|
|
#1681 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Puchatku, dzieki za troske ale z tym moim kolanem bez operacji niewiele da sie zrobic (to stara odnowiona kontuzja) a ze na to ze operacja sie uda mam tylko 50% szansy a jesli nie to kolano bedzie usztywnione do konca zycia... 50% to dla mnie troche za malo w tym przypadku, ale nie martwcie sie, nie pierwszy raz mi sie to przydazylo tyle ze bede musiala bardzo uwazac przez jakies 6miesiecy zeby niczego na nowo nie naruszyc i przez jakies 2 miesiace chodzic caly czas w stabilizatorze, dam rade ![]() Pozdrawiam
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg /Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
No jasne, że pierś ma trochę mniej tłuszczu. Tylko że czasami człowiek ma ochotę na coś innego
a jak patrzę na udko, to nie ma źle (tylko 24 kcal więcej na 100g jeśli porównujemy surowe mięso). Tylko nie rozumieć czemu pieczenie wg tej stronki dodaje kalorii i tłuszczu. Jak się piecze udo to przecież tłuszcz ucieka Oczywiście mówię tu o udku bez skóry, bo ta to wiadomo że ma dużo tłuszczu i kcal. Chciałabym rzetelnie podliczać sobie spożyte kalorie, ale jak widać to nie takie proste dla początkującego
|
#1684 |
|
Konto usunięte
|
Martuszka Ja coś poszperałam i znalazłam gdzie indziej ile takie udko ma kcal http://www.dieta.pl/dzienniki/dzienn...tml?akcja=info czy tu http://www.fitwit.pl/ile-kalorii/5,1...na_grillu.html
ale czemu więcej mają to nie wiem Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-05-30 o 20:47 |
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
no strasznie dużo
chyba się przeliczyłam myśląc, że będzie dietetycznie . Na przyszłość odpuszczę sobie udka, skoro to taka masakra kaloryczna (choć dalej nie rozumiem dlaczego ). Teraz to jestem głodna, a limit kalorii wyczerpany
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka a jaki wyznaczyłaś sobie limit dzienny?
ja jak jestem jeszcze głodna to sobie wcinam ogórki kiszone
|
|
|
|
#1687 |
|
Konto usunięte
|
Martuszka a najlepiej wstawić jadłospis do ewentualnej poprawy
jadłaś dziś warzywka ? Jak zjadła byś np udko + zapchała się warzywkami nie czuła byś głodu . A pijesz dużo wody ?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
nawet dla kogos kto juz liczyl nie jest to proste, bo kazde tebele inaczej podaja
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2013-04-13 o 23:15 |
|
|
|
#1689 |
|
Konto usunięte
|
Pysia Dokładnie ja też korzystam z tej strony , jest rewelacyjna że to ktoś miał taki pomysł
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Idę pokręcić hula , od tygodnia w końcu pojęłam to coś! Aż w końcu stoję w szerokim rozkroku i długo udaję mi się kręcić , haaa! Musiało tyle lat minąć żebym pojęła tą technikę
|
|
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
Limit ustawiłam sobie 1300 kcal. A zjadłam dziś tak:
I. mleko (220g) + kuleczki Granex 30g(niestety dziś zaspałam i nie było owsianki) 195 kcalII. ryż (barwiony na żółto) + pierś bez panierki duszona w jakimś sosie (pewnie ze słoika, ale odsączyłam sobie dokładnie) + sałata z ogórkiem. To kupiłam w pracy, z powodu tego samego co w punkcie I Kalorie tu oszacowałam na ok 500 kcal.III. truskawki 200g - 58 kcal IV. Udko pieczone z ogórkiem i pomidorem nieszczęsne 500 kcal Łącznie wychodzi 1253 kcal a jeszcze wypiłam 3 kawy z mlekiem (bez cukru). Niestety dziś lipny jadłospis, zaspałam i tak wszystko się posypało. Zaraz jeszcze schrupię 1 marchewkę bo mnie skręca. Wody piję dużo. W pracy mamy automaty z wodą niegazowaną i ciągle ją piję bo w zakładzie jest okropne powietrze i chce mi się pić. Pysia ja mam wagę kuchenną, taką małą elektroniczną, więc wszystko co szykuję w domu mogę zważyć. Teraz to już jej nawet nie chowam do szafki
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2012-05-30 o 21:22 |
|
|
|
#1691 |
|
Konto usunięte
|
Martuszka czyli przez zaspanie nie miałaś 5 posiłków ? Teraz czarno na białym widać skąd najwięcej kcal, na kolację jak byś zjadła jakiś np serek , chrupkie z jakąś wędlinką drobiową + jakieś warzywa i od razu mówię,że byś się najadła i do każdego posiłku ładu warzywa bo jak widzę bardzo mało masz w jadłospisie
a ten ryż żółty ? (to nie jakaś chemia jest?) |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryż na żółto barwi się jakąś przyprawą, więc to chyba nie jest szkodliwe
. 5 posiłków nie miałam, bo nie było co kupić w pracy a nie zdążyłam sobie nic uszykować. Uznałam że to głupie jeść o 20-21 kolejny posiłek tylko po to żeby było ich 5. Na jutro już mam uszykowane Danio light i jabłko na II śniadanie, więc będzie 5 posiłków. Naprawdę staram się zmuszać do tych warzyw ale jakoś ciężko mi one przez gardło przechodzą. Staram się stopniowo do nich przekonywać i zwiększać ilość. Aż sama chyba sobie dupsko spiorę
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
kurkumą dokładnie
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- co do warzyw to ja też mam problemy z jedzeniem ich ale wystarczy dobrze je doprawić i są naprawdę zjadliwe
|
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się. Jestem, ale znów znikam, bo mam masę nauki. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki ;*
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje, ze do konca dnia bylo grzecznie
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuszka, nie rozumiem, masz 27 lat i mówisz jak dzieciak z podstawówki, że przez gardło ciężko przechodzą, no we, kobieto. Nie pieść się nad sobą, tylko sukcesywnie pomidorka, sałatę, ogórka i jakoś pójdzie
![]() Yenna: powodzenia w sesji ![]() Pysia: ![]() ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Pomierzyłam się, od stycznia do maja: łydka: -1,5cm udo: -4,5cm biodra: -11cm pas: -15cm talia: -12cm
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
No w końcu pozbyłam się nadwyżki
Wczoraj jeśli chodzi o brzuszki to udało mi się zrobić 30, 15, 15 , 12, 12. Mam nadzieję że dziś uda mi się wycisnąć więcej.Thender heheh to mi dowaliłaś Jak byłam w podstawówce to mówiłam że kują mnie w zęby Jeszcze miesiąc a będę je wsuwać jak królik Miłego dnia, no i oczywiście udanego dietkowo, buziaki
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
za nadwyżkę
a dowalić.. no wiesz, to z troski
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
thenerd
ale Ci poleciały te cm, szok poprostu, wielkie brawa ![]() U mnie jak wczoraj spadł kilogram tak dzisiaj wzrosło pół kilo bez sensu ale dietke trzymam dalej
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
Heloł. A ja mam rano pyszności... mniam mnia... łosoś ;P
A wczoraj miałam dołka psychicznego ale na szczęście pensja w padła to pojechałam i sobie kupiłam bieliznę , upatrzoną i się humorek poprawił. W ogóle gorąco polecam jeśli ktoś ma gdzieś u siebie sklep z bielizną change, Teraz w promocji jak się ząłoży kartę stałego klient do biustonosza majtki gratis. Ja kupiłam i stanik bieliźniany i taki od kostiumu do obydwóch gratisowe majtusie A humor mi się popsuł bo wczoraj na zakupy do kauflanda pojechałam a tam : pomidorów nie ma, ogórka gruntowego nie ma, pekińskiej nie ma!! Nosz.......!!!!!! Więc kupiłam czosnek (dziś robię sosik na jogurcie), pieczarkę ,,paprykę i lodową. Co inne niż w planach a najbardziej wkurza mnie to że dziś w takim wypadku znowu muszę jechać na zakupy bo ja bez pomidora to jak bez nogi. W niedzielę familia na obiad przychodzi, lasagne sobie zażyczyli. Nie widziałam pełnoziarnistego makaronu do lasagne - spotkał się ktoś z takim? Bo sos to zrobię taki dietetyczny na mielonym drobiowym plus duuuużżżoooo warzyw i będzie mniam ale makaron??? P.S. Właśnie widzę na stronie że na razie sklep jest tylko w porcie łódź.
Be Yourself. Always. Edytowane przez elganja Czas edycji: 2012-05-31 o 08:53 |
|
|
|
#1701 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1702 |
|
Rozeznanie
|
eleganja jest makaron pełnoziarnisty ja używam firmy lubella
|
#1703 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Thenerd ale cm poleciały ![]() Elganja mój makaron kupuję zawsze w biedronce Pysia co tak późno chodzisz spać U mnie spadła nadwyżka Ciekawe co tam u Czarnej . A gdzie Silvia się zapodziała
Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-05-31 o 09:48 |
|
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
ALE nie ma chyba takiego ciemnego do lasagne, bo swidry czy kokardki znam z lubelli i zajadam
Nawet na stronie lubelli nie ma, ale musze sie rozejrzec w kauflandziku i tesco. superkas: ten biedronkowy to pełnoziarnisty jest?
Be Yourself. Always. Edytowane przez elganja Czas edycji: 2012-05-31 o 09:57 |
|
|
|
#1705 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wytrzymam zaczynam od chwalenie się: Martuszka no niestety udka są trochę bardziej kaloryczne – ale ja zawsze wpisuję sobie takie mięsko tylko w wersji surowej (jeśli wiem, że nic do niego nie powędrowało kalorycznego) lub biorę z tabeli „kurczaka z rożna” on ma 100kcal na 100g białka – 21,5g a tłuszczy 1,3g i ta wersja jest dla mnie bliższa prawdy No ale sama nie wiem czy nie oszukuję samej siebie… Bo jak dla mnie faktycznie te udka pieczone wpisane do tabeli to jakieś przegięcie Superkas ma rację wpisuj swój jadłospis tutaj – wtedy będzie Ci łatwiej korygować ew błędy Martuszka jeśli zaczynasz z warzywami to zacznij od tych które bardziej lubisz, powoli zwiększaj ich ilość – doprawiaj je, dodawaj jogurtu nat. np. do pomidorków z cebulką Jak lubi korniszony to rób sobie sałatki z ogórów, pomidora, cebulki i wcinaj do mięcha ![]() Pysia przykro mi, że Twoja rodzinka woli śmieci niż zdrowe jedzonko… Może porozmawiaj z nimi na ten temat, przecież to dla ich dobra, a co najważniejsze zdrowia Lordi Yenna szybkiej i owocnej nauki Thenerd jaki szał biodra-11cm, talia -12cm ja też tak CHCEM ![]() Superkas brawo za brak nadbagażu ![]() Cytat:
No właśnie gdzie Sylvia i nasza Atram
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG 60 kg - IV cel 56kg - marzenie pozostało - 3,6kg |
|
|
|
|
#1706 |
|
Rozeznanie
|
Wyrafinowana gratki za III cel
klikamy dziewczynki klikamy w podpis
|
#1707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!! WOW!!!! ![]() ![]() ![]() klask i:![]() ![]() Dla mnie to mega motywujące bo widzę że zaczynam z podobnego pułapu co ty. Więc i dla mnie jest szansa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 |
|
Konto usunięte
|
elganja tak pełnoziarnisty
tylko że świdry Wyrafinowany ![]() za cel,teraz polecisz jak burza edit dodam ładna nagroda na koniec maja a początek czerwca
Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-05-31 o 10:24 |
|
|
|
#1709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!!! -15kg za mną zostało ostatnie7kg - co to dla mnie elganja wszystkim Nam się uda w kupie siła
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG 60 kg - IV cel 56kg - marzenie pozostało - 3,6kg |
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
thenerdqueen - ile centymetrów!! brawo
![]() Wyrafinowana - grtuluję celu ![]() este - hehe, zobaczymy jak się dostanę do pierwszej 15-tki , dzięki![]() dziewczyny klikajcie este!!!!! ja dziś wróciłam ze szpitala, wycinali mi guza z pleców, tłuszczaka, jeszcze zostawili dren, może jutro wyciągną, na leki jeszcze ide wieczorem i rano, wczoraj do godziny 14 nic nie miałam w ustach, dopiero jabłko zjadłam, bo mialam być na czczo, później za to zjadłam nalesniki smażone przez tezeta, później ok |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

W dodatku się nie najadłam

a jak patrzę na udko, to nie ma źle (tylko 24 kcal więcej na 100g jeśli porównujemy surowe mięso). Tylko nie rozumieć czemu pieczenie wg tej stronki dodaje kalorii i tłuszczu. Jak się piecze udo to przecież tłuszcz ucieka
Oczywiście mówię tu o udku bez skóry, bo ta to wiadomo że ma dużo tłuszczu i kcal. 

No ale sama nie wiem czy nie oszukuję samej siebie… Bo jak dla mnie faktycznie te udka pieczone wpisane do tabeli to jakieś przegięcie
klask i: