|
|
#1711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Dziewczynki wychodźcie szybko ze szpitali
![]() U mnie jakaś masakra dzisiaj, od rana mdłości no nie mogę już. Cały dzień przeleżałam.... |
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Jaa też wierzę, że wszystko u Was bedzie dobrze. Że dzieciaczki będą zdrowe i do terminu wysiedzą w brzuszkach.
Schmett, też ostatnio miewam mdłości. A oprócz tego, dziś podczas chodzenia bolą mnie pośladki... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wsparcie! Jesteście najlepsze!!!
też powoli jestesm dobrej myśli, ale stres ostatniego tygodnia wykonczył wszystkich w rodzinie. Jutro usg i do domu!! Leslye Ty jeszcze się wstrzymaj z tym rodzeniem Aga ciekawe zajęcia. A pi£ka to super sprawa! Potem dziecko będzie na niej skakać i ćwiczyć, więc warto. U nas jest po prostu plan porodu, który trzeba przedstawić położnej. Wypełniając plan też przygotowujemy sobie w głowie pożądany scenariusz. Plan mozna sobie pobrać z netu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Leslye współczuję akcji z ciśnieniem.
Schmetterling, Poli współczuję mdłości. Lilka super, że już jutro was wypisują. Biedna, tyle stresu mieliście ostatnio. My jutro jedziemy na Mazury 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oby wszystkie dolegliwosci ustapily.. Madzialenka zazdroszcze..tez bym gdzies wyskoczyla. Mam dosc siedzenia w domu. Tym bardziej ze czuje sie o dziwo super. Mlody w brzuchu dyskoteki urzadza az milo. O córki ruchy musiałam walczyc. Potrafilam czeko zjesc i czekac czekac. A ten szaleniec maly śmiem twierdzic ze nie spi. Non stop tam tanczy, wypycha sie az bolesnie...uff..az sie boje co to bedzie jak juz po tej str bedzie. Toz na moje stare lata moze byc zgubne. Ale moze szybciej do formy wroce. Na razie 9kg na plus. Ale mialam przed ciaza ok 8 do zrzucenia. Wiec bedzie ok 20 albo i wiecej bo teraz wydaje sie ze teraz tyje b.szybko.. Lo jesuuuu...ciezko bedzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia to ja mam tak samo. Mały jest bardziej aktywny. Jak tylko usiądę lub się położę to bryka. Maja taka szaloną nie była . Ona miała swoje pory. A ten mały urwisek nawet w nocy mnie budził brykaniem.
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😁
Poli już tylko 39 dni nam zostało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
39 dni to rownie dobrze moze byc 25, a moze byc 50
Lepiej sie nie przywiazywac, tylko 5% dzieci przychodzi na swiat w terminie. No chyba ze porod planowany (typu cesarka albo wywolywanie).Natomiast chetnie odliczam dni do mojego urlopu przed-macierzynskiego. Jeszcze 4 dni biurowe. No to ide do pracy! |
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka tak, wiem. Ale fajnie tak odliczać. 😁
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się Dzisiaj wizyta i równy 36t0d, ciekawe czy coś się tam szykuje
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Poli ja też jeszcze w proszku. W dużym proszku 😁
Marta oj tak, zdecydowanie wtedy czas szybciej leci. Ja na bank się przeterminuje. Zobaczycie. Maja się urodziła 3 dni po terminie. Teraz przed terminem się nie nastawiam. My w drodze na Mazury 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1723 | |
|
Magda ;)
|
Madzialenka ale masz fajnie z tymi Mazurami, udanej podróży
![]() Marta ciekawa jestem która z nas pierwsza urodzi i czy będziemy pierwsze na wątku ![]() Daj znać po wizycie, ciekawa jak mała leży ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale córka wróciła z wakacji i zaczęła odliczać No, ale chociaż się zmobilizowałam i pranie robię.Cytat:
Juka, ukracaj takie gadanie, bo teraz mundrują na temat Twojej ciąży, a później najmądrzejsi będą w temacie Twojego dziecka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1725 |
|
Magda ;)
|
Ja mam dzisiaj pożegnanie w szkole rodzenia, ale to zleciało
|
|
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę Wam tak zaawansowanych ciąż ja dopiero 33t4d... marze o 36tc Juz mi jakoś cieżko, brzuszek daje o sobie znac , trochę mnie ciągnie, trochę mnie okresowo cmi od czasu do czasu. Ale jeszcze trochę musze wytrzymać a tak bardzo nie moge sie doczekać mojego niunka ![]() ![]() ![]() Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie i bądźcie wytrwale - napewno wszystko bedzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
Ja w zasadzie wszystko mam, ale jest taki strach jak u Blond, czy podołam, czy będę umiała zająć się maluchem. Musimy zastanowić się jeszcze dokładnie nad szczepieniami, przychodnią, pediatrą - nie mam nikogo znajomego.
|
|
|
#1728 |
|
Konto usunięte
|
Hej
po wczorajszych mdłościach dziś czuję się jak nowo narodzona ![]() Jestem już po zakupach. Może w końcu spakuję torbę. A i czekam na kuriera, 3 zamówienie z Gemini ma przyjść |
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jak przebiera się swoje to nie goni do kibelka na wymioty bo jak czytam lipcówki to tam kupy cieszą najbardziej ![]() madzialenka wypoczywajcie blond ja stawiam że przenoszę, jeszcze te co mają termin po mnie przegonią mnie Chociaż zobaczymy co na wizycie wyjdzie ![]() otojestkasia - jeszcze na wakacjach?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1730 |
|
Konto usunięte
|
Mnie ostatnio naszły obawy że nie będę umiała dziecka ubrać... przecież ja nigdy nie zajmowałam się takim niemowlakiem.....
No może 13 lat temu jak mój brat się urodził ale to bardziej patrzyłam, nawet nie pamiętam tego. Rączki mu powyginam |
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dzisiaj robiliśmy sesję ciążową - niesamowicie jestem ciekawa efektów
![]() Mój kochany G. od soboty składa meble, mebelki - jest hard core, ale z pomocą chłopaka mojej kuzynki doskonale sobie radzą. Powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem I chociaż jeszcze mamy wszystko do góry nogami niemal, to już bliżej niż dalej, widać koniec remontu/przeprowadzki Jutro chyba będę już w końcu robić pranie dziecięce!Wczoraj na szkole rodzenia uczyliśmy się kąpać - pani stwierdziła, że niepotrzebnie przychodziłam Cóż - najmłodsze dziecko, które kąpałam, miało 4 tygodnie. Więc nie jest to dla mnie jakieś wyzwanie. A już przy kąpaniu lalki to w ogóle nie ma o czym mówić
|
#1732 |
|
Konto usunięte
|
Spakowałam torbę dla siebie, jeszcze mi zostało wyprasować ubranka dla synka ale to już osobna torba.
Jeju mimo torby mam reklamówkę z koszulami dla mnie no nie zmieściłam.Jeszcze na końcu mi się o ręcznikach przypomniało więc musiałam wszystko wykladać żeby dać je na spód
|
|
|
|
#1733 | |||
|
Rozeznanie
|
puk puk... Dziewuszki wraca ciążówka marnotrawna... Tak mi się za Wami jakoś stęskniło. Pozwolicie, że się doczepię na tej końcówce? Nadrabiam, ale chyba tylko ten wątek dam radę nadrobić, bo to jednak kupę czasu mnie nie było.
Cytat:
Na razie na poczatku drugiego wątku widzę, że o stażach i wyposażeniu torby rozmawiacie ![]() Ja z moim będę mieć w październiku 9tą roczinę ślubu. Cytat:
Zapewne nieaktualne, ale słyszałam, że włożenie na noc ząbka czosnku do ucha pomaga. Pewnie to ma związek z tym, że czosnek to naturalny antybiotyk ![]() Cytat:
![]() Lecę nadrabiać dalej
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez cały okres kp jest spoko, podobno kupki po mm są mniej przyjemne. Mój mąż dokonał pierwszego przewijania i kąpania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki witamy sie z domku😃 Mocz wyszedł ok posiew też.Tylko na wynik posiewu z pochwy mam czekać tydzień i przyjść po wynik.Miałam badanie.Urosła jeszcze bardziej i wyprzedza termin o dwa tygodnie.Powiedzial lekarz że szyjka krótka bo 2,8 ale zamknięta.Na ktg żadnych skurczy.Mam brać luteine,coś tam rozkurczowego,magnez.I leżeć plackiem.Łożysko 1stopnia więc jestem pełna optymizmu ze doniosę do terminu😃
|
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
Juka super, że już w domku odpoczywanie we własnym łóżku to co innego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rojku- witamy z powrotem Dostaliśmy pozwolenie na budowę!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Super juka! No to leż plackiem
Marta gratulacje!! Tez zaraz wychodzę i jadę po stęsknione dziecko A to w brzuszku ma w koncu izolowaną hypoplazję robaka mozdzku. Moze byc dobrze. Rezonans teraz w niczym nie pomoże, więc najrozsądniej wstrzymać się z tym do porodu. Pytałam o sens pobierania krwi pępowinowej, ale odradził. Mowił, ze wśród jego znajomych lekarzy nikt nie pobiera od swoich dzieci, bo to wyłudzanie pieniędzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1739 | |||||
|
Rozeznanie
|
c.d. nadrabiania
Cytat:
Cytat:
ostatni_dzien_lata się wyleżałaś biedna w szpitalu... :/ Cytat:
Ale z drugiej strony to kolejna zawalidroga. Huśtawkę mamy dość sporą może starczy ![]() Cytat:
I wózek wybrałaś boski! Ostatnio właśnie w Bochni go oglądałam ![]() Co do tego Dopplera to nie wiem, czy któraś o to pytała lekarza? Bo wydaje mi się, że przy dobrym sprzęcie czy przez powłoki czy dopochwowo to jeden czort. Przepływy Dopplerem bada się też w innych naczyniach i nikt głowicy USG nigdzie nie wkłada, tylko robi się to z zewnątrz... Cytat:
|
|
|
#1740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

też powoli jestesm dobrej myśli, ale stres ostatniego tygodnia wykonczył wszystkich w rodzinie. Jutro usg i do domu!!
Lepiej sie nie przywiazywac, tylko 5% dzieci przychodzi na swiat w terminie. No chyba ze porod planowany (typu cesarka albo wywolywanie).

ale córka wróciła z wakacji i zaczęła odliczać
No, ale chociaż się zmobilizowałam i pranie robię.
ja dopiero 33t4d... marze o 36tc

czy jak przebiera się swoje to nie goni do kibelka na wymioty
no nie zmieściłam.
przez cały okres kp jest spoko, podobno kupki po mm są mniej przyjemne.