Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-27, 09:55   #1471
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV

trufla pieekne
tylko znalezienie fryzjera, ktory tak to zrobi, zeby na prostych wlosach tez to wygladalo ladnie jest trudne, pozasiegaj dobrze opinii najpierw, bo to co ja mialam na glowie jak chcialam ombre to kilka razy byla masakra
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:27   #1472
Trufla_16
Podła wiedźma ;)

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
trufla pieekne
tylko znalezienie fryzjera, ktory tak to zrobi, zeby na prostych wlosach tez to wygladalo ladnie jest trudne, pozasiegaj dobrze opinii najpierw, bo to co ja mialam na glowie jak chcialam ombre to kilka razy byla masakra
Mam sprawdzoną koleżankę. Robi cuda na głowie. Dzisiaj będziemy działać, jak mi ładnie wyjdzie to wstawię zdjęcie.

Miałam kiedyś ombre czerwone+blond. Nie podobało mi się, bo blond był prawie na równi odcięty, a nie cieniowany. I więcej do owej fryzjerki malować włosów nie pójdę..

"Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty."

Trufla_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:35   #1473
201604301932
Konto usunięte

Owszem. Nigdy nie chciałam mieć i wątpię, żebym kiedykolwiek chciała - widząc jak moja mama cierpi przez mojego brata, tym bardziej sobie chwalę brak potomstwa.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:39   #1474
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trufla_16 Pokaż wiadomość
Witam

Ja nadal bezdzietna z wyboru. Moje motto życiowe to "koty forever"

Dziewczyny, postanowiłam zaszaleć! Jako, że jeszcze młoda jestem, bezdzietna i nie muszę udawać poważnej osoby na siłę postanowiłam zrobić sobie taką o to fryzurkę, w której to się zakochałam:
No ładna,
tylko... co w niej szalonego

Bo biorac pod uwagę co mają na głowach teraz ludzie w wieku i stanie posiadania dzieci różnym, to na mój gust to jest bardzo spoko i zachowawcza fryzura.
Nic nie wygolone, nic nie nastroszone, nic nie asymetryczne, kolory nie zarówiaste.

BTW - Takie fiolety to pamiętam moja matka kiedys nosiła jak była moda na tzw "płukanki" , a było to ze 25 lat temu .

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:45   #1475
Trufla_16
Podła wiedźma ;)

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
No ładna,
tylko... co w niej szalonego

Bo biorac pod uwagę co mają na głowach teraz ludzie w wieku i stanie posiadania dzieci różnym, to na mój gust to jest bardzo spoko i zachowawcza fryzura.
Nic nie wygolone, nic nie nastroszone, nic nie asymetryczne, kolory nie zarówiaste.

BTW - Takie fiolety to pamiętam moja matka kiedys nosiła jak była moda na tzw "płukanki" , a było to ze 25 lat temu .

Na mojej pipidówie to szaleństwo jak ktoś przemaluje na czerwono włosy.

"Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty."

Trufla_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:10   #1476
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Landrynka_ Pokaż wiadomość
Cześć Wam

Niedawno dołączyłam do wątku

Czy wszyscy tutaj, którzy się udzielają są autentycznie bezdzietni z wyboru?
Ja jestem dzietna z wyboru
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:12   #1477
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez _Landrynka_ Pokaż wiadomość
Cześć Wam

Niedawno dołączyłam do wątku

Czy wszyscy tutaj, którzy się udzielają są autentycznie bezdzietni z wyboru?

Ja akurat jestem bezdzietna i z wyboru bo się zabezpieczam, ale udziela się tutaj też kilka matek z wyboru, więc nie zakładaj że 100% wypowiedzi tutaj to od bezdzietnych.

Byliśmy wczoraj na przyjęciu z okazji narodzin dziecka i milo było sobie poniańczyć dzieciaka trochę, ale z ogromną ulgą obudziliśmy się w naszym cichutkim domu dzisiaj o 11
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:15   #1478
201608040942
Konto usunięte

Tinker , jak szycie stanika idzie?
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:22   #1479
Sadu23
Przyczajenie

Dzisiaj mamy mały "zjazd rodzinny" z moją ciotką w roli głównej...Już się nie mogę doczekać jej uwag na temat mojego podejścia do dzieci,za każdym razem ta sama śpiewka jaka to ja dziwna i nienormalna,a no i oczywiście nie odpuści sobie lamentów i płaczów nad moją siostrą
Sadu23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 14:53   #1480
201611240917
Konto usunięte

A ja sie weekenduje z TZ we Wroclawiu.
Mam gifa dla kociar
http://giphy.com/gifs/birthday-cake-E5jCN5tsN21Ec
201611240917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 17:33   #1481
faeria
she-wolf

Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
A ja sie weekenduje z TZ we Wroclawiu.
Mam gifa dla kociar
http://giphy.com/gifs/birthday-cake-E5jCN5tsN21Ec
mnie ten ostatnio urzekł - mój stan w czasie sesji
http://awesomegifs.com/wp-content/up...-fuck-this.gif

tłumaczę
faeria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 17:42   #1482
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez faeria Pokaż wiadomość
mnie ten ostatnio urzekł - mój stan w czasie sesji
http://awesomegifs.com/wp-content/up...-fuck-this.gif
maaaam to samoooo po czym po sesji postanowiłam się nagrodzić i zakupiłam sobie gry na xboxa nowe
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:35   #1483
201604191001
Konto usunięte

Tak nadrabiam, nadrabiam i wzielo mnie na myslenie.

Favianna, nie traktuj tego jako atak na ciebie, ja po prostu chce zrozumiec, lubie rozumiec.

Piszesz tu od pierwszej czy drugiej czesci. Ale w trzeciej doszlas do wniosku, ze trzeba nie miec co robic, zeby przez x postow i watkow przezywac swoja bezdzietnosc. W tej czesci wrzucasz zestaw obrazkow pokazujacych wyzszosc nieposiadania nad posiadaniem.
A jestes w ciazy.

Wiec jak to z toba jest?

Send from my mind using the Force.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:57   #1484
Shar14
Zadomowienie

Ja bezdzietna z wyboru jak większość dziewczyn tutaj.
Stary 2016-02-28, 19:06   #1485
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Tak nadrabiam, nadrabiam i wzielo mnie na myslenie.

Favianna, nie traktuj tego jako atak na ciebie, ja po prostu chce zrozumiec, lubie rozumiec.

Piszesz tu od pierwszej czy drugiej czesci. Ale w trzeciej doszlas do wniosku, ze trzeba nie miec co robic, zeby przez x postow i watkow przezywac swoja bezdzietnosc. W tej czesci wrzucasz zestaw obrazkow pokazujacych wyzszosc nieposiadania nad posiadaniem.
A jestes w ciazy.

Wiec jak to z toba jest?

Do tej pory bylam bezdzietna, ale nie wykluczalam rozmnozenia sie, natomiast nie mialam parcia.
Doskonale jestem tez w stanie zrozumiec brak checi posiadania potomstwa, a stan ozm mnie irytuje. Jesli wrzucam obrazek, ktory jest fajna ilustracja ozm i wiem ze bedziecie rozumiec to wrzucam. Mnie sama irytuje smiecienie na fb zdjeciami dzieci. Ostatnio szczyt pobila kolezanka wrzucajac skan 3D z 6 miesiaca ciazy aby oznajmic swiatu ze spodziewa sie chlopca. To jest cos mi bardzo obcego.

Natomiast nie lubie przesady i niesprawiedliwosci w kazda strone stad moja obrona dzietnych rowniez i moja ciaza nie ma tu za wiele do czynienia, bo tak samo reagowalam, kiedy w ciazy nie bylam. No i pomimo ciazy dalej mentalnie blizej mi do bezdzietnych, bo jednak olbrzymia ilosc czasu dzieci nie mialam, nie pochodze tez z rodziny gdzie mialam stycznosc z dziecmi, wiec na razie wszystko co sie u mnie dzieje jest mocno... egzotyczne a zwazywszy ze prawie nie mam objawow ciazy (odpukac) to wciaz jest to dla mnie abstrakcja i tylko wydruk ze skanu potwierdza ze COS sie dzieje

Mam nadzieje ze zaspokoilam ciekawosc i pomoglam w zrozumieniu

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

acha, czuje sie tez wzruszona i wrecz zawstydzona ze wzbudzilam tyle ciekawosci ze az komus sie chcialo przekopac kilka watkow, zeby sprawdzic gdzie i co pisalam ale moze i dobrze ze moglam wyjasnic

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2016-02-28 o 19:08
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 19:28   #1486
201604191001
Konto usunięte

Nie musze kopac, ja pamietam rozne takie glupotki, niestety.

Dzieki za wyjasnienie.

201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 20:42   #1487
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Do tej pory bylam bezdzietna, ale nie wykluczalam rozmnozenia sie, natomiast nie mialam parcia.
Doskonale jestem tez w stanie zrozumiec brak checi posiadania potomstwa, a stan ozm mnie irytuje. Jesli wrzucam obrazek, ktory jest fajna ilustracja ozm i wiem ze bedziecie rozumiec to wrzucam. Mnie sama irytuje smiecienie na fb zdjeciami dzieci. Ostatnio szczyt pobila kolezanka wrzucajac skan 3D z 6 miesiaca ciazy aby oznajmic swiatu ze spodziewa sie chlopca. To jest cos mi bardzo obcego.

Natomiast nie lubie przesady i niesprawiedliwosci w kazda strone stad moja obrona dzietnych rowniez i moja ciaza nie ma tu za wiele do czynienia, bo tak samo reagowalam, kiedy w ciazy nie bylam. No i pomimo ciazy dalej mentalnie blizej mi do bezdzietnych, bo jednak olbrzymia ilosc czasu dzieci nie mialam, nie pochodze tez z rodziny gdzie mialam stycznosc z dziecmi, wiec na razie wszystko co sie u mnie dzieje jest mocno... egzotyczne a zwazywszy ze prawie nie mam objawow ciazy (odpukac) to wciaz jest to dla mnie abstrakcja i tylko wydruk ze skanu potwierdza ze COS sie dzieje

Mam nadzieje ze zaspokoilam ciekawosc i pomoglam w zrozumieniu

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

acha, czuje sie tez wzruszona i wrecz zawstydzona ze wzbudzilam tyle ciekawosci ze az komus sie chcialo przekopac kilka watkow, zeby sprawdzic gdzie i co pisalam ale moze i dobrze ze moglam wyjasnic
A mogę zapytać co Cię skłoniło do zmiany decyzji? Bo wycieczka od bzw do "może kiedyś", aż w końcu "jestem w ciąży" jest ciut dziwna (choć może nie?) i tutaj w wątku mało spotykana.
Stary 2016-02-28, 21:16   #1488
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
A mogę zapytać co Cię skłoniło do zmiany decyzji? Bo wycieczka od bzw do "może kiedyś", aż w końcu "jestem w ciąży" jest ciut dziwna (choć może nie?) i tutaj w wątku mało spotykana.
W zasadzie od czasu nastoletniego jedyny sposob w jaki myslalam o posiadaniu dzieci to byla adopcja, ale z czasem stwierdzilam ze to sport dla ekstremalnie chcacych i wytrzymalych, po prostu duzo trudniejszy niz zwykle posiadanie dziecka. Potem przez cale lata bylam skupiona na pracy, awansach, ksztalceniu, a jakos owczesni partnerzy nie do konca "rokowali" ze tak powiem, przez co nie natchnelo mnie do checi rozmnazania. Moze raz mialam w okolicy 30ki takie drgnienie instynktu, ze przez chwile pojawila sie mysl, ale szybko jakos sie rozwialo i nie wrocilo. Nie bylo okolicznosci ani przestrzeni na to.

No i teraz finalnie jestem z moim partnerem, ktorego znam ponad 10 lat (ale tyle nie jestesmy razem ), ktory jest bardzo rodzinny, osiagnelam w zyciu sporo, juz mnie nie kusza awanse i siedzenie w pracy i po prostu dojrzalam do mysli o rodzinie a ze mam swoje lata to wiem ze to juz pozny dzwonek i ze nie ma co czekac. Dalej mam rozne watpliwosci, wiem ze bedzie trudno pewnie na poczatku, bo jestem do wielu rzeczy przyzwyczajona, ale chyba dopiero teraz mysle ze mam szanse byc swiadomym rodzicem. Oby

Dlatego rozumiem dziewczyny, ktore nie chca dzieci, nie mysla o nich, to wg mnie jest calkiem naturalne, tak samo jak chec posiadania dzieci przez inne. Ludzie sa rozni, a zycie i okolicznosci tez sie zmieniaja
Stary 2016-02-28, 21:32   #1489
pffe
BAN stały

Cytat:
W zasadzie od czasu nastoletniego jedyny sposob w jaki myslalam o posiadaniu dzieci to byla adopcja, ale z czasem stwierdzilam ze to sport dla ekstremalnie chcacych i wytrzymalych, po prostu duzo trudniejszy niz zwykle posiadanie dziecka. Potem przez cale lata bylam skupiona na pracy, awansach, ksztalceniu, a jakos owczesni partnerzy nie do konca "rokowali" ze tak powiem, przez co nie natchnelo mnie do checi rozmnazania. Moze raz mialam w okolicy 30ki takie drgnienie instynktu, ze przez chwile pojawila sie mysl, ale szybko jakos sie rozwialo i nie wrocilo. Nie bylo okolicznosci ani przestrzeni na to.

No i teraz finalnie jestem z moim partnerem, ktorego znam ponad 10 lat (ale tyle nie jestesmy razem ), ktory jest bardzo rodzinny, osiagnelam w zyciu sporo, juz mnie nie kusza awanse i siedzenie w pracy i po prostu dojrzalam do mysli o rodzinie a ze mam swoje lata to wiem ze to juz pozny dzwonek i ze nie ma co czekac. Dalej mam rozne watpliwosci, wiem ze bedzie trudno pewnie na poczatku, bo jestem do wielu rzeczy przyzwyczajona, ale chyba dopiero teraz mysle ze mam szanse byc swiadomym rodzicem. Oby

Dlatego rozumiem dziewczyny, ktore nie chca dzieci, nie mysla o nich, to wg mnie jest calkiem naturalne, tak samo jak chec posiadania dzieci przez inne. Ludzie sa rozni, a zycie i okolicznosci tez sie zmieniaja
czyli to nie była wpadka?
Stary 2016-02-28, 21:33   #1490
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
czyli to nie była wpadka?
nie, to jest jak najbardziej planowany swiateczny prezent
Stary 2016-02-28, 21:34   #1491
zakonna
Naczelna Nastolatka

Czyli w zasadzie dzieci chciałaś mieć, od czasów nastoletnich. Więc bezdzietna z wyboru nigdy nie byłaś.
Stary 2016-02-28, 21:41   #1492
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Czyli w zasadzie dzieci chciałaś mieć, od czasów nastoletnich. Więc bezdzietna z wyboru nigdy nie byłaś.
Ja wiem? myslenie o adopcji to byl teraz na to patrzac jakis sposob, zeby mowic ze niby tak, ale niby nie. Ja sie na serio przez bardzo dlugi czas wogole nie skupialam na temacie dzieci. Zabezpieczalam sie zawsze, mialam nerwowe chwile jak cos zabezpieczeniem poszlo nie tak, bralam 2 razy w zyciu tabletke po, w tym raz nawet z aktualnym partnerem. No i moi rodzice nigdy sie nie pytali o dzieci, nikt nigdy mnie nie namawial, nie bylo presji, zylam sobie dosc wolna od tego tematu.

Po prostu w moim zyciu chyba zrobilo sie miejsce na dziecko dopiero teraz. Moze to brzmi jak opowiesc egoistki, nie mam pojecia.
Stary 2016-02-28, 21:42   #1493
pffe
BAN stały

Cytat:
nie, to jest jak najbardziej planowany swiateczny prezent
zgadzam się z zakonną, jakoś mi się nie wydaje, że facet nie chciał tak długo dzieci i nagle mu się zachciało i Tobie też. Zwyczajnie postaraliście sę o dziecko i tyle. A to, że jeszcze nie wyprało Ci to mózgu to bardzo dobrze ale wszystko przed Tobą, jeszcze nie urodziłaś.
Stary 2016-02-28, 21:43   #1494
zakonna
Naczelna Nastolatka

To brzmi jak odpowiedzi kogoś, kto dzieci chciał mieć kiedyś.
Stary 2016-02-28, 21:45   #1495
pffe
BAN stały

Cytat:
Ja wiem? myslenie o adopcji to byl teraz na to patrzac jakis sposob, zeby mowic ze niby tak, ale niby nie. Ja sie na serio przez bardzo dlugi czas wogole nie skupialam na temacie dzieci. Zabezpieczalam sie zawsze, mialam nerwowe chwile jak cos zabezpieczeniem poszlo nie tak, bralam 2 razy w zyciu tabletke po, w tym raz nawet z aktualnym partnerem. No i moi rodzice nigdy sie nie pytali o dzieci, nikt nigdy mnie nie namawial, nie bylo presji, zylam sobie dosc wolna od tego tematu.

Po prostu w moim zyciu chyba zrobilo sie miejsce na dziecko dopiero teraz. Moze to brzmi jak opowiesc egoistki, nie mam pojecia.
Nie, nie i jeszcze raz nie. nie byłaś bezdzietna z wyboru nigdy. Dosłownie nigdy. To, że nie było tematu to nie znaczy nic. Chciałaś adoptować, myślałaś o tym, chciałaś mieć dziecko, proste. To czy wcześniej czy później to już kwestia priorytetów ale nie mów, że byłaś bezdzietna z wyboru bo byłaś bezdzietna, owszem ale chwilowo bo nie było tematu.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Też takie mam wrażenie. Nikt nie pytał to się nie paliło i tyle.
Stary 2016-02-28, 21:48   #1496
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
skoro tak to widzisz, to moze tak jest, ja sama nie bylabym taka pewna

ja wiem ze przez lata dzieci nie chcialam miec, ze sie zabezpieczalam zeby ich nie miec, ze mialam mega stresa jak pisalam wczesniej jak byla jakas szansa ze zabezpieczenie "nie styklo"

to chyba stoi w sprzecznosci z chceniem dzieci, prawda? bo jest sporo dziewczyn co sie zapezpiecza, ale jak juz sie stanie no to mysla, ok, stalo sie, niech bedzie, w koncu chcialam miec dziecko, to najwyzej bede miec teraz

Ja umieralam ze strachu ze moglam zajsc w ciaze jakims cudem ;P

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2016-02-28 o 21:49
Stary 2016-02-28, 21:51   #1497
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ogólnie twoje posty, wg mnie, są sprzeczne. Jak chciałaś adoptować, to dzieci jednak chciałaś. Potem czas nie był odpowiedni albo partner. Teraz wszystko się zgrało i będzie dziecko. To wszystko jest OK, tyle, że wg mnie nie ma za wiele wspólnego z tym, że ktoś dzieci nie chce, bez względu na czas czy partnera. Definitywnie nie chce mieć dzieci.
Stary 2016-02-28, 21:53   #1498
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Nie, nie i jeszcze raz nie. nie byłaś bezdzietna z wyboru nigdy. Dosłownie nigdy. To, że nie było tematu to nie znaczy nic. Chciałaś adoptować, myślałaś o tym, chciałaś mieć dziecko, proste. To czy wcześniej czy później to już kwestia priorytetów ale nie mów, że byłaś bezdzietna z wyboru bo byłaś bezdzietna, owszem ale chwilowo bo nie było tematu.

Też takie mam wrażenie. Nikt nie pytał to się nie paliło i tyle.
ok, czyli rozumiem ze skoro tak uwazasz, to mozna triumfalnie odtrabic, ze nie pasuje do watku? nie do konca rozumiem tej checi udowodnienia mi ze nie bylam bezdzietna z wyboru.
Jesli to w jakis sposob zwiekszy czyjs komfort psychiczny to ok, ale z mojego punktu widzenia patrze na to jako na chec i wybor aby dziecka nie posiadac
Stary 2016-02-28, 21:55   #1499
zakonna
Naczelna Nastolatka

Do wątku pasuje każdy, kto ma otwartą głowę.
Stary 2016-02-28, 21:57   #1500
pffe
BAN stały

Cytat:
ok, czyli rozumiem ze skoro tak uwazasz, to mozna triumfalnie odtrabic, ze nie pasuje do watku? nie do konca rozumiem tej checi udowodnienia mi ze nie bylam bezdzietna z wyboru.
Jesli to w jakis sposob zwiekszy czyjs komfort psychiczny to ok, ale z mojego punktu widzenia patrze na to jako na chec i wybor aby dziecka nie posiadac
Pasujesz do wątku, przecież są tu matki, nie o to chodzi.
Po prostu mam wrażenie, że po prostu oboje chcieliście dziecka tylko nie było odpowiedniego momentu. Nie uwierzę, że jesli oboje nie chcieliście mieć nigdy dzieci to się nagle obojgu odwidziało.
Masa dziewczyn się zabezpiecza, ok ale właśnie tak jak Ty, na zasadzie, że teraz nie jest czas i miejsce na ciążę a kiedyś w końcu odstawia tą antykoncepcję bo nadchodzi ten czas i tyle.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości