|
|
#1501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze 15 minut ! [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7819398 1]U mnie spoko bez incydentów, tylko od tego kiszenia się mam taką zmęczoną, ziemistą cerę ... jakąś maseczkę machnę chyba. To dobrze ![]() Kiedyś się skończy ta manna z nieba i będzie płacz. Dla mnie to jest prymitywny sposób pomocy dla "prymitywnych" ludzi. Było porządny program powrotu do pracy dla kobiet zrobić, żłobki, przedszkola zorganizować i dofinansować, żeby kobiety mogły bez problemu do pracy wracać to by rozsądni ludzie mieli mniej rozterek przy decydowaniu się na dziecko. No ale łatwiej dać marchewkę niż kijek Jak ktoś uważa, że to 500 taki łakomy kąsek i czyni uwagi jak powyżej to tylko świadczy o nim ![]() Jutro wizyta, łapię stresa. Mam nadzieję, że gałgan przerósł wstrętnego krwiaka. Mam od kilku dni rano sporo brązowego plamienia, niby to dobrze, bo dziad się opróżnia, ale zawsze trochę nerwów w tym WC ... U mnie mdłości sobie poszły w 8tc [/QUOTE]Gałganek napewno ma się wspaniale i mam nadzieje że krwiak się wchłonął Tego że Ci mdłości w 8tc przeszły zazdroszczę ! Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
domii z tego co wyczytalam to pierwszy trymestr jest do 12t6d,a od 13t0d juz drugi,u mamus marcowych maja na początku taką fajna rozpiskę ile trwa kazdy miesiac i od kiedy do kiedy ktory trymestr
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2017-10-23 o 16:54 |
|
|
|
#1505 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że Wam mdłości minęły, ja się nie mogę doczekać tej chwili
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję syna Cytat:
![]() też się zastanawiałam dzisiaj gdzie ona się podziała ale ja teraz nie wyrabiam z forum więc stwierdziłam że może przeoczyłam że pisała ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym się już nie wykręciła, brzuch z daleka widać że ciążowy, choć ostatnio jedna plotkara ze wsi mnie zaczepiła że słyszała że jestem w ciąży ale że niby nie widać - taaa jasne Obiecałam sobie że po 14 tygodniu poinformujemy młodego o tym że będzie miał rodzeństwo. Nie mogę doczekać się tej chwili a tu jeszcze tyyyyyyyle czasu. Powiedziałabym mu wcześniej tym bardziej że zrobił się teraz "narwany" czasem się rozpędzi z pięściami skierowanymi prosto w mój brzuch, czasem mnie szturchnie albo ma ochotę się łokciami oprzeć na mnie... Za każdym razem jak mam ochotę mu powiedzieć to przypomina mi się jak poprzednim razem mu powiedzieliśmy, jak się cieszył, jak rozpowiadał wszystkim a później był strasznie zawiedziony kiedy mu powiedzieliśmy że dzidziusia w brzuszku już nie ma nie mógł ogarnąć, w końcu sam sobie wymyślił że żartowałam z tym dzidziusiem
|
|||||||
|
|
|
#1506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tego co pamiętam u mnie 12+0 ale nie wiem czy tak wcześnie będzie widać...Cytat:
Cytat:
a Synek ile ma lat? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Tak się pochwalilam ze wymioty przeszły? To juz się nigdy nie pochwale... Od wczoraj od 17 nie rozstaje się z kibellkiem 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też myślałam, że u mnie lepiej z tym przeziębieniem, a gardło tak drapie że żadne pastylki nie działają, a drzemkę sobie odpuściłam bo leżąc nie byłam w stanie zasnąć w dodatku zalałam się bezwarunkowo łzami . Wysłałam męża po psikadło nawilżające, chciałabym w końcu normalnie zasnąć i odpocząć. |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi pomogło w ciąży z młodym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój 3 lateek już wie o dzidzi, wie że nie może się na mnie rzucać i skakać. Zazdroszczę Wam tego że już wiecie co u Was mieszka, moja lekarka mimo że super hiper od usg jest mówi dopiero jak ma 100% pewności czyli w okolicach połówkowego i w poprzedniej ciąży właśnie wtedy się dowiedzieliśmy.
|
|
#1513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Woda utleniona raczej chyba wysusza. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Nasze dziś dość spokojne ( pewnie dlatego że noc nie przespałam ) i się nie wierciło a dodatkowo jakoś do wstydliwych chyba nie należało a tak serio to nam nie dał gwarancji 100% ale wydaję mi się że chłopca chyba jest łatwiej wychwycić
|
||
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pracy 2 x - przyszlam spałam do teraz bo w nocy nad wc... i zaś mnie ostro bierze - jem wlasnie żeby było czym ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Grossia Kochana no to masz portrecik ! ciesze się, ze wszystko ok
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ wrzucił do portfela i niedługo po porodzie oddał, żeby nie zgubić :Pjuż się tak przyzwyczaiłam do tego, że mam na palcu pierścionek zaręczynowy i obrączkę, że mam wgłębienie i nieopalony pasek :P ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
TŻ wrzucił do portfela i niedługo po porodzie oddał, żeby nie zgubić :Pjuż się tak przyzwyczaiłam do tego, że mam na palcu pierścionek zaręczynowy i obrączkę, że mam wgłębienie i nieopalony pasek :P POLASIA- spróbuj może przetrzeć ściereczką z mikrofibry- wypoleruje złoto |
||
|
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ wrzucił do portfela i niedługo po porodzie oddał, żeby nie zgubić :Pjuż się tak przyzwyczaiłam do tego, że mam na palcu pierścionek zaręczynowy i obrączkę, że mam wgłębienie i nieopalony pasek :P POLASIA- spróbuj może przetrzeć ściereczką z mikrofibry- wypoleruje złoto |
|
|
|
|
#1518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rób :P i trzymam kciuki!---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Na jednej z pierwszych wizyt, lekarz pytał, czy Mąż chce być ze mną na całej wizycie, czy wchodzic na usg. Wtedy położna go wołała z poczekalni. także spytaj na wejściu i tyle ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Widzę, że wizyty udane wszystkie dzisiejsze ![]() BLAIRA gratuluję synka! Dobrej nocy! |
||
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Laski gratuluje wizyt.
Blaira synuś 😍😍😍😍 Groszek fajny ten Twoj tic-tac mi to bardziej przypomina fistaszka 😂😂 ale i tak taki do schrupania 😍😍😍😘 Dzieki za ostatni odzew w sprawie mojej migreny, meczyla mnie strasznie do niedzieli, potem wieczorem odpuscila, jedynie oklady na czolo pomagaly, spalam z mokrą pielucha 😂😂😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to super ze lepiej sie czujesz |
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Moje Wy Kochane ... nie wiem kiedy się ogarnę żeby być z Wami na bieżąco
kurde ... Ostatnimi czasy fatalnie się czuje - chodzi o ból głowy - po prostu każdego dnia mi wręcz pęka a Apap niestety jak dla mnie jest mało skutecznym lekiem ... Po prostu jak nie urok to... wiadomo Mam nadzieje ze mi wybaczycie - dziękuje ze o mnie pamietacie - staram się nadrabiać w wolnych chwilach ale słabo mi idzie... Rumiankowa - dziękuje ze mnie wywolywalas - z moim ciśnieniem różnie - już takich mega skoków nue ma ale ten ból głowy jest nie do wytrzymania Qazsew - również dziękuje ze o mnie pomyślałaś Groszkuuu - cudne foto i piękny ten Malutki Groszeczek ❤️ ❤️ Raczki i nóżki rozczulają niewątpliwie . Blaira - gratuluje Synusia Synusie są super - fakt w ta stronę raczej lekarze się nie myła . Super ze wizyta udana W ogóle Dziewczyny gratuluje Wam wizyt - same dobre wiadomości na wątku i oby tak dalej Ja mam wizytę w przyszły wtorek już skikam z nogi na nogę - ale za to zaczekam podsłuchiwać mojego maluszka tym detektorem co go mam i jakos mi lżej na sercu jak usłyszę to dudnienie ❤️❤️❤️ Rumiankowa - mocne kciuki za jutro - bo jutro masz wizytę prawda ? ✊️ za Galganka Rumiankowego ❤️ Dziewczyny już Dzisisj pisze ze trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jutro ✊️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nigdy sie na mnie nie rzucal, nie opieral a teraz jak na zlosc mysle ze jak sie dowie to bedzie ostrozny ale z informowaniem go wole sie jeszcze wstrzymac Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej więc napiszę Wam co tam u mnie po wizytach.
Najpierw byłam u gina. Pielęgniarka założyła mi na poczekaniu kartę ciąży i wpisała wyniki badań. Zginęło mi badanie na grupę krwi. Byłam pewna że jest u nich, ale nie znalazła. Za to znalazła się stara karta ciąży 😉 Byłam tak zestresowana badaniem, że praktycznie się nic nie odzywałam. Dopiero jak gin powiedział, że wszystko jest w porządku to odetchnęłam z ulgą. Te zdjęcia usg co widziałam u niego na monitorze to wręcz niemożliwe, że tak zaawansowane. Mój dzieć ma zaledwie 23mm a wszystko było tak pięknie widać. Serduszko bije 185u/min. Wg om i usg termin mam ten sam 28.05. Dziś wg usg mam 9t0d 😊 U endokrynologa za to dostałam większą dawkę euthyroxu plus jodid. Mam za mc zrobić badanie tsh i wysłać smsa do niej i wtedy mi powie co dalej. Powiem Wam co za ulga z tymi badaniami. Bo już tak się martwiłam, że aż brzuch mnie wczoraj bolał. ❤️❤️❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystkie dolegliwosci szybko minely Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wiadomości - cudownie ze wszystko dobrze ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Dziękuje Kochana - No mam nadzieje ze mnie wkrótce odpuści - przynajmniej ten nieznośny ból głowy ... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc mysle ze bedzie jak z jazda na rowerze,po pierwszej wymianie wpadne w rytm chyba ze bedzie psikus i bedzie synek drugi to bede musiala sie uczyc obsługi od podstaw
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mozesz juz byc spokojniejsza Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

gratuluję syna 

Kuzyn powiedział ,że jak się ze mną przywitał (przytulił) to coś mu się "nie spodobało" zapytał się swojej mamy czy ja w ciąży? A ona, że nie wie , a miałam luźną bluzkę ale czułam te spojrzenia. Zaczynam w środę 10tc i już mam taki brzuch wzdęty,że czują jak mnie przytulają?
Przyznałam się im bo głupio było udawać jak miałam u nich spędzić cały weekend.
nie mógł ogarnąć, w końcu sam sobie wymyślił że żartowałam z tym dzidziusiem

kurde ... Ostatnimi czasy fatalnie się czuje - chodzi o ból głowy - po prostu każdego dnia mi wręcz pęka
- z moim ciśnieniem różnie - już takich mega skoków nue ma ale ten ból głowy jest nie do wytrzymania

Teraz mozesz juz byc spokojniejsza