Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 08:19   #1531
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez M92 Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze P, będę bardzo wdzięczna za ocenę kogoś obiektywnego i kompetentnego. :P

1.Śn.: 4 łychy owisanych na mleku 2% z łyżeczką budyniu śmietankowego, bułka razówka 60g z masłem i twarożkiem, kawa z mlekiem 2% jeżeli zupy cała miska a bułka nie składana tylko zrobione z niej 2 kanapki to ok. Mogłaś dorzucić owoc.

2. II Śn.: budyń czekoladowy Słodka Chwila, kilka draży milki schoko tu zdecydowanie za mało. zamiast robić tą chemię błyskawiczną ugotuj sobie miskę normalnego budyniu i dorzuć jakieś orzechy i do tego jakąś słodką bułeczkę. Taka słodka chwila to na mały kubeczek (bodajże 175 ml) to wychodzi jakaś łyżka budyniu. To nie jest posiłek na P bo tym nikt nie jest w stanie się najeść. Tu za mało.

3. Ob.: 3/4 woreczka kaszy gryczanej, pulpet cielęcy, surówka z marchewki, szklanka soku pomarańczowego kasza powinna być polana masłem lub jakimś sosem, brakuje mi zupy, ale jeżeli porcja była na prawdę porządna a pulpet duży to ok.

4. Podw.: kawa carmel macchiato, ciastko czekoladowe na pół z siostrą :P Znowu za mało. Kawa to jako dodatek do posiłku a pół ciastka nie można do niego zaliczyć. Mogłaś zjeść albo jakieś kanapki, albo naleśniki,placki, gofry. Coś co lubisz

5. Kol.: bułka razówka 60g, kajzerka 50g, z masłem i serekiem śmietankowy z ziołami, serem żółtym, wędliną, pomidorem, herbata a razówka z czym? Jeśli bułki nie składane t ok.

po: kromka chleba z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem, szkl soku pomarańczowego, jabłko ok
W Twoim jadłospisie brakuje mi owoców.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 08:30   #1532
M92
Raczkowanie

Wczoraj tak wyszło bez-owocowo. Zazwyczaj jem bardzo dużo owoców, ale też inna sprawa, że moje ukochane jabłka zapychają i potem trudno wcisnąć coś jeszcze.
M92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 14:40   #1533
Ervisha
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze bezmięsne P

Śniadanie - duża bułka z ziarnami słonecznika z margaryną i serem białym, herbata słodzona
DRUGIE ŚNIADANIE - 3 duże kanapki z chleba wieloziarnistego z sałatką jarzynową, jabłko
Po - KitKat Carmel
Obiad - talerz zuy grzybowej z makaronem i ziemniakami
potrawka z tuńczyka (warzywa na patelnię z ziemniakami z tuńczykiem w sosie własnym to wszytko polane sosem koperkowo-ziołowym), kompot do picia (słodzony)
Deser - kilka markiz kakaowo-orzechowych ( http://www.vobro.com.pl/obrazki/markizy-orze-kak.jpg)
Podwieczorek - Kawa Łaciatka (zaparzyłam kawę Anatol o smaku waniliowym i pozostawiłam do ostygnięcia. Na dno szklanki włożyłam 3 łyżki bitej śmietany. Następnie delikatnie wlałam przestudzoną kawę i udekorowałam polewą do lodów o smaku Tiramisu i wisienkami ), serek Danio jagodowy zagryzany Krakuskami zbożowymi (100 gram),jabłko
Kolacja - duża bułka pszenna z margaryną, łososiem wędzonym w plastrach i papryką (mama robiła do słoików), słodzona herbata do picia.

Po kolacji pewnie jeszcze coś wypadnie. Jakiś owoc lub kanapka

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-02-07 o 15:37
Stary 2011-02-07, 14:54   #1534
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość

Śniadanie - duża bułka z ziarnami słonecznika z margaryną i serem białym, herbata słodzona
DRUGIE ŚNIADANIE - 3 duże kanapki z chleba wieloziarnistego z sałatką jarzynową, jabłko
Po - KitKat Carmel
potrawka z tuńczyka (warzywa na patelnię z ziemniakami z tuńczykiem w sosie własnym to wszytko polane sosem koperkowo-ziołowym), kompot do picia (słodzony)
Deser - kilka markiz kakaowo-orzechowych ( http://www.vobro.com.pl/obrazki/markizy-orze-kak.jpg)
Podwieczorek - Kawa Łaciatka (zaparzyłam kawę Anatol o smaku waniliowym i pozostawiłam do ostygnięcia. Na dno szklanki włożyłam 3 łyżki bitej śmietany. Następnie delikatnie wlałam przestudzoną kawę i udekorowałam polewą do lodów o smaku Tiramisu i wisienkami ), serek Danio jagodowy zagryzany Krakuskami zbożowymi (100 gram)
Kolacja - duża bułka pszenna z margaryną, łososiem wędzonym w plastrach i papryką (mama robiła do słoików), słodzona herbata do picia.

