|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cześć wszystkim
Cytat:
Cytat:
![]() mdłości nadal męczą z tego co piszesz, dziewczyny już wyminiły wszystkie znane mi sposoby walki z nimi, chyba musisz przez to przejść, oby jak najszybciej minęły. A co z Twoją Wagą? chudniesz? Cytat:
![]() dziewczyny u mnie już pralka z pościelą wstawiona
|
|
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cytat:
lec do lekarza, bo jak się jakieś świństwo w szczęke wda, to potem uprzykrza życie Cytat:
![]() do lekarza marsz ![]() skoro już od tygodnia Cię męczy, wda Ci się w końcu jakieś paskudztwo, stracisz głos i co będzie? będa nowej wokalistki szukać?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-03-26 o 08:24 |
||
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Kliwia, na szczęscie mnie mama nauczyła oszczędnosci wody, wiec nie mam zupełnie problemu, z tym, że kran odkrecam i leci. Ten nawyk pewnie też można zaobserwować przy myciu zebów, faceci przy goleniu się. Mogliby nawet w telewizji puszczać informacje o oszczędzaniu wody. Nie chodzi mi tutaj o pieniazki, ale głównie o to, że wody pitnej na świecie kiedyś zabraknie. Jestem po prostu przewrażliwona na punkcie nie szanowania wody.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-03-26 o 08:35 |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wykształcenia polonistką jestem Nie wiem jednak czy potrafiłabym pomóc bo sama mam problem z odpowiednim zareklamowaniem siebie Co do oszczędzania wody. Naczynia myję tak : moczę gąbkę na nią płyn, myję ileś tam talerzy czy szklanek i dopiero wtedy płukam. Gdybym miała dwie komory w zlewozmywaku to pewnie lałabym wody do miski i moczyła naczynia ale nie mam Do ząbków moczymy tylko szczoteczki i później płuczemy zęby, woda jest zakręcona. Tż goli się albo elektryczną albo w misce wody, ewentualnie jak pod prysznicem to na część golenia (jeżdżenia po twarzy maszynką) wodę zakręca i odkręca tylko do płukania maszynki malutki strumień. Ja z moim stukniętym kotem walczę od 6 rano. Wstałam zjadłam śniadanie aż wariatka znowu wskoczyła na tv. Więc kot za futro i do drugiego pokoju do samotni
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-03-26 o 08:40 |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rzucisz fachowym okiem na to WYSŁANE Bzyczko
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2010-03-26 o 08:49 |
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
ania nie o kibelek
to chyba jednak blat jest, a komin jest w scianie 'na dole' rysunku ![]() kolanka w telewizji leci reklama o oszczedzaniu wody
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-03-26 o 08:40 |
|
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie widziałam jej, mało oglądam TV. Cieszy mnie to, że zwracają uwagę na tak ważny temat.
|
|
|
|
#1688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() aaaa wozek kosmos ![]() Cytat:
Cytat:
aaaa i jeszcze podoba mi sie ze w mniejszych pokojach sa szafy ze niebedzie nic odstawac nie trzeba bedzie stawiac wielkich szaf osobno a tam wszytko wejdzie mam na tym punkcie zboczenie ![]() Cytat:
Cytat:
a czas ktory moge spedzic przytulajac meza albo on mnie a nie stojac przy garach jest bezcenny...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-03-26 o 08:46 |
||||||
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
martucha z tego blatu wytnij kawalek na lodowke
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli o mnie chodzi, to jestem zwolenniczką zmywarek
Nienawidze zmywać, bleh. A jeśli już muszę, to gąbka na rączce albo w reklawiczkach. Dotykanie gołymi rękami zmywaków i resztek jedzenia mnie brzydzi
|
#1691 | ||
|
Zadomowienie
|
BZyczko ja też tak myję naczynia jak Ty
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Ania odebrałam i czytam...powiedz mi tylko czym byś się zajmowała??bo ja nie mam zielonego pojęcia czym.
OK już wiem ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-03-26 o 09:00 |
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do dzisiaj mam niedowład lewego oka znaczy sie nei zamyka sie do końca mogę podglądać a wyglada jak bym miała zamkniete oczy no i przestałam umieć gwizdać nie mam jak gadac do arkaa co najlepsze lekarz mamie powiedział ze nei wiadomo czy ten niedowlad ustąpi aguś tak więc marsz do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
ania no juz napisalam w tej wypowiedzi co zacytowalas przeca
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
atomufka jeszcez zobaczylam ze w malym pokoju jest okno "rogowe" moj kumpel ma takie wdomku jakie to jest gnijalne rozwiazanie bardzo mi sie podoba
![]() ![]() lodowke mozna postawic z 2 strony... nie blisko zlewu ale dalej i zaslonic kawalek (np mozna zaslonic zamykany kosz) i wtedy maja jedna szawke wolna jesli im sie okaze ze beda mieli za malo na dole miejsca... mieszkalismy z przyjaciolmi ktorzy wlasnie tak sobie to rozwiazali.. Cytat:
Cytat:
powinno sie sobie ulatwiac zycie dlatego wynalezniono odkurzacze kuchnki itd.. inaczej bysmy z miotka z galezi popinali i gotowali na ognisku...
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
Właśnie zjadłam śniadanko w pracy...kanapeczki z opiekacza...mniaaaammm i zaraz lecę na kawkę, bo jakieś niskie ciśnienie dzisiaj. Ależ ma być dziś ciepło do 20 stopni !!! super, szkoda tylko, że u mnie od rana kropi deszcz. Dzisiaj mojego kolorowego ubierania ciąg dalszy...fiolet, żarówiasty niebieski i pomarańczka
|
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Marucha - sporo oszczędzamy
. Za pół roku poproszę o suche fakty . Bardzo mnie interesuje ten temat, ponieważ uważam, ze jeśli koszt urządzenia nie zwraca się z oszczędnosci w ciagu 7 lat, to uważam je za nieopłacalne. Tak samo jest z solarami na dachu.Oczywiscie nie neguję zmywarek- tak jak pisałaś, oszczedność czasu jest bezcenna. Dla mnie zmywarka jest po prostu wygodna i tylko w takich kryteriach potrafię ja rozpatrywać. Na razie nie zmieniamy kuchni i nie plaujemy zakupu zmywarki. Ale temat mnie bardzo interesuje. |
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
martuch kolo zlewu to jak juz to zmywarka wejdzie i zlew jednokomorowy wtedy, lodowka juz tam nie wejdzie
Zreszta!!! jak atomufka kupi to mieszkanie to bedziemy sie zatsnawiac
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanka z solarami nie chodzi tylko o naszą oszczędność ale i o oszczędność środowiska. Jeżeli masz odpowiednią ilość baterii na dachu to od wiosny do jesieni masz ciepłą wodę ze słoneczka. Jak jest brzydka pogoda to możesz dogrzewać. A jeżeli masz wodę na gaz albo na prąd to warto zainwestować raz a później mniej płacić. Moja ciocia ma taki system głębinowy, cholerstwo drogie, ale ma tak że im zimniej na dworze tym ma cieplej w domu i cieplejszą wodę i przy dłuższym użytkowaniu się jej to zwróci z nadwiązką.
Ania odesłałam .
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do suchych faktow to mam ile zuzylismy energi przez 2 miesiace na wynajmowanym a teraz powinnam dostac ze zuzycie pradu tu... to ci napisze a co do wody wystarczy proste przeliczenie.. nawet jak nalewasz do mycia wode do zlewu miski nalewasz jej okolo 5 litrow bo nie wierze ze myjesz w litrze... potem do oplukania niech nawet pojdzie ze 3... na jedno mycie masz 8 litrow.. ja mam 10(13) na mycia z 2 dni... ile razy myjesz naczynia raz dziennie? (watpie bo zawsze sie cos domywa przemywa itd) ale przyjmujac ze raz.. na dwa dni zuzywasz 16.. ja max 13.. (bo czesciej myje na tym 10 litrowym ale kubek swoj normalnie tez umyje...) ale wydaje mi sie ze jak masz brudne garnki gorszy obiad to nieumujesz w 5 litrach... Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/gid,12101935...a,galeria.html hahahaha
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-03-26 o 09:33 |
||
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
Fakt
Dziękuję
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Martucha - liczę, ze dziennie używam 20 litrów wody do zmywania (oczywiscie, tak jak pisałam przy oszczędzaniu wody)-to w miesiacu daje 600 litrów- czyli 0,6m3 , a Ty w miesiacu zużywasz około 0,3m3 na zmywanie. Jak zauważyłaś rozpartujemy miejsca po przecinku
. Czyli ja 3 razy wezmę prysznic, a Ty 3 razy wykąpiesz sie w pełnej wanie i mamy juz po równo. ![]() Porusze jeszcze jedna sprawę. Ochrona środowiska kosztuje i jesli chcemy dbac o srodowisko, to musimy liczyc się na duze wydatki. Na ochronie srodowiska niestety nie mozemy zaoszczędzic. Chodzi mi o koszty urządzeń - solary, pompa ciepła. Dziewczyny nie da się mnie przekonac, pnieważ siedze w tej branży. Jeśli chcemy dbać o srodowisko, to musimy inwestowac w nie nasze pieniadze bezzwrotnie. Tak samo jest z zarówkami energooszczędnymi. Zużywamy dużo mniej energii, ale musimy za zarówkę zaplacić duzo więcej. Zazwyczaj nie działa ona tyle godzin ile trzeba, więc nam się nie zwróci. POza tym w tej sprawie dodatkowo zrobiono ludzi w "konia". Produkcja zarówek energooszczędnych jest bardziej energochłonna i firmy które się tym zajęły specjalnie doprowadziły do wprowadzenia zmian w rozporzadzeniach, aby wykonczyc zakąldy produkujace żarówki tradycyjne. Tearz tez 1oo juz nie kupimy, a w tym roku 75 beda też wysofane ze sprzedaży. Ot ... takie moje małe zale odnosnie postepoania ludzi zmuszajacych do złudnej ochrony srodowiska. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-03-26 o 10:05 |
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tak na marginesie codziennie biore szybki prysznic... w wannie pelnej wody nie leze... lekarz mi zabrania ale raz na jakis czas owszem... ale nie jest to 3 razy w tygodniu co najwyzje 4 w miesiacu ) wiec... hmm patrz tylko na zmywanie.. samej wody ja pszczedzam polowe tego co ty.. (a za jakis czas bedziemy wiedzialy co z pradem )
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli pytanie było do mnie to projekt wybieramy gotowy
plus ewentualne poprawki Cytat:
ale jak mam teraz jeden domek na oku to już się nie chce oglądać ale jeszcze się zastanawiamy nam domkiem parterowym czy domek z wykorzystanym poddaszem...![]() Jak to bph się podzielił? ja wiem że się połączył... bodajże z ge money
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Ana w zeszłym roku byl podzial banku BPH albo 2 lata temu
Czesc klientow zostala 'sprzedana' do PKO a reszta zostala w bph. http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...4,3696370.html a teraz bph weszli z kooperacje z GE
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-03-26 o 10:14 |
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę sprzątać, bo dzisiaj mam urlop...
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
a to jeszcze nie byłam w temacie
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
Martucha chodziło mi, ze 3 razy sie wykąpiesz w miesiacu i mamy juz takie samo zuzycie wody. Porównywałam całe zapotrzebowanie na wodę, poniewaz woda do zmywania naczyń to według mnie kropla w morzu. A tak na marginesie, to najwięcej wody spłukujemy w kibelku - to jest dopiero marnowanie
.
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanka Iza Miko (chyba ona) wymyśliła że dla oszczędności powinniśmy siusiać pod prysznicem
przyznam się bez bicia że czasem jak wejdę pod prysznic a zechce mi się siusiu to nie wyskakuję jak oparzona z pod prysznica, jednak zdarza się to bardzo, bardzo rzadko, staram się robić siusiu przed prysznicem ![]() Jest wątek na wizażu o oszczędzaniu i o naszych sposobach na nie. I tam dziewczyna podała przykład na oszczędzanie wody, gdy myje głowę wodę z moczenia włosów łapie do miski, w tej wodzie myje później podłogę lub spłukuje kibelek. Myślę że dużo wody można w ten sposób zaoszczędzić. Ja myję głowę codziennie więc sporo wody bym nałapała gdybym tylko chciała albo nie była zbyt leniwa żeby wyciągać rzeczy z miski ![]() Co do wody w kibelku.. to moja przyjaciółka jak wróciła z Anglii mówiła że dostali z pracy takie pojemniki do napełnienia wodą i je trzeba było wstawić do spłuczki i wtedy mniej wody do spłuczki się lało a siuśki można było spłukać, gorzej z drugą rzeczą
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-03-26 o 10:34 |
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
nie mogłam sie dziś obudzić. ale w koncu wstałam ![]() ile?? i to za 50 m2. kurcze strasznie drogo. to ten dom co mi sie podoba, ma 200 m2 i koszt budowy to 220 tys masakra z cenami w bloku. Nie wolicie budowac domu?? |
|
|
|
#1710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem ze mycie garow to tylko mala kropla ale tylko o tym rozmawialysmy.... wiec ty mi tutaj nie tutaj jak mawia moja tata ![]() ![]() ![]() Cytat:
nie neguje ja tez bede chciala zamienic m w bloku na domek... i to jak najszybciej i mam nadzieje ze nam sie uda... ale to co podaja na stronach przy projkektach "kosztorys" czesto nijak sie ma do budowy (wiem bo swego czasu bylam napalona na budowe i mowilam wlasnie tak mezowi ze patrz taka cena w zyciu niekupimy za to mieszkania... a on jako ze ma na codzien kontak z budowniczymi popukla sie po glowie i powiedzial marze ze za tyle wybuduje to tylko gdybanie...) prawdziwy kosztorys zrobi wam firma budujaca.. lacznie z kazda srubka... wogole gotuje dzis ierwsz w zyciu fasolowkeeee ![]() : ciekawe jak mi wyjdzie ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Pychota...zostały jeszcze na jutro do odgrzania 

z wykształcenia polonistką jestem 

(a ja mam zboczenie i zanim cokolwiek podpiszę dokładnie czytam, choćby miało to trwać godzinę) - jakaś masakra. Przy następnej wizycie zamykam konto.