|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Ale nie musisz się tak pilnować ![]() Ja już doszłam do wprawy i zaczynam sobie litry liczyć ,wieczorem robię podsumowanie ![]() Słodyczy sobie też nie żałuję ![]() Twój maluch po prostu teraz może mniej przybierać a mój nadrabiać ![]() Chciałabym takiego młodego do 3300 g.Starczy ![]() Chociaż ginka ostatnio do mnie mówi że dałabym radę i 4kg bobasa wypchnąć ze względu na mój wzrost i brak anomalii cokolwiek by to miało znaczyć ![]() Cytat:
Cytat:
Nie mogę...... Cytat:
![]() Dobrze sobie radzicie Cytat:
Jak TZ mnie obejmie i podniesie brzuchol do góry to taka ulga.Mogę góry przenosić Coś miałam napisać jeszcze ale zapomniałam |
|||||
|
|
|
#1712 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
My też dzisiaj daliśmy czadu ze spaniem, oboje obudziliśmy się po 10 dopiero Nie mam dzisiaj nic do roboty, bo na obiadek jedziemy do rodziców, a później jeszcze do babci na urodzinową kawkę i ciacho.Puściłam sobie na fulla Brodkę i mam jakiś taki dobry hiumor Znowu jeżdzę wózkiem po mieszkaniu dobrze, że mam kupę miejsca ![]() Wyszło pięknie zdolniacho! Co tam zamierzasz teraz dziergać? Cytat:
Cytat:
jak to u Was jest z przeterminowaniem? Kiedy się trzeba zgłosić do szpitala? Wywołują jakoś czy tylko się kładziesz i czekasz?No i tej nospy to już nie bierz jak będą skurcze, po co stopować akcję jak mała donoszona. A jeszcze zapytam o herbatkę z liści malin - jak ją pijesz? Cytat:
Świetne wieści, że mały oddycha już samodzielnie, a Ciebie wypisali. Pewnie i tak większość czasu spędzisz w szpitalu przy Witku. Pokarm ściągasz i jak mu podają? Ze strzykawy?Daj znać jak tam Aliska zareagowała na braciszka i brak Twojego brzuszka! To dla niej też musi być niezłe przeżycie. A jak Ty się czujesz? Rana ciągnie? Cytat:
Cytat:
![]() Daniel ma ciężki okres ale widzę, że fajnie zareagował i przede wszystkim Ty zrobiłaś to odpowiednio. Podziwiam Cię naprawdę, trzeba mieć dużo cierpliwości, mam nadzieję, że też będę potrafiła być twarda i konsekwentna w wychowywaiu swoim dzieci. Cytat:
Tyle cudów na raz, nie wiadomo z czego się najbardziej cieszyć Gratuluję zakupów! A że się konto uszczupliło.... no cóż, zdarza się, i tak musieliście kupić to co Wam niezbędne.Zmykam poprasować jeszcze przed wyjściem, miłej niedzieli dziewczyny!
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!!
Wstaliśmy o 9, potem szybkie śniadanko i sprzątanie po malowaniu. Teraz przy okazji lekką reorganizację szafy robię. Torbę do szpitala spakowałam. Mam, co najważniejsze. W razie "w" mogę jechać. ![]() Domi, fajnie, że się poznajecie i, że już niedługo do domku
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja, dopiero się z łóżka podniosłam
![]() ide na śniadanie, potem nadrabianko
|
|
|
|
#1715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie widzę fotki Trele,a Peeper Twój piesek Kochany
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na co? ![]() Grubsze sprawy 1500 a reszta Żadne tam cuda wianki ,ale np pościel za 39 zł komplet,żal nie brać ![]() Ale fakt faktem uzbierało się trochę rzeczy,przecież zaczynamy od "0" Cytat:
![]() Luksus?Dla mnie to nieraz środek nocy ale już niedługo ![]() My mamy do Ikei 80 km więc wyprawa jest,ale teraz autostrada to 40 minut i na miejscu! Relaksuje niesamowicie,rozpływam się nad ich wnętrzami! Cytat:
Dzięki ![]() Tfu tfu na rodzenie to ja mam dużo czasu ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Nie mogę posłuchać piosenki o skuterach,nie ma głośników podłączonych
|
||||
|
|
|
#1716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A u mnie pieknie słoneczko zagląda przez okno
![]() Cytat:
tak myślałam, że jednak Wituś ![]() Będzie ładnie rósł na mlesiu mamy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wystaw gdzieś u siebie, może ktoś będzie otrzebował i pare funciaków wpadnie Cytat:
cały ten dzień w Ikei, czy gdzieś jeszcze byliście?? Domi super, że na dniach wychodzicie Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-22 o 12:24 |
||||
|
|
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak musisz pić to te 6 litrów nie robi problemu..
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie czapeczki i skarpetki to prałyście w jakimś worku czy normalnie, bo mam obawy czy mi ich pralka nie zeżre
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam dopplera, ale bez pomiarów Niby co 2 tygodnie mają sprawdzać wagę a ja jestem taka ciekawa ile mała przybiera...
|
|
|
|
|
#1720 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za szybkie wyjście i co raz lepsze dogadywanie się Cytat:
moja pralka chyba nie była głodna ![]() zaraz jedziemy z TŻ kontynuować malowanie mieszkanka, sprzątanie itd to może Wam jakieś konkretne fotki zapodam
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko w Ikei, nie zdążyliśmy gdzie indziej jechać. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Normalnie,nic im się nie stało |
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem ile potrafie porcji zjeść ale na "wejście" biorę od razu dwie![]() Cytat:
I dziś czeka mnie prasowankoDziewczyny trzymajcie kciuki żeby jeszcze przez chociaż 3 godz. u mnie nie padało..mąż rozgarnia jeszcze ziemie i chcemy posiać w końcu trawkę, żeby już mieć ten temat zakończony...a tak się zbiera...
|
||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na obiadek,muszę się jeszcze podrasować bo wyglądam cóż niekorzystnie
![]() Miłego popołudnia |
|
|
|
#1724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja może pomęczę dziś TŻta żeby mi rozłożył łóżeczko? Czy zwariowałam i jest za wcześnie?
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak nie mamy jeszcze wieeeeeeeeeeeeeeelu rzeczy,ale przynajmniej garnek i patelnia jest ![]() Właśnie wczoraj spróbowałam tego ciasta,pychota i jeszcze jadłam to żurawinowe i z owocami leśnymi.Musiałam .. ![]() Ale najbardziej ten torcik mi smakował mniam mniam. I uwaga w końcu spróbowałam słynnego Hot-doga za 1 zł. Zjadłam pięć w przeciągu całego dnia ![]() Pychotka,niby nic a smakuje. Dzięki za polecenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smaka mi narobiłaś!! my taki wypad planujemy w przyszły weekend. kuchnie trzeba w końcu kupić
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
normalnie rozkładaj!!
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy ubierać łóżeczko? już po porodzie czy wczesniej?
|
#1729 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
łaaadny Cytat:
![]() Cytat:
nie ma u Was kangurowania?! u mnie najpierw po porodzie jest kangurowanie połączone z przystawieniem do cycka i dopiero zabierają dziecko![]() Cytat:
heja! dobrze że nei miałam kupę nadrabiania ![]() my już po jednym weselu, powiem Wam ze było.. średnio, jedzenie takie sobie (u nas na weselu było lepsze:P), zespół więszość piosenek grał same smuty, mało osób się bawiło, chyba że jakaś skoczna piosenka leciała to owszem, wytańczyłam się, chociaż TŻ mnie ganiał i twierdził zebym za dużo nie tańczyła bo on nei chcę żebym jeszcze nie rodziła :P i wytrzymałam w obcasach przez cały czas co prawda już na koniec chodzić nie mogłam ale dałam radę ![]() i powiem Wam że jak założyłam te szpile sukienkę uczesałam się i zrobiłam mocny makijaż (mąż stwierdził że od kiedy się spotykamy nie miałam tak mocnego makijażu ) to się czułam tak.. seksownie, serio![]() wszyscy twierdzili że ślicznie wyglądam ![]() a małej się chyba nie podobało bo od momentu wejścia do kościoła do dzisiaj rana nie chciała się ruszać, trochę na weselu pobrykała ale tak od niechcenia ![]() a przed chwilą wystawiła mi kolano i taka górka duża mi przejechała przez cały brzuch
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#1730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O taki http://www.zdroweziolko.com/index.ph...roduct_id=2178 Cytat:
od niedawna stosuja tez akupunkture czy cos w tm stylu - wbijaja igly w duzy palec u nogi bo to podobno sciaga dziecko w dol ![]() po 10 dniach klada do szpitala i zaczynaja wywolywac kroplowka i jakimis tamponami Poznalam tu na wizazu dziewczyne z UK z terminem na lipiec na ktora nic nie dzialalo , wywolywali ja od piatku do wtorku , jej akcja sie rozkrecala na fulla i nagle uciszala i tak 4 dni sie meczyla w bolach co 3 minuty i caly czas nie chcieli wyslac na CC bo dziecko czulo sie swietnie ![]() Ja tam licze na to ze mloda uslyszala 28.09 i tej daty sie trzyma ) W sumie ja pol ciazy bylam przeczulona na punkcie przedwczesnego porodu i prosilam zeby siedziala jak najdluzej ![]() A herbatke staram sie pic trzy razy dziennie. Ale ostatniej nie pije pozniej niz o 19 bo ona lekko podnosi cisnienie i ciezej mi po niej zasnac jak nie zdarze - pije tylko dwie . Ciekawe czyto mi cos da ![]() Cytat:
mam nowa koncepcje .. czapeczki normalnie , a skarpetki i nie drapki pralam zwiniete razem zeby sie nie pogubily ..
|
|
#1731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w moje szpilki to nawet stopy nie mogę włożyć Leo też lubi mi wypychać kolana/stopy/dupkę i tak śmiesznie się przesuwać przy tym
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powiem Wam ze troche zaczynam sie martwic waga malej . Ta lekarka co ostatnio mierzyla powiedziala ze do terminu przewiduje 4200g . Kurde to duzo a co jak jeszcze tydzien przenosze ? Cytat:
ja ubralam i przynajmniej wiem ze jest do dooooopy posciel LINECZKA - ale poszalalas zazdroszcze .. Dzis znów czy juz cos mieszam ?
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że się pobawiłaś a szkoda tylko,że jedzonko kiepskie |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
ImageUploadedByWizaz Forum1379848297.169115.jpg. A teraz widac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1735 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Majeczka dobrze wie kiedy ma wyjść i żadne czary jej na siłę nie wyciągną ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
sporo!! Cytat:
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Mialam Wam tez pokazac zajace Od Pepper
ten w rozowe kwiatki dla coreczki kolezanki , ten w łososiowe dla Majeczki. Moj Tz sie smieje ze go dziecku nie oddam , bo ja juz dzis moglabym z nim spac ImageUploadedByWizaz Forum1379848705.207918.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1379848720.575170.jpgZdjecia tak naprawde nie oddaja tego jak te Zajace wygladaja PEPPER nie wiem z kad Twoja mam wiedziala ale ja uwielbiam wszystkie mozliwe kokardy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-09-22 o 13:20 |
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Mnie boli głowa, pogoda jest beznadziejna na dworze, ale kupiłam dzisiaj w Biedrze jeszcze pampersy wreszcie je upolowałam bo nie było przez tydzień Dady, chusteczki też kupiłam, od poniedziałku puszczę dwa prania tak by spakować torbę do szpitala...ale jakoś tak mi się nie chce.
Dziewczyny a Wy wiecie, że podobno jest przesąd, że nie wolno jeździć pustym wózkiem, ani bujać pustego wózka... |
|
|
|
#1738 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
|
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja urodzilam sie ponaad 4kg moj Tz prawie 5 kg - wiec to chyba geny .. Tutaj waga powyzej 4 kg to jedno z niewielu wskazan do CC , ale jak oni dojda do tego ile ona wazy jak skanu juz nie bedzie a z papierow od Pl lekarza nic sobie nie robia nie wiem .. Cytat:
|
|
#1740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogóle wiecie może jak zrobić jakieś ciasto z a'la sowy? Chodzi mi o takie nie wiem granulki w tych ciastach czy też pralinki?![]() Przygotuję wszystko wcześniej i pochowam , jak będę przed samiutkim terminem to wtedy założę, a jeśli nie zdążę to założę po przyjeździe do domu. Cytat:
Wstaw nam jakieś foty jak pięknie wyglądałaś![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Ekstra te zające
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

za tyg! 

za wizytujące dzisiaj!

ale już niedługo

od niedawna stosuja tez akupunkture czy cos w tm stylu - wbijaja igly w duzy palec u nogi bo to podobno sciaga dziecko w dol