|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Ja w sobote ide na swój próbny, bo mam panienski więc takie 2w1
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Justys co do kwiatów na auto to nic takiego nie mowila mi...
moze zajde do niej, ale mam nadzieje ze upalu nie bedzie... ![]() taka pogoda jak dzis i bedzie super ![]() ja mam przybranie ze storczykow i róż, ale niewiem co konkretnie...zdalam sie na nia, ma byc skromnie i elegancko
|
#1503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i faktycznie welon super ![]() Cytat:
![]() A tak na marginesie, mi tez by sie kilka kg przydało zrzucić.. Tylko nie jadłas słodyczy i MŻ? no wiadomo tez, że stres robi swoje. bardzo ładna, a bukiet sliczny ![]() Cytat:
qrde ciężko doradzić, bo oba są super.
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
wow!!! ale będziesz laleczka
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Qdlatek moim zdaniem ten z samych storczyków - śliczny! ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- bojatoja dodaj foteczkę z próbnego malowania!!! |
|
|
|
#1505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale powaznie - eustoma jest śliczna, sama chcę miec ją w bukiecieCytat:
Dziewczyny, macie może jakies namiary na dłkugie kolczyki z kryształkami i perełkami? Chciałam mieć z kryształków ale na sukni mam perełki więc chyba musze do tego nawiązać
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny to moj bukiet, wybralam, tylko zamiast rozy bedzie storczyk
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
ja też Wam pokażę bukiet na jaki w końcu się zdecydowałam. Pytałam w kwiaciarni i cena za niego to około 120 zł. Myślę, że gdybym nie powiedziała, że ślubny to byłaby połowę conajmniej niższa
|
#1508 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakimś dzisiaj cudem zdecydowałam się na welon. Muszę powiedzieć, że wyglądał o niebo lepiej niż poprzednie które przymierzałam Zawsze byłam łasuchem i teraz właśnie wychodzi jak dużym :/ Generalnie zrezygnowałam z słodyczy, jasnego pieczywa, smażonego, fast foodów i MŻ . Na śniadanie grzecznie owsianka z różnymi świeżymi owocami, dużo warzyw, owoców i ryb.---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Dosatałam radę od mojej koleżanki która niedawno tez organizowała ślub. Jeżeli dziewczyny będziecie wybierać menu to wstrzymujcie się od pieczeni i mięsa wołowego. A to dlatego, że pieczeń szybko się studzi i goście narzekają że zimne jedzenie dostali a mięso wołowe szybko twardnieje. Edytowane przez aanka0308 Czas edycji: 2010-07-20 o 23:48 |
||
|
|
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też bym chciała tak schudnąć. Byłam wczoraj na pierwszej przymiarce. Wszystko super i utwierdziłam się w przekonaniu, że to był dobry wybór tylko mogłabym być trochę szczuplejsza ... Słodyczy nie jem i fast foodów też więc teraz mam nadzieję, że jak zrezygnuję z chleba jasnego i smażonego to też mi się uda. Trzy kilo ja chcę .... Trzymajcie kciuki ![]() Dziewczyny mam jeszcze pytanie: jakie macie pomysły na sesje zdjęciowe? W jakich miejscach i czy w ten sam dzień ? Ja myślałam o ogrodzie ( piękne kwiaty, huśtawka, wiatrak itp ) . Oraz o takim ala piknik . Mam już nawet specjalny koszyk i ładny kocyk .... Edytowane przez Ania_161 Czas edycji: 2010-07-21 o 08:42 |
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- kregle, bilard, moze jakies automaty do gry ![]() Załatwilismy wczoraj druga wizyte u ksiedza ks. proboszcza nie bylo i gadalismy z takim mlodym, ktory jest u nas od czerwca i chyba jeszcze nie bardzo wie co i jak :P o finansach nic nie wspomnial, a z tego co slyszalam to proboszcz daje dwie koperty - dla swiadkow, zeby dali pieniadze, a my jak chcemy ofiare na Kosciol to osobno... bez sensu strasznie bo w zyciu bym swiadkom nie powiedziala ze maja sie skladac na slub nasz. Ale ze nie dostalismy tych kopert to damy tylko od siebie przed slubem ![]() Mamy tylko problem z jednym ze swiadkow, bo on do Kosciola to nie bardzo a powinnismy ksiedzu przyniesc zaswiadczenia ze moga byc swiadkami... i nie wiemy co robic, niby gdzies czytalam ze swiadek nie musi byc nawet ochrzczony, ale podobno duzo od ksiedza zalezy... ![]() A.. i plener robimy dopiero kilka dni po slubie
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2010-07-21 o 09:06 |
|
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
ja wstepnie umowiłam sie na plener w dzien slubu ale to ie zobaczy jak sie wyrobimy po chcielismy po torcie jechac ale nie wiem czy to za pozno juz nie bedzie, fotograf jest na sali caly czas wiec nie bedzie problemu umowic sie na inny dzien jakby cos
ale wolalabym w dzien slubu ![]() a co do miejsc to wybralismy park mamy blisko a w parku zawsze fajne miejsca sie znajda
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
kahunia nam ksiądz na naukach mówił, że świadek może być nawet niewierzący
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam listę wszystkiego, co jest jeszcze do załatwienia/sprawdzenia/zrobienia/kupienia i ... się przeraziłam
![]() Dziś równy miesiąc do ślubu, a ja potrzebuję pomysłu na małe upominki dla świadków
|
#1514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
mi tez zostalo troche do zrobienia ale jestem spokojna poki co
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! mój ślub już niedługo i się aktywowałam
![]() nie mam bukietu ani dekoracji no nic. czekam na suknię, pierwsza przymiarka dopiero na 2 tygodnie przed ślubem. eee chyba mi się stresówa udziela ![]() kahunia u mnie ksiądz nie chciał żadnych zaświadczeń tylko dowody osobiste! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
moja lista rezczy do zrobienia na miesiąc przed slubem:
- odebrać z parafii Młodego zaśw. o wygłoszonych zapowiedziach i zanieść je do mojej parafii; - odebrać z mojej parafii licencję do Maszewa i zawieźć ją tam; - 2 spowiedzi przedślubne (pierwsza w nadchodzący weekend); - spotkanie z organistką 25.07.2010 (uzgodnić oprawę mszy); - spotkanie z proboszczem w Maszewie: uzgodnić księdza prowadzącego mszę (chcielibyśmy by odprawił ją proboszcz), zapytać o sypanie przed kościołem, co z dekoracją, kwiatami, ustalić czytania i przebieg mszy; - uzgodnić z kwiaciarnią: bukiety dla Mnie i Świadkowej, butonierki dla PM i Świadka, bukiety dla Rodziców, kwiaty we włosy dekorację samochodu; - kupić torebki na płatki do sypania (mam ich tyle, ze rożków bym musiała zrobić chyba dla każdego z gości); - kupić słodycze na bramę dla dzieci; - kupić wódkę, szampana i wino; - kupić soki i wodę; - spotkanie z salą (16-17.08.2010): ustalić ostatecznie menu, rodzaje ciast i torta; ustalić mniej więcej godz. Podawania ciepłych posiłków, torta i prosiaka; ustalić godz. przybycia , określić ostateczną liczbę gości, określić liczbę pokoi i rozmieszczenie gości w poszczególnych pokojach, sprawdzić nagłośnienie na poprawiny; poprosić o 2 stoły i krzesła dla Dj; ustalić rozmieszczenie stołów głównych, na ciasta i księgę gości; ustalić dekorację stolika na księgę (kupić ewentualne ozdoby); - spotkanie z dj w celu ostatecznych ustaleń (w najbliższy weekend); - kupić nagrody na konkursu; - kupić skład przybornika; - 2 przymiarka (10.08.2010) i odbiór sukni (ostatni tydzień przed ślubem); - fryzura próbna (16.08.2010) - przygotowania kosmetyczne: henna i regulacja brwi (18.08.2010), solarium, depilacja paznokcie (20.08.2010); - kupić bieliznę poprawi nową, rajstopy i piżamkę na noc; - dokończyć szycie sukienki na poprawiny; - koszule dla Młodego na ślub i poprawiny (sprawdzić, ew.dokupić); - przymierzyć garniak ostatecznie, czy dobry i nie trzeba przeróbek; - kupić buty ślubne; - fryzjer, regulacja brwi, manicure i pedicure; - strój na poprawiny dla Młodego; - rozdzielić Świadkom zadania na czas ślubu; - wymyślić upominki na podziękowania dla świadków (PROSZĘ O PROPOZYCJE!!!) - kupić opakowania na prezenty na podziękowanie dla Rodziców; - skontaktować się i omówić szczegóły z fotografem; - spakować się w tygodniu przed: ciuchy na poprawiny, na zmianę, niezbędniki, kosmetyki, płytę na poprawiny, laptopa i kable do głośników; - przed ślubem przygotować pieniądze w podpisanych kopertach dla usługodawców. Ciemne to punkty, jasne podpunkty Czy ktoś to pobije?
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
no to troche jeszcze tego masz do załatwienia ale dasz rade
ja wczoraj ustaliłam menu i wszystko na sali jeszcze kieliszki musze doniesc i ustroic fotografa i kamerzyste mam zalatwionego jeszcze tylko DJ zostal i z tych wazniejszych to by było tyle a i najwazniejsze w przyszlym tygodniu jeszcze po napoje musimy jechac bo sama wodka wesele nie da rady
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
hmmm tak czytam... ja mam slub 21 sierpnia a teraz siedze ze zlamanym obojczykiem, 16 sierpnia ide do lekarza i podobno ma byc ok
niestety mielismy 2,5 tyg temu wypadek motocyklem, szczescie ze skonczylo sie tylko na moim obojczyku sukienka jest na szczescie, buty tez, reszta nam sie przez wypadek poprzesuwala ![]() ... a do zalatwiania jeszcze nam duuuuuuuzo zostalo a ja akurat jestem teraz kaleka
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Chilanes Ty masz m-c, a my 2,5 tyg.i mam ciut mniej do zrobienia, dobrze ze chociaz TZ garniutr juz ma.
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
no to mnie pocieszyłyście, że nie tylko ja mam taką długą listę
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
jej..ja mam duzo mniej, uf...ale przydatna lista bo o niektorych sprawach zapomnialam
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja lista też podobnie wygląda... To chyba normalne, bo wszystko się przeciąga, albo mówią "Proszę przyjść 2-3 tyg przed ślubem"
Tyle co wczoraj menu ustaliłam i w sobote kwiaciarnie załatwiłam. a reszta praktycznie to samo...
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
To moja lista do zrobienia:
- rajstopy kupic -podwiązke, welon - wkłądki do butów? - koszula dla Tzta na poprawiny - pomyslec o transporcie(wczoraj temat sie urodził) bo wczesniej nie było mowy o tym:/ - cukierki dla dzieci i na stoły - płatki róz do posypania nas - podziekowania dla gosci? - opakowania na ciasto - ksiega gosci? - orgazne na przystrojenie klatki - wyczyscic pierscionek zareczynowy ![]() - reklamóweczki na cukierki - zawieszki dokończyc i pozakładac na wódke - kupic szamapany i wino - dokupic soki bo jak bedzie gorąco to pojdzie duzo więcej niz w chłodny dzien - kupic wode gazowana i nie gazowana - wybrac piosenke na 1 taniec - wybrac zabawy na oczepiny - załatwic spotkanie z zespołem(dzien przed weselem sie umowilismy, bo teraz są na urlopie) - spotkanie z fotografem - spotkanie z facetem od samochodu - ustalic piosenki na płytke weselena(jest na to czas) ale kto po slubie bedzie o tym myslał lepiej teraz je wybrac- miejsce na plener wybrac - swiadkowa musi wybrac bukiet To wszystko do zrobienia
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
I jak tu się nie martwic?Dziś termin potwierdzenia a telefon milczy.Jeśli dali znac to tacy odmowili, ktorych sie nie spodziewałam, że odmówią.
Zaprosilismy ok 150 osob a nie wiem czy 100 sie nazbiera.Nieźle Nas wystawili wiem, że różnie w życiu bywa, ale bez przesady.Dziś zrobiłam tipsy.Wczoraj mierzyłam suknię, ok godz ją upinali przed uszyciem, a ja miałam saune gratis.Jak codziennie bym w niej godz postała to nogi jak Naomi szczuplutkie Ale jest piękna
|
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Qdlatek
bukiet śliczny... nie widziałam jeszcze takiego fajny pomysł---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- izzie Twój też mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- aanka0308 podziwiam Cię za Twoją wytrwałość w odchudzaniu.. ja co prawda nie jestem łakomczuchem, ale na owsiankę czy płatki raczej nie dałabym się namówić ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Ania_161 my swoją sesję zaplanowaliśmy na poniedziałek /po ślubie/ chcemy wybrać się do Wrocka do Ogrodu Japońskiego - tam nie brakuje urokliwych miejsc... po drodze zatrzymamy się pewnie na jakimś polu /wiejsko co / i mała sesja w pobliskim zamku...a w dzień ślubu podskoczymy na świdnicki rynek... no i kilka fotek w apartamencie dla nowożeńców
|
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Moja listę rzeczy do zrobienia tez jest długa
![]() Do dziś goście mieli potwierdzić swoja obecność i ku mojemu zdziwieniu większość osób sie określiła, choć jeszcze nie wszyscy, ale telefon się dziś urywał ![]() Zrobiłam dzisiaj cześć winietek, dla tych potwierdzonych gości, kupę czasu mi to zajęło. Najdłużej zeszło z opracowań technologii, samą praca to pikuś ![]() Odebrałam buty od szewca i faktycznie rozbiły się i to dużo Jutro jestem umówiona do krawcowej na dopasowanie sukienki, skrócenie i ogólne poprawki ![]() ![]() Chilanes pamiętam, ze robiłaś samodzielnie księgę gości, na co przyklejałaś kalki do kart księgi ?? Ja mam klej Magic (z allegro) i trochę widać miejsca gdzie był rozsmarowany klej Myślałam, ze może pomogłaby tu taśma dwustronna ![]() Zmykam smażyć Tz naleśniki ![]()
|
#1527 |
|
Raczkowanie
|
mmmmmm
może tu coś znajdziesz http://www.bizuteria.intelishop.pl/ http://www.galeriabizuterii.com.pl/p...ia-slubna.html a jeśli któraś szuka coś swarovskiego znalazłam coś takiego: http://www.agland.pl/ |
|
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(czyt. poproszę foto) Ja swoje będę robić w weekend
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
My włąsnie kupilismy soki, wode mineralna gazownana, niegazowana, napoje takie jak mirinda, pepsi i fanta, sprait.
i wina. ale powiedzcie mi jakie wy wina kupujecie, bo my trafilismy na promocje cin cin, i niewiem czy to bedzie dobre wiec nie wzielismy tyle ile potrzeba tylko 4 kartony, zeby bylo a jak ono nie jest dobre to kupimy jeszcze inne, powiedzcie mi bo ja sie na winach kompletnie nie znam...
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
my kupiliśmy Carlo Rossi dzisiaj, a Cin Cin dobre jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

i faktycznie welon super 
Tylko nie wiem dlaczego ja siebie w nich nie widzę 
bo przestałam wcinać słodycze i dieta MŻ działa. Poza tym stres chyba też zaczyna swoje robić...

Brzmiało coś jak "macedeski, makadeski.." :/ jakies sreski... kurde...