|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
Hej
dawno mnie tu nie byłootóż dziewczyny ja czekam ze staraniami tak do pażdziernika, czyli po przyjeździe z zagranicy, narazie omijamy dni płodne z daleka ale już się nie mogę doczekac. Czytając o Waszych rozterkach postanowiłam, że wogóle nie będę o tym myślała, będzie co ma być. Za Was trzymam kciuki
|
|
|
|
#1712 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czuje się jak staruszka Więc nie mówmy już o wieku ok?Szkoda że pracuje w takich godzinach że nie moge sobie z wami popisać Jak ja siadam na Wizaż to już nikogo nie ma. Dziś byłam na pobraniu krwi do analizy. Wyniki będą przesłane już do Kliniki. Ale mam jeszcze wizyte z pielęgniarką (bo jestem nowym pacjenetem) przed wizytą w Klinice to może podpytam o te wyniki, już powinny być. A do 7 maja to mnie nerwy i niecierpliowść zjedzą. A tak swoją drogą to zastanawiam się czy wy tak naprawde wiecie o co chodzi z tym poczęciem dziecka? I że ciąża to jest "reakcja 2 plemników po których powstaje jajeczkowanie a następnie przeradza się w kształt dziecka" ![]() Ja już jestem uświadomiona Ide działać. A teraz wy sie dokształcajcie http://pl.youtube.com/watch?v=6mtFGd...eature=related część pierwsza http://pl.youtube.com/watch?v=fyFdAS0puNQ uważam że lepsza część druga. Miłego dokształcania.
|
|||
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałam te filmiki, umieram teraz ze smiechu
muszę to pokazać jutro TŻ
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
majka versace jak Ci się udało to odkopać
![]() dobre, bardzo dobre i już teraz wszystko jest jasne można się zabierać do konkretnej roboty
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
A jednak nie wszyscy śpią? Ciesze się że wam się buźki uśmiechnęły po obejrzeniu filmików
Chociaż nie powinnam się śmiać z tego zacofania tamtych czasów.A najbardziej to podoba mi się określenie "pitolek" i "pipka" |
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki. Ja bywam na Wizażu około 22-23 godz. czasu polskiego. U mnie jest godzinke wcześniej.
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kobietki
jak tam dziś samopoczucie?dziś będę się musiała troszkę ograniczać z pisaniem - przynajmniej do południa bo z urlopu wrócila wścibska koleżanka i zapuszcza żurawca
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
czesc olivka_7
u mnie nadal ból piersi i od czasu do czasu ból podbrzusza korci mnie żeby zrobić test ale też myślę, że to za szybkowczoraj oglądałm serię fimów o rozowoju dzieciątka, jestem pod wrażeniem jak to wszystko zostało stworzone od samego poczęcia ![]() nie mogę się już doczekać ....
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie je obejrzę jak wrócę do domciu po 15-tej. A ty oględałaś te których linki są na naszym forum na poprzednich stronach? Jak masz jakieś inne to wrzuć linka
![]() z tym testem to może jednak poczekaj jeszcze trochę, we wczesnym stadium rozwoju fasolki może jeszcze nic nie wykryć![]() ![]()
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane, ja dziś samopoczucie mam lepsze choć nos zatkany. Marzę tylko żeby katar przeszedł, a nie przerzuciło się np. na gardło. Wczoraj mnie wieczorem miednica bolała, masakra, kości normalnie te biodrowe, i boję się żeby mnie jakaś grypa nie brała. A te filmiki co za wrzuciłam to bardzo fajne, gościu wszystko opowiada i można dużo się dowiedzieć. Właśnie zrobiłam sobie herbatkę i się wygrzeję z nią.
A wczoraj TŻ nie odpuściłam bo ewidentnie mam dni płodne. Jeden dzień przerwy wystarczył, żeby mój mężczyzna zregenerował siły. I poszło jak z płatka. Myślę, że do niedzieli będę miała dni płodne i po weekendzie już nie będę go wykorzystywała (tak często majka versace będę dziś czekała na Ciebie po 22.00. Wczoraj niestety musiałam iść na staranko i potem już usnęłam bo jak wiesz chora jestem.
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka
![]()
|
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z tym testem tez tak właśnie myślę, że nie podoła w tym czasie z wykryciem fasolki ![]() i zastanawiam się nad zmianą lekarza gdybym była w ciąży, bo ten u którego byłam na kontroli podobno odebrał już wiele porodów gdzie dzieci miały komplikacje i zdarzało się, że zostawały niepełnosprawne ![]() szpital w którym on pracuje tez nie cieszy sie powodzeniem u niektorych osob zreszta nie mam duzego wyboru bo tu sa 3 szpitale i waidomo ile ludzi tyle opini siostra mojego S. chodziła do tego gina i rodziała w tym szpitalu, może jeszcze się wstrzymam z osoądem, a jak już wszystko będzie w sprawie fasolki wiadomo i rodzinka też będzie uświadomiona to wtedy zasięgnę jej opini a póki co czekam na efekty staranek
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
masz rację z decyzją możesz jeszcze poczekać aż będziesz pewna co i jak
Ja też czekam na efekty zobaczymy czy będzie z tego fasolka czy nie. Jesli nie i przyjdzie @ to mam zacząć brać clostibegyt.
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
zanka205 nie mogę się doczekać kiedy zrobisz pierwszy test...wiem, że to głupie, ale jeśli Tobie sie uda to będę miała nadzieje, że mi też szyko pojdzie
od przyszłego tygodnia w akadmeiku będę miała internet, więc będę mogła tu zaglądać |
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się dłuży.już bym sobie chciała obejrzeć te filmiki o fasolce a gdzie tam do 15tej
![]() mam dziś lenia i nie chce mi się nic , a tu wieczorkiem trzeba się uczyć, najchętniej to poszłabym teraz spac |
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do szpitala u nas jest jeden duży szpital i raczej nie będę kombinowała i szukała innego dalej.
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak długo się już staracie? ile miesięcy za Wami? bo ja mam za sobą jedną nieudaną próbę, więc nie muszę się jeszcze denerwować, ale może niektóre z Was starają się bardzo długo.
|
#1729 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dominujące pęcherzyki górą Cytat:
wyobrażaci e sobie. jak to zauważyłam, to za każdym razem teraz wykasowuję historię i czyszczę wszystko. ona była zdiwiona i na tyle beszczelna, ze zapytałą: a co ty magda już ie wchodzisz u mnie na internet? a ja powiedziełam: wchpdzę, ale później wszytsko czyszczę, żebyś nie wiedziała gdzie byłam, bo zauważyłam że mnie szpiegujesz. a ona tylko powiedziała : aha i poszłaCytat:
jeżeli wogóle przyszła Ci do głowy taka mysl to niezależnie od wszystkiego powinnaś zmienić lekarza. komfort psychiczny kobiety w ciąży jest najważniejszy. już się rozglądaj noc przespałam spokojnie. nad ranem obudził mnie ból brzucha. poranna temp 36,9. jak wstałam z łóżka straszennie rozbolał mnie brzuch, zakręciło mi się w głowie i poleciałam do wc bo myslałam, że zwymiotuję. byłam przekonana, ze nadeszło nieuniknione, ale po chwili wszystko przeszło. zebrałam próbkę moczu, ale testu nie zrobiłam, bo nadal bolał mnie brzuch. szybko zjadłam kromkę chleba, zeby móc wypic tabl pb, ale właściwie przeszło. teraz lekko czuje brzuch, boli mnie krzyż i mam wrazenie że mnie lekko mdli, ale tego do końca pewna nie jestem. mcz zebrany czeka ale test chyba jutro dopiero zrobie. jeśli dzis @ nie przyjdzie. ![]() pomyślicie pewnie, ze psychiczna jestem, bo wczoraj co innego mówiłąm. TAK JESTEM PSYCHICZNA p.s. my z półroczną przerwą spowodowaną nieobecnoscią dawcy nasienia (czyt. tz w UK) to 2 lata
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2008-04-18 o 10:01 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#1730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę jak to będzie czasami czy będziemy się teraz cieszyć szczęściem czy przyjdzie nam próbować i próbować i ciągle się rozczarowywać czytam tu na forum jak niektórym z Was jest z tym ciężko i jak czasme brakuje siły i chęci najgorsze, że nie mamy na to wpływu możemy jedynie leczyć dolegliwości i powody praku efektów, aż do skutku tylko czasem to pewnie już ręce opadają z bezsilności a do mojej @ jeszcze 7 dni i wszystko się wyjaśni
|
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Co do filmików to jakby mnie tak rodzice dokształcali to miałabym chyba jakiś uraz
![]() Zastanawiam się czy moglabym już pójść na badanie krwi bo było by to chyba pewniejsze. Tylko czy badanie wykryłoby już ciąże?? |
|
|
|
#1733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja im dłużej nie mam @ tym więcej myśle o fasolce
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
ja też m@gd@len@ bym zrobiła test i to migusiem popieram zanke205
|
|
|
|
#1735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak jedna kobitka powiedział że "mama idzie do szpitala i tam ją rżną..." to myślałam że z krzesła spadnę ze śmiechu
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
W porównaniu z Wami to ja juz naprawdę jestem staruszką...
w lipcu skończę 32 lata, ale pierwszą córkę urodziłam jak miałam 17 i teraz mam buntowniczego 14-latkja w domu . a o fasolinka będziemy się starali od czerwca, jeszcze dwa miesiące przymusowego czekania spowodowanego szczepieniem na różyczkę... a potem do działa i mam nadzieję, że nam się uda. Za Was wszystkie trzymam kciuki, wiem, że juz niedługo spotkamy się na wątku "....mamusie.....":ju pi:
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
m@gd@len@ rób ten test! jesteśmy bardzo ciekawe
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc nie pozoastje nic jak tylko życzyć powodzenia w kolejnych staraniach ![]() Ja idę na zakupy i jak mi starczy pieniążków (a zrobie tak żeby starczyło ) to kupię test. Najwyżej będzie neagtywny ale przynajmniej bede wiedzieć na czym stoję
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie m@gd@len@ zrób test
Trzymam kciuki ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

dawno mnie tu nie było
ale już się nie mogę doczekac. Czytając o Waszych rozterkach postanowiłam, że wogóle nie będę o tym myślała, będzie co ma być. Za Was trzymam kciuki

ja w lipcu skończę 28

I że ciąża to jest "reakcja 2 plemników po których powstaje jajeczkowanie a następnie przeradza się w kształt dziecka" 

. a o fasolinka będziemy się starali od czerwca, jeszcze dwa miesiące przymusowego czekania spowodowanego szczepieniem na różyczkę...