|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
ufff trochę się uspokoiłam, ale tylko trochę
bo mąż zachował się jak pipka i nie zadzwonił do wujka (powiedziałam mu, że wujek dobitnie pokazał jak nas szanuje i nasze nienarodzone dziecko ) tylko zadzwonił do swojej matki i ona ma mu "coś" powiedzieć ale na banku mu nic nie powie, bo po pierwsze będzie się bała a po drugie będzie jej głupio"ojejku a dlaczego zostawiłeś łożeczko na ogrodzie i nie zadzwoniłeś że jedziesz?" "a bo tak/nie miałem czasu zadzwonić/śpieszyłem się" "acha, no to rozumiem" a później z poczuciem spełnionego obowiązku zadzwoni do mojego męża i oznajmi "tak! rozmawiałam z nim!mówiłam mu dlaczego to zrobił" ![]() na szczęście łóżeczko wygląda ok . Jak skręcę to wstawię fotę.Cytat:
chociaż mój pokój jest beżowo - wenge (czego do dziś żałuję tzn ciemne meble!!!) ale pokój córki pomalowany jest już na jaśniutki fiolet i te naklejki pasowały by idealnie!kootek_mamrotek brawo za wizytę i niezłą miałaś niespodziankę![]() Cytat:
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym te dokładniejsze badania, bo nie dałabym rady funkcjonować w niepewności.. Cytat:
Cytat:
albo np za kolejną sztukę w paczce każą sobie słono płacić... jin fajna ta huśtawka! JA chyba kupię taką 3w1 albo 2w1 tzn huśtawka z funkcją zdejmowanego bujaczka żeby brać do kuchni, ogrodu itp |
||||
|
|
|
#1712 |
|
Rozeznanie
|
Witam Panie
Nie przespałam dzisiaj nawet jednej pełnej godziny - to już druga taka noc od początku ciąży, więc nie jest źle Wstałam na chwilę posłuchać muzyki, żeby się zrelaksować, ale tu już taka godzina, że właściwie można "wstawać". [No i właśnie się zorientowałam, że na last.fm Doda zajmuje u mnie 37 miejsce wśród ulubionych wykonawców. A plan był taki ambitny - z myślą o Małym miała być tylko porządna muzyka Ale za Brodkę już nie powinnam mieć wyrzutów, co nie?]
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-11 o 05:18 |
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, nie mogę spać
pilotka, mam taką nadzieję, ze by powiedzieli, tylko tak sobie myślę, ze na chwilę obecną raczej tylko inwazyjne mogłyby coś wykryć? NT wyszło bardzo dobre, Pappa też ponoć 1:11662). Ale dzidziuś tak się układał, ze nie sposób było to sprawdzić, wczoraj też nie. Nawet jeśli na badaniu będzie można stwierdzić, ze kość nosowa istnieje, to jak można stwierdzić, czy istnieją jakieś anomalie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Odprawiłam męża , niebawem zjem śniadanie i ruszam do miasta na zakupy . Ostatnio mówiłam , że kończe z zakupami dla małego ? Wczoraj mu kupiłam body na długi rękaw , spodenki , 3 śliniaki i 2 czapeczki
|
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi o Allegro. Ja to jestem zielona w zakupach internetowych, zawsze wolałam iść do sklepu i pomacać ![]() Dziś obudziłam się bez bólu gardła ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to super!! Cytat:
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
26 t 5d
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-11 o 08:29 |
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Dziś w nocy ani razu nie wstałam na siusiu....cudne uczucie jak można przespać całą noc ![]() Dziś mam zamiar upolować leginso-jeansy dla małej na allegro, mam nadzieje ze znajdę coś ciekawego bo poluje na nie już dosyć długo ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Nie mogę otworzyć twojego załącznika, ale widzę w wersji mini że już spory brzuszek o już zobaczyłam śliczny
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-11 o 08:33 |
|
|
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
Co za noc. Nawet masz pies nie mógł dzisiaj spać. Budzilam sie chyba co 40 minut masakra. Jak ja mam mieć dobry humor?? Idę zjeść pasztet. I dziękuje za pizzowe przepisy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() witam z rana nadrobiłam wczorajszą dyskusję ale tyle tego było że pogubiłam się w odpisywaniu więc po prostu czytałam i tyle piekny brzusio
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co czujesz bo ostatnio tez miewałam takie noce, i teraz cieszę się z każdej przespanej jak dziecko
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
Też dziękuję za przepisy na pizzowe ciasto. Mam już plany na dzisiejsze gotowanie, ale z chęcią wypróbuję w przyszłym tygodniu - raz w życiu robiłam pizzę i ciasto było jedną wielką porażką, więc jestem teraz pełna nadziei
![]() I właśnie sobie pomyślałam, że może zrobię na deser racuchy? Co prawda nie lubię racuchów, ale jabłka w ciąży polubiłam i mam dziś ochotę na racuchy jak mi się odmieni to kuzynka zje wszystkie, bo dzisiaj nawet będę miała gościa. Zmykam szukać przepisu. Miłego dnia Dziewczęta
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zaliczam noc do nieudanych. Rwie mnie caly bok od zeber po kolano. Boli lewy jajnik, a prztnjamniej okolice. Brzuch twardy z jednej strony
jak nie przejdzue wezme nospe pierwszy raz, wczoraj lekka.kolacja i znow cukier ponad norma wtrrrrrrrrrr! Plus taki ze mam wtazenie ze brzusiol rosnie a ja jakby drobniejsza, czuje sie lepeij,.jednak dieta dziala cuuuda juz jakies 3 tyg bez slodyczy objadania sie itd. Tak, tak szukam plusow musi byc dobrze! Jade w gory, porobic Wam fotki pieknej zlotej jesieni mmmmmmmmm )))) ??? :P Dostane pelno rzeczy dla Borysa pewnie i dla siebie nowy laktator )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
hej witam się z rana
pogoda dzisiaj średnia, ale może jeszcze się wypogodzi do południa powiem Wam, że już bym chciała wrócić do domu, bo niby jest fajnie ale jednak dom to dom... Powiedzcie mi dziewczyny, tą pępowinę sprawdza się normalnie na usg przez brzuch? bo ja w ogóle nie miałam nic o tym mówione
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że do tego auta potrzebuje a niestety mój TŻ autem do pracy jeżdzi ...
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
W Monachium spadł śnieg?!! No skandal jakiś. W październiku?!
Jak to zaraz przyjdzie do polski to ja nie ręczę za siebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
któraś mówiła o rodzicielstwie bliskości - właśnie o tym mówią w DDTVN
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Dzień zaczęłyśmy o 6 od poczytania, a teraz mała słucha Mozarta, i podskakuje )---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Chociaż.. może ubiorę mój(mojej siostry) czerwony płaszcz i panterkowe kalosze i pójdziemy na spacer, z aparatem.
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana.
Moja nocka też super nie była, wstawałam do łazienki ze 4 razy (jeszcze ani razu mi się tak często nie zdarzyło ), miałam nocny napad głodu i nie mogłam zasnąć. Koniec końców wciągnęłam kawałek szarlotki i wypiłam kakao o 2 w nocy.
|
#1732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
owszem, juz od wczoraj, a ja w lekkiej kurtce pomykam, przeciez w zeszlym tygodniu dopiero Oktoberfest sie skonczyl i przyjdzie, przyjdzie do PL, zgodnie z doswiadczeniem, ktore zrobilysmy z moja mama, pogoda, ktora jest u mnie, za 3 dni jest w Lodzi ![]() Perfuzja, te markery to te, o ktorych wspominalas i one juz by cos wykryly, o ile dobzre zrozumialam, tak?
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
no ja do najbliższego lasu takiego prawdziwego (a nie trzy drzewa na krzyż, które udają park) ma jakieś 20 km.
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to są wlasnie te "markery". O ile jeden o niczym nie świadczy (tak jak u Ciebie pepowina dwunaczyniowa czy u mnie powiększone miedniczki), to jesli pojawia się wiecej to moze to sugerować, ze plod ma trisomię. Ale to tylko statystyka, nie pewność. Pewność dają tylko badania inwazyjne.
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
magnusia...naklejki wyszły super, też mi się takie marzą i chyba wyciągnę na dniach męża do Ikei
![]() cayenneOna...nie przejmuj się na zapas! Na pewno nic złego się nie dzieje. Skoro wszystko wcześniej było ok, teraz też z narządami w porządku, to musi być dobrze. Ja nawet nie sprawdzam tych wszystkich długości z połówkowego, bo bym chyba oszalała. Przyjmuję, że lekarz powiedział, że jest dobrze i nie widzi niczego podejrzanego. Jutro mamy gości i dostanę od przyjaciółki (tej która ma lumpka) pierwsze ubranka dla córci Powiedziała, że od początku czuła, że to będzie dziewczynka i odkładała co ładniejsze rzeczy
|
|
#1737 |
|
Rozeznanie
|
Cayenne, zgadzam sie w 100% z perfuzja. Moim zdaniem jest ok i nie martw sie
jesli robilas badania usg prenatalne w 13 tyg, moze test pappa/ test trojdzielny? I wg tego wszystko jest ok to mozesz spokojnie odetchnac. Wiem ze test trojdzielny obrazuje dobrze wszystkie jakies nieprawidlowosci, w tym prace nerek- ale mozna go zrobic do 20 tygodnia. Jesli masz sie denerwowac to moze zdecyduj sie na jakies szczegolowsze badania, chociaz ja mysle ze jesli do tej pory wszystko wyszlo dobrze to tak jest i bedzie ![]() Ja dzis ciut spokojniejsza, chociaz o 7 mialam jedno stwardnienie:/ jutro z tz zdecydowalismy sie jechac do innego starszego ginekologa zeby sie wypowiedzial co sadzi na nasz temat. Dzis na sniadanie jajecznica z pomidorami - pomidory smazone i do tego wbite jajka-cos wspanialego polecam ![]() Acha , pytalyscie sie o przepis na racuchy...ja korzystam z przepisu na mojewypieki.pl - sa idealne
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-11 o 09:55 |
|
|
|
#1738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() u mnie dzis piękna pogoda- co prawda 10 stopni ale słoneczko świeci ![]() ogarnę się i jadę na zakupy- tak w ramach walki z nudą. To mój ostatni wolny dzień bo od poniedziałku do pracy wracam i koniec spania do 9 ![]() ale piłeczka bardzo fajny . Jesteśmy w podobnym momencie a mój nie jest taki okrągły- raczej kwadratowo- nalany---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
no jasne!!! ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
tak na USG, mi sprawdzali na połówkowym 4D ale chyba na normalnym też widać. Jak lekarz przełączy aparat to widać tez przepływy krwi w pępowinie ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
no to się jesieni nabyło....
|
|
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Ci Katarzyniak, ze ja jakis beznadziejny laik jestem, zrobilam badania, ktore mi zasugerowano, tzn nt i badania z krwi (tak sie to tutaj nazywa). Te z krwi mialy wykatac prawdopodobienstwo trisomii - czy to sa wiec te pappa/trojdzielny? bo juz zgluplam na tych testach z krwi napisali mi czarno na bialym (se musialam zaplacic 20 euro, jak chcialam miec na pismie, a chcialam), ze prawdopodobienstwo wystapienia trisomii jest niezwykle niskie, czytaj bardzo malo prawdoodobne (wiadomo, to tylko statystyki..).
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Ja dzisiaj wstałam znowu z lekkim bólem brzucha bardziej takie ciągnięcie dołem , niż ból, więc z moich dzisiejszych planów nici.. Wzięłam 2 no spy i ide leżakować, może jak faktycznie odpocznę to trochę przejdzie ![]() Kurcze jak ja nie lubię takiej bezczynności.... Migotka pewnie, że chcemy zdjęcia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

bo mąż zachował się jak pipka i nie zadzwonił do wujka (powiedziałam mu, że wujek dobitnie pokazał jak nas szanuje i nasze nienarodzone dziecko
) tylko zadzwonił do swojej matki i ona ma mu "coś" powiedzieć
ale na banku mu nic nie powie, bo po pierwsze będzie się bała a po drugie będzie jej głupio

trochę cięłam łodyżek, i kleiłam tak aby mi pasowało
chociaż mój pokój jest beżowo - wenge (czego do dziś żałuję tzn ciemne meble!!!) ale pokój córki pomalowany jest już na jaśniutki fiolet i te naklejki pasowały by idealnie!
i niezłą miałaś niespodziankę
dzidzius ma pepowine dwunaczyniowa, a ja zupelnie nie wiem czego sie spodziewac 
albo np za kolejną sztukę w paczce każą sobie słono płacić... 

jesli robilas badania usg prenatalne w 13 tyg, moze test pappa/ test trojdzielny? I wg tego wszystko jest ok to mozesz spokojnie odetchnac. Wiem ze test trojdzielny obrazuje dobrze wszystkie jakies nieprawidlowosci, w tym prace nerek- ale mozna go zrobic do 20 tygodnia. Jesli masz sie denerwowac to moze zdecyduj sie na jakies szczegolowsze badania, chociaz ja mysle ze jesli do tej pory wszystko wyszl
no to się jesieni nabyło....
16.06.2012