Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-03, 21:48   #1681
kiciakasia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez xXxKiciaxXx Pokaż wiadomość
Moje niewypały majówkowe czyli, R
Wczoraj:
Śn:Bułka z ziarnami, dość ciemna, z polędwicą ,biały twarożek,rzodkiewki
Śn II: Pomarańcze
Obiad: Schabowy z sałatką z kapusty lodowej, papryki, ogórka ,oliwy z oliwek i przyprawy
Pod:??? nie pamiętam
Kol: miseczka mleka z musli (podwójna dawka)
Długo po: 3 piwa
..............
Dzień następny, (czyt. dziś)
Obiad:
Bułka z ziarnami, dość ciemna, z ser żółty ,szynka
pomarańcz. 2 krówki + dużo woy
Pod:
Obiad: Schabowy z sałatką z kapusty pekińskiej,majonezem,anan asem,kukurydzą i przyprawy, + dużo wody
Kol:Płatki owsiane z musli,rodzynkami, cornfleksami, suszonymi bananami i otrębami ,żurawiną.
Po: Szklanka mleka z masełkiem i łyżką miodu.
......................... ......................... ......................... ..
u u gardełko
ale za to kilo mniej

jakies pupiate
Stary 2010-05-03, 22:15   #1682
lorane
Rozeznanie

GG do lorane

Moja pierwsza eR-ka...

Śniadanie ok.9.00: 2 kromki chleba razowego z pestkami dyni, serek wiejski + ziola,cebulka, oliwki, troszke fety, jabłko
2Śniadanie ok.11.30. Serek homogenizowany naturalny + razem spora garsc: suszonych moreli, orzechow laskowych, migdalow kalifornijskich

3-ci posilek ok. 14 poniewaz bede dlugo poza domem....
2kromko chleba razowego z pestkami dyni,2plasterki wedzonego lososia, serek wiejski
Przed treningiem ok.16: odzywka bialkowa
25 min interwalow
po treningu 2 garsci suszonych owocow(zurawina, morele, rodzynki)

Obiad ok.17.30:pieczona piers z kurczaka w ziolach i papryce + pol woreczka ciemnego ryzu
podwieczorek ok.19.30 garsc orzechow maly jogurt naturalny
Kolacja ok.21.30. 2 Jajka faszerowane lososiem i cebulka

...i jak?;>

Edytowane przez lorane
Czas edycji: 2010-05-03 o 22:17
lorane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 22:31   #1683
innyrytm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Przepraszam ze zapytam tyjesz na tym ? ile musisz przytyc i przy jakim wzroscie?
a i kazda wymowka jest dobra a bo za pozno wstalam a bo nie mialam czasu bo bylam zapchana obiadem wiem sama po sobie ..
hm, czy tyje trudno powiedzieć(dopiero od niedawna zaczełam tak jeść, wcześniej jadłam o połowe mniej ) mam nadzieje że przybędzie mi chociaż z 3 kg na początek . Mam 163-164cm wzrostu , 46,8 kg i brak okresu ; /. I to nie jest tak że wymówka jakaś,tylko przeważnie w weekend mam okazje się wyspać, więc wstaje później niż do szkoły. uwierz od pon-pt jem porządne posiłki o normalnych porach .
Stary 2010-05-03, 22:31   #1684
Sculpture of Regret
Raczkowanie

GG do Sculpture of Regret

Dobry wieczór, proszę o analizę mojej dzisiejszej eRki:

śniadanie:
owsianka (słuszna porcja): płatki owsiane błyskawiczne, otręby pszenne, musli tropikalne, wkrojony banan, łyżeczka kakao - zalane wrzątkiem + po chwili zalane mlekiem 1,5%

2. śniadanie:
chudy twaróg zmiksowany z mlekiem i truskawkami (powstał pyszny twarożek, taki jak np. "Danio" ), kiwi

obiad:
rybka pieczona (dorada) ok. 230 g, makaron z pszenicy durum nadziewany szpinakiem (z jogo naturalnym, czosnkiem i pieprzem) + sałata lodowa z pomidorkiem polana olejem z pestek winogron

podwieczorek:
surowa marchew, garść pestek słonecznika

kolacja:
serek wiejski + rzodkiewka + szczypiorek

Z góry dziękuję, mam nadzieję, że się poprawiłam Staram się nie jeść na noc węglowodanów, aczkolwiek czasem niestety grzeszę kromką razowca
Stary 2010-05-03, 22:33   #1685
Magdalena0603
Rozeznanie

U
  • 2 jajka na miękko,grahamka z polędwicą sopocką,sałatą,ogórkiem, cappucino
  • jabłko, jogurt naturalny + pomidor (sporo soli), garść orzechów laskowych
  • zupa gulaszowa
  • pierś kurczaka smażona na oleju kujawskim, sos tzatziki(ok. 100g), 5 ziemniaczków z wmundurkach -grillowanych, 3 lampki wina czerownego
  • kawałek murzynka,.piwko
  • puszka tuńczyka w oleju,3 kromki razowca z serem żółtym,znów troszkę zupy gulaszowej
  • wieśniak 200g ze szczypiorkiem i cebulką

proszę o ocenkę.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 23:08   #1686
xxcherry90xx
Zakorzenienie

podbijam !!!

moje dzisiejsze R !

śniadanie 11:00 -dwie kromki chleba żytniego (dość duże kromki) jedna z dwoma plastrami polędwicy sopockiej i szczypiorkiem druga z serkiem wiejskim i szczypiorkiem szczypta soli do obu +kawa z mlekiem (3,2%) +2 łyżeczki cukru+ czerwona herbata

drugiego nie jem :P

obiad 15 - ryba po grecku (dwie łychy ) moja ryba : marchew gotowana.cebula zeszklona na teflonie i z oliwa z oliwek,mintaj usmażony na oliwie z oliwek bez panierki,dwa liście laurowe, łyżeczka soli i trochę pieprzu;p, przecier + czerwona herbata

podwieczorek po 17 - 3 łyżki serku homo nat (z lidla 500g 3% tłu) , do tego trochę startego jabłka, cynamon,kilka orzechów laskowych i migdałów,łyżeczka miodu + czerwona herbata

kolacja po 19 - placki owsiane wyszło mi ich 5 :P (4 łychy placków owsianych , 1 jajko , stare jabłko ) smażone na 2 łyżeczkach oliwy z oliwek, polane miodem + czerwona herbata ( nie wiem czy to dietetyczna kolacja ale miałam ochotę na nie;p )

a i mam jeszcze pytanie nie wiem czy coś nie tak z moim menu czy brakuje tłuszczyku ale mój chłopak ciągle narzeka ze jestem zimna jak szkielet :P i mam się zapytać czemu i czy coś nie tak :P hehe
Stary 2010-05-04, 08:07   #1687
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sculpture of Regret Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, proszę o analizę mojej dzisiejszej eRki:

śniadanie:
owsianka (słuszna porcja): płatki owsiane błyskawiczne, otręby pszenne, musli tropikalne, wkrojony banan, łyżeczka kakao - zalane wrzątkiem + po chwili zalane mlekiem 1,5%

2. śniadanie:
chudy twaróg zmiksowany z mlekiem i truskawkami (powstał pyszny twarożek, taki jak np. "Danio" ), kiwi

obiad:
rybka pieczona (dorada) ok. 230 g, makaron z pszenicy durum nadziewany szpinakiem (z jogo naturalnym, czosnkiem i pieprzem) + sałata lodowa z pomidorkiem polana olejem z pestek winogron

podwieczorek:
surowa marchew, garść pestek słonecznika

kolacja:
serek wiejski + rzodkiewka + szczypiorek

Z góry dziękuję, mam nadzieję, że się poprawiłam Staram się nie jeść na noc węglowodanów, aczkolwiek czasem niestety grzeszę kromką razowca
Mnie się podoba Owoce, warzywa są, NNKT są, jedynie brak białka w podwieczorku.

Dodam od razu swoją dzisiejszą R:
I - owsianka na mleku 0,5% (ostatni raz, zmieniam na 1,5%) z jabłkiem i suszonymi morelami
II - grahamka, każda połówka posmarowana twarogiem chudym (też zmieniam na półtłusty) z plastrem polędwicy, paroma plastrami pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorek, herbatka ; 30g orzechów arachidowych
III - budyń Dukanowy
ćwiczenia
IV - kawałek łopatki wieprzowej smażonej na oliwie, pół torebki brązowego ryżu
V - omlet z 1 jaja z serkiem homo czekoladowym (serek homo+kakao) , herbatka

Proszę o ocenę

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-05-04 o 11:44
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 09:47   #1688
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Baaardzo dziękuję za ocenkę Co do obiadu to akurat nie ja robię gołąbki u nas rodzika woli drobiowe mielone i tak jemy, od zawsze, co do II śniadania to od niepamiętnych czasów jem 4 posiłki. Jak jem 5 to czuje się ociężała, a poza tym doby mi nie starcza. A co do niektórych nawyków to wiem, wiem stanowczo mniej liczenia i kontrolowania, ale się staram i to baaaarzo, niestety z różnym rezultatem... Na razie staram się wrócić do dawnych porcji przy których trzymałam wagę i nie zaniedzybywać tego i nie przeliczać, conajważniejsze, bo już w ogóle nie używałam wagi kuchennej... ok, rozumiem ważne, że chcesz się starać i nie spoczywasz na laurach. Ja będę Ci kibicować i 3mam kciuki za najważniejszy w Twoim życiu sukces

Utrzymanie (pt. trzymam się od wagi kuchennej z daleka i dobrze mi z tym ): i boję się Kikibo będą baciki

Śniadanie: owsiana: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów żytnich gotowana na szklance mleczka 2% z cynamonem, jabłkiem, łychą orzechów włoskich i rodzynek dosłodzona łyżeczką miodu, kubek kawy zbożowej no! ładnie
Obiadek: ok. pół woreczka ryżu brązowego, udko z kurczaka gotowane, duża porcja parowanych warzyw (młoda marchewka i kalarepka) posypane koperkiem, wszystko zalene nieprzyzwoitą ilością słodko-kwaśnego dość gęstego sosu potrawkowego szkoda, że mięsko nie było smażone...i staraj się zjadać więcej kaszy/ryżu dobrze?
rodzinny spacerek
Podwieczorek: porcja budyniu waniliowego (szklanka mleka 2%, łyżka cykru, 1/2 woreczka proszku) z łychą nerkowców i dżemu truskawkowego (babcinego ), duża i pyszna pomarańczka, kawka z cynamonem plus więcej dodatków
Kolacja (właśnie zaraz będę konsumować ): kromka razowca z masłem, sałatka "wiosenna":2 jaja na twardo, sałata, koper, rzodkiewki, kawałek świeżego ogóra, natka, rzeżucha, szczypior z łyżką majonezu i łyżką jogurtu, + kubas zielonej herbatki z cytrynką 2 kromki minimum, reszta ładnie

i ślicznie proszę o ocenkę
jw- na razie wprowadź te zmiany, a potem to już pójdzie z górki(oby)

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
Ja dodam dzisiaj grzeczne P .
śniadanie połączone z drugim bo znowu późno wstałam; 2 kromki chleba ze słonecznikiem, jedna z wieśniakiem i szczypiorkiem, druga z liściem sałaty, plastrem sera topionego, kilkoma plastrami pomidora + jabłko+ wafelek orzechowy w polewie czekoladowej+herbata. ok, ale proszę Cię smaruj CZYMŚ te kanapk-majonezem, jakimiś pastami
obiad; kotlet a la gołąbek autorsta mojej mamy( duży był), ziemniaczki, surówka z ogórków kiszonych z cebulką . ok
pod/przekąska; banan, marchewka ( tak mnie trzymało po obiedzie,że nie było mowy żeby zjeść coś więcej) taaaa...chcieć to móc, nie chcieć to mieć marne wymówki. byłaś pełna? mogłaś jeść orzeszki/migdały-kaloryczne, a dyskomfortu brak
kol. 3 kromki chleba ze słonecznikiem, dwie z nich z wieśniakiem, jedna z plastrem sera żółtego, liściem sałaty, ogórkiem. + jabłko. +herbata. to jadłaś na śniadanie, może coś innego?
Jeszcze dzień się nie skończył,więc możliwe że coś jeszcze wpadnie. wiem że dzisiaj nie było tego dużo, ale oprócz godzinnego kręcenia hula hopem,nigdzie nie wychodziłam, więc nie miałam takiego parcia na jedzenie. to Ty chcesz przytyć czy jeść i spalać, żeby wyszło na 0?
Tradycyjnie do oceny ; ))

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
U
  • 2 jajka na miękko,grahamka z polędwicą sopocką,sałatą,ogórkiem, cappucino super
  • jabłko, jogurt naturalny + pomidor (sporo soli), garść orzechów laskowych ołłłkejjj
  • zupa gulaszowa
  • pierś kurczaka smażona na oleju kujawskim, sos tzatziki(ok. 100g), 5 ziemniaczków z wmundurkach -grillowanych, 3 lampki wina czerownego pyyyyyyyszny obiadek!
  • kawałek murzynka,.piwko deserrroooo piwoszu
puszka tuńczyka w oleju,3 kromki razowca z serem żółtym,znów troszkę zupy gulaszowej chyba zasmakowała
  • wieśniak 200g ze szczypiorkiem i cebulką mhm

proszę o ocenkę.
będę nudna jak zwykle-super, wszystko jest

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 10:32   #1689
normalnienienormalna
Rozeznanie

GG do normalnienienormalna

Wczorajsze R.

śniadanie: 2 kanapki ciemnego chleba ze słonecznikiem z szynka jajkiem ogorkiem pomidorem salata cebula i do tego pomarańcza, marchewka

II śniadanie: serek wiejski z wkrojonym jabłkiem, troche musli do tego.

obiad: jeden ziemniak, jajko na miękko kromka ciemnego chleba, pół jabłka.

podwieczorek/kolacja: pół szklanki mleka z połowa szklanki musli, jajko na twardo z odrobiną majonezu , sok pomidorowy "Łabuś" bez cukru.

aha i jeszcze mialam napisac ze co do tego podwieczorku/kolacji to poznie j nie bede miala okazji zjesc kolacji, dlatego tyle zjadłam.

chyba niezbyt dobry jadłospis? troche grzechów, to przez tą majówke
--------

normalnienienormalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 10:45   #1690
Palolinka
Rozeznanie

Witajcie!
Bardzo proszę o ocenę mojego jadłospisu na dzisiaj! Zaczynam ostro brac się za siebie mam nadzieję, że wszystko się uda R

1. owsianka (płatki owsiane 2 łyżki, łyżka migdałów, łyżka siemienia lnianego, łyżka orzechów włoskich, łyżka rodzynek, łyżeczka pestek słonecznika) + mleko 2 %
2. bułka grahamka z ziarnami + jogurt naturalny + duża garść migdałów
3. warzywa gotowane na parze (kalafior, zielona fasolka, marchewka, brokuły) + jajko
4. serek wiejski z dużą dawką szczypiorku i rzodkiewki

więcej czasowo nie dam rady zjeść. Prosze o krytykę
Aha... do tego piję zielona herbatę i wodę mineralną

60...58...50

Edytowane przez Palolinka
Czas edycji: 2010-05-04 o 11:39
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 11:46   #1691
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
hm, czy tyje trudno powiedzieć(dopiero od niedawna zaczełam tak jeść, wcześniej jadłam o połowe mniej ) mam nadzieje że przybędzie mi chociaż z 3 kg na początek . Mam 163-164cm wzrostu , 46,8 kg i brak okresu ; /. I to nie jest tak że wymówka jakaś,tylko przeważnie w weekend mam okazje się wyspać, więc wstaje później niż do szkoły. uwierz od pon-pt jem porządne posiłki o normalnych porach .

Rozumiem ale prosze cie zwieksz jedzonko ;*** uwierz mi ja mialam jeszcze gorzej na poczatku wmawialam sobie ale przeciez ja jem duzo a tak naprawde jadlam malo ciesz sie z bycia na P smakuj korzystaj poki mozesz rozruszaj sobie metabolizm na poczatku bdz miala skok wagi ale potem organizm sie przyzwyczai i nie bedziesz tak zybko tyla a chociaz jedzonkiem bdz mogla sie cieszyc do woli

zrob to dla mnie i wstaw dzisiaj mega pyszny jadlopisiak ;***

Kikus twoje pw do mnie nie doszlo ;(( napsisz do mnie na emaila paszka015@wp.pl czekam kochana;**

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 12:35   #1692
desdemoniq
Przyczajenie

Proszę o ocenę! ;-)

R:
śniadanie: jogurt naturalny zmiksowany z bananem i jagodami + płatki owsiane, miks nasion, suszona żurawina, suszone śliwki, nerkowce.
II śniadanie: 2 kanapki chlebka razowego + grube plastry mozzarelli + plastry pomidora + szczypiorek, szklanka soku wyciśniętego z grejpfrutów
obiad: przyrządzana w domu zupka szpinakowa + jogurt naturalny + pestki dyni, dorsz w warzywach z piekarnika
podwieczorek: sałatka z tuńczyka, fety, oliwek, pomidorów, papryki
kolacja: serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem
desdemoniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 14:28   #1693
muzzle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez desdemoniq Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę! ;-)

R:
śniadanie: jogurt naturalny zmiksowany z bananem i jagodami + płatki owsiane, miks nasion, suszona żurawina, suszone śliwki, nerkowce. jogo rozumiem mały, 150g? może ze 2 łyżki twarożku z większą zawart.białka do niego? a płatków i reszty dodatków ile?podawaj mniej więcej ilości bo jest różnica między kilkoma łyżkami a np 1 poza tym ładnie.
II śniadanie: 2 kanapki chlebka razowego + grube plastry mozzarelli + plastry pomidora + szczypiorek, szklanka soku wyciśniętego z grejpfrutów mozzarelka troszkę tłusta jak na R ale raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi. Byle nie za często. Spokojnie możesz dać całego pomidorka albo 2 nawet. Fajnie, że sok własnoręcznie wyciskany.
obiad: przyrządzana w domu zupka szpinakowa + jogurt naturalny + pestki dyni, dorsz w warzywach z piekarnika Fajnie! (kocham szpinak, poprosze przepisik na pw). Smakowity obiad.
podwieczorek: sałatka z tuńczyka, fety, oliwek, pomidorów, papryki Feta pełnotłusta...? Mozarella już była więc na 1 dzień starczy 'tłustego' serka
kolacja: serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem Tu wzorowo, uwielbiam to połączenie tak btw
Ogólnie bardzo mi się podoba, widać urozmaicenie, dużo warzywek, jest zdrowo i kolorowo. Postaraj się nie jeść za często tej mozarelli i fety (żeby nie było, uwielbiam obydwa sery). Na śniadanko połączyłaś węgle z tłuszczami (nerkowce i nasionka) ale to pierwszy posiłek i też tak czasem robię .

A do obiadku to ciśnie mi sie na usta : ' Podziel się posiłkiem!'

Czekam na kolejne kolorowe i różnorodne jadłospisy
muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 14:29   #1694
xxcherry90xx
Zakorzenienie

a co z moim;(
Stary 2010-05-04, 14:45   #1695
muzzle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
podbijam !!!

moje dzisiejsze R !

śniadanie 11:00 -dwie kromki chleba żytniego (dość duże kromki) jedna z dwoma plastrami polędwicy sopockiej i szczypiorkiem druga z serkiem wiejskim i szczypiorkiem szczypta soli do obu +kawa z mlekiem (3,2%) +2 łyżeczki cukru+ czerwona herbata Ładne śniadanko,ale więcej warzywek na kanapki proszę. I ten cukier do kawy to sama wiesz, out, najlepiej odzwyczaić się jak najszybciej

drugiego nie jem :P no rozumiem, 1sze było późno, też tego dziś doświadczam.

obiad 15 - ryba po grecku (dwie łychy ) moja ryba : marchew gotowana.cebula zeszklona na teflonie i z oliwa z oliwek,mintaj usmażony na oliwie z oliwek bez panierki,dwa liście laurowe, łyżeczka soli i trochę pieprzu;p, przecier + czerwona herbata tylko 2 łychy tej rybki? przydałaby się do tego sałatka ze świeżych warzywek bo jest gotowana marchewa tylko. Rybki lepiej pieczone/na parze, a oliwe dodać do sałatki. Aha! cała łyżeczka soli...?ogranicz, niezdrowo strasznie....

podwieczorek po 17 - 3 łyżki serku homo nat (z lidla 500g 3% tłu) , do tego trochę startego jabłka, cynamon,kilka orzechów laskowych i migdałów,łyżeczka miodu + czerwona herbata Wyrzuciłabym miodek, jabłko też ale jeśli było troszke to nie zaszkodzi. W zamian porządna garść orzeszków - idealny podwieczorek.

kolacja po 19 - placki owsiane wyszło mi ich 5 :P (4 łychy placków owsianych , 1 jajko , stare jabłko ) smażone na 2 łyżeczkach oliwy z oliwek, polane miodem + czerwona herbata ( nie wiem czy to dietetyczna kolacja ale miałam ochotę na nie;p ) Unikaj węgli na kolację. Powinna być raczej białkowa a tu mamy zestaw jak na śniadanie, owsiane, do tego owoc, miód.... Poza tym połączenie z tłuszczami - co tu robi ta oliwa?

a i mam jeszcze pytanie nie wiem czy coś nie tak z moim menu czy brakuje tłuszczyku ale mój chłopak ciągle narzeka ze jestem zimna jak szkielet :P i mam się zapytać czemu i czy coś nie tak :P hehe No cóż, czasami tak jest jak się zaczyna jeść dużo mniej niż przedtem. Ciekawam jak wcześniej wyglądało Twoje odżywianie. Zażywaj więcej ruchu, na pewno zrobi sie cieplej
j.w.
muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 15:56   #1696
xxcherry90xx
Zakorzenienie

muzzle dziękuje a to moja dzisiejsza R

śniadanie 11 dwie kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z Lidla + serek wiejski + szczypiorek , druga kromka z serkiem wiejskim i ogórkiem kiszonym średniej wielkości i troszkę szczypiorku+ kawa (ups znowu z cukrem i łyżeczka śmietanki ) mleko 2% +czerwona herbata

drugie- nie jadam;P

obiad- 16 moja rybka co wyżej ( dzisiaj chyba z 4-5 łych wyszło :P ) i sałatka (kapusta,marchew,cebula,o liwa z oliwek)

podwieczorek 18 - 3 łyżki serku homo nat (z lidla 500g 3% tłu) , do tego trochę startego jabłka, cynamon,kilka orzechów laskowych i migdałów,

kolacja 19-20- serek wiejski ze szczypiorkiem

mam pytanie np . jakbym chciała sobie zrobić taka pizze z 100g (lub więcej) maki pszennej pełnoziarnistej "lubella" wody, drożdży + szynki- pierś z indyka ogórek kiszony,szczypior,koncent rat i może jeszcze jakieś warzywko na jutro na obiad to już potem nie bardzo chyba reszta posiłków cooo?

Edytowane przez xxcherry90xx
Czas edycji: 2010-05-04 o 16:10
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 16:23   #1697
innyrytm
Wtajemniczenie

paszkao16, staram się pomału zwiększać posiłki. narazie nie bardzo mi wychodzi ( ciągle mi się wydaje że jestem najedzona, pewnie dlatego że skurczył mi się żołądek ) ale z czasem będzie lepiej ! ; )

Moje dzisiejsze P
śn. mleko z płatkami kukurydzianymi ( cały talerz mleka, 2-3 duże garście płatków),
2 śn. dwie kromki chleba ze słonecznikiem, jedna z serem żółtym i warzywami, druga z wieśniakiem i szczypiorkiem+ jabłko + herbata.
obiad. pierwsze; barszcz czerwony(ok dwa talerze), drugie; 4 duże pierogi z kapustą i grzybami.
deser. wielki kawał murzynka z polewą czekoladową.
podwieczorek. jogurt musline z płatkami kukurydzianymi, dżemem i miodem+banan + herbata.
kol. parówka z ketchupem, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serem topionym i warzywami ; druga z wieśniakiem i dżemem + herbata.
po. marchewka,kiwi.
oddaje do oceny.
Stary 2010-05-04, 16:59   #1698
paaatkaaa
Raczkowanie

dzisiejsza R:
1. owsianka (3 łyż płatków, 2 łyż otrębow pszennych, 1 łyż otrębów owsianych, pół dużego jabłka,
cynamon i plaster twarogu) slim coffe z mlekiem
2.marchewka,fasolka zielona,cebula, 1/2 puszki tunczyka wsw, ketchup bez cukru
slim coffe z mlekiem
3.dzwonko lososia+ salata; pomidor,ogorek
mala czarna z odrobina mleka
4. serek wiejski lekki z cynamonem

ruch; 8 min abs i arms, godzina aerobow

Dukan od 14.09 do...skutku !
paaatkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:02   #1699
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
paszkao16, staram się pomału zwiększać posiłki. narazie nie bardzo mi wychodzi ( ciągle mi się wydaje że jestem najedzona, pewnie dlatego że skurczył mi się żołądek ) ale z czasem będzie lepiej ! ; )

Moje dzisiejsze P
śn. mleko z płatkami kukurydzianymi ( cały talerz mleka, 2-3 duże garście płatków), dodaj jakies orzechy, wkrój banana, mało tych płatków wbrew pozorom
2 śn. dwie kromki chleba ze słonecznikiem, jedna z serem żółtym i warzywami, druga z wieśniakiem i szczypiorkiem+ jabłko + herbata. piszę po raz 3smaruj czymś te kromki i może zmodyfikujesz troszkę ten stały punkt programu jakim są ww kanapki?
obiad. pierwsze; barszcz czerwony(ok dwa talerze), drugie; 4 duże pierogi z kapustą i grzybami. Kochana tak to my się nie bawimy, z czym ten barszcz? z ziemniakami? jeśli tak to ok, a jeśli sam (czysty) to całość uznaj jako jedno danie
deser. wielki kawał murzynka z polewą czekoladową. ok
podwieczorek. jogurt musline z płatkami kukurydzianymi, dżemem i miodem+banan + herbata. płatki już dziś były, może jakieś nnkt?
kol. parówka z ketchupem, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serem topionym i warzywami ; druga z wieśniakiem i dżemem + herbata. te uwagi co wyżej
po. marchewka,kiwi. ok
oddaje do oceny.
jw

Paszka napisałam maila

- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 17:13   #1700
normalnienienormalna
Rozeznanie

GG do normalnienienormalna

mojego nikt nie oceni?

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

mojego nikt nie oceni?
normalnienienormalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:18   #1701
paszka016
Raczkowanie

Moje U P ?

Sn: dwie kromki chleba z ziarnami jedna ma 45g , z maselkiem : pasztetem firmowym , pomidorkiem , ogorkiem , pasztetem paprykowym pomidorkiem , ogorkiem , jabłuszko

2sn: pudding czekoladowy z bita smietana zott 175g , paczka paluszkow 70g z sezamem , jabłuszko

O: dwa grube nalesniki z serem białym z smietana

P: garsc nerkowcow , budyn waniliowy na mleczku 1,5% , jabłuszko

K (planuje) : dwie kromki takie jak na sniadanie

i mam dola i juz ;(( nie cieszy mnie juz to ;((

i jak?

Stary 2010-05-04, 19:35   #1702
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Moje U P ?

Sn: dwie kromki chleba z ziarnami jedna ma 45g , z maselkiem : pasztetem firmowym , pomidorkiem , ogorkiem , pasztetem paprykowym pomidorkiem , ogorkiem , jabłuszko

2sn: pudding czekoladowy z bita smietana zott 175g , paczka paluszkow 70g z sezamem , jabłuszko

O: dwa grube nalesniki z serem białym z smietana

P: garsc nerkowcow , budyn waniliowy na mleczku 1,5% , jabłuszko

K (planuje) : dwie kromki takie jak na sniadanie

i jak?
oj Słoneczko wydaje mi sie że coraz mniej.....dlaczego????
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:48   #1703
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
oj Słoneczko wydaje mi sie że coraz mniej.....dlaczego????

tak mi smutno i zle ;(( starcilam motywacje ;( i nawet nie mam z kim pogadac i sie pozalic ;((

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 20:10   #1704
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Moje U P ?

Sn: dwie kromki chleba z ziarnami jedna ma 45g , z maselkiem : pasztetem firmowym , pomidorkiem , ogorkiem , pasztetem paprykowym pomidorkiem , ogorkiem , jabłuszko no Kotek ja mam nadzieję, że pasztet to tylko jednorazowa zachcianka, a nie powrót do dawnych nawyków hmm?jakiś kefirek?

2sn: pudding czekoladowy z bita smietana zott 175g , paczka paluszkow 70g z sezamem , jabłuszko popity koktajlem o którym pisałam w mailu i będziesz boska

O: dwa grube nalesniki z serem białym z smietana i orzeszkami plus kakao

P: garsc nerkowcow x2 , budyn waniliowy na mleczku 1,5% , jabłuszko

K (planuje) : dwie kromki takie jak na sniadanie grrrr wrrrr

i jak?
Ty wiesz co ja zrobię niedługo prawda?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
tak mi smutno i zle ;(( starcilam motywacje ;( i nawet nie mam z kim pogadac i sie pozalic ;((
ja Ci dam nie mam z kim pogadać

JC"
Stary 2010-05-04, 20:25   #1705
mircia14
Zakorzenienie

Jutrzejsze R
I - 3 plastry polędwicy zawijane a w środku twaróg chudy z jajkiem ; pół grahamki posmarowane serkiem homo ze szczypiorkiem ; herbatka
1h ćwiczeń na siłowni
zaraz po ćwiczeniach: jabłko
II - placki owsiane (4ł. owsianych,jajko,2ł. pszennych) z serkiem homo i dżemem truskawkowym ; herbatka
III - omlet z 1 jaja z wędliną i szczypiorkiem
ćwiczenia
IV - łopatka wieprzowa + pół woreczka kaszy gryczanej
V - 30 g orzechów nerkowca (to bardziej jako przekąska, bo nie mam gdzie tych NNKT wcisnąć )
VI - serek wiejski z pomidorkiem i szczypiorkiem

Proszę o ocenę.
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:33   #1706
xxcherry90xx
Zakorzenienie

muzzle dziękuje dodaje jeszcze raz bo się zmieniło

a to moja dzisiejsza R

śniadanie 11 dwie kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z Lidla + serek wiejski + szczypiorek , druga kromka z serkiem wiejskim i ogórkiem kiszonym średniej wielkości i troszkę szczypiorku+ kawa (ups znowu z cukrem i łyżeczka śmietanki ) mleko 2% +czerwona herbata

drugie- nie jadam;P

obiad- 16 moja rybka co wyżej ( dzisiaj chyba z 4-5 łych wyszło :P ) i sałatka (kapusta,marchew,cebula,o liwa z oliwek)

podwieczorek 18 - nie było;(

kolacja 19-20- jajecznica z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem+ szczypta soli i pieprzu

mam pytanie np . jakbym chciała sobie zrobić taka pizze z 100g (lub więcej) maki pszennej pełnoziarnistej "lubella" wody, drożdży + szynki- pierś z indyka ogórek kiszony,szczypior,koncent rat i może jeszcze jakieś warzywko na jutro na obiad to już potem nie bardzo chyba reszta posiłków cooo?
Stary 2010-05-04, 20:58   #1707
Irish lady 28
Zadomowienie

U
pt. "wstałam po 13"

1. jajko na miękko,grahamka z polędwicą sopocką i majonezem
  2. 2 jabłka
  3. kubek pomidorowej z ryżem
  4. spora micha zupy fasolowej (mnóstwo warzyw)+ wielkie wędzone żeberko, kromka razowca z almette i keczupem

??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:01   #1708
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość

ale, że co? miałabyś po obiedzie nic już nie jeść?
i dlaczego dzisiaj nie jadłaś podwieczorku?

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:31   #1709
innyrytm
Wtajemniczenie

kika171 ustosunkuje się do twoich rad ( za które i tak dziękuje) .
-na 1 śniadanie płatków było dużo, proporcjonalnie do ilości mleka. wstaje dość późno, a do szkoły jeżdże przez pół miasta i nie mam czasu na robienie 'mixów' z dodawaniem owoców,orzechów,czy rodzynek . poprostu biore to co mam pod ręką.
- co do kanapek, to masz rację, jem ciągle to samo( chociaż nie narzekam, bo mi to smakuje ).Jednak od jutra zaczynam je urozmaicać mn. różnymi serkami topionymi, szynką, kiełbasą, pasztetem drobiowym.
-barszcz był oczywiście z ziemniakami. Nie napisałam o tym bo dla mnie to normalne, u mnie w domu zupa zawsze jest z ziemniakami
-hm, ja za orzechami to nie zabardzo przepadam, a jeśli już to tylko ziemne solone, które do najzdrowszych nie należą . Możesz mi powiedzieć w jakich produktach są jeszcze nnkt ( oprócz masła) ?

A i takie moje pytanie, ile mniej więcej zjadłam kcal, i ile potrzebuje żeby zdrowo przytyć ? Nie żebym wnikała w takie rzeczy, ale z ciekawości pytam .

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-05-04 o 21:32
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:37   #1710
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Ty wiesz co ja zrobię niedługo prawda?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

ja Ci dam nie mam z kim pogadać

odpisalam Kikus ;**

Jutro zarzuce ladnym jadlo

Kocham cie normalnie;**

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości