|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Słodki
![]() Cały mój Radek ![]() Cytat:
Ja też od ósmej doby podaje..K+D A położna jak u mnie była w trzeciej dobie to powiedział, ze jak w ciąży nie przyjmowałam witamin to mogę te K+D podawać od razu Małemu Ale nie podawałam, jakoś mnie nie przekonała, zaczęłam podawać od 8 doby.A ja taka głodna.. Ale o tej porze to sobie już daruję ![]() Teraz to się zakręciłam z tymi witaminami... Ja podaję VitaDerol+K. Podaje to któraś z Was? To wystarcza? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-09-06 o 23:34 |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Myślałam że już dziś się nie utrzyma, ale walczy dzielnie, kikut jeden Obstawiam więc że jutro odpadnie
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
Cookie jak piersi? pomógł prysznic?
|
|
#1714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1715 |
|
BAN stały
|
Saruniu brawa dla uszek
![]() Wodaqua super pocieszające ![]() Oby nie uczulenie ![]() Idę spać z Perełeczką.wtulę się i będę wąchać i całować ![]() Aaa...kocham karmić piersia-dlatego : Maksa-8 miesięcy Szymona-rok i 7 miesięcy Krystiana-rok i 9 miesięcy Izę-czas pokaże???? Aga Szymon jeżdzi autobusem szkolnym,pomarańczowym,wi ejskim-płacę im za bilety bo nie przysługują za darmo bo nie ma odległosci odpowiedniej tylko mniej ale puść dzieci na pieszo,bądz rowerem(Maks dopiero od roku jeździł w sumie miesiac) jak nie mają karty rowerowej. Spokojnej nocki mamusie i dzieciusie i jeden brzusiu |
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rocznicę i dla męża ![]() A ja mam kilka pytań :P 1) We czwartek mamy wizytę u ortopedy, odnośnie bioderek. Radek będzie miał wtedy niecałe 5 tygodni.. Czy to nie za wcześnie na ortopedę jeszcze? Któraś pisała, że najlepiej, żeby dziecko miało skończone 6 tygodni.... ? 2) Te szczepionki w 6tygodniu to trzeba wcześniej zamawiać czy tylko przyjśc do przychodni i oni tam mają? 3)Jak temperatura w pomieszczeniu jest odpowiednia dla Maluszka? Jeszcze mam 11stron do nadrobienia. Dam radę ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#1717 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja jeszcze chwilę, muszę sobie dziecko zorganizować, bo z samym wózkiem to jednak trochę głupio spacerować ![]() O proszę, już litość wzbudzam ![]() Dziękuję za dobre słowo Akurat w tym samym poście przeczytałam o wystawianiu FV a ja aktualnie szukam jakiegoś gotowca na bardzo prostą KPIR - kilka fv/msc czy ktoś tu się na tym zna? Cytat:
U mnie miała tylko 1 znajoma ![]() Poważnie? Moja też miała 39/4 a przepraszam, ale dam sobie nogę uciąć że nad włosami "siedzi" 10xdłużej Cytat:
Cytat:
Wzajemnie - spokojnej nocy dla całej Waszej gromadki |
||||||
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
od godziny nie spimy, i nic sie nie zapowiada na zmiane
padam |
|
|
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama tak samo boi się w lewo skręcać i przeważnie jeździ tak żeby tylko w prawo musieć skręcać ![]() Cytat:
Cytat:
ja nie śpię bo mała buszuje i gaworzy - oszalało dziecko o tej porzy to się śpi - no nic, spadam do wyra- może zasnę przy tych jej rozmowach
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-07 o 07:48 |
|||
|
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
Patik trzymaj sie dzielnie
|
#1722 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziękuję, zapowiada się biorę się dziś za zrobienie ![]() Cytat:
masz tu nas - inne słomiane wdowy, damy radę ![]() Nienawidzę takich tekstów, najchętniej bym ![]() a sami bezdzietni, albo mieli płaczące ciągle dziecko i wychodzą z założenia - dlaczego ktoś ma mieć lepiej... Cytat:
Wystarcza Z tą ósmą dobą chodzi o to, że wtedy się dziecku wyczerpują zapasy od mamy. Jeśli mama nic nie przyjmowała w ciąży to można wcześniej podać. Cytat:
2 - jeśli chcesz skojarzone to musisz do lekarza po receptę iść, w niektórych przychodniach możesz kupić na miejscu, ale chyba w aptece taniej a jeśli szczepisz na nfz, to ja dzwoniłam dzień wcześniej, czy będą bo chcę przyjść 3 - nie za ciepło, zwłaszcza do spania. Ok 20-21 stopni, do kąpania troszkę cieplej może być - 23-24. Cytat:
ja mam ale w excelu, więc tu nie mogę załączyć, jak chcesz to podaj mi na pw maila to Ci wyślę ![]() Cytat:
chyba trzeba nieźle nakombinować żeby trasę tylko w prawo opracować
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki muszę zamówić ten termometr... tylko który lepszy bezdotykowy czy do ucha/czoła?
Naczytałam się że te bezdotykowe trzeba dobrze opanować żeby prawidłowo zmierzyły... kurcze nie wiem
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 4 do tej pory spała pół godziny, rozumiecie mnie, co niektóre mamy nie wiem co ją opętało.drgawki mam z niewyspania i mi zimno. Teraz wcina butle i nie wiem czy zasnie beatka Ty masz grzeczne dziecko. moja jak sie budzi to od razu wyje. Zreszta ona prawie nie gaworzy i nie gada... Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-07 o 08:01 |
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
ja się chce to wszystko można
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() Właśnie siedze z laktatorem, a wiec poranek jak codzień. Bardzo sie ciesze z wczorajszego wyniku badania słuchu i jeszcze raz dziekuje za kciuki. Jutro jedziemy do Akademi Medycznej na USG brzuszka, wic jeszcze raz z Sarenka prosimy o magiczne fluidy Fotki naszej księżniczki w klubie
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to mój Patryś kończy dziś miesiąc!!!
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-09-07 o 08:22 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza SUPER NIANIA
|
|
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
hej piękne
najpierw coś napiszę bo dwa dni nadrabiam i co zabieram się za pisanie to pewien młody dżentelmen mnie woła dobitnie więc byliśmy na bioderkach wczoraj i pani powiedziała że są już lepsze na granicy normy żeby dalej ćwiczyć żabki ale jest poprawa więc się cieszę dodatkowo byliśmy w niedziele na dożynkach nie mogłam sobie darować bo moja siostra była gospodarzem ze szwagrem i była w stroju śląskim hahaha i w czepcu miałam ubaw po pachy i to za darmola a w poniedziałek mąż mnie zabrał na CONANA super napasłam oczy gość jest boski![]()
|
#1730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. U mnie w przychodni mają na miejscu. 3. Ania odpowiedziała Ci znakomicie także nie będę się powtarzała
|
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() melduje sie z Pchła na brzuchu powoli sie normuje, ale o tym zaraz.Zrodzil sie we mnie bunt!!!! ja nie chce dziecka calkowicie odstawiac od piersi, nie i juz!! nie mam zaufania do lekarzy nic a nic, wiec mam zamiar isc dzisiaj do poradni laktacyjnej, moze tam mi cos madrgo powiedza! bo ja nie rozumiem.. moje dziecko kocha cyce.. a to przciez mały człowiek.. wiec jakby ta cyca robila jej krzywd, to moz sama by jej nie chciala czy potrzeba ssania jest absolutnie dominujaca?????tak czy inaczej puki jszcze mam cokolwik w cyckach pojde, wn koncu w razie czego da sie jszcze laktacje ratowac ![]() a poza tym, MM jest drogie przynajmniej jak dla nas w skali miesiaca to spory wydatek, bo doliczyc pieluchy, chusteczki, ubranja-bo rosnie jak na drozdzach, znowu jakies leki i w portfelu pusto nie zebym dziecku zalowala, ale czasem trafi sie miesiac, gdzie trzeba lepiej przygladac sie cenom
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hihi no nie moge
boski widok ![]() Cytat:
za miesiącCytat:
![]() ja tez tylko mąkę zdobyc muszę
|
|
#1733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() naprawdę SUPER ![]() Cytat:
![]() A Adas dziś ma 12 tygodni ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
IDŹ! Jak tylko chcesz karmić to idź, warto zrobić co możesz żeby to utrzymać! Lekarze czasem mają dziwne podejście, niestety wielu jest takich że na każdą dolegliwość lekarstwo to odstawienie ..... ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś w nocy jadła po 60ml mleka max i budziła się co dwie godziny do jedzenia a więcej za chiny nie chciała zjeść. jak się budzi to nie od razu płacze - tylko wtedy jak ją brzuszek boli albo jak bardzo głodna, jak baczka nie moze zrobić, ale też lubi sobie płaczliwie pomarudzić czasem jak nie może zasnać sama, zeby ja przytulic i wziac na rece.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-07 o 09:27 |
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak ja powiedziałam położnej, że Ala chce jeść co 2 godziny to kazała ją przetrzymywać bo to za często. Kazała dawać pić więc ja już nie wiem |
|
|
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za usg.świetna niania ![]() Cytat:
napisałam Ci w klubie Brunetko
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1738 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Trzymam kciuki żeby Sara dała Ci w końcu pospać Cytat:
Cytat:
za bioderka i zazdroszczę seansu - też lubię takie filmy ![]() Dzień dobry! Jako że Patik miała ciężką noc to nie napiszę jaką ja miałam, żeby jej nie wku***** . I absolutnie NIE chwalę Zuziaka. Która też ogląda Pierwszą Miłość? ![]() Wiem, wiem odmóżdżający serial ![]() A i nie mogę nadrobić ostatniej serii Czystej Krwi, no nie mam kiedy i aż mnie skręca
|
|
|
#1739 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A prawko mam od 1999 r., ale po tym jak zrobiłam, rodzice nie dawali mi auta... Dopiero od kilki lat na mężowym i teraz na wspólnym jeżdżę, jak trzeba... Jest coraz lepiej i myślimy, żeby dla mnie cos maleńkiego kupić za jakiś rok ![]() Cytat:
Cytat:
Ty jesteś chyba największą maniaczką karmienia piersią u nas na forum Cytat:
Cytat:
![]() Zajefajnie U nas kot chętnie by małej zabrał, ale jest wciąż onieśmielony![]() Cytat:
![]() siostra - ![]() Świetnie, poradz się!
|
||||||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Hejj Mamuśki i Brido już prawie
Nadrobiłam Was, nie miałam ostatnio czasu, bo wykorzystywałam w pełni ostatnie dni pogody i prawie w ogóle nas w domku nie było ![]() Zmalowana, Patik spoźnione życzenia WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE! I ja dołączam się do maniczek piersiowych Czy jest coś piękniejszego od widoku przyssanego dziecka do piersi z oooogromniastymi oczami łykającego mleko i do tego widać, że mu jest dobrze? ![]() W prawdze teraz muszę dawać mu parę razy z butelki mojego mleko, bo zagęszczam, ale i tak dostawiam normlanie, bo brakuje tego jak cholera! Cookie ratuj laktację, nie słuchaj lekarza, bo odstawienie to nie jest wyjście z sytuacji. Nie wiem czemu lekarze są tacy durni, że karzą odstawić od piersi skoro matka ma pokarm i chęci ![]() U nas też problemy brzuszkowe od początku były i ani razu nie usłyszałam, że mam odstawić. Mam dietę i tyle, stosuję się i jest lepiej. Do 3 m-ca takie problemy mogą wystąpić to jest cała ta niedojrzałość jeszcze układu pokarmowego, ale będzie lepiej i to niekoniecznie po MM. WALCZ ![]() Madziulka kryzysy się zdarzają, u mnie też był na samym początku, ale całodniowe leżenie z młodym przy piersi wystarczyło, także trzymam dostawiaj, dostawiaj i jeszcze raz dostawiaj![]() Agulaaabar zdrowia dla całej Waszej rodzinki ![]() Iustynko trning czyni mistrza, więc trenuj jazdę i pewnie niebawem będziesz super kierowcą ![]() Wodaqua cieszę się, że to nie alergia a poprostu wysypka AgaG masz śliczne dzieci Patik musisz być silna bedzie tylko lepiejTrzymam za szczepienia dzisiejsze Beatko, Brunetko i ktoś jeszcze...Carmela Nianię macie super U nas Debridat zadziałał po 2 tyg, już nie było aż takiego prężenia przy kupce. Teraz odstawiliśmy, bo już minął miesiąc. Brumku brzuch? a jaki brzuch? Bardzo ładnie się wchłonął Laska dalej jesteś![]() Nerola dalej Cię męczy? ![]() U nas wszystko dobrze, Dominik budzi się już tylko raz o 4 na jedzenie i wstaje po 8 i dalej śpi do 11 W dzień już jest bardziej aktywny, mało śpi, ale jest kochany. Od tygodnia już mamy AGUUUUUI uśmiechy są tak piękne, że z meżem cały czas go rozśmieszamy, bo Dominik to straszny śmieszek, takie radosne dziecko Kiedy się budzi staramy się żeby był uśmiech i powolutku nam to wychodzi.Próbowaliśmy z pieluszką, ale Domkowi wszystko jedno czy ona jest czy jej nie ma ![]() Suszarka owszem- zasypia w mig
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Ale nie podawałam, jakoś mnie nie przekonała, zaczęłam podawać od 8 doby.

co byś "mojego rekordu" nie pobiła, nikomu nie życzę, choć teraz z perspektywy czasu to nie było tak tragicznie

biorę się dziś za zrobienie
masz tu nas - inne słomiane wdowy, damy radę 

Zakończone: 2
zębole