|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Pani Mizantrop
|
Dot.: Wygląd wizażanek. Wyobrażenia a rzeczywistość.
Cytat:
Kiedys zrobiono eksperyment, gdzie polaczono ilestam zdjec obywateli danego kraju, zeby uzyskac wyglad "przecietnego obywatela" tego kraju. https://pmsol3.wordpress.com/2011/04...central-asian/ Ten moj kolega to idealny miks "average iranian man" i "average lebanese man", z troche ciemniejsza skora, niz na tych zdjeciach i nie, jego (biologiczni!) rodzice nie maja takich korzeni, jego mlodszy brat wyglada tak samo. I tak, bylam w szoku, ze zadnych egzotycznych korzeni nie ma.
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio polecam trochę dystansu. Mój mąż był już brany za Cygana, Żyda, Meksykanina i Włocha. W ogóle go nie obraża gdy ktoś powie że nie wygląda na Polaka. Ma tego świadomość że jego uroda nie jest klasyczna polska uroda. Ja się czasami śmieje że jest podejrzany rasowo, albo gdy on mówi o kimś że wygląda na (wstaw dowolną nardowosc) mówię żeby spojrzał na swój nos. Serio z dystansem żartem i bez żadnej urazy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dystans, ale też jestem nieco przeczulona, przyznaję. Kilka razy spotkały mnie od ludzi bardzo niemiłe komentarze, właśnie z powodu wyglądu. Trochę mnie przy tym śmieszy, że np. etniczni Niemcy czy Ukraińcy po jednym pokoleniu kompletnie się wtapiają w Polskie społeczeństwo, a moja rodzina od wieków mieszkająca w Polsce przez niektórych nie będzie uznana nigdy za "100% Polaków".
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę nic złego w pytaniu znajomych o pochodzenie w normalny sposób. Sama przecież swojego nie ukrywam. Jak mnie zapytasz "skąd jest Twoja rodzina? masz śniadą skórę, inny kształt nosa.. opowiedz mi swoją historię" przecież się nie obrażę. Ale przyznasz, że mówienie że nie wyglądam jak 100% Polka byłoby słabe. |
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Historia jest tu taka a nie inna. Polska jest najbardziej homogenicznym krajem w Europie i jednym z najbardziej homogenicznych na świecie, co naturalnym stanem nie jest. I to wpływa właśnie na to, ze „inny” jest rozpoznawalny z daleka. Lub odbiegający wyglądem, zachowaniem, kultura, itd. Kwestia tylko tego jak kto jest wychowany i czy robi z tego sensacje, czy nie. W mniejszych miejscowościach nie maja do czynienia z kimś spoza swego kręgu kulturowego, urody. Wiec nic dziwnego, ze ludzie mogą dziwnie się oglądać, zachowywać. Tak samo by się zachowywali na widok kosmity. |
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- A to taki przykład, o którym czytałam kilka dni temu: https://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,...wypiekami.html |
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląd wizażanek. Wyobrażenia a rzeczywistość.
dziewczyny dziękuję, niezwykle miło jest przeczytać komplementy o sobie, rzeczywiście sytuacja z jakimś zdjęciem miała miejsce, nie wiem tylko po co i dlaczego i trochę mnie to przeraziło, nie powiem
Ja za granicą często byłam brana za Czeszkę/ Rosjankę / Ukrainkę , rzadko za Polkę A w Polsce często zagadują do mnie właśnie Ukraińcy z tego powodu. Ostatnio jakaś pani zaczęła mówić po rosyjsku, powiedziałam, ze nie rozumiem a ona ah przepraszam, myślałam, ze pani z Rosji! Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2019-11-14 o 11:36 |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Teraz dla odmiany ja sie czuje jak mniejszosc etniczna, bo mieszkamy idealnie pomiedzy dzielnicami zdominowanymi przez emigrantow z Chin i z Libanu, sporo tez jest Koreanczykow.
|
|
|
#1510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak wyobrażam sobie Ciebie jako piękność ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mi w ogóle nie chodziło ani o obywatelstwo, ani o to, czy ktoś jest Polakiem. Chodziło mi o pochodzienie etniczne. Mongoidalne oczy i inne takie to normalne cechy wyglądu, jak wzrost czy kolor oczu. Kiedyś często słyszałam, że wyglądam jak Hiszpanka, trochę mnie to interesowało. W ogóle wpływ migracji na wygląd ludzi jest bardzo ciekawy, ale to już nie temat na ten wątek. Że Niemcy się tak wtapiają to się nie zgodzę, mam znajomego, który ciągle słyszy, że wygląda jak Niemiec. Jest Polakiem, ale słowiańskich rysów to on nie ma żadnych. Nigdy nie słyszałam, żeby teksty typu "wyglądasz jak Niemiec" były wypowiadane inaczej, niż że zwykłą ciekawością. Z tym polskim obywatelstwem też się nie zgodzę, bo znam trochę osób, które obywatelami są, po polsku mówią normalnie, a za Polaków się nie uważają. Ale nie chce mi się wchodzić w ten temat, to nie ma związku z niczym, co byś zapewne podejrzewała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#1512 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Kojarze tylko jeden "rasistowski" rejon w miescie, gdzie na kazdego z akcentem innym, niz australijski dziwnie sie patrzy, teraz raczej nie spotyka sie zadnych gorszych reakcji od dziwnych spojrzen czy w najgorszym przypadku niemilych uwag, ale nie zawsze bylo tak pieknie. Zainteresowane osoby moga wklepac w google "2005 Cronulla riots", serio przerazaja mnie ci ludzie
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87331540]Że Niemcy się tak wtapiają to się nie zgodzę, mam znajomego, który ciągle słyszy, że wygląda jak Niemiec. Jest Polakiem, ale słowiańskich rysów to on nie ma żadnych.[/QUOTE]Ciekawe co to są te "słowiańskie rysy"? Bo jak oglądam polskie filmy o czasach wojennych w których Polacy grają Niemców, albo takie w których Niemcy grają też Polaków, to naprawdę mogliby się mundurami pozamieniać i nie byłoby różnicy.
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
A jak jest w Australii z rasizmem w stosunku do Aborygenów?
|
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Konto usunięte
|
Ja mieszkam we Francji, z wygladu ludzie raczej biora mnie za "swoja", ale jak sie odezwe i slysza obcy akcent to mysla, ze jestem Wloszka, ewentualnie Hiszpanka. To o Wloszce naprawde slysze nagminnie, a potem dziwienie sie, ze jednak nie.
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87331602]Ja mieszkam we Francji, z wygladu ludzie raczej biora mnie za "swoja", ale jak sie odezwe i slysza obcy akcent to mysla, ze jestem Wloszka, ewentualnie Hiszpanka. To o Wloszce naprawde slysze nagminnie, a potem dziwienie sie, ze jednak nie.[/QUOTE]Włoska melodia języka (nie wymowa, ale sposób akcentowania słów) jest faktycznie podobna do polskiej.
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Musiałabym pisać z komputera, żeby Ci odpowiedzieć z poglądowymi przykładami. Ten kolega wygląda trochę jak Til Schweiger łamane przez Schwarzenegger. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87331609]Musiałabym pisać z komputera, żeby Ci odpowiedzieć z poglądowymi przykładami.
Ten kolega wygląda trochę jak Til Schweiger łamane przez Schwarzenegger. [/QUOTE]Nie umiem ich na oko odróżnić od Polaków. |
|
|
|
|
#1518 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87331602]Ja mieszkam we Francji, z wygladu ludzie raczej biora mnie za "swoja", ale jak sie odezwe i slysza obcy akcent to mysla, ze jestem Wloszka, ewentualnie Hiszpanka. To o Wloszce naprawde slysze nagminnie, a potem dziwienie sie, ze jednak nie.[/QUOTE]
Ludzie probujacy zgadywac moje pochodzenie na podstawie wygladu i akcentu najczesciej wskazuja Kanade, Irlandie, troche rzadziej Niemcy i Francje. Czasem jestem tez brana za Australijke. Osobiscie nie spotkalam sie, wrecz ulatwia im sie zycie, szukajac pracy zawsze osoba o aborygenskim/wyspiarkim pochodzeniu bedzie miala pierwszenstwo konkurujac z kimkolwiek innym.
|
|
#1519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś to były czasy, teraz to nie ma czasów ![]() ![]() A Edan to Kriszczan Grej przecież, nie? |
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1521 |
|
BAN stały
|
[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;87331771]
A Edan to Kriszczan Grej przecież, nie?[/QUOTE] Nope. Mr Robot. |
|
|
|
|
#1522 |
|
Realistka
|
Ja mysle, ze edan jest wysoki i szczeply, wrecz chudy...
jakos tak kojarze Cie z moim kolega, ktory tez jest programista i Twoje wpisy bardzo przypominaja mi jego wypowiedzi.
|
|
#1523 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Fall, ja Ciebie sobie wyobrażam jako młoda jasna blondynkę z długimi prostymi włosami. Średni wzrost, jasna cera, niebieskie oczy Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2019-11-14 o 15:36 |
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
FALLinLOVE wyobrażam sobie z surową miną, duże błękitne oczy, robi wrażenie uważnie wsłuchującej się w słowa rozmówcy a i tak wiedzącej swoje. Ubiór zawsze elegancki, złota biżuteria. Włosy farbowane, dba by nie było odrostów.
|
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Realistka
|
Cytat:
![]() nie trafiles z moim wygladem ani z jedna cecha. ![]() Cytat:
Don’t strive to make your presence noticed, just make your absence felt. Edytowane przez FALLinLOVE Czas edycji: 2019-11-14 o 15:51 |
||
|
|
|
|
#1526 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Realistka
|
Cytat:
Cytat:
Dodałabym jakąś jasnoniebieską bluzkę. [/QUOTE] Mam ciemne wlosy chociaz akurat one przechodza w ostatnim czasie metamorfozy od ciemnego blondu do czerni i ciemne oczy ![]() Jestem sredniego wzrostu (164 cm) i raczej szczuplej budowy ciala, mam 29 lat wiec tak - mloda ![]() Kolezanki z pracy twierdza, ze jestem podobna do Marty Zmudy - Trzebiatowskiej. Ja akurat tego podobienstwa nie widze, ale to faktycznie ten typ urody.
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy się za ładną nie uważałam, co zresztą absolutnie w życiu mi nie przeszkadzało. Niektórzy twierdzą, że jestem nieco podobna w typie do Amy Winehouse. |
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Realistka
|
Cytat:
![]() natomiast nie jestem na pewno elegantka preferuje rzeczy wygodne, do pracy chodze w trampkach / botkach. Lubie dzinsy, ewentualnie proste sukienki, rzadko sie stroje... a bizuterie nosze baaardzo rzadko - nie lubie bransoletek i wszelkiego wodzaju wisiorkow, lancuszkow. Nosze wlasciwie tyko obraczke, pierscionek zareczynowy i kolczyki
|
|
|
#1530 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
A co do Amy Winehouse, to moim zdaniem byla naprawde ladna w lepszym okresie zycia, zanim zaczela przesadzac z uzywkami i zanim tak wychudla. Bardzo fajnie wyglada na tym zdjeciu po lewej.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

ale i tak wyobrażam sobie Ciebie jako piękność 

A jak jest w Australii z rasizmem w stosunku do Aborygenów?