|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Dobranoc Mamuśki. Maja śpi. Ja po prysznicu. Mleczko w butelce
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1502 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63874906]U nas dzisIaj fajny dzień
może dlatego że chlodniej?Hania spokojniejsza, chyba odsypiala wczorajsze awantury. Dzięki czemu miałam czas by pobyc ze starszą. Zaliczylysmy dwa place zabaw i uwaga- pierwszy raz karmilam w miejscu publicznym w moim łącznie 12miesiecznym stażu kp! Za radą którejś z was (chyba Miszki) kupiłam chustę do karmienia i stwierdzam, że to super sprawa. Można nakarmić dyskretnie, dzięki czemu ja nie byłam skrepowana i nikogo nie bukwersowalam. Tak więc dziękuję za podsuniecie pomysłu DOBRZE ŻE JESTEŚCIE! [/QUOTE]Już ja kupiłas? To super, że chusta się sprawdza bardzo się cieszę! Dla mnie też jest super wynalazkiem. Ostatnio mąż mnie zaprosił na obiad z okazji rocznicy ślubu i tam też karmiłam właśnie z chusta bez zadnych krepacji Zabcia, tak, egzorcyzmy. To długi temat bo mama jest mega nawiedzona w temacie kościoła i jeździ czasem na takue spotkania. Ale jak to powiedziała to wywołała taka awanture, że szkoda gadać! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Chyba od tych przysiadów na baki/kupki/bekniecia (niepotrzebne skreślić)😉 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
hahaAle chciałabym mieć taki rozmiar a nie cyce jak donice Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Ja poprzednio miałam tylko z fidzbinami. Przy moim rozmiarze nie wyobrażam sobie bez drutów . Na brzuszek niezmiennie polecam herbatke koperkowa exoresowa Albo u nas na poranne bolące baczki i prezenie pomoga podanie Dicofloru ale wieczorem około 22. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1503 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak byłam mojego zapisać to wypełniasz formularz i tam musisz wpisać dane dziecka swoje i ojca dziecka razem z numerem pesel. Jest też pytanie o pracę i godziny pracy oraz od kiedy chcesz żeby dziecko było przyjęte oraz w jakich godzinach będzie w żłobku ( nie może być dłużej niż 10h) Mamy b numer na liście 188 i mamy czekać. Wydaje mi się więc, że prócz kolejności nie ma tu innych kryteriów acz nawet nie pytałam. ANIU jak będziesz zapisywać to nie zastanawiaj się i wpisuj tam gdzie jesteś zatrudniona bo przecież to zwolnienie jest bezprawne a przy zapisie nikt tego nie będzie weryfikować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Co do mamy to cóż, każdy ma jakieś wady i widocznie twoja ma taką. I jest rzeczywiście coś na rzeczy z tym płaczem, bo wszyscy jak dziecko płacze to zaczynają sypać radami jak z rękawa, a jedna gorsza od drugiej. Moja przyjaciółka, która nie ma dzieci za każdym razem jak Wojtek płacze to próbuje znaleźć przyczynę i go naprawić. A to przecież nie działa tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-08-07 o 00:07 |
|||
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina jeśli lubi na brzuszku to nie meczysz, z tego co piszesz to lubi wiec tak trzymaj
Chudziaszek u nas to samo z bączkami. Zazwyczaj biorę na brzuch i masuje dupkę . Czasami śpimy tak razem a czasami odkładam po jakimś czasie Ania najlepszego dla Mai za skończone 8 tygodni U mnie do zapisu do żłobka wystarczy pesel dziecka, imiona rodziców i adres i robiłam przez internet, a potem niosłam do pierwszego wyboru (wybrałam dwa) tam zatwierdzili przyjęcie podania i za rok może miejsce będzie . Do państwowego żłobka u mnie kolejność zgłoszeń i więcej danych tj np. zatrudnienie podaje się przy podpisaniu umowy i dostarcza się zaświadczenie Jejku karmiłam od 23:25, odbiłam, obudził się, dokarmiłam , odbiłam , obudził się . Jest 1:20 dopiero mi usypia na rękach. |
|
|
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam wystarczyły 3 dni zeby było widac poprawę.krostki uschły zrobiła sie taka skorupka na twarzy smarowałam to potem kremem Latopic (poleconym przez Madzia9999 ) i teraz buzia piękna
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nikt nie karmi tych dwóch dzieci, czy tylko mój dalej się budzi co 3h? My po drugim karmieniu i właśnie czekam aż młodu zaśnie. Kręci się i wierci, bo jak nie te bączki to go ta buzia swędzi i leży w łóżeczku i biadoli. Za chwilę się poddam i wezmę go do łóżka, bo u nas zawsze jest spokojniejszy.
Cytat:
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek tak zrobię w żłobku
![]() My teraz druga pobudka 4.30 , pierwsza 1.30. Po mm spala 5 i wstają jak tz wrócil z pracy. Otworzylam okno bo duszno się zrobiło.... usnela... dobranoc jeszcze raz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Biegowke, hulajnoge, kocki duplo, tory lub zestaw jakis Tomek i przyjaciele, książkę, jakies auto wadera, klocki drewniane...zależy od budzetu
Cytat:
Dostalam czytnik i teraz,wieczorem jak usypiam Gabi to zamiast telefonu to czytam. Teraz byla kupa i drugie karmienie. Czekam az,trochę przysnie, bo się wierci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine zazdroszczę czytnika. Kiedyś może sobie kupię.
U nas w noc też częste karmienia min co 2h. Nie zawsze mam siły tel brać. Często przysypiam. Oczywiście dzień jak co dzień obudziły nas bączki |
|
|
|
#1510 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aniu czemu uwazasz że te chusty są śmieszne? ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63879211]Wpisz sobie na allegro -chusta do karmienia z usztywnianiem
A co to jilian? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Coś jak chodakowska, ale nie niszczy kolan ![]() Np pół godzinny shred.Fajny i krótki, co przy dzieciach wskazane ![]() Cytat:
Do żłobka trzeba już zapisywać?? Ja nawet nie wiem kiedy można posłać dziecko. A pozatym po macierzyńskim kończy mi się umowa. I nie bede mieć pracy, nie wiem czy coś znajde odrazu..nie wiem jak cokolwiek zaplanować
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po małej nieobecności niestety nie daje rady być ciagle na bierząco z wami ale podczas karmienia podczytuje was
My sie ciagle hustujemy jak idziemy do sklepu bo Hania sklepów i CH nie lubi ;/ od razu sie budzi Nadal walczymy z potomkami Hania nie lubi ciepła ale zimno rownież jej nie może być bo nie usnie Ciagle ulewamy a nawet wyniotujemy mleczkiem Szczepilismy sie szczepionka 6w1 i bardzo płakała wiec tych z NFZ bym nie przeżyła chyba :/ Mała ważyła w 6tyg i 2dni 4400g i pani doktor powiedziała ze jest małym grubaskiem Dodaje zdjęcie z sesji
|
#1513 |
|
Rozeznanie
|
.
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż pojechał o 2:30
jestem znowu sama na 3 tygodnie, ale jakoś jestem spokojna, bo wiem, ze damy radę malutka jak się obudziła cały czas patrzyła się w miejsce, gdzie mąż spał.. Nie wiem czy to przez przypadek czy faktycznie czuje, ze go nie ma. Ale jak to zobaczyłam zachciało mi się płakać zresztą jak z nami spała to główkę miała cały czas odwrócona do męża.Ojej wy tu o żłobkach a ja nie wyobraŻam sobie małej oddać chciałam iść do pracy, ale nie wiem jak to teraZ rozegrać.
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Chudziaszek, tak ma fiszbiny. Mam go od tygodnia, bo zawsze byly inne wydatki niz stanik. Przy moim biuscie bez fiszbin to byla masakra, cycki wisiały do polowy brzucha.
|
|
#1516 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
przy dziecku czas leci jak szalony!Mamy dzisiaj w planach wycieczkę. Oby Hana była znosna nocka średnia, poszły 3 kupy i widzę że Bąki ją męczą, może jak poskacze w aucie będzie lepiej
|
||
|
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63882811]Dziękuję
A może sprobuj napic się wapna? Nie zaszkodzi, też piłam. Jak to uczulenie to.powinien być jakiś efekt Na allegro właśnie, długo nie szukałam Aniu czemu uwazasz że te chusty są śmieszne? ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- U nas dzisIaj milion pobudek Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wyglądają troszeczkę jak fartuszek ale to nie jest ważne. Ważne ze sa praktyczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- My właśnie wstalysmy Słonecznie dzisiaj wiec wyjdziemy na spacer. Może nie skończy się na rączkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Do żłobka zawsze można zapisać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Nasza noc w miarę ok, poza wieczornymo klopotami z zasypianiem i baczkami, ale dalismy radę Agusia przykre, ze musicie się z mężem rozstawac ale na pewno dasz radę a 3 tygodnue szybko zleci Kurczę Wy tu o zlobkach a ja w ogóle nie planuję powrotu do pracy przynajmniej dopóki nie odchowam Marceliny i jej ewentualnego rodzenstwa Spokojnego dzionka zyczę
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia dziecko jak ma 20tygodni może iść do żłobka. U mnie czeka się rok , dlatego już zapisałam
Ja lubię swoją pracę i nie wyobrażam sobie siedzieć w domu z dziećmi - taka ze mnie matka. Muszę mieć ta odskocznie w postaci pracy bo inaczej bym zwariowała. Agusia dasz radę.dzieci odczuwają nasze samopoczucie. |
|
|
|
#1520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co bedzie, bo kobietą tez pragne byc, nie tylko matką. (Bez urazy dla kogokolwiek). Moze mi sie odmieni i opuscić Małej nie bede mogla.. nie wiem. Na dzien dzisiejszy chcialabym pracowac, ale nie zaczynając od zera.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-07 o 12:37 |
||
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam dość tej monotematycznosci... Chudziaszek myślę, że jak masz dobrze dobrany stanik tzn.fiszbiny nie wrzynaja się w piersi to zastoje się nie zrobią. Ale zrób wg swojego przekonania Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Agusia, my też żyliśmy na odległość kilka lat i wiem jakie to ciężkie ale masz niunie a wiec nie masz czasu za dużo myśleć i to Ci pomozeWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Mamusie chłopczykow Jak ubieracie lub ubrałyscie swoich synów na chrzest? Planujecie zestaw na ciepły i chłodny dzień? My chrzcimy we wrześniu a więc pogoda może być różna Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest tak, ze ja do pracy wracac nie chcę bo moim marzeniem jest przewijanie kup do konca zycia. Po prostu nie mam mozliwosci zostawic dziecka z babcią, złobek tez nie wchodzi w grę bo gdybym na przyklad byla na 2zmianie to nie miał by kto odebrac dziecka bo mąz pracuje do 19...
Moja pracę lubialam pomimo wszystko no i kontakt z ludźmi a rak tylko kupki i zupki
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana sprzatam i jestem zmęczona. O 15-16 będą teściowie do Mai a ja juz nic mam sily. Dzisiaj jeszcze mialam sprzeczke z tż.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Odwolalam wizyty teściów. Odpoczne chwile i wyjdziemy na spacer. Musze odświeżyć umysł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
W pełni rozumiem że nie każdy ma możliwości by wrócić do pracy nawet jak się chce. Ja niby mam do pilnowania dwie babcie ale bywa czasem tak, że żadna nie może. i tak pewnie będą choroby więc ktoś będzie musiał pilnować .
Wstępnie planuje powrót jak mały będzie miał 7 miesięcy |
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam gdzie wracac i nie wiem jak długo tz będzie w stanie nas utrzymać. Na sama myśl o tym ze bede musiala szukac pracy to mi się juz nie chce bo znaleźć pracę normalna w Krakowie graniczy z cudem mimo doświadczenia. A z drugiej strony wiem ze będę musiała iść do pracy bo wiecznie wynajmować nie chce aaa o kredyt kiedyś będzie trzeba się postarać.
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My od 12:30 na dworze. Był spacer doo parku. Teraz siedzę przy bloku bo pewnie ok15 ,Hania się na jedzonko obudzi. Do pracy chcę wrócic po roku plus zaległy urlop. Chyba że Nasza sytuacja finansowa się polepszy to wtedy dłużej z Hania posiedze jednak liczę się z tym, że oddamy Hanie do żłobka bo babcie baaardzo daleko :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
My kolo 16-17 wyjdziemy na spacer.
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczniesz sobie Cytat:
raz kupa poszla raz maly glód się odezwał teraz smaze schabowe i maluję pazurki na nogach
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiWczoraj u rąk na letni miętowy odcień paznokcie pomalowalam znacznie lepiej się czuje jak mam pomalowane paznokcie. Nawet jak siedzę w domu![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

może dlatego że chlodniej?
[/QUOTE]
bardzo się cieszę! 

haha
Tak na dłużej "zlowrogie baczki" nie przychodzą odkąd Hania skończyła 2-miesiące. Zdarza się, że,marudzi przy baczku i pręży,się delikatnie. Jednak to nie jest płacz i wybudzanie jak wcześniej.

nocka średnia, poszły 3 kupy i widzę że Bąki ją męczą, może jak poskacze w aucie będzie lepiej