|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
Przed ciążą chodziłam do dentysty leczyć ewentualne ubytki, jak na razie wszystko jest ok. No i niestety niedawno moja dentystka musiała zrezygnować z praktyki lekarskiej w przychodni i zostało mi chodzić do niej tylko prywatnie
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
No ja rok temu miałam długą sesję dentystyczną
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
To mi przypomina, że powinnam iść do stomatologa i wyleczyć wreszcie wszystkie zaległe ubytki, które ciągle odkładam
![]() Właśnie wcinam twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie zebow, to chyba slyszalam, ze mozna w ciazy znieczulenie brac? To prawda? W sumie to jest znieczulenie m-scowe wiec chyba mozna...
![]() Ja mam do leczenia cos ale przez odruchy wymiotne nie moge sie wybrac
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba można, ale do zrobienia implantu to raczej trzeba coś mocniejszego i lekarstwa, a jeszcze jak się nie przyjmie, albo będę miała jakieś hmmmm...uczulenie to za ciekawie by nie było.
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
też słyszałam, że można. Gorsze jest pozwolenie na psucie się zęba. Poza tym można na przykład użyć lidokainę (tak to się nazywa?) miejscowo
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1598 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O to super wiesci. Bo troche sie balam na przeglad isc, zeby w razie czego nie musiec bez znieczulenia cierpiec. |
|||
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Kubusewa, wspóczuje z tym zalaniem.. Ubezpieczalnie w Polsce, to masakryczna masakra..
Moim teściom rok temu zalało ubezbieczone mieszkanie- do totalnego remontu... Ubezpieczenie mieli w WARCIE - ogólnie- NIE WARTO Z WARTĄ! Jak widać z PZU też nie warto .Ja na szczęście mam zdrowe zęby. Dentystów jak już pisałam kocham.. w odróżnieniu od fryzjerów Moja babcia była stomatologiem i w nagrodę jak miałam 3-4 lata pozwalała mi patrzeć na zabiegi, które wykonywała Miała gabinet w domu.. Taaa.. patologia, wiem![]() Mój mąż jutro wyjeżdża ![]() ![]() Buuu
|
|
|
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja uwielbiam patrzec na wkluwanie igielki ![]() oj wspolczuje ze maz wyjezdza, masz zawsze nas choc my nie damy Ci tego co maz
|
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więcej takich ciekawostek TUTAJ
|
|
#1602 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo zazwyczaj sama jestem z ta sytuacja i moje koleżanki mnie nie rozumieją często - mowimy innym językiem trochę ![]() (np. ten tekst o rzuceniu pracy bo szkodze dziecku... ech) Cytat:
Ale 1,7 to dobry wynik. Lekarz cię zapytał nie dlatego że uważa że to zły wynik ale dlatego że chciał ci dać możliwośc dodatkowych, nieinwazyjnych, nieszkodliwych badań ![]() tylo że to pewnie drogo... Cytat:
nie polecam... ubezpieczone mieszkanie, deszcz (dosłownie) lał się z sufitu bo na klatce gdzieś ruła pekła. Całe mieszkanie zalane, parket popuchł, ściany do kapitalnego remontu itd. odszodowanie? 2000zł
|
|||
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ahh i najważniejsze! urząd skarbowy wezwał mnie do wyjaśnień wrrr juz mi nie dobre na sama myśl Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-09-20 o 21:50 |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci sa swietne---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- To ja napisze co moj Filip wymysla ![]() Wkleje z innego watku, bo kolezanka z mamus majowo-czerwowych pisalam ![]() Filip "rrrr" mowi pieknie ale nie mowi "l" i na "l" mowi "r" czyli na odwrot wiec lala to jest "rara"na pioruny (błyskawice) mowi: "błyskaweczki" jak jest wieczor mowi: "robi sie rano" ![]() na kapcie mowil kiedys: "ciapy" turban (taki jak z recznika robi na wlosach)- mowil "kumbar" wiewiorka - mowil "wieruta" pampers - "pampres" Na swoje imie: Filipek mowil "Siripek" ![]() kiedys mial czkawke i mowi: "tata pojechal po syropik na czkawke" jak kiedys ukladalam talerze z suszarki do szafki to Filip mowi: "mama potlukla widelce" ![]() aha i jak mowi o sobie, to mowi w II osobie, czyli zamiast: "nie chce" to :"nie chcesz"
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-20 o 21:58 |
|
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
Agulka, dzieci są słodkie
![]() A ich teksty jeszcze lepsze..A co do wkłuwania się. Tutaj robią to lekarze, nie pielęgniarki Więc ja też jestem ta 'zboczona' Zariah.. no właśnie te teksty.. 'teraz to już MUSISZ zwolić tempo' grrrr.... A ja też tutaj nei mam żadnego wyboru, bo w Ire ciężarne forów żadnych nie mają A by się przydały czasem..U mnie z ochotą na sex jest ostatnio marnie.. ale czuję, że jak tylko mąż pojedzie, to mi wróci. Szlak by to! |
|
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są plusy i minusy tego. Przynajmniej sobie odpocznę a mąż i tak zapewnia mnie że spokojnie damy radę i że on da radę nas wszystkich utrzymać . jakos to będzie ![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
hehe usmiałam się z rana pamiętam jak syn mojej koleżanki lubił powtarzać to co usłyszał i raz koleżanka zwraca mu uwagę bo coś nabroił (miał może ze 3latka) stanął popatrzał na nią podpierając rączki o bioderka i mówi " ale pojechałaś po bandzie" ![]() ![]() albo sytuacja taka że dzieci szybka się uczą co wolno a czego nie przykład mojego kuzyna - ciągle obrywał liście z kwiatków to ciotka brała i dawała mu leciutko po rączkach mówiąc że nie wolno. Pewnego dnia podlewając kwiatki ciotka widząc uschnięte listki zaczęła je obrywać na to podchodzi kuzyn i po łapach krzycząc "nie wolno" miał z (2-3lata) |
||
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki slicznosci ta Twoja pchelka , co do uzebienie u nas idzie sie na ogolne badanie do lekarza i tam w ksiazeczke wpisuja gardlo , nos , pluca , serce no i zeby
Aguska 83 ja leczylam zeby w poprzedniej ciazy niestety bez znieczulenia bo lekarz odradzil , pewnie wie co mowi. Tym razem to poczekam az urodze bo pierdziele zwijac sie z bolu ![]() aalegna u nas idziesz do lekarza dostajesz kubek na siuski i oni robia mocz , krwi nie Poczytalam i uciekam na zajecia , moja choroba ustepuje teraz juz kaszel tylko zostal i moge oddychac Dzis juz nie zajze bo mam torty do krecenia ale moze jutro |
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny a ja dzisaj dól od rana wypryszczylo mnie i to strasznie, do tego czarne myśli w głowie :-( najchętniej chyba spędze cały dzień w wyrku. Chyba jesienna deprecha
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziś z kolei muszę sie udac do UP a nie chce mi się
![]() : no ale podpis w urzedzie pracy trzeba zlozyc![]() do tego mi sie chce:/ zimno mokro i w ogole lipa
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Noc przespana ale pobudka 6:30 ![]() Dzis mam wizyte i juz stres jest ![]() Cytat:
ale musial podlapac od kogos oj takie dzieci sa niezwykle swietnymi obserwatorami Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1612 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chociaz i tu wiadomo, wszystko zalezy od dawki, a najlepiej to skonsultowac to z lekarzem albo chociazby farmaceuta w aptece ![]() Cytat:
ja jakis czas temu pare razy zarzylam waleriane, ktora jest w ciazy nieszkodliwa, zreszta skonsultowalam to z moja gin, kiedy mialam duzo stresow Cytat:
Cytat:
w pierwszej ciazy pytalam o to samego dentyste i mi powiedzial, ze takie miejscowe znieczulenie, jest mniej szkodliwe dla dziecka niz skoki adrenaliny u matki spowodowane bolem Cytat:
![]() mi sie zawsze smiac chce, jak Sandra na pieluszke mowi "pupupa" ![]() Cytat:
ale tak to jest. Mojej corze tez nie pozwalam obrywac kwiatkow ani lisci, ale jak musze cos w ogrodzie zrobic, to mnie odciaga, kreci glowa i wola "nie, nie" ![]() Nic to, ja zmykam jeszcze sie troche zdrzemnac, chociaz mimo przespanej nocy, to jednak przy takiej pogodzie oczy sie kleja. A potem musze sobie w koncu zrobic olejek przeciw rozstepom, bo brzuch juz rosnie, a ja nie zaczelam jeszcze go smarowac ![]()
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe...no i byłam u dentysty
. A ja głupia tak się stresowałam, że będzie kazała mi zęby wyrywać ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Aguśka jaki Filipek . Uśmiałam się.Moja bratanica na Lwa mówiła "Jepek" a na Maleństwo z Kubusia Puchatka "Nieńciow" i nikt nie wiedział o co jej chodzi (oprócz mnie oczywiście ) |
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieciski są niesamowite...ja mam trzyletnią chrześnicę i czsami rozkłada mnie na łopatki...np siedząc przy stole wszyscy rozmawiająona się bawi i nagle podchodzi do nas i mówi: a czy wy dacie mi coś powiedzieć??? albo trzyma sie za główkę i mówi ze ma na głowie tyle myśli ze nie wie co ma zrobić
hehe...Ja mam lenia ostatnio... i stresa! miałam mieć wizytę w tym tyg. a mam w poniedziałek...i denerwuję się okropnie...chciałabym już czuć ruchy, żeby wiedzieć i jakoś czuć, że maleństwo jest zdrowe bo teraz to tylko usg. może mi to zapewnić... Na obiad dziś żurek
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmieję się zawsze że zamiast np. obiadu z ketchupem je ketchup z obiadem. ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
i waga też to pokazuję - chudnę! I znów sie boję że coś nie tak ((
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek wszystkim
![]() Cytat:
Spoko Aguś, kciuki też sa
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dziewczyny nie stresujcie się. Trzeba być dobrej myśli! |
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

. Teraz mam wagę w domu i będę sprawdzać ile ważę
.
choc my nie damy Ci tego co maz

mi sie chce:/ zimno mokro i w ogole lipa
( a jakze!) 
)