|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: moje meble przed i po małym remonciku
ławę na biało
![]() wyszło super. |
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
hmmm może kość słoniowa???
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze!! jesteś moim guru!! śliczne!!! ale sie napracowałaś
|
|
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie to wygląda... i widać kawałek CIebie????
![]() a ja bym dala ławę tak jak fronty, nóżki i brzegi jak ramy tylko środek nie z tapety a taki rudy ( w tym miejscu jak masz serwtę (chyba....) |
|
|
|
|
#155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a może całą ławę na rudo i kupię jakie bambusowe podkłady lub seretkę taką plecioną
|
|
|
|
|
|
#156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę się nadziwić. Jesteś poprostu wszechstronnie uzdolniona.
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Wizażanki!
Szukam pomysłu na pomalowanie szfy. Szafa jest prostokątna z czterema półkami, dość wysoka i na dodatek jednodrzwiowa. Wydaje mi się że kiedyś należała do kompletu szafek kuchennych. Może posiadacie linki ze zdjęciami już odnowionych szaf. A może same już kiedyś malowałyście coś podobnego? Chętnie zapoznam się z wszystkimi wskazówkami. ps. bym zapomniała szafa stoji obecnie w łazience i pełni funkcję schowka na ręczniki i środki czystość. Po malowaniu miejsca swojego nie zmieni.
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam pomysłu na odnowienie szafy.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam pomysłu na odnowienie szafy.
Dzięki za wskazówki. Niestety nie mam zdjęcia szafy. Ale widziałam u ciebie coś podobnego jak moja, w linku szafa mojego synka. Tam jest coś podobnego jak moja jednodrzwiowa. Tylko że moja jest z półkami, a na twojch zdjęciach nie widziałam czy to na wieszaki czy na pólki. A te pastelowe kolorki są świetne. Też o takich myślałam.
|
|
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
Witam,jestem nowa na tym forum i szukam od Was porad,a więc mam pokój 25m od stony wschodniej czyli jest ciemny a wnim stoi segment koloru grafitu ,bardzo ponuro no i chcę go przemalować na jakiś kolor ale jaki ,ściany mam zamiar przemalować na kolor żółty no i wypoczynek jest z brązem.Proszę doradzcie.
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grafitowy segment
mozę mebelki na jakiś kremowy,albo na taki jak wypoczynek?? moze mebelki przemalować albo okleić okleina??
|
|
|
|
|
#162 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
renowacja mebli
mam wielkie biurko bez blatu ktore przez ostatnich 10 lat stalo nieuzywane w stodole, zastanawialam sie co mozna z nim zrobic. zwlaszcza ze nie chce go wyzucac, a nie wiem jak sie zabrac od renowacji... macie jakies propozycje?
(od razu z cenami odpowiednich materialow, chocby orientacyjnie ;p) |
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: renowacja mebli
Witaj!
Nie jestem specjalistką w tych sprawach, ale wydaje mi się, że trzeba by sprawdzić, czy w biurku nie zagnieździły się jakieś robaczki i inne takie. Jeśli tak to trzeba będzie odrobaczyć, tu masz trochę na ten temat (klikaj na fotki po prawej stronie, wszystko jest krok po kroku opisane): http://dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57822,2237816.html
|
|
#164 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dot.: renowacja mebli
Dziekuje
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje swietnego gustu i pomyslu
|
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
super!!
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
buhahahhaah
![]() no nie mam pytan ![]() myslimy podobnie jakis rok temu takze zorbilam sobie remoncik mebli i calkiem podobnie wygladaja ![]() hehehe tylko ze moje sa parterowe te nadstawki usunelam z pokoju ![]() na drzwiach mam przyklejone (nie przybite)listy a w sordku tapete imitujacą wikline gore i boki pomalowane na jasny kolorek z tym ze nie robilam uchwytow bo stwrdzialam ze to wulgarnie bedzie wygladac,(bez obrazy)acha listwy pomalowalam bejca a pozniej lakierem ![]() jak znadje zdjecia przed i po to wkleje.. ale sie usmialam ![]() pomysl sciagnelam z jakiesj stronki 4katy czy cos podobnego, acha lłożko mialam dwu osobowe i mialam taka hmm nadstawke kotra scielam aby łózko bylo rowne i symulowalo materac na scianie gdzie lozko stoi przybilam panele podlogowe aby nie bylo sladow od glowy (teraz tylko razw tygodniu przecieram panele wilgotna szmatka) heht norlamnie nie umiem w to uwierzyc ze ktos ma podobne meble do mnie albo ja do kogos
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Rewelacyjna przemiana
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=streptococus to jest watek w ktorym pokazalam zdjecie -aby nie byc gołosłownym,(wtedy mialam pseudo streptococus -niestety cos sie stalo z tatym nickiem i nie moglam zdjec ogladac dlatego drugi nick sobie zalozylam jakis czas temu)a tu sa zdjecia
przed: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1121513651 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1121513651 PO http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1121513651 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1121513667 jutro postramam sie zorbic zdjecie wsyztskich szafek + te panele nad lozkiem
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
moja rada ...moze te liswty na drzwiach pomaluj bejca i lakierem,a z lawy zedrzyj okleine lub farbe -jelsi to farba to sa rozpuszczalniki do starych malowanych powierzchni , lub papaier scierny , mozesz ja pozniej albo oblkeic albo pomoalowac na kolor zblizony do koloru bejcy na listwach
|
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
znam twoją szafę
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
nie noo .... jakie śliczne, boskie
masz taalent ahh jakbym ja potrafiła tak przerobić moje okropne biurko ...
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() no i co jak zrobilas ta ławe?? jestem ciekawa ![]() w sumie to milze ze tworcze umysly mamy ![]() Ps ...a te biurko jak wyglada moze daj fote co cos sie znajdzie
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
super wyszly
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
wstyd się przyznać ale nie będę kłamać: NIC! nic wielkkie nic ja mam właśnie taki problem, że jak coś zacznę i nie skończę do reszty to już się tego nie tknę. stoi dalej taka paskudna i psuje cały efekt!!!
ale mam wytłumaczenie 1. ładna jesst pogoda i nie chcę mi się siedzieć nad meblami w domku 2. przed świętami mąż położył w kuchni płytki i panele zasyfił mi pół mieszkania i jak sobie pomyślę o malowaniu to klękam dlatego kuchnia też jest niedokończona i na ścianie mam plamy po zagipsowanych dziurach po dwoździach. 3. Moja siostra pisze prace i podrzuciła mi na 2 tyg. trzyletnią córkę, a sama mam dwuletniego syna i chyba nie muszę pisać co by było gdybym wyskoczyła z remontem tzn. oni byli by heepy ja mniej.4. mam pilne zamówienia na zaproszenia i kartki na komunie. chyba tyle. jak się odrobię to tu wpadnę ze zdjęciami |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra
![]() jak dla mnie jestes usprawiedliwiona ![]() Ale nie smuc sie cos wymyslimy ![]() Jelsi chodzi o moj remont to zorbilam go jakis czas temu ...ale jeszcz eniekotre rzeczy nie sa dopracowane, w tym miesiacu dopiero lustro zawislo u mnie w pokoju na sicanie i polka pod nim tez sie zorila dopiero teraz ![]() Jelsi chodzi np o biurko kotre wpokoju mam to takz enie wiedzialam co mam zorbic to wzielam i gore okleilam okleina ta sama kotra mam na drzwiczkach ...i nadal czekam na jakis pomysl kotry w glowie mi sie urodzi (mam nadzieje)
|
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
zabytkowy stolik - pomozcie...
mam w pokoju sliczny zabytkowy stolik z ciemnego drewna (secesja, tak mi sie wydaje...) , mam z nim problem bo nie wiem czym go czyscic, kiedys slyszlam o jakims olejku ale nie wiem jakim, lnianym?? Pomozcie prosze...
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zabytkowy stolik - pomozcie...
Chodzi Ci o takie "codzienne" zwykłe czyszczenie?
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Radzę udać się do specjalisty. Możesz niechcący jeszcze pogorszyć. Mam w domu ponad 150-letni stolik do brydża; jakiś czas temu był w koszmarnym stanie, jedna noga była obgryziona do cna przez psa + inne ubytki. Oddałyśmy znajomemu konserwatorowi i za niewielką (jak na wartość stolika) cenę mamy teraz wspaniały mebel!
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

to nie folia to tapeta o takim naturalnym splocie. czas trwania remontu = 2 dni
koszt ok 70 zł
masz taalent
ahh jakbym ja potrafiła tak przerobić moje okropne biurko ...