|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
jakies pupiate
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
Moja pierwsza eR-ka...
Śniadanie ok.9.00: 2 kromki chleba razowego z pestkami dyni, serek wiejski + ziola,cebulka, oliwki, troszke fety, jabłko 2Śniadanie ok.11.30. Serek homogenizowany naturalny + razem spora garsc: suszonych moreli, orzechow laskowych, migdalow kalifornijskich 3-ci posilek ok. 14 poniewaz bede dlugo poza domem.... 2kromko chleba razowego z pestkami dyni,2plasterki wedzonego lososia, serek wiejski Przed treningiem ok.16: odzywka bialkowa 25 min interwalow po treningu 2 garsci suszonych owocow(zurawina, morele, rodzynki) Obiad ok.17.30:pieczona piers z kurczaka w ziolach i papryce + pol woreczka ciemnego ryzu podwieczorek ok.19.30 garsc orzechow maly jogurt naturalny Kolacja ok.21.30. 2 Jajka faszerowane lososiem i cebulka ...i jak?;> Edytowane przez lorane Czas edycji: 2010-05-03 o 22:17 |
|
|
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór, proszę o analizę mojej dzisiejszej eRki:
śniadanie: owsianka (słuszna porcja): płatki owsiane błyskawiczne, otręby pszenne, musli tropikalne, wkrojony banan, łyżeczka kakao - zalane wrzątkiem + po chwili zalane mlekiem 1,5% 2. śniadanie: chudy twaróg zmiksowany z mlekiem i truskawkami (powstał pyszny twarożek, taki jak np. "Danio" ), kiwiobiad: rybka pieczona (dorada) ok. 230 g, makaron z pszenicy durum nadziewany szpinakiem (z jogo naturalnym, czosnkiem i pieprzem) + sałata lodowa z pomidorkiem polana olejem z pestek winogron podwieczorek: surowa marchew, garść pestek słonecznika kolacja: serek wiejski + rzodkiewka + szczypiorek Z góry dziękuję, mam nadzieję, że się poprawiłam Staram się nie jeść na noc węglowodanów, aczkolwiek czasem niestety grzeszę kromką razowca
|
|
#1685 |
|
Rozeznanie
|
U
proszę o ocenkę. |
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
podbijam !!!
moje dzisiejsze R ! śniadanie 11:00 -dwie kromki chleba żytniego (dość duże kromki) jedna z dwoma plastrami polędwicy sopockiej i szczypiorkiem druga z serkiem wiejskim i szczypiorkiem szczypta soli do obu +kawa z mlekiem (3,2%) +2 łyżeczki cukru+ czerwona herbata drugiego nie jem :P obiad 15 - ryba po grecku (dwie łychy ) moja ryba : marchew gotowana.cebula zeszklona na teflonie i z oliwa z oliwek,mintaj usmażony na oliwie z oliwek bez panierki,dwa liście laurowe, łyżeczka soli i trochę pieprzu;p, przecier + czerwona herbata podwieczorek po 17 - 3 łyżki serku homo nat (z lidla 500g 3% tłu) , do tego trochę startego jabłka, cynamon,kilka orzechów laskowych i migdałów,łyżeczka miodu + czerwona herbata kolacja po 19 - placki owsiane wyszło mi ich 5 :P (4 łychy placków owsianych , 1 jajko , stare jabłko ) smażone na 2 łyżeczkach oliwy z oliwek, polane miodem + czerwona herbata ( nie wiem czy to dietetyczna kolacja ale miałam ochotę na nie;p ) a i mam jeszcze pytanie nie wiem czy coś nie tak z moim menu czy brakuje tłuszczyku ale mój chłopak ciągle narzeka ze jestem zimna jak szkielet :P i mam się zapytać czemu i czy coś nie tak :P hehe
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam od razu swoją dzisiejszą R: I - owsianka na mleku 0,5% (ostatni raz, zmieniam na 1,5%) z jabłkiem i suszonymi morelami II - grahamka, każda połówka posmarowana twarogiem chudym (też zmieniam na półtłusty) z plastrem polędwicy, paroma plastrami pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorek, herbatka ; 30g orzechów arachidowych III - budyń Dukanowy ćwiczenia IV - kawałek łopatki wieprzowej smażonej na oliwie, pół torebki brązowego ryżu V - omlet z 1 jaja z serkiem homo czekoladowym (serek homo+kakao) , herbatka Proszę o ocenę
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-04 o 11:44 |
|
|
|
|
#1688 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(oby )Cytat:
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze R.
![]() śniadanie: 2 kanapki ciemnego chleba ze słonecznikiem z szynka jajkiem ogorkiem pomidorem salata cebula i do tego pomarańcza, marchewka II śniadanie: serek wiejski z wkrojonym jabłkiem, troche musli do tego. obiad: jeden ziemniak, jajko na miękko kromka ciemnego chleba, pół jabłka.podwieczorek/kolacja: pół szklanki mleka z połowa szklanki musli, jajko na twardo z odrobiną majonezu aha i jeszcze mialam napisac ze co do tego podwieczorku/kolacji to poznie j nie bede miala okazji zjesc kolacji, dlatego tyle zjadłam. chyba niezbyt dobry jadłospis? troche grzechów, to przez tą majówke ![]() -------- |
|
|
|
#1690 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Bardzo proszę o ocenę mojego jadłospisu na dzisiaj! Zaczynam ostro brac się za siebie mam nadzieję, że wszystko się uda R1. owsianka (płatki owsiane 2 łyżki, łyżka migdałów, łyżka siemienia lnianego, łyżka orzechów włoskich, łyżka rodzynek, łyżeczka pestek słonecznika) + mleko 2 % 2. bułka grahamka z ziarnami + jogurt naturalny + duża garść migdałów 3. warzywa gotowane na parze (kalafior, zielona fasolka, marchewka, brokuły) + jajko 4. serek wiejski z dużą dawką szczypiorku i rzodkiewki więcej czasowo nie dam rady zjeść. Prosze o krytykę ![]() Aha... do tego piję zielona herbatę i wodę mineralną Edytowane przez Palolinka Czas edycji: 2010-05-04 o 11:39 |
|
|
|
#1691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem ale prosze cie zwieksz jedzonko ;*** uwierz mi ja mialam jeszcze gorzej na poczatku wmawialam sobie ale przeciez ja jem duzo a tak naprawde jadlam malo ciesz sie z bycia na P smakuj korzystaj poki mozesz rozruszaj sobie metabolizm na poczatku bdz miala skok wagi ale potem organizm sie przyzwyczai i nie bedziesz tak zybko tyla a chociaz jedzonkiem bdz mogla sie cieszyc do woli ![]() zrob to dla mnie i wstaw dzisiaj mega pyszny jadlopisiak ;***Kikus twoje pw do mnie nie doszlo ;(( napsisz do mnie na emaila paszka015@wp.pl czekam kochana;**
|
|
|
#1692 |
|
Przyczajenie
|
Proszę o ocenę! ;-)
R: śniadanie: jogurt naturalny zmiksowany z bananem i jagodami + płatki owsiane, miks nasion, suszona żurawina, suszone śliwki, nerkowce. II śniadanie: 2 kanapki chlebka razowego + grube plastry mozzarelli + plastry pomidora + szczypiorek, szklanka soku wyciśniętego z grejpfrutów obiad: przyrządzana w domu zupka szpinakowa + jogurt naturalny + pestki dyni, dorsz w warzywach z piekarnika podwieczorek: sałatka z tuńczyka, fety, oliwek, pomidorów, papryki kolacja: serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem |
|
|
|
#1693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A do obiadku to ciśnie mi sie na usta : ' Podziel się posiłkiem!' ![]() Czekam na kolejne kolorowe i różnorodne jadłospisy
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
a co z moim;(
|
#1695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
muzzle dziękuje
a to moja dzisiejsza Rśniadanie 11 dwie kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z Lidla + serek wiejski + szczypiorek , druga kromka z serkiem wiejskim i ogórkiem kiszonym średniej wielkości i troszkę szczypiorku+ kawa (ups znowu z cukrem i łyżeczka śmietanki ) mleko 2% +czerwona herbata drugie- nie jadam;P obiad- 16 moja rybka co wyżej ( dzisiaj chyba z 4-5 łych wyszło :P ) i sałatka (kapusta,marchew,cebula,o liwa z oliwek) podwieczorek 18 - 3 łyżki serku homo nat (z lidla 500g 3% tłu) , do tego trochę startego jabłka, cynamon,kilka orzechów laskowych i migdałów, kolacja 19-20- serek wiejski ze szczypiorkiem mam pytanie np . jakbym chciała sobie zrobić taka pizze z 100g (lub więcej) maki pszennej pełnoziarnistej "lubella" wody, drożdży + szynki- pierś z indyka ogórek kiszony,szczypior,koncent rat i może jeszcze jakieś warzywko na jutro na obiad to już potem nie bardzo chyba reszta posiłków cooo?
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580 Edytowane przez xxcherry90xx Czas edycji: 2010-05-04 o 16:10 |
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
paszkao16, staram się pomału zwiększać posiłki. narazie nie bardzo mi wychodzi ( ciągle mi się wydaje że jestem najedzona, pewnie dlatego że skurczył mi się żołądek ) ale z czasem będzie lepiej ! ; )
Moje dzisiejsze P śn. mleko z płatkami kukurydzianymi ( cały talerz mleka, 2-3 duże garście płatków), 2 śn. dwie kromki chleba ze słonecznikiem, jedna z serem żółtym i warzywami, druga z wieśniakiem i szczypiorkiem+ jabłko + herbata. obiad. pierwsze; barszcz czerwony(ok dwa talerze), drugie; 4 duże pierogi z kapustą i grzybami. deser. wielki kawał murzynka z polewą czekoladową. podwieczorek. jogurt musline z płatkami kukurydzianymi, dżemem i miodem+banan + herbata. kol. parówka z ketchupem, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serem topionym i warzywami ; druga z wieśniakiem i dżemem + herbata. po. marchewka,kiwi. oddaje do oceny.
|
#1698 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsza R:
1. owsianka (3 łyż płatków, 2 łyż otrębow pszennych, 1 łyż otrębów owsianych, pół dużego jabłka, cynamon i plaster twarogu) slim coffe z mlekiem 2.marchewka,fasolka zielona,cebula, 1/2 puszki tunczyka wsw, ketchup bez cukru slim coffe z mlekiem 3.dzwonko lososia+ salata; pomidor,ogorek mala czarna z odrobina mleka 4. serek wiejski lekki z cynamonem ruch; 8 min abs i arms, godzina aerobow
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paszka napisałam maila
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
mojego nikt nie oceni?
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- mojego nikt nie oceni?
|
|
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
Moje U P ?
![]() Sn: dwie kromki chleba z ziarnami jedna ma 45g , z maselkiem : pasztetem firmowym , pomidorkiem , ogorkiem , pasztetem paprykowym pomidorkiem , ogorkiem , jabłuszko 2sn: pudding czekoladowy z bita smietana zott 175g , paczka paluszkow 70g z sezamem , jabłuszko O: dwa grube nalesniki z serem białym z smietana P: garsc nerkowcow , budyn waniliowy na mleczku 1,5% , jabłuszko K (planuje) : dwie kromki takie jak na sniadanie i mam dola i juz ;(( nie cieszy mnie juz to ;(( i jak?
|
|
#1702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
tak mi smutno i zle ;(( starcilam motywacje ;( i nawet nie mam z kim pogadac i sie pozalic ;((
|
|
#1704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R
I - 3 plastry polędwicy zawijane a w środku twaróg chudy z jajkiem ; pół grahamki posmarowane serkiem homo ze szczypiorkiem ; herbatka 1h ćwiczeń na siłowni zaraz po ćwiczeniach: jabłko II - placki owsiane (4ł. owsianych,jajko,2ł. pszennych) z serkiem homo i dżemem truskawkowym ; herbatka III - omlet z 1 jaja z wędliną i szczypiorkiem ćwiczenia IV - łopatka wieprzowa + pół woreczka kaszy gryczanej V - 30 g orzechów nerkowca (to bardziej jako przekąska, bo nie mam gdzie tych NNKT wcisnąć )VI - serek wiejski z pomidorkiem i szczypiorkiem Proszę o ocenę. |
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
muzzle dziękuje dodaje jeszcze raz bo się zmieniło
a to moja dzisiejsza Rśniadanie 11 dwie kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z Lidla + serek wiejski + szczypiorek , druga kromka z serkiem wiejskim i ogórkiem kiszonym średniej wielkości i troszkę szczypiorku+ kawa (ups znowu z cukrem i łyżeczka śmietanki ) mleko 2% +czerwona herbata drugie- nie jadam;P obiad- 16 moja rybka co wyżej ( dzisiaj chyba z 4-5 łych wyszło :P ) i sałatka (kapusta,marchew,cebula,o liwa z oliwek) podwieczorek 18 - nie było;( kolacja 19-20- jajecznica z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem+ szczypta soli i pieprzu mam pytanie np . jakbym chciała sobie zrobić taka pizze z 100g (lub więcej) maki pszennej pełnoziarnistej "lubella" wody, drożdży + szynki- pierś z indyka ogórek kiszony,szczypior,koncent rat i może jeszcze jakieś warzywko na jutro na obiad to już potem nie bardzo chyba reszta posiłków cooo?
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
U
pt. "wstałam po 13"
??
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlaczego dzisiaj nie jadłaś podwieczorku?
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
kika171 ustosunkuje się do twoich rad ( za które i tak dziękuje)
.-na 1 śniadanie płatków było dużo, proporcjonalnie do ilości mleka. wstaje dość późno, a do szkoły jeżdże przez pół miasta i nie mam czasu na robienie 'mixów' z dodawaniem owoców,orzechów,czy rodzynek . poprostu biore to co mam pod ręką. - co do kanapek, to masz rację, jem ciągle to samo( chociaż nie narzekam, bo mi to smakuje ).Jednak od jutra zaczynam je urozmaicać mn. różnymi serkami topionymi, szynką, kiełbasą, pasztetem drobiowym. -barszcz był oczywiście z ziemniakami. Nie napisałam o tym bo dla mnie to normalne, u mnie w domu zupa zawsze jest z ziemniakami ![]() -hm, ja za orzechami to nie zabardzo przepadam, a jeśli już to tylko ziemne solone, które do najzdrowszych nie należą . Możesz mi powiedzieć w jakich produktach są jeszcze nnkt ( oprócz masła) ? A i takie moje pytanie, ile mniej więcej zjadłam kcal, i ile potrzebuje żeby zdrowo przytyć ? Nie żebym wnikała w takie rzeczy, ale z ciekawości pytam .
'wyobraznia bez wiedzy moze stworzyc rzeczy piękne.wiedza bez wyobrazni najwyzej doskonale ' Edytowane przez innyrytm Czas edycji: 2010-05-04 o 21:32 |
|
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odpisalam Kikus ;** Jutro zarzuce ladnym jadlo Kocham cie normalnie;**
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

), kiwi

. A co do niektórych nawyków to wiem, wiem
stanowczo mniej liczenia i kontrolowania, ale się staram i to baaaarzo, niestety z różnym rezultatem... Na razie staram się wrócić do dawnych porcji przy których trzymałam wagę i nie zaniedzybywać tego i nie przeliczać, conajważniejsze, bo już w ogóle nie używałam wagi kuchennej... ok, rozumiem
): i boję się Kiki
kromka ciemnego chleba, pół jabłka.