Nie ma jeszcze 15 a Ty już wiesz co zjesz na podwieczorek i kolacje.
A może nie będziesz miała ochoty akurat na to powinnaś uczyć się luźnego podejścia i nie planować tak produkt w produkt co,gdzie,kiedy i o której.

Ps. Dziewczyny od 2/3 dni mam zaparcia , ból brzucha i wygląda jakbym była w ciąży.
Co najlepiej jeść by brzuch wrócił do normy?

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 14:56   #1535
skomplikowana_18
BAN stały

Pisze tu, bo potrzebuje wsparcia i kopa motywujacego od Was!
Najpierw organizm byl w szoku i wszystko od razu bral, dlatego w ponad 2,5 tyg. waga ruszyla o ok 2,5 kg, lecz teraz chyba juz sie przyzwyczail, bo od 2-3 dni stoi w msc., a dzis nawet -200g;
zalamalam sie tym, bo brakowalo mi 800g do piatku, a teraz juz rowny 1kg, bym dostala przepustke.
Skoro teraz juz na tym nie tyje, po skoku ok 2,5 kg do gory(reakcja organizmu typowa), to musze zwiekszyc;
to znaczy, ze metabolizm juz sie troche rozkrecil?
Rozmawialam z p.doktor(z inna,mojej dzis nie ma) i wyszlo, ze nadal jestem daleka od zdrowienia, nadal tylko jedzenie i ze boje sie tych kg,
to mnie zabolalo, bo skoro tyje, to chyba jest juz duzy sukces?, jem duzo, dojadam, teraz zwieksze.
W sumie teraz mam 32 kg, czyli taka waga z jaka tu przyszlam(w miedzyczasie spadlam do tych 29,6 kg, ale przytylam!).
Jestem dorosla, tak mnie tu traktuja, ale chyba widza, ze sie staram?
Wiem, ze nie tylko o kg chodzi, ale myslicie, ze dam rade caly kg do tego piatku?
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:25   #1536
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawialam z p.doktor(z inna,mojej dzis nie ma) i wyszlo, ze nadal jestem daleka od zdrowienia, nadal tylko jedzenie i ze boje sie tych kg,
Tak boisz się bo :
po pierwsze - jak najdłużej chcesz odzyskiwać wagę
po drugie - już bardzo długo mówisz ze powinnaś zwiększyć a nic z tym nie robisz

Cytat:
Wiem, ze nie tylko o kg chodzi, ale myslicie, ze dam rade caly kg do tego piatku?
To zależy wyłącznie od Ciebie.

Cytat:
jem duzo, dojadam,
Nie nie jesz dużo. Chyba nie wiesz co oznacza jeść dużo. Popatrz np. na jadłospis Lavin. Ona je dużo. Tobie sie tylko wydaje ze jesz dużo bo jesz więcej niż przedtem.

Cytat:
teraz zwieksze.
Zobaczymy. Ja jakoś w to nie za brdzo wierzę bo już długo o tym mówisz a po twoich jadłospisach tego nie widać.

A i dziewczyny. Dzisiaj się rano ważyłam i kolejne 0.90 dag. do góry (w ciągu 6 dni)

Stary 2011-02-07, 15:31   #1537
cordellia
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]

skomplikowana, PO CO PO RAZ SETNY PISZESZ O TYM, ILE WAŻYSZ? o tym, ile najmniej ważyłaś? czujesz się fajna, lepsza?
szkoda mi ciebie, bardzo.

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

bloguję sobie

Edytowane przez cordellia
Czas edycji: 2011-02-07 o 15:32
cordellia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 17:09   #1538
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Nie ma jeszcze 15 a Ty już wiesz co zjesz na podwieczorek i kolacje.
A może nie będziesz miała ochoty akurat na to powinnaś uczyć się luźnego podejścia i nie planować tak produkt w produkt co,gdzie,kiedy i o której.

Ps. Dziewczyny od 2/3 dni mam zaparcia , ból brzucha i wygląda jakbym była w ciąży.
Co najlepiej jeść by brzuch wrócił do normy?
dużo pij
i może to śmieszne ale na mnie zadziałało, ziemniaki i dużo wody!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:13   #1539
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
dużo pij
i może to śmieszne ale na mnie zadziałało, ziemniaki i dużo wody!
Na kolacje np. ziemniaki z kefirem a nie obciąży to organizmu?
Wodę pije codziennie minimum 1,5l

Stary 2011-02-07, 17:17   #1540
kiciakasia
Zakorzenienie

na czczo szota z oliwy i popic szklanka cieplej wody
nie ma sily na to
Stary 2011-02-07, 17:20   #1541
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość

Po - KitKat Carmel
Podwieczorek - Kawa Łaciatka (zaparzyłam kawę Anatol o smaku waniliowym i pozostawiłam do ostygnięcia. Na dno szklanki włożyłam 3 łyżki bitej śmietany. Następnie delikatnie wlałam przestudzoną kawę i udekorowałam polewą do lodów o smaku Tiramisu i wisienkami ), serek Danio jagodowy zagryzany Krakuskami zbożowymi (100 gram),jabłko

Ervisha, tak sie zastanawiam,czy poza tym jedzeniem to Ty cos jeszcze robisz?
przegladajac Twoje posty mozna sie przerazic, zarcie zarcie popychane zarciem,

Interesujesz sie czyms innym, poza tym ciaglym pisaniem o jedzeniu w kazdym mozliwym watku, masz cos z zycia?hobby,pasje?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 17:23   #1542
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Ervisha, tak sie zastanawiam,czy poza tym jedzeniem to Ty cos jeszcze robisz?
przegladajac Twoje posty mozna sie przerazic, zarcie zarcie popychane zarciem,

Interesujesz sie czyms innym, poza tym ciaglym pisaniem o jedzeniu w kazdym mozliwym watku, masz cos z zycia?hobby,pasje?
I ona ciągle planuje jadlospisy

Stary 2011-02-07, 17:27   #1543
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Na kolacje np. ziemniaki z kefirem a nie obciąży to organizmu?
Wodę pije codziennie minimum 1,5l
nie obciąży.

kicia, myślisz, że da rade to wypić? Bo jak ja to zrobiłam to zobaczyłam cofnidło na podłodze....
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:30   #1544
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
nie obciąży.

kicia, myślisz, że da rade to wypić? Bo jak ja to zrobiłam to zobaczyłam cofnidło na podłodze....
Zobaczymy spróbuję jak nie powędruje jeszcze do WC.
Ale próbowałam już różnych rzeczy
I ogólnie zrobię sobie takie 2/3 dni oczyszczające/przeciw zaparciom żeby brzuch wrócił do siebie

Stary 2011-02-07, 18:34   #1545
kiciakasia
Zakorzenienie

ja pilam i zyje, ale to byla desperacja po 8 dniach
dwudziestke, taka do wodki
albo duza lyzke miodu i bardzo ciepla wode
Stary 2011-02-07, 19:09   #1546
olik187
Rozeznanie

śniad;grahmka,puszka tuńczyka w sałatce meksykańskiej
2śniad; jogurt activia,jabłko
obiad; 200ml zupy grzybowej niezabielanej z 10 kluseczkami, 2 łyżki kaszy ok 80g tilapi duszonej na wodzie, 2 ogórki kiszone
podw; serek wiejski lekki, 2 wafle ryżowe,marchewka
kolacja; 3 małe kromeczki orkiszowego na każda łyżke serka w lekkiego i plasterek szynki z indyka

t jest około 1500kcal i jem już tak około 3 tyg i na takim jadłospisie przytyłam 500g...(wymiary bez zmian)
metabolizm mam do niczego co ja mam zrobić?? nie chce tyć na tak małej ilosci jedzenia...chce przytyć ale załamuje mnie to że jem tak mało a tyje...co robić? skoro tyje to nie zwiększać? jak rozkręcić metabolizm? prosze tylko nie naskakujcie na mnie...licze na wasze rady i pomoc
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 19:10   #1547
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
obiad; 200ml zupy grzybowej niezabielanej z 10 kluseczkami, 2 łyżki kaszy ok 80g tilapi duszonej na wodzie, 2 ogórki kiszone
kolacja; 3 małe kromeczki orkiszowego na każda łyżke serka w lekkiego i plasterek szynki z indyka

t jest około 1500kcal i jem już tak około 3 tyg i na takim jadłospisie przytyłam 500g...(wymiary bez zmian)
metabolizm mam do niczego co ja mam zrobić?? nie chce tyć na tak małej ilosci jedzenia...chce przytyć ale załamuje mnie to że jem tak mało a tyje...co robić? skoro tyje to nie zwiększać? jak rozkręcić metabolizm? prosze tylko nie naskakujcie na mnie...licze na wasze rady i pomoc
A mnie się zdaje ,że obcinasz kcal.
No i NNKT tyle co nic .

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-02-07 o 19:11
Stary 2011-02-07, 19:15   #1548
olik187
Rozeznanie

ale tyje na tym;(
Stary 2011-02-07, 19:16   #1549
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale tyje na tym;(
Po
I. Możliwe ,że to wahanie wagi ale ja się nie znam na tyle by udzielić fachowej rady.
Po
II. Powinnaś przybrać na wadze bo twoja waga jest o wiele za niska.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 19:25   #1550
skomplikowana_18
BAN stały

A ja sie przejmuje tym, ze raczej nie dam rady rowny kg do tego piatku; najpierw waga szybko rosla, bo taka reakcja organizmu, w szoku byl, magazynowal, nie?
Czytalam i niektore dziewczyny na NCJ pisaly, ze najpierw skok do ok 2 kg do gory, a pozniej stanie i trzeba wiecej, bo organizm sie juz wiecej domaga.
Jak do tego piatku nie dam rady, trudno, pojade w nastepny weekend...
Bo jak w ten piatek ta wyznaczona waga nie bedzie, a np. w niedziele tak, to i tak musze czekac do weekendu;
pewnie bym jeszcze przytyla, to na poszlabym na przepustke nawet z wieksza waga, niz ustalona, ale to chyba nawet lepiej?
Bo przeciez nie bede sie trzymac sztywno regul;
i nie bede osiagnietej wagi trzymac do przepustki, przeciez im wiecej tym lepiej, nawet bezpieczniej z nadwyzka pojechac, nie?
Bo rowny kg do piatku, sama nie wiem.
W sumie mam za soba +2,5 kg, ale teraz chyba wolniej bedzie szlo?
Dekas, Iza, doradzcie mi;
wiem, ze ciagle gadam w kolko to samo, ale w glowie mi to siedzi;
tyje i sie nie poddam!
Daje rade, dam rade
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 19:33   #1551
Margolcia0703181
Raczkowanie

U/P:

I. muesli (2 łychy owsianych, garść kukurydzianych, rodzynek, migdałów) zalane szklanką mleka 3,2 z miodem i paskiem czekolad, kromka zwykłego chleba z masłem i 2 plastrami żółtego sera, 1/2 jabłka
kawa z mlekiem

II. talerz rosołu z makaronem (swojskim)

III. piętka chleba z łyżeczką nutelli, kubek kakao na mleku

IV. kromka z masłem i kiełbasą, 1/2 kromki z masłem i plasterkiem serka topionego, plaster twarogu wymieszany ze śmietaną i dżemem, 2 pierniki w czekoladzie
jabłko
herbata z cytryną

może jeszcze coś wpadnie

może być?
Stary 2011-02-07, 19:38   #1552
agueda
Raczkowanie

Cytat:

nie jestes sama, tez jem malo i tyje praktycznie z dnia na dzien... Musze zbadac tarczycę i więcej pić. Może to jest przyczyna.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:02   #1553
M92
Raczkowanie

Skomplikowana!

Szczerze? Jesz bardzo mało. Byłam w szpitalu na Sobieskiego, chcesz wiedzieć, jakie tam są porcje? Proszę:

1. 3 kromki chleba, 3 kromki bułki (duże, ze środka), fura masła, i różnie, z plastrami wędliny/sera żółtego/ 2 jajkami/ twarożkiem ze szczypiorkiem ORAZ talerz zupy mlecznej (owsiane/jęczmienne/makaron/kasza manna) ORAZ herbata słodzona

2. jogurt, owoc / wafel, owoc / budyń / kisiel / galaretka ORAZ 250ml odżywki nutrison (350kcal w porcji samej odżywki)

3. zupa najczęściej z dużą ilością ziemniaków/makaronu ORAZ II danie kopa ziemniaków polanych masłem + kotlet mielony/schabowy/bitki wieprzowe itp + surówka ORAZ kompot słodki

4. jogurt z owocem / naleśniki z serem i śmietaną / ryż z jabłkami / sałatka z majonezem ORAZ 250ml odżywki tak jak przy II śniadaniu

5. tak jak śniadanie, tylko bez zupy mlecznej

6. 3 kromki bułki z masłem i dodatkami

Dieta była rozpisana na +/- 4600 kcal. Na początku jest trudno, ale po kilku dniach żołądek się rozciąga i nie ma przeproś, trzeba wszystko zjeść. NA TAKIEJ DIECIE PRZYBIERAŁYŚMY BARDZO WOLNO!

Na początku jest skok, ja np. w pierwszy tydzień przytyłam jakieś 3kg, ale potem waga rosła coraz wolniej, zdarzało się, że na tych gigantycznych porcjach spadałam. NA POCZĄTKU organizm musi się nawodnić, komórki, woda, organy, jedzenie w żołądku!
Stary 2011-02-07, 20:08   #1554
olik187
Rozeznanie

ja tyje na 1500 i nie wiem co robić;(
Stary 2011-02-07, 20:13   #1555
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Przytyłaś 0,5kg i waga stoi więc albo to wahania bądź nie 0,5kg to nie tragedia . Tym bardziej gdzie w twoim wypadku powinnaś być na P.
Nie rozumiem cie kompletnie.

Stary 2011-02-07, 20:14   #1556
flamme
Rozeznanie

Cytat:
Prosta recepta. Tak jak napisała wyżej M92 --> jeść więcej i powinno się unormować to 'tycie'.
flamme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:20   #1557
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
A ja sie przejmuje tym, ze raczej nie dam rady rowny kg do tego piatku; najpierw waga szybko rosla, bo taka reakcja organizmu, w szoku byl, magazynowal, nie?
Czytalam i niektore dziewczyny na NCJ pisaly, ze najpierw skok do ok 2 kg do gory, a pozniej stanie i trzeba wiecej, bo organizm sie juz wiecej domaga.
Jak do tego piatku nie dam rady, trudno, pojade w nastepny weekend...
Bo jak w ten piatek ta wyznaczona waga nie bedzie, a np. w niedziele tak, to i tak musze czekac do weekendu;
pewnie bym jeszcze przytyla, to na poszlabym na przepustke nawet z wieksza waga, niz ustalona, ale to chyba nawet lepiej?
Bo przeciez nie bede sie trzymac sztywno regul;
i nie bede osiagnietej wagi trzymac do przepustki, przeciez im wiecej tym lepiej, nawet bezpieczniej z nadwyzka pojechac, nie?
Bo rowny kg do piatku, sama nie wiem.
W sumie mam za soba +2,5 kg, ale teraz chyba wolniej bedzie szlo?
Dekas, Iza, doradzcie mi;
wiem, ze ciagle gadam w kolko to samo, ale w glowie mi to siedzi;
tyje i sie nie poddam!
Daje rade, dam rade
TRUJESZ !!!!!!!! Jezu czemu ty nie czytasz i nie bierzesz do siebie tego co piszą inni? Mamy ci potakiwać i głaskać po głowie bo ciebie to satysfakcjonuje? Przecież widzimy że jesz mało (ale dobrze ze w ogóle jesz) i ci mówimy ze musisz zwiększyć. Żołądek masz wielkości dziecięcej pięści a to nienormalne w Twoim wieku. Na tej ilości jedzenia nie będziesz tyłą teraz potrzebujesz więcej. Poza tym to co jesz (wydaje ci sie ze jesz dużo bo przedtem w ogole nie jadłaś a jak jadłaś to znikome porcje)to dla Twojego organizmu ZA MAŁO. ROZUMIESZ ZA MAŁO !!!. Dziewczyny na redukcji jedzą więcej. Już ci to nawet M92 pisze ,ze jesz malutko. Popatrz na jadłospisy innych dziewczyn i jedz tak jak one.

Mam wrażenie że się na mnie obraziłaś. Nie wiem czemu żywisz do mnie urazę. Ja chcę dobrze i tylko Ci doradzam bo widzę że robisz źle. A Ty mnie olewasz i się chyba gniewasz.

Stary 2011-02-07, 20:21   #1558
M92
Raczkowanie

Oliki, a ile ważysz i ile masz wzrostu? Jeśli nie chcesz to nie mów, spoko.

Ale naprawdę, organizm przyzwyczaja się do ilości. Ja np. teraz jem ok 2500kcal, w 22 dni przybrałam 4kg, na początku też waga skoczyła a potem wolniej. I tak PODOBNO nic nie widać.
Stary 2011-02-07, 20:22   #1559
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez flamme Pokaż wiadomość
Prosta recepta. Tak jak napisała wyżej M92 --> jeść więcej i powinno się unormować to 'tycie'.
ale jak zaczne jesc więcej to od arzy pewnie sporo przytyje tak? jak rozkręcić metabolizm?
Stary 2011-02-07, 20:22   #1560
asiatt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
na czczo szota z oliwy i popic szklanka cieplej wody
nie ma sily na to
A jak to się dokładnie robi?
asiatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości