|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wymiankowy mineralny II
![]() Konkretnie podobają mi się u Ciebie: mogę odsypać EDM luscent powder Dusty Miller Art Girl (pojemnik 2.5g, pozostało 1/5 opakowania) Funnel Cake (pojemnik 1g, pozostało prawie całe opakowanie) Monsoon (pojemnik 1g, pozostało większość opakowania) Vintage Denim (pojemnik 2.5g, pozostało 1/3 opakowania) Hot Chocolate (pojemnik 1g, pozostało większość opakowania) French Films (pojemnik 2.5g, pozostało ok. 1/2 opakowania) Sea Horse (pojemnik 1g, zostało większość opakowania) |
|
|
|
|
#1712 |
|
Konto usunięte
|
Dokładam pędzelek Silk Naturals typu fiber. Pochodzi z wymianki (zdjęcie zapożyczam od Ricco22). Pędzelek ma trochę rys na rączce, stan włosia opisany był jako bdb-. Wyprałam, użyłam jedynie raz- wczoraj i to jednak nie dla mnie. Zbytnio przyzwyczaiłam się do dużego Lumiere. Silk Naturals to inne włosie, a ja lubuję się tylko w tym z różowych pędzelków Lumiere
. Oddaję go więc w inne ręce . Aha! jest to taki mini pędzelek.Dokładniejszy opis po powrocie do domu NIEAKTUALNE- Cynamonka Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2011-11-01 o 17:00 |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Villete znajdziesz u mnie coś za Lily Lolo Clementine?
Edytowane przez Jovanka85 Czas edycji: 2011-10-30 o 21:08 |
|
|
|
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
oddam:
1)próbki: - Meow concealer Sphynx 0, - Meow FF Chausie 1, - Meow FF Himalayan 1 (to i Chausie maźnięte tylko na test paskowy) 2)odsypki: - Meow Sphynx FF 1, - EDM intensive fair jakby ktoś był zainteresowany, to proszę o PW, bo rzadko tu zaglądam Edytowane przez riliana Czas edycji: 2011-10-30 o 22:19 |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładka:
Sample Meow, raz testowane: cienie: Undead, Zombie Apocalypse Royal, Egyptian Treasures Skiny Dippers Medium Ocicat Róż: Cashmere, Pink Inc Blusche: raz testowany sampel rozświetlacza Babydoll Silk Naturals: raz testowany sampel rozświetlacza Spelndid Lily Lolo: odsypię połowę cienia Vanilla Shimmer, w zasadzie tylko za podobną odsypkę innego cienia LL ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Hot Chocolate (pojemnik 1g, pozostało większość opakowania) French Films (pojemnik 2.5g, pozostało ok. 1/2 opakowania) Sea Horse (pojemnik 1g, zostało większość opakowania) Funnel Cake (pojemnik 1g, pozostało prawie całe opakowanie) Dusty Miller mała odsypka + Monsoona i Art Girl na spróbowanie tyci mogłabym Ci oddać jedną paletkę. Jak sądzisz? Edytowane przez cynaamonka Czas edycji: 2011-10-31 o 18:33 |
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Rozeznanie
|
Wymiana z Wolfshade:
Joasia Be: Bromelaina - 5-7 g Ekstrakt z winogron ZSK Ekstrakt z zielonej herbaty ZSK Wolfshade *PC-4 -15ml Alterra: *krem aloesowy na dzień - raz użyty *krem do skory wrażliwej - raz użyty (jw ) - próbki serum Lemon BU, kremu AZELO
|
|
#1718 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonko, znajdziesz coś u mnie za:
Meow- próbka różu Cashmere Meow- próbka różu Cotton Candy AwGM- próbka podkładu Hope 3.0 Meow- próbka cienia Aloof + być może Meow- próbka różu Slip ? Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2011-10-31 o 23:05 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;30255471]Cynamonko, znajdziesz coś u mnie za:
Meow- próbka różu Cashmere Meow- próbka różu Cotton Candy AwGM- próbka podkładu Hope 3.0 Meow- próbka cienia Aloof + być może Meow- próbka różu Slip ? A pewnie, że tak Podoba mi się u Ciebie Lumiere- próbka rozświetlacza "Innocence". I zainteresował mnie ten pędzelek Silk Naturals, który masz z wymianki a który Ci nie podpasował - bo jak rozumiem nie pasuje Ci jego wielkość (a właściwie małość ) a nie to, że jest zużyty?Obiecywałam Ci sampla Flamingo i trzymam go dla Ciebie - ale coś mi się zdaje, że sobie u Is ostatnio zamówiłaś, więc nie wiem, czy jesteś jeszcze zainteresowana? Cashmere mogę Ci sypnąć nieco więcej do woreczka jeśli chcesz
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Kupiłam sobie dodatkowe próbki, bo nie wiem czy kupować pełne wymiary . Postanowiłam być mniej "narwana" i rozważniej podchodzić do zakupów- np nie kupować róży, cieni, które na twarzy/powiekach są dla osób trzecich identyczne .Otóż to, że jest malutki i niezbyt potrafiłam nim się obsłużyć (wczesniej, przed Lumiere fiberem, miałam też większy pędzelek do różu). Dodatkowo, jak wspomniałam, to włosie jest inne niż Lumierowskie, a ja używam praktycznie samych tych różowych pędzlów Lumiere- własnie przez włoski. Nie odpowiada mi np włosie EDM, które ma wiele fanek. http://host.silknaturals.com/creb/fi...ush-p-342.html On ma te czarne włoski takie szorstkawe (widać na zdj nawet, takie jest niezbyt "równe"). Te białe, dotykające twarzy, jest miękkie |
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak na poziomie 1g, niecałego może.
Z Millera mogłabym zrezygnować, jeśli uważasz, że to za dużo? Edytowane przez cynaamonka Czas edycji: 2011-11-01 o 12:39 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Konto usunięte
|
Pędzelek SN.
Przepraszam, ale pędzelki dziś lecą do prania. Gdybym je uprała, wyschły by prawdopodobnie wieczorem, a wtedy światło już inne. Niestety nie jest to aparat taki, jaki posiadają niektóre blogerki, także nie widać każdego włoska itd ![]() Porównałam go ze "Small Flat Buffer" Lumiere. |
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Przypominam o moich minerałach na wymiankę:
Cienie lucy minerals- oddam połowę twilight liner cloud 9 lavender blush beige Morning mist Podkład Light Medium orginal odsypię połowę EDM Lavender korektor sampel, otwarty dla sprawdzenia koloru Korektory: Multi- tasking - sampel Intensive ivory -sampel Dandelions - cień sampel taka wanilia Silk naturals cienie w ilości widocznej na zdjęciu, to są te gratisowe pudełeczka Amalgam Derby Fig Leaf- nie ruszana próbka pomadki na patyczku Kolorówka Mika pale tan- mala próbka mika Ivory lace 5ml testowana Ochra czerwona 5 ml testowana Pielęgnacja naturalnie Silk naturals nowa próbka 5 ml serum z wit c
Krem pod oczy Alterra orchidea używany przez nie cały tydzień, zapach mi przeszkadza Krem i balsam physiogel- nietrafiony prezent nowe, są fajne ja używam takich samych, jednak nie mam w zwyczaju używać 2 razy pod rząd tych samych kosmetyków, za bardzo lubię nowości więc te chcę wymienić, mają bardzo fajne naturalne składy: Physiogel, Krem hypoalergiczny do pielęgnacji twarzy i ciała 75 ml, nowy w kartoniku kwc https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4148,physiogel-krem-hypoalergiczny-do-pielegnacji-twarzy-i-ciala.html& next=1 Physiogel, balsam hypoalergiczny do pielęgnacji 125 ml nowy w kartoniku Próbki naturalnych kremów w saszetkach: Logona Baby Body Lotion 3ml Lavera- krem dzika róża liposome intensive cream wild rose 1 ml Lavera - facesorganic calendura balancing cream 1 ml Lavera krem do rąk z Q10 1 ml Półprodukty: Zrób sobie krem liposomy nawilżające odlewka odsypki: witamina c pudrowa witamina b3 glukonolakton Plus wiele innych kosmetyków i zapachów w wątku w podpisie
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;30260120]Pędzelek SN.
Przepraszam, ale pędzelki dziś lecą do prania. Gdybym je uprała, wyschły by prawdopodobnie wieczorem, a wtedy światło już inne. Niestety nie jest to aparat taki, jaki posiadają niektóre blogerki, także nie widać każdego włoska itd ![]() Porównałam go ze "Small Flat Buffer" Lumiere. Ja bym się zdecydowała na ten pędzelek, szukam czegoś do nakładania rozświetlacza na szczyt kości policzkowych i myślę, że ten będzie jak znalazł, mimo, że mały.
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego jak najbardziej się nada. Też pojawiła się u mnie taka myśl, żeby w tym celu go używać, tylko, że mam już 2 pędzelki do rozświetlacza. W takim razie, przechodzimy dogadywać się na PW i tutaj oznajmić ostateczną decyzję?
|
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;30260693]Do tego jak najbardziej się nada. Też pojawiła się u mnie taka myśl, żeby w tym celu go używać, tylko, że mam już 2 pędzelki do rozświetlacza.
W takim razie, przechodzimy dogadywać się na PW i tutaj oznajmić ostateczną decyzję? [/QUOTE] |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Łatwiej by mi było szczerze mówiąc wysłać bez niego, bo mam go w innym mieście niż mieszkam teraz i by się opóźniła przesyłka (nie wiem, kiedy następnym razem będę tam w domu, chyba dopiero przed świętami), a cienie mam pod ręką |
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, ale Multi-tasking przed chwilką właśnie wymieniłam.
|
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
W porządku, nie zależy mi na nim tak bardzo. Wolisz Storm czy Bad Girl?
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Wymienie podklad Lily Lolo China Doll (w pudeleczku po Blondie) w zamian za Blondie
Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2011-11-02 o 09:37 |
|
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
WET SAND Everyday Minerals SZUKAM
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Chętnie wymienię Podkład LUMIERE FAIR NEUTRAL VV XXL, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam Light Warm Lumiere.
Zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
szukam hydrolatów.
|
|
#1737 |
|
Rozeznanie
|
Koniecznie wymienię Lucy Minerals Medium Olive w formule Original na formułę Light (ten sam kolor). Użyty do 5 razy.
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
poszukuję z Mazideł (albo z innych sklepów z półproduktami):
Hydromanil NMF łyżeczki miarowe ekstrakty owocowe hydrolaty: z głogu, migdałowy, lipowy Dry-flo (ale z terminem dłuższym niż 12.11) |
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
przypominam, ze oddam bigi
lily lolo clementine - roz lumiere cashmere fair neutral 12g xxl
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
Wymienię podkład Lily Lolo - Warm Peach na Popcorn lub inny podkład mineralny. Zainteresowane piszcie na PW
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

. Oddaję go więc w inne ręce

) a nie to, że jest zużyty?
. Postanowiłam być mniej "narwana" i rozważniej podchodzić do zakupów- np nie kupować róży, cieni, które na twarzy/powiekach są dla osób trzecich identyczne