Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 18:42   #1591
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez paciarotta Pokaż wiadomość
bo jak wszystko jest ok to oczywiście, ze można.
Jak się jest po poronieniach, po plamieniach itp i ma się skłonności do problemów z utrzymaniem wczesnej ciąży to się dmucha na zimne. :/

A teraz Wam coś pokażę
Aaaa, no jasne.
Stary 2013-09-20, 19:32   #1592
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Chciałam więc zapytać Miminka jak wysokie masz hcg i z którego tygodnia.
(...)czy Wy też praktycznie nic nie czujecie, że jesteście w ciąży?
Co do hcg, to 2 dni przed @ miałam prawie 500. W dniu spodziewanej @ prawie 1300. I dzisiaj coś mnie podkusiło i poszłam znowu na bhcg, żeby sprawdzić jak tam wynik I wiecie co? Tylko 2500. Martwię się i właśnie dlatego już jutro idę do lekarza.

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Jestem już po USG fasolka ma 2,5 mm długości i widziałam serduszko 5 tydz i 6 dzień wg badania.
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Widziałam serduszko. pół centymetra ma nasz Szkrab i wszystko ok. Oczywiście się poryczałam.
Cytat:
A teraz Wam coś pokażę
Zazdroszczę Wam i tak jak pisałam umieram ze strachu... Jutro idę na 11.00 Dobrze, że facet zgodził się mnie przyjąć Jestem załamana.

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:37   #1593
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
A mi dziś pani doktor powiedziała, że można uprawiać seks.

OM 10 sierpnia. Termin porodu z miesiączki to 17 maja, a z USG - 15 maja.
Z tym seksem to bywa rożnie. Ja na pierwszej wizycie usłyszałam że nie ma przeszkód, a od krawiwienia mamy zakaz. Pani gin powiedziała że musimy poszukać alternatywnych rozwiązań

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

A dziś zakupiłam sobie książkę w oczekiwaniu na dziecko...

Już się nie mogę doczekać przesyłki... Czytała któraś z was??

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:12   #1594
pomarancza24
Zadomowienie

[QUOTE=Miminek;42903041

Boisz się bliźniaków? hehehe ja przyznam szczerze, że też mam trochę obawy (dosyć wysokie bhcg).
Co do studiów to dobrze wiedzieć, że nie ja jedyna będę się użerać

[B]Niki[QUOTE]
Ja też miałam wysokie hcg w ok 3 tyg 1555.1, jest normalne czy za wysokie?

Cytat:
Mouse bądź cierpliwa, objawy najprawdopodobniej się pojawią i wtedy będziesz żałować swojej dociekliwości
U mnie na początku nic (tylko te cycki obolałe) a od 7/8 tyg przeżywam momenty masakryczne a nawet takie o których w książkach nie piszą
- bóle cycków, głowy, pleców
- żadna pozycja snu nie jest wygodna
- sikanie co 2-3 godz.
- ciągle chce się pić
- ciągle mdli
- nie mogę się na niczym skupić, tylko bym spała, leżała. nawet poczytać nie mam siły
- stres, nerwy
- wyczuliłam się na zapachy i - o dziwo - nie tylko jedzenie ale np niedobrze mi jak czuje zapach płynu do płukania albo niektórych kremów
- ciągle zimno, dreszcze
- o zaparciach nie wspomne, chyba z 5 dni juz nie byłam w kibelku więc i brzuch wielki i boli.
...mogłabym jeszcze wymieniać ale już się zmęczyłam i mi sie spac zachciało

A wierzyłam, że ciąża to nie choroba

Idę dzis na badania, może coś wyjdzie co by tłumaczyło ten agonalny stan
Woooo ale masz tych objawów dużo, Współczuję, dasz rade

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Jestem już po USG fasolka ma 2,5 mm długości i widziałam serduszko 5 tydz i 6 dzień wg badania.
Super

Cytat:
Widziałam serduszko. pół centymetra ma nasz Szkrab i wszystko ok. Oczywiście się poryczałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super, ja myślę że zobaczę serduszko 30.09

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
może i ja wtrace swoje 3 gr. Nie jestem co prawda mamą majowo/czerwcową 2014 (choć wciąz mam nadzieje) ale od początku podglądam wątek. Ja nie odbieram postów dziewczyn jako żalów itp
powiem wiecej, ja je naprawde rozumiem, Dla niektórzch jest to pierwsza ciąża dla innych kolejna, niektóre są tu po przejsciach. nic więc dziwnego, że każda z przyszłych mam boi się o swoje maleństwo, to calkiem naturalne. A że piszą o tym co im dolega, jak to przechodza.... co w tym dziwnego? Każda kobieta inaczej przechodzi ciąze, a ten wątek jest po to aby o tym porozmawiać. Chyba widac, ze dziewczyny sie nawzajem kibicuja, wspieraja, doradzaja...a, ze napisza ze zle sie czuja.... co z tego? Wiadomo, ze TZ-ty wspolczuja tych niedogodnosci i wspieraja, ale nie ma to jak powiedziec o tym drugiej ''babie''
A nowe mamy jesli beda chcialy to i tak dojda, bo nie ma nic lepszego jak rozmawiac z osobami, ktore w podobnym czasie sa w ciazy.
no. Tyle ode mnie.

Tak czy inaczej ja dziewczyny bardzo wam kibicuje i gratuluje wszystkim fasolek , 3mam kciuki za kolejne wizyty jak i za mame, ktora ma zagrozona ciaze... a mamie ktora stracila fasolke bardzo wspolczuje.
Pozdrawiam was serdecznie!

... i jesli pozwolicie dalej bedewas podczytywac
Cześć, dzięki a ja życzę abyś dołączyła do nas
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:18   #1595
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Co do hcg, to 2 dni przed @ miałam prawie 500. W dniu spodziewanej @ prawie 1300. I dzisiaj coś mnie podkusiło i poszłam znowu na bhcg, żeby sprawdzić jak tam wynik I wiecie co? Tylko 2500. Martwię się i właśnie dlatego już jutro idę do lekarza.
trzymam z cały sił! Czekamy na wieści - wierzę, że będą dobre

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Z tym seksem to bywa rożnie. Ja na pierwszej wizycie usłyszałam że nie ma przeszkód, a od krawiwienia mamy zakaz. Pani gin powiedziała że musimy poszukać alternatywnych rozwiązań
Nie, nie bywa różnie Nie było przeszkód, bo ciąża była prawidłowa, a jak zaczęłaś krwawić to jasne, że lekarz 'zabronił'. Zasada jest prosta i zawsze taka sama
Jeśli ciąża rozwija się prawidłowo, czyli nie jest zagrożona, to nie ma żadnych przeciwwskazań do 'uprawiania seksu'

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-09-20 o 20:22
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:24   #1596
VwVampirka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Justyna, gratuluję serduszka

Cytat:
Jak się jest po poronieniach, po plamieniach itp i ma się skłonności do problemów z utrzymaniem wczesnej ciąży to się dmucha na zimne. :/

A teraz Wam coś pokażę
Piękne: love:
I jakie już duże się wydaje...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:32   #1597
pomarancza24
Zadomowienie

[QUOTE=Gosiiaczek;42910727]Dbaj o siebie to najwazniejsze a brzusio bedzie gotowy na nowa fasolke monika7903

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulka_22;4290754powiedz iał mi jeszcze żebym nie brała goracych kąpieli i nie uprawiała seksu >> hmmm.... ciekawe czemu takie

No co ty zakaz sexu ????? Ja mam w poniedzialek wizyte i juz chce miec fasolke na zdjeciu :) miejmy nadzieje ze mdlosci nas nie dopadna hhiii:)[COLOR="Silver"
[/COLOR]

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Szczeka mi opadla a ja dzisaj z narzeczonym troszke pobaraszkowlismy ej naprawde nienwolno ej a czytalismy czy mozna i nie pisalo ze nie ej
Mi wczoraj lekarz też powiedział, że nie wolno seksu

Cytat:

A teraz Wam coś pokażę
super

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
No w koncu bo czekalam na twoje informacje , pisz co ci lekarz gadal i serduszko juz bije czy za wczesnie ?.... caluje w brzusio

Cos mi sie zawiesz wiec soory jak sie powtarzam hhhiii ale wszytskie fasolkintakie kochane nasze
Powiedział, że wszystko ok, dziecko w macicy, nie było serduszka, ale idę na wizytę 30.09 wiec myślę, że zobaczę
Powiedział że je wolno ciepłych kąpieli, seksu, mięsa i ryb surowych i wedzonych, pić dużo wody, owocow, warzyw jeść dużo, i wczesny płod nie lubi słodkiego i mleka, z tym mlekiem to się zdziwiłam...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:

Zazdroszczę Wam i tak jak pisałam umieram ze strachu... Jutro idę na 11.00 Dobrze, że facet zgodził się mnie przyjąć Jestem załamana.
A bete 2500 miałaś w którym tyg? Bo ja w ok 3 miałam 1555.1

Cytat:

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Od koleżanek Słyszałam, że fajna i tez chce sobie kupić

Edytowane przez pomarancza24
Czas edycji: 2013-09-21 o 17:52
Stary 2013-09-20, 20:40   #1598
kaorlak
Zadomowienie

Witam się wieczornie!
Zaczyna mi się tzw. ,,zbudynienie" ciążowe Rano robiłam dziecku śniadanie i za jednym zamachem wylałam cały kubek kakao i stłukłam dopiero otworzony słoik dżemu Ile było sprzątania!

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Cały dzień dziś przeleżałam pod kocykiem i z tym czymś wełnianym na plecach. Lepiej mi. Już tak nie boli. Wygrzałam się i pomogło. Więc to chyba były korzonki.
Cieszę się, że czujesz się lepiej

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
może i ja wtrace swoje 3 gr. Nie jestem co prawda mamą majowo/czerwcową 2014 (choć wciąz mam nadzieje) ale od początku podglądam wątek. Ja nie odbieram postów dziewczyn jako żalów itp
powiem wiecej, ja je naprawde rozumiem, Dla niektórzch jest to pierwsza ciąża dla innych kolejna, niektóre są tu po przejsciach. nic więc dziwnego, że każda z przyszłych mam boi się o swoje maleństwo, to calkiem naturalne. A że piszą o tym co im dolega, jak to przechodza.... co w tym dziwnego? Każda kobieta inaczej przechodzi ciąze, a ten wątek jest po to aby o tym porozmawiać. Chyba widac, ze dziewczyny sie nawzajem kibicuja, wspieraja, doradzaja...a, ze napisza ze zle sie czuja.... co z tego? Wiadomo, ze TZ-ty wspolczuja tych niedogodnosci i wspieraja, ale nie ma to jak powiedziec o tym drugiej ''babie''
A nowe mamy jesli beda chcialy to i tak dojda, bo nie ma nic lepszego jak rozmawiac z osobami, ktore w podobnym czasie sa w ciazy.
no. Tyle ode mnie.

Tak czy inaczej ja dziewczyny bardzo wam kibicuje i gratuluje wszystkim fasolek , 3mam kciuki za kolejne wizyty jak i za mame, ktora ma zagrozona ciaze... a mamie ktora stracila fasolke bardzo wspolczuje.
Pozdrawiam was serdecznie!

... i jesli pozwolicie dalej bedewas podczytywac
Dziękuję i pozwalam

Cytat:

A teraz Wam coś pokażę
Mój lekarz też mówi, że jak wszystko ok to można (delikatnie i bez szaleństw )

Maluszek cudny

Cytat:

Spokojnie, jutro się wszystko wyjaśni. Trzymam kciuki za wizytę
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:45   #1599
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
A bete 2500 miałaś w którym tyg? Bo ja w ok 3 miałam 1555.
No właśnie betę 2500 mam teraz (6t2d) Szczerze mówiąc mam już same najgorsze myśli w głowie, ale i tak nic to już nie zmieni. Jeżeli miało się coś stać to już się stało i nie mam na to wpływu.

Wizyta jutro o 11.00

Stary 2013-09-20, 20:47   #1600
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:

A teraz Wam coś pokażę
Ale ślicznie bobasek się ustawił do foty

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Mi wczoraj lekarz też powiedział, że nie wolno seksu

super

Powiedział, że wszystko ok, dziecko w macicy, nie byli serduszka, ale idę na wizytę 30.09 wiec myślę, że zobaczę
Powiedział że je wolni ciepłych kąpieli, seksu, mięsa i ryb surowych i Włoch, pić dużo wody, owocow, warzyw jeść dużo, i wczesny płod nie lubi słodkiego i mleka, z tym mlekiem to się zdziwiłam...
No ale są jakieś podstawy do tego żeby unikać sexu? Mi nawet nie zabronili po plamieniu w pierwszej ciąży, dziwnie trochę jak nie ma żadnych obaw o dzidziusia to czemu nie

A co to za stwierdzenie że wczesny płód nie lubi słodkiego? Chyba dużo kobiet odrzuca na początku od słodyczy czy nabiału ale to chyba nie dlatego że płód nie lubi

Ja dziś na śpiąco, z młodym w dzień prawie 2 h spałam i zaraz też idę w kimę Ciekawe kiedy ja się obudzę tak na co dzień....

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:49   #1601
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
A

A co to za stwierdzenie że wczesny płód nie lubi słodkiego? Chyba dużo kobiet odrzuca na początku od słodyczy czy nabiału ale to chyba nie dlatego że płód nie lubi

no to ja miałam faze na mleko i czekolade na razie

zawsze pod wiatr

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:40   #1602
paciarotta
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]A dziś zakupiłam sobie książkę w oczekiwaniu na dziecko...
Ja mam tą książkę, całkiem spoko. Wiele przydatnych informacji chociaż czasami - mam wrażenie - troche zaściankowe podejście do niektorych spraw (dziś np wyczytałam, że libido u kobiety może spaść bo czuje się wyrodną matką, że myśli o seksie zamiast o płodzie.. hehe, takie głupoty) Ale generalnie książkę warto mieć, przystępnie napisana, wiele wyjaśnia.

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
I jakie już duże się wydaje...
No ja jestem tu na razie chyba najstarsza ciążowo
9tydz5dz. Długość fasoli 29 mm. to chyba nie tak dużo.

Cytat:
No właśnie betę 2500 mam teraz (6t2d) Szczerze mówiąc mam już same najgorsze myśli w głowie, ale i tak nic to już nie zmieni. Jeżeli miało się coś stać to już się stało i nie mam na to wpływu.
Wizyta jutro o 11.00
spokojna głowa Miminek jeszcze nic nie jest przesądzone.
Beta powinna ponoć w pierwszych 5 tyg. podwajać/potrajać się w ciągu 48 h. Po 5 tyg ten wzrost proporcjonalnie maleje. Ale najważniejsze jest, że rośnie!!
Jesteś pewna że masz 6t2d? Może coś się przesunęło i masz dopiero 6 tydz? a wtedy wynik jest ok.

Mi dali taką tabelkę:
3 tc - 5,8-71,2
4 tc - 9,5 - 750
5 tc - 217 - 7138
6 tc - 158 - 31795
7 tc - 3697 - 163000
8 tc - 32062 - 149571
9 tc - 63803 - 151410
itd, nie chce mi się przepisywać. Ale widzisz, że wahania mogą być ogromne.

Bądź dobrej myśli!!!
paciarotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:04   #1603
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:

Wizyta jutro o 11.00
Ja dziś robiłam progesteron i norma jest od 11-90 a ja mam 24, wiec wyszedl mało. ..

Cytat:
Ale ślicznie bobasek się ustawił do foty

No ale są jakieś podstawy do tego żeby unikać sexu? Mi nawet nie zabronili po plamieniu w pierwszej ciąży, dziwnie trochę jak nie ma żadnych obaw o dzidziusia to czemu nie

Ja dziś na śpiąco, z młodym w dzień prawie 2 h spałam i zaraz też idę w kimę Ciekawe kiedy ja się obudzę tak na co dzień....
Może nie ze nie lubi ale za takie rzeczy które jemy i pijemy ze wpływają na rozwój dziecka i nie powiesz mi że czekolada jest zdrowa?

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
no to ja miałam faze na mleko i czekolade na razie

zawsze pod wiatr
może się zmieni

Edytowane przez pomarancza24
Czas edycji: 2013-09-21 o 08:55
Stary 2013-09-20, 23:58   #1604
kashha
Zadomowienie

Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
TO nie jestem sama aczkolwiek dwakolory, masz dużo gorzej kochana i nie zazdroszczę Nic fajnego być tyle czasu samemu ze wszystkim na głowie. Ja mam problem jak np. ma wyjechać na 2 dni a co dopiero 2 tygodnie! Silna babka z Ciebie musi być

Nie zazdroszczę bo ja dopiero zaczynam wychodzić z przeziębienia. Katar nie dawał mi od paru dni spać, a do tego ból głowy Zdrówka Ci życzę!
Vampirka Co do usg - ja na szczęście teraz chodzę do kobietki hehe
Widzę, że jednak większość z Was idzie sama na to pierwsze... Ja wpierwszej ciąży też poszłam sama a teraz to nie wiem. No bo jednak to pierwsze moim zdaniem jest najbardziej wzruszające

Boisz się bliźniaków? hehehe ja przyznam szczerze, że też mam trochę obawy (dosyć wysokie bhcg).
Co do studiów to dobrze wiedzieć, że nie ja jedyna będę się użerać

Niki - nie wiem co czujesz, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji, ale będę za Was trzymać kciuki!

Kasha -co do imion jeszcze - tym masz Wojtusia prawda? Wczoraj jak już sobie leżałam grzecznie w łóżeczku to tak mi przyszło do głowy to śliczne imię! Być może nasz drugi synuś (o ile to jest synuś) będzie miał na imię właśnie Wojtek

A ja cały czas siedzę i myślę o tym pustym jaju płodowym.
Im więcej mam czasu (chyba za szybko posprzątałam w domu ) tym więcej siedzę i przeglądam internet i odchodzę od zmysłów. Nie wiem jak ja do wizyty wytrzymam
U mnie z Wojtusiem byla taka historia, ze byla to ciaza zupelnie nie planowana. Powiedzialam przyjaciolce ze spoznia mi sie okres, poszlysmy na spacer przy okazji kupilam test. Zrobilam go u niej w domu i powiedzialam, ze ide sprawdzic czy nie ma Wojtusia... i tak juz zostalo moja fasolka od poczatku byla Wojtusiem i synek bardzo zwiazany ze swoim imieniem jest... Nie przyjmuje zadnych okreslen typu sloneczko czy skarbie on jest Wojtus i juz!

Ja dzis mamie powiedzialam... Ehh znowu mnie zaskoczyla i kazala na siebie uwazac, a tak to spokoj... ufff a myslalam ze bedzie krecic nosem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:54   #1605
lolitka888
Rozeznanie

Rety nadrobiłam 6 str,no to tak:
Cytat:
Ja pierwszą ciążę "przepękałam" na studiach licencjackich. Radek urodził się dokładnie na II roku (2 semstr to był). Szczerze mówiąc nie było u mnie na uczelni taryfy ulgowej. Nie byli zbyt szczęśliwi kiedy mówiłam o tym, że nie będzie mnie na ćw. bo będę rodzić, odpowiedź jednego z profesorów: "no jak już pani musi, to co mam zrobić?"

Mój (11 października br już będzie mąż) ma na imie Radek także buziak ode mnie dla synusia z sentymentu
Radosław mi się mniej podoba ale i tak wszyscy mówią Radek albo żeby go wkurzyć Radzio heh

Cytat:

A ja tu przyszłam się pochwalić moim drugim mariankiem bądź marianką
Gratulacje! Piękna dzidzia!!

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Chyba mamy podobne terminy,wg wyliczeń u mnie dzis jest 10t3d
Mi się coś pomyliło i dopiero dzisiaj mam 10t2d
Powiedz mi,widać już coś po Twoim brzuszku?
Mój wieczorem się lekko wypycha przez wzdęcia a tak to wstaje rano i płaski jak u modelki jakiejsbuuu

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

jak słyszysz że ciąża jest zagrożona , że nie ma zbyt dużej szansy na jej utrzymanie to jest to wyrok !

Dziewczyny przepraszam Was, ale przez pewien czas nie będę się udzielała. Cieszę się z Waszego szczęścia, życzę bezproblemowych ciąż. Cieszę się jeśli u Was wszystko OK się rozwija itp, ale z drugiej strony dla mnie jest to jak cios. Bardziej mnie to dołuję, i nachodzi pytanie "dlaczego ja?? " Mam nadzieję że mnie rozumiecie.
Odezwę się do Was za tydzień jak będę po USG. A Wy trzymajcie kciuki aby do tego czasu nie pojawiło się krwawienie.
Potrzebuję trochę czasu i "samotności"

Mam cichą nadzieję że wszystko będzie OK i wmawiam sobie że dzidzia jest silna i będzie walczyć, ale za jakiś czas nadchodzą czarne myśli i wielka rozpacz
Nikusia myślami z Toba Nie poddawaj się bo dzidzia musi czuć pozytywne fluidki chociaż od Ciebie!..choć nie wiem co możesz czuć..a łatwo się gada..

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość

Moja Pani Doktor chce mi dać skierowanie miedzy 11 a 13 tygodniem na badania genetyczne. Czy ktoras z Was tez bedzie robila tego typu badania lub miala juz robione?
Właśnie mi też kazała zrobić między 11 a 13 badania ale prenatalne 3d/4d i mam z wynikami przyjść 5 października..Podobno drogie są?
Są rózne opinie na ich temat..że je robią w 1 kolejności kobiety po 30stce a "reszta" dopiero po 20tyg..

Cytat:
Asiulka gorące kąpiele i seks może się przyczynić do wczesnego poronienia. Kąpiel bo chyba rozluźnia błony macicy i moze powodowac krwotoki a seks, bo w spermie są jakieś substancje wywołujace poronienie/skurcze macicy (ponoć te same co w tabletkach podawanych w szpitalu na wywolanie porodu) - też byłam zdziwiona jak mi to lekarz powiedział
Mi Gin powiedział,że jak się nic nie dzieje,nie ma plamień ani nic to można..
Mi wróciło libido i już 2 razy się kochaliśmy i ani plamień ani żadnych bóli,także no jak kto uważa..
2 razy też kąpałam się w wannie w ciepłej wodzie,ale nie gorącej jak zawsze.

Cytat:

A teraz Wam coś pokażę
Hej Paciarotta Myślałam o Tobie bo dawno Cie nie byłoFajnie,że wróciłaś i to z takim pięknym zdjęciem)Jak byłam na usg to już też tak wyglądał,tylko nie mam zdjęcia niestety bo wydruk dostałam na kartce i kiepsko widaćbuu..ale to przynajmniej jak tutaj patrze na Wasze żelki to mi się mój przypomina
Choć ma nową ksywkę - Tabaluga bo jak patrzyłam na zdjęcia w necie jak wygląda bobasek w 10 tyg to właśnie jak taki smoczek heh i teraz całkowicie zgupiałam i mu do brzuszka puszczam piosenke z bajki ;p
http://www.youtube.com/watch?v=FK3Wd1cBTqs

Tak ogólnie to od paru dni znowu mnie mdłości dopadają.Sporadycznie rano i każdego wieczora..ehh a 2 tyg miałam spokój i myslalam,,ze ten etap mam już za sobą..Dobrze,że chociaż między 12-17 się dobrze czuje i wtedy ciągam co się da
Fajnie,że wkońcu weekend:P Jutro wyciągam rodzinke i jedziemy na grzyby

Witam wszystkie Mamusie nowe
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:38   #1606
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Fajnie,że wkońcu weekend:P Jutro wyciągam rodzinke i jedziemy na grzyby

Witam wszystkie Mamusie nowe
Uważaj na siebie na tych grzybach bo ja w tej ciąży złapałam pierwszego w życiu kleszcza przegląd po lesie obowiąkowy

Kiepska noc za mną a to Tż mnie budził a to młody a to znów siku masakra a najgorsze że te brzydkie mdłości nawet nocą nie odpuszczają

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:49   #1607
asia27100
Zakorzenienie

a mnie chyba zaczęły mdłości atakować. sic!
czuje żołądek.....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:50   #1608
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Lolitka, Tabaluga faktycznie pasuje do 10 tc
a mój TŻ nie wiedział o co chodzi... pierwszy raz słyszał o takiej bajce

Ciekawe co u mnie rośnie w brzuszku... jeszcze 4 dni i się dowiem...

Wczoraj znowu zrobiło mi się znacznie gorzej po obiedzie... nie wiem o co chodzi, czy ja coś źle gotuję, czy co, ale już sam zapach robionego obiadu mnie tak mdli, że ustać nie jestem w stanie, a jak już zjem, to nawet nie daję rady talerza odnieść do mycia... i tak do wieczora... przed samym zaśnięciem TŻ zrobił mi kanapkę, to to troszeczkę pomogło...
Mogę jeść tylko kanapki z pomidorem i ogórkiem, wszystko pozostałe jest blee...
Zaproponowałam dziś TŻ, żeby sobie chodził gdzieś na wykupione obiady, bo ja nie daję rady nawet ich gotować, to się strasznie obraził...
A jak u Was po obiadach? Co Wam szkodzi a po czym czujecie się dobrze?

Oscar Wilde
Stary 2013-09-21, 10:01   #1609
Magdi555
Rozeznanie

Vampirko, a ja cały czas zajadam się pomidorem i mozzarellą
Ciekawe, jak tam Miminek

Ja mam za sobą straszną noc. Kuba mi się rozchorował. Zaczęło się od oczu (zaczerwienione i pojawiła się ropa ) A w nocy kaszel i katar Co dziwne nie ma w ogóle gorączki, a to 'nienormlane' u Niego. Przy najmniejszej infekcji wysoko gorączkuje. Zamówiłam wizytę domową, bo zostałam bez samochodu - zobaczymy co nam powie.
Lecę ogarnąć chatę.

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-09-21 o 11:13
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:48   #1610
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:

Ja ja mam i czytam mam wydanie z 2005 r to jest 7 wydanie polskie ale jext super naprawde
Stary 2013-09-21, 10:56   #1611
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Wczoraj znowu zrobiło mi się znacznie gorzej po obiedzie... nie wiem o co chodzi, czy ja coś źle gotuję, czy co, ale już sam zapach robionego obiadu mnie tak mdli, że ustać nie jestem w stanie, a jak już zjem, to nawet nie daję rady talerza odnieść do mycia... i tak do wieczora... przed samym zaśnięciem TŻ zrobił mi kanapkę, to to troszeczkę pomogło...
Zaproponowałam dziś TŻ, żeby sobie chodził gdzieś na wykupione obiady, bo ja nie daję rady nawet ich gotować, to się strasznie obraził...
Mi się wydaje, że wszystko mi szkodzi Czego bym nie zjadła to później mi niedobrze i mi leży to na żołądku, odbija się, ble No i w ogóle jem baaaardzo mało. Od początku ciąży mam już -2kg, ale akurat z tego się mogę cieszyć, bo chudziną nie jestem

No i te zapachy

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:13   #1612
VwVampirka
Zakorzenienie

Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

No właśnie, te zapachy wszystko co ciepłe to mocniej śmierdoli

Oscar Wilde
Stary 2013-09-21, 11:55   #1613
nitka_88
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Hej dziewczyny, nareszcie weekend!

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zazdroszczę zdjęć fasolek, są piękne Za resztę dziewczyn gorąco trzymam kciuki .

Jeśli chodzi o poziom bhcg, to u każdej z nas może być inny. W pierwszej ciąży, test pokazał mi bledziutką drugą kreskę dopiero 16 dni po poczęciu, podczas gdy moja koleżanka już w dniu spodziewanej miesiączki miała wyraźną i grubą krechę. W tej ciąży również, wykryło mi ją dość późno
Myślę, że jest to sprawa dość indywidualna, tak samo jak i inne dolegliwości i ogólnie, cały przebieg ciąży.

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-21, 12:08   #1614
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Mi się coś pomyliło i dopiero dzisiaj mam 10t2d
Powiedz mi,widać już coś po Twoim brzuszku?
Mój wieczorem się lekko wypycha przez wzdęcia a tak to wstaje rano i płaski jak u modelki jakiejsbuuu

Płaskiego brzucha to ja przed ciążą nawet nie miałam Wiec brzuszek mam, ale to raczej nie ciążowy

Dziewczyny trzymajcie kciukasy dzis ide do gina, bo cos ostatnio miałam bóle brzucha i lekko poplamiłam, mam nadzieje ze wszystko w porzadku.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:52   #1615
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Płaskiego brzucha to ja przed ciążą nawet nie miałam Wiec brzuszek mam, ale to raczej nie ciążowy

Dziewczyny trzymajcie kciukasy dzis ide do gina, bo cos ostatnio miałam bóle brzucha i lekko poplamiłam, mam nadzieje ze wszystko w porzadku.

A u mnie właśnie hydraulik muszlę wymienia. Jak zaczął coś piłować, to tak zaczęło waniajet, że myślałam, że zaraz zacznę przez balkon (jedyna opcja, którą bym miała ).

Oscar Wilde
Stary 2013-09-21, 12:56   #1616
Miminek
Raczkowanie

Hej kochane. Byłam dzisiaj u Pana doktora. Wizyta z jednej strony naświetliła mi sprawę a z drugiej będę się jeszcze długo niepokoić (koleją wizytę ma 05.10).

No więc tak - zarodek jest, ale jest za mały, wychodzi, że ma 4t5d. Serduszko bije, ale bardzo wolno. Pęcherzyk żółtkowy jest pomniejszony co dobrze wróży. Macica jest lekko powiększona, ale nie na tyle na ile być powinna, to jest na minus. Mam przyjść za 2 tygodnie i wtedy wszystko się już ostatecznie okaże.

Pan doktor stwierdził, że z tą betą to mogło być tak, że na początku miała to być ciąża bliźniacza ale jeden zarodek obumarł i dlatego spadła, inna możliwość to taka, że ciąża rozwija się nieprawidłowo (co w sumie było widać na usg). Możliwe też, że owulacja nie była wtedy kiedy miała być i poprostu ciąża jest młodsza (tylko dlaczego w takim razie test wyszedł mi tydzień przed @? ).

Także za 2 tygodnie okaże się czy nadal będę w Waszym gronie... I kategorycznie zakazał mi robienia znowu bety heh...

Idę jeszcze tego 24. do lekarki do której byłam umówiona najpierw, ale myślę, że powie mi to samo co on.

Stary 2013-09-21, 13:39   #1617
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka
Cytat:
Witam

mnie jak na razie od niczego nie odrzuca, obiady robię normalnie, nic nie szkodzi, zapachy nie dokuczają
Cytat:

Cytat:
Hej kochane. Byłam dzisiaj u Pana doktora. Wizyta z jednej strony naświetliła mi sprawę a z drugiej będę się jeszcze długo niepokoić (koleją wizytę ma 05.10).

No więc tak - zarodek jest, ale jest za mały, wychodzi, że ma 4t5d. Serduszko bije, ale bardzo wolno. Pęcherzyk żółtkowy jest pomniejszony co dobrze wróży. Macica jest lekko powiększona, ale nie na tyle na ile być powinna, to jest na minus. Mam przyjść za 2 tygodnie i wtedy wszystko się już ostatecznie okaże.

Pan doktor stwierdził, że z tą betą to mogło być tak, że na początku miała to być ciąża bliźniacza ale jeden zarodek obumarł i dlatego spadła, inna możliwość to taka, że ciąża rozwija się nieprawidłowo (co w sumie było widać na usg). Możliwe też, że owulacja nie była wtedy kiedy miała być i poprostu ciąża jest młodsza (tylko dlaczego w takim razie test wyszedł mi tydzień przed @? ).

Także za 2 tygodnie okaże się czy nadal będę w Waszym gronie... I kategorycznie zakazał mi robienia znowu bety heh...

Idę jeszcze tego 24. do lekarki do której byłam umówiona najpierw, ale myślę, że powie mi to samo co on.
trzymam żeby było wszystko dobrze

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-21, 15:45   #1618
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:

Niby dużo informacji, a w sumie dalej nic nie wiadomo, tylko mętlik w głowie większy... no cóż, dalej trzymam

Oscar Wilde
Stary 2013-09-21, 16:19   #1619
_vivien_
Przyczajenie

mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Trzymam kciuki.
_vivien_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 17:04   #1620
wiola883
Rozeznanie

Cytat:

trzymam mocno kciuki za ciebie i malenstwo musisz myslec ze bedzie dobze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości