Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-29, 00:10   #1531
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
tzn ile ze duzo ? moja jest praktycznie na samym mleku, obiadki nie wszystkie jej smakują jak zje to pol słoiczka, owoce tez ble dzisiaj zjadła jabło z marchewką cały słoiczek ! cud... i głównie mleko mleko mleko, dzisiaj
o 8 zjadła 150 pozniej
o 12.30 troszke obiadku plus mleko jakies 60
o 15 mleko 130,
po 17 cąły słoiczek owoca,
o 20 mleko + troszke kleiku ryżowego bo jak dam dużo to nie chce bo ma odruch wymiotny i teraz
przed 23 150 mleka znowu.. ona w ogole nie potrafi zjesc wiecej naraz niż 150 no czasem 200 ale to rzadkość!...i pewnie jakos o 2 znowu zje mleko i pozniej o 6 itd itd pomimo ze jestesmy na mm nie przesypia całej nocy bo musi zjesc

w dodatku nie lubi zadnych kaszek, ewentualnie zjadłaby troszkę bułki ale to naprawde śladowe ilości, w miedzyczasie wypije troszke wody z sokiem plus chrupki kukurydziane no i wazy 8 kg moze 8 z groszem
mi sie wydaje ze to calkiem normalne.Mi pediatra mowila ze sa dzieci co do okolo 10 miesiaca nic nie chcą tylko samo mleko i nic im sie nie dzieje zlego
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Życzenia dla dzisiejszej solenizantki:

10 miesięcy dziś kończy Lilcia

widziałam na allegro śmieszne to

3? 4? Ale to nie jest takie karmienie "do oporu" po prostu chyba się chce napić, lub przytulić W dzień za to tylko 1, lub 2 razy
wszystkiego najlepszego dla Lilki!
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
jak duża!

dasz radę! powodzenia i żeby Korn był grzeczny!

zapomniałam się pochwalić!
przez ten antybiotyk i moje siedzenie w szpitalu calą niedzielę młody przekonał sie do mm!!! a "podchody" robiliśmy juz 2 miesiące i za kazdym razem krzyk i uciekanie od butli czasem 30 ml wciśnięte do gardła a teraz, odkąd biorę antybiotyk, probuje go karmic mm na żądanie , a pierś była dzis w dzień 2 razy i oczywiście do oporu w nocy.
dążę teraz do tego żeby pił mm 3 razy w większej ilości
za postepy z mm
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
tzn samolnella się na szczęście nie zaraziły, oczywiście zupy nikt mi nie dawała
ale Hania nam od kilku dni gorączkuje, ma też trochę kataru. bylismy wczoraj u pediatry i prawodpodobnie od zębów - górne dwójki wychodzą, jedna juz się przebiła. no albo trzydniówka, okaże się pewnie jutro bo dziś od 16 już tylko 37 miała.

a bo to specjalność mojej T.
a tak serio, internet ją zna, przepisów można znaleźć sporo, o np:
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...tticaid=612fa4
i cholera no, smaczna jest ale ja już podziękuję
jejku, ale sie zalatwiliscie. Zdrowka dla Was wszystkich

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 00:40   #1532
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

UWAGA Chwalę się Milosz chodzi a jaki jest szczesliwy
ale super gratki
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Chciałam się podzielić refleksją na temat KP, które definitywnie zakończyłam jakieś 4 dni temu Czuję się z tym wspaniale! Wydaje mi się, że Julian sam odrzucił pierś, bo tylko się denerwował, że słabo leci, puszczał, odwracał głowę, gryzł mnie, więc postanowiłam już go nie męczyć. Oczywiście, że cieszy mnie to niezmiernie, że KP tyle miesięcy Ale teraz nareszcie mogę zjeść truskawki (ostatnie podrygi, ale jeszcze wczoraj kupiłam) czy napić się... soczku pomarańczowego
super ze tak gladko poszlo
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wyniki moczu czyste nie wychodowano bakterii!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej

mam cały wątek do tyłu
oficjalnie : korzystam z streszczenia Motyla

u nas z nowości : Misiek raczkuje,siada ,wstaje i chodzi przy meblach
z gorszych info :mamy trzydniówkę i kiblujemy w domu , dziś wychodziłam na targ żeby choć trochę głowę przewietrzyć i mam pyszne czereśnie

byliśmy tydzień temu na weselu, Misiek został z dziadkami,wybawiliśmy się na całego do 2 nad ranem
zdroweczka

za nowe umiejetnosci

i zdrowko dla wszystkich innych orzeszków!!(jako tak mi sie nazwalo)

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Jaiko jeszcze raz wszystkiego najlepszego !
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
i co, podzialalo z laptopem
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
i jak ,podoba się laptop Julce ?
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Moj ma laptopa po swoim kuzynie, ale uważa ze moj jest lepszy
to taki laptop zabawkowy za 15zl wiec go nie szkoda

na poczatku był szał ale jak zobaczyła mojego to juz tamtego nie chciala
ale teraz mam na nią sposob bo bawie sie tym jej i udaje ze to moj i go odsuwam - to znowu za nim szaleje najlepsza zabawa to kładzenie sie na ekranie
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej

Nadrobiłam po łebkach. Jutro chrzest, od wczoraj jest u nas teść z wnukiem, za 3h przylatuje moja siostra z chłopakiem, a jutro od rana to już będzie dziki tłum. Sporo mamy jeszcze roboty, a od wczoraj Ola ma gorączkę ok. 39 st bez żadnych innych objawów. Myślałam, ze się ode mnie zaraziła, ale nia ma kataru ani nic I nie wiem, co teraz. Jak jej nie przejdzie to goście pójdą do knajpy, a ja z Olą do domu i tyle, ale mam już dosyć tych chorób I zastanawiam się, czy musze z nią iść do lekarza, jak jej po lekach gorączka spada? Boję się tych pomocy weekendowych, że tylko się tam zarazi czymś jeszcze

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Natala współczuję przeżyć i obyście szybko wrócili w pełni do zdrowia
Madziuchna - super, że Julek tak ładnie spał po mm
Ja-ika sto lat
Gratki dla chodzącego Miłoszka

Więcej nie pamiętam, wybaczcie. Idę robić ciasto i sprzątać.
na razie ją obserwuj i bedziesz widziec czy ma jeszcze jakies objawy.Jak Ola bedzie miec goraczke 3 dni to idz wtedy do lekarza.

Mam nadzieje ze chrzciny sie udadzą

nadrobiłam !!

Stary 2014-06-29, 00:46   #1533
czaszka_
Zakorzenienie

my dzis (hmm w sumie juz wczoraj)...spedzilismy caly dzien na wsi. Super bylo piekna pogoda Julka spala przez caly dzien tylko 50 min
U cioci na wsi byl maly kotek piesek kurki i gęsi to tak sie do nich wyrywala ze nie moglam jej utrzymac
jutro malz znowu idzie na rano do pracy wiec pewnie pojedziemy z małą do mojego taty
dobranoc wszystkim przespanych nocek zycze

Stary 2014-06-29, 01:00   #1534
kama1987
Rozeznanie

Wróciliśmy niedawno z imprezy
Zapomniałam mojemu dziecku wziąć calgelu, a był mi akurat potrzebny Na szczęście się jakoś uspokoiła i zasnęła.

Cytat:
Papalinko życzę zdrówka i udanej uroczystości
Dodinho również zdrówka

Mam pytanie, jak wy zorganizowałyście sobie "kącik pielęgnacyjny" jeśli już zrezygnowałyście z przewijaków? ja teraz mam przewijak z ikei i pod nim jest półka na której mam pieluchy tetrowe, kosz z pampersami, chusteczki, kosz z lekami i akcesoriami do pielęgnacji, i ręcznik. teraz będę go przewijać na łóżku ale gdzie to wszystko trzymać żeby było w miarę pod ręką?
myślę o tym co na zdjęciu, choć czuję że Leoś nie przejdzie obok tego obojętnie gdzie wy trzymacie pieluchy itp?

My jeszcze używamy przewijaka, bo mi tak wygodnie, mamy taki montowany na łóżeczko. Obok mam szafkę (NEMO 04)i tam trzymam wszystko, co potrzebne, żeby było pod ręką. W tych otwartych półkach mam pampersy, kremy itp.,

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
w sierpniu

o to te godziny rzeczywiscie lipne to trzymam kciuki zeby sie udalo przeniesc do lepszego działu

no chyba sie bede mu siala wybrac do ginaq bo wstyd sie przyznac ale bylam 6 tyg po porodzie i koniec

i wlasnie sobie uswiadomilam ostatnio ze raptem kilka razy w zyciu bralam cos przeciwbolowego takze moze tez dzieki temu tabletka szybko pomogla, a dzisiaj to juz w ogole ok

u mnie to samo jak Maks zaczal wiecej jesc posilkow stalych to zaraz @ sie pojawila ale na razie tylko raz takze z ta regularnoscia jakos kiepsko

co do sukni
jest raczej taka zwykła, na pewno nie umywa sie do tej ktora kiedys wstawiala Your Angel, no ale kwestia finansowa byla istotna, nie wydalabym 4 tys na suknie tzn jeszcze rok temu bym wydala ale od kiedy jest Maks troche mi zal kasy na siebie w kazdym razie dobrze sie w niej czulam i cena rozsadna

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=12

tyl

https://www.google.pl/search?q=famos...21%3B471%3B708

o to super ze sie zmotywowalas, jednak umiejetnosc jazdy to przydatna rzecz
ja 3 lata po prawku nie jezdzilam i juz mi bylo ciezko nauczyc sie od nowa a teraz to nie wyobrazam sobie zycia bez samochodu

jaika wszystkiego najlepszego
papalinka oby tempka minela i za chrzciny
śliczna suknia!! przymierzałam bardzo podobną i zazdroszczę przygotowań

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

poka te nakolanniki, na co to dziala?

o takie:http://allegro.pl/yo-nakolanniki-ant...288261230.html

a działa tak, że ubierasz abs na kolanka i się nie ślizga i nie rozjeżdża dziecko My w całym mieszkaniu mamy panele i płytki, które są dość śliskie i Zuzia się ślizgała i nie mogła raczkować, a teraz już zasuwa

idę spać, dobranoc
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 01:02   #1535
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Nasze nosidlo jest do 9 kg,dodatkowo napisali by nie wozić dziecka starszego jak 9 miesięcy..tak więc musimy się rozgladac za jakimś bo mimo że nie mamy samochodu to jakis fotelik w razie wu musi być..bratowa chce nam dać swój ale on jest do 36 KG osobiście wolałabym do 18.
Ja nadal polecam ramatti venus

Zamówiłam ta navy kiecke z asosa. Mam nadzieję, że będę w niej dobrze wyglądać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 07:02   #1536
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja-ika, wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Ja-ika 100 alt

Dziękuję bardzo
Stary 2014-06-29, 07:18   #1537
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.

Ja na nogach,piekę jabłka dla Natalki i się zbieramy na wycieczkę do Wisły

Cytat:
Ja-ika, wszystkiego najlepszego

Larysko, przykro mi że Ola odmówiła obiadków... a jeszcze jakiś czas temu miałam Ci pisać że fajnie masz, bo Ola wszystko je... widać to taki etap u naszych dzieci, bo coraz więcej maluchów grymasi przy jedzeniu

a właśnie.... jak mnie tak zmogło, to co prawda pisać nie pisałam ale okoliczności do podczytywania miałam całkiem sporo i ktoś tylko nie wiem kto (bo jak czytam na tel to nicki mam schowane) napisał że BLW to tylko zabawa, nie jedzenie. nie zgodze się zalezy od dziecka, nas BLW uratowało, to jedyny sposób w który Hani zje obiad, i je w ten sposób coraz większe ilości. więc u nas to nie tylko zabawa i co najważniejsze, dzięki temu przybiera na wadze

i jeszcze, z tego podczytywania wyszło mi że chwalicie wózek m&p tour i któraś nawet go ma... chciałam zapytać: czy rozkłada się na płasko? i jak koła daja radę zimą?
bo właśnie ja dużą uwagę zwracam na koła, żeby miały dużą średnicę, bo boję się że zimą spod bloku nie ruszę i dlatego tak mi się spodobał te chicco multiway ...
i dziś go oglądałam, naprawdę fajny jest
i jeszcze ten mi wpadł w oko:
http://easygo.euro-cart.eu/nasze_pro...cerowa&color=1
też właśnie ze względu na koła i stosunkowo niską wagę

doughnut_agg, a jesteś pewna że to trójki? bo one późno z reguły wychodzą, po czwórkach dopiero... może to dwójki? ząbki u dzieci są dość szeroko rozstawione, łatwo się pomylić
jak czytałam,że piszesz o dużych kołach to wyobrażałam sobie coś jak moje, a mam 14 cali hehe
Mój wózek to ciężkie ustrojstwo, ale komfort jazdy jest, także po błotach i piachach

Cytat:
A jeszcze chciałam powiedzieć, że gdyby nie to, że wszyscy jesteśmy przeziębieni to może.byłabym z Alicją na zlocie....bo kasa już przyszła (choć myślałam, że trzeba będzie do wypłaty czekać). No ale trudno. Może innym razem Was poznam

Ah i z dobrych wiadomości to kupiliśmy wczoraj fotelik samochodowy Maxi cosi priori sps fajny jest, Alicja też zadowolona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

masakra z tym niemowlakiem:/

gratuluję zakupu

i zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
juz ja przeniesliscie do wiekszego fotelika?
Alicja jest taka długa,że dla niej zmiana fotelika jest bardzo słuszna

Cytat:
Kropla masz rację często można spotkać takie osoby. U mnie na wsi nagminnie sie zdarza ze kobiety do ośrodka przywożą niemowlęta nie w foteliku lecz na rękach! Ale co do za ciepłego ubierania to zmieniłam troche zdanie bo np leos ciągle jest spocony wiec chodzi lekko ubrany. I nieraz on na dworze w bluzeczce a jego rok starsza kuzynka w polarze i bezrękawniku. I każdemu z nich jest optymalnie, wiec juz tak nie oceniam ilości ciuchów.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
jednak jestem zboczona

oj, to ja lepiej nie napiszę, co dziś jadłam i piłam a np. dwie muffinki z Lidla czekoladowe do kawy
ale że co?:P

Cytat:
my dzis (hmm w sumie juz wczoraj)...spedzilismy caly dzien na wsi. Super bylo piekna pogoda Julka spala przez caly dzien tylko 50 min
U cioci na wsi byl maly kotek piesek kurki i gęsi to tak sie do nich wyrywala ze nie moglam jej utrzymac
jutro malz znowu idzie na rano do pracy wiec pewnie pojedziemy z małą do mojego taty
oooo fajnie.
Tusia uwielbia zwierzątka. Jak widzi naszego kota to aż piszczy z zachwytu. Jeszcze przegoni go po całym mieszkaniu aż kot błaga pod drzwiami,żeby go wypuścić

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

koniecznie się nam pokaż

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-29, 08:00   #1538
dodinha
Wtajemniczenie

Dzień dobry!Dopadło nas choróbsko.Helka goraczkuje a ja mam straszny katar,a tzt cały dzień w pracy,więc super po prostu.Kurde jak siedziałam w domu,to ani razu nie byłyśmy tak chore,a tylko poszłam do pracy,to od razu.Przecież nie mogę wziąć wolnego w drugim tygodniu:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-29, 08:19   #1539
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzień dobry!Dopadło nas choróbsko.Helka goraczkuje a ja mam straszny katar,a tzt cały dzień w pracy,więc super po prostu.Kurde jak siedziałam w domu,to ani razu nie byłyśmy tak chore,a tylko poszłam do pracy,to od razu.Przecież nie mogę wziąć wolnego w drugim tygodniu:banghead:

a ta koleżanka-opekunka nie mogłaby przyjść do Ciebie i zaopiekować się chorą Helenką?
Dużo zdrówka dla Helci i dla Ciebie
Stary 2014-06-29, 08:32   #1540
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a ta koleżanka-opekunka nie mogłaby przyjść do Ciebie i zaopiekować się chorą Helenką?
Dużo zdrówka dla Helci i dla Ciebie
Dzięki.Problem polega na tym,że ona rano wyprawia i zaprowadza jedno dziecko do szkoky, a na 12 drugie do przedszkola,więc ja jej musze małą zaprowadzić przed pracą i ona i tak musi ją zabierać ze sobą

Stary 2014-06-29, 08:32   #1541
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
juz ja przeniesliscie do wiekszego fotelika?
tak przenieśliśmy bo raz tak jak motyl napisała, Ala jest długa i już to nosidło które mamy to tak na styk...poza tym jest tylko do 10 kg, więc i tak za chwilę trzebaby zmienić
Cytat:
Kropla masz rację często można spotkać takie osoby. U mnie na wsi nagminnie sie zdarza ze kobiety do ośrodka przywożą niemowlęta nie w foteliku lecz na rękach! Ale co do za ciepłego ubierania to zmieniłam troche zdanie bo np leos ciągle jest spocony wiec chodzi lekko ubrany. I nieraz on na dworze w bluzeczce a jego rok starsza kuzynka w polarze i bezrękawniku. I każdemu z nich jest optymalnie, wiec juz tak nie oceniam ilości ciuchów.

wiesz co wszystko fajnie, ale to dzidzi to czerwone jak burak było, zapomniałam dopisać, także na pewno było za ciepło ubrane
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Nasze nosidlo jest do 9 kg,dodatkowo napisali by nie wozić dziecka starszego jak 9 miesięcy..tak więc musimy się rozgladac za jakimś bo mimo że nie mamy samochodu to jakis fotelik w razie wu musi być..bratowa chce nam dać swój ale on jest do 36 KG osobiście wolałabym do 18.
wiesz co oglądałam takie do 25 kg i stwierdziłam, że młoda się w takim foteliku utopi, z resztą wybrałam do 18 kg bo uważam, że taki bezpieczniejszy
Cytat:
Alicja już by tylko na rękach była, bo póki co boi się wszelkich zwierząt...
Cytat:

szczerze? nie wiem dlaczego go polecasz....przecież on nie ma żadnych testów....a homologacja mnie nie urządza, ale po Twoich pochwałach tego fotelika sprawdziłam i uznałam, że nie będę dziecka narażać na niebezpieczeństwo, bo ten fotelik zwyczajnie nie jest bezpieczny. Fakt tani to może i on jest...ale bez przesady. Dołożyłam 100 zł i kupiłam fotelik z testami, bo kosztował 399 zł, może nie ma aż tak wysokich ocen, ale jest w średniakach, i przede wszystkim posiada testy, więc wolę taki

poza tym nie wspomnę już jakim wzrokiem spojrzał na mnie facet z działu fotelików, jak się zapytałam o ramatti venus...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2014-06-29 o 08:36
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-29, 08:54   #1542
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Syn mi się nie dał wyspać po wczorajszym wyjeździe, wstawał dwa razy i o 6 już zrobił pobudkę. Zaraz się biorę za pakowanie nas, bo w południe chcemy jechać do rodziców. Ciekawe czy nam bagażnika starczy na taki wyjazd to chyba wszystkie rzeczy dzieciaków muszę zabrać i wszystkie zabawki dobrze, że takie rzeczy jak wózek, łóżeczko, wanienka, przewijak, ręczniki mamy na miejscu.

Dziś mamy z mężem 11 rocznicę bycia razem

Cytat:
Coś tam trochę chodził wiadomo, że nie pójdzie przez cały pokój od razu no i chyba zbyt dużo interesujących rzeczy jednak było
no to ja gapa jestem, bo nie widziałam

Cytat:
mi sie wydaje ze to calkiem normalne.Mi pediatra mowila ze sa dzieci co do okolo 10 miesiaca nic nie chcą tylko samo mleko i nic im sie nie dzieje zlego
nasz pediatra zawsze mówi, że do roku to jednak mleko powinno być głównym pożywieniem

Cytat:

dużo zdrówka dla Was dziewczyny oby jutro było lepiej

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 08:59   #1543
ja-ika
Zakorzenienie

Kropelko, Poli do mnie doszedł, a raczej dopłynął fotelik Evenflo. Jest piękny i ogromny (w porównaniu do nosidełka )
Stary 2014-06-29, 09:02   #1544
gorgulek
Zakorzenienie

Pospalismy wszyscy do 8
Milosza nawet wczoraj nie wykapalam bo zasnal w czasie drogi i tylko go do lozeczka przelozylam. Spal cale 12h Ja nadal sie bycze w lozku a Malz zabiera sie wlasnie za sniadanie

U nas pada wiec lipa. Udanej niedzieli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 09:29   #1545
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze? nie wiem dlaczego go polecasz....przecież on nie ma żadnych testów....a homologacja mnie nie urządza, ale po Twoich pochwałach tego fotelika sprawdziłam i uznałam, że nie będę dziecka narażać na niebezpieczeństwo, bo ten fotelik zwyczajnie nie jest bezpieczny. Fakt tani to może i on jest...ale bez przesady. Dołożyłam 100 zł i kupiłam fotelik z testami, bo kosztował 399 zł, może nie ma aż tak wysokich ocen, ale jest w średniakach, i przede wszystkim posiada testy, więc wolę taki

poza tym nie wspomnę już jakim wzrokiem spojrzał na mnie facet z działu fotelików, jak się zapytałam o ramatti venus...

Ale on ma testy
A sprzedawca też nie wiem, czemu tak spojrzał. Mój wujek dokładnie ten fotelik kupował w sklepie stacjonarnym i też sprzedawca bardzo go polecał, więc wiesz
Nie uważam, że narażam moje dziecko na niebezpieczeństwo

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-29, 09:49   #1546
nena_milka
Wtajemniczenie

kurde my też już fotelik na styk mamy bo Nina długa. Ale chce w PL kupić bo tutaj są praktycznie dwa razy droższe no i dopiero za miesiąc dojedzie

kasiunia zrobiłam owocową herbatę, dowolny smak, tylko długo parzyłam, żeby była mocna. Dosłodziłam słodzikiem, chyba 3 łyżeczki dałam na 0,5l herbaty (z 2 torebek). No i dodałam żelatynę wg przepisu na opakowaniu, ilość na 0,5l.

No i znalazłam sposób na wykorzystanie słoiczków bo owocach Niny. Galaretki sobie w nich robię
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 09:50   #1547
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:

Ale on ma testy
A sprzedawca też nie wiem, czemu tak spojrzał. Mój wujek dokładnie ten fotelik kupował w sklepie stacjonarnym i też sprzedawca bardzo go polecał, więc wiesz
Nie uważam, że narażam moje dziecko na niebezpieczeństwo
ale jakie on ma testy? ADAC przeprowadzone przez nich samych, dla mnie to żadna gwarancja

http://www.ramatti.com.pl/crash-testy-foteliki tutaj piszą o tych testach, ale tak jak mówię to nie są testy ADAC, jedynie ich testy. Poza tym posiada on jedynie homologację http://www.ramatti.com.pl/certyfikaty-fotelikow
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2014-06-29, 09:53   #1548
rusałka_1
Zakorzenienie

hej,

u nas od rana pochmurno i tylko patrzec jak się rozpada. a szkoda dziś są dni naszej gminy myślałam ze przespacerujemy sie z Jaśkiem do parku.

Jasiek przebudził się po 6 i od razu bez humoru. Zabawą gardził, mleczkiem z butli też. W końcu po 8 się "poddalam" dałam pierś i zasnął.

Cytat:
n

Rusałko, strasznie mi było przykro jak czytałam o Twoim antybiotyku i że nie możesz za bardzo Jasia karmić ja pierwszą dobę nie miałam jak karmić, bo z odwodnienia po prostu mleko nie napływało... i choć Hania pije mm, to i tak nie było łatwo, więc wyobrażam sobie jak stres musiał to być dla Ciebie i Jasia mam nadzieję że już jest ok
dziękuję juz jest duzo lepiej. pierwsze dwa dni stresowałam się okropnie
jedyny taki plus ze moj oporniak przekonał sie do butli, choć i z tym jak widać wyżej - bywa różnie
a Jasiek byl bardzo dzielny w tych zmianach, ale nie powiem przydał się w tej sytuacji, spokój i opanowanie babci, ktora 2 pierwsze butle "wcisnęła" Jaskowi

a wy jak sie dziś czujecie??
Cytat:
hej mamusie!

u nas po staremu, Alicja nadal zakatarzona i kaszle na domiar złego jeszcze ja się przeziębiłam :/ i męża też coś łamie... także no cała familyja chora jest

po wczorajszej wizycie u okulisty wszystko ok, młoda zdrowa, żadnej wady wzroku nie ma

a
Otóż była tam z nami w poczekalni taka młoda matka, chyba ze swoimi rodzicami i z wcześniaczkiem, bodaj 3 miesięcznym....i wszystko ładnie pięknie dopóki ten mały leżał w foteliku, bo jak wzięli go na ręce to mi się płakać chciało! wszyscy (cała trójka) trzymali tego maluszka pionowo małemu główka latała jak takiemu pieskowi (co można sobie w aucie przykleić) no normalnie, ręce opadają!!! ale żeby tego było mało to jeszcze ubrany w body na długi rękaw, koszulę polarkową, i na głowie czapka!!!! ale ostatnie co widziałam i co mnie i wszystkich dookoła zmroziło to, to że ona tego maluszka sadzała sobie na kolanach

jezu mam wrażenie, że się powinno szkolenie robić rodzicom jak się ich wypuszcza ze szpitala z dzieckiem

3 tygodnie urlopu
jedziemy do mnie na wioskę na tydzień, ale jeszcze dokładnie nie wiem kiedy, i będziemy malować salon niach niach niach

dobra idę spać!
zdrówka dla Ali

straszne to co opisujesz o tym małym dzieciątku

no i udanego wypoczynku!

Cytat:

zdrówka dla waszej dwójki

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Syn mi się nie dał wyspać po wczorajszym wyjeździe, wstawał dwa razy i o 6 już zrobił pobudkę. Zaraz się biorę za pakowanie nas, bo w południe chcemy jechać do rodziców. Ciekawe czy nam bagażnika starczy na taki wyjazd to chyba wszystkie rzeczy dzieciaków muszę zabrać i wszystkie zabawki dobrze, że takie rzeczy jak wózek, łóżeczko, wanienka, przewijak, ręczniki mamy na miejscu.

Dziś mamy z mężem 11 rocznicę bycia razem

nasz pediatra zawsze mówi, że do roku to jednak mleko powinno być głównym pożywieniem
najlepszego dla Was
no zabrać się z tym całym majdanem pewnie jest łatwo

mój Jasiek chyba zbyt dosłownie rozumie to przykazanie i stwierdził że mleko będzie jego jedynym pożywieniem
Cytat:

Pospalismy wszyscy do 8
Milosza nawet wczoraj nie wykapalam bo zasnal w czasie drogi i tylko go do lozeczka przelozylam. Spal cale 12h Ja nadal sie bycze w lozku a Malz zabiera sie wlasnie za sniadanie

wow! ależ nocka - zazdroszczę

mam dzis na obiadek pyszn, młodą fasolkę szparagową od rodziców z ogródka mam nadzieję ze mój syn moze w niej się rozsmakuje??

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:04   #1549
Aaamelkaa
Zakorzenienie

skasowało mi wiadomość
tzn ja to niechcący zrobiłam

no więc
hej

witam sie z kawką, dziś poranna zmiana męża,Michas wstał o 6:40 ,zwykle wstaje godzine później o 9 wstałam wysypana i zadowolona,uspałam Małego w 5 min i mam czas dla siebie bo mąż padł
u mnie burza

Czaszka wyobraziłam sobie Ciebie nadającą do nas z lapka Julci
ja tez kupie Michasiowi

Motyl super że taki aktywny weekend,dziś i wczoraj ,uwielbiam spędzać czas rodzinnie

Dodinha zdrówka

Kropla !!! właśnie zdałam sobie sprawę że jeszcze trochę więcej niż miesiąc i świętujemy roczek Alicji a 18.07 Lilki urodziny
wow!!! jak to leci

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Rusałko żeby pogoda pozwoliła na rodzinny spacer do parku

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

mąż wczoraj przerobił truskawki na sorbet i zamroził prawie 3 litry

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:11   #1550
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ale jakie on ma testy? ADAC przeprowadzone przez nich samych, dla mnie to żadna gwarancja

http://www.ramatti.com.pl/crash-testy-foteliki tutaj piszą o tych testach, ale tak jak mówię to nie są testy ADAC, jedynie ich testy. Poza tym posiada on jedynie homologację http://www.ramatti.com.pl/certyfikaty-fotelikow
Mają ADAC, certyfikaty TUV, testy zderzeniowe (filmy są dostępne na stronie) oraz wyróżnienia w rankingach Auto Świat Dla mnie to wystarczająco, to mała Polska firma, mój wujek wozi w ich fotelikach dzieci od 10 lat, ja 2,5 i nigdy mnie nie zawiodły, nawet przy ostrym hamowaniu fotelik zostaje na swoim miejscu.
Mam też Maxi Cosi, więc mam porównanie i moim zdaniem jest on niestabilny, cały się rusza, a mocowanie na dwóch plastikach to porażka.
Ale jak kto woli, ja tylko mówię, co ja polecam i nie zarzucam nikomu, że nie dba o bezpieczeństwo dziecka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-06-29, 10:27   #1551
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tyle nadrukowałam i mnie wywalilo z aplikacji! Ile sie pochlastać

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:30   #1552
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry U nas też pochmurno od razu widać że małemu się zęby przebiły bo znów śpi spokojnie całą noc w swoim pokoju, jak znów będę się zalic że nie śpi u siebie to znaczy że do trzech dni przebije mu się kolejny ząb za bardzo z nim szaleliśmy wieczorem bo później u siebie się z godzinę kręcił aż w końcu twardo zasnął. Wieczór miałam raczej lipny ale potem tż zrobił mega słodki deser po którym mnie tak zmuliło że wszystko zwrociłam wybaczcie że nie na biało ale pisze z tel. Co robicie dziś na obiad? Bo nie mam pomysłu i może odgapię

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:36   #1553
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
My też fajnie pospaliśmy i efekt jest taki, że nadal w piżamach cała nasza trójka Julio obudził się o 1, łyknął wody i usnął, oczywiście ze mną w łóżku, a kolejna pobudka była o 5.20, dostał mm i przez godzinkę próbowałam sprawdzić, żeby jeszcze pospał, w końcu ululałam go w bujaczku i spaliśmy do 8.30

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść.

Ja na nogach,piekę jabłka dla Natalki i się zbieramy na wycieczkę do Wisły

jak czytałam,że piszesz o dużych kołach to wyobrażałam sobie coś jak moje, a mam 14 cali hehe
Mój wózek to ciężkie ustrojstwo, ale komfort jazdy jest, także po błotach i piachach

masakra z tym niemowlakiem:/

gratuluję zakupu

i zdrówka życzę

Alicja jest taka długa,że dla niej zmiana fotelika jest bardzo słuszna

ale że co?:P

oooo fajnie.
Tusia uwielbia zwierzątka. Jak widzi naszego kota to aż piszczy z zachwytu. Jeszcze przegoni go po całym mieszkaniu aż kot błaga pod drzwiami,żeby go wypuścić

koniecznie się nam pokaż
no wiesz Ty, mąż, sąsiad i moja wyobraźnia podziałała

Cytat:

zdrówka!

Cytat:

Pospalismy wszyscy do 8

super! umęczył się w podróży chłopina a grzeczny był w czasie jazdy?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry U nas też pochmurno od razu widać że małemu się zęby przebiły bo znów śpi spokojnie całą noc w swoim pokoju, jak znów będę się zalic że nie śpi u siebie to znaczy że do trzech dni przebije mu się kolejny ząb za bardzo z nim szaleliśmy wieczorem bo później u siebie się z godzinę kręcił aż w końcu twardo zasnął. Wieczór miałam raczej lipny ale potem tż zrobił mega słodki deser po którym mnie tak zmuliło że wszystko zwrociłam wybaczcie że nie na biało ale pisze z tel. Co robicie dziś na obiad? Bo nie mam pomysłu i może odgapię

ja mam wczorajszą carbonarę

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:52   #1554
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

ja rosół, kurczaka z piekarnika, ziemniaki i surówka.
Jakbym mieszkała "u siebie" to bym miała więcej fantazji i polotu w gotowaniu

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 11:14   #1555
dodinha
Wtajemniczenie

Kasiunia,rusałka,amelkaa i Madsiucha dziękuję za życzenia zdrowia,przydadzą się

Stary 2014-06-29, 11:26   #1556
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Papalinko życzę zdrówka i udanej uroczystości
Dodinho również zdrówka

Mam pytanie, jak wy zorganizowałyście sobie "kącik pielęgnacyjny" jeśli już zrezygnowałyście z przewijaków? ja teraz mam przewijak z ikei i pod nim jest półka na której mam pieluchy tetrowe, kosz z pampersami, chusteczki, kosz z lekami i akcesoriami do pielęgnacji, i ręcznik. teraz będę go przewijać na łóżku ale gdzie to wszystko trzymać żeby było w miarę pod ręką?
myślę o tym co na zdjęciu, choć czuję że Leoś nie przejdzie obok tego obojętnie gdzie wy trzymacie pieluchy itp?

ja chyba jestem zbyt wyluzowana matka
przewijak zlikwidowalam jak maciej mial 3miesiace
pocatkowo mialam.koszyczek na polce i jak przewijalam to.bralam go na lozko
a teraz nie mam nic
wyciagam tylko nowego pampka spod lozeczka
a jak kupa to biore dodatkowo ceratke i chusteczki ktore gdzies sie walaja

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
w sierpniu

o to te godziny rzeczywiscie lipne to trzymam kciuki zeby sie udalo przeniesc do lepszego działu

no chyba sie bede mu siala wybrac do ginaq bo wstyd sie przyznac ale bylam 6 tyg po porodzie i koniec

i wlasnie sobie uswiadomilam ostatnio ze raptem kilka razy w zyciu bralam cos przeciwbolowego takze moze tez dzieki temu tabletka szybko pomogla, a dzisiaj to juz w ogole ok

u mnie to samo jak Maks zaczal wiecej jesc posilkow stalych to zaraz @ sie pojawila ale na razie tylko raz takze z ta regularnoscia jakos kiepsko

co do sukni
jest raczej taka zwykła, na pewno nie umywa sie do tej ktora kiedys wstawiala Your Angel, no ale kwestia finansowa byla istotna, nie wydalabym 4 tys na suknie tzn jeszcze rok temu bym wydala ale od kiedy jest Maks troche mi zal kasy na siebie w kazdym razie dobrze sie w niej czulam i cena rozsadna

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=12

tyl

https://www.google.pl/search?q=famos...21%3B471%3B708

o to super ze sie zmotywowalas, jednak umiejetnosc jazdy to przydatna rzecz
ja 3 lata po prawku nie jezdzilam i juz mi bylo ciezko nauczyc sie od nowa a teraz to nie wyobrazam sobie zycia bez samochodu

jaika wszystkiego najlepszego
papalinka oby tempka minela i za chrzciny
suknia piekna
cena nie swiadczy o strojnosci

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 12:32   #1557
ja :)
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Pola coś chyba za dużo wrażen po zlocie i cieżko ze spaniem Zaraz jediemy do domu, mam nadzieję, ze pośpi w aucie bo coś nie mam mocy na gry i zabawy przez 3h
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-29, 12:35   #1558
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Mają ADAC, certyfikaty TUV, testy zderzeniowe (filmy są dostępne na stronie) oraz wyróżnienia w rankingach Auto Świat Dla mnie to wystarczająco, to mała Polska firma, mój wujek wozi w ich fotelikach dzieci od 10 lat, ja 2,5 i nigdy mnie nie zawiodły, nawet przy ostrym hamowaniu fotelik zostaje na swoim miejscu.
Mam też Maxi Cosi, więc mam porównanie i moim zdaniem jest on niestabilny, cały się rusza, a mocowanie na dwóch plastikach to porażka.
Ale jak kto woli, ja tylko mówię, co ja polecam i nie zarzucam nikomu, że nie dba o bezpieczeństwo dziecka
Ale ja nie zarzucam Ci, że nie dbasz o bezpieczne swojego dziecka. Po prostu moim zdaniem te foteliki niekoniecznie są bezpieczne. Ale to moje zdanie. Po prostu te ich testy do mnie nie przemawiają. A w auto świat to oni nie wyróżnili ramatti venus, tylko ramatti ten taki ze skrzyżowanymi pasami. Także każdy niech sobie wybiera co chce.

ja tylko wyraziłam swoje zdanie

Cytat:

rosół, kotlet z kurczaka i ziemniaczki, kalafior zasmazany

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja chyba jestem zbyt wyluzowana matka
przewijak zlikwidowalam jak maciej mial 3miesiace
pocatkowo mialam.koszyczek na polce i jak przewijalam to.bralam go na lozko
a teraz nie mam nic
wyciagam tylko nowego pampka spod lozeczka
a jak kupa to biore dodatkowo ceratke i chusteczki ktore gdzies sie walaja
To chyba jesteśmy dwie takie wyluzowane ja też pozbylam się przewijaka.jak Alicja miała 3 miesiące

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2014-06-29, 12:44   #1559
Madziuchna27
Zakorzenienie

ja przewijak mam nadal, ale stoi obok łóżeczka, bo TŻ na łóżku nie przewija Julka, a ja i owszem Chociaż przewijak jeszcze mi służy w czasie kąpieli kładę go na pralce (serio i nie boję się, że mi Julek zleci, póki co). Co do koszyczka, to mam takowy na komódce przy łóżku (tam są duperele kosmetyczne), pampy stoją w przerwie między komodą a szafą na podłodze, a chusteczki się walają w łóżeczku, bo to jedna z ulubionych zabawek Julka W łazience są pozostałe kosmetyki - szampony, oilatum, krem, balsam, grzebyk itd.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

u nas dziś pogoda z doopy także kisimy się w domu, a mnie czekają cztery! prania do prasowania dobrze, że obiad wczorajszy i dziecko też ma nagotowane

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

ps. za Waszą radą próbuję Julkowi dawać owocki nie ze słoika wczoraj starkowałam mu jabłuszko z brzoskwinią i bardzo mu smakowało próbowałam pokroić na paseczki i dawać mu do buźki to niezbyt to szło, bo dolnymi ząbkami odgryzał kawały i nie dał rady połknąć, a poza tym strasznie się przy tym śmiał

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 12:50   #1560
tassia
Zakorzenienie

a ja mam problem z doopy
tzt w domu z dzieckiem radzi sobie lepiej niz ja
z jednej strony sie ciesze a z drugiej jestem zazdrosna
o ja gupia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości