|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony 2015 cz. 4
Tydzień po ślubie? Dokładnie nie wiem, bo to TŻ załatwiał
Dałam mu wolną rękę
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogolnie strasznie nie lubie dostawac i dawac pieniedzy w prezencie, pieniadze sa takie bezosobowe. Nikt nie bedzie za kilka lat pamietal: o, ci mi dali 1200, a tamci 700 zl. A chociazby prezent w postaci zlotego lancuszka czy kolczykow, to i od podstawowki posiadam i pamietam, od kogo dostalam. Najlepsze prezenty sa takie, nad ktorymi czlowiek sie troche zastanowil, dlatego sama zawsze staram sie do pieniedzy dolaczyc jeszcze cos spersonalizowanego, chocby kartke z wlasnorecznie napisanymi zyczeniami, jesli to dalsi znajomi. Moj brat i bratowa na maxa sie ucieszyli z MiBandow na urodziny, powiedzieli, ze chyba czytam w myslach, bo sami sie nad nimi zastanawiali. Mialam mala pomoc od mamy, ktora o tym wiedziala.
Nie ma to jak pomocny skrzat, ktory szepnie slowko.
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2016-04-08 o 18:17 |
|
|
|
#1713 |
|
na przekór do celu
|
Nie trzeba, ale dla mnie zawsze naturalnym było, że na chrzciny nie daje się aż tyle, jak na komunię.
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;58619246]Nam wpadly chrzciny. 3 chrześniak. W przyszłym roku chyba 4. Coś nas lubią
![]() Dziewczyny-nieśmiertelne pytanie-ile chrzestny daje na chrzest? Mówimy o pracującej osobie? Ile dawalyscie jesli byla taka okazja u Was?[/QUOTE] u nas ok 400 zł, jako Cytat:
Aaaaaaaaaaa! My już w autokarze!!! Jedziemy!!! Miałam na podróż wziąć ustawy podatkowe ale dość pracy choćby przez urlop!
|
|
#1715 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
No i obrączki nosimy, tamte rzeczy kurzyły się w szufladzie.No tak... gorzej, jak takiego się nie ma
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Viv dla mnie prezent to pamiątka
sama dostałam od chrzestnej łańcuszek który uwielbiam i noszę go zawsze. Chciałabym aby tak samo było u mojej chrzestnej.Masz podejście takie samo jak moja koleżanka, nie wiem jak Twoje relacje z chrzestnymi, ale ona widziała swoich ostatnio na komuni, nic ją nie łączy z nimi więc i do prezentów od nich podchodzila bardzo chlodno.
|
#1717 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() No ja takich rzeczy nie noszę, to było żółte złoto, które mi się nie podoba. Dużo mam tego rodzaju "pamiątek". Niestety 90% z nich to kurzołapy lub coś, co kompletnie mi nie pasuje i nawet z grzeczności trudno byłoby mi się zmusić do noszenia/używania ich. Nie mam nic do prezentów rzeczowych, ale wtedy, kiedy mamy duże prawdopodobieństwo, że obdarowany będzie z nich zadowolony. A łańcuszki nie dostałam od chrzestnych nawet
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-04-08 o 18:49 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zlota nie nosze, ale dostalam kilka zlotych pierscionkow od babc i bede je trzymac jako pamiatki i sama kiedys je przekaze wnukom. Akurat przetopienie lancuszkow itp na obraczki uwazam za super sprawe.
Swoje obraczki tez bym chciala na starosc przekazac wnukom czy prawnukom. Uwielbiam takie rzeczy z historia. Serio moglabym mieszkac w muzeum.* :Pedit: *ale nigdy nie bede mieszkac, bo z moimi zdolnosciami wszystko bym zniszczyla. Dlatego raczej nasze mieszkanie zawsze bedzie urzadzone minimialistycznie. ![]() A propos wystroju wnetrz, wczoraj bylismy z TZem w ultra hipsterskiej knajpie. Dopiero co ja otworzyli, a wyglada przekoszmarnie. Podloga celowo pozdzierana i pochlapana farba, siedzi sie na pozdzieranych twardych lawach i na typowo szkolnych odrapanych krzeselkach (na 100% kupili je w jakiejs szkole lub komisie ze starymi meblami szkolnymi). Musialam siedziec na swoim plaszczu, bo wyszlabym z dziurawymi rajstopami. Stoly - surowe dechy. Serio, nie ogarniam jak mozna w taki sposob urzadzac wnetrza, a tym bardziej knajpy, gdzie czlowiek powinien sie zrelaksowac, a nie chciec jak najszybciej wyjsc z powodu bolu tylka od twardych dech. Jedzenie tez bylo slabe, a oczywiscie mega drogie. Szybko stamtad wyszlismy i poszlismy do jednej z naszych ulubionych restauracji, super przytulnej.
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2016-04-08 o 19:22 |
|
|
|
#1719 |
|
... choć nie Westwood
|
No wlasnie czytam "viv" i mysle o co chodzi
![]() Ja zloto traktuje jako inwestycje, nie pamiatki. Za kolczyki z chrztu sprawilam sobie pierscionek, a dzieki obraczkom od dziadka TZ zaplacilismy duzo mniej za nasze. Pieniadze moga zostac wydane przez rodzicow, i tyle z pamiatek ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- A w ogole wyobrazcie sobie.. ze naszemu znajomemu postawiono zla diagnpze. chłopakowi sie zycie zalamalo, a na konsultacji w innym mieście stwierdzono, ze to problem z naczyniami. Polska sluzba zdrowia
|
|
#1720 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Ale wyobrażam sobie, jak się cieszy ![]() I... znam identyczny przypadek. Mój ex kiedyś podzielił się ze mną informacją o nieuleczalnej chorobie. Nie potrafię opisać, co wtedy czułam. Gdy po jakimś czasie zapytałam, co u niego, to nie mogłam uwierzyć, myślałam, że chce mnie tylko pocieszyć, a tu się okazało, że pojechał do większej kliniki, na nowo go zdiagnozowali i wcześniejszy poważny problem okazał się wręcz niczym, 2 tygodnie zażywania leków i zdrów jak ryba
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Vivienne, ale w sensie temu, o ktorym ostatnio pisalas??
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2016-04-08 o 20:03 |
|
|
|
#1722 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
niz zakładano. A jeszcze sposob,w jaki przekazano pierwsza diagnozę... obrzydliwy Tylko nie chcialam uszczegolniac o kogo chodzi. Swiat jest maly..
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2016-04-08 o 20:15 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko swietna wiadomosc. Trzymam kciuki, zeby to byla prawda i zeby leczenie bylo skuteczne. (zedytowalam posta wyzej)
Tutaj w Kanadzie zawsze bardzo podkreslaja koniecznosc uzyskania drugiej opinii.
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze, że się skonsultował w innym miejscu, a nie na przykład dał pokroić i ups, to jednak nie to
|
||
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba dlatego ze na komunie daje sie dziecku juz konkretnemu. bo tu watpie zeby ktos kiedys swojemu nastolatkowi dal koperte mowiac 'masz to 600zl, tyle dostales na chrzciny od babci i chrzestnych lacznie'' ![]() WEEEEKENDOOOOOOOOSSSSS ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
cos mnie mocno ponioslo...az sama rozwazalam zeby zaczac sobie odkladac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie zebym w cyferkach pracowala... nie nie.... ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Viv jakos mnie to nie dziwi. nie pisalam wczesniej bo nie chcialam jakos sztucznie...hm nie 'sztucznie to zle slowo... tak na sile pocieszac...tak no nierealnymi historiami mojej mamy kolezanka z pracy dostala diagnoze glejaka mozgu, nieoperowalny, zegnaj swiecie. od specjalismy do specjalisty z glejakiem. az w koncu pojechala do jakies super ekstra gdzies tam kogos i poprosila o badanie.. nie sugerujac co jej jest, bez zdjec, nic jakby z ulicy. nie wykryto glejaka. jak o tym temu lekarzowi powiedziala, zlecil mase badan. mozg czysty a kobieta 6miesiecy zyla z wyrokiem smierci, pisala testemat, dzielila majatek itp itd. bardzo fajnie ze sie tak okazalo )
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cieszę się, że tak wyszło
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż kasę też dajemy.Teraz w maju mamy 18-nastke i wiemy że jubilatka zbiera sobie na prawko. Co do kolegi z jednej strony uff że tak to się skończyło.A z drugiej strony mój Tata mówi że trzeba mieć końskie zdrowie by chorować ![]() Nawet nie jestem zdziwiona :/ Mojemu Tacie parę lat temu Pani Neurolog ponoć wybitny specjalista powiedziała że w młodości musiał stracić przytomność (zgadzało się) i płytka odkleila się od kory mózgowej i po latach są tego efekty zdrowotne.Zalecila operacje z otwieraniem czaszki z laserem na cito.Taty stan zdrowia nie pozwalał na taką operację szansę były 50/50.Okazało się ze Tata miał mikro udar.
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
mnostwo jest takich przypadkow.
siostra k. przed porodem (juz w szpitalu bo miala cesarke) od jakiejs lekarni uslyszala przy usg czy zdecydowali sie czy zabieraja malego do domu czy zostana tutaj. ta zdziwiona a lekarka do niej ze no przeiez z takimi nerkami to nie bedzie z nimi dlugo jak lezala tak zemdlala... maz lecial do ich prowadzacej. okazalo sie ze ta lekarka ze cos zle popatrzyla. mlody ma sie swietnie, z nerkami zero problemow :/
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-04-08 o 20:30 |
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
W ciąży też trzeba miec dużo zdrowia
![]() Pisałam dziewczynom w klubie ze po swoim USG w 12 tygodniu usłyszałam że mam się pilnie zgłosić do prowadzącej w poniedziałek (był piątek) bo "nie wiadomo co dalej z tą ciążą" :/
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka znajomej miała nowotwór skory z przeżutami na mnóstwo organów. Miała wtedy 15lat, lekarka przy niej powiedziała, że daje jej max 0,5roku życia. Dziewczyna ma teraz 24lata. Fakt, nie ma macicy, piersi itp....ale na chwilę obecną ma się świetnie. Raz w roku jeżdżą tylko na badania czy coś znowu nie wyszlo :/
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
A co zabawniejsze to jedyny Pan który robi USG w mojej przychodni
Powinnam zrobić u niego polowkowe ![]() Oczywiście odmówiłam bo powiedział że jest na tyle nie kompetentny ze jego wiedzę i tak muszę sprawdzać i szkoda moich nerwów.
|
#1732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że na wielkim strachu się skończyło
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Viv dobrze, ze wreszcie ktoś postawił trafną diagnozę. Aczkolwiek niekompetencja w takich przypadkach jest straszna.
|
|
#1734 |
|
na przekór do celu
|
Sposób i okoliczności przekazywania złych informacji to też temat na książkę
Pamiętam, jak kiedyś w podstawówce na WF piłka od kosza spadła mi na wyprostowane palce u dłoni, a że ośrodek zdrowia jest tuż przy szkole, to zostałam do niego wysłana z koleżanką. Siedzę w gabinecie, pielęgniarka smaruje mi czymś palce i owija bandażem i nagle wpada inna pielęgniarka, patrzy na mnie i mówi: Marta Ty wiesz, że Twoja babcia nie żyje? Nie, nie wiedziałam. Miałam 12 lat.
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie cierpie lekarzy i szpitali. Unikam, jak tylko moge.
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też a potem pale się ze wstydu ze nie wiem jak podstawowe badania się robi :/
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Mnie to musiał TŻ ostatnio jak dziecko za rączkę do szpitala poprowadzić, bo nie wiedziałam jak do środka wejść...
W ogóle czuję się tutaj taka zagubiona, nie wiem jak i gdzie się co załatwia... |
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
O rany Viva co za babsko
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny masakra co piszecie.. migotka z takim drogim prezentem na szyi bym się bala wyjść na dwór :-D. Chyba ze na jakieś uroczystości rodzinne. W ogóle mnie to zdziwilo bo nigdy nie widzialam zlorych lancuszkow za taka cenę.chyba ze to od próby zależy?
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba ze chodzi o to, ze z szyi to latwo zerwac. Troche mi sie juz myslenie zmienilo, tutaj ludzie chodza obwieszeni zlotem (rowniez mezczyzni).
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2016-04-09 o 00:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Nie ma to jak pomocny skrzat, ktory szepnie slowko. 
No i obrączki nosimy, tamte rzeczy kurzyły się w szufladzie.

Jedzenie tez bylo slabe, a oczywiscie mega drogie. Szybko stamtad wyszlismy i poszlismy do jednej z naszych ulubionych restauracji, super przytulnej.