|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
.za te 2 tyg to ale ci bede zazdroscic. kurcze fatalnie sie tak czeka w napieciu na ta cc. ja to chyba zwariuje. wolalabym w formie lapanki, z ulicy zeby mnie zwineli ,ciach i juz, a nie, siedziec i myslec jak to bedzie
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
bo nie tak łatwo przebrać malucha bez awarii żadnej ![]() ja kładłam podkład ale jak siki były to przecież nie wyrzucałam od razu, robił się wtedy wielorazowy .... ![]() prać by mi się nie chciało tych prześcieradeł a czym ojciec się zajmuje ??? lubię takich ludzi ![]() zawsze jestem pod wrażeniem jak oni sobie w życiu dają radę, o ile łatwiejsze mają życie nie przejmując się tyloma rzeczami ... |
|
|
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak juz pewnie pisalam jest moim najkochanszym przyjacielem i w ogole super facetem, wiec nie przeszkadza mi ze "wszystko co najgorsze mam po nim", jak to zawsze uparcie twierdzila moja matka. I do tego wygladam jak jego klon, tylko ze mam cycki (no i brzuch teraz), ale tak to wszystko mam po nim - stopy, zeby, cere, nos, oczy, wlosy, wade wzroku, wrzody zoladka itp.itd. W zwiazku z tym nie boje sie siebie jak bede miala 50 lat, bo juz wiem, co mi bedzie dolegalo. A ze tatus jest klonem dziadka, a dziadek - pradziadka, to juz w ogole starosc mi niestraszna, bo wiem jak bede wygladac po 80tce W zwiazku z powyzszym TZ jest prawie pewien, ze dziecko rowniez bedzie kolejnym Nordykiem w rodzinie, bo z moimi genami szanse na to sa naprawde duze(wszystkie kobiety z ktorymi wiazali sie panowie w mojej rodzinie wygladaly jak "corki gornika spod Sandomierza", a dzieciaki same bialasy. Moj TZ tez czarny jak noc, wiec kolejne starcie miedzy nami ![]() A co do wozka to ja widze, ze tata cos kombinuje, bo mi zadaje przez ciocie rozne glupie pytania Tak juz chyba ma, ze lubi nam fundowac 4 kolka, zasadniczo oba samochody mamy dzieki niemu, wiec mala tez chyba bedzie miala swoj dzieki dziadkowi, ale ja sie z tego wcale nie ciesze, bo chcialabym byc w koncu w stanie sama kupic cos dla mojego dziecka.Kolezanka ma Xlandera, ale takiego z 3 kolami, co mnie nie do konca przekonuje. W kazdym razie jak sie okaze, ze zostaje nam ten z 3 kolami to tez bede zadowolona i na pewno nie bede marudzic. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() Nie moge tak publicznie napisac czym sie zajmuje, bo hmmm chyba jest w wikipedii Ale jak Cie to tak bardzo interesuje, to Ci moge napisac na PW.
|
||
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej jestem już z wami, mam do poczytania koło 45 stron, więc trochę czasu minie zanim nadrobię.
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
ale Mimbus, dla Twojego Taty to frajda, ze moze Wam sprawić przyjemnosc.. nie mniej wyrzutów sumienia. W końcu będzie lada chwila dziadziusiem i będzie miał wnusię, wiec nie odbieraj mu przyjemności prezencików.
A Ty swojej Michalince, jeszcze nie raz cosik kupisz Całe życie przed Wami dziewczynki Wiesz, ja tez klonem ojca jestem... hihi Choc czasem chciałabym być taka zdyscyplinowana i zorganizowana jak moja mami, która jest przeciwienstwem taty no ale cóż zrobic Taki moj urok.Jesli chodzi o uszkadzanie ciała, moj ojciec chyba pobił rekord, gdy na budowie w maju 2008 na jego pracownika toczyła sie 3 tonowa rura betonowa i tata odruchowo chciał zatrzymac ja stopą !! W Czestochowie chcieli mu amputowac część stopy i palucha tego najwiekszego bo były niemalze zmiazdzone, na szczescie w Krk uratowali stopę robiąc przeszczep a palca amputowali część.. to tak na temat uszkadzania ciała ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() :Mów co u Was ! Potem nadrobisz Albo my w skrócie Ci opowiemy
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy one są bolesne? (chyba pisałaś, że nie, ale nie jestem pewna - no to chociaż tyle...) Eweska, myślę, że na Twoim miejscu zostałabym w domku... Grazin, te smrody to pewnie od kanalizacji. Ja mam inny problem - u mnie w łazience od czasu do czasu czuć zapach fajek, przy czym nikt w mojej łazience nie pali; sąsiedzi zza ściany i bezpośrednio nad nami są niepalący. Poniżej jest hala garażowa a tam zakaz palenia. Także nie wiem skąd to przylatuje Choć czasami zastanawiam się, że może tylko mi się wydaje z tym zapachem, bo zaczęłam go czuć odkąd jestem w ciąży![]() Gusia, super fura Jak się patrzy!Aga_Pe, przede wszystkim kuruj się Kochana Synuś sama słodycz, normalnie zacałować na śmierć można by było A co do przewijaka - ja nic na niego nie będę dokupywać. Ewentualnie jak zajdzie potrzeba położenia czegokolwiek to wykorzystać pieluchę tetrową albo podkład na łóżko Mimbi, faktycznie stopy opuchnięte maksymalnie... Czy obrzęk schodzi po nocy? A jak twoje ciśnienie? Czy w moczu nie masz białka? Daisy, generalnie nie jadam teraz słodyczy i szczerze powiedziawszy przestałam czuć taką potrzebę ![]() Ale u mnie wichura, normalnie łeb chce urwać ![]() Andziot, chyba żeby urodzić do 15 w dzień roboczy to sobie sama będę oxy zapodawać Normalnie genialny pomysł![]() I w ogóle Dzień dobry |
||
|
|
|
#1509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
smialo moglas powiedziec![]() Cytat:
witaj i najpierw nam napisz co i jak u ciebie?
|
||
|
|
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 Śliczny
Ja właśnie też. Cały czas o niej myślę. Cytat:
Na wóziu Myszka Mickey Cytat:
![]() Wyskoczyłam szybko na zakupy, u mnie na szczęście nie wieje, ładna pogoda dzisiaj |
||
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie jako tako nie bola nie sa przyjemne ale ciagna tak jak powinny te prawidlowe wiec by pasowaly
|
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Za chwilę jadę po Anulkę do przedszkola, bo już się bardzo za nią stęskniłam.
|
||
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
do siasi pisałam juz dwa smsmy dzisiaj. ktore nie doszły
![]() Cytat:
![]() Listoipadowa to faktycznie dziwne z tym zapachem fajek ![]() może Twoj tż pali w łazience ![]() ja jestrem w trakcie mega porządków, pewnie się to odbije na moim brzusoiu mega twardnbieniami. ale robie soibie przerwy. czyszcze wszystko i jak na razie nie zlokalizowałam źródła wiec moze faktycznie kanalizacja.
|
|
#1514 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Listopadowa, Moniqac na razie nigdzie się nie wybieram, zostaję w domku, co to za różnica czekać w domku czy w szpitalu, przecież rozwarcia czy gdyby zaczął się poród mi nie zatrzymają więc jak jest sens tam leżeć, w domu poleżę. Dziś jeszcze idę tylko na urodziny do kuzyna z synalkiem, jego kuzyn przyleciał z Anglii nie widzieli się ze 3 lata, ale to na spokojnie spacerkiem
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A ten zapach to jest tak jakby 'przytłumiony' (nie wiem jak to określić, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi). Weredka, ale masz dużą córcię!
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Moderatoreska
|
U mnie też czasami czuc w łazience fajki, a nikt w domku nie pali, no ja kurzyłam ale odkąd jestem w ciąży przestałam, po prostu ktoś z sąsiadów musi palić i wlatuje klatką wentylacyjną i właśnie nie jest to taki ewidentny smród fajek, czuć papierosami ale już tak "zwietrzale" trochę :P
|
|
|
|
#1518 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no, teraz mnie tak sieklo w ciazy, ogolnie to procz sezonu jesiennego mialam spokoj z chorowaniem ![]() Cytat:
![]() dobrze ze wszystko wyglada ok, z przeplywy sa dobre. ja oczywiscie uryczana odbieralam synka z przedszkola po szpitalu. na stale w ciazy powinnam sobie zamontowac okulary przyciemniane przez to ryczenie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
ja też lubie takich ludzi
.daisulko - mnie też się wydaje, że na każda zmianę "konstrukcji" domu (jakby nie było - podnosząc zmieniają się różne parametry, ciężar, nośność itp) musisz miec projekt, ekspertyze i pewnie kupe innych pierdółek .agusia_pe - synuś.... cud miód!!!!!wiesz - ja wolałabym już mieć wszystko za sobą :ehe,: całą tą cc, ten ból, ten najgorszy tydzien po cc, ten cewnik, te szwy, to krwawienie... maskara i w sumie żaluję że nie będzie u mnie tego elementu niespodzianki: telefon do TZ: "przyjeżdżaj bo się zaczęło", ale cóż. Się zrobilo - wyjść musi .wczoraj załapałam oła na maksa, az pomyślałam, że mam już dość ciązy, w sensie bycia w ciaży i chciałabym żeby maluch już byl na świecie - nie mogę siedzieć, nie mogę leżeć, chodzić też ciężko, spac mi daje brzuchol ogromny, ręce ciagle zdrętwiale, budzą mnie w nocy bo koszmarnie bolą i pala ze zdrętwienia .... aż się popłakałam. ych. Werdka witaj z powrotem. za wagę małej.jeju - za Siaśka.czekam na kumpele - .
|
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomnialam napisac....
wczoraj bylam pierwszy raz na zakupach kosmetycznych, glownie dla malego. wiele razy byl poruszany temat pieluszek i zamiennikow pampkow. od siebie chcialabym dodac ze jak macie w poblizu drogerie schlecker, to sa tam ich pieluszki, za paczke newborn 2-5kg zaplacilam 13zl, a pampki 1ki kosztowaly 26zl. mam te pieluszki wyprobowane(co prawda nie jedynki, ale te wieksze) mojemu mlodemu nic po nich nie bylo, nie przeciekaly. dosyc dobrze wykonane |
|
|
|
#1521 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Muszę sobie jeszcze magnez kupic bo mi dwie tablety zostały. Jak uda mi się jeszcze tydzień dotrzymać będę zadowolona, pozalatwiam wszystko, ogarnę jak należy i mogę iść rodzić Mamuśka dzwoniła znowu Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-08 o 12:19 |
|
|
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A faktycznie duza ta Twoja mala, moja ma 2000g, kurdupelek.Ja tylko szybko kuchnie pojechalam na swojej wysokosci, kuchenka, blaty etc. A dziewczyna od sprzatania powiedziala, ze skoro mam wszystkie srodki do czyszczenia, to spokojnie wystarczy 50zlotych, wiec luzik. Jak mi sie spodoba to moze bede ja wynajmowac jeszcze po porodzie. To siostra mojej przyjaciolki, ktora znam 10 lat, wiec ufam jej w 100% i zostawiam chate na caly dzien w jej rekach. |
|||
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze ewentualnie sąsiedzi na samej górze... co jakiś czas zbieram pety z mojego tarasu , nawet zwróciłam uwagę temu sąsiadowi - ale powiedział, że u niego w domu nikt nie pali . A 2 piętro jest u mnie ostatnim, a ci z pierwszego na pewno nie palą
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Może ma jakieś dorastające dzieci które się kryją i dmuchają do klatki wentylacyjnej |
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A w ciągu dnia sporo odpoczywasz czy dużo na nogach jesteś?Gin się nie interesował? Może powinnaś stosować to co Moria na te obrzęki. Do szpitala to raczej Ciebie nie cofną, tak mi się przynajmniej wydaje... |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam myć okna:P szkoda ze teraz nie mogę... swoja drogą niezłe mam ambicje jako prawie-że-magister zarządzania kadrami:P hihi ale cóż. poza tym ewesko.... mam tylko jedno określenie na Ciebie jestes PRZE PIPKA:d kurde podziwiam Cie i jestes moim wzorem do naśladowania
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Lekarzy i położne miałam w porządku, salowe w większości też. Na sali przez cały tydzień zmieniały mi się kobietki do porodu (wszystkie trzy poszły na cc) Tak więc będę raczej miło wspominać, choć mam nadzieję, że znajdę się tam ponownie dopiero przed porodem.
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że już w domku ![]() strachu się pewnie najadłaś, ale czytam że wszystko jest dobrze i to najważniejsze !! jaka duuuuuuża już ddaaiissyy o matko !!! czasami ciężko zapanować nad odruchami, ale odważny facet z Twojego ojca a co z tym facetem na którego się ta rura toczyła ???listopadowa80 ![]() a z tymi fajkami - to może z ciuchów do prania ???? bo ja jestem teraz strasznie wyczulona na zapach papierosów i wyczuje wszędzie, jak np przyjeżdżamy od rodziców micha którzy palą, to wszystkie ciuchy mi śmierdzą niemiłosiernie eweska udanej imprezki bez niespodzianek ![]() moniqac biedaku synuś wszystko Ci wynagrodzi zobaczysz ![]() Zosia śpi ! ja ziemniaki już obrałam, mężul wczoraj jakieś mięso w sosie zrobił, więc jeść mamy co ![]() drzemkę chyba też zaliczę ... |
|
|
|
|
#1530 |
|
Moderatoreska
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

.
klaski; super że chłopaki rosną, daj koniecznie znać jaką decyzję podjęłaś w sprawie tego szpitala, sama nie wiem co bym zrobiła, bo też nie cierpie szpitali.
trzymam.
przyjmijcie mnie z powrotem
tak choćby teoretycznie
.
tyle sie napisałaś o tych tostach, staralam sie unikać tych twoich postów, ale sie nie dało - z czym miałaś
maly pewnie pcha na szyjke, co nie jest dobre przy jego pośladkowym ułożeniu.
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak się patrzy!
Współczuje
Na wóziu Myszka Mickey 
.