|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Tajkuna, duże miasto wcale, ale to wcale nie jest takie hiper super fajnie, pomyśl tak: masz jakąś kasę, możesz sobie nawet mały sklep spożywczy otworzyć na wsi/w miasteczku i szanse że przetrwasz są zdecydowanie większe niż w miastach, gdzie jest od groma hiper/supermarketów..gdzie małe sklepiki upadają
po drugie dziewczyny mają rację, jeśli ktoś jest kreatywny, może spokojnie na początku fajnie dorabiać a później przekształcić to małą domową niewielką firmę coś w większego, popatrz na Gwiazdeczkę, dziewczyna ma niesamowity talent a także pomysły!!! i ma zlecenia, a bez swojej kreatywności mogłoby być gorzej Kiedyś, chyba w dzień dobry tvn widziałam jak dziewczyny w trakcie studiów otworzyły swój biznes, a mianowicie robiły biżuterię z metalu własnoręcznie, nie powiem świetnie to wyglądało, a jak zaczęła... zrobiła jedną rzecz i komuś podarowała w prezencie, później kolejną kolejną i kolejną co zwiększyło zainteresowanie i dziewczyna odniosła swój sukces...umiarkowanymi cenami, originalną biżuterią i pomysłami! I nie prawda jest taka, że w większych miastach jest łatwiej o pracę.. teraz moja koleżanka już z większym doświadczeniem, właśnie ucieka z aglomeracji do małego miasteczka, gdzie po kilkumiesięcznym bezrobociu dostała ofertę pracy. Myślisz że w UP w większych miastach jest pusto, nie ma bezrobotnych? to się mylisz..dzisiaj byłam w swoim i co...w kilkunastu gablotach, wisiało łącznie może z 15 ofert.... nie więcej |
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe To prawda, trzeba mieć sprawne ręce i wiedzieć gdzie i jak dotknąć.
Tylko dziwne, że nie mają żadnego adresu podanego, trzeba zadzwonić i się umówić. Chyba gdzieś w prywatnym domu działają, bo są zdjęcia "salonu".
|
|
#1683 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aby miec dobrze prosperujacy szmatek potrzeba bardzo bardzo dobrych znajomości w UK, Irlandi lub w innum państwie/mieście, aby móc brać (kupować)odzież z bogatych dzielnic. Wszystko jest tam obstawione przez różnego rodzaju podejrzane mafijne układziki. |
|||
|
|
|
|
#1684 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Dla rozluźnienia zadam pytanie z innej beczki, bo modyfikowałam swoje CV: w czym konwertujecie CV z *.doc do *.pdf? W open officie jest do tego opcja ale bardzo mądrze zedytowałam CV w ms office, po otworzeniu w open officie nie mogę usunąć wyskakującej dodatkowo strony
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1686 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dzięki
W takim razie sobie ściągnę, bo nie mam za bardzo siły kombinować i stracić pewnie ze 3 kwadranse, że dokument śmigał w Open Officie
|
|
#1687 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dałam rok temu 500zł na komunię chrześnicy, podobno chrzestni kupują teraz laptopy, quady, skutery i inne wypasione gadżety... Ja na swoją komunię dostałam standardowo rower od chrzestnego i medalik z Matką Boską od chrzestnej, a to i tak było dużo, a teraz szkoda gadać.. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od chrzestnego dostałam chyba z 200 zł, od chrzestej pierścionek (ani ze złota ani z srebra) za duży, który zgubiłam Edytowane przez malina19 Czas edycji: 2013-04-15 o 14:50 |
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję próbnej godzinki A co do mieszkania na 20m2 to da się przeżyć, najważniejsze są wzajemne ustępstwa i nie czepianie się drobiazgów Jest troszkę ciasno, ale jak dwie osoby się kochają to i tak ciągle chcą być blisko siebie i nawet 20m2 wydaje się za dużo |
|
|
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
coś nerwowa atmosfera tutaj ![]() Nie wiem dlaczego, ale czym bliżej lata to ofert mniej ![]() dziś nie wysłałam nawet 1 CV, ehh.... co jeszcze zrobic, aby dostać pracę ![]() a taka mała dygresja wczoraj odwiedziliśmy moją kuzynkę, która ma 4 dzieci, 23 lata, mąż zarabia 1600 zł, czasami trzeba ją wspomagać, bo ledwo maja na jedzenie, nie mówiąc o innych rzeczach. Wczoraj stwierdziła, że jest szcześliwa, bo spełnia się w tym, a kobiety, które pracują to karierowiczki, które myślą tylko o sobie, strasznie mi się przykro zrobiło, bo człowiek stara się dla niej, daje rzeczy, pożycza pieniądze. Widać, że niektórzy pracy nie potrzebują, a ja bym wszystko oddała za etat ehhh ...
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. Walczę o piękną sylwetkę ... ![]() start: 06.03.2013 Edytowane przez SweetDevil Czas edycji: 2013-04-15 o 14:20 |
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1692 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ciekawe, czy wykarmiłaby swoim szczęściem te dzieci, gdyby nie pomoc ze strony karierowiczów i karierowiczek
|
|
#1693 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
Pół dnia wysyłam ogłoszenia,mam nadzieję że to zaowocuje przynajmniej jedną rozmową kwalifikacyjną.
Dziewczyny,czy wy też zmagacie się z negatywnym nastawieniem waszych bliskich? Ja cały czas słyszę,że nic nie robię,albo w niektórych sytuacjach od Tż "najpierw znajdź pracę","to jest dla ludzi pracujących",a podczas kłótni zawsze mi wygarnie,że ja tylko siedzę w domu.Zero zrozumienia.Szukanie pracy to też praca! |
|
|
|
|
#1695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja się robię bardzo aspołeczna
|
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
No ja trochę też,szczególnie jak "dobrych rad" udzielają mi ludzie którzy pracują u rodziców ;/
W ogóle się zrobiłam mega rozdrażniona,nigdy nie byłam materialistką,jednak jak brak pieniędzy to okazuje się,że nagle wszystko się psuje i trzeba czegoś nowego,a każde wyjście z domu nie kosztuje majątku,jednak po zsumowaniu kwot okazuje się,że nie zostaje Ci nic na odłożenie. Mieszkam w Warszawie,znam języki,studiuję a mimo to w ciągu kilku miesięcy byłam tylko na jednej rozmowie kwalifykacyjnej(pracy i tak nie dostałam). Powoli zaczynam dochodzić do wniosku,że w tak absurdalnym momencie na rynku pracy nie mam czego szukać zanim się nie dokształcę w swoim przyszłym zawodzie(a trochę mnie jeszcze czeka). Myślę o otworzeniu działalności,sprzedaż przedmiotów na allegro,z czasem może jakiś internetowy sklepik,na razie podczepiłabym się pod działalność TŻ żeby zobaczyć jak to wygląda i czy się opłaca. Pytanie które sobie zadaję to czym mogłabym zacząć handlować,jest tyle tego wszystkiego,a pieniądze wtopione w towar,który nie schodzi to najgorsze co mogło by być. |
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() kilka dni mnie nie było, bo miałam sajgon na uczelni. Ktoś znalazł pracę? ![]() U mnie ofert jak na lekarstwo, ale za to jutro jadę na rozmowę do pracy do żłobka, czyli w moim zawodzie , do Poznania, obliczyłam, że dojazd zajmie mi do tego miejsca godzinę, chyba nie tak tragicznie...
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1699 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nutella, ja Cię doskonale rozumiem, masz jeszcze plus, bo studiujesz, studentów szukają bardzo dużo... Moja koleżanka nie handluje seryjnie ale zaczęła robić kulki musujące do kąpieli i sprzedaje Inna bransoletki, jeszcze inna bluzki o których już pisałam..
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, o co mogą pytać na rozmowie w takim żłobku?
Wiem, że żłobek pracuje metodą Montressori, więc pewnie o jej znajomość, ale prócz tego? raz byłam na dniach próbnych, tam nie pytali o nic, tylko obserwowali, a tutaj ma być rozmowa kwalifikacyjna.
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Arya powodzenia
![]() z kwejka: Spotykają się dwaj właściciele firm: - Słuchaj, ty swoim pracownikom jeszcze wypłacasz pensję? - Nie. - I ja też nie. - A oni i tak przychodzą do pracy? - No przychodzą. - U mnie też. - Słuchaj, a może by tak pobierać opłaty za wejście? hmm
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nic ostatnio nie wysyłam, żadnych CV, żadnych ofert ![]() Jutro się dowiem czy dostanę tą pracę w hurtowni.. jest też wizja stażu (byłoby pięknie Chyba mam pecha.
|
|
#1705 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Konto usunięte
|
Tak pięknie na dworze było dzisiaj z rana, a teraz już nadeszły wielkie, czarne chmury
![]() Ale to w sumie dobrze, bo czas skończyć pracę maturalną! ![]() Jak myślicie, czego jutro na godzinie próbnej w sklepie odzieżowym mogę się spodziewać? |
|
|
|
|
#1707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na godzinie próbnej spodziewaj się...klientów
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40323585]prace maturalną? o mamo, jaka Ty młoda!
na godzinie próbnej spodziewaj się...klientów [/QUOTE]Ja swoją maturę już miałam, piszę zarobkowo ![]() Nawet dwie, trzeba jakoś sobie dorobić ![]() Muszę ich pewnie zamęczyć swoim czarującym drutowanym uśmiechem
|
|
|
|
|
#1709 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Z tego co kojarzę to w zwyczaju jest, że jak się pojawia klient to panie tam dają mu minutkę aż na czymś zawiesi oko i pytają czy nie pomóć no i zawsze informują o ewentualnych promocjach
|
|
#1710 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.