|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Cytat:
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj tak wyszło bez-owocowo. Zazwyczaj jem bardzo dużo owoców, ale też inna sprawa, że moje ukochane jabłka zapychają i potem trudno wcisnąć coś jeszcze.
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze bezmięsne P
Śniadanie - duża bułka z ziarnami słonecznika z margaryną i serem białym, herbata słodzona DRUGIE ŚNIADANIE - 3 duże kanapki z chleba wieloziarnistego z sałatką jarzynową, jabłko Po - KitKat Carmel Obiad - talerz zuy grzybowej z makaronem i ziemniakami potrawka z tuńczyka (warzywa na patelnię z ziemniakami z tuńczykiem w sosie własnym to wszytko polane sosem koperkowo-ziołowym), kompot do picia (słodzony) Deser - kilka markiz kakaowo-orzechowych ( http://www.vobro.com.pl/obrazki/markizy-orze-kak.jpg) Podwieczorek - Kawa Łaciatka (zaparzyłam kawę Anatol o smaku waniliowym i pozostawiłam do ostygnięcia. Na dno szklanki włożyłam 3 łyżki bitej śmietany. Następnie delikatnie wlałam przestudzoną kawę i udekorowałam polewą do lodów o smaku Tiramisu i wisienkami ), serek Danio jagodowy zagryzany Krakuskami zbożowymi (100 gram),jabłko Kolacja - duża bułka pszenna z margaryną, łososiem wędzonym w plastrach i papryką (mama robiła do słoików), słodzona herbata do picia. Po kolacji pewnie jeszcze coś wypadnie. Jakiś owoc lub kanapka
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-07 o 15:37 |
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może nie będziesz miała ochoty akurat na to powinnaś uczyć się luźnego podejścia i nie planować tak produkt w produkt co,gdzie,kiedy i o której. Ps. Dziewczyny od 2/3 dni mam zaparcia , ból brzucha i wygląda jakbym była w ciąży. Co najlepiej jeść by brzuch wrócił do normy?
|
|
#1535 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
Pisze tu, bo potrzebuje wsparcia i kopa motywujacego od Was!
Najpierw organizm byl w szoku i wszystko od razu bral, dlatego w ponad 2,5 tyg. waga ruszyla o ok 2,5 kg, lecz teraz chyba juz sie przyzwyczail, bo od 2-3 dni stoi w msc., a dzis nawet -200g; zalamalam sie tym, bo brakowalo mi 800g do piatku, a teraz juz rowny 1kg, bym dostala przepustke. Skoro teraz juz na tym nie tyje, po skoku ok 2,5 kg do gory(reakcja organizmu typowa), to musze zwiekszyc; to znaczy, ze metabolizm juz sie troche rozkrecil? Rozmawialam z p.doktor(z inna,mojej dzis nie ma) i wyszlo, ze nadal jestem daleka od zdrowienia, nadal tylko jedzenie i ze boje sie tych kg, to mnie zabolalo, bo skoro tyje, to chyba jest juz duzy sukces?, jem duzo, dojadam, teraz zwieksze. W sumie teraz mam 32 kg, czyli taka waga z jaka tu przyszlam(w miedzyczasie spadlam do tych 29,6 kg, ale przytylam!). Jestem dorosla, tak mnie tu traktuja, ale chyba widza, ze sie staram? Wiem, ze nie tylko o kg chodzi, ale myslicie, ze dam rade caly kg do tego piatku? |
|
|
|
#1536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tek zbiorczy]
Cytat:
po pierwsze - jak najdłużej chcesz odzyskiwać wagę po drugie - już bardzo długo mówisz ze powinnaś zwiększyć a nic z tym nie robisz Cytat:
Cytat:
Cytat:
A i dziewczyny. Dzisiaj się rano ważyłam i kolejne 0.90 dag. do góry (w ciągu 6 dni)
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
skomplikowana, PO CO PO RAZ SETNY PISZESZ O TYM, ILE WAŻYSZ? o tym, ile najmniej ważyłaś? czujesz się fajna, lepsza?
szkoda mi ciebie, bardzo.
Edytowane przez cordellia Czas edycji: 2011-02-07 o 15:32 |
|
|
|
#1538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i może to śmieszne ale na mnie zadziałało, ziemniaki i dużo wody!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodę pije codziennie minimum 1,5l
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
na czczo szota z oliwy i popic szklanka cieplej wody
nie ma sily na to
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegladajac Twoje posty mozna sie przerazic, zarcie zarcie popychane zarciem, Interesujesz sie czyms innym, poza tym ciaglym pisaniem o jedzeniu w kazdym mozliwym watku, masz cos z zycia?hobby,pasje?
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kicia, myślisz, że da rade to wypić? Bo jak ja to zrobiłam to zobaczyłam cofnidło na podłodze....
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale próbowałam już różnych rzeczy ![]() I ogólnie zrobię sobie takie 2/3 dni oczyszczające/przeciw zaparciom żeby brzuch wrócił do siebie
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
ja pilam i zyje, ale to byla desperacja po 8 dniach
dwudziestke, taka do wodki albo duza lyzke miodu i bardzo ciepla wode
|
#1546 |
|
Rozeznanie
|
śniad;grahmka,puszka tuńczyka w sałatce meksykańskiej
2śniad; jogurt activia,jabłko obiad; 200ml zupy grzybowej niezabielanej z 10 kluseczkami, 2 łyżki kaszy ok 80g tilapi duszonej na wodzie, 2 ogórki kiszone podw; serek wiejski lekki, 2 wafle ryżowe,marchewka kolacja; 3 małe kromeczki orkiszowego na każda łyżke serka w lekkiego i plasterek szynki z indyka t jest około 1500kcal i jem już tak około 3 tyg i na takim jadłospisie przytyłam 500g...(wymiary bez zmian) metabolizm mam do niczego co ja mam zrobić?? nie chce tyć na tak małej ilosci jedzenia...chce przytyć ale załamuje mnie to że jem tak mało a tyje...co robić? skoro tyje to nie zwiększać? jak rozkręcić metabolizm? prosze tylko nie naskakujcie na mnie...licze na wasze rady i pomoc |
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i NNKT tyle co nic .
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-02-07 o 19:11 |
|
|
|
|
#1548 |
|
Rozeznanie
|
ale tyje na tym;(
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Po
I. Możliwe ,że to wahanie wagi ale ja się nie znam na tyle by udzielić fachowej rady. Po II. Powinnaś przybrać na wadze bo twoja waga jest o wiele za niska.
|
#1550 |
|
BAN stały
|
tek zbiorczy]
A ja sie przejmuje tym, ze raczej nie dam rady rowny kg do tego piatku; najpierw waga szybko rosla, bo taka reakcja organizmu, w szoku byl, magazynowal, nie?
Czytalam i niektore dziewczyny na NCJ pisaly, ze najpierw skok do ok 2 kg do gory, a pozniej stanie i trzeba wiecej, bo organizm sie juz wiecej domaga. Jak do tego piatku nie dam rady, trudno, pojade w nastepny weekend... Bo jak w ten piatek ta wyznaczona waga nie bedzie, a np. w niedziele tak, to i tak musze czekac do weekendu; pewnie bym jeszcze przytyla, to na poszlabym na przepustke nawet z wieksza waga, niz ustalona, ale to chyba nawet lepiej? Bo przeciez nie bede sie trzymac sztywno regul; i nie bede osiagnietej wagi trzymac do przepustki, przeciez im wiecej tym lepiej, nawet bezpieczniej z nadwyzka pojechac, nie? Bo rowny kg do piatku, sama nie wiem. W sumie mam za soba +2,5 kg, ale teraz chyba wolniej bedzie szlo? Dekas, Iza, doradzcie mi; wiem, ze ciagle gadam w kolko to samo, ale w glowie mi to siedzi; tyje i sie nie poddam! Daje rade, dam rade |
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
U/P:
I. muesli (2 łychy owsianych, garść kukurydzianych, rodzynek, migdałów) zalane szklanką mleka 3,2 z miodem i paskiem czekolad, kromka zwykłego chleba z masłem i 2 plastrami żółtego sera, 1/2 jabłka kawa z mlekiem II. talerz rosołu z makaronem (swojskim) III. piętka chleba z łyżeczką nutelli, kubek kakao na mleku IV. kromka z masłem i kiełbasą, 1/2 kromki z masłem i plasterkiem serka topionego, plaster twarogu wymieszany ze śmietaną i dżemem, 2 pierniki w czekoladzie jabłko herbata z cytryną może jeszcze coś wpadnie może być?
|
#1552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
Skomplikowana!
Szczerze? Jesz bardzo mało. Byłam w szpitalu na Sobieskiego, chcesz wiedzieć, jakie tam są porcje? Proszę: 1. 3 kromki chleba, 3 kromki bułki (duże, ze środka), fura masła, i różnie, z plastrami wędliny/sera żółtego/ 2 jajkami/ twarożkiem ze szczypiorkiem ORAZ talerz zupy mlecznej (owsiane/jęczmienne/makaron/kasza manna) ORAZ herbata słodzona 2. jogurt, owoc / wafel, owoc / budyń / kisiel / galaretka ORAZ 250ml odżywki nutrison (350kcal w porcji samej odżywki) 3. zupa najczęściej z dużą ilością ziemniaków/makaronu ORAZ II danie kopa ziemniaków polanych masłem + kotlet mielony/schabowy/bitki wieprzowe itp + surówka ORAZ kompot słodki 4. jogurt z owocem / naleśniki z serem i śmietaną / ryż z jabłkami / sałatka z majonezem ORAZ 250ml odżywki tak jak przy II śniadaniu 5. tak jak śniadanie, tylko bez zupy mlecznej 6. 3 kromki bułki z masłem i dodatkami Dieta była rozpisana na +/- 4600 kcal. Na początku jest trudno, ale po kilku dniach żołądek się rozciąga i nie ma przeproś, trzeba wszystko zjeść. NA TAKIEJ DIECIE PRZYBIERAŁYŚMY BARDZO WOLNO! Na początku jest skok, ja np. w pierwszy tydzień przytyłam jakieś 3kg, ale potem waga rosła coraz wolniej, zdarzało się, że na tych gigantycznych porcjach spadałam. NA POCZĄTKU organizm musi się nawodnić, komórki, woda, organy, jedzenie w żołądku! |
|
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
ja tyje na 1500 i nie wiem co robić;(
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Przytyłaś 0,5kg i waga stoi więc albo to wahania bądź nie 0,5kg to nie tragedia . Tym bardziej gdzie w twoim wypadku powinnaś być na P.
Nie rozumiem cie kompletnie.
|
#1556 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
Mam wrażenie że się na mnie obraziłaś. Nie wiem czemu żywisz do mnie urazę. Ja chcę dobrze i tylko Ci doradzam bo widzę że robisz źle. A Ty mnie olewasz i się chyba gniewasz.
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Oliki, a ile ważysz i ile masz wzrostu? Jeśli nie chcesz to nie mów, spoko.
Ale naprawdę, organizm przyzwyczaja się do ilości. Ja np. teraz jem ok 2500kcal, w 22 dni przybrałam 4kg, na początku też waga skoczyła a potem wolniej. I tak PODOBNO nic nie widać. |
|
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.