Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-17, 21:48   #1711
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)

Hej dawno mnie tu nie było
otóż dziewczyny ja czekam ze staraniami tak do pażdziernika, czyli po przyjeździe z zagranicy, narazie omijamy dni płodne z daleka ale już się nie mogę doczekac. Czytając o Waszych rozterkach postanowiłam, że wogóle nie będę o tym myślała, będzie co ma być. Za Was trzymam kciuki

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 23:04   #1712
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez l.ete Pokaż wiadomość
A no pisałam 19
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
no ja mam 22 niby też mało, ale czasem żałuję że nie postaraliśmy się wcześniej.
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
to na koniec Was dobiję ja mam prawie 25- stara już jestem i też żałuję że wcześniej nie zaszłam
papapa
Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
stara ja w lipcu skończę 28:ehe m:
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Witam
no to ja mam już 27 latek i jeszcze nie mam fasolki, więc jak dobrze pójdzie będę mamą w wieku 28 lat a mój A. bedzie miał 32 lata i kto tu jest stary!!!
Musze was przebić niestety Czuje się jak staruszka Więc nie mówmy już o wieku ok?

Szkoda że pracuje w takich godzinach że nie moge sobie z wami popisać Jak ja siadam na Wizaż to już nikogo nie ma.

Dziś byłam na pobraniu krwi do analizy. Wyniki będą przesłane już do Kliniki. Ale mam jeszcze wizyte z pielęgniarką (bo jestem nowym pacjenetem) przed wizytą w Klinice to może podpytam o te wyniki, już powinny być. A do 7 maja to mnie nerwy i niecierpliowść zjedzą.

A tak swoją drogą to zastanawiam się czy wy tak naprawde wiecie o co chodzi z tym poczęciem dziecka? Czy wiecie co to jest "kieszonka życia i kranik"? I że ciąża to jest "reakcja 2 plemników po których powstaje jajeczkowanie a następnie przeradza się w kształt dziecka"

Ja już jestem uświadomiona Ide działać. A teraz wy sie dokształcajcie

http://pl.youtube.com/watch?v=6mtFGd...eature=related część pierwsza
http://pl.youtube.com/watch?v=fyFdAS0puNQ uważam że lepsza część druga.

Miłego dokształcania.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 23:08   #1713
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Musze was przebić niestety Czuje się jak staruszka Więc nie mówmy już o wieku ok?

Szkoda że pracuje w takich godzinach że nie moge sobie z wami popisać Jak ja siadam na Wizaż to już nikogo nie ma.

Dziś byłam na pobraniu krwi do analizy. Wyniki będą przesłane już do Kliniki. Ale mam jeszcze wizyte z pielęgniarką (bo jestem nowym pacjenetem) przed wizytą w Klinice to może podpytam o te wyniki, już powinny być. A do 7 maja to mnie nerwy i niecierpliowść zjedzą.

A tak swoją drogą to zastanawiam się czy wy tak naprawde wiecie o co chodzi z tym poczęciem dziecka? Czy wiecie co to jest "kieszonka życia i kranik"? I że ciąża to jest "reakcja 2 plemników po których powstaje jajeczkowanie a następnie przeradza się w kształt dziecka"

Ja już jestem uświadomiona Ide działać. A teraz wy sie dokształcajcie

http://pl.youtube.com/watch?v=6mtFGd...eature=related część pierwsza
http://pl.youtube.com/watch?v=fyFdAS0puNQ uważam że lepsza część druga.

Miłego dokształcania.
jak coś to ja jestem na wizażu do Twojej dyspozycji, ale napisz o której jesteś po pracy to chętnie pogadam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 23:15   #1714
zanka205
Zakorzenienie

obejrzałam te filmiki, umieram teraz ze smiechu muszę to pokazać jutro TŻ

Stary 2008-04-17, 23:29   #1715
aguha
Rozeznanie

majka versace jak Ci się udało to odkopać
dobre, bardzo dobre i już teraz wszystko jest jasne
można się zabierać do konkretnej roboty
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 23:32   #1716
majka versace
Zadomowienie

A jednak nie wszyscy śpią? Ciesze się że wam się buźki uśmiechnęły po obejrzeniu filmików Chociaż nie powinnam się śmiać z tego zacofania tamtych czasów.

A najbardziej to podoba mi się określenie "pitolek" i "pipka"

Stary 2008-04-17, 23:36   #1717
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
jak coś to ja jestem na wizażu do Twojej dyspozycji, ale napisz o której jesteś po pracy to chętnie pogadam
Dzięki. Ja bywam na Wizażu około 22-23 godz. czasu polskiego. U mnie jest godzinke wcześniej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-18, 07:44   #1718
olivka_7
Zakorzenienie

cześć kobietki jak tam dziś samopoczucie?
dziś będę się musiała troszkę ograniczać z pisaniem - przynajmniej do południa bo z urlopu wrócila wścibska koleżanka i zapuszcza żurawca
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 08:09   #1719
aguha
Rozeznanie

czesc olivka_7
u mnie nadal ból piersi i od czasu do czasu ból podbrzusza
korci mnie żeby zrobić test ale też myślę, że to za szybko
wczoraj oglądałm serię fimów o rozowoju dzieciątka, jestem pod wrażeniem
jak to wszystko zostało stworzone od samego poczęcia
nie mogę się już doczekać ....
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
Stary 2008-04-18, 08:27   #1720
olivka_7
Zakorzenienie

ja sobie je obejrzę jak wrócę do domciu po 15-tej. A ty oględałaś te których linki są na naszym forum na poprzednich stronach? Jak masz jakieś inne to wrzuć linka
z tym testem to może jednak poczekaj jeszcze trochę, we wczesnym stadium rozwoju fasolki może jeszcze nic nie wykryć
Stary 2008-04-18, 08:44   #1721
zanka205
Zakorzenienie

hej Kochane, ja dziś samopoczucie mam lepsze choć nos zatkany. Marzę tylko żeby katar przeszedł, a nie przerzuciło się np. na gardło. Wczoraj mnie wieczorem miednica bolała, masakra, kości normalnie te biodrowe, i boję się żeby mnie jakaś grypa nie brała. A te filmiki co za wrzuciłam to bardzo fajne, gościu wszystko opowiada i można dużo się dowiedzieć. Właśnie zrobiłam sobie herbatkę i się wygrzeję z nią.
A wczoraj TŻ nie odpuściłam bo ewidentnie mam dni płodne. Jeden dzień przerwy wystarczył, żeby mój mężczyzna zregenerował siły. I poszło jak z płatka. Myślę, że do niedzieli będę miała dni płodne i po weekendzie już nie będę go wykorzystywała (tak często )
majka versace będę dziś czekała na Ciebie po 22.00. Wczoraj niestety musiałam iść na staranko i potem już usnęłam bo jak wiesz chora jestem.

Stary 2008-04-18, 09:10   #1722
olivka_7
Zakorzenienie

życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka
Stary 2008-04-18, 09:15   #1723
aguha
Rozeznanie

Cytat:
ja sobie je obejrzę jak wrócę do domciu po 15-tej. A ty oględałaś te których linki są na naszym forum na poprzednich stronach? Jak masz jakieś inne to wrzuć linka
z tym testem to może jednak poczekaj jeszcze trochę, we wczesnym stadium rozwoju fasolki może jeszcze nic nie wykryć
oglądałam te co zanka205 wrzuciła
a z tym testem tez tak właśnie myślę, że nie podoła w tym czasie z wykryciem fasolki
i zastanawiam się nad zmianą lekarza gdybym była w ciąży, bo ten u którego byłam na kontroli podobno odebrał już wiele porodów gdzie dzieci miały komplikacje i zdarzało się, że zostawały niepełnosprawne
szpital w którym on pracuje tez nie cieszy sie powodzeniem u niektorych osob
zreszta nie mam duzego wyboru bo tu sa 3 szpitale i waidomo ile ludzi tyle opini
siostra mojego S. chodziła do tego gina i rodziała w tym szpitalu, może jeszcze się wstrzymam z osoądem, a jak już wszystko będzie w sprawie fasolki wiadomo i rodzinka też będzie uświadomiona to wtedy zasięgnę jej opini
a póki co czekam na efekty staranek
Stary 2008-04-18, 09:24   #1724
olivka_7
Zakorzenienie

masz rację z decyzją możesz jeszcze poczekać aż będziesz pewna co i jak Ja też czekam na efekty zobaczymy czy będzie z tego fasolka czy nie. Jesli nie i przyjdzie @ to mam zacząć brać clostibegyt.
Stary 2008-04-18, 09:29   #1725
domi7ks
Zakorzenienie

zanka205 nie mogę się doczekać kiedy zrobisz pierwszy test...wiem, że to głupie, ale jeśli Tobie sie uda to będę miała nadzieje, że mi też szyko pojdzie
od przyszłego tygodnia w akadmeiku będę miała internet, więc będę mogła tu zaglądać

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 09:40   #1726
olivka_7
Zakorzenienie

ale mi się dłuży.już bym sobie chciała obejrzeć te filmiki o fasolce a gdzie tam do 15tej
mam dziś lenia i nie chce mi się nic , a tu wieczorkiem trzeba się uczyć, najchętniej to poszłabym teraz spac
Stary 2008-04-18, 09:47   #1727
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
zanka205 nie mogę się doczekać kiedy zrobisz pierwszy test...wiem, że to głupie, ale jeśli Tobie sie uda to będę miała nadzieje, że mi też szyko pojdzie
od przyszłego tygodnia w akadmeiku będę miała internet, więc będę mogła tu zaglądać
oj nie wiem czy się mi uda, może będziecie ze mną płakały jak mój @ przyjdzie. Na razie o tym nie myślę, wykorzystuję ostatnie dni i leczę się z kataru. Coraz lepiej się czuję.
A co do szpitala u nas jest jeden duży szpital i raczej nie będę kombinowała i szukała innego dalej.

Stary 2008-04-18, 09:51   #1728
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny, jak długo się już staracie? ile miesięcy za Wami? bo ja mam za sobą jedną nieudaną próbę, więc nie muszę się jeszcze denerwować, ale może niektóre z Was starają się bardzo długo.

Stary 2008-04-18, 09:59   #1729
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
musze sie pochwalic, ciesze sie jak glupia, wlasnie wrocilam z usg i mam jeden, piekny pecherzyk dominujacy w prawym jajniku-26mm, przedwczoraj bylo 19, ale dominujacy nie byl. endometrium uroslo, jutro musze zrobic estradiol i od tego zlezy czy bede miala zastrzyk z pregnylu czy nie. tak czy siak trzeba meza molestowac co by nie ominac tego wlasciwego momentu. od pecherzyka dominujacego do malego robaczka drog dluga, ale przynajmniej na razie wszystko idzie ok.

no i czekam na Wasze 2 krechy, bo tez mnie ciekawosc zzera.
nikt oprócz nas nie wie jak może ucieszyc zdanie :"jest pęcherzyk dominujący i rośnie on"

dominujące pęcherzyki górą

Cytat:
cześć kobietki jak tam dziś samopoczucie?
dziś będę się musiała troszkę ograniczać z pisaniem - przynajmniej do południa bo z urlopu wrócila wścibska koleżanka i zapuszcza żurawca
siet. ja też mam taką koleżnkę w pracy. ja w swoim komputerze nie mam neta i jak ona wychdzi służbowo z zakładu to ja siedzę za nią w sekretariacie, a że pracy tam nie mam żadnej to na necie siedzę. i przyłapałam ją, że sprawdza na jakie strony wchodziłamwyobrażaci e sobie. jak to zauważyłam, to za każdym razem teraz wykasowuję historię i czyszczę wszystko. ona była zdiwiona i na tyle beszczelna, ze zapytałą: a co ty magda już ie wchodzisz u mnie na internet? a ja powiedziełam: wchpdzę, ale później wszytsko czyszczę, żebyś nie wiedziała gdzie byłam, bo zauważyłam że mnie szpiegujesz. a ona tylko powiedziała : aha i poszła

Cytat:
Napisane przez aguha Pokaż wiadomość
...zastanawiam się nad zmianą lekarza gdybym była w ciąży, bo ten u którego byłam na kontroli podobno odebrał już wiele porodów gdzie dzieci miały komplikacje i zdarzało się, że zostawały niepełnosprawne
...

jeżeli wogóle przyszła Ci do głowy taka mysl to niezależnie od wszystkiego powinnaś zmienić lekarza. komfort psychiczny kobiety w ciąży jest najważniejszy.
już się rozglądaj

noc przespałam spokojnie. nad ranem obudził mnie ból brzucha. poranna temp 36,9.
jak wstałam z łóżka straszennie rozbolał mnie brzuch, zakręciło mi się w głowie i poleciałam do wc bo myslałam, że zwymiotuję. byłam przekonana, ze nadeszło nieuniknione, ale po chwili wszystko przeszło. zebrałam próbkę moczu, ale testu nie zrobiłam, bo nadal bolał mnie brzuch. szybko zjadłam kromkę chleba, zeby móc wypic tabl pb, ale właściwie przeszło. teraz lekko czuje brzuch, boli mnie krzyż i mam wrazenie że mnie lekko mdli, ale tego do końca pewna nie jestem.
mcz zebrany czeka ale test chyba jutro dopiero zrobie. jeśli dzis @ nie przyjdzie.

pomyślicie pewnie, ze psychiczna jestem, bo wczoraj co innego mówiłąm.

TAK JESTEM PSYCHICZNA

p.s. my z półroczną przerwą spowodowaną nieobecnoscią dawcy nasienia (czyt. tz w UK) to 2 lata

Edytowane przez m@gd@len@
Czas edycji: 2008-04-18 o 10:01 Powód: dopisek
m@gd@len@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-18, 09:59   #1730
aguha
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, jak długo się już staracie? ile miesięcy za Wami? bo ja mam za sobą jedną nieudaną próbę, więc nie muszę się jeszcze denerwować, ale może niektóre z Was starają się bardzo długo.
my się stramy pierwszy raz
myślę jak to będzie czasami
czy będziemy się teraz cieszyć szczęściem czy przyjdzie nam próbować i próbować i ciągle się rozczarowywać
czytam tu na forum jak niektórym z Was jest z tym ciężko i jak czasme brakuje siły i chęci
najgorsze, że nie mamy na to wpływu
możemy jedynie leczyć dolegliwości i powody praku efektów, aż do skutku
tylko czasem to pewnie już ręce opadają z bezsilności
a do mojej @ jeszcze 7 dni i wszystko się wyjaśni
Stary 2008-04-18, 10:02   #1731
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
nikt oprócz nas nie wie jak może ucieszyc zdanie :"jest pęcherzyk dominujący i rośnie on"

dominujące pęcherzyki górą

siet. ja też mam taką koleżnkę w pracy. ja w swoim komputerze nie mam neta i jak ona wychdzi służbowo z zakładu to ja siedzę za nią w sekretariacie, a że pracy tam nie mam żadnej to na necie siedzę. i przyłapałam ją, że sprawdza na jakie strony wchodziłamwyobrażaci e sobie. jak to zauważyłam, to za każdym razem teraz wykasowuję historię i czyszczę wszystko. ona była zdiwiona i na tyle beszczelna, ze zapytałą: a co ty magda już ie wchodzisz u mnie na internet? a ja powiedziełam: wchpdzę, ale później wszytsko czyszczę, żebyś nie wiedziała gdzie byłam, bo zauważyłam że mnie szpiegujesz. a ona tylko powiedziała : aha i poszła

jeżeli wogóle przyszła Ci do głowy taka mysl to niezależnie od wszystkiego powinnaś zmienić lekarza. komfort psychiczny kobiety w ciąży jest najważniejszy.
już się rozglądaj

noc przespałam spokojnie. nad ranem obudził mnie ból brzucha. poranna temp 36,9.
jak wstałam z łóżka straszennie rozbolał mnie brzuch, zakręciło mi się w głowie i poleciałam do wc bo myslałam, że zwymiotuję. byłam przekonana, ze nadeszło nieuniknione, ale po chwili wszystko przeszło. zebrałam próbkę moczu, ale testu nie zrobiłam, bo nadal bolał mnie brzuch. szybko zjadłam kromkę chleba, zeby móc wypic tabl pb, ale właściwie przeszło. teraz lekko czuje brzuch, boli mnie krzyż i mam wrazenie że mnie lekko mdli, ale tego do końca pewna nie jestem.
mcz zebrany czeka ale test chyba jutro dopiero zrobie. jeśli dzis @ nie przyjdzie.

TAK JESTEM PSYCHICZNA

p.s. my z półroczną przerwą spowodowaną nieobecnoscią dawcy nasienia (czyt. tz w UK) to 2 lata
a ja bym zrobiła ten test już teraz

Stary 2008-04-18, 10:07   #1732
l.ete
Raczkowanie

Co do filmików to jakby mnie tak rodzice dokształcali to miałabym chyba jakiś uraz

Zastanawiam się czy moglabym już pójść na badanie krwi bo było by to chyba pewniejsze. Tylko czy badanie wykryłoby już ciąże??
l.ete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 10:12   #1733
l.ete
Raczkowanie

Cytat:

TAK JESTEM PSYCHICZNA

Wcale nie jesteś psychiczna.To normalne, że chcialabyś wiedzieć czy się udało. Ja im dłużej nie mam @ tym więcej myśle o fasolce
Stary 2008-04-18, 10:14   #1734
aguha
Rozeznanie

Cytat:
a ja bym zrobiła ten test już teraz
ja też m@gd@len@ bym zrobiła test i to migusiem popieram zanke205
Stary 2008-04-18, 10:17   #1735
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Co do filmików to jakby mnie tak rodzice dokształcali to miałabym chyba jakiś uraz

Zastanawiam się czy moglabym już pójść na badanie krwi bo było by to chyba pewniejsze. Tylko czy badanie wykryłoby już ciąże??
ja też tak pomyślałam l.ete szczególnie jak jedna Pani tłumaczyła córce że mama w szpitalu bardzo cierpi i strasznie ją to boli
a jak jedna kobitka powiedział że "mama idzie do szpitala i tam ją rżną..." to myślałam że z krzesła spadnę ze śmiechu
Stary 2008-04-18, 10:25   #1736
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

W porównaniu z Wami to ja juz naprawdę jestem staruszką... w lipcu skończę 32 lata, ale pierwszą córkę urodziłam jak miałam 17 i teraz mam buntowniczego 14-latkja w domu . a o fasolinka będziemy się starali od czerwca, jeszcze dwa miesiące przymusowego czekania spowodowanego szczepieniem na różyczkę...
a potem do działa i mam nadzieję, że nam się uda.
Za Was wszystkie trzymam kciuki, wiem, że juz niedługo spotkamy się na wątku "....mamusie.....":ju pi:

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 10:32   #1737
zanka205
Zakorzenienie

m@gd@len@ rób ten test! jesteśmy bardzo ciekawe

Stary 2008-04-18, 10:35   #1738
l.ete
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
W porównaniu z Wami to ja juz naprawdę jestem staruszką... w lipcu skończę 32 lata, ale pierwszą córkę urodziłam jak miałam 17 i teraz mam buntowniczego 14-latkja w domu . a o fasolinka będziemy się starali od czerwca, jeszcze dwa miesiące przymusowego czekania spowodowanego szczepieniem na różyczkę...
a potem do działa i mam nadzieję, że nam się uda.
Za Was wszystkie trzymam kciuki, wiem, że juz niedługo spotkamy się na wątku "....mamusie.....":ju pi:
A tam wcale nie stara, poza tym masz już córkę więc nie pozoastje nic jak tylko życzyć powodzenia w kolejnych staraniach

Ja idę na zakupy i jak mi starczy pieniążków (a zrobie tak żeby starczyło) to kupię test. Najwyżej będzie neagtywny ale przynajmniej bede wiedzieć na czym stoję
Stary 2008-04-18, 10:36   #1739
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
A tam wcale nie stara, poza tym masz już córkę więc nie pozoastje nic jak tylko życzyć powodzenia w kolejnych staraniach

Ja idę na zakupy i jak mi starczy pieniążków (a zrobie tak żeby starczyło) to kupię test. Najwyżej będzie neagtywny ale przynajmniej bede wiedzieć na czym stoję
no szybko do sklepu ja tu czekam

Stary 2008-04-18, 10:37   #1740
l.ete
Raczkowanie

No właśnie m@gd@len@ zrób test Trzymam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości