|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poszukiwany - poszukiwane ...
Ostatnio się rozszalałam i mój Mężuś mnie pilnuje
Obiecałam mu, że po dzisiejszym dniu już przez jakiś czas się wstrzymam i następne zakupy dopiero na następnych dwóch giełdach w Krakowie, więc dzięki Tobie mogłam kupić jeszcze dziś te serduszka - i jak tu Cię nie kochać? |
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Hm, a ja tak jakoś dziwnie zacznę bo szukam osoby a nie rzeczy. Szukam osoby, która zna kogoś bądź sama robi kolczyki z drutu. Przekopałam trzy główne galerie i ale ciężko, fotka w załączeniu.
|
|
|
|
#1683 |
|
Chi~
|
Dziewczyny, pomożecie? ;]
potrzebuę sznurka czarnego ale juz z zapieciami. najlepiej na akieś 45-50 cm. jeśłi takowy w ogóle istniee _^_ bo jednak sama tego zapiecia robić nie chcę, ze względu na to, ze jestem pewna, ze spsuję
|
|
#1685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Powiedz mi Aisah czy szkatułka jest pewnym sklepem, robiłaś tam zakupy? Bo właśnie zostałam nastraszona na wątku o sklepach...
|
|
|
|
#1687 | |
|
Chi~
|
Cytat:
nic to, jak nie znajdę, to spróbuję sama. gdyby to było dla mnie, to pół biedy, ale niestety, wolałabym zeby się tej osobie nic nie urwało, czy coś w tym rodzaju ;p
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
Mozesz tez u CJ'a na allegro sporobowac, albo eltay
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Angel - robiłam kilka razy, zawsze wszystko dobrze
jak chciałam coś domówić, to problemu nie było ani nic aaa i zawsze gratis dostałam
|
|
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
zdje mi się, że w enpiku mają sznurki z zapieciami, różne kolory. ale dłuugości nie znam, bo ja z zapięciami nie kupuję...
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Halooo!! Ja uporczywie szukam czegoś takiego:
http://www.allegro.pl/item349495289_...obne_ps76.html chodzi mi o te kuleczki, ale żeby miały właśnie dziurki na wylot tylko służyły jako wykończenie. |
|
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
żeby nie miały chyba?
widziałam takie na stronie hopeii
|
|
|
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, poratujcie! Koleżanka zamówiła u mnie naszyjnik ślubny i chciałam się zmieścić w 100-120 zł za materiały (wiadomo, przed ślubem nigdy nie ma się za dużo kasy
). Jesteście moją ostatnią deską ratunku!Szukam ładnych pereł słodkowodnych w dużych ilościach i za rozsądną cenę Chodzi mi o 5-6 sznurów w rozmiarze 5-6mm, a potem po kilkanaście sztuk w 2-3 większych rozmiarach. Niestety to, co do tej pory znalazłam to albo tanie (ok. 10-15 zł/sznur), ale poprzerastane, albo dobrej jakości, ale drogie (ok. 30 zł/sznur). Macie może jakiś sprawdzonych dostawców (e-bay, hurtownicy), u których można kupić taniej, ale ładne, równiutkie perełki? A może któraś z Was zamawia hurtowo i mogłabym się dołączyć?
|
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli ktoś sporkał się w którymś z pl sklepów z motylkiem srebrnym o wielkości ok.8-10 mm i łącznikiem srebrnym takim jak ten albo chociaż podobnym w ten deseń http://beadshop.pl/bali-metalowe-lac...zt-p-2193.html , bardzo proszę o informację. Nie mogę nigdzie takiego cuda znależć:/
|
|
#1695 |
|
BAN stały
|
Kochane gdzie znajdę łącznik (ogniwko) w kształcie trójkąta, tak aby mozna było wsadzić w otwór wiercony prosto, ponieważ okrągłe ogniwko ni jak nie wejdzie.
|
|
|
|
#1696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo te: http://www.allegro.pl/item353164131_...6mm_perly.html Kupowałam kiedyś perełki u Antykwariat i były całkiem całkiem. Co prawda pewnie zapakuje Ci w papier toaletowy, no ale nie można mieć wszystkiego
|
|
|
|
|
#1698 |
|
BAN stały
|
Gdzieśna necie widziałam kilka dni temu, a teraz szukam i nic
jakby ktos widział to prosze o wiadomość.Znlazłam tylko kwadratowe...ale też mogą być http://www.artfan.pl/ogniwko-otwarte...zt-p-7409.html |
|
|
|
#1699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I powiedzcie dziewczyny, czy jeśli gdzie indziej dokupię perły w większych rozmiarach, to jest szansa, że kolor spasuje? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Kulkam - ewentualnie może np. 7-8 paczuszek takich perełek złoży się na sznur, a drogo nie będzie. Masz jednocześnie pewność, że będą równe, bo Kasia w Skarbach mocno o to dba.
http://skarbynatury.pl/go/_info/?user_id=3115&lang=pl musiałabyś kupić pewnie około 35- 40 takich paczuszek, więc lepiej najpierw się dowiedz, czy Kasia tyle ma
|
|
|
|
#1701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A p.Kasia jest przesympatyczna
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
W SN wychodzi taniej, tylko tam jest bardzo małą dziurka... Już raz się tak nabrałam w Eliza Akcesoria dawno temu i miałam potem problem, bo na drucik się nie dało nanizać, tylko na żyłkę lub linkę....
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
Prawda z tymi dziurkami - w perły ze SN wchodzi maksymalnie drucik 0,5. Ale perły z reguły mają maleńkie dziurki, tak, ze nie wiem, czy gdzie indziej będzie lepiej.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
W tych z Antykwariatu jest napisane, że dziurka 0,7 mm... No ciekawe, a swoją drogą ładne te perły po 20 zł, tylko obawiam się, że TŻ by mnie zadusił jakbym sobie zamówiła, ale z drugiej strony koleżanka coś o naszyjniku wspominała... Hmmm... I ja też taki sznureczek bym chętnie posiadła... Hmmm... No cóż, jak będą za kilka dni jeszcze to sobie kupię...
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
To, co pisze Antykwariat, trzeba z reguły przez gęste sito...
Ale mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli.
|
|
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja potrzebuję nawlec perełki na żyłkę, więc spoko
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was widziala gdziekolwiek kamienie/mineraly w ksztalcie gwiazdek?
Znalazlam tylko u Eltaya na allegro jak dotad, ale sa zdecydowanie za male...
|
#1708 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego mam taka zagwostke, bo wymyslilam sobie cos z kamieni wlasnie i licze na Wasza pomoc
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie do warszawianek
Czy któraś z Was kupowała w Hopei klipsy i może mi coś powiedzieć na temat ich jakości/trwałości? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

ojaaa.. co za wyznanie 
Obiecałam mu, że po dzisiejszym dniu już przez jakiś czas się wstrzymam i następne zakupy dopiero na następnych dwóch giełdach w Krakowie, więc dzięki Tobie mogłam kupić jeszcze dziś te serduszka - i jak tu Cię nie kochać?

nic to, jak nie znajdę, to spróbuję sama. gdyby to było dla mnie, to pół biedy, ale niestety, wolałabym zeby się tej osobie nic nie urwało, czy coś w tym rodzaju ;p

Ale mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli.