|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: doktorze prosze o pomoc!! co sie dzieje???
oj na pewno musisz iść do lakarza bo tak na odległośc Ci lekarz nie pomoze
a dla choć minimalnego uspokojenia zrób test ciażowy no i głowa do górypzdr asia26 |
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Przecież jeśli kochaliście się bez zabezpieczenia to wiadomo było jakie mogą być tego konsekwencje? Nie rozumiem więc Twojego zdziwienia, że to może być najprawdopodobniej ciąża?
|
|
|
|
#153 |
|
Przyczajenie
|
Kochana zrób test wtedy się dowiesz.
A tak na marginesie to przy tak nieregularnym cyklu nie zdecydowałbym się na seks bez zabezpieczenia...... |
|
|
|
#154 |
|
BAN stały
|
Panie doktorze mam problem 30 kwietnia skonczyłam okres a dzis 17 dniu cyklu dostałam krwawienie.Nic mnie nie boli.Nie wiem co ie dzieje
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, może byc to krwawienie okołoowulacyjne. Ja sama własnie w tym miesiącu miałam coś podobnego, tzn. w 14 dnie cyklu dostałam lekkiego krwawienie, które przeszło po 3 dniach....jednak ide do lekarza 24 maja.
Jeśli sie niepokoisz zrób to samo, pozdrawiam |
|
|
|
#156 |
|
BAN stały
|
Dzieki xstorka ide dzis sie zarejestrowac do ginekologa.
|
|
|
|
#157 |
|
Przyczajenie
|
okres sie spoznia - jakie przyczyny?
moje cykle jeszcze nie są do kończa regularne.. Ale mam problem...
26 dnia cyklu uprawiałam petting z moim chłopakiem (on nie miał wytrysku, a ja byłam w majtkach), dziś mija 41 dzień a ja jeszcze nie dostałam okresu.. Martwię się jakie mogą być tego przyczyny. trochę panikuje, bo boję się że mogę być w ciąży kiedyś okresu nie miałam przez 59 dni, ale niepokoi mnie że mogę być w ciąży więc chciałabym się dowiedzieć jakie jeszcze mogą być przyczyny spóźniania się okresu. chciałam się dowiedzieć czy organizm kobiety może zrobić sobie "przerwę" w jednym miesiącu i czy jest to normalne gdy okres się nie pojawi. dodam że nie dawno zrobiłam test ciążowy ale po 15 minutach nic się nie pojawiło. Jestem osobą dość nerwową więc otworzyłam test, (zdjęłam górna klapkę) i patyczkiem do uszu przejechałam po tych paskach. pojawił się blady pasek oznaczający brak ciąży ale wydaje mi się że nie mogę być tego pewna. |
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: okres sie spoznia - jakie przyczyny?
Witam
![]() Duzo bylo juz takich watkow typu: "uprawialam petting z chlopakiem, on nie mial wytrysku, ja bylam w majtkach" wiec co do tego, to poszukaj sobie i poczytaj. Jelsi chodzi o Twoje nieregularne miesiaczki, to tez duzo jest tego na forum. Ale jesli masz z tym klopot, to najlepiej zglos sie do lekarza. Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na zdrowy rozum to uświadomił cię może ktoś?? Bo normalnie można z krzesła ze śmiechu spaść jak się to czyta. |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, dziewczyna jest zdenerwowana i byc może nie wie jak funkcjonuje Wizaż
(ale zabieranie się za sex a potem takie obawy- no comment..).
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
zaniepokojona: nie masz czym się niepokoić, w ciąży nie jesteś, chyba że jesteś wiatropylna
![]() Proponuję wybrać się do lekarza po raz żeby wyregulować okres, po dwa żeby się zabezpieczyć zawczasu.
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
skoro piszecie posty typu "przeszukaj forum" to po co je wogole pisac?
sovilo gratuluje Ci że nigdy się nie martwiłaś że cos moze być z toba nie wporządku. mnie nie zadowala odpowiedź na inny przypadek niż mój dlatego pisze. gratuluje wiedzy i stoickiego spokoju :P chyba od tego jesteście na tym forum żeby odpowiadać na pytania, a jeśli uważacie że wszystko już zostało napisane to może już nie warto siedzieć na tym forum i tylko nabijać sie z ludzi. nie ma co, poprostu nie warto tu nic pisac, bo nie dostanie sie spodziewanej odpowiedzi.... no ok posiedzcie sobie na tym forum i zbijajcie posty odpisujac "przeszukaj forum" pozdrawiam |
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
a ile można pisać i czytać podobne wątki.
oki może i mas zproblem ale można skorzystać najpierw z wyszukiwarki. Tyle tu tego. No chyba, że każdemu trzeba tłumaczyć, że wiatropylność nie występuje u ludzi
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana zaniepokojona, nikt sie tu z Ciebie nie nabija! TYlko posty w stylu ''uprawialiśmy petting, czy mogę być w ciązy'' masę razy przewijały się przez forum i niewiele osób ma ochotę wciąz odpowiadać na te same pytania. KOrzystanie z wyszukiwarki nic nie kosztuje, a mozna dowiedzieć się wiele rzeczy, a przypadki podobnedo Twojego naprawdę już były. Rozumiem Twpje obawy, ale w seksie należy wykazać się odpowiedzialnością, a nie póxniej martwić się ''a jeśli zaszłam...''. Jeżeli naprawdę się obawiasz zrób test i wybierz się lekarza, a on roziwje Twoje watpliwości, ale nie bardzo widzę tu możliwość poczęcia
''sovilo gratuluje Ci że nigdy się nie martwiłaś że cos moze być z toba nie wporządku'' - niestety w ostatnim miesiącu często prosiłam o wsparcie, rady i otuchę, ponieważ miałam problemy, więc nie jest tak jak mówisz... Mam nadzieję, że wszystko bedzie w porządku, pozdrawiam
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Ból podbrzysza - zblirzajacy okres czy ciaza???
Boli mnie brzych, tak jakbym miala miec okres, ale czytalam ze na poczatku ciazy tez takie bóle wystepuja? Jak z tym jest? Na poczatku ciaży to znaczy w 1 miesiacu?? Bo ja jak bym miala byc w ciazy, to dopiero w 3 tygodniu
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ból podbrzysza - zblirzajacy okres czy ciaza???
Cytat:
Zrób test - i będziesz wiedziała, co oznacza ten ból |
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
podpisuję się pod primaverą
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
...już nie przesadzajcie z tą ciążą
![]() to równie dobrze może być inna możliwość a jest ich naprawe wiele Jeśli nie przejdzie to najlepiej przejdź się do lekarza. |
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
jak nie jesteś pewna zrób test ciązowy! wtedy sie rozwieją twoje watpliwości
asia26
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy test ciążowy??
Mam pytanko
W czwartkową noc niestety miałam tak zwaną "wpadke"(25-26.05) chcialam kupic tabletki Postinor ale nie mogłam sie dostac do zadnego ginekologa w sobote ani w niedziele,poprostu sie załamałam...ale to już nie wazne bo na tabletki jest za pozno...kupiłam sobie test ciazowy(ostania miesiaczka 5-11.05)tylko ja mam nieregularne miesiaczki,wiec nie wiem kiedy moge ten test zrobić??dzisiaj jest 29.05 czyli mam czekac do 5.06 zeby wykonać test??Jak zajde w ciąże to chyba sie załamie
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy??
prosze o odpowiedz
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Wynik testu jest najbardziej prawidlowy kiedy test wykona sie w czasie gdy powinno sie juz miec okres. Trzeba wiec poczekac skoro na Postinor jest juz za pozno... wiem, ze latwo jest tak mowic, ale kiedys sama musialam zrobic sobie test, bo okres spoznial mi sie ponad 2 tygodnie...
Nie martw sie, bedzie dobrze
|
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Test najszybciej wykryje ciążę w 6 dniu od zapłodnienia. ale największą czułość osiąga w dniu spodziewanej miesiączki.
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
jestem w podobnej sytuacji jak Marta tylko bez konkretnej wpadki. bralam tabletki ale przestalam no i teraz spoznia mi sie okres wiem ze po tabletkach to normalne a pozatym przed braniem mialam nieregularne ale i tak sie boje a testu nie mam odwagi zrobic Pozdr.
trzymam kciuki marta v za ciebie i za siebie ![]() a moze ktos napisze jakies słowa otuchy???? bo ja tez nie planuje narazie dzidziusia. wiem ze ciaza jest mozliwa ale moze ktos podnieszi mnmie na duchu????????/
Jeśli wszystko jest stracone, oprócz miłości - nic nie jest stracone ! Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2006-05-30 o 00:43 Powód: post pod postem - proszę używać edycji! :) |
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
No już,już!Nie martwcie się,jestem pewna że będzie wszystko dobrze
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje fajna laseczko...... mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze bo nie chce zeby ten moment( ciaza) był właśnie teraz... nawet nie chce myslec co by bylo jak by rodzice sie dowiedzieli.... wiec trzymajcie kciuki
ciagle mysle czy to możliwe czy jednak jest małe prawdopodobieństwo zaraz oszaleje
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
jejq nawet nie wiecie jak sie boje
za 2 tygodnie koncze 18 lat , dzisiaj zaczełam kurs na prawojazdy , mam szanse na wyjazd do Chorwacji... a te wszystkie plany i marzenia legna w grozach jak tylko wynik bedzie pozytywny a co na to rodzice,znajomi napewno nie moge miec dziecka,bo nie chce krzywdzic jakiejs małej istotki za moją glupote nie widze dla siebie przyszłosci z tym maleństwem...aniaj1987 ja tez trzymam za ciebie kciuki |
|
|
|
#178 |
|
Przyczajenie
|
marta v. ja też tak myśle. jak sie dowiedza rodzice znajomi stres i wogóle szok wiec jak by to wpłynęło na dziecko.... ja juz poprostu wariuje od tej niepewności mam nadzieje ze bedzie ok... ciągłe myśli boże jestem a może jednak nie .... brak sił
marta v. robisz test? ja niemam odwagi bo gdybym spojrzała a tam dwie kreski.... koniec świata. Matao v. wiem jak sie boisz....... ![]() może ktoś jeszcze coś doda? bo wiecie to myslenie dobija lepiej pogadac.co myślice o tym wątku może wsze doświadczenia??? pogadajmy bo te mysli w samotnosci niszcza
Jeśli wszystko jest stracone, oprócz miłości - nic nie jest stracone ! Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2006-05-30 o 00:44 Powód: post pod postem - proszę używać edycji! :) |
|
|
|
#179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też ostatnio musiałam to przejść - poranne siusiu, trzęsące się ręcę i...jedna kreska Odwagi dziewczyny! Wyniku testu nie zmienicie, ale przynajmniej będziecie wiedziały na czym stoicie.
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ja też będę za was trzymała kciuki marta_v i aniaj1987
Bedziemy się martwić jak już się pojawią te 2 kreseczki a póki co ściskam obiema ręcoma te kciuki
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

a dla choć minimalnego uspokojenia zrób test ciażowy no i głowa do góry

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W czwartkową noc niestety miałam tak zwaną "wpadke"(25-26.05) chcialam kupic tabletki Postinor ale nie mogłam sie dostac do zadnego ginekologa w sobote ani w niedziele,poprostu sie załamałam...ale to już nie wazne bo na tabletki jest za pozno...kupiłam sobie test ciazowy(ostania miesiaczka 5-11.05)tylko ja mam nieregularne miesiaczki,wiec nie wiem kiedy moge ten test zrobić??dzisiaj jest 29.05 czyli mam czekac do 5.06 zeby wykonać test??Jak zajde w ciąże to chyba sie załamie
napewno nie moge miec dziecka,bo nie chce krzywdzic jakiejs małej istotki za moją glupote
Bedziemy się martwić jak już się pojawią te 2 kreseczki a póki co ściskam obiema ręcoma te kciuki