|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar V
Cytat:
![]() Na razie wrzucam zdjęcia całych stron, wiem, że ciężko na nich czytać, ale zaraz załączę dokładne zdjęcia poszczególnych fragmentów. Fenris - jest artykuł o perfumach niszowych i wywiad z panem Lutensem. Edit: mam już część dokładniejszych zdjęć |
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przetłumaczcie mi to jeżeli możecie
The ethereal fragrance is a romantic fairy tale. Like the mythical tale of Ariadne, who gave Theseus the thread with which he found his way out of the Minotaur’s labyrinth. She slowly climbed the staircase step by step in anticipation. In an unforgettable and precious moment, she was spellbound by the fresh and sensual scent of L’Instant Magic. Launched 2008 |
|
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
cd.
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne fragmenty:
|
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Reszta.
Miłej lektury |
|
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Paolla, dzięki za skany
A może by tak kupić tę "Galę" jeszcze? ![]() Kagan, wydaje mi się, że ogarniam ogólny sens tego tekstu, ale ja marniutko stoję z angielskim, nie będę się wychylać, niech przetłumaczy Ci to ktoś bardziej fachowy
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eteryczny zapach jest romantyczną bajką. Jak mit o Ariadnie, która dała Tezeuszowi nić, dzięki której znalazł drogę do wyjścia z labiryntu Minotaura. Powoli wspinała się po schodach krok po kroku z niecierpliowością. W niezapomnianym i ważnym momencie została oczarowana przez świeży i zmysłowy zapach L’Instant Magic. |
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - jak nie masz czasu na zakupienie sukni proponuje dwa rozwiazania.
Pozyczyc od kogos kiecke lub ta, w ktorej juz bylas jakos zmienic. Cos dolozyc, cos odpiac... moze zdjecie to cos, ktos wymysli? |
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie kciuki, kupiłam hennę do włosów (a właściwie basmę) i będę sobie za chwilę nią samodzielnie nakładać. Włosy już umyte i pod ręcznikiem, ziołowa paćka gotowa, już stygnie, zaraz biorę się do roboty
![]() Mam nadzieję, że nie skończę jako zielonowłosa
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
paolla, dziękuję pięknie za skany
aragonte, jak wyszły włosy?
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Na razie, chwalić bogów, nie wyszły
Siedzą pod czepkiem i ręcznikiem, no i mam nadzieję, że nigdzie się nie wybierają Nastawiłam budzik, koło dwudziestej napiszę, na ile równo udało mi się to draństwo nałożyć. Zdecydowanie odzwyczaiłam się od farbowania takimi ziołowymi specyfikami... Zapach wolę taki, zdecydowanie, ale nakładanie tych ziółek na długie włosy to koszmar. O tym, że łazienka była cała w ciapki, chyba nie muszę pisać?
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze efekt tego warty? Nigdy nie robilam tym wlosow... |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Mam nadzieję, że wypali.
|
|
#1514 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że koleżanka była na czas... Kuruj się i wracaj do życia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może akurat będzie ten duży ![]() Cytat:
Cytat:
(a szczególnie sauny, reszta może nie istnieć )Poślę za chwilę PW ![]() Złamałam wczoraj obcas (no, dokładnie, to rozeszło się naprawiane łączenie) - poszłam szukać butów (czółenek, nie sandałów). ![]() ). Strasznie mi się podobały te z reklamy Ecco (takie z 3 paskami) - ale nie było szans - 3 pasek (ten najwyższy) nie puścił w podbiciu. Potem w Bacie - 4 pary - wszystkie za wąskie. To samo w Wojasie, za to w Venecji jedyne, które mi się spodobały i był rozmiar 36 były fioletowe (przeżyję) i... miały 11-cm obcas! (nie jestem w stanie biegać w nich na co dzień). W końcu dopadłam w Deichmanie jakieś - z radości wzięłam dwie pary (czarne i brązowe, z różnym wykończeniem).NIENAWIDZĘ kupować butów...
|
|
#1515 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Aragonte, podziwiam,ze chce Ci się z tym bawic, ja farbuje najzwyklejszą Wellą i dziękować siłom wyższym, nie spływa i nie kapie
pochwal się koniecznie efektem!Standardowo - skoro ja mam urlop, leje, grzmi i błyska. Chyba się naprawdę zacznę reklamować jako płanetnica (albo prędzej wiedźma od siedmiu boleści) i z braku laku, czyli słonecznej pogody, obejrzałam specjalnie na intencję urlopu zakupione Pachnidło. I najmocniej przepraszam, jesli urażę wielbicielki tego filmu, ale w mojej opinii jest on tak "porywający", że w połowie przyniosłam sobie do pokoju narzędzia totur i najzwyczajniej zaczęłam "obrabiac" paznokcie. Nuda, sztuczność i zadęcie, nawet Hoffman (mimo, że go lubie i doceniam) filmu nie uratował. Szkoda. Za to kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że większość (a nawet chyba żadna) ekranizacja nie dorasta oryginałowi, czyli książce, do pięt.
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mialas przygody bidulko.
Z wysokim podbiciem to jest generalnie przesrane. Na calej lini. Kozaki to juz w szczegolnosci. Znam to az za dobrze. Dobrze, ze poczciwy D. ma spory wybor modeli za niewielka cene. A mnie przedwczoraj przyszly moje ulubione buty - Uggsy. Zamowilam ze stronki Emu. Czarne wysokie na oko rozmiar i w sumie moglam sobie wziac 4 bo 5 sa nieco luzne. Uwielbiam ten typ butow. Zmienilam telefon - moj G800 na U600. Dziwnie tak przeskoczyc z lepszego modelu na gorszy ale zalezalo mi na czyms mniejszym i... rozowym. W sumie bajerow i tak nie uzywam. Jeszcze tego nowego nie wlaczylam nawet... (teraz musze ten moj poprzedni sprzedac.. ) |
|
|
|
#1517 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Sprzedałam właśnie swój nieudany zakup, czyli torebkę Tommy Hilfigera na Allegro (za mała dla mnie) i kupiłam sobie za to Diesel Plus Plus
W nst tygodniu mleczko będzie moje! ![]() A tak w ogóle to zapraszam na wątek wymiankowy, bo organizuję zakupy Crazylibellule and the poppies (Crazysticks) - jak dobrze, że Homyk odkrył te cudeńka
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... przeżyła chwile grozy
Mieliśmy atak nawałnicy, u mnie przeszła trąba powietrzna. Autentycznie - siedziałam na kanapie i prawie płakałam. Powybijało szyby u sąsiadów, w powietrzu latały różne rzeczy, pirouny powalałay drzewa za oknami... Na dodatek rodzice jak się okazało, jechali w tym momencie przez las (wybrali się do znajomych) - cudem ich nie przygniotło Mama po powrocie stwierdziła, że wyglądało jak po uderzeniu krateru![]() Uff...
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu widziałam w informacjach
to okropne co sie dzieje dobrze że wrócili cali i zdrowi i że nic się wam nie stało
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlaczylam ten zj... telefon. Jade go oddac i mam nadzieje, ze sie da. Sraka praptaka. |
|
|
|
|
#1521 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Wodny Świat na TVN
Lecę oglądać.Madziczko - ja nie oglądam wiadomości za często, więc nie wiem co się dzieje. Współczuję. Masakra. |
|
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że Twoim rodzicom nic się nie stało...
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice sami przyznali że tego inaczej jak fuksem nazwać nie można
Do mamy teraz dopiero dochodzi to, co przeżyła. Widziałam wiadomości - mówi się głównie o Opolu i oklicach, ale podejrzewam, że wkoło Częstochowy musi być poważna katastrofa. Wiem, że w okolicach mojej wsi są powywracane auta i zawalone drogi, znajomy dzownił, że teraz dopiero to odtarasowali.Maskara, czegoś takiego to ja jeszcze nie przeżyłam- serio. Idę się napić
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie skończyłam batalię z pewną niepoważną sprzedającą, ale ile nerwów przez to straciłam i ile maili napisałam, tego nawet nie chcę wspominać... Na szczęście sytuację udało się rozwiązać i dojść do jakiegoś konsensusu, czego i Tobie życzę ![]() Nie odpuszczaj wrednej babie , koniecznie zgłoś sprawę do Centrum Sporów na Allegro. Cytat:
Ja właśnie wgryzam się w piątego ogórka kiszonego , którego smak idealnie komponuje się z moim aktualnym nastrojem, hyhy... Cytat:
Zobaczysz, wszystko się ułoży, wracaj szybciutko do dobrej formy Cytat:
Ewo i jak, i jak? Pisz szybko, bo umieram z niecierpliwości ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Róźik - było strasznie - nie przesadzam, bo burzami się nie jaram, burza jak burza. Ale to było coś strasznego - mimo, że siedziałam w domu, miałam gniota na żołądku.
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
madziczko, rany ale przeżyliście
dobrze że rodzice dotarli cali i zdrowi do domu.
|
#1527 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Madzik ![]() idzie dalej.
|
|
#1528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie, ile musiałaś najeść się strachu Całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
madziczko współczuję
U nas teraz wali gradem, huk niesamowity. Mam nadzieję, że nie wybije nam szyb
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Siedzą pod czepkiem i ręcznikiem, no i mam nadzieję, że nigdzie się nie wybierają
dlatego sie tam znalazlemkolezanka zadzwonila na policje i policja mnie powiozla
hehe dobrze że u mnie tego nie czuć, Pu-erh zawsze są takie jakieś zapachowo udziwnione ale smaczne 

pochwal się koniecznie efektem!
i z braku laku, czyli słonecznej pogody, obejrzałam specjalnie na intencję urlopu zakupione Pachnidło. I najmocniej przepraszam, jesli urażę wielbicielki tego filmu, ale w mojej opinii jest on tak "porywający", że w połowie przyniosłam sobie do pokoju narzędzia totur i najzwyczajniej zaczęłam "obrabiac" paznokcie. Nuda, sztuczność i zadęcie, nawet Hoffman (mimo, że go lubie i doceniam) filmu nie uratował. Szkoda. Za to kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że większość (a nawet chyba żadna) ekranizacja nie dorasta oryginałowi, czyli książce, do pięt.

Chyba go nie bede brac zebym sie tylko czasem od niego nie uzaleznil