|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bukiety ślubne
No to ze ja dziś już też "po"
to wklejam swój bukiet, ktory do końca był dla mnie niespodzianką. Zrobiłabym teraz wyraźniejsze zdjęcie, ale już trochę przyklapł i nie wiem czy jest sens.
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
sliczny pasowal do sukni...
|
#1713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
26.06.2007 - obrona pracy magisterskiej - od teraz Pani mgr inż. ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png Nasze zaręczyny http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png 15.09.2007 - żoncia to ja http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png |
|
|
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczęta za porady dotyczące bukietu dla mnie. Juz wybrany i zamówiony. Ze względu na brak fajnych storczyków w środku sierpnia będą to cantadeski z eustomami
Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
Moj slub juz za nie caly miesiac i juz ostro rozgladam sie za bukietem slubnym.Suknie jaka mam wklejam ponizej. Chciala bym bukiecik ktory bedzie sie wyroznial.Mozecie mi cos podopowiedziec?
|
#1716 |
|
Przyczajenie
|
hej! jestem tu nowa i nie bardzo wiem jak się poruszać
za miesiąc mój slub a ja jeszcze nie mama określonych oczekiwań co do wiązanki ślubnej chciała bym chyba taką ze słoneczników ale nie mam pojęcia jak ma wyglądać. Pomóżcie !!!!
|
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam o florystce z Krakowa Ani Fudali której profesjonalizm, poczucie estetyki i pomysłowość bardzo cenię. Oto próbka wykonanych przez nią prac. Proszę zwróćcie uwagę na wydłużoną wiązankę z zielonego dendrobium - prawda że piękna!
|
|
|
|
#1718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze kilka...
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
Moje propozycje do tej sukni - bardzo oryginalny nr 3 z wielkiej ilości dendrobium i 4 goździki i małe zielone chryzantemki
|
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem bukiet ze słoneczników świetnie wygląda przy sukni w stylu wiejskim. Do sukni z atłasu czy koronki (chyba że koronka bawełniana płaska) ten kwiat nie pasuje. to tak jak by wstawić słoneczniki do wazonu z kryształu - mogą stać, ale czyż nie piękniej wyglądają w glinianym garncu czy cynowym dzbanie.
|
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Moje propozycje do tej sukni - bardzo oryginalny bukiet 4 z wielkiej ilości dendrobium i bukiet 5 gożdziki i maleńkie zielone chryzantemki
|
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
Witam oto moja sukienka... kolor ecru...szukam bukietu... ten mi sie podoba ale tez podobaja mi sie kalie w kolorze pomaranczowym. Moze podacie kilka swolich propozycji. Dodam ze jestem blondynka.
|
|
#1725 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jakich kwiatów użyto w tej wiązance ślubnej?
Szczególnie chodzi mi o te drobne wystające dodatki? |
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie koleżanki
dawno tu nie zaglądałam, ale jakoś nie było czasu..... nawet za bardzo nie wiem co u was, bo nie czytałam jeszcze a już ok 10 dni, więc trochę się pewnie nazbierało informacji.......Nie wiem jak wy, ale mnie już strasznie ściska w środku i jestem bardzo zestresowana. Zostało mi trzy dni Bukiet zamówiony zdecydowałam sie na lilie tak jak radziła Ewalena i jestem zadowolona z tego wyboru. Prosiłam tylko, żeby Pani w kwiaciarni dodała do bukietu coś swojego i jakieś srebrne dodatki, bo mój "prawie mąż" ma stebrną wyszywaną kamizelkę. Poza tym chyba ok. Myślę, że za kilka dni przeslę wam zdjęcie efektu końcowego![]() Wszystko w zasadzie mamy już załatwione, ale i tak stresuję się, że o czymś zapomnieliśmy... a jak tam wasze przygotowania?
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
super sa te bukiety
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie mi czy do tej sukienki pasuje ten bukiet. Narzeczony ma garnitur w kolorze gorzkiej czekolady, matowy. Jesteśmy prawie jednakowego wzrostu, tylko on jest znacznie szerszy. Welon będzie miał obszycie jasną tasiemką. Chciałabym ecru eustomę i do tego frezje bez tych zielonych traw. Nie znalazłam bardziej zbliżonego bukietu do mojego pomysłu.
|
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
tak mi sie nie widzi ten bukiet do tej sukni
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Prosze o propozycje!!!.. Moj TZ bedzie mial garnitur: ciemna oliwka z bezowzmi prazkami.
|
|
#1731 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Tak przeglądam wypowiedzi i niestety nikt nie porusza mojego problemu. zastanawiam się nad KOLORYSTYKĄ bukietu ślubnego do sukni ecri i ciemnobrązowego garnituru? Nie bardzo podoba mi się kolor herbaciany ... ale czy pozostaje tylko biały? Jak myślicie?
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie widzi mi się biały bukiet do sukni ecry. Może pomarańczowy z zielonym z róż, gerber, cantadesek? Cantadeski są też ciemniejsze - jak zdążyłam zauważyć na forum - takie lekko ceglaste.
|
#1733 |
|
kosmitka
|
Ja też mam taką samą kolorystykę, wybieram kolor pomarańczowy kwiatów, ewentualnie coś z czerwieni. Ecru się zleje.
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
A może coś z żółci - fajne bo nietypowe jest zestawienie żółci z różem.
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Żółty z różem?
Niee, aż mnie razi w oczy. Tak samo z bordo różami. Ale reszta bukietów jest bardzo ładna i pasowałyby do brązowego garnituru. ale czy na pewno do sukni ecry?
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1737 |
|
kosmitka
|
Ale pomarańcz będzie chyba ok ?
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Dla lisska na pewno, bo to o bukiet dla niej cały czas się rozchodzi. Ja mam w zupełnie innej kolorystyce i już dawno zamówiony
|
#1739 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
jak i dla mnie, bo mam suknię białą taką śmietankową biel, a garnitur chcemy ciemny brąz, taka czekolada. Ewalena już mi propnowała kwiaty, to chyba kalie.A Ty jaki masz bukiet?
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki jak na zdjęciu, ale z tą tylko albo aż różnicą, że róże będą mocno bordowe.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

to wklejam swój bukiet, ktory do końca był dla mnie niespodzianką. Zrobiłabym teraz wyraźniejsze zdjęcie, ale już trochę przyklapł i nie wiem czy jest sens.

za miesiąc mój slub a ja jeszcze nie mama określonych oczekiwań co do wiązanki ślubnej

Niee, aż mnie razi w oczy. Tak samo z bordo różami. Ale reszta bukietów jest bardzo ładna i pasowałyby do brązowego garnituru. ale czy na pewno do sukni ecry?