|
|
#1711 | |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Mój Gacek natomiast ostatnio stwierdził, że całe łóżko i poduszki należą się JEMU!! Tak się drań rozpycha w nocy....niedługo to chyba na podłodze będziemy musieli z moim TŻ spać
![]() Muszę powiedzieć, że chyba ciut dojrzewa, bo coraz spokojniejszy się robi. I na szczęście w pełni zaakceptował wprowadzenie do codziennego menu suchej karmy
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj Boże go przesunąć to obrażony idzie w nogiMój na szczęście uwielbia suchą karmę i nigdy nie miałam problemu by chciał ją jeść
|
|
#1714 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale najlepsza jest trawa i to taka prosto z ogródka (specjalna moim nie smakowała). Teraz jak wychodzę z Grubciem na szelkach to pierwsze co robi to właśnie leci podgryzać trawkę. Co jakiś czas przynoszę mu też zerwanej na taras, to ją podgryza i się wyleguje. Śmieję się, że mam królika ![]() Cytat:
![]() Tak firanka, nauczona doświadczeniem zmieniłam od razu na taką, żeby mi jej szkoda nie było. A, że jest trochę za długa, to radości z zabawy jeszcze więcej. A jak słońce świeci to się w niej wyleguje. Śmieję się, że ma łóżeczko z baldachimem. ![]() Twoja też cudna, zakochałam się w tym roku w trikolorkach, więc mam i swoją ![]() Ja swojej uszyłam własnoręcznie myszkę, bo kupną to w 3 dni wypatroszyła co prawda niebieska, ale co tam. Uszka, ogonek, oczka i nosek ma, to Mała zadowolona.Cytat:
Niusia widzę, że też powoli się rozgaduje. Wita mnie miauczeniem (nawet jeżeli zniknę tylko na wizytę w wc ). Ale ja w ogóle zawsze dużo mówię do kotów i jakos prędzej czy później każdy mi coś tam odpowiadał.Moja mała, też próbuje "atakować" Tatusia, ale ten się nie daje, łapą od razu sprowadza ja do parteru. On za stateczny jest na takie zabawy. Ale mała nie ustaje w próbach ![]() Cytat:
A i oczywiście, ulubione kocie zajęcie "podsiadanie". Zawsze się wpakują na wygrzane przez człowieka miejsce.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-09-28 o 15:50 |
||||
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trawki spod bloku raczej mu nie przyniosę bo bałabym się, że jakaś obsikana przez psy by była.. nie wiem może mu zasadzę i zobaczymy co się będzie działo
|
|
#1717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W bloku to rzeczywiście masz mniejsze pole manewru. Ja mam duży własny ogrodzony trawnik więc mam skąd zrywać. Myślę, że na próbę warto zasadzić trochę w doniczce. Koszt niewielki, a nóż kotu podpasuje.
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie wiem jak jest z tym whiskasem bo może to zwykła karma tylko w nowym opakowaniu,że niby jakaś nowość...i chyba lepiej spytam w zoologu Zasadzę mu w wolny dzień i zobaczę
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzisiaj wylegiwały się w suszącym się praniu bo prześcieradło sięgało do podłogi to sobie legowisko zrobiły A te misie to Kryśka nałogowo wykrada córce, ma swoje typy i będzie tak długo się czaić aż wyniesie w końcu. Chowałyśmy do szuflad rożnych, to zauważyła do której i także wykradła, nie wiem jak to zrobiła, chyba zapach ją naprowadził W końcu odpuściłyśmy, i te upatrzone typy trafiły do niej w prezencie
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-09-28 o 18:00 |
|
|
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moje miśki z dziecięcych lat poprzednie koty wytarmosiły. Niedługo wybieram się do Ikea, a tam są myszki, takie małe maskotki za niecałe 3 zł, to jej kupię i będzie miała na zapas. Ja już dawno nauczyłam się, że jak koty sobie coś upatrzą, to prędzej czy później się do tego dorwą.
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zakazany owoc kusi najbardziej..Ode mnie do ikei za daleko..Poznań lub Gdańsk
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja codziennie przejeżdżam obok Ikei 2 razy, ale coś mi ciągle "nie po drodze"
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
u mnie w domu jest taki malutki stoleczek na ktorym sie siada np. do obierania ziemniakow. wytarczy na 2 sekundy podniesc cztery litery i od razu, nie wiadomo skad, kot siedzi na tym krzeselku. a najlepsze jest to, ze wlasciwie wszystkie moje poprzednie koty robily tak samo
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Jak Wasze koty reagują na dłuższą nieobecność jednego z domowników? |
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Wskakuje na taki taborecik koło drzwi wejściowych i tam czeka. Czyli zawija się w kłębuszek i śpi
Ale zawsze na tym samym miejscu, co jest jednak wzruszające
|
#1727 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak Maż nie wraca to ona idzie do mnie wtedy.A jak razem wracamy to czeka przy drzwiach i zaczyna się miauczenie, śpiewanie, tulenie, ale tylko chwilę a potem jest sprawdzanie co kupiliśmy i czy coś jest dla niej
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi na swoim miśku i kocyku
![]() P.S Wrzucam nowe zdjęcie swojej Lodzi Trochę wystraszona bo za bramą był pies mojego chłopaka
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jak nie ma nas długo w domu to pewnie śpi bo jak wracam z pracy to wychodzi zaspany, ziewa i się przeciąga albo jak idę po chodniku to czasem go widzę w oknie więc obserwuje sobie świat
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Lodzia cudowny
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to przepraszam nie wiedziałam, że to On
Ale i tak cudownyMój Kituś właśnie obwąchuje kadzidełko bo zapaliłam Skrada się i nie wie co ma zrobić jak podejść
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Iskra się wczoraj zaplątała w za długie zasłony i zerwała je.
Obiecywałam właścicielom mieszkania bezproblemowego kotka, więc zabieram się do szycia i naprawiania szkody.
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcę kupić kitusiowi drapak Znalazłam na aukcji taki fajny z domkiem, z drabinką i 3 pięterkami
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
To po północy chwile było. Chciałam psotnika zamknąć na noc poza sypialnią, żeby jeszcze czegoś nie strąciła, ale chwila miaukania i zawodzenia pod drzwiami wykruszyła mi surowe zapędy. Jeszcze by drzwi wydrapała czy coś z rozpaczy...
![]() Ja kupiłam drapak na promocji w biedronce za 20 zl, na razie wystarcza, ale jak go rozwali do reszty to przyda się wyższy
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj kituś przed kastracją też zawodził pod drzwiami jak zamykałam je i szłam spać, teraz już nie miauczy Jak śpię sama to śpi ze mną, jak jest U mnie Tż drzwi ma zamknięte
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Podjęłam decyzję w sprawie dokocenia - w sobotę ma być u mnie nowa kicia
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
jak chcesz bajerancki to zrob sama
(w sensie popros jakiegos faceta o pomoc)zalacznik - nasz drapak zbudowany przez mojego meza Cytat:
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam za bardzo przestrzeni na wielkie kocie domki i inne takie Tym bardziej, ze mieszkam z rodzicami![]() Przelicytowali mnie i obserwuję jeszcze 2 inne aukcje może się uda
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Jak mu czegoś zabraniamy mówiąc "nie wolno", to się tak śmiesznie odzywa, ni to miauczenie, ni to warczenie i jest to odgłos, który wydaje tylko gdy mu czegoś nie wolno, a on się nie zgadza 

Nie daj Boże go przesunąć to obrażony idzie w nogi
Bo ja zielona jestem w takich sprawach

W końcu odpuściłyśmy, i te upatrzone typy trafiły do niej w prezencie