Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: --
- 0 0%
- 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-06, 11:59   #151
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26
Dot.: doktorze prosze o pomoc!! co sie dzieje???

oj na pewno musisz iść do lakarza bo tak na odległośc Ci lekarz nie pomoze a dla choć minimalnego uspokojenia zrób test ciażowy no i głowa do góry

pzdr
asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-06, 13:34   #152
soczewka
Raczkowanie

Przecież jeśli kochaliście się bez zabezpieczenia to wiadomo było jakie mogą być tego konsekwencje? Nie rozumiem więc Twojego zdziwienia, że to może być najprawdopodobniej ciąża?
soczewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-06, 15:41   #153
Magdusia12
Przyczajenie

Kochana zrób test wtedy się dowiesz.
A tak na marginesie to przy tak nieregularnym cyklu nie zdecydowałbym się na seks bez zabezpieczenia......
Magdusia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-09, 21:51   #154
rybka26
BAN stały

GG do rybka26

Panie doktorze mam problem 30 kwietnia skonczyłam okres a dzis 17 dniu cyklu dostałam krwawienie.Nic mnie nie boli.Nie wiem co ie dzieje
rybka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-09, 22:24   #155
xstorka22
Raczkowanie

Moim zdaniem, może byc to krwawienie okołoowulacyjne. Ja sama własnie w tym miesiącu miałam coś podobnego, tzn. w 14 dnie cyklu dostałam lekkiego krwawienie, które przeszło po 3 dniach....jednak ide do lekarza 24 maja.

Jeśli sie niepokoisz zrób to samo, pozdrawiam
xstorka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 08:31   #156
rybka26
BAN stały

GG do rybka26

Dzieki xstorka ide dzis sie zarejestrowac do ginekologa.
rybka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 21:52   #157
zaniepokojona
Przyczajenie

okres sie spoznia - jakie przyczyny?

moje cykle jeszcze nie są do kończa regularne.. Ale mam problem...

26 dnia cyklu uprawiałam petting z moim chłopakiem (on nie miał wytrysku, a ja byłam w majtkach), dziś mija 41 dzień a ja jeszcze nie dostałam okresu.. Martwię się jakie mogą być tego przyczyny. trochę panikuje, bo boję się że mogę być w ciąży

kiedyś okresu nie miałam przez 59 dni, ale niepokoi mnie że mogę być w ciąży więc chciałabym się dowiedzieć jakie jeszcze mogą być przyczyny spóźniania się okresu.

chciałam się dowiedzieć czy organizm kobiety może zrobić sobie "przerwę" w jednym miesiącu i czy jest to normalne gdy okres się nie pojawi.

dodam że nie dawno zrobiłam test ciążowy ale po 15 minutach nic się nie pojawiło. Jestem osobą dość nerwową więc otworzyłam test, (zdjęłam górna klapkę) i patyczkiem do uszu przejechałam po tych paskach. pojawił się blady pasek oznaczający brak ciąży ale wydaje mi się że nie mogę być tego pewna.
zaniepokojona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-19, 22:19   #158
Soncia
Raczkowanie

GG do Soncia
Dot.: okres sie spoznia - jakie przyczyny?

Witam
Duzo bylo juz takich watkow typu: "uprawialam petting z chlopakiem, on nie mial wytrysku, ja bylam w majtkach" wiec co do tego, to poszukaj sobie i poczytaj.

Jelsi chodzi o Twoje nieregularne miesiaczki, to tez duzo jest tego na forum. Ale jesli masz z tym klopot, to najlepiej zglos sie do lekarza.

Pozdrawiam
Soncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 22:28   #159
masiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaniepokojona
moje cykle jeszcze nie są do kończa regularne.. Ale mam problem...

26 dnia cyklu uprawiałam petting z moim chłopakiem (on nie miał wytrysku, a ja byłam w majtkach), dziś mija 41 dzień a ja jeszcze nie dostałam okresu.. Martwię się jakie mogą być tego przyczyny. trochę panikuje, bo boję się że mogę być w ciąży

kiedyś okresu nie miałam przez 59 dni, ale niepokoi mnie że mogę być w ciąży więc chciałabym się dowiedzieć jakie jeszcze mogą być przyczyny spóźniania się okresu.

chciałam się dowiedzieć czy organizm kobiety może zrobić sobie "przerwę" w jednym miesiącu i czy jest to normalne gdy okres się nie pojawi.

dodam że nie dawno zrobiłam test ciążowy ale po 15 minutach nic się nie pojawiło. Jestem osobą dość nerwową więc otworzyłam test, (zdjęłam górna klapkę) i patyczkiem do uszu przejechałam po tych paskach. pojawił się blady pasek oznaczający brak ciąży ale wydaje mi się że nie mogę być tego pewna.
Zaniepokojona weś ty kurde przejrzyj przeglądarke.
A tak na zdrowy rozum to uświadomił cię może ktoś??
Bo normalnie można z krzesła ze śmiechu spaść jak się to czyta.
masiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 23:50   #160
Sovilo
Zakorzenienie

Spokojnie, dziewczyna jest zdenerwowana i byc może nie wie jak funkcjonuje Wizaż (ale zabieranie się za sex a potem takie obawy- no comment..).
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 01:46   #161
Vivien
Raczkowanie

zaniepokojona: nie masz czym się niepokoić, w ciąży nie jesteś, chyba że jesteś wiatropylna

Proponuję wybrać się do lekarza po raz żeby wyregulować okres, po dwa żeby się zabezpieczyć zawczasu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 21:17   #162
zaniepokojona
Przyczajenie

skoro piszecie posty typu "przeszukaj forum" to po co je wogole pisac?
sovilo gratuluje Ci że nigdy się nie martwiłaś że cos moze być z toba nie wporządku. mnie nie zadowala odpowiedź na inny przypadek niż mój dlatego pisze.

gratuluje wiedzy i stoickiego spokoju :P

chyba od tego jesteście na tym forum żeby odpowiadać na pytania, a jeśli uważacie że wszystko już zostało napisane to może już nie warto siedzieć na tym forum i tylko nabijać sie z ludzi.

nie ma co, poprostu nie warto tu nic pisac, bo nie dostanie sie spodziewanej odpowiedzi....
no ok posiedzcie sobie na tym forum i zbijajcie posty odpisujac "przeszukaj forum"

pozdrawiam
zaniepokojona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 21:59   #163
masiek
Zadomowienie

a ile można pisać i czytać podobne wątki.
oki może i mas zproblem ale można skorzystać najpierw z wyszukiwarki. Tyle tu tego.
No chyba, że każdemu trzeba tłumaczyć, że wiatropylność nie występuje u ludzi
masiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 22:02   #164
Sovilo
Zakorzenienie

Kochana zaniepokojona, nikt sie tu z Ciebie nie nabija! TYlko posty w stylu ''uprawialiśmy petting, czy mogę być w ciązy'' masę razy przewijały się przez forum i niewiele osób ma ochotę wciąz odpowiadać na te same pytania. KOrzystanie z wyszukiwarki nic nie kosztuje, a mozna dowiedzieć się wiele rzeczy, a przypadki podobnedo Twojego naprawdę już były. Rozumiem Twpje obawy, ale w seksie należy wykazać się odpowiedzialnością, a nie póxniej martwić się ''a jeśli zaszłam...''. Jeżeli naprawdę się obawiasz zrób test i wybierz się lekarza, a on roziwje Twoje watpliwości, ale nie bardzo widzę tu możliwość poczęcia
''sovilo gratuluje Ci że nigdy się nie martwiłaś że cos moze być z toba nie wporządku'' - niestety w ostatnim miesiącu często prosiłam o wsparcie, rady i otuchę, ponieważ miałam problemy, więc nie jest tak jak mówisz...

Mam nadzieję, że wszystko bedzie w porządku, pozdrawiam
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 17:11   #165
justys_555
Raczkowanie

Ból podbrzysza - zblirzajacy okres czy ciaza???

Boli mnie brzych, tak jakbym miala miec okres, ale czytalam ze na poczatku ciazy tez takie bóle wystepuja? Jak z tym jest? Na poczatku ciaży to znaczy w 1 miesiacu?? Bo ja jak bym miala byc w ciazy, to dopiero w 3 tygodniu
justys_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 09:26   #166
primavera
Zakorzenienie

Dot.: Ból podbrzysza - zblirzajacy okres czy ciaza???

Cytat:
Napisane przez justys_555
Boli mnie brzych, tak jakbym miala miec okres, ale czytalam ze na poczatku ciazy tez takie bóle wystepuja? Jak z tym jest? Na poczatku ciaży to znaczy w 1 miesiacu?? Bo ja jak bym miala byc w ciazy, to dopiero w 3 tygodniu
Ból brzucha moze występować zarówno przed miesiączka, jak i byc jednym z pierwszych objawów ciąży

Zrób test - i będziesz wiedziała, co oznacza ten ból
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 09:35   #167
marcelina73
Wtajemniczenie

podpisuję się pod primaverą
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 09:44   #168
natalja86
Raczkowanie

...już nie przesadzajcie z tą ciążą
to równie dobrze może być inna możliwość a jest ich naprawe wiele
Jeśli nie przejdzie to najlepiej przejdź się do lekarza.
natalja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 11:34   #169
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

jak nie jesteś pewna zrób test ciązowy! wtedy sie rozwieją twoje watpliwości

asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 18:11   #170
marta_v
Raczkowanie

Kiedy test ciążowy??

Mam pytanko W czwartkową noc niestety miałam tak zwaną "wpadke"(25-26.05) chcialam kupic tabletki Postinor ale nie mogłam sie dostac do zadnego ginekologa w sobote ani w niedziele,poprostu sie załamałam...ale to już nie wazne bo na tabletki jest za pozno...kupiłam sobie test ciazowy(ostania miesiaczka 5-11.05)tylko ja mam nieregularne miesiaczki,wiec nie wiem kiedy moge ten test zrobić??dzisiaj jest 29.05 czyli mam czekac do 5.06 zeby wykonać test??Jak zajde w ciąże to chyba sie załamie
marta_v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 18:53   #171
marta_v
Raczkowanie

Dot.: Kiedy??

prosze o odpowiedz
Stary 2006-05-29, 19:36   #172
sylwia_p123
Raczkowanie

Wynik testu jest najbardziej prawidlowy kiedy test wykona sie w czasie gdy powinno sie juz miec okres. Trzeba wiec poczekac skoro na Postinor jest juz za pozno... wiem, ze latwo jest tak mowic, ale kiedys sama musialam zrobic sobie test, bo okres spoznial mi sie ponad 2 tygodnie...
Nie martw sie, bedzie dobrze
sylwia_p123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 19:42   #173
tutusia
Rozeznanie

Test najszybciej wykryje ciążę w 6 dniu od zapłodnienia. ale największą czułość osiąga w dniu spodziewanej miesiączki.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 19:51   #174
aniaj1987
Przyczajenie

GG do aniaj1987
Thumbs down

jestem w podobnej sytuacji jak Marta tylko bez konkretnej wpadki. bralam tabletki ale przestalam no i teraz spoznia mi sie okres wiem ze po tabletkach to normalne a pozatym przed braniem mialam nieregularne ale i tak sie boje a testu nie mam odwagi zrobic Pozdr.

trzymam kciuki marta v za ciebie i za siebie

a moze ktos napisze jakies słowa otuchy???? bo ja tez nie planuje narazie dzidziusia. wiem ze ciaza jest mozliwa ale moze ktos podnieszi mnmie na duchu????????/

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2006-05-30 o 00:43 Powód: post pod postem - proszę używać edycji! :)
aniaj1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 20:09   #175
fajna laseczka
Raczkowanie

GG do fajna laseczka

No już,już!Nie martwcie się,jestem pewna że będzie wszystko dobrze Jesteśmy z wami
Stary 2006-05-29, 20:18   #176
aniaj1987
Przyczajenie

GG do aniaj1987

dziekuje fajna laseczko...... mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze bo nie chce zeby ten moment( ciaza) był właśnie teraz... nawet nie chce myslec co by bylo jak by rodzice sie dowiedzieli.... wiec trzymajcie kciuki ciagle mysle czy to możliwe czy jednak jest małe prawdopodobieństwo zaraz oszaleje
Stary 2006-05-29, 20:18   #177
marta_v
Raczkowanie

jejq nawet nie wiecie jak sie boje za 2 tygodnie koncze 18 lat , dzisiaj zaczełam kurs na prawojazdy , mam szanse na wyjazd do Chorwacji... a te wszystkie plany i marzenia legna w grozach jak tylko wynik bedzie pozytywny a co na to rodzice,znajomi napewno nie moge miec dziecka,bo nie chce krzywdzic jakiejs małej istotki za moją glupote nie widze dla siebie przyszłosci z tym maleństwem...aniaj1987 ja tez trzymam za ciebie kciuki
Stary 2006-05-29, 20:25   #178
aniaj1987
Przyczajenie

GG do aniaj1987
marta v. ja też tak myśle. jak sie dowiedza rodzice znajomi stres i wogóle szok wiec jak by to wpłynęło na dziecko.... ja juz poprostu wariuje od tej niepewności mam nadzieje ze bedzie ok... ciągłe myśli boże jestem a może jednak nie .... brak sił

marta v. robisz test? ja niemam odwagi bo gdybym spojrzała a tam dwie kreski.... koniec świata. Matao v. wiem jak sie boisz.......

może ktoś jeszcze coś doda? bo wiecie to myslenie dobija lepiej pogadac.co myślice o tym wątku może wsze doświadczenia??? pogadajmy bo te mysli w samotnosci niszcza

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2006-05-30 o 00:44 Powód: post pod postem - proszę używać edycji! :)
aniaj1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 20:43   #179
dioska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaj1987
marta v. robisz test? ja niemam odwagi bo gdybym spojrzała a tam dwie kreski.... koniec świata. Matao v. wiem jak sie boisz.......
Ja mimo wszystko myślę, że warto się postresować zrobieniem testu, zamiast umartwiać się całymi dniami. Przecież zwariować można!!
Ja też ostatnio musiałam to przejść - poranne siusiu, trzęsące się ręcę i...jedna kreska
Odwagi dziewczyny! Wyniku testu nie zmienicie, ale przynajmniej będziecie wiedziały na czym stoicie.
Stary 2006-05-29, 20:44   #180
megi b
Wtajemniczenie

Dziewczynki ja też będę za was trzymała kciuki marta_v i aniaj1987 a dziecko to nie koniec świata !!! Nie dajcie się zwariować Wiem łatwo mi mówić Bedziemy się martwić jak już się pojawią te 2 kreseczki a póki co ściskam obiema ręcoma te kciuki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości