|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
| Pokaż wyniki sondy: czy leczyłaś kiedy panokcie i jaki dało to efekt | |||
| tak |
|
0 | 0% |
| nie |
|
1 | 33,33% |
| tak,ale zaprzestałam-nie chciało mi się |
|
1 | 33,33% |
| wyleczyłam całkowicie. |
|
1 | 33,33% |
| Głosujący: 3. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie paznokci- grupa wsparcia :)
To prawda... Te 5 dni to jest zwykły chwyt reklamowy... I kupując ją marzyłam żeby po dwóch miesiącach mieć poprawe
Ale z tą odżywą jest tak: już po nałożeniu czujesz, że twoje pazurki są twarde... I to nie jest przejściowe bo później są one naprawde wzmocnione Ja maluje zawsze jedną warstwą odżywki i na to kolorowy lakier I tak za każdym razem |
|
|
|
|
#1502 |
|
BAN stały
|
to dlugo sie czeka nim pazurki urosna
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
nie od razu Krakow zbudowano...
![]() Nie wiem czyTy tez nalezysz do grona bylych obgryzaczek, czy poprostu masz slabe paznokcie (nie pamietam : ), ale jesli tak to pomysl - obgryzalo sie tez dlugo, wiec i dlugo trzeba poczekac na efekty. Nie oszukujmy sie, ale tak jak np. w moim przypadku, paznokcie maltretowane przez pol zycia nie beda piekne i idealne po 5 dniach.
|
|
|
|
|
#1504 |
|
BAN stały
|
gaga moje pazurki sa ladne jezeli chodzi o plytke trzeba je tylko wypilowac gdy zapuszcze-przestalam obgryzac w sierpniu i je odzywialam kremiki itd sa raczej twarde tylko nie chca rosnac-mysle jaka odzywka mi pomoze
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
no to mysle, ze powinna, bo jest to raczej silna odzywka, a skoro mowisz, ze Twoje paznokcie nie sa bardzo pofatygowane...
![]() Sama sie przekonasz! |
|
|
|
|
#1506 |
|
BAN stały
|
No i kupilam zlota odzywke
Tzn TZ mi kupil gdy zobaczyl cene o malo oczy mu nie wypadly no ale zeby pazurki byly piekne trzeba zainwestowac dzis zaczynam kuracje;D
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
hmmm no ja uzywam jej już poł miesiąca co 2 dni zmywam i na nowo i widze poprawę są twardsze. narazie je regularnie piluje żeby im nadac ksztaltu i wszystko jest ok tylko jeden jest jakiś slaby i jest max krutki :/ mają jeszcze czas do 30 stycznia bo 31 studniówka i chce je miec takie rowne z opuszkiem
![]() wiecie co przed sylwestrem przeszla mnie mysl o tipsach mowię zrobię teraz beda na sylwka uzupelnie potem i beda na studniówkę... ale dizęki bogu szybko wyleciało z mojej glowki ;d TIPSOM MOWIĘ NIE!!! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 |
|
Rozeznanie
|
))Ja tak jak postanowiłam tutaj kiedyś- narazie się trzymam swojego postanowienia:p |
|
|
|
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak długo jeszcze będę należeć do tego wątku ale chyba w nieskończoność
Właśnie zauważyłam że moje cudowne kciuki "zadarły" się po bokach w połowie paznokcia (na różowym) 19 stycznia mam bal i jeżeli nie dotrzymają to ...![]() Macie jakiś pomysł na "dotrzymanie" ich przez te dwa tygodnie? Jakoś skleić czy coś? Są jakieś sposoby? Błagam |
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mnie tez sie dzis zlamaly 2 paznokcie tak dziwnie i same z siebie. Pewnie ktos napisze, ze mowie ciagle o tej cudownej odzywce, ale to co jest teraz z tym co bylo jest nieporownywalne, a do doskonalosci daleko. Najlepsze jest to, ze mam bardzo dlugiego paznokcia na 1 serdecznym palcu i on sie jakos dzielnie trzyma, podczas gdy inne polamaly sie juz ze 2 razy nawet... Ale odpukac, nie obetne i juz, inne niech sobie beda krotkie, a dzieki niemu wierze, ze moze kiedys sie uda! |
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
a mi w końcu ładnie rosną pomalutku oby tak dalej,na razie jeszcze nie kupiłam odżywki,ale wcieram sobie oliwkę bambino i jakoś rosną oby sie nie złamały
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz nie wiem co robić bo na razie kaski brak :/ jedyny pomysł to olejek rycynowy... bo podobno dobry i na paznokcie i na rzęsy przy okazji :P a potem nei wiem co :/
|
|
|
|
#1513 |
|
Raczkowanie
|
hehe ja je tylko kuruje do studniówki 31 stycznia.
Potem to i tak bede je pilowac na max krótkie bo i tak ze stresuje bym je poobgryzała :/ a po maturce znowu zapuszcze
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki w nowym roku!!
moje pazurki nadal sie ladnie trzymia i rosna ![]() mialam pomalowanego frencza,a teraz zmylam i pomaluje na bezbarwny
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Rozeznanie
|
Chyba któraś z Was wspominała że jej mamie udało się uratować pazurki dzięki kosmetyczce... W jaki sposób? Proszę o odpowiedź
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
A mi oczyweiście, jak tylko się pochwaliłam, to jeden paznokcieć się połamał, bo o coś walnęłam, drugi ucięłam pichcąc coś w kuchni
Najwidoczniej taki moj los, że jak mam ładne paznokcie już, to powinnam cicho siedzieć
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
a ja odkąd wcieram oliwkę bambino są jakieś twardsze i spokojnie sobie rosną,może nie bede potrzebować drogiej odżywki
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Ciao wpadlam do was zobaczyc jak wam leci...
Dawno mnie nie bylo, ale was podczytuję...Wkleję wam stan obecny moich, niestety zdjęcia beznadziejne, bo robione komorką. Dzisiaj je znacząco skrocilam i zapuszczam dalej. AHA i jak mozecie to doradzcie mi czy z ich ksztaltem jest w miarę dobrze, czy nie zaczynaja łopat przypominac? http://img119.imageshack.us/img119/282/dsc02338qr8.jpg http://img119.imageshack.us/img119/3774/dsc02339fk6.jpg http://img119.imageshack.us/img119/3705/dsc02340fq6.jpg
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
Tak madziu, wyglądały tragicznie..a wiecie co..weszlam z ciekawosci kiedy to mialam takie paznokcie...
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5339067 i to bylo 21.09 w tym wątku je wklejałam... jestescie świadkami mojej ewolucji *Dziękuję Wam, co ten wizaz dla mnie robi..to tylko ja wiem... Ja w Was wierzę i zapuszczamy dalej dzielnie! edit: Justyś zrobilam sobie kolaz porownawczy i sama dopiero teraz widze roznice..Tak juz się przyzwyczailam...A to naprawdę tylko dzięki wam.. i skarbnicy wiedzy jaką tu wyszperalam.. http://img246.imageshack.us/my.php?i...znokciedz8.jpg
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Fever porównałam zdjęcia ...i wow!
Gratulacje!
|
|
#1522 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne sa
Moja plytka paznokciowa jest jeszcze krotsza, a do tego w oplakanym stanie Ale twoje pazureksy sa takie dlugie i sliczne ze och, ach Ajj... jak ci sie udalo je uchowac?
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Madziu moje jak widzisz tez byly oplakane:
Moj sposob: ***Ten wątek Przede wszystkim motywowaly mnie wlasnie efekty innych dziewczyn i szczegolnie piękne paznokcie dziewczyn w galerii***Moja zasada: Miej zawsze pomalowane paznokcie, niezaleznie od sytuacji. Zawsze odzywka na to lakier. To zapewnia mi komfort psychiczny, ze tak powiem. ***Oliwa z oliwek ciepla+ witamina a+e+olejek rycynowy+cytryna i moczymy paznokcie w takiej miksturze, ogladając tv, zeby zbytnio nam się nie nudzilo..wazne, zeby masowac/wcierac w trakcie oliwkę. Taki zabieg początkowo codziennie na wieczor..Teraz rzadko go stosuje, jedynie wtedy gdy chcę wybielic plytkę<dzialanie cytryny> i usunąc sobie skorki. ***Rozne odzywki: Przerobilam naprawdę wiele.. ->Do skorek najlepszy jest zolty olejek KillyS ok 12zl ->Sally Hansen złota+ Herome< na ktorej obecnie jestem, ale juz mi się konczy> Dwie najlepsze odzywki, innych nie polecam, chociaz wiele przerobilam ![]() ->Czasami na wieczor wcieralam sobie sam olejek rycynowy. ->Nie podcinac paznokci! stosowac jedynie pilnik mineralny, pilowac w jedną stronę. Chyba tyle...i czekac...Wam tez się uda! edit: macie tutaj moje absolutne minimum, przed chwilka dorwalam cyfrowke: http://img165.imageshack.us/my.php?i...scn5462uk0.jpg **jeszcze wazne, zebyscie uzywaly dobrego zmywacza **kremu do rąk, ręce nie mogą byc suche! noscie go ze sobą w torebce! i kremujcie non stop. **do wszelkich prac domowych typu zmywanie: gumowe rękawiczki
-widziałaś kiedyś coś idealnego? -nie..... -to dlaczego chcesz być niczym i nikim? Edytowane przez feVer87 Czas edycji: 2008-01-09 o 19:41 |
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
fever przesliczne!! Gratuluje, ze Tobie sie udalo, bo ja tak jak napisalam w tym watku sobie jeszcze sporo posiedze, bo moje paznokcie ostatnio gorsze czasy maja i od ostatniego sciecia nie rosna za bardzo... W kazdym razie ja tez kiedys Wam takie pazury pokaze, o!
Gdybym jeszcze tylko miala tyle czasu i cierpliwosci, zeby np oliwe z oliwek stosowac, bo to nigdy nie przynioslo u mnie efektow, nawet jak poprostu ta oliwe wcieralam w paznokcie... Nie wiem czy by sie nie wybrac do manikiurzystki, chociaz jakosc moich paznokci narazie jest kiepska, ale wlasnie lamia sie po bokach, nawet nie zdarza urosnac, a to ze moge miec dlugie paznokcie juz wiem, bo takie byly i sie nie lamaly. Moze ona by mi je jakos tak wyprofilowala, zeby sie nie zlamaly/zadarly zaraz na poczatku? bo dla mnie to taka troche syzyfowa praca.... |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Gagi Ja wiem, ze Ty tutaj jestes, bo bardzo dobrze Cię pamiętam; jak sama dolączylam do wątku to juz bylas.
Jeszcze mi się nie udało jak mam być szczera, chcialabym ciut zdrowsze, mocniejsze, dluzsze ![]() Co do oliwy Gagi a moczysz w cieplej?!Ja wiem jak cięzko jest o systematykę, jestem najdoskonalszym przykladem anty-systematycznej osoby, szczegolnie w zwalczaniu kg..ale ogolnie we wszystkim. Dlatego polecam Ci taki sposob: Wiesz, ze oglądasz codziennie np dziennik w tv. Zawsze wtedy, wieczorkiem sobie moczysz..moze to byc 10/15min obojętne i masuj pod plytką!tam gdzie jest ukryty dla naszych oczu korzen! Wklejaj zdjęcia Gagi bo nic tak nie motywuje jak porownywanie ![]() Oczywiscie mozesz sie wybrac na manicure, tylko znajdz dobrą, zeby czasem Ci nie pogorszyla sprawy, wklej zdjęcia bokow i zobaczymy jak to wygląda..Cos wykombinujemy *Irsin tutaj odpowiem, zeby za bardzo wątku nie rozwalac.. Pilnik mam tak samo jak Ty z KillyS. Szczerze to daj im rosnąc a piluj tylko w sytuacji kiedy widzisz, ze cos Ci się zadziera/kruszy..lekko i niewiele. Ten pilnik faktycznie nie jest super-dobry do spilowywania calych paznokci, ale piluje się od święta i do tego się sprawdza..
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
No tak stosować pilnik mineralny,ale ja go nienawidzę :|
Gdybym chciała nim spiłować moje paznokcie zajęłoby to myślę,że ze dwie godziny (mam z Killys)- albo nie umiem używać
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Irsin widzialam Twoje pazurki, nie wyglądają wcale zle!Czym je w ostatecznosci spilowalas?! Tylko błagam nie mow, ze metalowym czy obcielas, bo się zalamię..I powiedz co Ci się z Tym kciukiem stalo?! Uraz mechaniczny?! Jezeli łamią Wam się paznokcie od jakiegos uderzenia, przycięcia, zahaczenia to zainwestujcie w Herome W tym względzie Herome jest lepsza od Sally, juz po pierwszym nalozeniu mamy wrazenie 'stalowo mocnych paznokci' i takie są. Mi się udalo raz byc tak zdolną, ze 'przycielam' paznokcia zamkiem od torebki i nie wiem czy mialm więcej szczęscia niz rozumu, czy to Herome, ale nic mi się nie stalo.
Sally natomiast jest lepsza w nawilzaniu i rosnięciu. Takie mam wrazenie. To czy Wam się łamią czy nie na sto proent związane jest z wilgocią! Zdrowie paznokci zalezy od wilgotnosci plytki<stąd stosowanie oliwki> Jezeli macie utrzymany wysoki poziom wilgoci, plytka jest bardziej elastyczna i się tak nie łamią! Dlatego nawilzajcie na maxa Ja gdziestam w trakcie wątku wklejalam o tym informacje czy pisalam na podst. wyczytanej wiedzy<nie zebym sam z siebie taka douczona byla> Motylku: wlasnie wiele osob się mnie teraz pyta czy to tipsy, trochę mnie to denerwuje Grrr albo uslyszalam tez ze dwa razy: Gdzie paznokcie robilam..No coz..Warto naprawdę miec swoje wlasne! Tez takie będziesz miala, ja w Was wierzę, bo same widzicie, ze tez przemęczylam się ze swoimi..Jak slyszę o obcinaniu to mam Was ochotę udusic. (; Nawilzaj...nawilzaj i przestaną się zadzierac,tylko bez gryzienia, wyszczerbiaia pilnikami czy obcinakami! Proszę!
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
teraz nie ma co wklejac. moje paznokcie naprawde wszystkie sie polamaly (no prawie wszystkie) i sa obciete przy skorze, a jak moze pamietasz mam paznokcie roznoksztaltne, ze tak powiem :P i ciezko im urosnac np. w kwadrat.
Jak podrosna, a mam nadzieje, ze tak to wkleje... i chyba bede malowac odzywka SH 2 warstwy co 2 dzien, albo i dluzej bo te 2 warstwy wzmacniaja od razu mechanicznie, a moz ei zmywacz im szkodzi (aktualnie mam jakis tani, ale bez acetonu...). Zabiegi moze zaczne stosowac, ale po sesji, to teraz nie mam na nic czasu.... |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
irsin to moze szklany, skoro mineralny Ci nie podchodzi?
fever ja bym sie cieszyla, gdyby ktos mi mowil, ze wygladaja jak tipsy. W koncu tipsy postrzegane sa jako cos ladnego i trzeba w nie zainwestowac, a Ty masz ladne i za darmo (pomijajac koszt odzywek itd..) a co swoje to swoje, naturalne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Ale z tą odżywą jest tak: już po nałożeniu czujesz, że twoje pazurki są twarde... I to nie jest przejściowe bo później są one naprawde wzmocnione

: ), ale jesli tak to pomysl - obgryzalo sie tez dlugo, wiec i dlugo trzeba poczekac na efekty. Nie oszukujmy sie, ale tak jak np. w moim przypadku, paznokcie maltretowane przez pol zycia nie beda piekne i idealne po 5 dniach.
no ale zeby pazurki byly piekne trzeba zainwestowac

19 stycznia mam bal i jeżeli nie dotrzymają to ...
Macie jakiś pomysł na "dotrzymanie" ich przez te dwa tygodnie? Jakoś skleić czy coś? Są jakieś sposoby? Błagam

*