|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: OSTATNIE CHWILE NA ODCHUDZANIE !/ razem raźniej :) - 5 kg i więcej ! zapraszam
Dziękuje Stysik za wsparcie
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OSTATNIE CHWILE NA ODCHUDZANIE !/ razem raźniej :) - 5 kg i więcej ! zapraszam
Cytat:
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
głównie do stysik ;d
bułki nie ? hmm. to źle bo jem je co dzień a śniadanie i 2. nie wiedziałam, że są złe(muszę zacząć z jogurtami). tak w ogóle to nigdy na poważnie się nie odchudzałam, więc wielu rzeczy nie wiem. także dzięki za rady . ok bułki nie . to co na śniadanie i na 2 (w szkole)? a jabłka też nie ? dlaczego przecież nie mają tłuszczy nasyconych. wydawało mi się, że to samo zdrowie i od nich się nie tyje. kurczęę ;/ muszę wziąć znów za biegi .... ;d;d dziś były 2 bułki oczywiście jedna na śniadanie i na 2. a teraz gołąbek z ziemiankami. muszę przestać je jeść(ziemianki z sensie) ale co lepsze chleb czy one ? ;d |
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obstawiam że ziemniaki bo mają jakieś witaminy czy mikroelementy czy cus w tym stylu...bułki to zdecydowanie zły pomysł... już chleb jest lepszy takie 2 bułki to mają węglowodanów i kcal że ho ho ho ja polecam do kanapek chleb pełnoziarnisty a jabłka jak najbardziej ale 2-3 na dzień myślę bo jak są słodkie to mają mase cukru ogólnie im mniej słodki owoc tym lepiej ![]() owoce nie mają tłuszczy ale mają węglowodany... już lepiej tłusto niż słodko są diety np. dukana gdzie przez nawet 6 miesiecy nie wolno żadnych owoców jeść... ale moim zdaniem nie ma co przesadzac jabłka mają błonnik więc parę na dzień nie jest źle ![]() na sniadanie w domu zjedz sobie coś z jajek, jogurta czy serek biały np. z rzodkiewką, a do szkoly wlasnie z pelnoziarnstego pieczywa kanapki... bułki odstaw aha specjaliści mówią żeby węglowodany właśnie do godziny 15:00 głównie jesc a potem już raczej nie, bo wtedy organizm je spali, wiec owoce najlepiej rano czy do szkoly...
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2010-05-13 o 16:51 |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
strasznie dzięki za rady !
![]() a co polecasz dziś na kolacje ? a tak wgl ile razy się odchudzałaś ? |
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak niepowaznie to dużo razy ale to bylo na zasadzie chce mi sie i nie chce mi sie... raz sie zawzielam i duzo schudlam, teraz tez tak bedzie na kolacje makrele w galarecie z biedronki (przepraszam ale ostatnio to moja ulubiona potrawa) kurczak wędzony jakieś sałatki w zależności co masz dostępne pod ręką a na obiad tylko drugie danie takie oszustwo
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
ok.
a ile wtedy schudłaś ?
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
8 kg
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ide na randke bede wieczorek jakby cos
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
ogólnie to postarajcie sie jesc białko codziennie, ziemniaki mozna jesc, ale juz zrobione z nich frytki czy pure jest bardziej tuczące niz ugotowane, także makaron nie jest jakos mega kaloryczny- ale juz jest bardziej jesli dodamy do niego sos, wiec wszystko zależy od dodatków. i nie zapomnijcie o błonniku które zawierają np otręby owsiane, ktore nalezy jesc codziennie 2 łyzki, zapobiegają chorobom ukł. pokarmowego i jelit, także polecane w przypadku zaparć ktore czesto pojawiaja sie podczas diety, od kiedy jem je regularnie nie mam problemu
![]() basia a na śniadanie najlepiej owsianke lub musli jesli lubisz, poniewarz sniadanie najlepiej węglowodanowe bo uczucie głodu przychodzi pozniej, a do szkoły kanapke z chleba razowego z jakąś wedlina i ogorkiem np. ja osobiscie nie uzywam masła i nie jem ziemniakow, makaron czasem tak samo jak ryż
Edytowane przez 881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 Czas edycji: 2010-05-13 o 18:29 |
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
ja wybrałam się kiedyś do dietetyka, zapłaciłam 150zl za wizyte?
dostalam głupią dietę, która nie była tak naprawdę żadną nowościa. jedyne co mi się sprzydało to na co powinnam unikać, pomyślałam że może komuś się sprzyda NIE JADAĆ (wg tamtej Pani dietetyk) `żółtych i topionych serów `żadnej wieprzowiny- nawet w postaci szynki czy chudej polędwicy `makaron `naleśników i pierogów `cukru `miodu `słodyczy, ciast, fast-food, chipsów,napojów typu cola `masła i margaryny `konserw `majonezów `słodkich owoców (bananów, winogron, gruszek, śliwek, mandarynek, pomarańcz, brzoskwiń, nektarynek itp.) `orzechów, migdałów `GUMY DO ŻUCIA! `warzyw strączkowych, kukurydzy i soi i polecam (tym które nie mogą przeżyć bez słodzenia herbaty/kawy) zastosować słodzik, zamiast zwykłego cukru. dużą rolę odgrywają arbuzy, grejfruty, melony, pomelo, kiwi (2 sztuki dziennie). więc jeśli macie smaka pomiędzy posiłkami, warto skusić się na któryś z wyżej wyminionych, bo nie tylko zabijamy głodka. ;p `` zaczęłam od 3 dni robić dziennie 50-100 brzuszków oraz stojąc i trzymając ręce, aby tworzyły poziomą linie robię minimalne, równoczesne, szybkie ruchy w doł i w góre (trzmając jakieś obciążenie w dłoni przyspiesza efekt, tylko żeby nie przekraczało 1,5kg na ręke, bo nie osiągniemy efektu smuklych rąk) i tak naprawdę, dziś już 4dnia widzę efekty, moj brzuch zrobbił się twradszy (mięśnie cho.lernie bolą!) i bez problemu mogę wchodzić na tzw bezwdechu. za to rece, nic nie opdada na doł, mój "biceps" jest chudziutki, a wręcz idealny! POLECAM 100 WYMACHÓW DZIENNIE, ZAJMUJE TO ZALEDWIE 2 MIN A EFEKT NIEZIEMSKI!
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
orzechy mozna jak najbardziej jako przekąske , za to nie mozna arbuza, no ale to zalezy jaką kto diete stsouje, bo ktos bedzie jadł zdrowe rzeczy przestrzegając jakichś ścisłych reguł a ktoś inny jedząc wszystko co chce ale ograniczając przy tym kalorie np do 1000 dziennie, oczywiscie w obu przypadkach się nie przekraczając zjedzonych kalorii na dzien, nawet jedząc wg reguł
|
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Fajne rady dziewczyny
![]() Ja staram się jeść teraz jeść na śniadanie ciemne pieczywo z serkiem i np ogórkiem, na obiad z reguły zjem ziemniaki z samą surówka (mojemu mężowi zwykle smażę jakieś schabowe więc nie chcę wcinać tego tłuszczu) albo robię sobie ryż z warzywami, kolacja jogurt z mussli albo kanapka. No i nie jem po 19.00. Tak to mniej więcej wygląda od tygodnia. Kawę piję jedną dziennie, herbatę zieloną i wodę oczywiście. Słodzę cukrem bo słodziku jeszcze nie kupiłam ale chociaż ograniczyłam do jednej łyżeczki na kubek. Zobaczymy jutro na wadze czy to coś dało... I muszę się wziąć za brzuszki koniecznie... U mnie problemem jest brzuch i boczki z tyłu Ja dziś kolejny dzień załatwiania, z małą na szczepienie jadę. Trzymajcie się
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie jestem po śniadanku
(Kromka pełnoziarnistego chleba i plasterek serka żółtego. ) i 11 kilometrowym przejeździe na rowerze stacjonarnym
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
pisalam rano odpowiedz ale nie doszla
![]() Cytat:
w ogole ziemniaków nie jadam ostatnio a panierkę ze schabowego zdejmuje najlepiej na patelni teflonowej bo wtedy minimalna ilosc tluszczu wystarcza do usmażenia ![]() dzisiaj mialam na wadze mały spadek ale jutro oficjalne ważenie to poczekam ![]() Cytat:
|
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ja także chciałabym się włączyć do dyskusji
![]() Do wakacji zostało niewiele czasu, a zbędny tłyszczyk nie chce się ze mną rozstać Postanowiłam więc zacisnąć pasa i dużo ćwiczyć. Póki co ani razu nie poszłam na fitness, ale już jutro na pewno zacznę
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Mogę się jeszcze dołączyć? Chciałabym schudnąć troszkę do wakacji. Mam 20 kilo do zrzucenia ale małymi kroczkami dojdę do celu : D
|
|
|
|
|
#167 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W grupie raźniej, ja widzę po sobie, że już tydzień nie podjadam i nie jem słodyczy bo wiem że w sobotę ważymy się forumowo i jakoś to mnie też mobilizuje. Więc trzymam kciuki dziewczyny, początki są chyba najgorsze, a potem już leci
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie początki są najtrudniejsze. ja jak od początku sobie nie wyznaczę celu to trudno mi się zmobilizować. ale mam nadzieję, że tym razem mi się uda
|
|
|
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
|
Tak, wreszcie schudnąć
mam nadzieję zdążyć do lipca ![]() Jak nie teraz, to już nigdy nie schudnę :P |
|
|
|
|
#171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj nie zjadlam jednego posiłku z zaplanownych 5 ale to już za obiad będzie... a na obiad coś lekkiego a jutro ważenie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#172 |
|
Przyczajenie
|
ja mam takie samo podejscie... w koncu schudnac to co mi przeszkadza i do konca zycia uwazac na to co bede jesc Niestety, już od 2 lat myślę tak samo że schudnę "teraz, tym razem się uda". I dotąd schudłam może z 5, 4 kilo z waszym wsparciem nie może być inaczej |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
hm..
może któraś z Was poleca jakieś produkty, które w minimalnym chociaż stopniu wpływają na przemianę materii? moim problem, jest właśnie ona.
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Cholitka92 i nicely witajcie
![]() ja osobiście jakoś czuje się pewniej, gdy wiem , że jak coś mogę się poradzić dziewczyn także ... ![]() a im więcej głów tym lepiej. ! ja dziś śniadanko serek 100g około czyli 60kcal i kromka chleba (ciemnego) i do szkoły 2 złożone małe kromki(tego samego chlebka) z serkiem . i na obiad tylko zupę z kartoflami chyba dobrze nie ? ;d najbardziej lubię ćwiczyć na świeżym powietrzu, ale pada ! ;/ a jak to jest z mlekiem ? ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- a pomaga, jak chodzę z wciągniętym brzuchem ? nie mam pretensji do brzucha ale bd ładniejszy jak tak bd robić ?
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
chodzenie na wciągniętym, poprawia pracę mięśni (z tego co gdzieś przeczytałam)
a jeśli chodzi o mleko to w odpowiednich ilościach jak najbardziej ![]() ja preferuje 2%
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
szklankę dziennie ? częściej, rzadziej ? bo j KOCHAM mleko
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
ale i tak najlepiej wpływa na to aktywny tryb życia, a głównie jak jesz coś i idziesz to po niedługim czasie spalać. tak mówi mój wf-ista a on zna się za rzeczy ;p |
|
|
|
|
|
#179 |
|
Konto usunięte
|
Dicey czerwoną i zieloną herbatę pijesz?
|
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
ja stosuję herbatkę na odchudzanie a do tego 50 brzuszków dziennie i to działa.
Edytowane przez nicely Czas edycji: 2010-05-14 o 16:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

obstawiam że ziemniaki bo mają jakieś witaminy czy mikroelementy czy cus w tym stylu...
takie 2 bułki to mają węglowodanów i kcal że ho ho ho 

bede wieczorek jakby cos 

Postanowiłam więc zacisnąć pasa i dużo ćwiczyć. Póki co ani razu nie poszłam na fitness, ale już jutro na pewno zacznę