|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
a tak na serio współczuję przeżyć
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w pierwszej ciązy coś prawdopodobnie było , ale wcześnie zanikło ... Babcie mam z bliźniąt , więc może za 3 razem |
|
|
|
|
#1565 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, jem właśnie jabłko i nic się nie dzieje, więc chyba to chwilowa niestrawność i że to nie wirus, mam tylko nadzieję, że nie zaszkodziło maleństwu.
|
||
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem dziwna i chcę drugiego chłopca
![]() ![]() ![]() A wózek miałam z obracanymi kołami i sprawował się super i na polnej drodze i na chodnikach ![]() ![]()
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pij dużo małymi łyczkami i zjedz coś lekkiego jak już żołądek dojdzie do siebie |
|
|
|
|
#1568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytrynko gratuluję chłopaczka
![]() Cytat:
kiedyś nie wyobrażałam sobie mieć chłopczyka zawsze marzyłam o dziewczynce a teraz wszyscy wkoło mówią i liczą na chłopaka i w sumie juz się nie zapieram że nie chciałabym.![]() oj jak będzie u nas chłpak i jak przyjdzie mu przechodzić dojrzewanie tak jak u mojego męża słyszałam z opowieści to go oddam do jakiegoś obozu wychowawczego- sama się nie podejmę Cytat:
![]() pij dużo płynów teraz.
|
||
|
|
|
#1569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wszyscy w koło mi o tym mówią to i w ich przypadkach jest to potwierdzone Dlatego wolę się wystrzegać. Tak samo w ciąży nie tknę nawet łyka alkoholu (co prawda zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży - czyli przed spodziewanym okresem, dawałam nieźle %%% bo byłam od razu po sesji letniej i w ogóle wakacje to dużo imprez, ale jak tylko okres się nie pojawił tj. od 1 sierpnia zero alkoholu), bo na pedagogice miałam dużo o syndromie FAS = płodowy zespół alkoholowy, który jak udowodniono jest niezależny od ilości wypitego alkoholu, na płód ma wpływ nawet niby zalecany kieliszek wina. Ja tam wolę nie ryzykować. Wiem, że to zależy ode mnie i mogę nie wypić po prostu nawet mimo tego, że mi się chce. Będę pić jak skończę karmić piersią
|
|
#1570 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chcę dwóch chłopaków. ![]() Cytat:
Jabłuszko zjadłam, bo ssało mnie po tym wszystkim. Postaram się pić, dzięki za rady dziewczyny. A co do wózków też nastawiłam się na obracane koła, żeby właśnie po polnych drogach móc jeździć, bo pewnie dużo czasu będziemy spędzać na wsi obok
|
||
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to piwo jest zupełnie bezalkoholowe , nie takie jak nasze polskie free, tam nie uzyskują alku podczas produkcji, a w naszych odzyskują go z piwa i trochę im zostaje...w sumie to takie piwo jak biała czekolada jest tak jak piszesz nie wiadomo ile wystarczy by krzywdę zrobić dziecku, przecież nikt się specjalnie dla celow badań nie będzie upijał , więc nie ma co ... ja nawet przed ciążą nie piłam przez długi czas, w sumie to miałam okazję dwa razy się napić piwa z alkoholem, w lutym skończyłam karmić, potem antybiotyk przez dwa miechy, miesiąc przerwy ( i tu sie zdarzyło piwo
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-20 o 21:20 |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie skłonności piromaniarskie miał. O bójkach to już nie wspomnę. Teście mieli z nim przejścia. Do dziś wspominają |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Ja raz piłam piwo bezalkoholowe w smaku nie czułam różnicy do tego alkoholowego...Ale też nie czuje potrzeby na żadne trunki procentowe, przed ciążą także się ograniczałam, aż w końcu zaszalałam bardziej w czerwcu-przed zajściem w ciążę, bo był okres domówek itp i stwierdziłam, ze pora wyluzowac. Może to poskutkowało!
![]() Juliczka, na problemy z żołądkiem i trawieneim ponoć pomaga jedzenie bananów i sucharków lub czerstwego pieczywa...Banany działają lekko zapierająco, więć są dobre na biegunkę. |
|
|
|
#1575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic, chyba jednak tak szybko ten wózek Maxi Cosi z Holandii nie przyjedzie, który kuzyn nam daje, bo coś z transportem jest problem, a nam się nie chce jechać 1250 km w jedną stronę tylko po to żeby wózek odebrać. Mamy trochę czasu |
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i jak nie blokowała to jej się kręciły, ale my to po lesie jeździliśmy , były korzenie itp. Ale ogólnie ona mieszka na wsi i nie narzeka , bo za to w sklepie w nim cudnie można manewrować między półkami.Wszystko chyba zależy jakie to kółka ( małe , plastik czy pompowane ) no i od wózka , bo jest ich multum.
|
|
|
|
|
#1577 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Drugie były z dekoltem w serek, wrzosowe, czarne, szare, nad brzuszkiem miały marszczenie i nadawały się myślę, że nawet na zaawansowaną ciążę, zdecydowanie do spodni jak dla mnie
|
||||
|
|
|
#1578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja bardziej martwie sie o pozniejszy okres, kiedy sa bijatyki w szkole itp rzeczy, poza tym chlopaka trudniej do nauki zaciagnac. Chociaz zauwazylam po swoim synu ze jest tak wrazliwy jak ja, wszystko go bardzo przeraza, jest delikatny i empatyczny i nie jest jakis bardzo szybki. W piaskownicy nie jest takim typem co zabiera wszystkim zabawki, wiec jest dosc grzeczny, chociaz zastanawiam sie czy w tych czasach nie lepiej jak dziecko jest sprytniejsze ![]() A Twoj syn w jakim wieku jest? bo nie pamietam, kurcze pisalas ale ja mam taka pamiec ![]() Cytat:
Miedzy innymi moj brat, ktory dwoje przynosil ze szkoly i ciagle uwagi zbieral i z opowiesci moj maz (to co on robil to ja na m-scu tesciowej bym na zawal padla) i jego brat (podobnie). Pomysly mieli straszne. Cytat:
![]() Cytat:
A w szkole na lekcji polskiego podpalal kosze a raz zrobil jakis ladunek wybuchowy (w szkole podstawowej) ze pan od polskiego ktory chorowal na serce zaslabl i karetka po niego przyjechala. No i jak mam sie nie obawiac zachowan synow ![]() Tylko ze u meza i jego brata w domu wydaje mi sie ze mieli za luzno i tesciowa za malo uwagi przykladala do tego co robia. Mieli za duzo moim zdaniem samowolki. Ja tam nie dam no chyba ze nie ebde miala nic do gadania
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-20 o 21:54 |
||||
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Czy miałyście może kiedyś ból szczęki po spaniu? Bo właśnie mi się przypomniało,że rano mnie coś szczena pobolewała i mam nadzieję,że to od jakiegoś krzywego ułożenia mordziaka a nie od jakiegoś zęba
I teraz jak mordę przekrzywiam to troche czuję ten dyskomfort |
|
|
|
#1580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
charakter ma w 100% po tatusiu ( nie dość ,że jeszcze podobny jak odbicie w lustrze) Mój mąż to podobny typ jak TŻ alamig od dzieciństwa coś majstrował i psocił, później też dawał dobrze do wiwatu swoim rodzicom także mieli na co narzekać, a uspokoił się dopiero jak wpadł w moje ręce a tym bardziej gdy okazało się,że będzie tatusiem. Teraz to wzorowy tata- nawet się tego nie spodziewałam,że będzie taki opiekuńczy A mój synek tylko trochę młodszy od Twojego ma 2 lata i prawie 3 miesiące. Ale ciężko go okrzesać, w domu jest rządzicielem, wszystko ma być tak jak on sobie upodoba a jak się postawie to wrzask pół godziny I najgorsze jest to,że jest odważny powiedziała bym, że aż za bardzo,bo niczego się nie boi, nie ma rzeczy,która go przeraża. Stuknie się gdzieś- chwila płaczu, a później robi dalej to samo, chodź pamięta czym to grozi. W sumie to nie mam czasu siedzieć , gdy jestem sama to muszę non stop go pilnować, albo za nim chodzić, bo jak cisza to wiadomo,że już coś się dzieje, ale nie zawsze dobrego. Co do czego długo bym mogła pisać o jego wyczynkach, ale szczerze mówiąc to szybko o nich zapominam ![]() A moje dziecko to wrażliwe raczej nie jest Owszem dzieli się zabawkami nie odbierze czegoś, jeśli inne dziecko mu zabrało. Nie wyrwie też jeśli nawet mu się to podoba. Ma takiego kolegę co starszy od niego o 4 miesiące i tak za moim Maćkiem przepada,że bierze go za ręce, przytula i nawet buzi chce dać, ale mój synio na ile się da to się da, ale gdy traci cierpliwość to próbuję sprawdzać jak wygląda pięść na jego buzi. A ja broń Boże nigdy mu tego nie pokazywałam ani nawet nigdzie tego nie widział, a najwyraźniej to jest już w nim samym Muszę wtedy pilnować,żeby swojemu koledze krzywdy nie zrobił
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
ale piszecie i piszecie ja nie moge
![]() lece spac babeczki jutro bede czytac wasze wypociny
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Wy mówicie o mężach - artystach?
O moim też mogę coś powiedzieć ![]() Miał ze trzy lata, może cztery. Postanowił, że pojedzie pociągiem do dziadków pól Polski dalej. Teściowa złapała go prawie na dworcu. Na róznych wycieczkach rodzinnych często korzystał z okazji, że nikt na niego nie patrzy i albo wracał z powrotem do domu lub szedł tam, gdzie chciał. Wycinał znaczki z gazet, pisał na kopercie "Babcia i dziadek XYZ, Nazwa miejscowosci". Listy ZAWSZE dochodziły! Babcia nadal je ma. Kupa śmiechu była jak je czytaliśmy ![]() Oby dziecko wdało się bardziej we mnie
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
Doberek
![]() A ja właśnie wsadziłam do piekarnika takie pół surowe bółki z Aldika są pyszniutkie i co najważniejsze mam pieczywko zawsze chrupiące i świeże a teraz wycieczka do sklepu mnie czeka na obiadek pomidorówka z babcinego przecieru![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba też skoczę do Aldika bo mam bliziutko Ja za to czekam na rodziców, którzy dzisiaj przyjeżdżają do nas na weekend i wiozą masę pyszności: kiełbasę i szynkę od rolnika, domowe gołąbki i sałatkę warzywną, plony z działki itp. |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Witam o poranku
![]() Ja już po jajecznicy , oj dobra była . Życzę wszystkim smacznych śniadań i miłego dnia
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Ależ bura pogoda. Spać mi się chce masakrycznie
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie zimno . Byłam o 8.45 na spacerze z piesem. Ubrałam się jak wczoraj w bluzkę bez rękawów i cienką kurtkę i myślałam, że zamarznę. Dobrze, że piesia szybko zrobiła co swoje i uciekłyśmy do ciepłego mieszkanka ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Dodatkowo jest pochmurno i wietrznie. |
|
|
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
o to u mnie słonecznie bezwietrznie ale mroźno i rześko
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
koniakonia ale mi ochoty na jajecznice narobiłaś
Co do charakteru to moj tez sw nie był i uparty i upierdliwy do tego jest zwłaszcza jak coś chce np piwo albo nowe rybki do akwarium i pewnie jakbym mu zabroniła to by sie położył na środku sklepu i tupał nogami więc wolę żeby dzidzi miało charakter mamusi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

.
Ściskało mnie jeszcze w brzuchu, złapałam chwilę wytchnienia i ruszyłam do domu a w zasadzie do łazienki i tam już rozwolnienie, w pocie czoła, ledwo na siedząco, myślałam, że zejdę z tego świata 
Całe szczęście nie - ja podziwiam mamy, które rodzą bliźniaki i więcej dzieci za jednym zamachem. Nie wyobrażam sobie ogarnąć jednego maluszka, a co dopiero kilka naraz 

myślę ze będzie wszystko ok moze to tylko niestrawność .....

I najgorsze jest to,że jest odważny powiedziała bym, że aż za bardzo,bo niczego się nie boi, nie ma rzeczy,która go przeraża. Stuknie się gdzieś- chwila płaczu, a później robi dalej to samo, chodź pamięta czym to grozi. W sumie to nie mam czasu siedzieć , gdy jestem sama to muszę non stop go pilnować, albo za nim chodzić, bo jak cisza to wiadomo,że już coś się dzieje, ale nie zawsze dobrego.
. Byłam o 8.45 na spacerze z piesem. Ubrałam się jak wczoraj w bluzkę bez rękawów i cienką kurtkę i myślałam, że zamarznę. Dobrze, że piesia szybko zrobiła co swoje i uciekłyśmy do ciepłego mieszkanka