednio blond pasemka czuję sie w tym kolorze fatalnie i staro jeszcze jak jest słońce to one się mienią ryżo-blond ale bez słońca to ryża pała i już .

Dzisiaj była u mnie koleżanka która ma włosy do pasa piekne gęste i ma zrobiony pięknie baleyage z drobnych pasemek. Była u Piaseckich chyba u Ani Piaseckiej jak dobrze pamiętam, wiecie o niej coś więcej???

Mam teraz dylemat czy iśc raz jeszcze do p.Krzysztofa i powiedzieć mu że fatalnie się czuję w tym kolorze i niech mi zrobi coś innego (tylko on taki niechętny do baleyagu i niewiadomo czemu) czy próbowac u kogoś innego .

Pozdrawiam.
IIGGAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 22:41   #1476
Broniecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
hej Broniecka, a mozesz podac cene jaka u Tomka w Tupecie placilas?

i masz moze namiar do nich?
To nie jest Tomek tylko Tymek od Tymoteusza Płaciłam 45-50 zł. 061 826 65 87 nr telefonu, ale ja się umawiałam osobiście, bo wolę sobie zawsze najpierw obejrzeć salon, zanim się zdecyduję,a on wcześniej pracował gdzie indziej, więc w Tupecie byłam tylko raz i bardzo mi się podobało. Zupełnie nie czułam się jak w salonie fryzjerskim
Stary 2007-10-03, 23:25   #1477
Lunawera
Raczkowanie

No i już po wizycie u Krzysztofa. Podsumowuje przebieg .

KOLOR
Otóz poszłam do niego z zamiarem przycienienia włosków na bardziej naturalny, bo mam kolor rozjaśniany pasemkami. Prze baleyage miałam w sumie kilka kolorków na głowie. Krzysztof najpierw ocenil stan włosków, poszło mu to dość dobrze, bo dokładnie mi powiedział jak zachowują się włoski, czego unikać, jakie cięcia itd, czyli spełnił moje wymagania co do doradztwa. Solidnie przemyślał strategie dzialania i zaczął od kompieli rozjasniajacej, czyli dekoloryzacji. Wypytałam go co i jak, bo po rozjasnianiu mam wloski już trochę zniszczone, no i bałam się żeby nie było z nimi gorzej. Zapewnił mnie, że uzyje wody utlenionej 3 % i ze zabieg ten mi nie zaszkodzi i ze krótko to mi na włosach potrzyma. Po dekoloryzacji zobaczyłam siebie w wersji blond jasny i kurcze to mi się nawet widziało, jemu chyba tez dlatego zaproponował jedynie lekkie przyciemnienie na ciemny blond a nie na braz. Odcień farby dobiera indywidualnie i sam miesza proporcje, ma więc pole do popisu. Pomysł z propozycją koloru mi się spodobał i oto mam w rezultacie taki jak dla mnie karmelkowy kolor. Zniszczenia włosków nie widzę i nie czuje, zobaczę jak po myciu będzie...
Oczywiście nie mam jednolitego kolorku na włosach, przy pasemkach trzeba się z tym liczyć, ale akurat ten efekt kolorystyczny mi odpowiada ( refleksy).

CIECIE
Tu nie było duzych zmian, powiedzialam, że zapuszczam (tez był za tym), dlatego obciął tylko końcówki suche i grzywkę.

MODELOWANIE
Tu niestety się nie popisał, jak wszyscy fryzjerzy, na których trafiłam. Nie wiem o co chodzi, ale oni mi tak modelują te włosy, że zawsze wyglądam gorzej, nie umieją dobrać ułożenia włosów do kształtu twarzy itd....Dziwne, bo zawsze muszę to modelowanie rozwalic i zrobić po swojemu (fotki zrobione po ułożeniu przeze mnie).

Wrażenie oglne pozytywne, miła atmosfera. Polecam zwłaszcza jeśoli chodzi o koloryzacje, widać , że gość dokładnie wie, co robi i nie dopuści do zniszczenia włosów. Jeśli chodzi o cięcie i modelowanie, to niczym mnie nie ujął. Dostałam próbki kosmetyków do włosków, co było miłe. Zobacze jak włoski będą się zachowywać po myciu i jak będzie z kolorem.

Fotki "przed" (2 pierwsze) są z wycieczki z zeszłego tygodnia - sorki, ale innych nie miałam, w każdym razie świeże .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed 1.JPG (12,7 KB, 191 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przed 2.JPG (33,8 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po1.jpg (45,1 KB, 172 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po2.jpg (52,8 KB, 234 załadowań)

Lunawera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 00:29   #1478
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Broniecka Pokaż wiadomość
To nie jest Tomek tylko Tymek od Tymoteusza Płaciłam 45-50 zł. 061 826 65 87 nr telefonu, ale ja się umawiałam osobiście, bo wolę sobie zawsze najpierw obejrzeć salon, zanim się zdecyduję,a on wcześniej pracował gdzie indziej, więc w Tupecie byłam tylko raz i bardzo mi się podobało. Zupełnie nie czułam się jak w salonie fryzjerskim
jakiej długości miałaś włosy przed ścięciem?

Cytat:
Napisane przez IIGGAA Pokaż wiadomość
Hej, a ja po miesiącu od wizyty u p.Krzysztofa mam mieszane myśli , moje włosy są ryże w miejscach gdzie poprzednio miałam brąz i ciemny odrost 3cm, a delikatny prześwitujący blond jest tam gdzie miałam poprzednio blond pasemka czuję sie w tym kolorze fatalnie i staro jeszcze jak jest słońce to one się mienią ryżo-blond ale bez słońca to ryża pała i już .

Dzisiaj była u mnie koleżanka która ma włosy do pasa piekne gęste i ma zrobiony pięknie baleyage z drobnych pasemek. Była u Piaseckich chyba u Ani Piaseckiej jak dobrze pamiętam, wiecie o niej coś więcej???

Mam teraz dylemat czy iśc raz jeszcze do p.Krzysztofa i powiedzieć mu że fatalnie się czuję w tym kolorze i niech mi zrobi coś innego (tylko on taki niechętny do baleyagu i niewiadomo czemu) czy próbowac u kogoś innego .

Pozdrawiam.
o pani Piaseckiej pisała już Ania i była bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez Lunawera Pokaż wiadomość
No i już po wizycie u Krzysztofa. Podsumowuje przebieg .

KOLOR
Otóz poszłam do niego z zamiarem przycienienia włosków na bardziej naturalny, bo mam kolor rozjaśniany pasemkami. Prze baleyage miałam w sumie kilka kolorków na głowie. Krzysztof najpierw ocenil stan włosków, poszło mu to dość dobrze, bo dokładnie mi powiedział jak zachowują się włoski, czego unikać, jakie cięcia itd, czyli spełnił moje wymagania co do doradztwa. Solidnie przemyślał strategie dzialania i zaczął od kompieli rozjasniajacej, czyli dekoloryzacji. Wypytałam go co i jak, bo po rozjasnianiu mam wloski już trochę zniszczone, no i bałam się żeby nie było z nimi gorzej. Zapewnił mnie, że uzyje wody utlenionej 3 % i ze zabieg ten mi nie zaszkodzi i ze krótko to mi na włosach potrzyma. Po dekoloryzacji zobaczyłam siebie w wersji blond jasny i kurcze to mi się nawet widziało, jemu chyba tez dlatego zaproponował jedynie lekkie przyciemnienie na ciemny blond a nie na braz. Odcień farby dobiera indywidualnie i sam miesza proporcje, ma więc pole do popisu. Pomysł z propozycją koloru mi się spodobał i oto mam w rezultacie taki jak dla mnie karmelkowy kolor. Zniszczenia włosków nie widzę i nie czuje, zobaczę jak po myciu będzie...
Oczywiście nie mam jednolitego kolorku na włosach, przy pasemkach trzeba się z tym liczyć, ale akurat ten efekt kolorystyczny mi odpowiada ( refleksy).

CIECIE
Tu nie było duzych zmian, powiedzialam, że zapuszczam (tez był za tym), dlatego obciął tylko końcówki suche i grzywkę.

MODELOWANIE
Tu niestety się nie popisał, jak wszyscy fryzjerzy, na których trafiłam. Nie wiem o co chodzi, ale oni mi tak modelują te włosy, że zawsze wyglądam gorzej, nie umieją dobrać ułożenia włosów do kształtu twarzy itd....Dziwne, bo zawsze muszę to modelowanie rozwalic i zrobić po swojemu (fotki zrobione po ułożeniu przeze mnie).

Wrażenie oglne pozytywne, miła atmosfera. Polecam zwłaszcza jeśoli chodzi o koloryzacje, widać , że gość dokładnie wie, co robi i nie dopuści do zniszczenia włosów. Jeśli chodzi o cięcie i modelowanie, to niczym mnie nie ujął. Dostałam próbki kosmetyków do włosków, co było miłe. Zobacze jak włoski będą się zachowywać po myciu i jak będzie z kolorem.

Fotki "przed" (2 pierwsze) są z wycieczki z zeszłego tygodnia - sorki, ale innych nie miałam, w każdym razie świeże .

jaki poemat

świetnie sobie sama ułożyłaś włosy zmiana koloru również na ogromny plus!
Wyglądasz promienniej, młodziej i ogólnie o wieele lepiej

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 00:49   #1479
Broniecka
Raczkowanie

Papryczkaa, wcześniej miałam z przodu do ramion i to tak porządnie, a z tyłu do połowy karku. Nie mam fotek przed ścięciem, ale za to efekt pracy Tymka prezentuję poniżej Naprawdę musiało mu wyjść, bo nawet kumple zauważyli, że mam nową fryzurę, a wiecie jak to jest z facetami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg me.jpg (77,6 KB, 202 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg me2.jpg (48,0 KB, 204 załadowań)
Stary 2007-10-04, 01:45   #1480
Papryczkaa
Zakorzenienie

Ale masz świetną fryzure ja marzę o krótkich włosach, ale z ich zamiłowaniem do wywijania się i puszenia jest to niemożliwe
a kolor naturalny?

50 zł na długie włosy to niedrogo zwykle w takich salonach biorą od 70 do 90 zł za cięcie

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 08:04   #1481
IIGGAA
Zadomowienie

Lunawera pięknie Co zrobił włoski kolor super (odmłodził) tylko mam wrażenie że grzywka za duża jak do Twojej ślicznej buzi.

Bronicka ładne cięcie .
Stary 2007-10-04, 09:55   #1482
Abuba
Zadomowienie

Lunawera - świetnie dobrany kolor, całość wygląda bardzo naturalnie.

Broniecka Jakie fantastyczne cięcie! A jak włosy układają się po myciu? Musisz je jakoś specjalnie modelować, czy wystarczy po prostu wysuszyć?

A teraz z innej beczki - mój mąż był ostatnio na Katowickiej w Trendy, ale u Daniela (albo Dawida - nie zapamiętał dobrze imienia). Ma włosy dosyć długie jak na faceta, takie za ucho, grzywa za kość policzkową. Całość miała być w miarę elegancka, bo TŻ chodzi w garniturze na co dzień. Nowa fryzura to wyrównanie włosów na karku i grzywa na bok w jednej linii (niewycieniowana). Same dobrze się układają, jakieś cieniowanie musiało być, by wygląda jakby TŻ miał teraz wiecej włosów.
Myślę jednak, że następnym razem skieruję TŻ do polecanego przez Was Tomka w tym salonie (teraz akurat go nie było).
Abuba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 10:15   #1483
KasiaPoznan
Raczkowanie

Lunawera - gratuluje, włoski naprawde bardzo ładnie i zdrowo wyglądają, pozdrawiam
KasiaPoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 10:16   #1484
pink pantera
Przyczajenie

Smile Dot.: Fryzjer Poznan

LUNAWERA kolor super fryzurka spoko, tylko grzyweczka chyba za długa, ja do Guru Krzysztofa idę 19,10 mam nadzieję ,że trafny wybór .Poszłam do Hair baazar studio w kwietniu, skuszona opiniami o Panu Darku, fryzurka taka sobie kolor jak większość klientek w danym dniu i taki sam jak u mojej koleżanki Najlepszy był koniec horror dla portfela (470 zł). Po umyciu włosy trudno było doprowadzic do ładu.....dobrze ,ze juz odrosły. Osobiście nie polecam.

Czekam na wizytę u P. Krzysztofa.

Pozdrawiam
pink pantera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 11:34   #1485
Abuba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink pantera Pokaż wiadomość
....Poszłam do Hair baazar studio w kwietniu, skuszona opiniami o Panu Darku, fryzurka taka sobie kolor jak większość klientek w danym dniu i taki sam jak u mojej koleżanki Najlepszy był koniec horror dla portfela (470 zł). Po umyciu włosy trudno było doprowadzic do ładu.....dobrze ,ze juz odrosły. Osobiście nie polecam.
Pink Pantero - przeżyłam własnie szok cenowy, gdy przeczytałam Twoją relację.

Od razu wpisałam Hair Bazaar Studio w Google i wyskoczyło kilka ciekawych rzeczy:

1. strona Hair Bazaar Studio - tam jest cennik i galeria.

2. przy okazji wyborów Miss Polski wybierano Miss Hair. Na stronie SalonFryzur.pl są zdjęcia dziewczyn i krótkie notki. Znalazłam dwie dziewczyny z Poznania - jedna chodzi do fryzjera właśnie do Hair Bazaar Studio, a druga do Lafayette. (może było ich więcej, ale nie wyłapałam)
http://www.salonfryzur.pl/miss_polsk...alucka_54.html
http://www.salonfryzur.pl/miss_polsk...a_emus_38.html

3. wyskoczył jeszcze wątek z Goldenline o fryzjerach w Poznaniu. Fajnie, bo w avatarach są zdjęcia osób, które się wypowiadają. Jest kilka salonów tutaj nie wymienianych (chyba, że gdzieś na początku wątku):
http://www.goldenline.pl/forum/poznan2/66514/s/1

Kilka osób poleca tam Sergiusza z Salonu Ekstraktt na Garbarach.

Edit: rozpisałam się, że może to Sergiusz, do którego kiedyś chodziałam w Łodzi, ale zajrzałam na wątek łódzki i okazuje się, że Sergiusz w Łodzi ma się dobrze.

W kazdym razie wyszukałam też tego Sergiusza z Ekstrakttu: (100% pewności nie mam, ale zgadza się imię i nazwisko i Poznań)

http://www.miastoplusa.pl/lms/model206.jsp
Abuba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 12:33   #1486
lilianaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pink pantera Pokaż wiadomość
LUNAWERA kolor super fryzurka spoko, tylko grzyweczka chyba za długa, ja do Guru Krzysztofa idę 19,10 mam nadzieję ,że trafny wybór .Poszłam do Hair baazar studio w kwietniu, skuszona opiniami o Panu Darku, fryzurka taka sobie kolor jak większość klientek w danym dniu i taki sam jak u mojej koleżanki Najlepszy był koniec horror dla portfela (470 zł). Po umyciu włosy trudno było doprowadzic do ładu.....dobrze ,ze juz odrosły. Osobiście nie polecam.

Czekam na wizytę u P. Krzysztofa.

Pozdrawiam
O jasny gwint, 470 zł!!! Nie zapłaciłabym tyle nawet za super fryzurę!
Broniecka, ślicznie wygladasz w tej fryzurze. A nie myślałaś o zapuszczeniu grzywki? Masz wysokie czoło, mysle, że wyglądałabyś jeszcze lepiej.
A tak w ogóle dziewczyny to chciałabym Wam polecić świetny sklep/ hurtownię z kosmetykami profesjonalnymi. Sklep nazywa się "Kosmyk" o ile dobrze pamietam i znajduje się na Słowiańskiej, trafiłam na niego przypadkiem, bo aktualnie chadzam do Farouka, który jest na tej samej ulicy. Ceny są kosmetyków są niższe niż w salonach a panie tam pracujące na prawdę przemiłe. Mam porównanie, bo dotychczas kupowałam kosmetyki profesjonalne w sklepie na Hali Góreckiej, czy jak to się teraz nazywa, to ta galeria na Górczynie gdzie jest tyle sklepów z butami . Asortyment też OK, ale sprzedawczyni w tym sklepie pracująca z pewnością jest bezkonkurencyjna w kategorii "najbardziej niemiły babsztyl sklepowy"
Stary 2007-10-04, 13:56   #1487
Lunawera
Raczkowanie

Dziewczyny wielkie dzięki za wszystkie opinie

Papryczkaa, he he poematy , to moja specjalność dziś po umyciu stwierdzam , że stan włoskow nadal dobry i czuje się z nim dobrze

IIGGAA - trochę mnie przeraziłaś kolorkami, które na Twojej główce się pojawiły po miesiącu wizyty u Krzysztofa. Ja teraz to jestem z tym kolorkiem wrecz skazana na niego i tą jego receprutrę farby, więc na pewno jeszcze go odwiedze. Jesli chodzi o koloryzacje, to mu ufam, gorzej ze scieciem i układaniem .

Abuba - kolorek rzeczywiscie naturalny teraz tylko obserwacja, co bedzie sie z nim dzialo dalej

KasiaPoznan - do tej pory nigdy nie rozjasnialam całosci wlasnie ze wzgledu na strach o stan wlosków. Jak na razie się trzymią w formie

pink pantera - to, co o grzyweczce już IIGAA wspomniała, fakt, ze jest długa , chyba mi jej nawet nie przyciął Krzysztof , bo stwierdził , że mam zapuścić długą na bok, czy jakoś tak.... Coś mi się wydawało, że do cięcia to on nie ma za bardzo wizji...Nie to samo , co do kolorku (wtedy dostaje takiego błysku w oku)...

Edytowane przez Lunawera
Czas edycji: 2007-10-04 o 14:18
Lunawera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 16:33   #1488
IIGGAA
Zadomowienie

Lunawera co do koloru to p.Krzysztof cieszył się jak dziecko jak zobaczył jaki efekt wyszedł na moich włosach bo taki chciał (stare złoto), no i niby taki wyszedł ale na koronie ale pod spodem gdzie mam cimniejsze włosy to raczej jest jasny rudy. Chodzi o to że ja się nie czuję w tym kolorze i pójdę do niego, powiem jemu to co Wam i zobaczymy co wymyśli. Też już nie chcę kombinować z innym fryzjeram i farbami.
Stary 2007-10-04, 20:08   #1489
kachulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilianaX Pokaż wiadomość
O jasny gwint, 470 zł!!! Nie zapłaciłabym tyle nawet za super fryzurę!
Broniecka, ślicznie wygladasz w tej fryzurze. A nie myślałaś o zapuszczeniu grzywki? Masz wysokie czoło, mysle, że wyglądałabyś jeszcze lepiej.
A tak w ogóle dziewczyny to chciałabym Wam polecić świetny sklep/ hurtownię z kosmetykami profesjonalnymi. Sklep nazywa się "Kosmyk" o ile dobrze pamietam i znajduje się na Słowiańskiej, trafiłam na niego przypadkiem, bo aktualnie chadzam do Farouka, który jest na tej samej ulicy. Ceny są kosmetyków są niższe niż w salonach a panie tam pracujące na prawdę przemiłe. Mam porównanie, bo dotychczas kupowałam kosmetyki profesjonalne w sklepie na Hali Góreckiej, czy jak to się teraz nazywa, to ta galeria na Górczynie gdzie jest tyle sklepów z butami . Asortyment też OK, ale sprzedawczyni w tym sklepie pracująca z pewnością jest bezkonkurencyjna w kategorii "najbardziej niemiły babsztyl sklepowy"
a mogłabyś powiedzieć dokładniej gdzie to? Słowiańska jest dość długą ulicą
ja kupowałam kosmetyki na os. Piastowskim - ale niestety zlikwidowali wyczaiłam jeszcze sklep, który jest tuż obok Bema, to jest chyba ul. Dolna Wilda, ale jeszcze tam nie byłam
kachulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 20:17   #1490
Broniecka
Raczkowanie

Abuba, nic z nimi nie robię po myciu, bo raz, że mi się nie chce, dwa po prostu nie umiem Szczyt moich możliwości to uniesienie szczotką w okolicach przedziałka i podsuszenie, żeby nie były ulizane, ale to i tak jak dla mnie za duży wysiłek Oczywiście foty były zrobione zaraz po wizycie, ale normalnie układają się dobrze - nie wywijają się na wszystkie strony

lilianaX, wczesniej już pisałam, że uwielbiam Tymka za to, że jako jedyny nie proponował mi grzywki. Miałam już grzywkę na skos [pozdrawiam panią, która mi to zafundowała mimo sprzeciwów pół roku temu ] oraz zupełnie prostą [pozdrowienia dla kolejnej pani, która mi ścięła połowę włosów na grzywkę i potem z tyłu nic mi nie zostało, a ja chciałam tylko troszkę, bo i tak wiedziałam, jaki będzie efekt]. Także nigdy więcej nie dam się w to wrobić :P Ja nie mam czasu na bawienie się w układanie włosów i czesanie się co 3 minuty, bo jak wiatr zawieje, to grzywka zawsze szła w górę i się wywracała na różne strony. Ja się po prostu nie nadaję do grzywek Poza tym lubię moje czoło i mi to zupełnie nie przeszkadza, że jest duże
Stary 2007-10-04, 20:45   #1491
Izaluka
BAN stały

Cytat:
Lunawera pięknie Co zrobił włoski kolor super (odmłodził) tylko mam wrażenie że grzywka za duża jak do Twojej ślicznej buzi.
Popieram Bardzo ładny kolor i super efekt.

Cytat:
Bronicka ładne cięcie .
Też mam wysokie czoło i wszyscy mi tną grzywkę. Noszę, bo lubię. Ale czasem sobie zaczesuje inaczej. Masz ładne czoło, ładną buźkę i grzywka to nie konieczność

Iga no mój kolor też jakby się trochę sprał... Po 3 tygodniach przebił mi jasny baleyage.
K. ostrzegał mnie przed tym i jasne refleksy mi pasują. Jednak jak na toner za 160 zł, który pięknie wygląda 2 tygodnie to trochę drogie farbowanie I tak samo na koronie mam inny odcień - u mnie akurat taki karmel, delikatna rudość, a niżej mam ciemny blond z tymi przebijającymi pasemkami. Nie jest źle, bo chcę powrotu do swoich naturalnych. Zobaczymy
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 21:53   #1492
lilianaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kachulka Pokaż wiadomość
a mogłabyś powiedzieć dokładniej gdzie to? Słowiańska jest dość długą ulicą
ja kupowałam kosmetyki na os. Piastowskim - ale niestety zlikwidowali wyczaiłam jeszcze sklep, który jest tuż obok Bema, to jest chyba ul. Dolna Wilda, ale jeszcze tam nie byłam
Kachulko, nie jestem w stanie podać dokładnego adresu bo weszłam do tego sklepu po drodze od fryzjera, nie zanotowałam adresu. Mogę tylko wytłumaczyć jak tam dojść: jak wysiadasz z szybkiego tramwaju od Słowiańskiej, wchodzisz w Słowiańską i idziesz po prawej stronie ulicy (czyli po tej stronie na której znajduje sie ten duży czarny apartamentowiec, zwany ponoć Batmanem ). Kawałek trzeba przejść. Jak tam będę przy okazji kolejnej wizyty u fryzjera, czyli za ok. 3 tyg., zapisze adres i Ci podam.
Stary 2007-10-05, 10:56   #1493
fiszunia
Raczkowanie

GG do fiszunia

Cytat:
Napisane przez lilianaX Pokaż wiadomość
Kachulko, nie jestem w stanie podać dokładnego adresu bo weszłam do tego sklepu po drodze od fryzjera, nie zanotowałam adresu. Mogę tylko wytłumaczyć jak tam dojść: jak wysiadasz z szybkiego tramwaju od Słowiańskiej, wchodzisz w Słowiańską i idziesz po prawej stronie ulicy (czyli po tej stronie na której znajduje sie ten duży czarny apartamentowiec, zwany ponoć Batmanem ). Kawałek trzeba przejść. Jak tam będę przy okazji kolejnej wizyty u fryzjera, czyli za ok. 3 tyg., zapisze adres i Ci podam.
adres dokładny: ul. Słowiańska 38 F, to jest jakoś na wysokości Chaty Polskiej mniej więcej, kawałek wcześniej(dalej?) jest(był?) zwykły sklep z kosmetykami, kiedyś weszłam bo myślałam, że to to i sie wkurzałam, że nie ma tego czego szukałam ;p i też potwierdzam, że panie są potwornie miłe w tym sklepie i chętnie pomagają
Stary 2007-10-05, 11:04   #1494
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dziewczyny a wiecie coś może o salonie Kurka Modna? Wiem, że głupia nazwa, ale pochodzi chyba od nazwiska właścicielki. Ostatnio oglądając Piękny Obiekt Pożądania na WTK zobaczyłam, że właśnie w tym miejscu bohaterka miała zmienianą fryzurę i całkiem fajnie to wyszło. Jestem ciekawa gdzie to jest i czy ktoś tam był, bo wpisując w google nic nie znalazłam Pozdrawiam
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 12:58   #1495
vesenka
Zakorzenienie

Ja byłam w zeszłym tygodniu u fryzjera w Kupcu Poznańskim (tam gdzie są te fajne masujące fotele) i wrażenia mam mieszane. Masaż głowy był super, pracują na dobrych kosmetykach-to na plus. Na minus, ale za to porządny zaliczam to,że pokazałam palcem na zdjęciu fryzurę o jaką mi chodzi , a w efekcie mam na głowie coś zupełnie innego. Ponoć jest mi w tych włoskach dobrze, ale prosiłam o coś innego. Nie wiem czy tam wrócę.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 07:11   #1496
stachowiak_a
Raczkowanie

Hej Hej
Rowniez słyszałam zla opinie o tym fryzjerze w kupcu.. wiec widze ze znow sie potwierdzaja..
Ja kiedys rowniez poszlam do fryzjera z wydrukowana fryzura i kompletnie efektu koncowego nie moglam skojarzyc z tym co bylo na zdjeciu..:/ to byl osiedlowy salonik, ale cieszacy sie dobra opinia. Wiec nigdy wiecej nie szlam do fryzjera ze zdjeciem wymarzonej fryzurki..Jakos nie wierze w to..Moze rzeczywiscie czasem trudno skopiowac na wlosach to co sie widzi...
pozdrawiam
stachowiak_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 15:11   #1497
monka78
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Broniecka Pokaż wiadomość

Byłam w tym salonie, Tymek już tam nie pracuje, więc poszłam do Grzegorza. Ogólnie spoko, widać, że chłopak się zna, ale jest trochę drogo. Za podcięcie końcówek i grzywki 50 zł
monka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 17:56   #1498
Broniecka
Raczkowanie

Jak to nie pracuje? Przecież mi obiecał, że będzie za trzy miesiące tam też... Trzeci fryzjer w tym roku mnie opuścił
Stary 2007-10-10, 20:09   #1499
Czikita!
Przyczajenie

Hola chicas!! Wita was Czikita! Nadszedł ten dzień kiedy i ja mogę załączyć swój skromny pościk dotyczący Krzysztofa Wspaniałego... Co prawda nie mnie dostąpił zaszczyt oddania się w ręce i nożyczki tego MAGA tylko moją mamę, ale to ja ją tam zapisałam i zadbałam żeby nie uciekła z fotela Bo nie zwykła ufać fryzjerom...heh Przeważnie nie porywali fantazją w strzyżeniu burzy nieokiełzanych loków!!! Jak można by podsumować poczynania Krzysztofa? ... To nie fryzjer! To przejmujący swą wrażliwością mistyk! Ośmieliłabym sie napisać -SZAMAN- który robi to co kocha i wkłada w swą pracę całe serce i artyzm jakim go obdarzyła natura Naprawdę niesamowita energia. Moja mama wygląda jak Kate Melua! Już sama sie przymierzam aby rozczesać kilka ostatnich dreadów i wyjść naprzeciw nowym pomysłom...
PS: Oczywiście ,,rozpierducha'' też była...
Czikita! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 11:37   #1500
katiem
Wtajemniczenie

pilnie poszukiwany dobry fryzjer na 20.10, ktory pracuje w soboty przynajmniej do 18. najbardziej z okolic Piątkowa lub Wildy. niestety Pani Agnieszka z Żupańskiego wyjeżdża
znacie kogoś??tylko do uczesania bo na farbę poszłabym w tygodniu.
a moze znacie kogoś kto przychodzi do domu??

błagam pomóżcie!!!

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości