Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-06, 23:31   #1501
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Dobranoc Mamuśki. Maja śpi. Ja po prysznicu. Mleczko w butelce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 23:44   #1502
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63874906]U nas dzisIaj fajny dzień może dlatego że chlodniej?
Hania spokojniejsza, chyba odsypiala wczorajsze awantury. Dzięki czemu miałam czas by pobyc ze starszą. Zaliczylysmy dwa place zabaw i uwaga- pierwszy raz karmilam w miejscu publicznym w moim łącznie 12miesiecznym stażu kp!
Za radą którejś z was (chyba Miszki) kupiłam chustę do karmienia i stwierdzam, że to super sprawa. Można nakarmić dyskretnie, dzięki czemu ja nie byłam skrepowana i nikogo nie bukwersowalam. Tak więc dziękuję za podsuniecie pomysłu

DOBRZE ŻE JESTEŚCIE! [/QUOTE]
Już ja kupiłas?
To super, że chusta się sprawdza bardzo się cieszę!
Dla mnie też jest super wynalazkiem.

Ostatnio mąż mnie zaprosił na obiad z okazji rocznicy ślubu i tam też karmiłam właśnie z chusta bez zadnych krepacji

Zabcia, tak, egzorcyzmy. To długi temat bo mama jest mega nawiedzona w temacie kościoła i jeździ czasem na takue spotkania. Ale jak to powiedziała to wywołała taka awanture, że szkoda gadać!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ania moje gofry nawet bezglutenowe

Ja chodakowskiej nie mogę ćwiczyć bo za bardzo obciąża kolana. Teraz od noszenia Tomka cały czas mnie bolą
Mnie bolą łydki i zgięcia że stopami.
Chyba od tych przysiadów na baki/kupki/bekniecia (niepotrzebne skreślić)😉

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzękuję dziewczyny za odpowiedzi w temacie biustonoszy do karmienia. Jakby któraś chciała kupić karmnik Mitex usztywniany z fiszbinami w rozmiarze 75C (wg. opakowania 75D ale na bank mniejszy) to mam na zbyciu za rozsądną cenę

soffinka fajnie że u was krosty zniknęły. U mnie odstawienie nabiału, kąpiele w nadmanganianie potasu i delicol nie pomogły... Pomidorów już długo nie jadłam. Może to faktycznie ten cały trądzik

Paulina na pewno Krzysia nie męczysz! Gdyby nie chciał tak leżeć to na pewno dałby głośno znać Ja też często Ignasia kładę do spania na brzuszku, bo go wtedy latające łapki nie wybudzają.

ania współczuję sytuacji... jak Ci wszystko zwrócą to nie będziesz wiedziała co z tą kasą zrobić Oby jak najszybciej
75c hmm. Chyba na kolana by mi pasował haha
Ale chciałabym mieć taki rozmiar a nie cyce jak donice

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Moje dziecko dziś miało dzień śpiocha ☺dużo spało i matki nie męczylo. Zobaczymy czy aby to nie było zbieranie sił przed nocą 😨

Dziewczyny co mogę zrobić żeby go te bączki tak nie męczyły? Dziecko mi usypia i nagle buzi się z krzykiem bo idą bączki,pewnie z kleksami i to go boli😕

Gratuluje wagi. Dużo bym dała, żeby już tyle ważyć😣ja polecam do karmienia staniki sportowe z H&M. Mam je na noc i po domu a na wyjścia ubieram taki półsztywny.
U nas też krostki i już nawet sobie wkręcić wkręciłam, że może to atopowe zapalenie skóry ...na razie mąki ziemniaczanej używam

A on jest z fiszbinami? Od początku go masz? Bo ja jeszcze się fiszbin trochę boję.

A długo kąpałaś w tych kryształkach ?my mamy krostki głównie na buzi i widzę że go swędzi bo cały czas rękami coś przy buzi macha

Pesel twój ojca i Mai. Ja swojego zapisałam i nic więcej nie było mi potrzebna

Oby było coraz lepiej

U nas też dziś dużo spania było a teraz dalej nie śpi😤bo bączki go męczą
Dzanet a gdzie kupiłaś tą chuste? ?

Ja tylko w aucie karmiłam, w miejscu publicznym nie było na szczęście jeszcze takiej potrzeby. Też mnie to przeraża i chciałabym tego uniknąć.

A dlaczego boisz się fiszbin?
Ja poprzednio miałam tylko z fidzbinami.
Przy moim rozmiarze nie wyobrażam sobie bez drutów .
Na brzuszek niezmiennie polecam herbatke koperkowa exoresowa
Albo u nas na poranne bolące baczki i prezenie pomoga podanie Dicofloru ale wieczorem około 22.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 00:06   #1503
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
U nas od 3 dni masakra jakaś, ciągle płacze, spokój tylko na rękach ale też nie dłuzej niż 10 minut

wczoraj już jej dałam paracetamol bo już nie wiedziałam co robić, cały czas męczą bąki, wydaje mi sie że za dużo ma tych gazów jak na takiego maluszka, noce tak samo słabo, w ciagu dnia moze sie uda jedna drzemka 15 minut albo wcale ;/

w poniedzialek bede gadać z pediatra o zmianie mleka

dzisiaj rano już byłam taka wykonczona, że aż sie poryczałam z bezradności
Asiu u nas też były takie trzy dni i czwartego dnia wstało już moje "stare" dziecko. Oby jutro u was było tak samo😘

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Chudziaszku z tymi meczacymi baczkami chyba niewiele można zrobić, ja podawałam do picia koperek i kropelki Sab Simplex lagodzilo to troszkę. Kladlam też chociaż na trochę na brzuszek, i trzymałam na rękach robiąc przysiady Tak na dłużej "zlowrogie baczki" nie przychodzą odkąd Hania skończyła 2-miesiące. Zdarza się, że,marudzi przy baczku i pręży,się delikatnie. Jednak to nie jest płacz i wybudzanie jak wcześniej.

Dziewczynki Wy o państwowych żłobkach piszecie, że PESEL jest,potrzebny?
Co jest brane pod uwagę przy rekrutacji do państwowego żłobka?

Tak o państwowym.
Jak byłam mojego zapisać to wypełniasz formularz i tam musisz wpisać dane dziecka swoje i ojca dziecka razem z numerem pesel. Jest też pytanie o pracę i godziny pracy oraz od kiedy chcesz żeby dziecko było przyjęte oraz w jakich godzinach będzie w żłobku ( nie może być dłużej niż 10h)
Mamy b numer na liście 188 i mamy czekać. Wydaje mi się więc, że prócz kolejności nie ma tu innych kryteriów acz nawet nie pytałam.

ANIU jak będziesz zapisywać to nie zastanawiaj się i wpisuj tam gdzie jesteś zatrudniona bo przecież to zwolnienie jest bezprawne a przy zapisie nikt tego nie będzie weryfikować.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Już ja kupiłas?
To super, że chusta się sprawdza bardzo się cieszę!
Dla mnie też jest super wynalazkiem.

Ostatnio mąż mnie zaprosił na obiad z okazji rocznicy ślubu i tam też karmiłam właśnie z chusta bez zadnych krepacji

Zabcia, tak, egzorcyzmy. To długi temat bo mama jest mega nawiedzona w temacie kościoła i jeździ czasem na takue spotkania. Ale jak to powiedziała to wywołała taka awanture, że szkoda gadać!

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Mnie bolą łydki i zgięcia że stopami.
Chyba od tych przysiadów na baki/kupki/bekniecia (niepotrzebne skreślić)😉

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

75c hmm. Chyba na kolana by mi pasował haha
Ale chciałabym mieć taki rozmiar a nie cyce jak donice

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

A dlaczego boisz się fiszbin?
Ja poprzednio miałam tylko z fidzbinami.
Przy moim rozmiarze nie wyobrażam sobie bez drutów .
Na brzuszek niezmiennie polecam herbatke koperkowa exoresowa
Albo u nas na poranne bolące baczki i prezenie pomoga podanie Dicofloru ale wieczorem około 22.

Boję się żeby mi się jakiś zastój nie zrobił czy cos, z resztą jak byłam u braffiterki to mi mówiły że na fiszbiny przyjdzie czas a cyc też u mnie nie mały bo 75F.

Co do mamy to cóż, każdy ma jakieś wady i widocznie twoja ma taką.
I jest rzeczywiście coś na rzeczy z tym płaczem, bo wszyscy jak dziecko płacze to zaczynają sypać radami jak z rękawa, a jedna gorsza od drugiej.
Moja przyjaciółka, która nie ma dzieci za każdym razem jak Wojtek płacze to próbuje znaleźć przyczynę i go naprawić. A to przecież nie działa tak.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-08-07 o 00:07
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 01:20   #1504
fiazo
Zakorzenienie

Paulina jeśli lubi na brzuszku to nie meczysz, z tego co piszesz to lubi wiec tak trzymaj

Chudziaszek u nas to samo z bączkami. Zazwyczaj biorę na brzuch i masuje dupkę . Czasami śpimy tak razem a czasami odkładam po jakimś czasie

Ania najlepszego dla Mai za skończone 8 tygodni

U mnie do zapisu do żłobka wystarczy pesel dziecka, imiona rodziców i adres i robiłam przez internet, a potem niosłam do pierwszego wyboru (wybrałam dwa) tam zatwierdzili przyjęcie podania i za rok może miejsce będzie . Do państwowego żłobka u mnie kolejność zgłoszeń i więcej danych tj np. zatrudnienie podaje się przy podpisaniu umowy i dostarcza się zaświadczenie

Jejku karmiłam od 23:25, odbiłam, obudził się, dokarmiłam , odbiłam , obudził się . Jest 1:20 dopiero mi usypia na rękach.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 03:24   #1505
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

A długo kąpałaś w tych kryształkach ?my mamy krostki głównie na buzi i widzę że go swędzi bo cały czas rękami coś przy buzi macha

Nam wystarczyły 3 dni zeby było widac poprawę.krostki uschły zrobiła sie taka skorupka na twarzy smarowałam to potem kremem Latopic (poleconym przez Madzia9999 ) i teraz buzia piękna
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 04:19   #1506
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Nikt nie karmi tych dwóch dzieci, czy tylko mój dalej się budzi co 3h? My po drugim karmieniu i właśnie czekam aż młodu zaśnie. Kręci się i wierci, bo jak nie te bączki to go ta buzia swędzi i leży w łóżeczku i biadoli. Za chwilę się poddam i wezmę go do łóżka, bo u nas zawsze jest spokojniejszy.
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Nam wystarczyły 3 dni zeby było widac poprawę.krostki uschły zrobiła sie taka skorupka na twarzy smarowałam to potem kremem Latopic (poleconym przez Madzia9999 ) i teraz buzia piękna
A też Ignasia tak ta buzia swędziała? ?bo mój cały czas trze ta buzie, aż przykro patrzeć 😢

Stary 2016-08-07, 04:59   #1507
ania230
Zakorzenienie

Chudziaszek tak zrobię w żłobku

My teraz druga pobudka 4.30 , pierwsza 1.30. Po mm spala 5 i wstają jak tz wrócil z pracy. Otworzylam okno bo duszno się zrobiło.... usnela... dobranoc jeszcze raz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-07, 05:43   #1508
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Mam prośbę, podpowiedzcie co kupić 3latkowi na urodziny?
Biegowke, hulajnoge, kocki duplo, tory lub zestaw jakis Tomek i przyjaciele, książkę, jakies auto wadera, klocki drewniane...zależy od budzetu
Cytat:
Nikt nie karmi tych dwóch dzieci, czy tylko mój dalej się budzi co 3h? My po drugim karmieniu i właśnie czekam aż młodu zaśnie. Kręci się i wierci, bo jak nie te bączki to go ta buzia swędzi i leży w łóżeczku i biadoli. Za chwilę się poddam i wezmę go do łóżka, bo u nas zawsze jest spokojniejszy.

A też Ignasia tak ta buzia swędziała? ?bo mój cały czas trze ta buzie, aż przykro patrzeć 😢

Moja tez ci tyle. W dzien to chyba co 2h nawet czasami. W nocy pierwsze spanie 5-6h, a potem co 2. Rzadko 3.

Dostalam czytnik i teraz,wieczorem jak usypiam Gabi to zamiast telefonu to czytam. Teraz byla kupa i drugie karmienie. Czekam az,trochę przysnie, bo się wierci.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 06:39   #1509
fiazo
Zakorzenienie

Elaine zazdroszczę czytnika. Kiedyś może sobie kupię.

U nas w noc też częste karmienia min co 2h. Nie zawsze mam siły tel brać. Często przysypiam.

Oczywiście dzień jak co dzień obudziły nas bączki

Synek
Stary 2016-08-07, 06:48   #1510
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Łoooo Bożeeee! Wspolczję słuchanie takich tekstów
Zupełnie się z Tobą zgadzam, poza tym każde dziecko jest inne. Sama po swoim wiem, że nie placze zawsze bo jest głodna

Też czasem w akcie desperacji czy smiechu mowię na Hanię "wyjec"
Pazokcie u nog w ciązy malowalam na delikatny wręcz transparentny kolor, żeby niedociągłości nie bylo widać

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Taka Pani co ćwiczy Możesz razem z nią przed ekranem ćwiczyć tak jak z Ewa Chodakowską
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzękuję dziewczyny za odpowiedzi w temacie biustonoszy do karmienia. Jakby któraś chciała kupić karmnik Mitex usztywniany z fiszbinami w rozmiarze 75C (wg. opakowania 75D ale na bank mniejszy) to mam na zbyciu za rozsądną cenę

soffinka fajnie że u was krosty zniknęły. U mnie odstawienie nabiału, kąpiele w nadmanganianie potasu i delicol nie pomogły... Pomidorów już długo nie jadłam. Może to faktycznie ten cały trądzik

Paulina na pewno Krzysia nie męczysz! Gdyby nie chciał tak leżeć to na pewno dałby głośno znać Ja też często Ignasia kładę do spania na brzuszku, bo go wtedy latające łapki nie wybudzają.

ania współczuję sytuacji... jak Ci wszystko zwrócą to nie będziesz wiedziała co z tą kasą zrobić Oby jak najszybciej
A może sprobuj napic się wapna? Nie zaszkodzi, też piłam. Jak to uczulenie to.powinien być jakiś efekt
Cytat:
Moje dziecko dziś miało dzień śpiocha ☺dużo spało i matki nie męczylo. Zobaczymy czy aby to nie było zbieranie sił przed nocą 😨

Dziewczyny co mogę zrobić żeby go te bączki tak nie męczyły? Dziecko mi usypia i nagle buzi się z krzykiem bo idą bączki,pewnie z kleksami i to go boli😕

Gratuluje wagi. Dużo bym dała, żeby już tyle ważyć😣ja polecam do karmienia staniki sportowe z H&M. Mam je na noc i po domu a na wyjścia ubieram taki półsztywny.
U nas też krostki i już nawet sobie wkręcić wkręciłam, że może to atopowe zapalenie skóry ...na razie mąki ziemniaczanej używam

A on jest z fiszbinami? Od początku go masz? Bo ja jeszcze się fiszbin trochę boję.

Pesel twój ojca i Mai. Ja swojego zapisałam i nic więcej nie było mi potrzebna

Oby było coraz lepiej

U nas też dziś dużo spania było a teraz dalej nie śpi😤bo bączki go męczą
Dzanet a gdzie kupiłaś tą chuste? ?

Ja tylko w aucie karmiłam, w miejscu publicznym nie było na szczęście jeszcze takiej potrzeby. Też mnie to przeraża i chciałabym tego uniknąć.

Na allegro właśnie, długo nie szukałam

Aniu czemu uwazasz że te chusty są śmieszne?

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:

U nas dzisIaj milion pobudek

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 07:08   #1511
zabciajs
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63879211]Wpisz sobie na allegro -chusta do karmienia z usztywnianiem

A co to jilian?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Coś jak chodakowska, ale nie niszczy kolan
Np pół godzinny shred.Fajny i krótki, co przy dzieciach wskazane

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja minimalnie dodawałam (tak zeby woda była lekko różowa) i przemywałam po kilka razy buźke.

Do żłobka trzeba już zapisywać?? Ja nawet nie wiem kiedy można posłać dziecko. A pozatym po macierzyńskim kończy mi się umowa. I nie bede mieć pracy, nie wiem czy coś znajde odrazu..nie wiem jak cokolwiek zaplanować
Stary 2016-08-07, 07:44   #1512
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie po małej nieobecności niestety nie daje rady być ciagle na bierząco z wami ale podczas karmienia podczytuje was

My sie ciagle hustujemy jak idziemy do sklepu bo Hania sklepów i CH nie lubi ;/ od razu sie budzi

Nadal walczymy z potomkami Hania nie lubi ciepła ale zimno rownież jej nie może być bo nie usnie

Ciagle ulewamy a nawet wyniotujemy mleczkiem

Szczepilismy sie szczepionka 6w1 i bardzo płakała wiec tych z NFZ bym nie przeżyła chyba :/

Mała ważyła w 6tyg i 2dni 4400g i pani doktor powiedziała ze jest małym grubaskiem

Dodaje zdjęcie z sesji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (61,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2016-08-07, 07:45   #1513
Weronia93
Rozeznanie

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (158,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-08-07, 08:51   #1514
agusiia69
Zakorzenienie

Mąż pojechał o 2:30 jestem znowu sama na 3 tygodnie, ale jakoś jestem spokojna, bo wiem, ze damy radę malutka jak się obudziła cały czas patrzyła się w miejsce, gdzie mąż spał.. Nie wiem czy to przez przypadek czy faktycznie czuje, ze go nie ma. Ale jak to zobaczyłam zachciało mi się płakać zresztą jak z nami spała to główkę miała cały czas odwrócona do męża.

Ojej wy tu o żłobkach a ja nie wyobraŻam sobie małej oddać chciałam iść do pracy, ale nie wiem jak to teraZ rozegrać.
Stary 2016-08-07, 08:52   #1515
CarycaKatharina
Zadomowienie

Chudziaszek, tak ma fiszbiny. Mam go od tygodnia, bo zawsze byly inne wydatki niz stanik. Przy moim biuscie bez fiszbin to byla masakra, cycki wisiały do polowy brzucha.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-07, 09:15   #1516
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie po małej nieobecności niestety nie daje rady być ciagle na bierząco z wami ale podczas karmienia podczytuje was

My sie ciagle hustujemy jak idziemy do sklepu bo Hania sklepów i CH nie lubi ;/ od razu sie budzi

Nadal walczymy z potomkami Hania nie lubi ciepła ale zimno rownież jej nie może być bo nie usnie

Ciagle ulewamy a nawet wyniotujemy mleczkiem

Szczepilismy sie szczepionka 6w1 i bardzo płakała wiec tych z NFZ bym nie przeżyła chyba :/

Mała ważyła w 6tyg i 2dni 4400g i pani doktor powiedziała ze jest małym grubaskiem

Dodaje zdjęcie z sesji
Cudne zdjęcie, pięknie wyglądacie!
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Mąż pojechał o 2:30 jestem znowu sama na 3 tygodnie, ale jakoś jestem spokojna, bo wiem, ze damy radę malutka jak się obudziła cały czas patrzyła się w miejsce, gdzie mąż spał.. Nie wiem czy to przez przypadek czy faktycznie czuje, ze go nie ma. Ale jak to zobaczyłam zachciało mi się płakać zresztą jak z nami spała to główkę miała cały czas odwrócona do męża.

Ojej wy tu o żłobkach a ja nie wyobraŻam sobie małej oddać chciałam iść do pracy, ale nie wiem jak to teraZ rozegrać.
Az mam lzy w oczach... myślę że mała czuję że tatuś odjeżdża. Oczywiście że dacie radę! przy dziecku czas leci jak szalony!

Mamy dzisiaj w planach wycieczkę. Oby Hana była znosna nocka średnia, poszły 3 kupy i widzę że Bąki ją męczą, może jak poskacze w aucie będzie lepiej
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 10:30   #1517
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63882811]Dziękuję

A może sprobuj napic się wapna? Nie zaszkodzi, też piłam. Jak to uczulenie to.powinien być jakiś efekt

Na allegro właśnie, długo nie szukałam

Aniu czemu uwazasz że te chusty są śmieszne?

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

U nas dzisIaj milion pobudek

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Wyglądają troszeczkę jak fartuszek ale to nie jest ważne. Ważne ze sa praktyczne.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

My właśnie wstalysmy Słonecznie dzisiaj wiec wyjdziemy na spacer. Może nie skończy się na rączkach.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Agusia juz tyle wytrzymalas to i wytrzymasz dalej

Do żłobka zawsze można zapisać.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Coś jak chodakowska, ale nie niszczy kolan
Np pół godzinny shred.Fajny i krótki, co przy dzieciach wskazane

Ja minimalnie dodawałam (tak zeby woda była lekko różowa) i przemywałam po kilka razy buźke.

Do żłobka trzeba już zapisywać?? Ja nawet nie wiem kiedy można posłać dziecko. A pozatym po macierzyńskim kończy mi się umowa. I nie bede mieć pracy, nie wiem czy coś znajde odrazu..nie wiem jak cokolwiek zaplanować
Ja tez bede bez pracy ale zapisze. Bo może się uda dostać a myśle zw jak się doniesienie jakiś papierek ze się nie pracuje to powinni wziąć to pod uwagę. Z drugiej strony ciężko tak teraz planować bo nie wiadomo co będzie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-07, 10:49   #1518
Honcia
Zakorzenienie

Hej ho

Nasza noc w miarę ok, poza wieczornymo klopotami z zasypianiem i baczkami, ale dalismy radę

Agusia przykre, ze musicie się z mężem rozstawac ale na pewno dasz radę a 3 tygodnue szybko zleci

Kurczę Wy tu o zlobkach a ja w ogóle nie planuję powrotu do pracy przynajmniej dopóki nie odchowam Marceliny i jej ewentualnego rodzenstwa

Spokojnego dzionka zyczę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 12:21   #1519
fiazo
Zakorzenienie

Zabcia dziecko jak ma 20tygodni może iść do żłobka. U mnie czeka się rok , dlatego już zapisałam

Ja lubię swoją pracę i nie wyobrażam sobie siedzieć w domu z dziećmi - taka ze mnie matka. Muszę mieć ta odskocznie w postaci pracy bo inaczej bym zwariowała.

Agusia dasz radę.dzieci odczuwają nasze samopoczucie.

Synek
Stary 2016-08-07, 12:35   #1520
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Wyglądają troszeczkę jak fartuszek ale to nie jest ważne. Ważne ze sa praktyczne.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

My właśnie wstalysmy Słonecznie dzisiaj wiec wyjdziemy na spacer. Może nie skończy się na rączkach.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Agusia juz tyle wytrzymalas to i wytrzymasz dalej

Do żłobka zawsze można zapisać.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ja tez bede bez pracy ale zapisze. Bo może się uda dostać a myśle zw jak się doniesienie jakiś papierek ze się nie pracuje to powinni wziąć to pod uwagę. Z drugiej strony ciężko tak teraz planować bo nie wiadomo co będzie.

A na kiedy zapiszesz?trzeba podac chyba jakiś wiek dziecka?

Cytat:
Zabcia dziecko jak ma 20tygodni może iść do żłobka. U mnie czeka się rok , dlatego już zapisałam

Ja lubię swoją pracę i nie wyobrażam sobie siedzieć w domu z dziećmi - taka ze mnie matka. Muszę mieć ta odskocznie w postaci pracy bo inaczej bym zwariowała.

Ja lubilam swoja prace, uwielbiam kontakt z ludzmi, no ale stalo sie jak sie stalo. A zaczynać gdzies od nowa.. no ciezko na podobnym etapie.
Nie wiem co bedzie, bo kobietą tez pragne byc, nie tylko matką.
(Bez urazy dla kogokolwiek).
Moze mi sie odmieni i opuscić Małej nie bede mogla.. nie wiem. Na dzien dzisiejszy chcialabym pracowac, ale nie zaczynając od zera.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-07 o 12:37
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 12:54   #1521
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja po 3 latach siedzenia w domu też bym chętnie poszła do pracy.
Już mam dość tej monotematycznosci...

Chudziaszek myślę, że jak masz dobrze dobrany stanik tzn.fiszbiny nie wrzynaja się w piersi to zastoje się nie zrobią.
Ale zrób wg swojego przekonania

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Agusia, my też żyliśmy na odległość kilka lat i wiem jakie to ciężkie ale masz niunie a wiec nie masz czasu za dużo myśleć i to Ci pomoze

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Mamusie chłopczykow
Jak ubieracie lub ubrałyscie swoich synów na chrzest?
Planujecie zestaw na ciepły i chłodny dzień?
My chrzcimy we wrześniu a więc pogoda może być różna

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 13:30   #1522
Honcia
Zakorzenienie

To nie jest tak, ze ja do pracy wracac nie chcę bo moim marzeniem jest przewijanie kup do konca zycia. Po prostu nie mam mozliwosci zostawic dziecka z babcią, złobek tez nie wchodzi w grę bo gdybym na przyklad byla na 2zmianie to nie miał by kto odebrac dziecka bo mąz pracuje do 19...
Moja pracę lubialam pomimo wszystko no i kontakt z ludźmi a rak tylko kupki i zupki

Stary 2016-08-07, 14:08   #1523
ania230
Zakorzenienie

Od rana sprzatam i jestem zmęczona. O 15-16 będą teściowie do Mai a ja juz nic mam sily. Dzisiaj jeszcze mialam sprzeczke z tż.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Odwolalam wizyty teściów. Odpoczne chwile i wyjdziemy na spacer. Musze odświeżyć umysł.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-07, 14:11   #1524
fiazo
Zakorzenienie

W pełni rozumiem że nie każdy ma możliwości by wrócić do pracy nawet jak się chce. Ja niby mam do pilnowania dwie babcie ale bywa czasem tak, że żadna nie może. i tak pewnie będą choroby więc ktoś będzie musiał pilnować .

Wstępnie planuje powrót jak mały będzie miał 7 miesięcy

Synek
Stary 2016-08-07, 14:28   #1525
ania230
Zakorzenienie

Ja nie mam gdzie wracac i nie wiem jak długo tz będzie w stanie nas utrzymać. Na sama myśl o tym ze bede musiala szukac pracy to mi się juz nie chce bo znaleźć pracę normalna w Krakowie graniczy z cudem mimo doświadczenia. A z drugiej strony wiem ze będę musiała iść do pracy bo wiecznie wynajmować nie chce aaa o kredyt kiedyś będzie trzeba się postarać.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-07, 14:45   #1526
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Od rana sprzatam i jestem zmęczona. O 15-16 będą teściowie do Mai a ja juz nic mam sily. Dzisiaj jeszcze mialam sprzeczke z tż.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Odwolalam wizyty teściów. Odpoczne chwile i wyjdziemy na spacer. Musze odświeżyć umysł.

Eh dobrze, że odwolalas teściów nie masz,zbyt wiele czasu dla siebie i tz.

My od 12:30 na dworze. Był spacer doo parku. Teraz siedzę przy bloku bo pewnie ok15 ,Hania się na jedzonko obudzi.

Do pracy chcę wrócic po roku plus zaległy urlop. Chyba że Nasza sytuacja finansowa się polepszy to wtedy dłużej z Hania posiedze jednak liczę się z tym, że oddamy Hanie do żłobka bo babcie baaardzo daleko :/

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 14:48   #1527
ania230
Zakorzenienie

My kolo 16-17 wyjdziemy na spacer.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-07, 15:00   #1528
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

My pewnie ok 17 wyjdziemy na drugi spacer, może wcześniej

Sophia Loren
Stary 2016-08-07, 15:23   #1529
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze zrobilaś
Odpoczniesz sobie
Cytat:

My dzisiaj juz 2 podejscia robilysmy do spaceru raz kupa poszla raz maly glód się odezwał
teraz smaze schabowe i maluję pazurki na nogach

Stary 2016-08-07, 15:35   #1530
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dobrze zrobilaś
Odpoczniesz sobie

My dzisiaj juz 2 podejscia robilysmy do spaceru raz kupa poszla raz maly glód się odezwał
teraz smaze schabowe i maluję pazurki na nogach
My właśnie zaspokajamy mały głód hihi
Wczoraj u rąk na letni miętowy odcień paznokcie pomalowalam znacznie lepiej się czuje jak mam pomalowane paznokcie. Nawet jak siedzę w domu

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości