Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 14:33   #1711
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

cotynato kawał chłopa z Filipa między nami 2 dni różnicy, a A. waży jakieś 2300. Jeśli możesz rodzić za jakiś tydz to wtedy będziesz miała skończony 35 tc, tak???? I może rzeczywiście Ty z ta swoją leniwą macicą będziesz FIRST

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:37   #1712
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Też nie wiem Gdzieś coś było napisane, że na początek kilkanaście pampersów na dzień
Podobno tyle wypróżnien ile karmień + 2,3.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:38   #1713
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Witajcie...

Troszke Was podczytuje bo padłam po zrobieniu 130 pierogów

Przerazona jestem przez Was....ja nic nie mam spokowane, nic nie poprane....

Cotka skoro Ty juz gotowa jestes spisz prosze co masz w torbach...To ja z gotowca skorzystam....

Moja Lenka tez juz się ustawiła....ale puuuupka w kanale .... masakra
w jednej

1. wielki ręcznik, średni i mały
2.skarpetki
3.ręcznik papierowy
4.majtki
5.wkłady
6. stanik + laktacyjne wkładki
7.osłonki na kibelek hy hy
8.wodę, landrynki, herbatniki
9.opaskę na włosy
10.japonki
11. klapki tż
12. kosmetyki, szczotka
I nie pamiętam co tam jeszcze, w sumie nie wiem też czego mi brakuje?

A dla dziecia w drugiej torbie, chusteczki wilgotne, pampki, czapki, niedrapki, rogal, kolejna moja piżama, kosmetyki, ciuszki będę wkładała dopiero, tetrowe..

Pestus i nie ma już szans? U mnie glowę wsadził w krok mocno ponoć więc nie powinien się już obracać, ale też mam trochę stresa że zdolniacha wykombinuje coś

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:40   #1714
BordAna
Zadomowienie

AgnesD: wszystkiego najlepszego
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:41   #1715
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty
Okazuje się, że mały tak nisko główką, że ginka powiedziała tż, że może mu przeszkadzać w tyryryry . Oczywiście on zero paniki a ja już cała zestresowana, że mi dziecko poobija .
Powiedziała, że waży ok 2800-3200, nie wiem dlaczego tak- zawsze podawała jedną wagę a tu taki zakres
Powiedziała, że już tydzień i mogę rodzić i się by nie zdziwiła bo mały się już tak ulokował, że mało mu brakuje, żeby się zacząć usadawiać wiecie jak
Wyniki mi się poprawiły dzisiaj oddałam paciora do analizy, pobrałam krew, jak odbiorę wyniki to jeszcze tylko generalne sprzątanie, pranie i mogę rodzić
Cotka za wizytę Filipek jaki już duży
to może kochana Ty będziesz pierwsza a już wprawka cała skompletowana??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:42   #1716
19natka88
Zakorzenienie

Agnyska to była TA pościel

Cytat:
Wróciłam z wizyty
Okazuje się, że mały tak nisko główką, że ginka powiedziała tż, że może mu przeszkadzać w tyryryry . Oczywiście on zero paniki a ja już cała zestresowana, że mi dziecko poobija .
Powiedziała, że waży ok 2800-3200, nie wiem dlaczego tak- zawsze podawała jedną wagę a tu taki zakres
Powiedziała, że już tydzień i mogę rodzić i się by nie zdziwiła bo mały się już tak ulokował, że mało mu brakuje, żeby się zacząć usadawiać wiecie jak
Wyniki mi się poprawiły dzisiaj oddałam paciora do analizy, pobrałam krew, jak odbiorę wyniki to jeszcze tylko generalne sprzątanie, pranie i mogę rodzić

Cytat:
Witajcie...

Cotka skoro Ty juz gotowa jestes spisz prosze co masz w torbach...To ja z gotowca skorzystam....

Pesteczka

Cytat:
O jaaa , ale fajną pościel z misiem mają szkoda że taka droga ;-(
Szkoda, szkoda

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Podobno tyle wypróżnien ile karmień + 2,3.
oo tego nie wiedziałam

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-08-10 o 20:30
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:43   #1717
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
cotynato kawał chłopa z Filipa między nami 2 dni różnicy, a A. waży jakieś 2300. Jeśli możesz rodzić za jakiś tydz to wtedy będziesz miała skończony 35 tc, tak???? I może rzeczywiście Ty z ta swoją leniwą macicą będziesz FIRST
35 już skończony ona mówiła , ze tak za 10 dni to już mogę jak coś bo mały da radę. Znając życie to nadziei mi narobiła a ja się przeterminuję Bo powiedziała, ze nikt nie wie jak to będzie- mały decyduje a już wiele historii takich było że babki już prawie rodzące a doczekały 40 tygodnia. Jeszcze wyjdzie że małgosia się przeterminuje to padnę- serio
W każdym razie na wizytę mnie nawet nie umówiła. Powiedziała, że jak do wrzesnia nie urodzę to mogę zadzwonić i się umówić jak by coś było nie hallo i kazała dzwonić i pytać, pytać. Poopowiadała o odchodzeniu wód itp No nic, zobaczymy. Dobrze, że tż słyszał to może szybciej uwiniemy się z ogarnięciem wszystkiego.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-08-10 o 14:45

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 14:44   #1718
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez cotynato
Wróciłam z wizyty
Jeny, jaki duży facet!! Gratuluję dobrych nowin.
Mój małż jak się dowiedział, że się syn już zapakował głową w kanał rodny to odmówił współżycia . Jak się zapytałam czy aby nie przesadza zrobił zniesmaczoną minę i powiedział " Kobito, TAM jest człowiek".
Zrobiłam , ale co poradzę.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:46   #1719
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Oo! Agnysko, a możesz coś napisać o jakości materiału? Zamówiłam jednak tę piżamkę, ale potem zaczęłam się zastanawiać nad przeźroczystością tej bawełenki. W realu są tanie koszulki do karmienia, ale z tak lichego materiału, że już firanki dają dyskretniejszy prześwit. Jeśli się okaże, że bawełna jest. b cienka to wezmę tę najciemniejszą, koralową.
Dziwna ta bawełna, dość cienka, ale na pewno nic nie prześwituje, nie jest zbyt miękka, choć prana i prasowana. Wezmę ją, pewnie będzie na poród, bo kusa i jednak najcieńsza z tych co mam. Ale 100 % przekonana co do niej nie jestem. Myślę nad t-shirtem, ale musiałabym kupic jakiś XXL, bo te męża mi tyłka nie zakryją.

Cytat:
Mmm, a z czym?

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:48   #1720
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Hej kochane, to znowu ja na chwilke
widzicie, ostatnio tak się śpieszyłam, że zapomniałam napisac jak sie czuje itd.
dobrze że jest dobrze

Cytat:
Kubuś wyszedł super, jestem dumna z tż jeszcze tylko motylki trzeba dokupić ale to po 15 bo sprzedający ma urlop.

Cytat:
Widze że coraz więcej dziewczyn czuje ze to już tuż tuż Sama jestem ciekawa która to pierwsza się rozpakuje
mnie tez ciekawi która pierwsza wiem tez że po tej pierwszej to już "sznurkiem" pójdziemy i też niekoniecznie w kolejności
Stary 2011-08-10, 14:48   #1721
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
w jednej

1. wielki ręcznik, średni i mały
2.skarpetki
3.ręcznik papierowy
4.majtki
5.wkłady
6. stanik + laktacyjne wkładki
7.osłonki na kibelek hy hy
8.wodę, landrynki, herbatniki
9.opaskę na włosy
10.japonki
11. klapki tż
12. kosmetyki, szczotka
I nie pamiętam co tam jeszcze, w sumie nie wiem też czego mi brakuje?

A dla dziecia w drugiej torbie, chusteczki wilgotne, pampki, czapki, niedrapki, rogal, kolejna moja piżama, kosmetyki, ciuszki będę wkładała dopiero, tetrowe..

Pestus i nie ma już szans? U mnie glowę wsadził w krok mocno ponoć więc nie powinien się już obracać, ale też mam trochę stresa że zdolniacha wykombinuje coś
Dziękuję Jaka dokładna lista.... pkt 8 mnie rozbawił
Gin powiedział ze jest 1 % szans na obrót, ale dooopke wyczuł w badaniu ginekologicznym juz wiec.... A tz powiedział ze z seeeksem koniec bo pedofilem nie jest:)
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:49   #1722
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Mój małż jak się dowiedział, że się syn już zapakował głową w kanał rodny to odmówił współżycia . Jak się zapytałam czy aby nie przesadza zrobił zniesmaczoną minę i powiedział " Kobito, TAM jest człowiek".

Padnę. Mój oczywiście nie widzi przeciwwskazań.
Filipek wg niego na pewno zrozumie i nie będzie miał za złe.
No nie wiem... oby jakiejś traumy się nie nabawił

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Dziękuję Jaka dokładna lista.... pkt 8 mnie rozbawił
Gin powiedział ze jest 1 % szans na obrót, ale dooopke wyczuł w badaniu ginekologicznym juz wiec.... A tz powiedział ze z seeeksem koniec bo pedofilem nie jest:)
nie wytrzymam z wami.
Z tą pupką to myślę że i mojemu tż by się odechciało

Wymianka.
Stary 2011-08-10, 14:54   #1723
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
mi moj tz powiedział że jak mały "wyskoczy" to pierwsze co to popuka tatusia w główkę i powie " i co?? miło ci tak"?
Stary 2011-08-10, 14:54   #1724
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
35 już skończony .
no tak, 36 tc skończony
w tych 10 dniach musi być coś magicznego, bo mój gin wczoraj też mówił, że za te 10 dni to już będzie ok, ale wiadomo lepiej poczekać ciut dłużej.

Musze stanowczo dopakować torbę, choć nie wiem jak ja się pomieszczę!! Zapakowałam ręczniki, piżamy, buty i zostało tak mało miejsca, że szok. A gdzie jeszcze podkłady, laktator?? Chyba zapakuję 1 torbę na poród, a drugą na pobyt w szpitalu, no o torba z rzeczami dla małej jak na wakacje wyprawa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:54   #1725
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś całą noc nie mogłam spać... Żadnych skurczy, "jedynie" mój kręgosłup i biodra. Rano podobnie jak niektóre z Was akcja krwidawstwo. Musiałam jechać do laboratorium do szpitala ponad 20 km, a mój mąż to najchętniej kazałby mi jechać samej (nie dość że pada i ślisko, panicznie boje się jazdy windą, a trzy to już nie taka sprawna jestem). No ale towarzyszył mi nie darowałam mu

A teraz gotuje rosołek. Już pachnie
mnie też biodra strasznie bolą w nocy, aż do kolan mi promieniuje...

ja jeżdże na razie wszędzie sama a juz na badania to zawsze bo mąż w pracy. A tez mam kawałek, 12km. Czasem sie troche boje ze mi sie słabo zrobi za kierownicą ale wybór mam prosty - albo samej jezdzić albo w domu siedzieć

Cytat:
natka na zdjęciach nie wygląda źle ta pościel ale już Cię widzę biedną zapłakaną nad nią skoro mama zafundowała córci/wnukowi nową
mnie tez sie wydaje, ze wygląda ładnie ale pewnie Natka inaczej to widzi swoim okiem

wogóle poczułam sie wyrodna bo moja mała z pościeli to posiada prześcieradło na gumce i osłonkę na łóżeczko ale tak chyba pozostanie na razie - chyba ze jakas babcia popadnie w litość, ze niedobrzy rodzice nie kupili dziecku poscieli

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Dostał śliczną torbę z reservered z nowej kolekcji, koszulę taką bardziej elegancką- spodobał mi się kolor stalowo-oliwkowy i zegarek fossila
Tak to jest wypuścić się na zakupy pierwszy raz od dawna A ja tak lubię prezenty kupować
tez uwielbiam kupować prezenty - jak sie wypuszcze przed swiętami to pół pensji bym wydała

Cytat:
mój to całą ciążę zestresowany jest

Cotka dla dużego synulka

Pestuś czyli co, mała odmawia współpracy? co powiedział lekarz, nie ma juz szans zeby sie obróciła?

ide obierać ziemniaczki ja dzis sobie serwuje moje ulubione jajo sadzone, ziemniak, kalafior i kefirek do tego, a TZ bedzie dojadał wczorajszy obiadek od mamy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:09   #1726
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

Dziś całą noc nie mogłam spać... Żadnych skurczy, "jedynie" mój kręgosłup i biodra. Rano podobnie jak niektóre z Was akcja krwidawstwo. Musiałam jechać do laboratorium do szpitala ponad 20 km, a mój mąż to najchętniej kazałby mi jechać samej (nie dość że pada i ślisko, panicznie boje się jazdy windą, a trzy to już nie taka sprawna jestem). No ale towarzyszył mi nie darowałam mu

A teraz gotuje rosołek. Już pachnie
ty to też się namęczysz...

a winda na 20km...

Cytat:
Pokaże Ci zdjęcia mojej pościeli na żywo po praniu, (chociaż nawet na zdjęciach nie widać tego) to co było białe to niestety wyszarzało, zdecydować musisz sama
kurde ...źle niewygląda..ale ciut jak sprana... sama nie wiem ehh...

