Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-30, 19:40   #1501
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Poza tym niedawno przez moją mamę przeryczałam chyba z pół godziny! Jak ona mnie wkur..ła! Wygadałam się jej siostrze i mojemu bratu, teściowa słysząc wszystko przyszła potem do mnie, przytuliła mnie, pocałowała i zrobiła melisę na uspokojenie - moje kochanie dopiero wróciło od klienta więc już mu na spokojnie powiedziałam co i jak. W każdym bądź razie moja mama woli spędzić święta z sąsiadką i jej rodziną a nie ze swoją czyli z ciocią i ze mną i przy okazji przyjechać i poznać się z moimi teściami oraz zobaczyć gdzie i jak mieszkam. Nie to nie! Poznają się na ślubie skoro tak szanowna pani sobie życzy Dobrze, że chociaż ciocia z wujkiem przyjadą później do nas na kawę, żeby się zapoznać i zobaczyć jak sobie żyjemy. A najgorsze jest to, że jak wcześniej jej mówiłam o świętach, żeby albo do nas przyjechała albo do cioci i z nią później do nas to mówiła, że musi pogadać z sąsiadką bo przecież kotami trzeba się zająć a już wtedy wiedziała, że będzie u niej.
Przepraszam ale musiałam się wygadać...
oj bardzo niefajnie się mama zachowała, współczuje

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:41   #1502
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A to kurde... Szkoda, bo ciekawa go jestem
noo może poczytaj gdzies w necie opinie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:43   #1503
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
no Paula rzeczywiscie kiepsko trafiła. Spotkalam kilka niemilych piguł, ale nie chamskich, raczej po prostu oziembłych. A tu cale stado. Dziwne

Ej - przetaczanie jest super :P
takie dziwne uczucie troche - trzeba psychicznie zaakceptowac obcego w sobie (troche jak z przeszczepem chyba - nawet nie wiem czy to podobnie nie dziala - ze organizm musi sie zgodzic na czyjas krew). Ale pomaga momentalnie. Gdyby mi nie przetoczyli to chyba ze 3 miesiace bym do siebie dochodzila
A chyba wszędzie znajdzie się jakaś taka, która nie ma powołania do tej pracy... Ale u Pauli, to była masakra

Dla mnie to troszkę dziwne, ale ja na widok krwi mdleję i w ogóle nie lubię widoku krwi

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
noo może poczytaj gdzies w necie opinie
Póki co czekam, bo jakiś wózek z UK sprowadza znajoma mojej mamy i ma mi go pokazać. Jak mi się tamten nie spodoba, to będę na te patrzyła

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:48   #1504
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Ja cały czas Nospa i magnez, tylko teraz mnie przerzucił na forte...

, za 2 tyg znowu się nasiedzę

Nie no, całkiem ok ceny. Są i droższe wózki
No pewnie tak. Nie wiem - ja jak na poznaniare przystalo skapa jestem i jakos nie dalabym tyle. W komisach mozna kupic za 1/3 tej ceny. U nas naprawde maja wypaśne, maxi cosi, mutsy i te inne. Jakos tak przed porodem wydawalo mi sie ze wszystko musze miec nowe i tez swoj kupilam w sklepie,, ale potem jak odkryłam istnienie komisow to zalowalam, bo w tej samej cenie moglam miec duzo ładniejsze i dobrej firmy (znaczy moj jest bardzo fajny ale po 1.kosztowal 800pln (z reszta rodzice mi stawiali), a po 2. jest taki kompletnie niedizajnerski, a ja jednak mam troche zboczenie zawodowe)
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:50   #1505
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja na widok krwi mdleję i w ogóle nie lubię widoku krwi

Póki co czekam, bo jakiś wózek z UK sprowadza znajoma mojej mamy i ma mi go pokazać. Jak mi się tamten nie spodoba, to będę na te patrzyła
ja tez mdleje i to bardzo czesto

aha
Stary 2012-03-30, 19:50   #1506
Ando
Rozeznanie

Cytat:
A chyba wszędzie znajdzie się jakaś taka, która nie ma powołania do tej pracy... Ale u Pauli, to była masakra

Dla mnie to troszkę dziwne, ale ja na widok krwi mdleję i w ogóle nie lubię widoku krwi [COLOR="Silver"]
hehe - no napawa wstretem taka brazowa kroplowka - dlatego mowie o tym psychicznym przelamaniu sie. Ale ja po porodzie nie mialam sily z lozna wstac, pielegniarka musiala mnie prowadzic do WC bo nie mialam sily dojsc. A jak mi dali to momentalnie zaczelam funkcjonowac
Stary 2012-03-30, 19:53   #1507
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Tylko jakoś wcale nie mam ochoty dawać nic mojej mamie tak jestem na nią zła... Dlaczego w moim odczuciu bardziej na mnie zależy teściowej niż własnej matce? Nie rozumiem....
No nie dziwie ci sie. Przykre to że Mama nie dzieli Twojej radoasci i śzcześcia i nawet nie chce spróbować. Może spróbuj z nią porozmawiac , że ci zalezy itd.Dobrez że masz wsparcie w Tz i tesciowej.
Ja tez teżciową mam fajną , kiedys wydawala mi sie jeszcze fajniejsza ale suma sumarum to moja mama pokazala to co powinnam wiedziec wcześniej że na nią zawsze mogę liczyc
Mam nadzieje że i z Twoją mama sie poukłada
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:55   #1508
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety. Z drugiej strony polozne wydawaly sie OK...
Nie wiem, moze tamte faktycznie dosc mialy tej pracy. Super mlode tez nie byly, mam nadzieje, ze juz tam nie pracuja, bede trzymac kciuki za jakies nowe, mlodsze osoby I przede wszystkim milsze
Tym razem juz ja im bede miala co odpowiedziec. Juz ja sie wykloce o swoje.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:55   #1509
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie tak. Nie wiem - ja jak na poznaniare przystalo skapa jestem i jakos nie dalabym tyle. W komisach mozna kupic za 1/3 tej ceny. U nas naprawde maja wypaśne, maxi cosi, mutsy i te inne. Jakos tak przed porodem wydawalo mi sie ze wszystko musze miec nowe i tez swoj kupilam w sklepie,, ale potem jak odkryłam istnienie komisow to zalowalam, bo w tej samej cenie moglam miec duzo ładniejsze i dobrej firmy (znaczy moj jest bardzo fajny ale po 1.kosztowal 800pln (z reszta rodzice mi stawiali), a po 2. jest taki kompletnie niedizajnerski, a ja jednak mam troche zboczenie zawodowe)
Ja swój chcę kupić używany, więc jeśli kosztuje "tylko" 1500 zł nowy, no to jest szansa, że dorwę w fajnej cenie używkę

Ooo to co to za zawód/praca?
Cytat:
ja tez mdleje i to bardzo czesto

aha
Ja ostatnio brałam baaardzo głębokie wdechy przy pobieraniu (3 wielkie strzykawy) i nie fiknęłam
Cytat:
hehe - no napawa wstretem taka brazowa kroplowka - dlatego mowie o tym psychicznym przelamaniu sie. Ale ja po porodzie nie mialam sily z lozna wstac, pielegniarka musiala mnie prowadzic do WC bo nie mialam sily dojsc. A jak mi dali to momentalnie zaczelam funkcjonowac
No to nie dziwne, zawsze lepiej się przełamać i mieć coś z głowy

Idę na chwilkę do mamuśki. Kazała mi po krupnik przyjść

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:56   #1510
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio brałam baaardzo głębokie wdechy przy pobieraniu (3 wielkie strzykawy) i nie fiknęłam
ja to nie wiem ile mi strzykawek biora, tylko czasowo sie domyslam, ze malo lub duzo, bo ja bym padla od razu
Stary 2012-03-30, 20:00   #1511
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ja to nie wiem ile mi strzykawek biora, tylko czasowo sie domyslam, ze malo lub duzo, bo ja bym padla od razu
To tak jak ja. Musze miec odwrocona glowe.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-30, 20:02   #1512
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Byłam w sklepie z wózkami Spodobały mi się te 2
ABC Design http://allegro.pl/abc-design-viper-4...223932242.html Miał fajną, dużą gondolę
Emjot Miyo Alu http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=3348&osCsid= Fajny i lekki Gondola taka standardowa
Oba fajne, ale ten pierwszy mi sie bardziej podoba, a ceny uważam za przyzwoite
Cytat:
Poza tym niedawno przez moją mamę przeryczałam chyba z pół godziny! Jak ona mnie wkur..ła! Wygadałam się jej siostrze i mojemu bratu, teściowa słysząc wszystko przyszła potem do mnie, przytuliła mnie, pocałowała i zrobiła melisę na uspokojenie - moje kochanie dopiero wróciło od klienta więc już mu na spokojnie powiedziałam co i jak. W każdym bądź razie moja mama woli spędzić święta z sąsiadką i jej rodziną a nie ze swoją czyli z ciocią i ze mną i przy okazji przyjechać i poznać się z moimi teściami oraz zobaczyć gdzie i jak mieszkam. Nie to nie! Poznają się na ślubie skoro tak szanowna pani sobie życzy Dobrze, że chociaż ciocia z wujkiem przyjadą później do nas na kawę, żeby się zapoznać i zobaczyć jak sobie żyjemy. A najgorsze jest to, że jak wcześniej jej mówiłam o świętach, żeby albo do nas przyjechała albo do cioci i z nią później do nas to mówiła, że musi pogadać z sąsiadką bo przecież kotami trzeba się zająć a już wtedy wiedziała, że będzie u niej.
Zachowanie Twojej mamy jest przykre i raniace. Mam wrażenie, że z teściową masz lepszy kontakt i jest ona bardziej ciepłą osobą niż Twoja mama. Dobrze, że w niej masz tyle oparcia
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:03   #1513
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
hehe mam tak samo. Generalnie mogą mi robić szczepionki, zastrzyki, krew pobierać, bylebym nie widziała jak mi igłę wbijają

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:03   #1514
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-03-30, 20:04   #1515
Paula SHIN
Zakorzenienie

A ja czekam na TZ i czekam. Nie dosc, ze w pracy siedzial dzisiaj dlugo, to jeszcze musial jechac auto zatankowac, obiecal ze mi przywiezie jedzenie i czekam glodna Niech on sie lepiej pospieszy.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hehe mam tak samo. Generalnie mogą mi robić szczepionki, zastrzyki, krew pobierać, bylebym nie widziała jak mi igłę wbijają
Dokladnie
Ale ja odwracam glowe nawet jak synek ma szczepionki Nie lubie tego widoku. Za to juz na filmie moge ogladac.

Nasze Drugie Dziecko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 20:05   #1516
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Ja swój chcę kupić używany, więc jeśli kosztuje "tylko" 1500 zł nowy, no to jest szansa, że dorwę w fajnej cenie używkę

Ooo to co to za zawód/praca?

No to nie dziwne, zawsze lepiej się przełamać i mieć coś z głowy
projektant wnętrz - grafik - architekt

ja profilaktycznie nie patrze jak mi pobieraja
zawsze mi slabo
Stary 2012-03-30, 20:06   #1517
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
A ja bardzo lubię pobieranie krwi, strasznie mi sie podoba to uczucie jak igła wchodzi w ciało
Zastrzyki i szczepionki sama sobie robiłam
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:07   #1518
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Dokladnie
Ale ja odwracam glowe nawet jak synek ma szczepionki Nie lubie tego widoku. Za to juz na filmie moge ogladac.
ja prawie zemdlalam jak mojemu wenflon zakladali..
w koncu mnie wyprosiły bo mlody tak panikowal przeze mnie
Stary 2012-03-30, 20:09   #1519
phdwao
Zakorzenienie

ja ostatnio co bylam w szpitalu to dlatego ze zemdlalam jak zobaczylam krew, ktora leciala mi z nosa

wczoraj zas było mi nie dobrze jak mi dziasła krwawiły, bo było to mocno i juz mi sie slabo robilo

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A ja bardzo lubię pobieranie krwi, strasznie mi sie podoba to uczucie jak igła wchodzi w ciało
Stary 2012-03-30, 20:12   #1520
karmeelek
Zadomowienie

Ando nawet nie mam daleko do Ciebie to kto wie - może kiedyś skorzystam z tych usług
Idę robić kolację co by nie myśleć o mamie...
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:15   #1521
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
dziewczyny a buciki rozmiar 17 czyli dł. wkladki 10cm to na ile miesiecy mniej wiecej sa?
17-18 rozm.to jest "pierwszy" bucik w którym dziecko już zaczyna chodzić/stawiać pierwsze kroki. Przynajmniej tego się nauczyłam pracując w sklepie z dziecięcym obuwiem

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja chcę!!! http://tablica.pl/oferta/szkockie-zw...em-IDhg5n.html
TŻ mi podesłał, chyba się rozpłynę...
Mając takiego rogal bym miała codziennie na dzień dobry i chyba przez cały dzień

Cytat:
Teściowa dostanie i tak dodatkowo cichaczem karnet do kosmetyczki by się w końcu zrelaksowała i zajęła sobą - należy jej się i to bardzo za to co dla nas i dla mnie robi.
Super prezent, na pewno będzie zadowolona

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Prześliczne te mordki mają
A co do zapominania, dziś miałam na obiad zrobić danie, którego głównym składnikiem jest makaron i 20 min przed powrotem TŻta z pracy zauważyłam, ze nie mam makaronu w domu
Ja wczoraj też się zorientowałam jak już miałam wszystko gotowe, że ryżu nie mam do gołąbków Żadnemu z nas się nie chciało tyłka do sklepu ruszyć więc skończyłam je dopiero dzisiaj Wstawiając je do piekarnika przypomniałam sobie, że zapomniałam dzisiaj kupić przecieru pomidorowego do sosu...

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Moja chrzesnica miała taka goraczke że musieli ja kapac i przykładać okłady z lodu w szpitalu oczywiście. ma jakiś ostry stan zapalny jutro będzie miala usg.
Szkoda mi dzieci małych jak chorują, to takie okrutne

Cytat:
Hej

Ja po lekarzu. Siedziałam od 12, przyjął mnie o 17...
Biedny twój tyłek Nie no ja bym nie dała rady, chyba by mnie tam rozniosło tyle czasu czekać Dobrze, że wsio ok. tylko żeś z wagą zaszalała

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
My kupowaliśmy podziękowania w tym stylu plus kwiaty dla mam
http://allegro.pl/2s-z-podziekowania...185522803.html
Bardzo ładne i dobrze, że z Zosią dobrze

Cytat:
(...)
Bardzo dobrze, że się wygadałaś Jak się którejś nie chce czytać-przymusu nie ma i pretensji też a tobie się może ciut lepiej zrobiło. Przykro mi, wiem co czujesz Moja matka całe życie dawała mi odczuć, że jestem jakaś gorsza i inni dawali mi więcej miłości czy zainteresowania niż ona...
Niestety w ciąży jesteśmy bardziej wrażliwe i te same rzeczy bolą bardziej niż może powinny Jedyne co mnie pociesza, że nie jestem taka jak ona i tylko pierdoły mam po niej Jak komuś na nas nie zależy, to przymusu nie ma i kij im w oko Przykre ale rwać włosów z głowy nie warto

Gołąbki mi pachną aż mnie skręca boję się, że dzisiaj na noc niestety będę ob.żarta

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:19   #1522
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Oba fajne, ale ten pierwszy mi sie bardziej podoba, a ceny uważam za przyzwoite

Zachowanie Twojej mamy jest przykre i raniace. Mam wrażenie, że z teściową masz lepszy kontakt i jest ona bardziej ciepłą osobą niż Twoja mama. Dobrze, że w niej masz tyle oparcia
no z tymi matkami czasem az dziwnie. Na moje bardzo narzekac nie moge, choc tez potrafia za skore zajsc (chociaz dla tesciowej tez jest wazniejsza imprezka u kolezanek z pracy, niz jakakolwiek pomoc nam w chwili potrzeby. Dobrze ze teraz chociaz na weekend dzieci bierze..)
Ale wiekszosc moich przyjaciolek tez miala takie matki niefajne. Nie wiem-mam nadzieje ze ja taka nie bede :p
Mam tez nadzieje ze to sie nie robi kobiecie z wiekiem...

Ja z moja tez nigdy nie bylam zrzyta jakos.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze, że się wygadałaś Jak się którejś nie chce czytać-przymusu nie ma i pretensji też a tobie się może ciut lepiej zrobiło. Przykro mi, wiem co czujesz Moja matka całe życie dawała mi odczuć, że jestem jakaś gorsza i inni dawali mi więcej miłości czy zainteresowania niż ona...
Niestety w ciąży jesteśmy bardziej wrażliwe i te same rzeczy bolą bardziej niż może powinny Jedyne co mnie pociesza, że nie jestem taka jak ona i tylko pierdoły mam po niej Jak komuś na nas nie zależy, to przymusu nie ma i kij im w oko Przykre ale rwać włosów z głowy nie warto
no wlasnie. u mnie tez

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Ando nawet nie mam daleko do Ciebie to kto wie - może kiedyś skorzystam z tych usług

zapraszam
Stary 2012-03-30, 20:19   #1523
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
17-18 rozm.to jest "pierwszy" bucik w którym dziecko już zaczyna chodzić/stawiać pierwsze kroki. Przynajmniej tego się nauczyłam pracując w sklepie z dziecięcym obuwiem
ooo dzieki
Stary 2012-03-30, 20:27   #1524
Ando
Rozeznanie

Cytat:

Ja cały czas Nospa i magnez, tylko teraz mnie przerzucił na forte...
Mhm
Jakis czas sie orientowalam kto tu ma komplikacje, ale juz sie pogubilam :P

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
szyje tez maskotki i termoforki
Ta byla dla mojej kluski pod choinke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 381798_290232874352339_100000968862516_801297_1351444759_n.jpg (30,7 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-03-30 o 20:28
Stary 2012-03-30, 20:28   #1525
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
najedzone w 24 Tygodniu Ciąży !
slliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze zakupy na allegro:
http://moda.allegro.pl/mini-mode-pus...230162921.html
http://moda.allegro.pl/george-baweln...230163144.html
http://moda.allegro.pl/gro-cienki-sp...231234192.html
za wszystko z przesyłką 44 zł, nie mało, ale rzeczy są jak nowe
idę coś gotować, bo teściowa wpada po pracy na obiad, zupa pomidorowa z wczoraj no i zrobię jeszcze paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i kiszona kapustą, i sałatkę porowa na kolacje.
pa
super zakupy
Cytat:
Hej

Ja po lekarzu. Siedziałam od 12, przyjął mnie o 17... W ogóle wysiedziałam się do rejestracji, ja wchodzę, a położna, że full ludzi Ale powiedziałam, że boli mnie brzuch i nie wyjdę jeśli mnie nie przyjmie. Z wyników: cytologia grupa I, czyli rewelacja, tętno Fabianka +140, przytyłam prawie 3 kg w... tydzień Dostałam skierowanie na "słodką wodę" 75 g, mocz i krew. A z recept: Mam brać 3x1 Asmag forte, 3x1 NoSpa forte i Luteinę 1x rano i 2x wieczór.... Kontrola za 2 tygodnie
dobre wiesci
Cytat:
Ando, Paula proszę dajcie dokładne linki do Waszych postów o porodach bo niestety dałyście tylko do stron a i mnie wyświetla inaczej i nie mogę ich przeczytać... Za to poród hanjah taki szybciutki hihi i taki opis podnoszący na duchu - szkoda późniejszych nerwów ale najważniejsze, że się dobrze skończyło
Soleika super, że słyszałaś maleństwo i jest ok
Karolina fajną wymówkę znalazłaś hihi
przykro mi z powodu zachowania Twojej mamy dobrze, ze masz wsparcie w tesciowej ...mam nadzieje, ze mama zrozumie, ze zle postepuje i bedzie z Toba kiedy bedziesz jej potrzebowac!!
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:29   #1526
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Foldy są przesłodkie klik
Ojej! Heh, najpierw dzieciaczek...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:30   #1527
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Ja po lekarzu. Siedziałam od 12, przyjął mnie o 17... W ogóle wysiedziałam się do rejestracji, ja wchodzę, a położna, że full ludzi Ale powiedziałam, że boli mnie brzuch i nie wyjdę jeśli mnie nie przyjmie. Z wyników: cytologia grupa I, czyli rewelacja, tętno Fabianka +140, przytyłam prawie 3 kg w... tydzień Dostałam skierowanie na "słodką wodę" 75 g, mocz i krew. A z recept: Mam brać 3x1 Asmag forte, 3x1 NoSpa forte i Luteinę 1x rano i 2x wieczór.... Kontrola za 2 tygodnie
to sie wyczekałaś
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:33   #1528
Ando
Rozeznanie

SAS - po prostu wlepie tutaj, nie wiem jak sie robi te linki :P
za duzo techniki

Moj poprzedni porod:

Do szpitala pojechalismy tej samej nocy (o 1ej), kiedy wyslalam ostatniego posta.
Skurcze byly takie w czuciu ze wiedzialam ze to to,
ale jak dojechalismy okazalo sie ze to dopiero 1,5/2cm!!!
a juz wtedy zaczynalo bolec...

Mielismy fuksa, bo nikogo jeszcze nie bylo tej nocy, cisza spokoj,
załapalismy sie na bezplatna porodowke rodzinna.
Chwile pozniej przyjechaly 3 dziewczyny.
Tej nocy bylo chyba 7 porodow. (sw.Rodzina jest malutkim szpitalem)
Ale to i tak niezle, bo w czwartek bylo ich 17!!!
Brakowalo łozek, dziewczyny lezaly na wszystkich oddzialach, jedna nawet w pokoju do KTG.
Jak przyjechalismy byly wolne ostatnie dwa łózeczka dla dzieci!!!
(w sw.rodzinie nie ma rooming-inu, dzieci leza osobno)
W poniedzialek szpital zostal zamkniety!

Na sali wiadomo - KTG - chyba ze 3 godziny mnie trzymali...
i jak tu aktywnie uczestniczyc w porodzie :P
Okazalo sie ze postep minimalny, po 4 godzinach mialam jakies 3cm..
wywalczylam zeby mi pozwolili na pilce poskakac, to wyskakalam kolejny centymetr,
a juz powaznie zipalam przy kazdym skurczu. Przy 4 cm gryzlam sciany z bólu.

dostalam przyspieszacza. Zrobila sie 7 rano, przyszedl ogromny doktorek -
jak go zobaczylam to pomyslalam tylko ze przy jego gabarytach znowu bede miec 2 cm...:P
Wogule przez caly porod mialam głupawke :P zartowalismy z poloznymi i na prawde dobrze sie bawilam
Jedynie ten postep mnie dobijal...liczylam ze szybciej to pojdzie.

Z doktorkiem tez mielismy szczescie, bo zgodzil sie na Z.O.
Chwile pozniej przyszedl drugi, ktory mial odbierac porod,
i on juz nie chcial pozwolic, ze wzgledu na moje cc.
Ale bylo juz za pozno, bo anestezjolog juz zdarzyl z calym sprzetem dotrzec

Potem juz bylo spoko. Zdrzemnelismy sie z malzem troche.
Kolejne badanie - 6cm!!! porod trwal juz chyba z 10 godzin.
Zaczela mnie ogarniac rozpacz, ze w tym tepie do wieczora nie skonczymy.
Tamte dziewczyny ktore po nas przyszly juz urodzily... łóżeczka sie skonczyly....

Polozna przyniosla rozek dla malej i jakos tak cieplo na sercu sie zrobilo

Po kolejnych 2 godzinach okazalo sie ze pelne rozwarcie jest
Znowu zaczelam czuc skurcze - tylko teraz takie inne,
i przyznam ze to jest ulga jak sie zaczynaja parte, bo w koncu przestaje brzuch bolec :P
W tym czasie przygotowano sale, przyszedl doktorek z wielkimi ustami.
Nota bene w sali obok minute wczesniej odbieral drugi porod

Zapalili mi lampe miedzy nogi i zaczelismy zartowac ze to swiatlo w tunelu
jakos tak mi to utkwilo ze cale parcie myslalam tylko "swiatlo w tunelu, przec w strone swiatla"
darlam sie pelna gębą az Polozna myslala ze wpadlam w histerie i zacela mnie uspokajac
Wogule wczesniej znalazla moja sciage z tej internetowej szkoly rodzenia, i kulała ze smiechu jak to czytala...

mloda urodzila sie chyba na drugim skurczu. Dziwne uczucie jak z dupska wylatuja te wszystkie rece, nogi i kable :P

Nozyczek nie czulam, ale jak doktorek przyniosl igle...to
Ando kopnela w kalendarz
Ciemnosc, puls 60/40, chyba sie przestraszyli bo od razu dali mi miejscowe znieczulenie :P (a nie chcieli)

Potem sie okazalo ze po Z.O. sa komplikacje. Przez nastepne dwa dni nie mogli mnie na nogi postawic. Hemoglobina zjechala do 40
Skonczylo sie przetaczaniem kefki. Efekt - juz biegam Po tej kefce postanowliam zostac wampirem

Smiac mi sie chcialo jak doktorek z tymi wielkimi ustami siedzial 10 cm od mojego dupska i fastrygowal tam gleboko pochloniety tym co robi
Ale zrobil to bardzo fajnie, bo wogule szwow nie czuję.

Potem na sali mialam swietne laski, polozne przychodzily do nas odreagowywac Bardzo wesolo bylo.
No a teraz w domku juz
Franek oszalal na punkcie dzidzi.
Balam sie ze bedzie agresywny dla konkurecji, a on chodzi naokolo, glaszcze, caluje, pomaga nam we wszystkim.
Na prawde ma chlopak podejscie do dzieci :P

Mloda natomiast jest boska Spi po 4 godziny, prawie nie placze. Niestety zoltaczke dostala po powrocie i teraz z nia walczymy. Mam nadzieje ze jakos to minie.
..

jej - jak to dawno juz bylo

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-03-30 o 20:35
Stary 2012-03-30, 20:35   #1529
pumas
Zakorzenienie

Nie wiem jak u was, ale u mnie pogoda taka beznadziejna, że aż się płakać chce. Teraz leje.
Byłam na zakupach, oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przytaszczyła sama 3 ogromnych siat. Nie bijcie, ostatni raz, obiecuje. Aż mi się słabo zrobiło. Jutro święto mojego króla, piekę ciasto, a jutro na obiad polędwiczki z szynką parmeńską, szałwią i mozzarellą. Ciekawe jak wyjdą
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:36   #1530
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
O matko!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości