Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 11:44   #1591
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
napewno wszystko bedzie dobrze

no to super że macie mieszkanko i oczywiście gratuluję 100dniówki

u Ciebie o 7.30 a u mnie sąsiad nie miał spania i od 4 jeździł...
no i żeby z Twoim TZ wszystko było dobrze

Witam
u mnie dzis słonecznie i gorąco, nawet na pole nie chce się wychodzić. Wczoraj w nocy miałam dziwna rozmowę z TZ o tym że on sie nie cieszy z tego dziecka tak ja ja bym tego chciała i wogole że ja ciągle smutna jestem. Więc tłumaczyłam mu że w sumie to chyba nie spodziewałam sie że tak szybko pójde na L4 i troche tęsknie za moja praca że mi sie nudzi w domu siedziec całymi dniami samej i takie tam... Ja sie wewnętrznie bardzo cieszę z dziecka ale jakos nie umiem tego mu pokazać może przaz ta całą sytuację... nie wiem

musiałam się troche wyżalić- wybaczcie
ja te wczoraj mężowi powiedziałam że ja non stop siedze sama jak palec w domu ( o ile w pracy nie jestem) bo on pracuje albo u mamuśki siedzi to mi powiedział ze pracować musi a do mamy stara sie jeździć zanim wróce z pracy zeby być tak jak ja ale ze mu sie to nie udaje to nie jego wina
no i na koniec mi powiedział ze mam przestać płakac bo ostatnio robie to codziennie i on wtedy wychodzi bo już nie wie co ma zrobić no i powiedział ze moze RAZ w miesiacu poświęcic czas na mój płacz a próbowałam mu tylko wytłumaczyć ze czuje sie samotna jak tak siedze w domu...ale faktycznie stwierdziłam ze wole raz w miesiącu popłakać porządnie niż dziennie po trochu :d i dzisiaj lepszy humor

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
No nie ukrywajmy facetom tylko i cycki w glowie

Ooo masakra ze tez jej facet nic nie powiedzial :/ przeciez to okropnie wyglada kiedy lasce cycki wyjda i sie tym nie przejmuje w ogole
ja sie non stop męza pytam czy sie nie rozmazałam, czy mi nic nie wyszło, nie jestem brudna itd...

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Za tydzień

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Za tydzień

a my dziś zaczynamy 23 tydzień
gratuluje kolejnego tygodnia

ZGAGA.
Stary 2013-07-09, 11:45   #1592
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Dziewczyny na te paski wybielające radziła bym mieć wszystkie zęby wyleczone bo jak ten żel dostanie się do jakiejś dziurki to ból jest przeokropny...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:52   #1593
niunia32
Zakorzenienie

Ryba za 100dniówkę
brawa za tygodnie

ja dzisiaj byłam na badaniach... nie dawno pochłonęłam ok pół kg bobu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:54   #1594
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Na wieczór wrzucam jeszcze foto brzuszka prosto z nad morza
jaki śliczny
Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość

Dziś mam połówkowe więc błagam trzymajcie kciuki bo strasznie się denerwuję!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a więc... wcoraj oglądalismy mieszkanie zaje.biste. 3 pokoje i babka źle napisała ogłoszenie bo napisała że wynajem jest razem z czynszem, a okazało sie ze jest osobno.. i mąż jej powiedział delikatnie że ogłoszenie jest źle napisane, że my z racji okazji wypowiedzieliśmy umowę u siebie , że dziecko zaraz bedzie i z tego wychodzi że bedziemy mieli problem bo ani gdzie mieszkać ani nic.. no a ta baba sie tłumaczyła że to my jesteśmy dziwni że nie rozumiemy, kto pisze razem wynajem z czynszem(większość tak robi ale to szczegół ) no i maż jej powiedział że ona tyle km przyjechała, że teraz my musimy jej odmówić bo nie ma sensu ze wynajmiemy a za miesiac nas wyrzuci... no i mąż że możemy sie umówić jak tylko ONA chce bo nic nie narzuca, że jak nam chociaż o 200 zł spuści z wynajmu to weźmiemy, ale ona że nie i nie... no a dzisiaj zadzwoniła że sie zgadza bo oddzwaniała do osób które również były zainteresowane i okazało sie ze wszyscy myślelli tak jak my i spuściła nam 200zł miesiecznie i pojechali włąśnie podpisać umowe z gazownią
wiec mieszkanie 3 pokoje z balkonem są nasze od dzisiaj w końcu coś odpadnie
jak uda nam sie dzisiaj wszystko załatwić to jutro mnie nie bedzie bo idziemy z mężem sprzątać tam i w ogóle ogarniać

a w ogóle zapraszam dzisiaj na bibkę!!!
MAM 100DNIÓWKĘ do porodu
gratuluję i mieszkania i 100dniówki
Cytat:
a w pepco dalej wyprze mąż powiedział że śliczne czapy za 2,99 są ale on sie niesety nie zna i nie wie które kupi bo jedne whydają sie za małe a drugie za duże i chyba na dniach pojadę znaczy może w pon za tydzień jak sis przyjedzie do Polski
może i ja się powlokę na te wyprzedaże pepcowe
Cytat:
Napisane przez _Maff_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro ide do nowego ginekologa,bo poprzedni mnie rozczarował.To będzie juz końcówka 18tc,a dokładnie 17ti6d-myslicie,że jest już szansa poznać płeć dziecka???
Wczoraj mój Bąbelek niezle mnie nastraszył,bo od rana do ok 12 w południe nie czułam zadnych ruchów...ale w końcu się odezwał i dzisiaj od rana szaleje,więc się uspokoiłam
u mnie pierwszy raz płeć była sprawdzana w 16tc, więc już może być coś widać

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:56   #1595
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
A to chyba że. Dzięki za info Teraz pytanie czy wytrzymałabym z tym na zębach 2 godziny
Trzymam godzinę. Pić i jeść mi się tak chce, ze padnę. Ale czego się nie robi, by wyglądać pięknie w Ten Jeden Dzień

Ej.. zapomniałam Wam napisać: wczoraj ryczałam godzinę, bo TŻ powiedział, ze wróci 20.30, a wrócił 21.20.. I ja ryczałam, bo się bałam,że coś mu się stało.. Masakra. Okazało się, że był świadkiem stłuczki i czekał na policję razem z poszkodowanymi. A ja głupia tak ryczałam, że nie mógł mnie potem uspokoić

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-07-09 o 12:01
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:56   #1596
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maff_ Pokaż wiadomość
Jeju ile Wy tutaj nabazgrałyście!Jestem jakies 10 stron w plecy

Dziewczyny jutro ide do nowego ginekologa,bo poprzedni mnie rozczarował.To będzie juz końcówka 18tc,a dokładnie 17ti6d-myslicie,że jest już szansa poznać płeć dziecka???
Wczoraj mój Bąbelek niezle mnie nastraszył,bo od rana do ok 12 w południe nie czułam zadnych ruchów...ale w końcu się odezwał i dzisiaj od rana szaleje,więc się uspokoiłam
zależy od sprzętu i lekarza

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ryba za 100dniówkę
brawa za tygodnie

ja nawet u siebie bobu ni widziałam..musze isć na bazar ;d
drogi jeszcze? : >

daje jasne, o dziewczynie z lipcówek
ona chodziła prywatnie do gin i miała prenatalne wyszły dobrze

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-07-09 o 12:13
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:58   #1597
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
ja te wczoraj mężowi powiedziałam że ja non stop siedze sama jak palec w domu ( o ile w pracy nie jestem) bo on pracuje albo u mamuśki siedzi to mi powiedział ze pracować musi a do mamy stara sie jeździć zanim wróce z pracy zeby być tak jak ja ale ze mu sie to nie udaje to nie jego wina
no i na koniec mi powiedział ze mam przestać płakac bo ostatnio robie to codziennie i on wtedy wychodzi bo już nie wie co ma zrobić no i powiedział ze moze RAZ w miesiacu poświęcic czas na mój płacz a próbowałam mu tylko wytłumaczyć ze czuje sie samotna jak tak siedze w domu...ale faktycznie stwierdziłam ze wole raz w miesiącu popłakać porządnie niż dziennie po trochu :d i dzisiaj lepszy humor
Aj, też mam taki problem. Teraz się chwilowo uspokoiło, bo jakoś zmieniłam podejście i zaczęłam się bardziej swoimi sprawami zajmować, kompletować wyprawkę i piec ciasta Wczoraj dwa słowa za dużo doprowadziły mnie do takich łez, że nie mogłam się uspokoić, aż TŻ był w szoku i nie wiedział, czy ma mnie głaskać i przytulać, czy co robić, bo krzyczałam na niego, że ma stąd wyjść i mnie zostawić samą. Ale nie wyszedł i się w sumie szybko uspokoiłam..

Czy Wy też jesteście przez cały czas tak STRASZNIE GŁODNE?! Ja mogę jeść bez przerwy, wszystko! I owoce/warzywa i jakieś słodycze, niczym nie umiem się najeść.. obiad wczoraj 3 razy jadłam Nie chcę przytyć za dużo ale cały czas burczy mi w brzuchu
Stary 2013-07-09, 12:03   #1598
ktosiula
Wtajemniczenie

Widziałyście KLUPŚ wprowadził nową serię z zajączkiem - śliczności!
http://allegro.pl/klups-zestaw-mebli...366809570.html
Chyba proces wyboru łóżeczka się właśnie zakończył Bardzo mi się spodobało!

Cytat:
Ryba za 100dniówkę
brawa za tygodnie

Na glukozie byłaś no nie? Jak poszło?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:03   #1599
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Aj, też mam taki problem. Teraz się chwilowo uspokoiło, bo jakoś zmieniłam podejście i zaczęłam się bardziej swoimi sprawami zajmować, kompletować wyprawkę i piec ciasta Wczoraj dwa słowa za dużo doprowadziły mnie do takich łez, że nie mogłam się uspokoić, aż TŻ był w szoku i nie wiedział, czy ma mnie głaskać i przytulać, czy co robić, bo krzyczałam na niego, że ma stąd wyjść i mnie zostawić samą. Ale nie wyszedł i się w sumie szybko uspokoiłam..

Czy Wy też jesteście przez cały czas tak STRASZNIE GŁODNE?! Ja mogę jeść bez przerwy, wszystko! I owoce/warzywa i jakieś słodycze, niczym nie umiem się najeść.. obiad wczoraj 3 razy jadłam Nie chcę przytyć za dużo ale cały czas burczy mi w brzuchu
Mi te w upały akurat aż tak bardzo nie chce się jeść ale mam dni,ze pożarłabym pół lodówki jak nie całą

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-09, 12:04   #1600
tunieczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witamy się z Malutkim w 24 tygodniu

http://allegro.pl/klups-lozeczko-z-s...382476632.html

Zamówiłam ten zestaw, z żyrafką
Fajne to łóżeczko. Też się nad nim zastanawiamy w zestawie z komodą.
Gratuluje tygodnia!

Rybko super że z mieszkaniem się udało

De podziwiam za taką ilość rzeczy zrobioną jednego dnia. Odkąd jestem na zwolnieniu to tyle robie w tydzień

Gratuluje wszystkim badań i trzymam kciuki za te co są dzisiaj.
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:11   #1601
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Czy ten żel intymny to z tych zwykłych typu Durex? bo ja się ostatnio zastanawiałam czy nie kupić bo stwierdziłam że potrzebny , ale nie wiem czy w ciąży można
my też czasem używamy i czytałam na opakowaniu ale nic o ciąży nie jest napisane

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Dziś mam połówkowe więc błagam trzymajcie kciuki bo strasznie się denerwuję!
będzie dobrze!

Cytat:
a więc... wcoraj oglądalismy mieszkanie zaje.biste. 3 pokoje i babka źle napisała ogłoszenie bo napisała że wynajem jest razem z czynszem, a okazało sie ze jest osobno.. i mąż jej powiedział delikatnie że ogłoszenie jest źle napisane, że my z racji okazji wypowiedzieliśmy umowę u siebie , że dziecko zaraz bedzie i z tego wychodzi że bedziemy mieli problem bo ani gdzie mieszkać ani nic.. no a ta baba sie tłumaczyła że to my jesteśmy dziwni że nie rozumiemy, kto pisze razem wynajem z czynszem(większość tak robi ale to szczegół ) no i maż jej powiedział że ona tyle km przyjechała, że teraz my musimy jej odmówić bo nie ma sensu ze wynajmiemy a za miesiac nas wyrzuci... no i mąż że możemy sie umówić jak tylko ONA chce bo nic nie narzuca, że jak nam chociaż o 200 zł spuści z wynajmu to weźmiemy, ale ona że nie i nie... no a dzisiaj zadzwoniła że sie zgadza bo oddzwaniała do osób które również były zainteresowane i okazało sie ze wszyscy myślelli tak jak my i spuściła nam 200zł miesiecznie i pojechali włąśnie podpisać umowe z gazownią
wiec mieszkanie 3 pokoje z balkonem są nasze od dzisiaj w końcu coś odpadnie
jak uda nam sie dzisiaj wszystko załatwić to jutro mnie nie bedzie bo idziemy z mężem sprzątać tam i w ogóle ogarniać

a w ogóle zapraszam dzisiaj na bibkę!!!
MAM 100DNIÓWKĘ do porodu
oczywuiście wszystkie napoje bezalko!!

no więc dziękuje kochane za te kciuki teraz trzymacie żeby nam sie fajnie urządzało to mieszkanko
a nie pisalam że szybko znajdziecie

no i stówka do porodu, nieźle!
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Lineczka Jak nie zapomnisz nasikać to labo zamnknięte ale masz przygody
gdyby nie to że muszę te badania zrobić powiedziałabym że nie pisane jest mi wypić tą glukozę
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wiecie co mi sie snilo ? Ze mialam w brzuchu fretke . Ze wyciaglam ja z brzucha , pobiegala po domu I znowu ja tam włożyłam , czekajac do porodu .. Ale sie modlilam zeby przyporodzie okazalo sie ze tam jednak jest Majeczka

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
No nie ukrywajmy facetom tylko i cycki w glowie
dokładnie
Cytat:

Mamusie!! Stosowalyscie pas podtrzymujacy brzuch? Ale nie taki po porodzie tylko w trakcie ciazy? Czytalam ze moze tez minimalizowac powstawanie rozstepow?
Ale jak to w srodku lata taki pas?
I w dodatku nie uciska on ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja bym się bała go używać z racji tego że może uciskać

zapomniałam Wam napisać że zaczęłam dzisiaj 6 miesiąc w końcu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:29   #1602
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam masakre z humorkami a co do jedzenia, wczoraj przeszłam samą siebie odkąd nabrałam MOCY to jem bardzo dużo. Wczoraj: rano 3jajka na twardo z majonezem i szczypiorem, potem 2 miseczki barszczu ukraińskiego, babeczka serowa, obwarzanka, potem kolejna miseczka zupki a potem chciałam kebaba ale był zamknięty. ;/
hahaha a dzisiaj tylko jagodziankę bez jagód i małą kromkę z serkiem almette
Stary 2013-07-09, 12:30   #1603
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:

Czyli jednak jest mozliwe .. :mdleje; Ciekawe czy badania faktycznie nic nie pokazaly czy lekarz sie zbytnio nie przyłożył I olał sprawe

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:36   #1604
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak jest mozliwe .. :mdleje; Ciekawe czy badania faktycznie nic nie pokazaly czy lekarz sie zbytnio nie przyłożył I olał sprawe
Ja nawet nie chcę o tym myśleć

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:38   #1605
Kociak85
Zadomowienie

Witam z rana
Ja ostatnio w rozjazdach cały czas i nie mam czasu na neta w ogóle. Mąż ma cały lipiec wolny (taki przymusowy urlop związany z przestojem w pracy) i tak sobie czas organizujemy.
ryba, dobrze, że masz już spokój z mieszkaniem. No i 3 pokoje - fajnie, wygodnie będziecie mieć
Dziewczyny - gratulacje wizyt

Ostatnie 3 dni są dla mnie lekkim zmartwieniem - wieczorem twardnieje mi trochę brzuch. No może nie jest on twardy jak kamień ale jest różnica między tym, co czuję rano a wieczorem. W zasadzie to równie dobrze może być to wynik rozciągania macicy, bo od niedawno mocno zaczyna mi rosnąć brzuch - wydaje mi się, że codziennie jest większy. Fakt, że w tych dniach może trochę więcej ruchu miałam - trzeba na wszelki wypadek przystopować. No, ale to od jutra dopiero, bo dzisiaj czeka nas pakowanie i w nocy wyjeżdżamy na wakacje Ale od jutra będę solidnie wypoczywała w ciepełku i basenach także mam nadzieję, że przejdzie.

Któraś pytała niedawno o tabletki z kwasem DHA. Ja biorę OmegaMed DHA.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-07-09 o 12:39
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:38   #1606
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

12 zł za kg :/
na pół z mamą wzięłam

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Na glukozie byłaś no nie? Jak poszło?
jeszcze nie...
ale bardzo dobrze wspominam glukozę z pierwszej ciąży

właśnie robię obiadek: pieczarkowa (którą zjem bez pieczarek, bo ich nie lubię, a "wodę" jak najbardziej :P )
córce krem warzywny
dostaniemy jeszcze papryki faszerowane
a mąż ma kurczaka w sosie słodko-kwaśnym :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:42   #1607
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

nie chce myśleć o tym że mnie by mogło coś takiego spotkać

nie mam pomysłu na obiad, znaczy mam- rosół ale mój małż wybredny i nie chce
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:42   #1608
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:

U mnie taki głod nie ustepowal do 15 tyg I z tad najprawdopodobniej te 10kg. Pozniej zaczelam jesc 5 posilkow - I choc tez nie malo to waga juz tak nie goni .. Ja pracuje , I mam regularnie przerwy wiec moglam to sobie jakos rozplanowac... Jakbym siedziala w domu to z pewnoscia mialabym dodatkowe 10kg bo jadlabym nonstoper

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-09, 12:50   #1609
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
na pół z mamą wzięłam

jeszcze nie...

właśnie robię obiadek: pieczarkowa (którą zjem bez pieczarek, bo ich nie lubię, a "wodę" jak najbardziej :P )
córce krem warzywny
drogo jeszcze... a tak lubię
kurcze jak ja nienawidzę robić kilku obiadów. Mój brat nie lub zup, zje ale sie nie najada, moja siostra wycina WSZYSTKIE "tłuścinki" tak że zanim zrobi schaba to godzinę go odcina, pełno garów a każdy tylko dziabnie...:/

Cytat:
U mnie taki głod nie ustepowal do 15 tyg I z tad najprawdopodobniej te 10kg. Pozniej zaczelam jesc 5 posilkow - I choc tez nie malo to waga juz tak nie goni .. Ja pracuje , I mam regularnie przerwy wiec moglam to sobie jakos rozplanowac... Jakbym siedziala w domu to z pewnoscia mialabym dodatkowe 10kg bo jadlabym nonstoper

a kiedy idziesz w końcu na ten urlop? ;D

dziewczyny, nie życzę wam czkawki ze zgagą równocześnie. UMIERAM
Stary 2013-07-09, 12:53   #1610
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja nawet nie chcę o tym myśleć
Podziwiam ta dziewczyne za jej reakcje I podejscie do tego co ja spotkalo .

Nie ma co sie martwic na zapas... Takie sytuacje zdarzaja sie bardzo rzadko I napewno nie u nas
W kazdym razie bardzo mnie Interesuje to czy badania daly falszywych wynik , czy lekarz zawinił

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-09, 12:53   #1611
Dzastin08
Wtajemniczenie

Wy tu o jedzeniu a ja się głodna robię
Obiad daleko w polu, chleba nie ma mam w domu... a do piekarni nie chce mi się tylka ruszyć... jeszcze Rybka o tej jagodziance napisała to już wgl mi apetytu narobiła

Dziewczyny a co się stało na mamusiach lipcowych? bo wiecie że ja jeszcze troszkę do tyłu...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-09, 12:54   #1612
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:

mnie tez intruguje ten przypadek... wczoraj wspomniałam o nim TZ to powiedział żebym przestała czytac to forum bo tylko się denerwuje niepotrzebnie... no ale co poradzic że to jest zastanawiające co gdzie i jak i dlaczego

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:55   #1613
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Ja ostatnio w rozjazdach cały czas i nie mam czasu na neta w ogóle. Mąż ma cały lipiec wolny (taki przymusowy urlop związany z przestojem w pracy) i tak sobie czas organizujemy.
ryba, dobrze, że masz już spokój z mieszkaniem. No i 3 pokoje - fajnie, wygodnie będziecie mieć
Dziewczyny - gratulacje wizyt

Ostatnie 3 dni są dla mnie lekkim zmartwieniem - wieczorem twardnieje mi trochę brzuch. No może nie jest on twardy jak kamień ale jest różnica między tym, co czuję rano a wieczorem. W zasadzie to równie dobrze może być to wynik rozciągania macicy, bo od niedawno mocno zaczyna mi rosnąć brzuch - wydaje mi się, że codziennie jest większy. Fakt, że w tych dniach może trochę więcej ruchu miałam - trzeba na wszelki wypadek przystopować. No, ale to od jutra dopiero, bo dzisiaj czeka nas pakowanie i w nocy wyjeżdżamy na wakacje Ale od jutra będę solidnie wypoczywała w ciepełku i basenach także mam nadzieję, że przejdzie.

Któraś pytała niedawno o tabletki z kwasem DHA. Ja biorę OmegaMed DHA.
Zazdroszcze !! Marze o basenie - musze cos wymyslic ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-09, 12:55   #1614
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam ta dziewczyne za jej reakcje I podejscie do tego co ja spotkalo .

Nie ma co sie martwic na zapas... Takie sytuacje zdarzaja sie bardzo rzadko I napewno nie u nas
W kazdym razie bardzo mnie Interesuje to czy badania daly falszywych wynik , czy lekarz zawinił
Otóż to!

Dziewczyny, jestem trochę przerażona wyprawką. Ten samochód nas teraz tyle skubnął po kieszeni, że nie wiem, czy zdołam wszystko kupić
Nawet te kosmetyczne rzeczy... Niby drobiazgi, a z laktatorem uzbierało mi się ponad 450zł

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-09, 12:57   #1615
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
na pół z mamą wzięłam

jeszcze nie...

córce krem warzywny
Gptujesz obiad w 4 wersjach ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-09, 12:57   #1616
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a co się stało na mamusiach lipcowych? bo wiecie że ja jeszcze troszkę do tyłu...
Dziewczyna urodziła parę dni temu synka z Zespołem Downa i rozszczepem podniebienia A wszystkie badania w ciąży nic takiego nie zapowiadały
Małego czekały badania, czy jeszcze jakieś wady są (serduszko itp.), ale nie było później odzewu ze strony tej mamusi, więc nic nie wiadomo

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-09, 12:58   #1617
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Obiad daleko w polu, chleba nie ma mam w domu... a do piekarni nie chce mi się tylka ruszyć... jeszcze Rybka o tej jagodziance napisała to już wgl mi apetytu narobiła

dziewczyna urodziła synka z zespołem downa i rozszczepem podniebienia (?)

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:58   #1618
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Mamusia lipcowa urodziłasyna, okazało sie ze ma Zespół Downa i rozszczepem pogdniebienia..nikt sie nie spodziewał to dla nich tez był szok, ale nie załamali się, a przynajmniej wnioskuje z wiadomości
Cytat:
Otóż to!

Dziewczyny, jestem trochę przerażona wyprawką. Ten samochód nas teraz tyle skubnął po kieszeni, że nie wiem, czy zdołam wszystko kupić
Nawet te kosmetyczne rzeczy... Niby drobiazgi, a z laktatorem uzbierało mi się ponad 450zł
no ile sam laktator kosztuje...
a nie mozecie rozbic tego na pół ? łatwiej bedzie
Stary 2013-07-09, 13:03   #1619
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
ja mam masakre z humorkami a co do jedzenia, wczoraj przeszłam samą siebie odkąd nabrałam MOCY to jem bardzo dużo. Wczoraj: rano 3jajka na twardo z majonezem i szczypiorem, potem 2 miseczki barszczu ukraińskiego, babeczka serowa, obwarzanka, potem kolejna miseczka zupki a potem chciałam kebaba ale był zamknięty. ;/
hahaha a dzisiaj tylko jagodziankę bez jagód i małą kromkę z serkiem almette
Ja już dziś miseczkę sałatki owocowej, omleta z 2 jaj z nutellą i teraz 2 tosty z serem i ciągle głodna!!

Cytat:

Ja właśnie na początku prawie nie jadłam, to stres, to tarczyca.. w ciągu pierwszych 4 miesięcy przybrałam może 1,5kg. A teraz?! Tempo błyskawiczne!

Tak w ogóle to witam się już w 25 tygodniu!
Stary 2013-07-09, 13:03   #1620
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyna urodziła parę dni temu synka z Zespołem Downa i rozszczepem podniebienia A wszystkie badania w ciąży nic takiego nie zapowiadały
Małego czekały badania, czy jeszcze jakieś wady są (serduszko itp.), ale nie było później odzewu ze strony tej mamusi, więc nic nie wiadomo
Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
dziewczyna urodziła synka z zespołem downa i rozszczepem podniebienia (?)
Cytat:
Mamusia lipcowa urodziłasyna, okazało sie ze ma Zespół Downa i rozszczepem pogdniebienia..nikt sie nie spodziewał to dla nich tez był szok, ale nie załamali się, a przynajmniej wnioskuje z wiadomości

Aż mnie dreszcze przeszły....
Idę zaraz trochę tam poczytać...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości