|
|
#1711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1712 |
|
w krainie snu i marzeń
|
no niestety zawsze coś się pojawi nowego w trakcie pisania pracy, to rzecz nieunikniona...
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
|
taka tu cisza.... pewnie u Was praca wre
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
Cze babeczki
Niedlugo zaczynam pisac magistra... ach wreszcie ![]() Chcialam sie troche was poradzic i poprosic o pomoc. Otoz zdecydowalam sie na temat: Seks w reklamie (jest to powiazane z kierunkiem moich studiow i w tematyce ktora sie interesuje I teraz tak 1) Myslicie, ze taki temat 'Seks w reklamie' brzmi dobrze? Tak mi to troche... hmm. No wiecie.... Moze 'Erotyka w reklamie?' albo 'Podteksty erotyczne w reklamie'... tylko to juz nie do konca to... co myslicie? No i nie chcialabym zeby moj promotor padl z krzesla jak uslyszy temat (tym bardziej ze wlasnie zmieniam uczelnie i dopiero bede miala okazje go poznac 2) chcialabym jakos rozwinac ten temat... bo to straaasznie rozlegla dziedzina jest (zarowno reklama jak i seks Mam nadzieje ze wytlumaczylama mniej wiecej o co chodzi. Moze ktoras z was pisala/pisze na podobny temat/dzidzine i podzieli sie doswiadczeniem? Bede wdzieczna Licze na wasza pomoc
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tematu: nie myslalas, zeby skupic sie na reklapach rzeczy, ktore pozornie nie maja nic wspolnego z seksem/wygladem/erotyka? Bo np obcisle jeansy maja wiec tu jest w miare sensowne, ze reklamu je je sexi laska ze zgrabnym tylkiem, podobnie z kosmetykami. Ale np proszek do prania czy batonik juz niekoniecznie ma cos wspolnego z wygladem, a jednak reklamuja go rozneglizowane czy jeczace panie (vide Kinder Bueno na dodatek nazwane KINDER!!! )
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 |
|
Rozeznanie
|
Hmm...
Ostra erotyka albo wulgrany erotyzm... hmm nie pomyslalam Tytul napweno uscisle jak bede wiedziala dokladnie co chce w pracy zawrzec. Tylko, ze chce sie skupic przede wszystkim na reklamach prasowych czy tez fotografiach mody, a wlasciwie tol na calych kampaniach ktore MOCNO nawiazuja do seksu. Nie chodzi mi tu o modelke ubrana w obcisle dzinsy i krotki top, to zawsze bedzie mialo jakis podtekst erotyczny, ale o hmmm takie zdjecia/reklamy ktore wrecz bulwersuja nawiazaniem do seksu hmm - np. PUMA, D&G, SISLEY swego czasu mialy takie reklamy - np. babeczka kuca przed nia stoi facet, zdjecie jest skadrowane tak, ze ucina babeczke glowe, dziewczyna ubrana w buty pumy, gdzies tam tez lezy torebka marki, i to taka niby reklama ciuchow a wiecie z czym sie kojarzy.. ![]() I dlatego mam taki dylemat miedzy slowem seks a erotyka.. Oj nie, nie o produktach nie powiazanych z 'erotyka' czytaj piekna pani reklamuje odkurzacz pisac nie chce... takie reklamy to dla mnie zenada
Edytowane przez Gorzałka Czas edycji: 2009-02-21 o 21:24 Powód: lierowka - glupia ang klawiatura |
|
|
|
|
#1719 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli masz możliwość, idź do wybranego promotora i opowiedz własnymi słowami, co chcesz przedstawić, on na pewno będzie wiedział, jak to ubrać w słowa, żeby komisja przepuściła taki temat
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
promotor i tak czy siak musi zaakcpetowac temat. Tylko, ze go jeszcze nie poznalam :P (wlasnie uczlnie zmieniam hyhy)
|
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
Oj ja dopiero zbieram materiały do pracy. Dużo już mam ale trzeba jeszcze duuuzo wiecej. I głownie musze sie oprzec tak w 80% na artykułach z czasopism anglojęzycznych. No i sie tak zmagam juz ze 2 miesiace z tłumaczeniem. ehhhh a jeszcze minimum 2 m-ce siedzenia w laboratorium :/
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś pisze prace mag. z psychologii? A może nawet z tematu dotyczącego depresji?
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mój temat zmieniał się chyba ze trzy razy i na koniec brzmiał zupełnie inaczej niz na początku Wiesz o czym chcesz pisać, uściślij zakres z promotorem, napisz i wtedy o wiele łatwiej jest sformulować temat Serio![]() Cytat:
Pocyztaj literaturę, pooglądaj reklamy. Jak już się w to wciągniesz to nagle się okaże, ze jest tyle materiałów, tyle rzeczy o których chcesz napisać, że ho ho nie do ogarnięcia A ilość stron ograniczona...
|
||
|
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny widze ze niektorym bardzo dobrze idzie, a ja jestem załamana
jestem na V roku, obrona pod koniec maja, pisze prace z recyklingu tworzyw sztucznych......beznadzie ja, bo musze pisac na przykładzie pojazdów wycofanych z eksploatacji. Z tego co zauwazylam to wiekszosc z was to humanistki to moze jakos łatwiej jest ja mam typową pracę techniczną. Dydrymały takie ale zpraca przejsciowa nie mialam problemu, dostalam 5 i samej mi sie podobala. A ta w moim mniemaniu jest beznadziejna. ehhh potrzebuje pocieszenia
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Spoko Nie znam osoby której praca jej samej podobałaby się w 100%. Uważałam że moja była benzadziejna, a na egzaminie recenzent powiedział, że to była jedna z ciekawszych tegorocznych prac Głowa do góry!! |
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no nic, wczoraj bylo seminarium, troche wymusilam wskazowek od promotra. Na przyszly tydz mam zrobic prezentacje taka jak na obronie jest. Dzis mam lepszy humor![]() Moje haslo:Bob budowniczy zawsze dawał rade wiec ja tez dam ![]() ![]() ![]() Co nas nie zabije to wzmocni...ehhh wracam do pisania, pozdrowionka |
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam tak, że jeżeli np. dany rozdział, który napisałam wg mnie jest kiepski to promotorka bardzo go chwali itd, a gdy uważam, że rozdział wyjątkowo mi się udał , to mam go do poprawy/uzupełnień itd.
Wydaje mi się, że chociażbym nie wiem co napisała w swojej pracy i tak nie będę nigdy w 100% zadowolona i pewna, że moja praca jest dobra. Ja mam za sobą ponad połowę pracy, wszystko już zatwierdzone i raczej nie będzie tam już poprawek, teraz kończę pewne obliczenia, potem rozdział z wnioskami,podsumowanie i wstęp no i kosmetyka. Mam nadzieje, że spokojnie zdążę. Bardziej boję się egzaminu mgr niż obrony. Kiedyś było u nas także dostawało się np. 50 zagadnień i z tych zagadnień były 3 pytania na egzaminie mgr, który odbywa się na początku czerwca. Obecnie nie dostajemy ŻADNYCH zagadnień tylko obowiązuje nas znajomość WSZYSTKIEGO co było podczas 5 lat studiów.Wszyscy są tym przerażeni, prowadzący nas straszą, totalny bezsens;/ Dziewczyny wy też macie egzaminy mgr?? ! termin mam na początku czerwca, a obrony są pod koniec czerwca, potem 2 termin egzaminu jest w lipcu,a 3 we wrześniu, potem powtarzanie roku....
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() . WLasnie zlozylam oficjalna skarge. Dodam, ze u nas nie ma poprawek. JEsli obleje => nie dostane dyplomu, jakbym nigdy nie studiowala
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co egzaminu magisterskiego to oczywiście... chyba wszędzie tak jest, przynajmniej mnie się tak wydaje ![]() ale u mnie jest tak że egzamin magisterski = obrona, czyli to wszystko razem składa się na wynik i odbywa się tego samego dnia. Najpierw bronisz pracy, odpowiadasz na pytania z nią związane a później dostajesz 3 pytania z całego przebiegu studiów. Jeśli mas łaskawego promotora to może ci zdradzić z czego mniej więcej on sam Cię zapyta, ale reszta pytań to zazwyczaj niespodzianka ale nie słyszałam osobiście żeby ktoś tego nie zdał, jak się uczyłaś na studiach to jakieś pojecie masz przecież U mnie jeszcze były egzaminy klauzurowe z 2 języków, kończące studia, ale to na szczęście już za mną
|
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jęczeć sobie będę bo uważam, że ten cały egzamin mgr w takiej formie to porażka......tylko ludzi stresujeNo właśnie ale egzamin mgr podczas obrony to wg mnie pic na wodę (na podstawie tego co mi znajomi opowiadali nie było z tym problemu). Każdy się obronił, znał pytania od promotora, recenzenta itd U nas egzaminu mgr nie zdaje średnio 30% roku za 1 razem, a około 10% za 3 razem, obrona ci się przesuwa i czas ukończenia studiów beznadzieja. Znam osoby, które są 2-3 lata starsze i męczą jeszcze ten egzamin dlatego mnie to stresuje Na samej obronie też mam 3 pytania- od promotora,recenzenta (pewnie będę je mniej więcej znać)i 3 od 3 osoby w komisji czyli jedną wielką niespodziankę
... jeżeli przestajemy marzyć, to znaczy , że umieramy..." Edytowane przez justysia171 Czas edycji: 2009-03-05 o 22:21 |
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
a moze i mnie ktos pomoze? musze po weekendzie podac temat pracy magisterskiej a jestem w kropce
normalnie sie nie moge skupic studiuje resocjalizacje dodam mzoe ktos podrzuci tematem? interesowaloby mnie cos z wiezieniem, wiezniami,itp.pozdrawiam ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- nie chodzi mi o to zeby ktos za mnie pisal albo cos bo wiem ze byly takie watie ale poprostu chcialabym miec fajnie sformulowany temat a moja promotorka jest niezbyt skora do wspolpracy:/
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście u mnie wymyślili ze egzaminy końcowe będą w zimowym semestrze i słusznie bo tez połowa roku nie zdała (ja zdałam na szczęście..) ale mają jeszcze czas na poprawę i na spokojne przygotowanie się do obrony.... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam pierwszy rozdział prawie ehh:/ 20 stron naskrobalam... Ciekawe co na to promotor ehh... Mam pytanko. Do kiedy trzeba u Was oddać pracę, żeby bronić się w czerwcu?
|
|
#1735 |
|
Mrs Mrau
|
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w zesżłym roku był to 15.05
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mogę podać Tobie rękę, bo jestem na podobnym etapie... i za nic nie mogę ruszyć dalej...codziennie obiecuje sobie : jutro... ![]() zaczynam się denerwować pomału...że nawet na ten wątek boję się wchodzić. ale na pocieszenie moja kumpela napisała już mgr ( zajęło jej to 3 dni i 3 noce ) ale miała wszystkie materiały - tylko siedziała i pisała. u nas trzeba złożyć pracę ok 3 tyg przed obroną.
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam tylko 1 rozdział
musze zrobić ankietę do zatwierdzenia, i pisac drugi, mysle ze drugi rozdzial przyjdzie mi łatwo - bo w nim opisuję przedsiebiorstwo którę w trzecim rozdziale będę badać.
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(taki mam plan )
|
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie conajmniej 2 tygodnie przed obroną.
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

Tak mi to troche... hmm. No wiecie.... Moze 'Erotyka w reklamie?' albo 'Podteksty erotyczne w reklamie'... tylko to juz nie do konca to... co myslicie? No i nie chcialabym zeby moj promotor padl z krzesla jak uslyszy temat (tym bardziej ze wlasnie zmieniam uczelnie i dopiero bede miala okazje go poznac
Licze na wasza pomoc
jestem na V roku, obrona pod koniec maja, pisze prace z recyklingu tworzyw sztucznych......beznadzie ja, bo musze pisac na przykładzie pojazdów wycofanych z eksploatacji. Z tego co zauwazylam to wiekszosc z was to humanistki to moze jakos łatwiej jest
ale nie słyszałam osobiście żeby ktoś tego nie zdał, jak się uczyłaś na studiach to jakieś pojecie masz przecież