|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
My po szczepieniu. Ja rozpłakałam sie już na korytarzu gdy maleństwo w gabinecie tak płakalo że serce pękało mi i chciałam lecieć ją ratować i z moją córką uciec czym prędzej. Pan doktor bardzo miły. Najpierw zadałam mu moje pytania a potem ją badał. O wszystko było git Maja uśmiechała się do taty gdy pan dr sprawdzał jej gardło patyczkiem....co to był za płacz. Potem przerodził się w histerie nie do opanowania. W tym momencie pielęgniarka zrobiła zastrzyk a moje dziecko.....zamilklo chyba ją to oszołomiło i zapomniała czemu płacze![]() Spotkałam też babeczke ktora była przy mnie gdy rodziłam sn i potem opiekowała sie mną po cc. Zachwycała sie Majeczką i była zaskoczona jak "wydoroślała" w porównaniu do noworodka ![]() Misiolina waży w 9 tyg 5540 g. W 3 tyg ważyła 4600 więc myśle że ok przypakowala ![]() Zaraz jak wyszliśmy z gabinetu to Maja usnela. Maż wziął wolne bo chcemy Mai maksymalnie umilić ten dzień i robimy wszystko na co ma w danym momencie ochotę. Jest radosna, dużo się uśmiecha i świruje. Razem we trójkę drzemalismy na dużym łóżku Maja jeszcze śpi a my zasiadamy do Prawa Agaty i makaronu z sosem śmietanowo szpinakowym z feta ![]() Potem zajrze poczytać jak z Maja będzie ok
|
|
|
#1472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43414319]Aha, jak mial 3 miesiace to wieczorami zaczelam podawalac dodatkowo mm bo sie żarlok nie najadal z dwoch cyckow [/QUOTE]Ahaaaa Teso przykro mi z powodu kolezanki ![]() Eweewe współczuje koleżance i trzymam kciuki za szczesliwe rozwiązanie.Tyle sie biedulka nacierpiala.... A co do masełka/olejów dodawanuch do zupek-czytałam ze najlepszy jest olej rzepakowy lub oliwa z oliwek.Pielegniarka mowiła zeby dac łyzke masła...i znowu metlik w głowie ale chyba dodam oleju jak juz przyjdzie co do czego ![]() Domciątko i pełen szacun dla taty za wykresy ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
dla małej kurczaczki ![]() Fajnie sie czyta posty o waszej rodzince
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- A miałam się jeszcze dzisiaj wam pożalić: Odebrałam wyniki kału Lilki i mamy bakterie Jutro idę do pediatry Przez to Lilka może nie być zainteresowana jedzeniem I pomyśleć, że hodujemy je już ponad 2 miesiące
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy kolezanka duzo przeszla, ale jak ona opowiada o calej tej sytuacji to widac, ze jest silna, nie zalamuje sie ni nic. Bardzo fajna kobietka z niej
surka biedna Lili. No to ladnie z ta bakteria.
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Koleżanka była. Przyniosła Miskowi ubranka słodkie. Ma termin na styczeń. Przeszła dużo, mam nadzieję, że się uda! Misiek waży 5770. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- A i dotknęłam brzuszka koleżanki (pozwoliła mi ) i jej synus kopal. I przypomniało mi się jak mój Misiu tak siedziałWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
Zasiadam do was.
Hania już od godziny śpi, ja sobie zrobiłam pyszną kolacje. Jeszcze winko białe by sie przydało, ale nie mam na stanie
|
|
#1478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43410897]Dzisiaj dzien walczenia z ciemieniuchą i robienia sosu pomidorowego na zime.. Musze sie czyms zajac bo zwariuje od myslenia o raku... Sposob na ciemieniuche: Mlodego polozylam sobie na kolanach, ogladal hansa klossa, ja mu posmarowalam łepek olejkiem z migdałów i wyczesałam wszystko szczoteczką .. Teraz glowe ma czerwoną jakbym mu caly dzien beny hilla robila, ale ciemieniuchy sie pozbylismy W miedzy czasie zrobilam 20 dwulitrowych sloikow sosu pomidorowego z malinowek... caly dom pachnie toskania: pomidorami, czosnkiem, ziolami i cebula Mlody kima na tarasie, potem moze rusze tylek gdzies na spacer...[/QUOTE] wow!piekne zapasy! A kolezance strasznie wspolczuje Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
Dzisiaj podczas kapieli moj maz zaluwazyl u malego krostki na brzuszku po jednej i drugiej stronie, sa one malutkie, lekko zaczerwienione, nie przypominam sobie zebym cos nowego zjadla.... co to moze byc? we wtorek bylismy na drugim szczepieniu? moze to byc od tego? Michas od samego poczatku na policzkach mial zawsze jakies krosteczki, ale to pewnie byl trodzik a na brzuszku one calkiem inaczej wygladaja... denerwuje sie
|
|
|
|
#1480 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienie i wage ![]() kurcze u was to taka sielanka super sie czyta opis waszej rodzinki [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43412450]Mannę zamierzam gotować na wodzie i zmieszać z moim mlekiem, w ilości pół łyżeczki suchej zaledwie. [/QUOTE] ja gotuje też na wodzie, ale nie dodaje mleka. Hanka tak wcina, że jakby mogła to łyżeczkę też by zjadla Cytat:
dzielny Michaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43411973] Co do podawania mleka krowiego to coraz wiecej jest badan ze czlowiek w ogole nie powienien go pic, bo wiecej szkody z niego niz pozytku... Zreszta i tak wiekszosc kupuje uht a to szit nie mleko.. A podawac takim maluchom mleko to juz w ogole kosmos!!! Ale wolnoc tomku w swoim domku kazdy robi jak uwaza[/QUOTE]no bo człowiek to jedyny ssak, który pije mleko innego ssaka..
