|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Jak komuś przeszkadza nadmiar włosów, to chętnie przyjmę, nie pogardzę
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
A taki olej z kwasem salicylowym to gdzie mogę nabyć?
W sumie nie mam obecnie żadnych zmian na skórze głowy, natomiast panicznie boję, że wrócą i chciałabym ułożyć kurację pod tym kątem. |
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Koniecznie mycie przed olejowaniem. Zawsze miej w zapasie jakieś szampon przeciw grzybkom :P - np. nizoral, albo zoxin med. Ja najpierw myję normalnym szamponem, potem leczniczym, nakładam olej/różne mixy [zmieszane maski, samorobione maski z dodatkami], potem zmywam to delikatnym szamponem, następnie odżywka do spłukiwania [np. joanna z pokrzywą do włosów przetłuszczających się]. Ta dam! Na skalp dobrze działa maska: jogurt naturalny+miód+ spirulina+ kropla olejku z drzewa herbacianego/lawendowego/rozmarynowego + dowolne dodatki ![]() Możesz wprowadzić też płukanki, np. rozmarynową. Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2013-06-05 o 15:22 |
|
|
|
|
#1715 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki...
kolorowa99 a co Ci pomaga na łzs? Ja podejrzewam ze tez mam i juz nie wiem co z tym robic... I wlosy zaczely leciec jak szalone... Wczoraj wyszorowalam skalp pirolamem z mocznikiem i narazie jest ok, nic nie swedzi, i nie smierdzi... Do tego naczytalam sie ze to moze jakies grzyby ww organizmie moga powodowac lzs i sie pogrzam..
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź. Poczytałam trochę tego bloga, doszłam do posta na temat ataku swędzenia i ogarnęła mnie panika.
Obawiam się, że tak może sie skończyć ta moja pielęgnacja |
|
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
Też o tym myślałam, bo to na pewno dobre na glonki. Tylko tu też niebieski przebija, nie chcę, żeby się z tego fiolet zrobił
Może lepiej pokażę zdjęcia:http://imageshack.us/scaled/landing/19/imag0371n.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/43/imag03721.jpg tu chyba widać najlepiej, jaką mam tęczę na głowie I jeszcze bonusowo - odkryłam, że na 3 pasemkach kolor zszedł do blondu, szkoda, że to tylko parę centymetrów i nie na całej głowie... No i widać odrost, chociaż nie jest jeszcze tak jasny jak być powinien ![]() http://img543.imageshack.us/img543/3520/imag03831.jpg
|
#1719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1720 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W razie czego biorę niższe- z odkrytym palcem na przebranie ![]() Cytat:
![]() Nie, to moje pierwsze szpilki [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41165295]miranda super szpilki ![]() kupiłam sobie krem z Alterry z brzoskwinią i jak on ładnie pachnie ogólnie to jestem trochę podłamana: moja mama gdy mnie zobaczyła w prostych to stwierdziła, że ładniej wyglądam niż w falach, bo teraz widać, że są rozczesane, a w falach to nie Dziękuję ![]() Nie przejmuj się! Moja mama też tak na początku mówiła, a teraz jak wystylizuję loczki to się nimi zachwyca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam ze szkoły. Napisałam poprawę z polskiego, mam nadzieję że dobrze poszła I sprawdzian z fizyki (nienawidzę ![]() Chyba zaraz pójdę spytać się fryzjerki ile wzięłaby za uczesanie loczków z warkoczem, albo jakiegoś koczka, bo słyszałam że dużo kasują.. A już musiałabym się umówić.
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
uzywa któraś, nadaje się na końcówki, alkoholu ni ma, więc wydaje mi się, że jest ok: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html
|
#1722 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() I wczoraj kupiłam pastę oraz płyn Białej Perły i to cudo z nakładkami z żelem, co Say mi kiedyś polecała (Biała Perła System). Jak dobrze pójdzie, to będę miała śnieżnobiałe zęby, bo swoje mam tylko lekko zmienione Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2013-06-05 o 15:59 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kupiłam ten fitomed do tłustych. I kallosa mlecznego. Jak byłam w zielarskim to weszła kobieta i poprosiła o olej kokosowy. Szkoda, że już wychodziłam bo bym zapytała jakie oleje mają. Widziałam też tam sok z czarnej rzepy. Chciałabym go na skalp używać. 500ml za 30zł. Warto kupić? |
|
|
|
#1724 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj w klubie ja w przyszłym roku we wrześniu idę na wesele i też muszę rozglądnąć się za partnerem ehhhhCytat:
Dzisiaj będę testować na włosach olej ryżowy i wracam do wcierania kozieradki bo włosy lecą mi masakrycznie
|
||||
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sobie wybielę, ale dopiero mogę jak mi aparat ściągną, czyli jeszcze długooo sobie poczekam.. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- W rzeczywistości są ładniejsze
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
limone nie bylam..
Nie mam w miescie zadnego godnego polecenia derma... I kase taka zebym mogla na lekarza przeznaczyc bede miala dop. we wrzesniu...
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w drogerii i kupiłam szampon babydream( kończę płyn Facelle może kiedyś jeszcze raz spróbuję) i lakier Catrice Meet Me At Coral Island tym razem trafiłam z kolorem. Najgorsze jest to, że i tak teraz nie maluję paznokci, może dopiero pod koniec roku szkolnego. Tak więc kolekcja lakierów do paznokci się powiększa, a ja aktualnie ich nie używam. Byłam też w aptece i kupiłam CP, polecałyście mi go zobaczymy jak się sprawdzi
![]() kascysko dzięki za odpowiedź na temat składów
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- To nie dobrze, do września to ja bym z czymś takim nie czekała na pewno. |
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mam wizytę i nie wiem jakie wziąć sobie gumki
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
kascysko, chciałam jeszcze zapytać o parę rzeczy:
1. jak się myje odżywką, tzn. skórę i włosy czy tylko włosy? 2. jaki szampon bez SLS? przypomniało mi się, że strasznie mi kiedyś zaszkodził taki różowy migdałowy szampon dla dzieci z Rossmanna 3. jak się olejuje? na mokro, sucho? owija się potem głowę recznikiem czy zostawia? samym olejem czy z czy wymieszać? z czym? na razie tyle. aha, jeszcze jakie suplementy diety na wypadające włosy? z góry dzięki
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie to wyglądało. Osobiście różowego koloru nie lubię, ale przy aparacie zwykle miałam różowe lub malinowe gumeczki
|
|
|
|
|
#1735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy włosy porządnie maskować i olejować i być cierpliwym ![]() Cytat:
ale chyba lepiej robić niż nie robić.Cytat:
przy takim odroście i kolorowej długości może wyjść jeszcze bardziej tęczowo ![]() Na włosach Bingacz spirulinowy, ale on mi coś za ładnie pachnie. Podejrzane to jest (kas, czy on jest z nowego opakowania? Może ulepszyli zapachy ).Kurde, mam tyle nowości, że przez tydzień jeszcze mixa nie zrobię trzeba się trzymać tradycji i nowości testować solo
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam czerwone i byłam z nich zadowolona, malinowych nie widziałam u mojej ortodontki ![]() Podobają mi się też złote, ale też nie widziałam, zobaczę jakie będzie miała
|
|
#1737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chce się po prostu pozbyć zieleni i granatów, w miarę bezinwazyjnie i żebym nie była czarna
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i slizne sa ![]() Cytat:
ja w sumie chce by jak najmniej było widac :P
|
|
#1739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nie mówiąc o tym, że są krzywe ![]() jakoś mi się dzisiaj nie skręciły włosy, ale są takie gładziutkie i błyszczące że ojacie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

Jak komuś przeszkadza nadmiar włosów, to chętnie przyjmę, nie pogardzę

Gdzieś nawet miałam jeszcze około 60-centymetrowy warkocz który ścięłam w podstawówce

przy takim odroście i kolorowej długości może wyjść jeszcze bardziej tęczowo
trzeba się trzymać tradycji i nowości testować solo