|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
dzieki
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Wodę piję "Krystalia"
Moja mama mi kupuje bo tylko ta mi smakuje ale to jest z naszego regionuElfka a jak się zwracacie do brzuszka ? My cały czas po imieniu, właściwie to mówimy per "Melasiu" Z Waszych typów podoba mi się Maja i Laura ![]() Z damskich podoba mi się jeszcze Amelia, Kornelia, Oliwka, Zuza i Marcela I jeszcze najbardziej MatyldaA no i nasza Melania mi się podoba Chociaż to Tż wybrał, ja się śmiałam, że nigdy nie dam córce tak na imię i ma przestać wymyślać a z czasem jak zaczęliśmy mówić Mela to Melka tamto to się tak przyzwyczaiłam, że teraz nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije mało niestety nie daję rady ponad 2 l wypić.... i chyba bym się zasikała na śmierć
![]() ![]() pije głównie sok malinowy z gazowaną nałęczowianką, nie lubię niegazownej wody
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sok malinowy to taki napotny, na lato chyba nie jest dobrym pomysłem
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tego to nigdy nie zauważyłam pijąc z zimną wodą z lodówki
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
napotny hehe śmieszne słowo pierwsze słyszę
![]() ![]() Coś mi dzisiaj odwala i co chwilę mam jakieś inne dolegliwości, chyba zaczynam świrować ![]() Spakowałam dzisiaj część torby, na razie to co mam, jutro chcę jechać kupić koszule do szpitala, jakieś kapcie i klapki Bierzecie szlafrok?? Bo moja babcia jak usłyszała, że nie biorę to mi nadaje od tygodnia, że jak to tak można bez szlafroka do szpitala![]() A ja z doświadczenia wiem, że w szpitalach jest mega gorąco i niby gdzie miałabym ten szlafrok założyć i po co ? Przecież nie będę sobie urządzać spacerów po oddziałach jak mała się urodzi![]() No i jak pampersy wezmę osobno w jakąś reklamówkę to powinnam się zmieścić do mojej walizki z czego jestem niezmiernie zadowolona bo myślałam, że pojadę rodzić z minimum dwoma torbami ![]()
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken ja nie biorę szlafroka bo mam tylko taki puszysty który zajmuje dużo miejsca to raz dwa w sierpniu to ja się w nim uparuję
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w kwietniu też miałam szlafrok i byłam jedną z nielicznych ale mało w nim chodziłam większość dziewczyn albo piżamki a te na wylocie co były często badane to koszule na ramiączkach i było im ciepło ja bym chętnie wzięła piżamkę no ale po porodzie raczej wygodniej będzie w koszuli przewiewniej
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2014-06-05 o 21:55 |
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bez szlafroka bo było chyba 40 stopni Wydaje mi się, że szlafrok to jak ktoś wcześniej leży na patologii albo coś a tak to na porodówkę raczej się nie przyda i tak nie chodzi się nigdzie tylko do łazienki ![]() Piżamy według mnie są niepraktyczne bo jak jest obchód to musisz ściągnąć spodnie i wtedy tak leżysz z bożeną i jeszcze tyłkiem na wierzchu Ja jednak wolę koszule bo to się podwinie i jest gites
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej maleńkie
Cytat:
![]() Ale z Waszych typów podoba mi się też Ula, Emilia, Maja, Liliana i Laura ![]() No to wybierajce, wybierajcie ![]() U nas Franio to był jeden z pierwszych typów szukaliśmy innych i był jeszcze Antoni, Leon, Nikodem i Patryk i został Franek Tydzień temu pisałam, że czuję ruchy, ale od ndz nic...to chyba mi się wydawało ![]() No, ale byłam u ginki i z dzieckiem wszystko ok więc cierpliwie czekam na solidnego kopa ![]() A szlafrok to planuję mieć w szpitalu, mam taki gruby, ale chyba na all kupię jakiś zwykły cienki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam taki cieniutki bawelniany szlafrok ale uzywalam go tylko jak zostalam przyjeta na prorodowke i szlam na badania tam do lekarza no i zakladalam go po pprodzie tylko wtedy gdy na korytarzu musialam zrobic sobie herbate laktacyjna Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
Cześć :-h
Ja nie biorę szlafroka, mam albo taki gruby, albo satynowy, a nie będę specjalnie kupować jakiegoś cienkiego bawelnianego na te parę dni. Tym bardziej, że raczej nie zmarzne w szpitalu, bo tam zawsze ciepło. Biorę tylko cienki sweterek, w razie jakiegoś przeciągu czy coś. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tak samo nie biorę szlafroka
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-06-06 o 08:51 |
|
|
|
#1486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej bałabym się, że da jej imię po jego mamie i babci - Genowefa ![]() Cytat:
w końcu są tacy co nawet płci nie chcą znać do porodu, a jakoś mówią ![]() Cytat:
myślimy ![]() A co do szlafroka to ja biorę cienki, bo jestem zmarzluch
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja szlafrok spakowałam. Użyję to użyję a jak nie to nie. Zbyt dużo miejsca w walizce nie zajmuje a obiło mi się o uszy że u nas na oddziale jak ktoś drzwi za sobą nie zamknie to przeciągi się zdarzają. Ja dziś od rana wzięłam się za sprzątanie. Małż ma dziś od szwagra wreszcie łóżeczko przywieźć to mnie w końcu na porządki wzięło. Ale przyznaję że robię to wszystko w ratach bo ciężko. Wyro złożyłam, ścieram kurze i już padam na pyszczek. A jeszcze nie wszędzie starłam. Z tym że dziś to tak na porządnie, nawet boczne ścianki szafek czy głośników wycieram. Dobija mnie strasznie ilość kurzu na panelach. Mogłabym co dzień latać z odkurzaczem W planie jest też porządne wymycie podłogi. Nie wiem jeszcze jak to sama zrobię bo w planie jest odsuwanie naszego łóżka i komody z ciuszkami dla małej. Małż ma jeszcze dziś materac kupić jak będzie w pracy, mam tylko nadzieję że nie zapomni o tym. Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-06-06 o 09:10 |
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
Beat@, tylko nie przesadzaj z tymi porządkami, oszczędzaj się trochę. Ja wczoraj wypadłam kurze, mąż przed chwilą odkurzyl, a ja jeszcze pomyje podłogi i na tydzień z głowy ;-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam pewnie szlafrok wezmę, ale to inna sytuacja bo ja rodzę w grudniu poza tym zmarzluch jestem ![]() Wróciłam niedawno z pobierania krwi...zawsze jest marudzenie że żyły niewidoczne, ale tyle co dziś jeszcze nie byłam, mam 4 ukłucia
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym przesuwaniem mebli to chyba na małża poczekam, choć ze mną to kto wie co mi głupiego do głowy wpadnie.
No i przypomniało mi się że muszę jeszcze odkurzyć belki w pokoju takie strychowe bo mamy 2 sztuki a na tej skośnej części kurzu tyle że aż strach. Małża proszę już od miesiąca i się nie mogę doprosić żeby to odkurzył bo on wyższy jest to widzi, no i chyba przyjdzie mi samej to zrobić. Dobrze że do odkurzacza dają te szczotki okrągłe z włosami to jakoś dam sobie sama radę, nie będę się już więcej prosić bo ileż można. Skończę to sprzątanie pewnie koło 16-tej bo muszę jednak co jakiś czas sobie odpocząć |
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Hej
witam się w 33 tygodniu ![]() Dziewczyny mam takie pytanie bo od kilku dni czegoś szukam. Czy kupowałyście lub zamierzacie kupować jakiś organizer na pieluszki, kosmetyki i przybory dla maleństwa? Nie mam miejsca na komodę a chciałabym mieć wszystko w jednym miejscu no i znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/podwieszany-pojemn...282530577.html o tyle mi się podoba, że można też na łóżeczko powiesić. Co sądzicie? |
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Krusia, my kupiliśmy ale taki materiałowy z kieszonkami.
Do tego dostałam od koleżanki taką torbę też do zawieszenia na łóżeczku to w niej pewnie będę mieć zawsze trochę pieluch włożonych Postaram się zaraz fotę cyknąć
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-06-06 o 09:59 |
|
|
|
#1493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale ładneCytat:
![]() Cytat:
uważaj na siebie... żeby wywołać przedwczesny poród wystarczy upaść nawet na kolana. Dlatego obserwuj teraz swój organizm.Cytat:
ciekawe na co mały ma uczulenie?Jak byłam z małą w szpitalu jak miała wiatrówkę to leżała ze mną tez kobieta z 6miesięcznym synkiem i on też miał właśnie uczulenie. dostawał jakieś krople i miał specjalny płyn(olejek?) do kąpieli. Cytat:
![]() my ostatnio byłyśmy u kardiologa. zapisała nas na echo serca na 12 sierpnia. ale mówiła ze nic nie słyszy więc powinno być dobrze. Kropli jeszcze nie kupiłam. Na ile one wystarczają bo nie wiem czy kupić 1 butelkę czy 2. Cytat:
Moja mała wczoraj cały dzień marudna w ogóle nie spała do 21. Wzięliśmy ją do łóżka. Zasnęła ze zmęczenia. Obudziła mnie 23.40 kwiląc to przewróciłam ja na plecki. Ciemno w pokoju ale widzę że jej się ulało. I mówię do męża zapal szybko światło. Gdy zapalił widzę że coś jest nie tak przekręciłam ja na bok a ta zwymiotowała. i to cała była w tych wymiocinach. Przebrałam ja wytarłam. Mąż mówi że blada. Daję jej mleko nie chce. To stwierdziliśmy że damy jej spokój i położymy ją na razie spać. bo była mega śpiąca. Wstała o 5 już w normalnych kolorkach zjadła. Poszła spać i teraz właśnie budzi się znowu na jedzenie więc lecę ją karmić.
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Coś takiego
(nie wiem dlaczego zdjęcia mi sie dodały do góry nogami :/ )To co pokazałas w linku bardzo fajne. Gdybym nie miała tego co mam to mogłabym pomyśleć nad takim organizerem ![]() uploadfromtaptalk1402041652318.jpguploadfromtaptalk1402041652318.jpg Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-06-06 o 10:04 |
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co za badania robisz? te pierwsze?Cytat:
nagoń męża do pomocy i koniec ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- jagodzia...to mieliście noc...ale najważniejsze, że już wszystko dobrze ![]() a wózek to mój typ widzę, że sporo go ma ma jakieś minusy? ![]() dam radę znieść go i wnieść po jednych schodkach do piwnicy?
|
|
#1496 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze że dziś już normalnie wyglądaCytat:
|
||
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym dała jak dla mnie minusy??? hmmm ma ich aż 0 naprawdę ewentualnie jak bym musiała się do czegoś przyczepić to środek gondoli mogli by zrobić w kolorze a nie biały a tak jak dla mnie wszystko jest super
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba nam się bardzo i cenę moim zdaniem ma przyzwoitą ![]() a fotelik przyczepiacie w samochodzie pasami czy macie adapter/bazę czy jak to tam się zwie?
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Jagodziu współczuję że tak Malutka isę męczy mam nadzieję że dziś już będzie lepiej
Gratuluję kolejnych tyg ![]() ja mam materiałowy organizer ![]() Cytat:
ahhh już nie mogę doczekać się jak nasz przyjdzie... tzn najpierw musimy go pójść zamówić... Mieliśmy jechać jutro ale tatuś nie dostał przelewu i jedziemy w czwartek po mojej wizycie Wy kupowaliście w babyfancie?? bo teraz nie widzę go w ich ofercie a w rampersie coś świrują ze zniżkami wyłączyli mi wode w bloku ja pier... siedzę jak ten wypłoch włosy tłuste nawet nie mam jak rąk umyć... woda jest tylko w spłuczce... i tak cały dzień... zabić tego kto powiesił ogłoszenie o braku wody po 20 bo o 20 wracaliśmy ze spaceru to nie wisiało nic
|
|
#1500 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko się przyznaj, że chcesz poród przyśpieszyć Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam taki: ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do camarello to fakt jest teraz bardzo rozchwytywany
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

dzieki 

ale to jest z naszego regionu

nawet jeszcze się za bardzo nie zastanawialiśmy
23.06.2011

ale ładne
uważaj na siebie... żeby wywołać przedwczesny poród wystarczy upaść nawet na kolana. Dlatego obserwuj teraz swój organizm.
trzeba będzie się zmusić
i to cała była w tych wymiocinach. Przebrałam ja wytarłam. Mąż mówi że blada. Daję jej mleko nie chce. To stwierdziliśmy że damy jej spokój i położymy ją na razie spać. bo była mega śpiąca. Wstała o 5 już w normalnych kolorkach zjadła. Poszła spać i teraz właśnie budzi się znowu na jedzenie więc lecę ją karmić.

te pierwsze?
dobrze że dziś już normalnie wygląda
i jedziemy w czwartek po mojej wizycie