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Anulka brawa dla dzielnego Michasia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
Czytam Was dzis od czasu do czasu, ale nie nadazam jakos.
Cynamonku, prosze nie porzucaj wiary w to, ze bedzie dobrze. Adas potrzebuje poczucia, ze w niego sie wierzy i dzieki temu latwiej mu bedzie do Was wrocic. Tak bardzo Wam wspolczuje, ze przez kiepska obsluge musicie sie zmagac z wiekszymi problemami. Zycze duzo sily i wiary w to, ze bedzie dobrze! My dzis bylismy na zakupach dla moich urodzin, ktore chce wyprawic w sobote. Milego wieczoru wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe a może po prostu potowki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam dzisiaj odebrac telefon z naprawy i w sumie odebralam ale do wyjscia nie doszlam bo ten sam problem. A szkoda bo tak malemu fotke trzasnelam czy filmik nagralam a nokia z czasow 3210 to nawet mmsow nie odbieram
ale weza mam! Haha..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tak na brzuszku?? potowki chyba bylyby w miejscahc zgiecia?
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
tz mi zrobił kolację
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
Mała zasnęłą juz na noc. Ja wypiłam szklaneczke piwka i moge teraz chate ogarnąć
![]() Dziewczyny a moze to potówki? |
|
|
|
#1489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie z blizną to samo, jest bardzo gruba, twarda i uwiera, dziabania nie było, bo próby wyhodziły fatalnie. Blizna może wracać do normy nawet 2 lata a rodziłam 11 lipcaCytat:
Cytat:
linomag a+e?? ten z różową zakretka??? |
||||
|
|
|
#1490 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43410897]Dzisiaj dzien walczenia z ciemieniuchą i robienia sosu pomidorowego na zime.. Musze sie czyms zajac bo zwariuje od myslenia o raku...
Sposob na ciemieniuche: Mlodego polozylam sobie na kolanach, ogladal hansa klossa, ja mu posmarowalam łepek olejkiem z migdałów i wyczesałam wszystko szczoteczką .. Teraz glowe ma czerwoną jakbym mu caly dzien beny hilla robila, ale ciemieniuchy sie pozbylismy W miedzy czasie zrobilam 20 dwulitrowych sloikow sosu pomidorowego z malinowek... caly dom pachnie toskania: pomidorami, czosnkiem, ziolami i cebula Mlody kima na tarasie, potem moze rusze tylek gdzies na spacer...[/QUOTE] jak wyglada ten olejek migdałowy?? gdzie go mozna kupic?? Cytat:
i zaczynam dopiero wprowadzac cos nowego od połowy 5 m-ca. Zaczynam od warzyw potem owoce (co do kaszek upewnie sie jeszcze co powie mi pedaiatra) Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43411412]To ja dołączam do grona restrykcyjnych mamusiek ![]() Starszaka karmionego kp plus raz dziennie butla poszerzanie menu zaczelam w 5 miesiacu od marchewki... Potem na spokojnie jabluszko, kaszka manna, ziemniak... Pozniej do picia wode, czasem rozcienczony soczek, do dzisiaj w wiekszosci pije wode, slodyczy nie podawalam zadnych baaardzo dlugo.. Potem przedszkole to zweryfikowalo Dzis chlopak zdrowy jak rydz, bez alergii, je wszystko, ostatnio nawet zasmakowala mu brukselka !! no w szoku bylam bo ja sama do dzisiaj nie przepadam oby tak dalej Malizna dostanie cos nowego w 6 mc [/QUOTE]co do słodyczy nie jestem zupełnie na "nie", chce zeby dziecko miało słodycz jako coś... sama nie wiem jak to nazwac jako niespodzianke pyszną oo!! Cytat:
za bioderka, a co do pieluchowania to moze chociaż na noc zakłądaj co?? chociaż widze, że jesteś bardzo anty Cynamonku, ja wierze, ze wszystko uda sie pomyślnie :ehem: ![]() Zuza ma albo skok, albo histerie albo zaszkodziłą jej wedzona ryba (to ostatnie mnie najmniej przekonuje). Od rana ma takie jazdy ze mam ochote wyjsc z domu i nie wrócić. Właśnie guga na przewijaku z tatusiem ![]() Karolajn: narazie odpukać Zuza wstaje co 3 h. A nawet jak wczoraj zjadła o 20 tak wstała o 2:30 wiec nie narzekam. |
|||
|
|
|
#1491 |
|
Konto usunięte
|
Biedna Lilka
U nas tez krosteczki i plamki u malizny tylko na buźce nie wiem od czego ale ja prawie wszystko jem wiec trudno stwierdzic.. Kurcze musze zaczac go obserwowac bardziej uwaznie.. Maly spi, duzego nie ma jeszcze, jest na zajeciach z budowania robotów ![]() Ale padniety wroci, nie dosyc ze do 17 przedszkole to jeszcze potem te zajecia, ale sam chcial. ![]() Jade jutro ogladac mieszkania na biskupinie... Umowilam sie z babka z nieruchomosci i zobaczymy co ma ciekawego... uwielbiam remontowac i wykanczac mieszkania wiec w sumie chcialabym do remontu, i koniecznie podlogi z desek |
|
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Gnom standardowo zasypia na mnie po kąpieli. Byliśmy dzisiaj na ważeniu, wyszło 5130 i 58 cm. Jest mi smutno, pożarłam się z mamą dzisiaj o tż, pojechała z fochem ode mnie. A ja tylko delikatnie powiedziałam, żeby przestała na niego najeżdżać przy mnie bo nie ma racji i mi przykro jak tak gada... Witam nową mamę cynamonowa, Adaś DA radę. Innej opcji nie ma. surka, biedna Lila...ale antybiotyk na pewno pomoże. brawa za wszystkie szczepienia i wagi maluchów ![]() Idę bo nie mam nastroju... |
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
eeeeee biało-zielony
![]() wiecie co... Dodzwoniłam się w końcu do poradni kardiologicznej i mamy termin na czerwiec!
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe potowki nie musza byc w miejscach zgiec
Agraffka i jak w koncu zdecydowalas z praca?znalazlas kogos na te dwie godziny w srody.. Igi pcha do buzki piastki szoruje nimi i wkurza sie strasznie momentami. Podejrzewam zebola ale zobaczymy. Ona,Rockyy jakie masci polecacie? Dzoan fajnie z tym basenem a ile placicie i ile zajec? Surka i podoba ci sie gra o tron? Bo kurcze nie panmietam kto pisal ze mu nie podpasowala..jeszcze w ciazy jak bylysmy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
O, jak słodko.
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Kejt- miałam wpisać w komentarzu swoje zgłoszenie konkursowe, ale zdążyłam przeczytać co już dziewczyny naskrobały i na szczęście się powstrzymałam. Zbłaźniłabym się, bo jakoś inaczej zrozumiałam zdanie. ![]()
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Surka, biedna Lila. Oby antybiotyk szybko pomógł.
Misiaczka, brawa za szczepienia. No i waga już zacna fajnie spedziliscie dzień.Elaine, fotki Oliwii są już dawno w klubie. Z chrzcin i pajacu Lecha Poznań. Moja też gdzieś tam chyba jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mogę się pochwalić sówką dla Filipa właśnie skończyłam. Zdjęcia kiepskie, bo ciemno, ale coś widać
|
||
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43415895]Biedna Lilka
U nas tez krosteczki i plamki u malizny tylko na buźce nie wiem od czego ale ja prawie wszystko jem wiec trudno stwierdzic.. Kurcze musze zaczac go obserwowac bardziej uwaznie.. Maly spi, duzego nie ma jeszcze, jest na zajeciach z budowania robotów ![]() Ale padniety wroci, nie dosyc ze do 17 przedszkole to jeszcze potem te zajecia, ale sam chcial. ![]() Jade jutro ogladac mieszkania na biskupinie... Umowilam sie z babka z nieruchomosci i zobaczymy co ma ciekawego... uwielbiam remontowac i wykanczac mieszkania wiec w sumie chcialabym do remontu, i koniecznie podlogi z desek Zmieniacie lokum? Cytat:
I przytulam Cytat:
Iwonka wspolczvuje dnia. Zuzi pewnie przejdzietjak sie wyspi. A co meza to jeden dzien go nie zbawi. Od dzisiaj do niedz. Ma pokoj brata a potem jade z Igim do rodzicow,to do tego egzaminu luz. Mysle jednak jak to rozwiazac przy nastepnym ktory pod koniec listopada. Pewnie Wojtek zrobi sobie wolne od nauki po egzanmie w srode jeden weekend a potem dalej,..a na 3tyg to ja do rodzicow nie pojade;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Surka a jakie bakterie was dopadły?
Gusia wybacz bo chyba przegapiłam co sie dzieje ze kardiolog potrzebny?No kolacja super Mi TZ chce robic sniadania i kolacje albo dowozic obiad ale biedak juz nie wie co ja moge jesc i pare razy zrobił ale i tak jesc nie mogłam nie potrafi zapamietac czego nie moge jesc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

chyba ją to oszołomiło i zapomniała czemu płacze

i pełen szacun dla taty
Jutro idę do pediatry 
12.06.2010

i od jakichś dwóch tygodni jadę ręcznie, pomóżcie!

uwielbiam remontowac i wykanczac mieszkania wiec w sumie chcialabym do remontu, i koniecznie podlogi z desek