![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Chciałabym do Was dołączyć
![]() Widzę że większość z Was ma już pracę napisaną, i czekacie na obrony. Jak ja Wam strasznie zazdroszczę!! Za mną dopiero pierwsze seminarium. Póki co mam taką niechęć do pisania tej pracy, tak mnie dołuje fakt że jeszcze nic nie mam, ani póki co nie wiem jak się do tego zabrać. W dodatku moją pracę muszę pisać na podstawie jakiejś konkretnej firmy a póki co nie mam jej jeszcze. W większości żeby uzyskać potrzebne dane trzeba mieć znajomości ![]() Dziewczyny czy tylko ja tak panikuję i wpadłam w dołek pod nazwą "praca magisterska"? ![]() Trochę nasmęciłam, wiem... Kasia083 widzę że masz dziś obronę ![]()
![]() |
#1532 |
Konto usunięte
|
Ja tam lubię pisać, jest to dla mnie wyzwanie. Może dlatego, że nie muszę szukać nikogo obcego do badań, zrobię je raczej w swojej pracy.
A pisała któraś mgr jako studium przypadku dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9490744]Ja tam lubię pisać, jest to dla mnie wyzwanie. Może dlatego, że nie muszę szukać nikogo obcego do badań, zrobię je raczej w swojej pracy.
A pisała któraś mgr jako studium przypadku dziecka?[/QUOTE] ja pisałam - ale studium przypadku dzieci. 12. więc to coś innego. ![]()
![]() |
#1534 |
Konto usunięte
|
No bo zastanawiam się, czy się w to ładować. Mam 2 pomysły na pracę, i nie wiem, co wybrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
a chcesz powiedzieć jakie czy lepiej nie na forum, bo licho nie śpi?
![]() ogólnie studium przypadku to przyjemne pisadło, bo nie ma w nim prawie wcale teorii i książek tylko własne wnioski i analizy ![]() na moją pracę, która ma 240 str a samego tekstu jakieś 160 ..tylko 20 str to teoria. czy jakośtak ![]()
![]() |
#1536 |
Konto usunięte
|
Mnie nie przeraża ta teoria, zawsze lubiłam pisać i nigdy nie sprawiała mi ta czynność problemu. A powiedzieć mogę, może komuś się przyda
![]() 1. Metoda ruchu rozwijającego W. Sherborne w procesie integracji uczniów pełno- i niepełnosprawnych na przykładzie mojej szkoły i klasy LUB Metoda ... jako wspomaganie rozwoju dzieci niepełnosprawnych na przykładzie... 2. Wieloprofilowa terapia dziecka - studium przypadku chłopca, objętego t. zajęciową, rehabilitacją, hipoterapią, rewalidacją, logopedyczną, zajęciami socjoterapeutycznymi. Jakbym pisała 2 temat, to młodego zaciągnę jako załącznik na obronę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
ja, osobiście, wybrałabym 2. ale może dlatego bo Sherborne nie mam skończonego kursu i nie stosuję w pracy. poza tym - nie lubię pisania teorii. ot tak
![]()
![]() |
#1538 |
Konto usunięte
|
Ja też nie mam kursu porządnego, tylko jakieś podrzędne szkolenia, ale elementy stosuję. To jest genialne właśnie przy integracji zdrowych i chorych dzieciaków. I sama też z nimi ćwiczę, hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
Cashmere witaj
![]() ![]() ja od siebie to tak na poczatku byłam wręćz zadowolona cieszyłąm sie i ogólnie eee jeszcze duużo czasu czyli luzikk taki ![]() ![]() ale co było to odeszło w zapomnienie i zobaczysz szybko pójdzie zaraz bedziesz kolejną osobą zasilajacą grona zacnych magazynierów ![]() ja mam osttani tydzień totalnego lenistwa od poniedziałku zacyznam staż w żłobku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
i się udało
![]() Nie obyło się bez stresu, bo za te pytanka zabrałam się dość późno i nie zdążyłam wszystkiego przerobić, a to co zdążyłam, to tylko tak mniej więcej. Na obronie miałam pecha, bo wylosowałam te pytanka, które miałam najgorzej opracowane i się za bardzo ich nie uczyłam. Ale komisja była bardzo miła i troche mi pomagała, naprowadzała mnie i dałam radę ![]() ![]() ![]() ps Mi było strasznie ciężko zabrać sie za pisanie tej pracy, miałam problemy z materiałami, a potem znowu nie miałam siły zabrać sie na naukę pytanek... Też ciągle przez to łapałąm doły. Każdy przechodzi cos podobnego, ale przeważnie wszyscy jakoś daja radę ![]()
![]() |
#1541 |
Konto usunięte
|
Gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Kasia gratulacje!
![]() ![]() Dzięki, Ty i Gośka T. podniosłyście mnie na duchu ![]() Gosia czyli dobrze rozumiem Ty posiadasz już zaszczytny tytuł magazyniera? ![]()
![]() |
#1543 |
Zakorzenienie
|
kasia gratulacje
![]() z łezką w oku wspominam czasy [jeszcze nie tak odległe] kiedy sama przeglądałam ten watek jako pisząca pracę dyplomową. Wszystkim piszącym życzę wytrwałości i cierpliwości do promotorów i powodzenia na obronie- jednak nie taki diabeł straszny ![]()
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
KASIU MOJE GRATULACJE
![]() ![]() ![]() Cashmere a jakżeby inaczej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1545 |
Zadomowienie
|
Ale jaki miałam motyw na tej obronie:
Pisałam prace o Lwówku, a moja prom zadała mi pytanie z pracy: Jak pani ocenia efektywność wykorzystania funduszy we Wleniu ![]() Na początku zamarłam, bo niby skąd ja miałabym mieć takie wiadomości ![]() ![]() Ale powiedziałam, że ja pisałam pracę o Lwóku i na szczęście okazało się, że to jest tylko pomyłka ![]()
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
ot mać dobzre ze sie pomyliliii i ze jakos wybrnełaś
![]() gdyby chcieli udupić to i tak by sie pzryczepili.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1547 |
Zadomowienie
|
W mojej uczelni nie udupiają na obronie
![]() Z tego co się oriętuję, to zdażyło to sie tylko 1 dziewczynie, ale ona nie odpowiedziała nic na ani jedno pytanie, a na koniec walnęła komisjii tekstem, że po co oni tak ja męcza - przecież i tak ja przepuszczą ![]() To się laska zdziwiła... ![]()
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samobójczy tekst ![]()
![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może ma któraś z Was e-booka na temat metodyki pisania pracy magisterskiej?
![]()
![]() |
#1552 |
Zadomowienie
|
Ja korzystałam z książki wypożyczonej w bibliotece. Nie studiowałąm jej, ale dużo razy do niej zaglądałam jak nie wiedziałam jak coś zrobić. W sumie to bardzo mi się przydała, bo nie musiałam dzwonić poznajomych, czy pytać się promotor co do niektórych kwestii. Wszystkim piszącym mgr radzę zaopatrzyć sie w coś takiego
![]()
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Taka książka to na pewno bardzo przydatna rzecz
![]() Zamierzam jechać po nią do biblioteki, ale pomyślałam że mieć e-book'a byłoby wygodniej - nie byłoby problemu z terminem zdania itp., no i zawsze bym ją miała pod ręką ![]()
![]() |
#1554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1555 |
Zadomowienie
|
Ja dolaczam sie do watku.
Bede pisac o (chyba) wizerunku firmy/public relations. I mam prosbe do osob kt pisza badz pisaly nt. prace ... Jezeli sa to odezwijcie sie do mnie na priv badz w tym watku. PS. Absolutnie nie chodzi mi o wyslanie gotowej pracy, rozdzialow, spisow tresci. Mam pewne watpliwosci i potrzebuje rady. Jedno/dwa pytanka doslownie ![]() To moj drugi temat, wczesniejszy kt. podalam promotorowi jest super ale mega trudny do zrealizowania pod wzgledem literatury i wzgledem prkatycznym. A i pisze prace po angielsku, min. 100stron Ogolnie to jestem przerazona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No i mnie czeka pisanie pracy. Mam już promotora, jestem po seminarium. Kompletnie nie wiem jeszcze o czym pisać... Dopiero co w maju obroniłam licencjat, a już się muszę za magisterkę brać ![]() Będę podczytywać wątek ![]()
![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1559 |
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() zaglądałam juz tu kiedys ,kilka miesiecy temu i od tamtego czasu nic sie nie zmienio ![]() Tylko,ze jestem załamana bo do 30 grudnia mam OSTATECZNY termin oddania pracy, który jeste juz przedłuzeniem przedłuzenia złozenia ![]() ![]() A ja jestem poprostu jakas ciemna i nie wiem jak sie zabrac.Nie mam jeszce prawie nic. Najbardziej sie boje badan bo nie wiem w tej kwestii 2 podst. spraw,a apromotora jak pytałam to mi powiedział"literatura" ale z niej w sumie nic nie wynika ![]() Wiecie moze jak sie opracowuje wywiad??jak przedstawia wyniki??w jakiej formie itd? I pruba badawcza??? jak pisałam licencjat nie miałam czegos takiego ![]() Jesli badania mam przeprowadzic na młodzierzy akademickiej ok 100 osób to czy grupa badawcza to ma byc np 10 studentów?? jesli tylko znacie odpowiedz na któres z moich pytan to bede bardzooo wdzieczna ![]() ![]()
![]() |
#1560 |
Konto usunięte
|
Google.
Poza tym Pilch. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.