Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona II ;) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 18:48   #1591
painka
Zadomowienie

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

No właśnie ja w tym roku muszę 2zł dopłacic i mam zamiar je wpłacic.
Stary 2012-03-20, 19:11   #1592
nacik23
Rozeznanie

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

painka - a ile mniej wiecej kosztowała wycieczka do Kenii? długo tam byłas?
nacik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 20:30   #1593
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Beatiska, sporo kobiet chodzi na takie zajęcia, są one dość popularne - na szczęście jest limit osób i więcej niż 10-13 nie może być na raz.

Mówicie o urządzaniu mieszkań - jak pewnie pamiętacie, miałam ten temat na tapecie przez tamten rok i można powiedzieć, że po roku wrócił jak bumerang z oczywistych względów

I tak, jeśli chodzi o kuchnię - mocno polecam zamiast stołu blat przedłużony na cała kuchnię, jeśli macie taką możliwość. Wystarczy dostawić wyższe stołki i miejsce do jedzenia dla 2 osób jest. Ja stołu nie mam (bo mam w salonie) i dzięki temu zyskałam bardzo dużo miejsca.

Mała lodówka na pewno się nigdzie nie sprawdzi, bo mała lodowka to mały zamrażalnik - ja mieszkam tylko z tż i nasza wielka lodówka nam nie do konca starcza, a nie amy aż tyle jedzenia. Ale dużo gromadzimy i nie wyobrazam sobie mniejszej przestrzeni.

Gorąco polecam również płytę indukcyjną, a nie ceramiczną zwykła. O niebo szybsze gotowanie, mniejsze zużycie prądu, bezpieczna dla dzieci i dorosłych, bo się nie nagrzewa, bez garnka. Aha, polecam konkretnie płytę TEKA, jeśli jestescie zainteresowane modelem i miejscem w necie, gdzie mozna ją tanio kupić, a miejsce jest przeze mnie sprawdzone, to dajcie znać.

Jedyne, czego nie polecam i mocno żałuję, to okrągły zlew jednokomorowy. Totalna porażka, za mało miejsca mimo okazjonalnego mycia łyżki (mam zmywarkę). Tak naprawde jak się włozy rece do niego, to juz nie ma na nic innego miejsca, woda się rozpryskuje i czlowieka szlag trafia.

Zmywarka 45 dla 2 osób w zupełności wystarcza. My czasami zbieramy przez 2-3 dni naczynia, żeby ją zapakować na fulla. Choć trzeba się nagimnastykować, żeby ją ładnie dopchać.

A co do trójkątnej wanny - sama mam taką i sobie chwalę - zawsze przy szorowaniu wchodziłam do wanny, jaka by nie była, bo tak mi wygodniej. Szybko się ją myje wbrew pozorom, ale to kwestia gustu. Ważne, by wanna była dobrze wyprofilowana, boki pod kątem - ja niestety mam boki pod kątem prostym, więc bardzo zle się lezy, dlatego rzadko jej w ten sposób używam.

Painka, czemu musisz czekać z kredytem do ślubu? Twoja decyzja, czy odgórna jakaś? Przecież dwoje "niezrzeszonych" hehe ludzi też może wziąć kredyt...

W Krakowie nawet nie mówię, po ile są mieszkania. A pensje nie rosną...
Jestem wlasnie w trakcie urzadzania mieszkania i jesli chodzi o podejscie do urzadzania kuchni - co kraj to obyczaj

Mamy bardzo mala kuchnie - ale uparlam sie zeby zmywarka byla 60: nie lubie myc naczyn, wiec sie zapelnia, do 60 latwiej tez powrzucac garnki.

Lodowke za to mamy mniejsza Jakos tak jedzenie kupuje tylko na biezaco (2 osoby), zeby jak najmniej wyrzucac, zamrazalki tez nie udalo mi sie jeszcze zapelnic.

Kuchenke - gazowa: gaz wciaz jest tanszy stad zakladam ze zaoszczedze.

Co do stoly: planuje wyspe i moze jakies przedluzenie ?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 23:10   #1594
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nacik23 Pokaż wiadomość
painka - a ile mniej wiecej kosztowała wycieczka do Kenii? długo tam byłas?
Niestety tylko tydzień, wycieczka kosztowała 4500zł/1 osobę, z tym że to był listopad, więc było jeszcze w miarę tanio, sezon tam zaczyna się w grudniu, w listopadzie jest jeszcze teoretycznie monsun. Łącznie nas wyniosło 12 000zł za 2 osoby, tyle wyszło za cały wyjazd czyli wycieczka, wizy, wydatki na miejscu (w tym 2 wycieczki fakultatywne - Safari w parku narodowym i całodniowa podróż na wyspę z nurkowaniem itd.), napiwki, pamiątki itd itp.
Stary 2012-03-23, 20:38   #1595
pumas
Zakorzenienie

Painka, droga ta Kenia :/
Co do urządzania domu, dokładnie, co kraj do obyczaj, każdy ma inne potrzeby My obecnie znowu mamy całkiem inne, a to za sprawą nowej członkini rodziny (chwaliłam się wam, że będzie córcia??), także będzie znowu wielka rewolucja.

O dziwo udało mi się oszczędzić w tym miesiącu trochę, bo nie kupuję żadnych ciuchów, we wszystkim i tak wyglądam jak słoń, więc noszę stare, a do tego ograniczyłam kosmetyki, wyjścia na miasto itd. Jakoś można bez tego żyć. Też nie chodzę namiętnie po galeriach handlowych, bo nie mam już tyle energii... I tak leci...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 21:51   #1596
neuilly.
Rozeznanie

Pumas ,super, że dziewczynka Dookoła same chłopy się rodzą :/

Będziecie się razem malować, chodzić na zakupy ...
Pamiętam jak mamie podbierałam ciuchy i kosmetyki

Ja jestem na etapie projektowania wnętrz do mojego domu i ... mam już dość. A to dopiero wstęp, gdzie tam koniec ...
Mam tryliard pomysłów, wszystko bym chciała, nie wiem co wybrać
Stary 2012-03-23, 22:40   #1597
beatiska
Zakorzenienie

pumas, ale fajnie z tą córcią. Koboety zwsze były lepsze

neuilly przezywam to samo....
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 20:29   #1598
pumas
Zakorzenienie

Dziewczyny, wspolczuje wam urządzania od podstaw, bo to strasznie trudne - za dużo się chce, ma się pomysłów, a żeby to połaczyć w całość, to trzeba się nagłowic

z tymi chłopcami to macie racje - ja nie mam w okolicy żadnej małej dziewczynki. A wiecie czemu? Bo dziewczynkę się trudniej robi, serio ! Trzeba albo mieć mega farta - jak my - albo celować w konkretny dzień
Stary 2012-03-24, 20:33   #1599
201701300931
Konto usunięte

A w moim otoczeniu praktycznie same dziewczynki. Chłopców jak na lekarstwo Ja szczerze mówiąc chciałabym bardzo mieć dwójkę chłopców Ale to musi jeszcze poczekać...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-25, 17:44   #1600
pumas
Zakorzenienie

Dana, a to ciekawe
Jak jakoś dożyję do końca tej ciąży to wam powiem, czy chciałąbym to przechodzić jeszcze raz hehe.
Stary 2012-04-20, 18:55   #1601
sybilla1
BAN stały

witam, dawno mnei tutaj nie byLo, ale mialam kompa zepsutego przez ponad 2 m-ce, a miałam remont generalny w domu, więć nie mogłam go naprawić przez kurz y pył.
Pumas gratuluję Ci córeczki , też uważam, że się rodzi więcej dziewczynek, co jako wieloletnia niania mogę potwierdzić. od zawsze rodzi się więcej dziewczynek niż chłopców. to jest norma. wystarczy nawet popatzreć na ogłoszenia o pracę jako opiekunka, same dziewczynki prawie do pilnowania.
uważam, że zmywarka 45 jest za duża na 2 osoby, my kupiliśmy 40stkę,a jest nas w domu 4ro dorosłych ludzi.
Beatiska wspołczujękredytu, spłacać 30ści lat, ale i tak lepsze to niż wynajem- chyba.
ja wreszcie mam normalną pracę na umowę w OPSie z bezdomnymi i za te nieładne zapaszki nasze ,,ukochane'' Państwo płaci mi 1800 zł brutto , więc niech się ode mnie nie spodziewa, że urodzę kolejnego obywatela, gdyż za taką pensję nie jestem w stanie utrzymać nawet sama siebie. ślub musielismy odwołąc, bo mój przyszły Teść zmarł nagle przed Wielkanocą, a Mama TŻta od Świąt jest w szpitalu.
sybilla1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 14:15   #1602
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sybilla1 Pokaż wiadomość
witam, dawno mnei tutaj nie byLo, ale mialam kompa zepsutego przez ponad 2 m-ce, a miałam remont generalny w domu, więć nie mogłam go naprawić przez kurz y pył.
Pumas gratuluję Ci córeczki , też uważam, że się rodzi więcej dziewczynek, co jako wieloletnia niania mogę potwierdzić. od zawsze rodzi się więcej dziewczynek niż chłopców. to jest norma. wystarczy nawet popatzreć na ogłoszenia o pracę jako opiekunka, same dziewczynki prawie do pilnowania.
uważam, że zmywarka 45 jest za duża na 2 osoby, my kupiliśmy 40stkę,a jest nas w domu 4ro dorosłych ludzi.
Beatiska wspołczujękredytu, spłacać 30ści lat, ale i tak lepsze to niż wynajem- chyba.
ja wreszcie mam normalną pracę na umowę w OPSie z bezdomnymi i za te nieładne zapaszki nasze ,,ukochane'' Państwo płaci mi 1800 zł brutto , więc niech się ode mnie nie spodziewa, że urodzę kolejnego obywatela, gdyż za taką pensję nie jestem w stanie utrzymać nawet sama siebie. ślub musielismy odwołąc, bo mój przyszły Teść zmarł nagle przed Wielkanocą, a Mama TŻta od Świąt jest w szpitalu.
To ty sansa 1, myrcella, paris ? Masz tysiące nazw Masz pracę w zawodzie, więc powinnaś się cieszyć. Dziś ciężko jest pracować w swoim zawodzie. Na początek nigdzie nie dadzą ci 5000 zł na rękę. Trzeba skromniej żyć i kupować tańsze artykuły, rzeczy.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 21:40   #1603
sybilla1
BAN stały

mam pracę w zawodzie, ale co z tego? ciesze się, ale założenia ustawy jak zwykle były piękne, ale na tym się skończyło, samorządy nie mają kasy,a szczególnie moje miasto, tutaj u mnie asystent rodziny zarabia najmniej, z pensją 1300 zł na rękę sama siebie nie jestem w stanie utrzymać, często nasi klienci więcej na lewo zarabiają, to jest żenujące. nie zamierzam kupować tańszych rzeczy. nasze Państwo ode mnie się więc na pewno nie doczeka obywatelahe he, a Tusk niech głupszego od siebie poszuka razem ze swoją córunią anorektyczką i niech sami sobie pracują dłużej.
tajkuna ja nie chce 5 tyś.od razu. 1700/800 by mi na początek starczyło. z takim podejściem żeby się ograniczać, to bez urazy, daleko nie zajedziesz. jak każdy bedzie miał takie podejście, to pracodawcy będą zawsze na tym żerować i im to na rękę.

Edytowane przez sybilla1
Czas edycji: 2012-04-22 o 21:43
Stary 2012-04-23, 11:22   #1604
tajkuna
BAN stały

Tylko weź pod uwagę ile jest rodzin , którzy zarabiają najniższe krajowe czy tak jak ty 1800 zł brutto, maja rodzinę, dzieci i muszą się z tego utrzymać. U mnie większość zarabia najniższą krajową, dostać 1800 zł brutto to nie prosta sprawa. Mówisz o ograniczaniu się, że nie zamierzasz tego robić. Tylko można kupować zamienniki tańsze, zamiast torebek za 6000 zł , które kupujesz kupować torebki za 50 zł, zamiast tuszu do rzęs za 50 zł kupić za 13 zł itd. na torebki za 6000 zł zwykłego obywatela nie stać. raczej tylko prezydentową, czy artystów na takie drogie torebki stać. Ja byłam ostatnio na rozmowie o pracę , praca na jakąś tam część etatu, , dokładnie nie wiem ile h dziennie praca i wynagrodzenie ok 400 zł na rękę. Nic jeszcze pewnego, czy wogóle zdecydują się jeszcze na pracownika. Okaże się za miesiąc. Ale dla samego doświadczenia bym poszła. Te 1800 zł brutto w domu też nie wysiedzisz. Tym bardziej jak nie musisz daleko dojeżdżać. Powinnaś zostać lekarzem, mieć prywatny gabinet wtedy byś, żyła może w luksusach. Tak samo jak kupujesz spożywkę. możesz iść do tańszego sklepu. W jednym sklepie u mnie na osiedlu 20 sztuk zielonej herbaty, która pije codziennie kosztuje 2 zł, w innym sklepie u mnie na osiedlu 2o sztuk zielonej herbaty ponad 3zł. Wniosek można 1 zł zaoszczędzić.
Pracodawców nie interesuje to jak drogie rzeczy tu kupujesz. Jemu nie zależy byś chodziła do pracy w torebce za 6000zł, może przyjść w torebce tańszej, byle ładna była. On patrzy na to, jak wykonujesz swoją pracę,czy dobrze pracujesz a nie czy masz orginalne rzeczy. Wiadomo, że teraz pracodawcy wykorzystują jak mogą, płacą mało , ledwo na życie nie którym starcza, no ale pracodawcy nie zależy na tym by pracownik opływał w luksusach, kupował produkty z górnej półki. Ciekawe czy twoja szefowa i inni pracownicy kupują za 6000 zł torebki. Dzisiaj jest duże bezrobocie , nie pójdziesz pracować za 1800 zł brutto, znajdzie się inny, który bez narzekania chętnie cię zastąpi i będzie pracował za taką kasę.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-04-23 o 11:35
Stary 2012-04-23, 12:58   #1605
pepsikolakokakola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
tylko weź pod uwagę ile jest rodzin , którzy zarabiają najniższe krajowe czy tak jak ty 1800 zł brutto, maja rodzinę, dzieci i muszą się z tego utrzymać. U mnie większość zarabia najniższą krajową, dostać 1800 zł brutto to nie prosta sprawa. Mówisz o ograniczaniu się, że nie zamierzasz tego robić. Tylko można kupować zamienniki tańsze, zamiast torebek za 6000 zł , które kupujesz kupować torebki za 50 zł, zamiast tuszu do rzęs za 50 zł kupić za 13 zł itd. Na torebki za 6000 zł zwykłego obywatela nie stać. raczej tylko prezydentową, czy artystów na takie drogie torebki stać. ja byłam ostatnio na rozmowie o pracę , praca na jakąś tam część etatu, , dokładnie nie wiem ile h dziennie praca i wynagrodzenie ok 400 zł na rękę. Nic jeszcze pewnego, czy wogóle zdecydują się jeszcze na pracownika. Okaże się za miesiąc. Ale dla samego doświadczenia bym poszła. Te 1800 zł brutto w domu też nie wysiedzisz. Tym bardziej jak nie musisz daleko dojeżdżać. Powinnaś zostać lekarzem, mieć prywatny gabinet wtedy byś, żyła może w luksusach. Tak samo jak kupujesz spożywkę. Możesz iść do tańszego sklepu. W jednym sklepie u mnie na osiedlu 20 sztuk zielonej herbaty, która pije codziennie kosztuje 2 zł, w innym sklepie u mnie na osiedlu 2o sztuk zielonej herbaty ponad 3zł. Wniosek można 1 zł zaoszczędzić.
Pracodawców nie interesuje to jak drogie rzeczy tu kupujesz. jemu nie zależy byś chodziła do pracy w torebce za 6000zł, może przyjść w torebce tańszej, byle ładna była. on patrzy na to, jak wykonujesz swoją pracę,czy dobrze pracujesz a nie czy masz orginalne rzeczy. Wiadomo, że teraz pracodawcy wykorzystują jak mogą, płacą mało , ledwo na życie nie którym starcza, no ale pracodawcy nie zależy na tym by pracownik opływał w luksusach, kupował produkty z górnej półki. Ciekawe czy twoja szefowa i inni pracownicy kupują za 6000 zł torebki. Dzisiaj jest duże bezrobocie , nie pójdziesz pracować za 1800 zł brutto, znajdzie się inny, który bez narzekania chętnie cię zastąpi i będzie pracował za taką kasę.
:d
pepsikolakokakola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 16:35   #1606
sybilla1
BAN stały

tajkuna z tym tuszem, to akurat zły przykład, ale wiem o co chodzi, chciałaś dobrze. mam wrażliwe oczy, nie mogę taniego kupować. na razie się cieszę, że praca jest, a później zobaczymy. w budżetówce nigdy dobrze nie płacili.
Stary 2012-04-23, 16:40   #1607
tajkuna
BAN stały

Ja też mam kłopoty z oczami i używam taniego i nie widzę różnic pomiędzy drogim. Wcześniej drogiego używałam.
Stary 2012-04-23, 17:17   #1608
sybilla1
BAN stały

to możesz mi polecić jakiego używasz, to chętnie wypróbuję. dzięki.
Stary 2012-04-23, 17:27   #1609
tajkuna
BAN stały

EVELINE COSMETICS. Taki w " żółtym opakowaniu". Piszę na nim volume celebrites mascara. Do niego dostałam gratis jeszcze błyszczyk w kosmetycznym. Mniej więcej tak wygląda. Tylko mój na czarno maluje i ma czarną szczoteczkę a ten tu ze strony ma żółtą szczoteczkę.
http://eveline.eu/product/id/1516.VO...j%C4%85ce.html
Stary 2012-04-23, 21:14   #1610
Selene _
Raczkowanie

Ależ mnie tu długo nie było... ale i watek trochę podupadł, z tego co widzę.
Dziewczyny, żyjecie? Anka, pumas, co tam u Was?
(pumas, już chyba blisko rozwiązania, co? ).
U mnie ostatnie miesiące to był niezły sajgon, dopiero teraz zrobiło mi się luźniej. Majówka będzie wolna, miałam nawet gdzieś wyjechać, ale za późno się zabrałam za szukanie ofert i to, co mnie interesowało, już jest pozajmowane.
No nic, przynajmniej oszczędzę więcej na wakacje

sybilla1, gratuluję pracy. Ważne, że jest jakaś na normalną umowę.
To w końcu trafiłaś na konkurs, który nie był ustawiony? :P
Selene _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 21:52   #1611
sybilla1
BAN stały

Selene _ pracuję w budżetówce-OPS Police, czyli opieka społ. dziękuję, grunt, że jest umowa i zus. pensja szkoda gadać, ale dobre i to. konkursu tym razem na to nie było. byłam na stażu na asystenta z PUP, ale i tak OPSy itp. biorą najpierw zawsze swoich, ale po niecałych 2 tyg. pracy już 2 asystentów zrezygnowało, ja pracuję z bezdomnymi, więc mam tym bardziej pod górkę. watpię żeby ktoś chciał za 1300 zł pracować, bo dużo ludzi stamtąd ucieka, to są ciężkie i specyficzne warunki, ale ja daję radę i mi nie przeszkadza zapaszek itp., ale jakktoś nie jest odporny, to sobie nie poradzi, ja chodzę głównie w teren do rodzin w schroniskach dla bezdomnych i na działkach.
tajkuna do tej pracy chętnych nie ma za taką kasę, bo się narażasz za 1300 zł, a ludzie uciekają po 1dnym dniu pracy. nie dają rady.

Edytowane przez sybilla1
Czas edycji: 2012-04-23 o 21:54
Stary 2012-04-24, 08:31   #1612
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam sobie wątek podczas śniadania i aż mnie zatkało. Dlaczego za 1800 nie jest się w stanie samemu utrzymać? :O

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 06:22   #1613
sybilla1
BAN stały

1800 zł brutto. netto 1300 zl,bo mieszkam w bardzo dużym mieście, gdzie ceny mieszkań i czynsze są bardzo wysokie, smacznego.
Stary 2012-04-25, 07:14   #1614
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
1800 zł brutto. netto 1300 zl,bo mieszkam w bardzo dużym mieście, gdzie ceny mieszkań i czynsze są bardzo wysokie, smacznego.
Ahh, brutto. Jednak uważam, że za tę kwotę da się żyć samodzielnie. Za trochę niższą kwotę wynajmuję pokój, opłacam internet, leki, komórkę, bilet, kupuję kosmetyki, jedzenie, czasami ubrania I dziwi mnie po prostu, że nie da się za taką kwotę przeżyć. Co prawda mieszkania się nie wynajmie, ale można zacząć od pokoju

cudo <3
Stary 2012-04-25, 09:21   #1615
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Ale jak mieszka się z kimś , i jest druga wypłata podobna lub większa to można się utrzymac lub gdy mieszka się z rodzicami i ma się kasę dla siebie. W małym mieście też czynsze drogie, za dwa pokoje płacimy jakieś 450 zł.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-04-25 o 09:41
Stary 2012-04-25, 14:30   #1616
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak mieszka się z kimś , i jest druga wypłata podobna lub większa to można się utrzymac lub gdy mieszka się z rodzicami i ma się kasę dla siebie. W małym mieście też czynsze drogie, za dwa pokoje płacimy jakieś 450 zł.
O własnie. Z resztą... nawet samemu można się za to utrzymać. Może i się nie da utrzymać samemu wynajmując mieszkanie (u mnie ceny za 2 pokoje to minimum 1600), ale można wynająć jednoosobowy pokój.

cudo <3
Stary 2012-04-25, 14:37   #1617
tajkuna
BAN stały

To strasznie drogi ten wynajem 2 pokoi. A jakie ceny są kawalerek i jednego jednoosobowego pokoju ? jak się mieszka z rodzicami jeszcze czy ma chłopaka, który lepiej zarobi to wtedy się utrzyma za to. Można kawalerkę wynająć z chłopakiem, bo samemu by było ciężko kawalerkę wynająć. Na początku w każdej pracy mało płacą, potem można na podwyżkę liczyć.
Stary 2012-04-25, 14:44   #1618
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
To strasznie drogi ten wynajem 2 pokoi. A jakie ceny są kawalerek i jednego jednoosobowego pokoju ? jak się mieszka z rodzicami jeszcze czy ma chłopaka, który lepiej zarobi to wtedy się utrzyma za to. Można kawalerkę wynająć z chłopakiem, bo samemu by było ciężko kawalerkę wynająć. Na początku w każdej pracy mało płacą, potem można na podwyżkę liczyć.
Jednoosobowy można znaleźć za 500-700 zł, a kawalerkę ok. 1000-1200.

cudo <3
Stary 2012-04-25, 19:19   #1619
pumas
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny W końcu coś ruszyło z wami, bo nic nie pisałyście.
Selene, tak, u mnie jeszcze 2 miesiące i wielkie zmiany W sumie doczekać się nie mogę.
Stary 2012-04-25, 19:31   #1620
201701300931
Konto usunięte

pumas imię już wybrane? Jak samopoczucie? Zazdroszczę strasznie

U mnie właśnie dobiega tydzień lenistwa. Pierwszy raz w karierze zawodowej poszłam na zwolnienie lekarskie. Usunęłam sobie dwie ósemki i stwierdziłam, że w takim stanie nie pójdę do pracy. Na szczęście wybitnie dobrze to przechodziłam i tylko jeden dzień wyłam z bólu. Szkoda tylko, że poszła na to spora część mojej pensji

Jutro za to naładowana pozytywną energię polecę rano do pracy. Ciekawe na jak długo jej wystarczy
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości