|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
także tyle w tym temacie nic się małemu nie dzieje złegoCytat:
![]() marchewka słabo z Twoim TŻ:/ przykro, że ma własne dziecko w tyłku, nim się obróci mały urośnie i będzie żałował ![]() Cytat:
ja właśnie młodego chce zostawić jak bedzie miał 9Cytat:
młody dynie z iemniakiem z hippa pochłania po prostu u nas znowu zeby na tapecie
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
xal ja pierwszą miałam tak
https://www.google.pl/search?newwind...93%3B269%3B212 to czasmi było mi w niej aż za gorąco i musiałam się rozsuwać a drugą nie mogę znaleźć ale podobna jest do tej co pokazujesz tej 1-szej i jest ciepła ale nie taka gorąca ![]() a z tymi piłkami to rzucasz do pralki kurtkę i ze 2piłeczki i pierzesz. One mają za zadanie jakoś tłuc się o kurtkę, żeby pierze się równomiernie rozkładało podczas prania czy coś takiego.Później parę razy otrzepie i wszystko jest na swoim miejscu ![]() a 2-ga fajna co to tej szczepionki mmr to kurde nie wiem ale sama bym z niej chciała zrezygnować..nie wiem czy u nas znajdzie się jakiegoś lekarza co by napisał tą.. jak to było.. nie kwalifikację? elusiek dasz radę, teraz jak będziesz mniej czasu spędzać z synkiem to ten spędzany będzie jeszcze bardziej wyjątkowy i bardziej go docenicie ![]() Magiusa a jak to wygląda?tak normalnie że ząb tylko pod cienką warstwą dziąsła czy po prostu białe dziąsło? u nas niema żadnego ząbka, doktorka ze 2-3msc temu mówiła że zaraz będą wyskakiwać że czasami dzieciom wcześniej wychodzą a tu dalej niewidać... |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Lili kończy pół roku i zaczęła dzisiaj raczkować, nie jest to już pełzanie czy takie niby raczkowanie tylko prawdziwe łażenie, była dzisiaj już prawie wszędzie jeśli chodzi o salon. Torta zrobiłam, biszkopt wyszedł super, a robiłam ten rzucany, masa nutellowa i waniliowa super, ale krem masełkowy MASAKRA, paskudny w smaku, więc torcik jest bez superanckich różyczek
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga
dla Lili! Pieknie uczcila pol roczku. A tym tortem to mi takiego smaka narobilas ![]() Elusiek wyobrazam sobie jak Ci ciezko. ale wiesz , za 2,3 czy nawet 6 mcy nie byloby wcale latwiej... My tu bedziemy wszystkie przezywac to jak Ty juz bedziesz miala wszystko poukladane. Dacie rade |
|
|
|
#1625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysia, jak mu zęby nad dziąsła wystają to on na pewno nie płacze z ich powodu, więc albo następne idą albo coś innego. Bo jak ząb się przebije to już nie boli to, że rośnie. Cytat:
W naszym przypadku to widać, że ząb pod cieńką wartwą dziąsła, taka biała kreseczka, szczerze mówiąc to ta warstwa jest tak cieńka, że dla mnie wygląda jakby się przebił, ale jak dotknę to czuję, że tylko ten jeden jest przebity....teraz to chyba kwestia kilku dni. Cytat:
![]() O to podwójne gratulację I za pół roczku i za raczkowanie.U nas postępy z dnia na dzień, absolutnie nie m jeszcze raczkowania, ale już ręce coraz częściej prosto i "rzut" do przodu by coś złapać...tak więc pewnie za jakiś czas też będzie maszerował. Inna sprawa, że czytam, że standardowo wiele dzieci raczkuje w wieku 8 miesięcy, a u nas to widzę, że sporo jakoś tak koło pół roku zaczyna
|
|
#1626 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak, moje miejsce oddaję nie dostają Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia! Cytat:
|
||||
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sporo kursow dofinansowanych przez UE. sama bylam na wypasionym polrocznym zaawansowanym kursie wloskiego i baaardzo milo wspominam - mnóstwo godzin plus podręczniki, słowniki, wspólne wloskie gotowanie i pewnie w większości przypadkow mamy dodatkowe punkty jako mamy wracające na rynek pracy po urodzeniu dziecka ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Happy - ja tez tesknilam a ja zerkam, ale nie nałogowo jak tu
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja mam tak samo, tzn. nawet tam zerkam, ale nie chcę mi się nadrabiać tak jak tutaj, a głupio mi się wcinać w środku jakiejś dyskusji i częściej i łatwiej mi się tu nadrabia
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na foto jakieś ;]Cytat:
I może ze dwoje troje się szykuje Myślę, że to są wyjątki potwierdzające regułę ![]()
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę wizaż
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzidzia cierpi
nie mógł zasnąć, strasznie płakał a jak już zasnął to płakał przez sen
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas też nie było łatwo, darł się chyba przez 30min nie wiem o co. Wyciągnęłam mu chcą żeby odbił i od tego momentu płacz. Dopiero TŻ przyszedł, uspokoił go, położył na łóżku, ja polulałam wciągnął cyca i śpi. Niekiedy pasuje powiedzieć : przyjdź z mamą bo cię nie rozumiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie mam pojęcia, cały dzień był radosny, jak przyszło do spania to się zaczęło
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
U Bonifratów w Katowicach.
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiscie najczestszy. Sofia sie niby sie szukuje. pozycje na czworaka ma juz opanowana. Nawet kolanko co rusz wypycha do przodu ale jeszcze nie skojarzyla co zrobic z rekami. podejrzewam, ze ruszy na dobre w osmym miesiacu ![]() Ale z tego co widze Darek ma zadatki na najmlodszego raczkujacego ![]() Cytat:
![]() Sofia nie moze zasnac od 1,5h. Chodzi po calym lozku co chwile kladac glowke na materac, wzdycha po czym znow do gory i dalej sie przemieszcza. Juz nie mam sily. Niech sie wychodzi... |
||
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Sofcia niezła
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy bardzo
![]() Ash Lili zasnęła dopiero przed 21 i też lazila po całym łóżeczku... widzę że nie tylko u nas problemy z zasypianiem :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Justi u nas też płacz przez sen :/ ja obwiniam zęby nic innego mi nie przychodzi do głowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1641 |
|
siedzę i myślę
|
hej, u nas dobrze, jesteśmy u moich rodziców
![]() próbowałam zapisać się na wizytę do gina, ale nie odbierał
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Justi to fakt-ja wzięłam położną, bo nie chciałam być,,sama". Biedny Bartuś.... ciekawe, co go męczy.... Jula też płacze przez sen teraz
![]() Kinga już raczkowanie??:O:O Chyba tylko Julcia się jeszcze nawet na brzuszek nie obraca. Diabli ale tu się trochę spokojniej zrobiło i jestem w stanie nadrobić
|
#1643 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas od 2 dni wieczorne usypianie to dramat 2,5 - 3 godzinny. Ryk i wrzaski. Nie wiem, czemu. Od tych 2 dni podaję gluten, ale to chyba nie przez to, nie? |
||
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
może to właśnie przez te zęby tak dzieciaczki płaczą po nocach?na moją to ja nie mogę narzekać bo ładnie śpi całe noce i ładnie zaspia ale zdarza jej się właśnie taki płacz żałosny przez sen ale smok załatwia sprawe
![]() kinga ale te nasze dzieciaczki szybko rosną dopiero co się rodziły, teraz jedzą prawie jak dorośli i do tego już próbują raczkować.. niedługo będą nam już pyskować![]() a wasze dzieciaczki podpierają się na nadgarstkach? bo moja Karolcia niema siły właśnie w rączkach i ją ćwiczymy troszkę, w ogóle nie chciała się podeprzeć na rączkach ale już jest lepiej.. modro a może to ten gluten jak Ci się zaczęło akurat jak wprowadziłaś?? |
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Też rozpatrywałam ten szpital ale w efekcie padło na Jno. Zadowolona jesteś z tego szpitala?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja własnie chyba obstawiam zęby ;/biedulki nasze
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę jaka tu cisza
![]() Lili po wczorajszych wygłupach zasnęła przed 21 i się obudziła po 23 i rąbnęła główką w szczebelki w łóżku, więc ją wzięłam do naszego łóżka, bo tam bezpieczniej ![]() Kupowałyście może takie miękkie kostki do zabawy? Że można je ustawiać na sobie, z Canpola chyba są, bo my się zaopatrzymy, a pod choinkę nie będziemy szaleć, bo planujemy mop parowy kupić, a młoda dostanie z Lamaze taką wieżyczkę do układania, nie wiem jak to nazwać
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
nadrabiam Was sobie ![]() Agnes - byłam na szkoleniu z tego...jedna wielka ściema i wyciąganie kasy z UE, kurs był dla osób po studiach z rachunkowości a mówili o tym samym co miałam na studiach W każdym razie angielski jedni polecali, inni nie, ale kursanci otrzymali jakieś super wypaśne książki i mogli przystąpić do egzaminu (nie pamiętam nazwy - ale takiego który jest akceptowany w całej Europie bodajże), który kosztuje kilka stówek - za free oczywiście. Elusiek - dziewczyny mądrze piszą...co nie zmienia faktu, że jest i będzie Ci ciężko. Ale poradzisz sobie, wierzę w to ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
dla Lili za łazikowanie. Ciekawe jaką niespodziankę szykuje Hela na swoje pół roczku![]() Szkoda, że krem nie jest smaczny. Ważne że reszta dobra do czasu roczku wynajdziesz jakiś inny fajny krem
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale tu cisza. Jestem w szoku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

taka rozłąka ma wpływ na dwie osoby, ja nie wiem czy dam rade to wytrzymać, jutro cały dzień z Adim ale potem 5 dni pracy, tęsknota za dzieckiem to coś niewyobrażalnego....trudn ego dla mnie....
także tyle w tym temacie
nic się małemu nie dzieje złego
uwielbiam go 

dla Lili! Pieknie uczcila pol roczku. A tym tortem to mi takiego smaka narobilas 
07.07.2012