KTOŚ JESZCZE KUPOWAŁ I PRAŁ POŚCIEL OD MAGICTEX??

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem
zakupiłam padlinke nawet sniadanko sobie zrobiłam a teraz czekam na meza i bede wcinac dalej
no i jestem genialna od razu zakupiłam schabik na jutrzejszy obiad i piers z kuraka do zamrazalki zebym nie musiała w najblizszych dniach do miesnego pedzic hehe
Też tak robię ostatnio...

Cytat:

Kubuś wyszedł super, jestem dumna z tż jeszcze tylko motylki trzeba dokupić ale to po 15 bo sprzedający ma urlop. No i czekam jeszcze na baldachim który szyje moja mama, bo ten który był w zestawie jest ble
Jak wszystko będzie to będą fotki no i będą też fotki z sesyjki

Widze że coraz więcej dziewczyn czuje ze to już tuż tuż Sama jestem ciekawa która to pierwsza się rozpakuje
no to czekamy na fotki z niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
skroiłam warzywa na leczo i nastawiłam niech się duszą, ale mam smaka, nie mogę się doczekać aż będzie gotowe
leczo...ojj jutro zrobię pozakupach chyba...

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej Mamy!
Ale się dziś dobrze wyspałam i kręgosłup na razie nie boli, żyć nie umierać, gdyby tylko nie ból krocza i kłucia

super

A w załączniku to ta pościel po praniu? Moja zielona krateczka na szczęście nie wyblakła ani nic innego po praniu, jest jak nówka.
a to ten sam sprzedający??

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dziewczyna czy któraś z Was kupowała w tesco pampersy huggies z wycięciem na pępek, bo są teraz w promocji tzn, do dzisiaj i się zastanawiam czy kupić? 2 paczki w cenie 1 za 16,79 wychodzą 54 sztuki. Słyszałam że te huggiesy są takie sobie więc nie wiem co robić. W sumie 1 mam tylko jedną paczkę 78 sztuk i może być mało
kuzynka co miesiąc temu urodziła nie zadowolona,.podobno przeciekały.. ale to jak ze wszystkim.ile mam tyle opinii

Cytat:
Wróciłam z wizyty
hmm...to może Cotkowe maleństwo będzie pierwsze czas pokaże

Cytat:

szalooooona.... daj trochę!!

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:11   #1727
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Bry
Dziewczyny jakie macie pampy???? I ile? Ja kupiłam 2 paczki Pampers Premium Care 1 pakowane po 78sztuk i 2 paczki Pampers New Baby 2 pakowane po 94sztuk i teraz gdybam czy taki zestaw może być na początek??
ja jeszcze nie mam żadnych chyba licze na to, że na początku się obejdę bez
Stary 2011-08-10, 15:11   #1728
kaileight
Zadomowienie

cotka

Gratulacje udanej wizyty Faktycznie już niedługo będziemy się rozpakowywać

Cytat:
Witajcie...

Pieroogiii a z czym?

Moje dziecko też w kanale, i też pupką w dół
Stary 2011-08-10, 15:25   #1729
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ide obierać ziemniaczki ja dzis sobie serwuje moje ulubione jajo sadzone, ziemniak, kalafior i kefirek do tego, a TZ bedzie dojadał wczorajszy obiadek od mamy
kalafior
jak ja już go długo nie jadłam całe 4 dni
chyba się skuszę na jajko sadzone...co będe dziecku żałowała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 15:25   #1730
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
nie widzę w tym nic śmiesznego, serio... wręcz przeciwnie, szkoda mi tych zwierzątek
Cytat:
Już brz przesady Pewnie założyli na chwilę. Wiele osób zakłada codziennie jakieś kapoczki, kubraczki i dziergane sweterki

urocze niektóre zdjęcia

no ja bym swojej psiny tak nie przebrała, choć mentalnością pasuje na Kłapoucha a myślę, że wiele gorszych rzeczy zwierzakom robią ludzie więc nie jest tak tragicznie. w usa wszytsko co się rusza na halloween przebierają

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:33   #1731
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Bry

urocze

Dołączam się do życzeń Agnes najlepszego i Danika za 33 tc

Tusia słodki avatarek

Dziewczyny jakie macie pampy???? I ile? Ja kupiłam 2 paczki Pampers Premium Care 1 pakowane po 78sztuk i 2 paczki Pampers New Baby 2 pakowane po 94sztuk i teraz gdybam czy taki zestaw może być na początek??
Mam narazie jedna paczke huggiesow 1 bialych bo mialam bon w promocji ...
Zaplacilam chyba 2 euro za 37 sztuk
Mam zamiar kupic jeszcze huggiesy 2 ale te czerwone (nie pamietam nazw)
i narazie wystarczy to...
Jak bede w szpitalu to tz dostanie na pewno liste co ma dokupic

Cytat:
Mam te same ale z każdego po 1 paczce Myślę, że na początek może być

Pokaże Ci zdjęcia mojej pościeli na żywo po praniu, (chociaż nawet na zdjęciach nie widać tego) to co było białe to niestety wyszarzało, zdecydować musisz sama

A teraz już ok? Też bym chłopu nie darowała
Nie jest zle z ta posciela...
Moje dziecko tez bedzie mialo sprana bo po starszym bracie i
mysle ze chyba sie na mnie nie obrazi

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej Mamy!

Pytanie do doświadczonych mam: takie 3 paczki podpach, czyli 30 sztuk to na na jak długo mi starczą? I jak długo się tak porządnie leje, w sensie, że nie na normalną podpaskę, tylko na te gigantyczne? Bo nie wiem co potem, a wolałabym teraz coś kupić, bo mąż zna się tylko na tamponach

Danika, gratulacje skończonego 33 tygodnia U mnie dziś ostatni dzień 8 miesiąca

Idę gotować pomidorówkę, bo mi kiszki marsza grają
Narazie zakupilam dwie paczki wielkich podpasek (chyba jest ich po 20 szt. w paczce..
Pamietam ze najgorzej sie ze mnie lalo pierwsze 3 dni....
Wtedy zuzywalam chyba najwiecej podpach...
Wszystko zalezy co ile bedzie sie tez zmieniac..
Ja to lazilam non stop.... chyba co 2 godziny w pierwszy dzien..
Potem juz zadziej..
A po 3 dniach uzywalam jeszcze te podpaski grube ale nie takie dlugie..
chyba medium... Na normalne cienkie podpaski chyba po 2 tyg. sie przezucilam..
Ale przez to ze ja mialam duzo tych szfow i lepiej mi bylo w tych grubasnych podpaskach...

Cytat:
Witajcie...

No wiec bedziesz miala cesarke..??
Nie martw sie , czasami zdaza sie ze dzieci sie odwracaja nawet przed
samym porodem.... A jakby nawet cesarka to nie bedzie tak zle....

Stary 2011-08-10, 15:40   #1732
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
mnie też biodra strasznie bolą w nocy, aż do kolan mi promieniuje...

wogóle poczułam sie wyrodna bo moja mała z pościeli to posiada prześcieradło na gumce i osłonkę na łóżeczko ale tak chyba pozostanie na razie - chyba ze jakas babcia popadnie w litość, ze niedobrzy rodzice nie kupili dziecku poscieli

Pestuś czyli co, mała odmawia współpracy? co powiedział lekarz, nie ma juz szans zeby sie obróciła?
Ja tez po nocach nie spie....nogi mnie kreca...jest mi niewygodnie i źle.... Leże i czytam po nocach ksiazki

Moja mała ma tylko łóżeczko i goły materacyk....to ja nawet wyrodna nie jestem

Jest 1 % na orót...ale mała doopcia juz usadowiona i chyba jej wygodnie...Teraz mnie tak nisko kopie nóżkami az mi dziwnie...

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

szalooooona.... daj trochę!!
Zapraszam

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
c

Pieroogiii a z czym?

Moje dziecko też w kanale, i też pupką w dół
Ruskie A który masz tydzien???? Cc sie nam szykuje....
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:50   #1733
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a to ten sam sprzedający??
Ja kupowałam u My sweet baby, ale jakos nie pomyślałam, że to zależy od sprzedającego Chyba materiały od tego samego producenta, bo skąd by się te wzory powtarzały? Ale pewna nie jestem

Dogorywam po zupie pomidorowej i połówce gigantycznego melona Mało mi się teraz w żołądku mieści.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:53   #1734
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

A ja śmigam coś zjeść i do SR zmykam
miłego popołudnia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:06   #1735
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez po nocach nie spie....nogi mnie kreca...jest mi niewygodnie i źle.... Leże i czytam po nocach ksiazki
ja też w nocy nie mogę zasnąć, za to w dzień wtedy mi się super śpi...
przewaznie zasypiam ok 2-3 w nocy lub nawet póxniej a wtedy sie ok 12-13 budzę i dzień do d...bo mi się nic nie chce to się kładę spowrotem i dalej mogłabym spać..
staram się tego nie robić żeby w nocy się nie męczyć ale i tak z boku na bok sie przewracam a nie mogę wyrobic czasami bo przewrócić się z jednego boku na drugi to dla mnie nie lada wyczyn..boli mnie podbrzusze i w pachwinach... mam wrażenie że w moim kroczu dzieje się coś niedobrego... tak mnie tam rwie...
do tego kolana mnie rwą...
ehh.. czuję się jakbym miała z 30 lat więcej niż mam

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

zresztą przeraża mnie i porod i cc...
ale chyba bardziej boje sie czy dam radę przy porodzie... niie chodziłam do SR i nie wiem zabardzo co to zaczy oddychać przez przeponę bo podobno w ten sposób trzeba oddychac przy porodzie? wogole nie wiem jak oddychac żeby urodzic...
a cc... sie obawiam bo wiem że cięzko będzie po... brzuch zszyty, bedzie rwal a tu trzeba bedzie sie dzieckiem zajmowac i karmic...
Stary 2011-08-10, 16:12   #1736
cotynato
Zakorzenienie

No to co Nie każda kobieta w ciąży chodzi do SR a każda rodzi. Położna pomaga, jednak nigdy nie jest to tak skuteczne jak systematyczne ćwiczenie na SR..

Wymianka.
Stary 2011-08-10, 16:20   #1737
BordAna
Zadomowienie

Cotka: a Ty chodziłas?
albo wiesz jak oddychać??
mnie strach obleciał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 16:31   #1738
kapka
Zadomowienie

Zaszalałam..zachciało mi sie przed 12-tą zrobić rogaliki drożdżowe z nadzieniem..narobiłam tyle ciasta,że do 15-ej zawijałam rogale..

Na dodatek mam cały pokój przeniesiony do kuchni-jedna wielka masakra, TŻ pojechał w trase i ma wrócić dopiero w piątek zostawił mnie w takim grajdołku

Nie pamiętam ile opakowań takich dużych podpasek poporodowych mi poszło, z 2 opakowania do szpitala pasuje mieć, zawsze TŻ może dokupić w aptece.

Dzisiaj coś Małgosi nie widać..

Cytat:
Co do kremu to nie wiem

to może TEN link zadziała w każdym razie pościel 3el, mały podróżnik, kolor żółty
To jak musisz iść to idź :P

Pościel taka jak w załączniku
Pościel śliczna
Widze,że ten wcześniejszy komplecik co zakupiłaś,troszke był niewypałem?Ja z mojego kompletu też nie jestem do końca zadowolona, samo to że kolor taki jasniutki puścił farbe przy praniu ręcznym..materiał troszke zmięknął, ale to nie to co powinno być

Cytat:
Wróciłam z wizyty
brawa dla synkarośnie zbój
..to co Cotka-ustawiasz się pierwsza do rodzenia?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
poród o czasie, no dobra pospieszyła sie o jakieś dwa dni bo miała cesarke zaplanowana na środe, ale chyba musiała ja cos złapac wczesniej, dowiem sie wszystkiego jak zadzwonie, ale na razie nei chce przeszkadzac
a skończyło się u niej na cc czy sn?napisz bo jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A ja śmigam coś zjeść i do SR zmykam
miłego popołudnia
..i dla Ciebie wracaj szybko, opowiesz co było ciekawego na zajęciach.

..TŻ nie mam , mała poszła na urodziny do koleżanki , więc ide do łóżka, zaglądne wieczorkiem

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:34   #1739
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Cotka: a Ty chodziłas?
albo wiesz jak oddychać??
mnie strach obleciał
Byłam na jednych zajęciach ( ominęłam dwa ponieważ tż miał mecze) i teraz idę na ostatnie zajęcia które są właśnie ćwiczeniami

Ja to skromnie, po małgosi,stokrotce ... dam im pierwszeństwo skoro już ich maluchy tak się pchają

Wymianka.
Stary 2011-08-10, 16:36   #1740
stokrotka_
Zadomowienie

a gdzie jest Małgosia ???

cotka...zadziałaj

Stokrotka Ci ustąpi miejsca
a tak serio jak Sara do 14-go się nie urodzi,to niech czeka do 22.08...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-10 o 16:37
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości